Wargame series (Red Dragon)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
A kezdõk nagyon gyorsnak találják, de meg lehet szokni. Az ALB-hez képest és kb. fele olyan tempójúnak látom az RD-t.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tikal
nem tudom...

amugy csak én vagyok lassú, vagy a játék tényleg kicsit gyors? 😄 Én a SLOW-n nyomtam a kampányt, azt éreztem kényelmesnek

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Molnibalage
Ezzel csak modellezik azt, hogy neki is illene erre költeni pontokat meg az illúzió.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tikal
én nem tudom, hogy az AI mindent lát e, de azt észrevettem, hogy rendszeresen tolja felém a reconjait, mikor már nincs neki, akkor meg a Zil-jeit 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Molnibalage
A kampány még elég bugos, hiszen nem volt open beta. Az AI meg úgy lett nem annyira impotens hülye, hogy a PR masszlaggal szakítva az MI ismét mindent lát, neki ninc szüksge reconra. A PR anno azt ígérte, hogy ez megszûnik.

Szerintem feleslegs azzal áltatni megunkat, hogy lesz valaha értelmes MI bárhol a jelenlegi számítástechnikai architektúrákkal. Ezért szoktam le a single player offline stratégiáról is, mert semmiféle élvezet nincs abban, hogy egy kõhülye, de csaló MI ellen kell játszani.

Molnibalage
Lásd a másik topikban a választ.

Wargame series-re át lehetne nevezni a topikot zárójejlben címekkel, már a EE-re már a kutya sem emlékszik szerintem. Az ALB is igen gyorsan a múlté lesz. Én úgy látom, hogy szinte minden volt ALB-s RD-t tol. Nekem már nincs is a gépemen az ALB csak backup installban, mert a kedves RD minden helyet felzabált a system vinyón...

Nos, sikerült kicsit belenézni a játékba, egyelõre sajnos csak offline AI ellen, kampányokat próbálgattam és 1-2 skirmish-t.
Egész jó lett a kampány része, most már nem deck-eket kell kreálni, hanem külön csapattestek vannak feladatokra, AA, arty, tank, stb...
Ez még hozzátesz a stratégiai élményhez.
Taktikai oldalon is van elõrelépés, helyenként az AI ügyes és meglepõ lépésekre képes, rendszeresen vadászik a recon egységekre, illetve a tüzérségre.
A hajós része egyelõre szerintem kalapszar, kimerül abban, hogy kinek van erõsebb és több hajója. Légi egységekkel semmire nem lehet menni a hajók ellen.
Szóval jó lesz ez, ha még hegesztik.
Egy fura dolgot tapasztaltam, kampányban kb. minden 4. csata után CTD volt, de elõtte korrektül mentette a játékállást, szóval nagy gond nem volt belõle. Lehet, hogy ez a spéci verzió miatt van, esetleg aki még szintén próbálta, nyilatkozhatna, hogy van-e ilyen nála is.
Mivel a napokban is indult itt az sgn új Red Dragon topik, miközben úgy is itt beszéljük meg mindhárom Wargame játékot, ezért javaslom hogy ezt a topikot nevezzük/alakítsuk át egy közös Wargame topikká. Egy moderátort is érdemes lenne megválasztani.

Molnibalage
Skacok, hétvégén egy barátságos recon tesztelésre ki hajlandó? Meg kellene már végre nézni, hogy mi mit vesz észre és mekkora távolságból.

Köszi szépen.
Három pályatípus van :
-földi
-vegyes
-tengeri (nem kukorica)

Vegyes pályákon találhatóak olyan területek, amelyek elfoglalásával
kapsz vízi útvonalat, ahonnan bejönnek a hajók. Pályaválasztónál a pálya neve melletti téglalap fele barna másik fele pedig kék hullámokkal van jelölve.

Tengeri pályákon pedig lényegében csak hajókkal játszol.
Molnibalage
Figyeld talán a pálya kiválasztásnál az ikonokat, amik mutatják, hogy melyiken lehet hajót vagy csak hajót behívni...

Tettem a deckembe pár hajót. Van víz is sok. Hogy a francba kell hajókat lerakni? A menüben sem szerepelnek ahonnan behívom az egységeket, pedig a deckben van.
Molnibalage
Azért más zónába se felejts el tenni.

Tikal
hmm, erre nem gondoltam, azt hittem az FOB elég ott... rég játszottam már 😊

Molnibalage
Kell command unit a behívási zónába...

Tikal
Skirmish-ben hogyan tudok uj egységeket behivni? Szürke az egység vásárlós gomb... az ellenség meg csak szaporodik 😄

Aha értem köszi.
Az még csak egy elõkészítõ pöcs volt tegnapról. Majd ma este jön a rendes verzió.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Na felpatchelt full verzióra, ma jött ki ugye a teljes játék.

Aha oké, és hol a kampány?
Molnibalage
Még mindig nem világosak a kifejezéseid. A premade az, hogy a kék oldal csapata egy összedolgozó csapat? Mert kék és vörös oldalon is láttunk ilyet sõt, vörös spammelõ profikból volt több...

Mi egyformán toljuk kb. a vörös és kék oldalt is. Idõvel sokaknak meg leeshet, hogy a vörös oldalon törömrülve meg lehet lepni az ellent, de csúnyán.

Ezen az segítene, ha lehetne valahogy direkt team vs team és random vs random játékokat csinálni.
Nem. Túl sok a 4 fõs BLUEFOR premade.
Molnibalage
Márminthogy túl sok a BLUEFOR oldalt választó játékos?

Az a rossz, hogy megint NATO stack pubstomp az egész. Nem lehet egy normálisat játszani és szerintem ez fogja megölni megint a fele communityt, mert 75-80% pubstompol NATO stackben.
Molnibalage
Mármint mi a rossz? Az ALB lowcostnál is lehet olyan dolgokat csinálni, ami eszméletlen imbalaszos. Pl. F-5 és A-4 spam elég durva, de ha valaki bevállaja, hogy kivár a vásárlással és megnézni az ellent, akkor F-14 MiG-31 spam is lehet és van még pár troll taktika ami beválhat. Ehhez képest mostani állapotában is balanszoltabb egy-két új spéci egységet leszámíva a low cost RD. Ezen felül azért az 50. low cost a Higway to Oslón már picit uncsi lenne... Nincs változatosság. Az RD meg teli van új pályával. Én vagy 3-4 hete nem játszottam ALB-vel és nem is tervezek tolni vele többet.

Az rossz lehet.

Molnibalage
Az 1 v 1 pályákon simán lehet játszani. Az Apocalypse pálya gyakorlatilag akkora mint a Highway to Oslo.

Még 10 v 10 low costra sem mennék nagyon vissza, az RD annyival jobban skálázható. Szeretem a ALB low costot, de pont az a low cost tûnt el, ami a legjobb volt anno, mert voltak 5 v 5 pályák kb. 500 kezdõtõkével is. A 250 és 300 pont túlságosan low cost már. Ha CV-t kell venni, akkor már nehéz tankra sem telik. Az RD-ben is állíthatsz be ennyira alacsony tõkét, csak nincs értelme. A CP generation rate kicsit magasabb, de egyáltalán nem vészes mert a gyalogság már nem 1 CP-s teherautókon rohangál.

A low cost pályán pl. egészen új értelmet nyer a kétéltû képesség. Szóval szép és jó volt az ALB, de nekem az már bizony halott. Az már a múlt. Az ALB térképeinek fele egyenesen hulladék...

Definíció kérdése. Nálam a low cost az 10 vs 10 kis pályán. A RD csak 4 vs 4et tud, és a böhöm nagy pályái alkalmatlanok.

Betettek egy tök jó vegyes mapot. Ahol végre nagyon felértékelõdnek a marine deckek 😛.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Molnibalage

Molnibalage
Hosszú beszélgetés lesz.

Kezdõ ja, skirmisht nyomtam eddig csak botok ellen AB-ben is. Próbálgatom magam bár volt egy pár hónap kihagyásom, most viszont muszáj volt leülnöm a Red Dragon elé. Amúgy az beta hibája, hogy néha nem mutat az armoryban 3D képet az egységrõl? Meg, hogy a Japán egységek pl meg sem szólalnak. 1x meg nem reagált a surrender-re csak az alf-f4 segített. Visszatérve: Ugye angol a játék ami nem az erõsségem, más nyelvet tanulok/tam bár sok szót sikerült tanulni a játékok által így azért többé kevésbé eligazodom. Tény, hogy az abszolút eszemben sem volt, hogy megnézzem melyik gép bombázó melyik vadász úgy voltam vele ha van rakétája lõje a tankba... 😄 Ugye a 85-86-os deckben csak 4 gép van, vettem mind a 4-bõl, teszteltem melyik szedi ki a tankot, hát egyik se 😄 De mostmár megvan, csak furcsa, hogy aki ilyen deckel játszik (meg 80-assal) az repcsivel nem fog tankot kiszedni? Ellenben príma lessz a légelhárítása mert kiküld 4-5 occó repülõt azt helikopter, repcsi zuhan lefele. Ja a gyalogság ellen meg ott a napalmos F-86F. Why? Sír egy pár normális bombáért. 😄 Eddig nem játszottam olyan játékkal ami a hidegháború idõszakában játszódott volna, folyton a középkort feldolgozó alkotások vettek körül illetve pár 2. Vh-s darab. Bár azok nagyrésze arcade... Na m1 nem vagyok ebben otthon, ezért is olyan érdekes Nekem. Ts: 8 szerintem megfelel csak lebeszélem a kiccsaláddal.
Molnibalage
Az RD-ben is lehet low costot nyomni és sokkal jobban skálzásható, mint az ALB. Ha nem akarsz hajókkal tolni, akkor már most jobb szerintem az RD, mint az ALB.

Molnibalage
Nem voltál ma fent TS-en? Ha nem, akkor holnap estefelé (~8) gyere. A kommentjeid alapján teljesen kezdõ vagy ezért mintha az lenne, hogy nem értenéd, hogy mit látsz. Az, hogy tankok ellen gépágyúval ment az F-104 az már régen rossz, olyan nem is fordulhatna elõ csapásmérõvel, hacsak nem tiltod le az evacot. Ha meg vadászt használsz erre, az már tényleg OMG kategória.

Én épp ezért visszatértem ALB-be low costozni. A Red Dragon még félkész.

Oké játszottam még két meccset, és a következõ a helxzet. A max felbontás beállításának ötlete mûködött köszönöm. Viszont rájöttem, hogy az armoryban ha ráviszem a kurzort arra a kis lófingnyi szövegre kiírja nagy piros betûkkel, hogy pl accuracy. Na b+ 😊 A másik fatális dolog: Én abban a tudatban voltam, hogy a legkésõbbi dátumot állítottam be a decknél. Hát nem. A 85-86-osat. Most kreáltam egy 86 +-osat, és megvan melyik tank veszi fel a versenyt az oroszokkal is akár. Na de a történet: Amerika, és Japán háborúban áll. Két Abrams lövi géppuskával az egyik házat amiben katonák húzódtak meg. Egy F104-es meglövöldözi géppuskával a tankokat. Semmi. Aztán egy F15EJ illetve egy F15EJ Kai bombázza Õket. Az egyik talál a másik mellétrafál. Egy Abrams felrobban. A katonáknak már nincs sok hátra. Aztán az Abrams mögül egy ismeretlen tank bukkan fel a domb aljáról. Mielõtt az Abrams ráfordulhatna tüzel, talál, és az ellenségnek annyi. A tank egy Type 90 Kyu Maru volt (cirka 160 pénz) 120mm-es löveggel. Ide nekem a medvét 😄
Kérdések: Miért csak 5-6 slot van egy egy helyen? Változni fog?
H-h be tudok állítani szövetségest, és egy plusz enemyt ha 1v1 a pálya?
Lesznek új pályák? Mert amik vannak azok...enyhén szólva nem nyerték el a tetszésemet. Ázsiában hol van ennyi sivatag? Kérem vissza a zöld füveket, réteket, erdõket!
Az egységek árai változni fognak? Olyan bõség van japánoknál piszok olcsók az egységek. 2v2 van elköltöttem kb 4000 pontot ha nem többet, és 2000-rel kezdtünk. De még mindig van 792. És folyamatosan nõ 😄 Be lehet állítani, hogy kevesebb jöjjön de így elég szokatlan az AB-hez képest. Habzsi dõzsi van 😊
Molnibalage
Elvileg igen, csak ez még nem került bele, ahogy a hadjáratok sem.

A moderátoroknak javasoltama topik átnevezését és házigazdának is jelentkeztem, de jó sg-s szokás szerint szarnak a user fejére... Nincs értelme az RD-nek új topikot nyitni, ez kellene átnevezni Wargame series-re.

Sziasztok!

Úgy látom egyelõre nincs RD fórum, hát ide írom:

Találtatok valami infót arról hogy a full verzióban lesz-e multiban lehetõség AI ellen játszani?
Rd mmint megvan az ALB is. 1280x valamennyi most nem tudom megnézni. Am erre gondoltam már de nem kísérletehgettem még vele, majd megnézem.
Jöhetsz hamarabb is pl 18:00 fele mert már akkor is vannak fent általában
Molnibalage
Én este 6 elõtt elég ritkán vagyok otthon viszont éjfélig simán fent vagyok.

ALB vagy RD-d van? Mi a monitorod natív felbontása? Abban kellene tolni a játékot.

Este 10? Addig vagyok otthon 😄 Utazom el holnap du leszek csak. Szóval vagy holnap du vagy csütörtökön vmikor vagy írsz ilyeneket h pl: Egyik Japán tanknak sincs esélye mert papír mind 😄 Keveslem a 3 tankot amúgy. Mondjuk legalább jól néznek ki x) Ja pénteken is utazom vasárnap este jövök x)
Molnibalage
Este 10 felé gyere fel a Puma szerverre, mert kb. 10 oldalt kellene gépelnem, ha mindenre válaszolni akarnék.

Hali. Kipróbáltam Én is a játékot bár csak egy meccset játszottam skirmish-ben 2v2 medium+easy Japán vs Orosz. Gyõztünk. Kérdések észrevételek: Melyik Japán tanknak van esélye melyik szovjet tank ellen?
A Japán tankelhárító jármûveknél ugyanez.
Nem írja a játék, hogy egy tank light vagy med vagy heavy?
Nekem szemcsés a kép, a beállításoknál nem találtam opciót a kikapcsolására. Mitõl lehet? Talán a felbontás (1024x768) mert ehhez még hozzájön az is, hogy alig látok valamit az írásokból. Konkrétan az egységek adatait az armoryban plusz a neveiket a játékban a lehívó képernyõn. Nem tudom melyik csík a hatótávolság sebesség stb ezért netrõl nézem... Egyszerûen brutálisan kicsik a betûk, és homályosak is. AB-nél ugyanez van.
A japán repülõk nem lövik a tankokat csak géppuskával. Úgy vettem észre, hogy mindnek levegõ levegõ rakétája van kivéve az F-86F-et. Ez valami vicc? Ja de annak is napalmja van há nehogymá háth. Mé' nincs Japán különleges egység? Mondjuk az tetszik, hogy a gyalogság UH1-el jön mégis ugyanúgy 10-be kerül mint pl egy brit egység ami teherautóval 😄 Nem lehet beállítani ki ellen menjek és ki legyrn szövetséges? Ruszki van meg random Red valami. Szövetségesnél meg amcsi pfujj. Tele van velük a hócipõm. Az AH1 Cobra miért olyan tetû pontos, hogy 50m-rõl nem talál el két T72-est csak az összes rakétája feláldozásával? 😄 Odaküldök egy hangyaf*sz rover milant azt röhögve kiszedi. Még olcsóbb is 😄 Legutóbb pl az volt: Cobrákkal csaltam õket a fákhoz onnan meg hullott rájuk a rakéta. Mondjuk ez már amcsi (érdekes a japán Cobrával nincs bajom gyönyörûen kiszedték a BTR-tõl kezsve a spetcznaz-on át a T-72-esekig mindent. Öröm volt nézni.)
Aki a cdkulcsokról vette a játékot: mennyire megbízható ez? Milyen nyelvû a játék ?
Molnibalage
Egy érdekes változás.

Right now ATACMS has short Aim and long Cooldown. Perfect against Arty, still not OP because of long wait afterwards

Molnibalage

Ha jól látom pont 6 napja. Még jó hogy pont egy hete vettem meg 😛.