Wargame series (Red Dragon)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/31841503609536899/3E9CAAAFCA3EE9FBC61B121AFC0B4F61462283A3/

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Hadjáratban csatáról csatára viszik az XP-t. Nagyon hosszú csaták és sok kill alatt simán lehet egy egység 2-3 XP-ről akát 5 XP-s is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Értem, köszi!
Sehogy, csak csatában lehet szintet lépni az egységekkel és nem marad meg utána, csak abban az 1 csatában érvényes.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Most biztosan hülyeséget kérdezek, előre elnézést ha kiveri a biztosítékot valakinél. De az egységeim a deckben az idő előrehaladtával szereznek tapasztalatot? Értem ezalatt hogy mondjuk egy US rifleman amelyikből alapból ugye csak regulart lehet berakni, az idő előrehaladtával ha tapasztalatot szerez elképzelhető hogy lesz belőle veteran (elméletileg akár elite) is? Azt értem hogy a csaták végén kiírja hogy mely egységek szereztek tapasztalatot, de eddig nem értettem hogy ezt hol lehet aprópénzre váltani.
Molnibalage
Ezek az auto loaderes egységek.
http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=155&t=47156

Molnibalage
Nem tudom, hogy a DLC borított meg ennyire, de tegnap egymás elleni játékban simán elvertek kétszer is. Vagy ennyivel jobbak vagytok, vagy fáradt votlam, vagy nem éreztem rá a DLC-re még. A keleti oldal közepes harkocsijai és az új középnehéz tankjai elég durván lemossák a NATO közepes tankokat. A jenkiknél a M1IP azért lett olcsóbb, mert a buff ellenére is ennyivel lett értéktelenebb. A Leo 2A1 iránti igény erősebb, mint valaha. Hiába a 17-es páncélja az M1IP-nek, a 15-ös AP powert sajnos már minden körberöhögi. Az autoloader miatt meg a alacsony morál nem csökkenti a tűzgyorsaságot sem...

Molnibalage
Beaszarás, Trabant CV MOD.

http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=187&t=46632

Más. Egyes visszjelzések szerint a szárazföldi ATGM-kel valami baj van, szinte sosem találnak. Én tegnap használtam Longbow-ot és annál semi baj nem volt.

Jelenleg kb 40 játékból 28% az arányom. Volt már pár olyan nekem is hogy a vereség ellenére jó játék volt. Az viszont idegesítő volt nagyon, pont ma, hogy simán vezettünk és a legjobb spíler valamiért kilépett 10 perccel a vége előtt. Sikerült is kikapni. Meg sok olyan játék van ahol már összeszokott játékosok várják az ellenfeleket, 80% aránnyal és 400 letolt játékkal. Na onnan ki is lépek egyből. Marad az hogy próbálok saját játékot indítani ahol már a nevébe beleírom hogy max level 15 alatt jöjjenek. Ma volt is így egy jó játék a vereség ellenére is. Én liverp00l néven vagyok fenn ha egyszer meglátnátok és lenne kedvetek egy game-hez. Téged láttalak egyik nap Molnibalage de mire klikkeltem volna már elindult a játékod..
Molnibalage
Kezdőként nincs sok esély a győzelemre. Ez ilyen sport. És ALB-ben az első 20-25 meccset elvesztettem és még a verség is élvezetes volt.

Sziasztok. Nekem még új a játék én nem játszottam a ALB-vel, de rögtön elnyerte a tetszésem. Mire azonban tudok egy normálisat játszani megunom az életem. Eleve nehéz kezdőknek olyan játékot találni ahol van is egy kis esély a győzelemre. A másik pedig hogy a sok gyökér ha kicsit is nem tetszik neki valami, rögtön kilép és szarban hagy... Ettől függetlenül volt már pár nagyon jó game.
Nagyon elmés 😄.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Ez a heavy sam rebalance elég jó lett. A top WP egységek olyanok mint a nyeva 😛.

Este tolhatnánk egy pár kört.
Én am főleg az asm egységekre leszek kíváncsi. Eléggé kellettek a játékba.
Meg ami tetszik még az a koreai nyeva, már csak 60 pénz és 4 helyett 6 jön belőle 😛.

Molnibalage
Változások listája

http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=155&t=47012

Eszméletlen buffot kaptak a közepes harkocsik, bőven 50% feletti ACC is van már. T-64BM, de M1IP Abrams 60% és 50% mozogva és állva és már csak 80 az M1IP. Eszméletlen durva kis tank lett így. Az egész M1 szériát átbalanszolták, hogy az M1A1 tényleg kitűnjön, a többi olcsóbb lett annak megfelelően, hogy közel sem tudnak annyit. Ez különösen igaz az M1A1-re. 120-ért az egyik legjobb átmeneti hk lett így.

A Centrurion spamnek vége, 25-be kerül egy db és le is nerfelték még az ACC-ot. A T-34 is 15-be kerül. M60 tankok olcsóbbak, de nem radikálisan, továbbra sem éri meg csak az M60 ERA és az is csak kényszerből.

Az arty spamnek is vége lesz. 30 seces átalános célzási idő van még az legjobb tüzérségnek is 10 sec kell a célzásra. Csak azt tudnám, hogy counter arty így hogyan lesz...

Az R-27-es MiG-21-es gép ha jól látom, akkor megszűnt végre és nincs R-73 sem 21-esen.

Ez érdekes lesz.

- Soviet Su-24M loadout changed from 12x FAB-250 into "carpet bomber mode" 30x FAB-250

Sok bomba, de 25 kilós. Mondjuk totál unreal config, de oda se neki...

Ez is érdekes.
Soviet MiG-31 now fires its missiles two at a time.
American F-14 now fires its missiles two at a time.

A csúcs ASF-ekből már van két card és elite szinten hívhatóak be.

Norvegian F-16 Fighting Falcon (aka "Nuke Bombers"😉 number of cards available decreased from 2 to 1.
Paccs... Skandináv deck egy rakás szar lesz így. Egyszerűen nincs elég vadászuk. A Block 15 és Viggen édeskevés.

Jó lesz ez na..!

Molnibalage
http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=155&t=47011

A DLC megérkezett. Este ki is próbálhatjuk.

Molnibalage
http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=155&t=46988

DLC a küszöbön.

Molnibalage
Játszál random emberekkel és egyből 60%-ra zuhansz. Meg kapod sorban az idegbajt...

A probléma az, hogy egyedül játszó emberek nem akarnak csapat ellen menni (érthetõ okokból). De talán másik csapat hajlandó lenne ellenetek játszani.
Mi lenne, ha beleirnátok a lobby nevébe hogy "TEAM VS TEAM ONLY" vagy valami hasonló. Akkor talán bejönne egy másik csapat.
Hali mindenki!

Komolyan elgondolkoztam azon, hogy kéne egy új accountot csinálni. Belépnek az emberek és egybõl kilépnek ahogy meglátják, hogy majdnem 300 meccset toltam 80+ százalékos gyõzelmi aránnyal. A többiek is hasonló statisztikával rendelkeznek. Egyszerûen nincsen ellenfél. Tegnap is beléptünk 4-en egy szobába és csak úgy tudtunk játszani, hogy keletnémet , lengyel, cseh deckeket hoztunk mert egyébként kilépett volna a host!(AM így is simán megnyertük😄)
Szóval aki csinált már ilyet attól kérdezném, hogy csak simán kell csinálni egy új accot és ennyi?
Molnibalage
Innen.

- Interceptors aim time increased from 0.4sec to 2sec.
- Interceptors firing angle reduced from 30° to 10°.

Kérdés.
Are those global / across the board changes regardless of what missile they use, even the ones with high off-angle ability?

Válasz.
MiG-31, MiG-31M and F-14 Tomcat are the only interceptors in the game. Air superiority fighters are a different class, and in fact they get a heap of buffs.

Molnibalage

Molnibalage
There will be changes to all ADN units as a part of a larger rebalance across the board. There will be no more precise information until patch notes will be released by Eugen.

Molnibalage
Skacok, amit tegnap csináltatok a replay-jel azt légyszi ne ismételjük meg. Én méltatlannak érzem mind a játékkal mind a többi játékossal szemben. A kinti fórumra szerintem meg fogom írni a problémát és javasolni fogom, hogy a replay fájl csak akkor generálódjon le, ha már az utolsó játékos is magadta magát vagy végetért a játék.

Molnibalage
Troll taktika? Ezt elvileg nem látja szárazföldi egység és kijönni sem tud a CV.

Molnibalage
Lehetek én bármilyen jó, ha a csapattársak nagy része idióta...

40-50% win rate-s játékosokhoz képest nagy átlagban ennyire lógok ki. A 60%-os win rate-m messze lefelé csal.

Veres oldalon ugyanez.

Molnibalage
Némi referencia.

A ranked játékosok sem istenek. Ketten is jobbak voltunk nála, az egyik sokkal sokkal...

Molnibalage
Helikopter... Nekem meg az tetszik azért, hogy ha buksz valamit, akkor követekezménye van annak, mire odaért valami. A tegnapi 38th parallel a legnagyobb pályák közé tartozik, pontosan akkora, mint a 4 v 4 pályák. A 2 v 2 pályák között is van akkora, ahol ekkora a távolság.

Azzal, hogy kevesebb második behívás pont van a légierõ szerepét értékelték fel, miközben az ALB-s airspamat kinyírták, ahol simán lehetett egy deckben 30 géped motorized speckó nélkül is.

Én meg az óriási méretû pályákat rühellem nagyon, ahová a behívás után 10 percel érkezik meg csak a helyszínre az erõsítés, amikor már teljesen más a taktikai helyzet mint a behívás pillanatában. Bizonyos jármûvek kifutnak az üzemanyagból mire odaérnek. Meg besegíteni is körülményes máshová, mert az egységek átküldése túl sokáig tart.

Szerintem az a legélvezetesebb amikor 2 vs 2 pályán játszunk többen, négyen-öten.

Molnibalage
A Sivatagosabb pályák nagy részén nincs szinte semmi fedezék, ezért nekem nagyon nem jönnek be.

A füves pályák egy része hiányzik, de alig néhány értelmes ALB-s pálya volt, csak a legnagyobbak. A 10 v 10 Ragnarok meg isten csapása volt Asgard és Gjollhöz képest. Nem véletlenül ezeket mentették meg és szartak arra... A 4 v 4 pályák akkorák most, mint Ragnarok...

Ez egy fogós kérdés. Egyet nem tudnék megnevezni, de kategóriánként már igen.

1 vs 1 Wonsan Harbour
2 vs 2 Apocalips Imminent
3 vs 3 Bloody Ridge (itt még a 38th Paralelt is nagyon szeretem)
4 vs 4 Floods

Persze ezeken kívül is van sok más jó pálya is, de mostanában nehogy elkényelmesedjek valamennyire random próbálom játszogatni, hogy olyan pályára is kerüljek amit nem szeretek.

Amúgy nektek nem hiányoznak az AB-s pályák? Lehet ,hogy csak a közel félezer játékóra teszi, de nekem hiányoznak azok a szép füves pályák.
Molnibalage
Szerintetek melyik az RD legjobb pályája? Szerinted az Another D-Day in Paradise. Minden játéktípusnak megfelelt. Van olyan pálya, mai sima játékra nem rossz, de low costra katasztrofális...

Molnibalage
Tényleg volt bombázó változat, de élesben soha nem használta senki és mint mondtam, a hatékonysága kétséges lett volna. Még speciákis, hõálló bombát is fejlesztettek, hogy nagy magasságban M2.0 felett repkedhessen vele a gép. A bibi az, hogy olyan magasan és sebességnél oldva kb. egy kisváros az, amit reálisan eltalálhattak. Harcászati értéke 0. Ha csak meg behatoláskor használt volna nagy sebességet és lejebb jön, annak haszna a 0-hoz konvergál n+1 okból...

WG szinten elfogadható absztrakció, ha nem adnak neki magas ECM-et. A valóságban alacsonyan repülve és oldva pontossága talán még elmegy, csak éppen a valóságban kis magasságon egy szaros F-5 is lelõné ezt a vackot. Se gyorsulása, se kirívó sebessége se önvédelmi rendszerei nincsenek.

Reálisan nézve a WG elég kemény sci-fi, mert a vörös gépek a valós képességeiknél és a régi kék gépek is sokkal többet tudnak. A Falcon és RSzu-2Usz rakétával soha senki le nem lõne egy vadászgépet éles helyzetben, és a vörös gépek modellezõ értéke - több kékkel is - a vicckategóriába esnek, annyire nem felelnek meg az absztrakciónak...

Tudtommal a MiG-25 változatok a valóságban bombát életükben nem láttak soha, nemhogy 4 tonna bomba vagy cluster bombák amik a Wargameben vannak.
A P/PD változat elfogóvadász volt, az R változatok meg fotófelderítõk. Az a néhány BM meg SEAD.

Jól lenne ha Eugenék visszavennének, mert kezdünk nagyon elmenni a sci fi irányába.

Molnibalage
A képek alapján én nem tudom megmondani, hogy 250 kilós vagy 500 kilós bombát kapott. A valóságbam szériától függõen 4-8, késõbb elvi szinten 1000 bombát is vihetett volna, de az egész gép koncepciója finoman szólva hülyeség volt. Nagy magassgából olyan "pontos" volt kb. atomfegyver kellett volna rá. Kis/közepes magasságban meg a gép semmmiféle elõnnyel nem bírt, mint bombázó. WG szinten el tudom fogadni, de akkor is állatság...

Lesz mig-25RB-jük a keletnémeteknek!😄
8db 500kg-os FAB-al megpakolva! Végre lesz egy aranyos kis bombázógép a a keletnémeteknél.
Molnibalage
A francia tankoknál tudom, hogy van ilyen, csak a 15% ACC és tûzgyorsaság miatt szinte semmire sem jó, pedig elsõre jónak látszik. Én olyanra gondoltam, amin legalább Bushmasther szintû gyt. löveg van. Na, az már lenne valami.

Az MBT-70-en is van nagyobb gyt. ágyú, de az sem pontos.

A Starsihpet kihagytam abból is volt 20mm-is másodlagos fegyverzetes változat.
HA arra gondolsz, hogy olyan tank aminek a fõfegyverzete mellett gépágyúja és nem géppuskája van akkor van. A képen látható T72M1 Moderna (asszem így kell írni) is ilyen, ezen kívül a francia AMX-30, AMX-32, AMX-40 a német/amcsi KPZ-70/MBT-70 más most nem jut eszembe , de gondolom más tankoknál is kísérleteztek gépágyúval mint másodlagos fegyverzettel.

Természetesen a T-72M1 nem IFV hanem MBT.
Molnibalage
165-ért IFV elég vicces lenne. A BMPT kerül 75-be és nézd meg, hogy milyen fegyvere van. Ha AP poweres lövegé lennek, akkor érne monduk 125-130-at a tank, bár vicces lenne 2450-es lõtávval AP löveg.

Tankból létezik ilyen gyortüzelõs és nagy löveges a valóságban legalább protóként vagy koncepcióként...?

Elméletileg igen. Gyakorlatilag lehet, hogy csak valaki vicces kedvében volt.
Molnibalage
Ezt nem értem, amit te betettél azt hittem a te pénos képed. Akkor tényleg lesz ilyen mindent visz egység..?

Molni a 2A46M-es(125mm) ágyúnak olyan 18-20-as AP powere van az ágyúnak bár 23-al is fellelhetõ, de gondolom nem az kerül be.
A 2A42 pedig egy 30mm-es gépágyú 2AP-vel és 15-25% találati aránnyal.
Ha képnek hihetünk akkor nem lesz hozzá SVIR. Szóval még van esélye az IFV jármûveknek.
Attól függetlenül mindenesetre egy jó kis tanknak ígérkezik.
Molnibalage
Ha az átlag 100 mm-es löveget nézem, akkor lenne vagy 11-13 körüli AP powere úgy, hogy van gyorstüzelõ lövege és 2800 m-es ATGM-e. Minden IFV-t zárójelbe tenne...

Ezt nézzétek meg:

http://imgur.com/rPxs8kD
Szerintem meg BMP-1D. Más nem kell.
Molnibalage
Eszméletlen OP egység lenne.

Én azt várom hogy mikor kap végre AP powert a BMP3 100mm-es lövege. Most valamiért nincs neki, pedig van bele ilyen lõszer a valóságban.

Neked csak a svéd Kurstjeager és a lengyel Kommandosi kell, a többiek csak bónusz. 😄

Molnibalage