Wargame series (Red Dragon)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyet az ALBben nem lehetett csinálni. Az arty és air spam valós probléma, és a játék legnagyobb hibája.
Persze az ALBt közben az Eugen "valahogy" gyorsan leépítette, megszûntek a népszerû 10v10 low cost pályák. Mindent megtesznek hogy az RD-re átkényszerítsék a népet, de az RD egyenlõre nem képes felnõni a feladathoz.
Nekem inkább az nem tetszik, hogy az 155 milis arty lassan akkorát üt, mint egy Mk bomba, mert azokat lenerfelték, ami röhejes, mert a valóságban a Mk-82 tûzereje messze nagyobb, mint bármelyik 155 mm tüzérségé.
Arty spam akkor kezd kialakulni, amikor a sok kezdõ és gyenge játékos fél és baszik támadni. Tegnap is ilyenbe futottam bele egy tactical játéban. Hiába irtottam viszonylag jól a supportolt top tier tankommal egy sok v sok játékban az egyedüli teljesítményemmel nem sokra mentem. A többiek túl sok pontot buktak el.
Amikor mi csapatban toljuk együtt valahogy sosincs arty spam, mert mi letoljuk az ellent. Nem költhet artyra és nem campelhet, mert a kooridnált légicsapás gyakoratilag eltöröl egy város campet és átzógunk rajtuk, mint fos a libán. Csak nehéz egyedül több campelõvel szembeszállni...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A másik problémám a tüzérség átalakításával van. Nagyon felvitték a célzási idõt a tüzérségnél, és így egy jó, tüzelés után relocatelõ ellenséget egyszerûen nem lehet counter artyzni. Ez összeházasítva azzal hogy sokkal durvábbat sebez a tüzérség, fasza, megakadálozhatatlan kis arty spamekhez vezet minden egyes játékban, ami nagyon aláássa a Red Dragon színvonalát.
Teljesen jó volt az ALBs tüzérség, counterelhetõ volt, és nem mindenható. Azt is vissza kéne állítaniuk, talán errõl is kéne indítani egy szavazást, hogy a játék végre ne artyzásról szóljon.
Szerintem is kár volt variálni, az ALB mûködési mechanizmusa szinte tökéletes volt.
Rejtett gyalogsági bónusz statisztika.
A földi egységek és repcsik számára eltérõ veterancy bónusz lenne...?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szerintem totálisan el van baszva, alig van választási lehetõség az ALB-vel összevetve. Furcsa, hogy még így is élvezhetõ a játék, de azért az ALB után elég keresû a szájíze az egésznek...
Nem értem, hogy miért érzi azt az Eugen, hogy folyton változtatni kell, mikor az ALB alatt gyakorlatialg senki sem panaszkodott a deck rendszerrel kapcsolatban, a mostani meg folyamatos támdások célpontja...
Nem csak a deck system, de a veterancy level és bónszok miatt totálisan el van baszva. Gyakorlatilag soha nem éri meg a magasabb XP-t választani, mert nem éri meg. Igen, soha.
A specializáct decknek sincs sok értelme, mert kibaszott nagy az ár érte és még így sem kapsz 5 XP-s egységet és, ha lenne is a +32% bónusz is alig tér el az alacsonyabb szinttõl.
Az ALB-ben pl. B/C cat specializált deckekkeben az 5XP-s de régi egységek nagyon durva dolgokra voltak képesek. Most meg mi van? A kérdés az, hogy 5% (!!) pontosságért és más elhanyagolható különbségért ki a tököm választaná azt, hogy a top tier harckocsikból kettõ helyett egy vagy három helyett kettõ jöjjöb...? Épeszû játékos biztos nem.
Félelmetes, hogy egy fejlesztzõ ennyire balfasz tud lenni...
Már az is orbitális állatság, hogy gyak. minden földi egység csak 2/3 XP-vel vehetõ, nincs meg az ALB-s 2/3/4 XP lépcsõ a 6/4/2 szerû mennyiséggel. A C cat deckben egyszerûan az RD-ben szart sem ér a pont, mert pont annyi régi szar és kevés gépet tudsz venni, mint újat. Nincs veterancy ÉS mennyiség bónusz. Imádtam az ALB-ben azt, amikor 5 XP-es Harrierek és Mirage-ok szedték szét az ellen csúcsvadászait és légvédelmét elárasztották a spam gépek. A rgéi de magas XP-s tankok irtották a fejlett gyalogságot és ATGM-eket. Itt ez sincs.
Hiába van több AP-d semmit sem segít, hogy a fostaliga és alacsony XP-es régi vadászból nincs több, de hála a több AP-nek, akkor van pénzed több VHC-s lángszórós tankra vagy más szarra. Egyszerûen az nem bónusz, hogy több FAJTA, de ugyanúgy szar XP-s és trágya egységet vehetsz...
WvAlEo6zETWTnmsnKR8MCz0QWCUg4i7dCeG6E8GbBjRD0hAReIwmbjO4sM3OQjKTIgy8REExCQ6Wimx1Hhj4SAo2MbqqS4ou0A==
Commonwealth:
WvAlEo6zETWTnmsnKR8MCz0QWCUg4i7dCeG6E8GbBjRD0hAReIwmbjO4sM3OQjKTIgy8REExCQ6Wimx1Hhj4SAo2MbqqS4o=
Red dragon:
tPAcjeqbnCi1OMAovheJbQCpxFRDhB4n4wMWWJopci6iLtKOWYTmIv0X6gst6oKS5GVxLokoreqORsFRA5KVcOOJgjhkdg==
És egy keleti blokkos is:
tfAkzYiBmuESWUJksjsM+NKZ5aVzxCbZChET59iaTQ5J4gCUTTQIiUnaoJUEimLvESk1yD9QSntEjuMBJ5lFOYHJDjlvW4ZoAA==
Kérlek pontosítsd a kérdést.
Az available a deck-nél mit jelent?
Az erdõ közepén visszavonuló, semmi által nem látott egységeket telibe kapja a tüzérség.
Olyan is volt, hogy egy SAM-et a FOB mellé küldtem és a tüzérség pontosan oda lõtt, ahova érkezett. Tehát már azelõtt oda lõtt az MI, hogy megérkezett volna. Áááá, nem cheater...
A kõhülye rész meg az, amikor 4 db Mi-28-cal mindenféle recon nélkül elkedz bohóckodni és a 50 CP-es spam vadászaim minden erõlködés nélkül szétcincálják õket.
A városok elleni támadások során is kb. pont olyan hülye a gép, mint az ALB-ben.
Az elsõ hadjárat röhejsen egyszerû.
A kína vs. szovjet meccsnél hiába nyerek meg minden csatát a 18. napig egyszerûen nenm tudom elfoglalni az utolsó célt, mert kicsit vicces, hogy a szaros két ferdeszemû társaság erõivel kell lebontani több tucat T-80 és T-80A-t úgy, hogy kb. a Q-5 és a HOT rakétás heli - van belõle összevissza 4 db - ér valamit. Így egyszerûen nem lehet gyõzni. Még az ATGM-es BMP másolatokkal sem lehet megállítani õket, mert a T-80A-nak van ATGM-je... Ennek ellenére is két csatában elveszette az utolsó szálig az összes hk-t, de kellett volna két kör még a gyõzelemhez. A következõ alkalommal megpróbálom agresszívebben. A flottát meg röhejesen könnyû volt szétszedni a kínaiakkal, csak meg kell venni a 2. flottát és sima ügy. Megéri, mert csak Vlagyivosztok elfoglalása után lehet a dki egységeket megvenni és a 10 pontos értéke maitt igen hamar megtérül. A 4 vagy 5. körben már elfoglaltam, deszantos invázióval egybekötve.
Az angol-kínai hadjáratot is kipróbáltam. Az MI itt már tényleg csal, mint állat. Minden kis mélyedés mögé belát, meglepni lehetetlen, mintha mindent látó szeme lenne. Persze a botrányosan szar kamerakezelés miatt én nem látom a terepet, ezért így még könnybben megver. Hiába van erõs hk-a az angoloknak a spammelhetõ szaros hk-k megszeszik õket, mert állandóan elvész a LOS és 1000-1500 méterrõl simán szétszedik a 6-os tûzgyorsaságú angol vasakat.

Na ez mind megvan az RD kampányban - amelyik egységeket elveszíted, azok a következõ csatában már nem állnak rendelkezésre. A koreai kampányban ezért is okozott fejtörést, hogy az egyik dél-koreai vadászszázadomat lenyomták az orosz Mig29-esek, és ezután úszott a csapásmérõ repülõk és a támogató helikopterek bevetése is, mert nem akartam fölöslegesen kockáztatni õket. Teljesen át kellett állni a felszíni haderõk használatára, erõs légvédelem mellett, ameddig át nem tudtam csoportosítani a vadászokat abba a szektorba.
Amúgy én nem igazán tapasztaltam ezt a "mindent-látó-szem üzemmódban mûködõ csíter AI" effektust. Simán meg tudtam csinálni egy oldalról megkerülõs támadást egy páncélososzloppal, ameddig a gyalogosaim a pálya közepén lévõ városban feltartották az AI csapatait.
Az ALB-s deck szisztémának és erõforrás kiosztásnak semmi köze a valós haderõkhöz. Mindenki a számára legjobbat rakja össze. Az igazi játékos az, aki képes úgy játszani, hogy egy szovjet csúcs egység esik neki egy svéd/dán egységnek. Ezen felül úgy kell játszani, hogy nem küldöd be és áldozod fel egyetlen csata gyõzelemért a legjobb cuccaidat, mert azokra késõbb szükség lesz...
Azonban amíg az MI majdnem mindent látó szem üzemmódban megy addig az egész értelmetlen. Ember - ember ellen meg az strat játékok királya lenne a cuc.
ALB-ben nem voltak szétválasztva fegyvernemekre, illetve feladatkör szerint a csapattestek. Voltak deck-ek, amiket kaptál alapból, voltak amiket x nap után vehettél pontokért (mint erõsítést), illetve pontokért vehettél még szektor recon, csapásmérést, meg csomó egyéb eseményt, ami lényegében az ellenfél morálját és initiative-ét befolyásolta.
RD-ban más a helyzet. Itt pl. a légierõ (vadász és csapásmérõ is külön-) külön deck, a support külön deck, a légvédelem külön deck, stb... szóval sokkal nagyobb lehetõség van a stratégiázásra: itt külön móka, hogy melyik csapattesteidet húzd össze egy szektorba, és azokkal hogy tudod lenyomni az ellenséget.
Taktikailag ugyanaz a játék, a szóló hadjárat a stratégiával nyújt többet.
Nyilván aki multizik sokat, azon szocializálódott, és nem érdekli a körítés meg a plusz stratégiai faktor, csak a pjúr csata, az leszarozza szóló kampányt (holott még nem is próbálta), merthogy "kõhülye" az AI.
Kinek a pap, kinek a paplan.
A beszerzéssel kapcsolatban az a véleményem, hogy csak a 4 kampányért már nem érdemes már abba beruházni. Az ottani kampánymód kevesebb ennél, jóval, és csalódás lenne. A multija, illetve a multis lowcost partik még talán érnek annyit, hogy 2k-ért megvedd, bár az is egyre kevésbé, ahogy egyre többen nyergelnek át a RD-ra.
Sajnos még az elsõ körökben mikor próbálgattam, akkor a K1-eseim igazán megfogyatkoztak. Mindenesetre lehet akkor újra kezdem kicsit több odafigyeléssel.
Nekem kifejezetten bejön a hadjárat, igaz TotalWaron nevelkedtem, WG számomra új, eddig csak EE-al játszottam, ALB kimaradt.
Amúgy ALB-nek is ilyen hadjárata mint az RD-nek? Mert kétezer királyi váltóért akkor nyugodt szívvel beszerezném.
Viszont azt is hallottam, hogy a hadjárat jelenleg nem multihaztó. A hülye/csaló MI ellen játszani meg szeritnem értelmetlen.
Érdeklõdnék hogy a Red Dragonban, hogyan mûködik a unit refit?
Ez vonatkozik ugye a veszteségek pótlására?
Manual szerint ha egy körig nem használom az adott egységet, akkor engedi,
persze én ezt nem vettem észre.
Campaign modban.
Elõre is köszi!
Inkább szenvedj emberi ellenfelek ellen, mint a csaló/kõhülye MI-vel szemben. ALB-ben simán csinált a VH AI is olyat, hogy Kurstjagerek által védett városba top tier hk-al rongyolt be. Igen, füsstel mágtámogatva, de így is úgy szétcincálták a tankokat, hogy ihaj. RD-ben eddig ezért 0 skirmisht toltam...
A tipp/trükk az, hogy játsz ellenünk és akkor megmondjuk, hogy mit ne, de legjobb, ha velünk tolod és hallgatsz ránk. Az is jó lenne, ha mindenki megosztaná a sikeres meccsek replay fájljait, mert abból lehet tanulni.
Egyértelmûen õ a topik motorja és minden wargémség tudója.
Feltéve, hogy az SG-tõl valaki megmozdul még ebben az évben.<#rolleyes>#rolleyes>
\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate