2890
-
Csak azok ellen van durva vörös légvédelem. A napalmos tüzérség ellen semmit nem tudsz csinálni. Biztosan lőhetnek egyszer. -
Érdekes téma.
Videó hozzá.
-
Kacyking #1767 Igen szerintem is egy kicsit necces, hogy nincs a NATO oldalon a phz-70, phl-63 vagy buratinonak megfelelő napalmos tüzérség, de cserébe sokkal durvább bombázó és napalmos bombázó egységeik vannak.
**DECK**
Egy minimális változtatást hajtottam végre rajta. Kiszedtem a t-55-öst és kísérleti jelleggel beraktam a T-62M-et. -
A tegnapi agyatlan rush ellenszere az, hogy csak tudni kell róla előre. Másodjára tökösnek kellett volna lenni és megvenni az összes pénzből gépet és leszórni az úta. Egy csapásmérés kinyírta volna az össze egyésgüket, mert egy kupacban vitta őket fast move-val...
Kicsit furcs, hogy a kinti fórumon a sok hülye sír, hogy a redfor túl gyenge. Mostanra minden játékformát - low cost-tól 10 v 10-ig - elárasztott a kínai olcsó napalm spam, amihez néha még Burtaino is jön. Az igazság az, hogy a kínai táposabb, mert 3.5 km helyett 5+ km távra vissz. Hiába mozgok az egységekkel folyamatosan 6-8 ilyen szar akkora területet terít be, hogy semmit sem lehet csinálni velük, semmit...
Kibaszott szánalamas, hogy sírnak minden miatt, de ekkora blansz hiba mait nem. Egy korrdinált csapat csak annyit kell, hogy csináljon, hogy bunker légvédelem. Lőnek egy területre mindannyian és mozognak. A légicsapás és couneraty semmit sem talál. Berush, lenyom. Aztán még ezt kétszer és vége a játéknak.. -
Kacyking #1764 Üdv mindenkinek!
Miután tegnap kétszer is jó alaposan felmosták velünk a padlót, levontam a tanulságokat. Szóval összeraktam egy ilyen vegyes REDFOR decket. Harcban teszteltem kétszer mindkétszer brutálisan lenyomta az ellent.
A következő a lényeg:
Gyalogság a strela 2-es szállítójárműbe specnazzal és hagyományos gyalogsággal vegyesen megy előre légvédelmi fedezettel(2 zsu-23-as meg 1 buk m1) és valamelyik csapattárs tankjainak(és légvédelmének) támogatásával. Ezen kívül előre megy 2 VDV és 1 Sokol plusz a menetoszlop cégén megy 2 PHZ-70-es. Nagy előnye, hogy 2 sortűzben tudja ellőni a rakétáit és 1 mi-6-osból durván kétszer feltölthető ellenben szép kis pusztítást végez.
Kétszer teszteltem le egyszer egy hagyományos kombinált támadást folytottam vé... tűzbe egyszer pedig egy légirusht. A maradékot pedig szétszedte a gyalogság és a sok tank.
Mindenkinek tudom ajánlani. Itt a kódja:
tvChF4LzlE3xPU7v0S+Y5oaMJm5UWhwnpBoRIOuUT4E0mBS+xK0roQGIKmfyCZdcqQV+JYF7BI5lcS0ZiKgFMSmBSAOSHHDeGCQ= -
-
Új patch.
Végre, az airborne deck még táposabb lesz, mert végre szintet is lépnek a mészáros gépeim. -
Tudtam volna ennél sokkal hosszabbat is írni, de a játék alapjainek megértéséhez ez is elég, hogy látszódjon mennyire egyedi. :) -
HyperManiac #1760 Hát koma maxima respecta, kibaszott jó és igényes lett. -
Pedig tonnyáni dolog kimaradt belőle. -
bgabor #1758 Jó lett, nagyon alapos. Bár inkább Red Dragon kézikönyv lett mint bemutató.
-
Egy szösszenet tőlem. -
bgabor #1756 Irán-Irak háború, 1980-1988 -
bgabor #1755 Poénból csináltam egy Iraki és egy Iráni decket az 1980-1988as Irán-Irak háborúban használt felszerelésekkel. Persze nyilván a néhol vegyes keleti-nyugati technikát nem tudtam reprodukálni a játék korlátai miatt, de szerintem így is jó lett. Mindegyik bekerült fegyvert valóban használta a háborúban az adott oldal.
-
Valaki felvetette, hogy mivel lehetne megállítani C cat deckben T-34 spam-et. Felvetettet a F-111 gépeket és Ontost is, de ez sem piskóta.
-
Kipróbáltam, csinálok majd asszem rövid videót. A 15 CP-s Ontos szemtől szemben kinyírt egy BMP-3-at low costban. Tisze 1v1 helyzet volt. Néztem is egy nagyot.
A CEV 728-at két 10 v 10-ben hotam be. Amikor lehetőséghez jutottak, akkor kő kövön nem maradt és nagyon jó túlélőképességük volt.
-
Sakcok, aki tudja az próbálja ki az Ontos tankot. Félelmetes, hogy beásott gyalogság ellen is mire képes négy darab. Pillanatok alatt kiirt szinte mindent. Elég jó spammelhető, hátránya, hogy ez sanos nem kétéltű, mint a M113 alapú hátrasiklás nélküli löveg.
Azon pályákon, ahol nem nagy méretű városok vannak és minden oldala belőhető, ott a Centurion Acve és a M728 CEV eszméletlen durvák. Saját erőn kipróbáltam. Igen, kell a folytonos LOS, csak éppen mivel ezek gyakrlatialg 155 milis önjáró lövegek baromi kis szórással csak lőj vele vakon a legközelebbi látható épület mellé. Döbbenetes. Négy jármű szinte azonnal kitakarít egy négyes csapat infantry-t egy salvoóval és a tűzgyorsasűsguk is baromi jó már. Ameddig a hosszú utcákon belátnak még ott is tudnak tűztámogatást adni.
Járművek ellen sem gyenge. Az álló ATGM-eket párban járatva két lövéssel taccsra teszik. Még a legerősebb és legmodernebb 4-es páncélzattal bíró japán és svéd csodát is simán hazavágják. A 14-es páncélhatú álló Chieftain ellen is egy salvó 4-es jármű bandából kb. 3-4 HP-t leszed, stun és panicked egyből. Kb. a 16/17-es páncélzat az, ahonnan effektíven ellenállnak nekik a tankok.
A Wonsan harbor low cost pályán sajnos ezek nemigen jók semmire, de a Gunboat diplomacy pályán érdmes lene kipróbálni. Ez van a lenti replayen is. Ha csak 2-2 ilyet hoztak volna, ezek két perc alatt takarították le volna egymás egységeit. -
A 4 legjobb ranked játékos így tolja.
-
A legutóbbi patch óta a Leo 2 egyik változata megkapta azt, ami illik neki, nagyobb AP powert. 115-be kerül, de így végre használható. Mondjuk így meg a K1 lett picit röhejesen drága ahhoz képest, amit tud... -
Megint új patch. -
Új patch változásai. 1,5 év után sikerült végre leszeni a gépágyút az F-4Gr-ől Juhéééé. :)
A jenki ATACMS most már portó. -
Érdekes statisztika. -
-
ATGM resuplly költség.
Repcsi tankolás és TTT idők összevezése. Szokás szerint "picit" vannak túltápolva a francia gépek, meg néhány orosz is... -
Na, kezd megint elmenni a kedvem az egésztől. Skacok, nélkületek nem jó játszani. 3 játék vörös oldalon és olyan full retard balfaszokkal hozott össze sors, hogy az nem igaz. 10 v 10-ben az kezdei zónák elfoglalása is meghaladta szellemi képességiket... -
Tegnap esete láttalak, de nem jöttél fel Puma szerverre. Mehetnénk low cost-ban vagy kipróbálhatnánk a B/C decket, hátha jön valaki. -
Igen, vannak valós 10 v 10 low cost játékok is, meg más pályán, de a saját szobában beállított min. tőke és -40% income is elég low cost jellegű játékot ad.
Low cost játékban a kétéltű képesség eszméletlen hangsúlyos ott, ahol sok fedezék van. Az 1 v 1 Inchon (?) pályán, ahol egy bazi nagy kikötő van konténerekkel nagyon zsír volt, ahogy gyalogsággal és IKV 91-vel átment és aztán ezek kipculták az egészet, mert elit gyalogos és Seal recon ment át. Annak a gránátvetője az APC-ket is szétszedi. -
Tegnap mentem életem első 10 v 10-ét RD-ben. Igaz, hogy totál fáradt voltam, de egy társsal egyszerre terítettük be a várost két buratinoval, bement a gyalogság úgy, hogy mögötte volt tank és más tűzerő. Mégis valahogy midig vissza tudtak lönki úgy, hogy én még kétéltűekkel is átkeltem és oldalról is toltam a supportot.
Az ALB-ben is, ha egy szektorra koncentrálták, akkor a szart is ki lehetett bombázni az ellenből. Ott sem állt ellen semmi annak, ha 2-3 napalm és buta bombázó végigszántotta a várost és belőttél két MLRS/Uragannal. Az RD-ben ez csak fokozottabb az erősebb tüzérség és nem proto 2/card Buratino miatt, de a repcsi spam már vissza van fogva, nem tudsz 9 Corsairt bespammalni, mint ALB-ben. -
Szerintem az RD filozófiája az, hogy sem a national deckeknek, sem a B/C deckeknek nem kell kompetitívnek lenniük az A kategóriás USA,USSR, és koalíciós deckekkel (utóbbi három kategóriának viszont egymással igen).
Igen, [EUG]MadMat is ezt mondta a fórumon. A bibi az, hogy ezzel a B/C egységek nagy részét kvázi kihalásra ítélték, csak Tactical/low cost játékban tűnnek fel ugyanis senki nem indít olya szobát, hogy csak B vagy C cat...
Ez részben amiatt van, hogy nincs 4XP-s base level semmilyen egységnél csak 1/2 vagy 2/3. Nem tudsz specializát deckben 5XP-s de régi egységet hozni. Hába lenne az, hogy egyes C cat egységek tűzereje relatíve alacsony, ha iszonyat XP bónsszal nyakonöntöd őket. A modern ATGM-ek leradírozzná az, hogy szembe jön 8 db 20 CP-s 35-40%-os base ACC-os egység elite szinten.
Low cost/tactical szoba meglepően sok van. Nem annyira low cost, mint a klasszik ALB, de nem is baj szerintem.
Azért baj, hogy nincs klasszik B/C deck, mint ALB-ben, mert nincs olyan helyzet, ahol ki lehetne próbálni, a mennyiség vs. minőséget. A játékok hamarabb lesznek unalmasak, mert semmiféle változatosság nincs. Az egységekt kb. felét 2/3-át senki nem használja, mert szarra sem jók a deckbe...
Légvédelemből mindenki termérdek mennyiséget hozhat be, de nincs meg az a lehetőség, mint ALB-ben, hogy C cat gépekkel spammelj...
A másik kapmószöveg meg az, hogy ha ez az állsápont, akkor mi faszt keres a DB-ben a MiG-21bisz R-27R-rel és 20% ECM-mel....? Csak azért baszták bele, hogy a cseh deck kompetitív legyen. Viszont, ha a hivatalos álláspont, hogy a nation decknek nem kell koptetitívnek lenni, akkor az ilyen balfaszságokat irtsák már ki, mert lassan ott tartok, hogy az ilyen önellentmondásos szöveg miatt fejberúgnál ezeket a majmokat... -
bgabor #1739 Viszont némi segítséggel felfedeztem az RDben hogy vannak végre 10vs10 low cost játékok 1v1 mapon, mint annó az ALBben. Csak valamiért nem mutatja őket alapból a lüke program a multi alatt, csak ha a mapok szerint rendszerezed a szervereket. -
kanesoban #1738 Szerintem az RD filozófiája az, hogy sem a national deckeknek, sem a B/C deckeknek nem kell kompetitívnek lenniük az A kategóriás USA,USSR, és koalíciós deckekkel (utóbbi három kategóriának viszont egymással igen). Miért kellene az elavult haderőnek egyenlő erejünek lennie a legmodernebb eszközökkel ? Miért kellene minden national decknek ugyanolyan "erősnek" lennie ? Szerintem realisztikusabb úgy, ahogy most működik ez a rendszer. A B/C deckek alapvetően azokhoz a lobbykhoz valók, amik a B/C kategóriákra vannak korlátozva. -
bgabor #1737 Tegnap mentünk négyen egy meccset, talán a 38 paralellen, egy nagy folyó vágja ketté a térképet, conquestben. Bekempelt mindkét oldal, és az ellenség három (szovjet deck) embere csak az én szektoromra koncentrálva tüzérség és repülő(napalm, vadász, Szu-27 TVg, és sead) spemmel megsemmisített mindent nálam, a commandokat is beleértve, nem lehetett megfogni semmivel őket, hiába próbált a másik három csapattársam is folymatosan segíteni. Hiába kempeltek, profik voltak. Tüzérség és air spammel tönrevágtak egy ellenséges szektort, és utána vonultak be.
Ilyet az ALBben nem lehetett csinálni. Az arty és air spam valós probléma, és a játék legnagyobb hibája.
Persze az ALBt közben az Eugen "valahogy" gyorsan leépítette, megszűntek a népszerű 10v10 low cost pályák. Mindent megtesznek hogy az RD-re átkényszerítsék a népet, de az RD egyenlőre nem képes felnőni a feladathoz. -
Nálam a M109 2-3 gránátot lő ki és egyből tepernek. A spread parancsot nem használom, mert inkább úton tartom őket. Ennek ellenére az egyik legutóbbi játéban clusteres arty elkapta őket.
Nekem inkább az nem tetszik, hogy az 155 milis arty lassan akkorát üt, mint egy Mk bomba, mert azokat lenerfelték, ami röhejes, mert a valóságban a Mk-82 tűzereje messze nagyobb, mint bármelyik 155 mm tüzérségé.
Arty spam akkor kezd kialakulni, amikor a sok kezdő és gyenge játékos fél és baszik támadni. Tegnap is ilyenbe futottam bele egy tactical játéban. Hiába irtottam viszonylag jól a supportolt top tier tankommal egy sok v sok játékban az egyedüli teljesítményemmel nem sokra mentem. A többiek túl sok pontot buktak el.
Amikor mi csapatban toljuk együtt valahogy sosincs arty spam, mert mi letoljuk az ellent. Nem költhet artyra és nem campelhet, mert a kooridnált légicsapás gyakoratilag eltöröl egy város campet és átzógunk rajtuk, mint fos a libán. Csak nehéz egyedül több campelővel szembeszállni... -
bgabor #1735 Egyet kell hogy értsek, a B és C deckeket életképes lehetőséggé kell alakítani, ahogyan a national deckeket is.
A másik problémám a tüzérség átalakításával van. Nagyon felvitték a célzási időt a tüzérségnél, és így egy jó, tüzelés után relocatelő ellenséget egyszerűen nem lehet counter artyzni. Ez összeházasítva azzal hogy sokkal durvábbat sebez a tüzérség, fasza, megakadálozhatatlan kis arty spamekhez vezet minden egyes játékban, ami nagyon aláássa a Red Dragon színvonalát.
Teljesen jó volt az ALBs tüzérség, counterelhető volt, és nem mindenható. Azt is vissza kéne állítaniuk, talán erről is kéne indítani egy szavazást, hogy a játék végre ne artyzásról szóljon.
Szerintem is kár volt variálni, az ALB működési mechanizmusa szinte tökéletes volt. -
Felderítési távolságok, új tesztsorozat.
Rejtett gyalogsági bónusz statisztika.
A földi egységek és repcsik számára eltérő veterancy bónusz lenne...? -
Na, házigazda lettem. Akar valaki bannert csinálni? -
Nyitottam egy topikot a deck és XP rendszerről.
Szerintem totálisan el van baszva, alig van választási lehetőség az ALB-vel összevetve. Furcsa, hogy még így is élvezhető a játék, de azért az ALB után elég keresű a szájíze az egésznek...
Nem értem, hogy miért érzi azt az Eugen, hogy folyton változtatni kell, mikor az ALB alatt gyakorlatialg senki sem panaszkodott a deck rendszerrel kapcsolatban, a mostani meg folyamatos támdások célpontja...
Nem csak a deck system, de a veterancy level és bónszok miatt totálisan el van baszva. Gyakorlatilag soha nem éri meg a magasabb XP-t választani, mert nem éri meg. Igen, soha.
A specializáct decknek sincs sok értelme, mert kibaszott nagy az ár érte és még így sem kapsz 5 XP-s egységet és, ha lenne is a +32% bónusz is alig tér el az alacsonyabb szinttől.
Az ALB-ben pl. B/C cat specializált deckekkeben az 5XP-s de régi egységek nagyon durva dolgokra voltak képesek. Most meg mi van? A kérdés az, hogy 5% (!!) pontosságért és más elhanyagolható különbségért ki a tököm választaná azt, hogy a top tier harckocsikból kettő helyett egy vagy három helyett kettő jöjjöb...? Épeszű játékos biztos nem.
Félelmetes, hogy egy fejlesztző ennyire balfasz tud lenni... -
Kacyking #1731 Ezzel teljes mértékben egyet értek. Csak reménykedni tudok benne,hogy egy gigapatchel átvariálják a dolgokat.
-
Új patch. -
Csak egy közvélemény kutatás. Melyik deck rendszer tetszett jobban? Az ALB-s vagy a RD-s? Ennyi játék után kijelenthetem, hogy az RD féle egy kalap szar. A B és C cat deckek gyakorlatilag nem léteznek, mert használhatatlanok...
Már az is orbitális állatság, hogy gyak. minden földi egység csak 2/3 XP-vel vehető, nincs meg az ALB-s 2/3/4 XP lépcső a 6/4/2 szerű mennyiséggel. A C cat deckben egyszerűan az RD-ben szart sem ér a pont, mert pont annyi régi szar és kevés gépet tudsz venni, mint újat. Nincs veterancy ÉS mennyiség bónusz. Imádtam az ALB-ben azt, amikor 5 XP-es Harrierek és Mirage-ok szedték szét az ellen csúcsvadászait és légvédelmét elárasztották a spam gépek. A rgéi de magas XP-s tankok irtották a fejlett gyalogságot és ATGM-eket. Itt ez sincs.
Hiába van több AP-d semmit sem segít, hogy a fostaliga és alacsony XP-es régi vadászból nincs több, de hála a több AP-nek, akkor van pénzed több VHC-s lángszórós tankra vagy más szarra. Egyszerűen az nem bónusz, hogy több FAJTA, de ugyanúgy szar XP-s és trágya egységet vehetsz...