2890
-
Bugos lene a LOS...? Ha igen, akkor elég durván... -
Sg cikk. -
Hát bazdmeg, ezek akkora idióták, hogy arra szavak nincsnek. Átnevezték az F-15E-t F-15D-re. A bibi az, hogy így kurvára nem reális, mert a vadász változatok számára nem volt CFT és azon bombazár, tehát törzs HP-ken bombák nem voltak... -
kanesoban #1725 Érdekes kis anime:
Future war 198x -
Kacyking #1724 Bocsi benéztem a commonwealth deckemet F-111c-ből már csak egyet lehet behozni (hüpp-hüpp) szóval a megüresedett pozícióját pótoltam.
WvAlEo6zETWTnmsnKR8MCz0QWCUg4i7dCeG6E8GbBjRD0hAReIwmbjO4sM3OQjKTIgy8REExCQ6Wimx1Hhj4SAo2MbqqS4ou0A== -
Kacyking #1723 Kicsit régen írtam már ide. Itt van néhány deckem ha valakit érdekel ha lesz ma még egy kis időm leírom az általam használt játékstílust is, hogy használhatóak legyenek:
Commonwealth:
WvAlEo6zETWTnmsnKR8MCz0QWCUg4i7dCeG6E8GbBjRD0hAReIwmbjO4sM3OQjKTIgy8REExCQ6Wimx1Hhj4SAo2MbqqS4o=
Red dragon:
tPAcjeqbnCi1OMAovheJbQCpxFRDhB4n4wMWWJopci6iLtKOWYTmIv0X6gst6oKS5GVxLokoreqORsFRA5KVcOOJgjhkdg==
És egy keleti blokkos is:
tfAkzYiBmuESWUJksjsM+NKZ5aVzxCbZChET59iaTQ5J4gCUTTQIiUnaoJUEimLvESk1yD9QSntEjuMBJ5lFOYHJDjlvW4ZoAA== -
Skacok, mikor állunk neki RD-ben is low cost gamet tolni? -
A national deckek kapnak availability bónuszt. Ez a cardonként rendelkezésre álló egységek számát növeli meg. A kis bónusz semmit sem ér kerekítések miatt, mert a jenki 15% kb. 6-os egységméretnél kezd érőzdni, akkor lesz 7-es és 8 helyett meg 9. -
zotyesz18HUN #1720 A deck list - nél ha rámész mondjuk egy ország zászlajára akkor kiírja. -
zotyesz18HUN #1719 Nem vágom hogy kell feltölteni :( -
zotyesz18HUN #1718 -
Screenshotot, mert ez most sem értem... -
zotyesz18HUN #1716 Ja és még oda van írva hogy milyen fajta egységekre érvényes az available. -
zotyesz18HUN #1715 Hát bizonyos összerakott deck-nél kiír bizonyos %-ot available-re. Azt nem tudom mit takar. -
HyperManiac #1714 Remélem lesz olyan wargame is ami a jelenkorban játszódik. Na az ütne. -
HyperManiac #1713 Úgy értem hogy az előre definiáltak mindig 1980 előttiek. -
HyperManiac #1712 Ez oké, de ha az ellenségnek nem állítok össze decket hanem csak kiválasztok egyet a legördülő menüből (Pl USA battlegroup), akkor mindig odaírja hogy 1980 előttiek. -
Ezt a kérdést sem értem. Olyan decket raksz össze, amilyet akarsz és az MI is már nem csak az előre definiálttal mehet, hanem akármilyen általad összerakottal. Kiválasztasz olyan decket, amiben van 1980 utáni egység és hajrá... -
HyperManiac #1710 Skirmish-ben hogyan lehet 1980 utáni egységeket választani? Az ellenfelet kiválasztom és ikon mutatja hogy 1980 előtti egységek vannak. -
?
Kérlek pontosítsd a kérdést. -
zotyesz18HUN #1708 Hali
Az available a deck-nél mit jelent? -
Na, kipróbáltam még két hadjáratot. Az összkép sajnos nagyon vegyes. Az MI sokszor kőhülye, sokszor meg olyan csaló superhuman, mint állat.
Az erdő közepén visszavonuló, semmi által nem látott egységeket telibe kapja a tüzérség.
Olyan is volt, hogy egy SAM-et a FOB mellé küldtem és a tüzérség pontosan oda lőtt, ahova érkezett. Tehát már azelőtt oda lőtt az MI, hogy megérkezett volna. Áááá, nem cheater...
A kőhülye rész meg az, amikor 4 db Mi-28-cal mindenféle recon nélkül elkedz bohóckodni és a 50 CP-es spam vadászaim minden erőlködés nélkül szétcincálják őket.
A városok elleni támadások során is kb. pont olyan hülye a gép, mint az ALB-ben.
Az első hadjárat röhejsen egyszerű.
A kína vs. szovjet meccsnél hiába nyerek meg minden csatát a 18. napig egyszerűen nenm tudom elfoglalni az utolsó célt, mert kicsit vicces, hogy a szaros két ferdeszemű társaság erőivel kell lebontani több tucat T-80 és T-80A-t úgy, hogy kb. a Q-5 és a HOT rakétás heli - van belőle összevissza 4 db - ér valamit. Így egyszerűen nem lehet győzni. Még az ATGM-es BMP másolatokkal sem lehet megállítani őket, mert a T-80A-nak van ATGM-je... Ennek ellenére is két csatában elveszette az utolsó szálig az összes hk-t, de kellett volna két kör még a győzelemhez. A következő alkalommal megpróbálom agresszívebben. A flottát meg röhejesen könnyű volt szétszedni a kínaiakkal, csak meg kell venni a 2. flottát és sima ügy. Megéri, mert csak Vlagyivosztok elfoglalása után lehet a dki egységeket megvenni és a 10 pontos értéke maitt igen hamar megtérül. A 4 vagy 5. körben már elfoglaltam, deszantos invázióval egybekötve.
Az angol-kínai hadjáratot is kipróbáltam. Az MI itt már tényleg csal, mint állat. Minden kis mélyedés mögé belát, meglepni lehetetlen, mintha mindent látó szeme lenne. Persze a botrányosan szar kamerakezelés miatt én nem látom a terepet, ezért így még könnybben megver. Hiába van erős hk-a az angoloknak a spammelhető szaros hk-k megszeszik őket, mert állandóan elvész a LOS és 1000-1500 méterről simán szétszedik a 6-os tűzgyorsaságú angol vasakat. -
Ez most a kék deckem.
-
Letoltam a hadjáratot. Szódával elmegy, esélye nincs az MI-nek. A replayeket viszont nem mentei el hadjáratban... -
Na, azért kipróbáltam a hadjáratot. Az easy szintű röhejesen könnyű. Azt viszont nem vágom, hogy a kohéziós pontok miből jönnek... Az új rendszer tényleg más és talán jobb is, mint az ALB-s. -
ToMy_ #1703 egy szovjet csúcs egység esik neki egy svéd/dán egységnek. Ezen felül úgy kell játszani, hogy nem küldöd be és áldozod fel egyetlen csata győzelemért a legjobb cuccaidat, mert azokra később szükség lesz...
Na ez mind megvan az RD kampányban - amelyik egységeket elveszíted, azok a következő csatában már nem állnak rendelkezésre. A koreai kampányban ezért is okozott fejtörést, hogy az egyik dél-koreai vadászszázadomat lenyomták az orosz Mig29-esek, és ezután úszott a csapásmérő repülők és a támogató helikopterek bevetése is, mert nem akartam fölöslegesen kockáztatni őket. Teljesen át kellett állni a felszíni haderők használatára, erős légvédelem mellett, ameddig át nem tudtam csoportosítani a vadászokat abba a szektorba.
Amúgy én nem igazán tapasztaltam ezt a "mindent-látó-szem üzemmódban működő csíter AI" effektust. Simán meg tudtam csinálni egy oldalról megkerülős támadást egy páncélososzloppal, ameddig a gyalogosaim a pálya közepén lévő városban feltartották az AI csapatait. -
A Falcon 4.0 játék régi motorosa vagyok. Kevés ember van evilágon nálam aki szereti a dinamikus hadjáratokat. Az ALB-ben is imádtam volna, ha nem MI ellen kell tolni. Miért?
Az ALB-s deck szisztémának és erőforrás kiosztásnak semmi köze a valós haderőkhöz. Mindenki a számára legjobbat rakja össze. Az igazi játékos az, aki képes úgy játszani, hogy egy szovjet csúcs egység esik neki egy svéd/dán egységnek. Ezen felül úgy kell játszani, hogy nem küldöd be és áldozod fel egyetlen csata győzelemért a legjobb cuccaidat, mert azokra később szükség lesz...
Azonban amíg az MI majdnem mindent látó szem üzemmódban megy addig az egész értelmetlen. Ember - ember ellen meg az strat játékok királya lenne a cuc. -
ToMy_ #1701 A hadjárat részének koncepciója tök más az ALB-ben és az RD-ban.
ALB-ben nem voltak szétválasztva fegyvernemekre, illetve feladatkör szerint a csapattestek. Voltak deck-ek, amiket kaptál alapból, voltak amiket x nap után vehettél pontokért (mint erősítést), illetve pontokért vehettél még szektor recon, csapásmérést, meg csomó egyéb eseményt, ami lényegében az ellenfél morálját és initiative-ét befolyásolta.
RD-ban más a helyzet. Itt pl. a légierő (vadász és csapásmérő is külön-) külön deck, a support külön deck, a légvédelem külön deck, stb... szóval sokkal nagyobb lehetőség van a stratégiázásra: itt külön móka, hogy melyik csapattesteidet húzd össze egy szektorba, és azokkal hogy tudod lenyomni az ellenséget.
Taktikailag ugyanaz a játék, a szóló hadjárat a stratégiával nyújt többet.
Nyilván aki multizik sokat, azon szocializálódott, és nem érdekli a körítés meg a plusz stratégiai faktor, csak a pjúr csata, az leszarozza szóló kampányt (holott még nem is próbálta), merthogy "kőhülye" az AI.
Kinek a pap, kinek a paplan.
A beszerzéssel kapcsolatban az a véleményem, hogy csak a 4 kampányért már nem érdemes már abba beruházni. Az ottani kampánymód kevesebb ennél, jóval, és csalódás lenne. A multija, illetve a multis lowcost partik még talán érnek annyit, hogy 2k-ért megvedd, bár az is egyre kevésbé, ahogy egyre többen nyergelnek át a RD-ra.
-
Igen, több hadjárata is van. Én az egyiket végigtoltam, de nem volt túl nagy élvezet, mert az MI kőhülye VH-n is. -
Cveu #1699 Ohh értem köszönöm.
Sajnos még az első körökben mikor próbálgattam, akkor a K1-eseim igazán megfogyatkoztak. Mindenesetre lehet akkor újra kezdem kicsit több odafigyeléssel.
Nekem kifejezetten bejön a hadjárat, igaz TotalWaron nevelkedtem, WG számomra új, eddig csak EE-al játszottam, ALB kimaradt.
Amúgy ALB-nek is ilyen hadjárata mint az RD-nek? Mert kétezer királyi váltóért akkor nyugodt szívvel beszerezném. -
Én még nem próbáltam a hadjáratot és szerintem nem is fogom, de ALB-ben a pihenés növelte az initative és morale pontokat. A veszteségek nem pótlódnak tudommal, csak az inf-szállító jármű párosnál van valami ilyesmi. Ha elvesztettél drága, ritka és durva egységet, akkor IJ... :)
Viszont azt is hallottam, hogy a hadjárat jelenleg nem multihaztó. A hülye/csaló MI ellen játszani meg szeritnem értelmetlen. -
Cveu #1697 Sziasztok!
Érdeklődnék hogy a Red Dragonban, hogyan működik a unit refit?
Ez vonatkozik ugye a veszteségek pótlására?
Manual szerint ha egy körig nem használom az adott egységet, akkor engedi,
persze én ezt nem vettem észre.
Campaign modban.
Előre is köszi! -
Ha mégsem lennék írj PM-et. -
Vagyok Puma TS-en. A címe valahol itten van nem sokkal lejjebb. -
Ma eset lehetek. Elöljáróban annyit, hogy az MI ellen játszani teljesn értelmetlen volt, legalábbis ALB-ben. A VH AI-t hülyére pofoztam tök birka stratégiával, aztán meg a legátlagosabb multis ellenfél lealázott a vérbe...
Inkább szenvedj emberi ellenfelek ellen, mint a csaló/kőhülye MI-vel szemben. ALB-ben simán csinált a VH AI is olyat, hogy Kurstjagerek által védett városba top tier hk-al rongyolt be. Igen, füsstel mágtámogatva, de így is úgy szétcincálták a tankokat, hogy ihaj. RD-ben eddig ezért 0 skirmisht toltam...
A tipp/trükk az, hogy játsz ellenünk és akkor megmondjuk, hogy mit ne, de legjobb, ha velünk tolod és hallgatsz ránk. Az is jó lenne, ha mindenki megosztaná a sikeres meccsek replay fájljait, mert abból lehet tanulni. -
HyperManiac #1693 Próbáltam a kampányt easy fokozaton, de az AI egyszerűen lerohant a vérbe. Molni mikor leszel TS-en? Kéne pár tipp/trükk. -
bgabor #1692 Én sem hiszem hogy más pályázna rá. -
Minek választani, Molnibalage lesz a házigazda, és kész. 
Egyértelműen ő a topik motorja és minden wargémség tudója.
Feltéve, hogy az SG-től valaki megmozdul még ebben az évben.
-
Egy normális játék során soha nem zoomolsz be, arra nincs idő. Videó készítésr szép a grafika vagy low cost játékban van erre idő és van is értelme. -
Mondjuk nem is csak az, hogy gyorsan kell kattintgatni, meg tologatni az egységeket, de Normal-on nem olyan élvezetes, nem látom az egységeket vonulni, harcolni stb, érted :)