2890
glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • Kacyking
    Én megnéztem előtte(Mielőtt írtam) meg most is, de nekem választható a magyar a nyelv
  • Titan
    Az elgondolás jó, de sajna nincs választható magyar nyelv! Annó én is megvettem a steamen, pont ez miatt, de már nem is jelzik, hogy elérhető az anyanyelvemen...
  • Kacyking
    A kérdésre válaszolva, meg lehet csinálni. Steam könyvtárjában kiválasztod az airland battle-t majd (jobb klikk) tulajdonságok és lesz egy nyelv fül ahol ott kell lennie a magyarnak is. Letölt néhány mb-ot és kész is.
  • Molnibalage
    Mi szükség van magyarításra ehhez a játékhoz...? Teljesen felesleges. Azt sem tudtam, hogy van magyar változat (?) vagy magyarosítás (?) ehhez...
  • Anonymusx
    Sehogy se lehet megoldani, hogy a steamen vásárolt Airland Battle magyar legyen? Már a cdgalaxisban sem lehet kapni, és amúgy se kellene a doboza.
  • Molnibalage
    Vazz, tényleg. Mondjuk egyszerűen a BKAN C mellett nem érzem szükségét. A BKAN alap meg olyan tűzgyorsaságot produkál, mint egy MLRS csak 7 HE-s. Viszont sokszor gyakrabban tüzelhet...
  • Szpecnyaz
    Igazából van nekik M270 MLRS.
  • Molnibalage
    Na, tegnap megint skandiztam kettőt. Összességében én úgy látom, hogy kicsit Eurocoprs jellegű a koalíció, de a hangsúly azért másol van.

Az Euro gyalogság sem gyenge, de amit ezek kaptak az kb. az emberiség elleni bűntettel ér fel. Félelmetesen erős. Az RPG típusú AT fegyverek brutálisan jók még nem A kat. gyalogságnál is. A SACLOS MANPAD nagyobb indítási távú, mint a Mistral, de nem F&F és a 4HE miatt szerintem nem jobb, mert kettő sem nyír ki egy Mi-24-et... Az Eryx a 15 fős shock gyalogságnál valami űberbrtál. A Bkan és új aknavető mellett igen stabilan elő lehet jönni fedezékből és használni. A felderítő Jager gyalogos sima változazta is jó volt, a '90-es meg aztán hajajj... Kurstjager '90-ra szavak alig vannak. Még a regular gyalogosnak is olyan AT kapacitása van, ami a jenki elit gyalogosnak nincs...

Tüzérség? Minden van, ami kell. Sima és az új spéci aknavető, a régi 155-ös bakan olyan a tüzérségi előkészítést tud, mint 4-5 alap 155-ös löveg, de igény esetén ilyen is van, meg 100 CP-s pontosabb M109, de alacsony tűzgyorsasággal és 30 sec célzással. Nincs cluster arty és HE sem, de emellett pofátlanság lenne. A svéd tüzérség hülyére veri a jenkit és az Eurocorps-ot is. A BKAN C reális ára valahol 150-180 között van, 130-ért pofátlanul olcsó. Eszméletlen gyors és erős elnyomásra képesek és erre szükség is van. Lásd lent.

A légvédelem terén félelmetes, de ütik a jenkiket. Ugyanúgy van Stiner C és olcsó és kétéltű (!) M113-mal. Van SEAD immúnis long range SAM, teljesen egyedi. Csak lerakok 2-4 ilyen optikás Hawk-ot és várni kell. Ennyi. Az OTOmatic szerintem egyáltalán nem táp, alig sikerül vele valamit lelőni. Az új 2800 m-es 3 AP-s AAA már inkább király, pofátlanul olcsó a Flakpanzer Gepardhoz képest. (Asszem ráadásul kétéltű...) és jó sok van belőle. Az Euro légvédelemél sokkal jobb az Hawk miatt. Van long range és még SEAD immúnis is, a AAA is jobb, MANPAD terén picit gyengébb, de inkább másabb.

A tankok terén kicsit közeledett az Eurocoprshoz, de alapvetően gyengébb nála. A Leo2-ön kívül nincs semmi komoly cuccuk, az új Strv103 is csak annyit tud, hogy az első ATGM felhű nem fújja el a 15-ös páncél miatt, de 17 AP-vel ez sem nagyon pattog még egy gyakorlatilag ugyanannyiba kerülő T-72B ellen sem., mert az ATGM 22 AP-ja elég durva.... A jobb Leo 1-nek a tűzerő és pontossága jó, de papír páncél mellett supression nélkül semmit nem tudnak és még ez is kevés. Elnyomás és füst is kell, hogy közelről gyorsan lehenteljék viszonylag elfogadható áron a brutálerős szovjet harkocsikat, de azokat is csak akkor, ha már van morál elnyomás. Képtelen vagyok az jenkik vagy Eurobanda féle mozgó páncélos hadviselésre velük egyelőre és talán nem is lehet. Túl kevés az erős harkocsi.

A helikkel már kétszer is csináltam kombinált tank + helirusht és nem a helik véreztek el... A TOW2 ennyire olcsó platformon valami burtális, a HOT2-es francia helit hülyére veri. Nagyobb tűzerő és sokkal pontosabb. Jenki heli a közelében nincs, mert azok nem spammelhetőek.

Recon téren nem nagy szám sajnos, semm exceptional cucc, de legalább 6 HP-s a recon heli és sok van belőle. A felderítő gyorstüzelő ágyús egység nem rossz, párban helit is leszed közelről és VG optikás, de azért ettől sem kell hasraesni. Semmi egyedi vagy különleges a Jager gyalogost leszámítva.

A VHC szekciót nem nagyon próbáltam, a tankok mellé próbáltam TOW2 spam-et. Egyszer jött be eddig. Soha nem voltam jó ATGM használnó, csak a szovjet harckocsikkal megy... 10 v 10 Asgardon nem kell kétéltű jármű, az új IKV cucc az jó lehet, mivel bárhonnan jöhet oldaltalálat esetén a 17 AP - asszem - több, mint elég.

Légierő? Hülyére veri az Eurobandát. Sok top tier vadász - igen, "csak" 40% ECM van - de micsoda választák, a C cat Viggen is erős. Csapásmérés terén meg aztán ihaj... A Draken sok 500 kilóssan az összes Tornadot lealázza, ahogy a Szu-24 és F-111E-t is. A legjobb HE bombázó talán a játékban. Mjölnires viggen Instant tank eltávolító cucc, az F-5 SEAD spammelhető és 2-3 darab azért már elég szépen irt.

Logisztika terén egyedül a nagy szállító heli hiánya fáj, baromi sokat kell pöcsölni a kis helikkel. Jó tank CV-jük sajnos nincs.

Azért a kedvencem még mindig az Eurocoprs kék oldalon és vörösknél meg a szovjet deck.
  • Molnibalage
    Pár kill a betával itt.

A Smerch nerf gyak. semmit sem jelent... Egyszerűen a trükk az, hogy párban kell járatni őket és csak a felét indítod aztán pucolsz vagy akár azonos helyet új célt adsz meg, csak rövid célzás van és megy a másik fele. Olyan szórásképet ad kettő, hogy ez az eredmény. Az ATCAM-sból meg van 1/card. Röhej...

A BKAN 1C valami eszméletlen durva... (Oszt mégis mindenki az OTOmatic miatt sír...)

Az ATGM ereje a szovjet harkocsikon...
  • Molnibalage
    Na, tegnap megint volt egy skandinával 10 v 10 is meg szovjetként ellenük is. Tényleg sokat javít a patch az életképességen, de érdekes módon nem az OTOmatic a nagy erősségük, ami miatt annyian nyavajognak vagy az 55 pontos tank 70-es ACC-al bíró tank. A légierő és a gyalogság az, ami brutális.

A játék kezdeti fázisában eszméletlen dolgokra képeseke és a kombinált Draken és Viggen Mjölnir bombaeső elég durva. SEAD képesség már van és mviel spammelhető olcsó SEAD gép ezért hosszú időbeli lefedettséget ad. Más légierővel párban igen durva. Ekkor még nincs annyire erős és összefüggő légvédelem sokszor.

Az OTOmatic egyáltalán nem táp. 40%-os ECM-es gép sokszor még kettő elől is meglóg. Ehhez képest a Tunguska képes egyedül is ölni, ha talál a rakéta és egyből beakcsolod az ágyút... A másik új légvédelmi cucc is inkább csak helik ellen jó.

A TOW2 jeep jó, olcsó és spammelhető. A közepes tankok nélkülük esélytelenek, egyszerűen hiába van 17 AP és 70% ACC az új tankok, a 10-es páncálzat miatt az szovjet ATGM-ek olyan aratást csinálnak köztük, hogy azt nézni is rossz... A Leo2 is jó, hogy van és a 23AP-val no1. tűzerőben van a legjobb harkocsikkal, de a 19-es fontpáncél miatt még a közepes harkocsikon levő 22AP-es ATGM felhő is veszélyes, a T-80U 24AP-s Invar ATGM-je meg egyenesen őrítő. Az ágyútüzet sem bírja túl jól. Support nélkül elvérzik, erre kell a BKAN C és az új aknavető

Hát igen... A BKAN C meg kb. az emberiség elleni bűntett fogalmát meríti ki, pofátalnul olcsó 130-ért és olyan kill listát hoz össze, hogy kb. 3-szorosan visszahozza az árát csak ölésben és akkor erre jön még a support ereje. 155 milis ágyú, egy 120 mm-es aknevető pontosságával és tűzgyorsaságával. Eszméletlen. Egyetlen hátránya az, hogy folyamatos használat esetén felfalja a supply-t, de ez inkább feature, mint hátrány, hiszen a tűzgyorsaság miatt fogy a supply...

A TOW2-es helikkel és 6HP-s recon helivel egész jó kombinált spam mehet, ahogy az Eurocorps deckkel is csináltam, csak az annyival durvább, hogy ott van a francia ágyús heli is.

Szóval összességében játszhatóvá tette a skanikat a patch, de korántsem OP-vé.
  • Molnibalage
    Na, ma volt egy skandi 10 v 10. Szándékosan feszítettem túl a húrt sokszor. Még így is brutál erős. Nem vicc, a svéd légierő erősebb, mint a jenki...
  • Molnibalage
    Ezért kellene egymás ellen tolnunk, kb. egy szinten vagyunk. Simán vagyunk legtöbbször 2 v 2-höz, de néha még 4 v 4-hez is.
  • Molnibalage
    Én tegnap csak egy 10 v 10-et tudtam tolni vörös oldalon. Egy ideig még mi vezettünk, mert irtottuk két emberrel az ellent. Aztán az 30-35-os tehetségek elkezdtek marhaságokat csinálni és jutott erőforrás a mi oldalunkra úgy, hogy a bal szárny összeomlott. Olyan artysmamat vágtak el, hogy az valami hihetetlen volt. Még talán csaltak is, mert olyan helyen lötték ki a mortart és más egységet, amire LOS sem volt... Magaslaton, erdő mögött...
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.12.16. 14:44:26
  • Szpecnyaz
    Mi pont belefutottunk egy 4 fől premade csapatba 80+ winrattel, akik only szovjettel mentek. Nem esett jól.
  • Molnibalage
    Hát gyerekek, amit a DLC3 beta művel a játékosállománnyal az valami katasztrófa. A kék oldalon 70-80%-os W/L arányú játékosok a másik oldalon meg ami marad... Baromi sokáig tart mire elindul egy játék és annak is gyakorlatilag semmi értelme, mert totál noob vöröskkel semmit sem lehet csinálni...
  • Molnibalage
    Elvileg este 6-7 felé már jó lehetek.
  • bgabor
    Persze, írj majd sztímen ha leszel, aztán felmegyek PUMA Ts-re, és ott mehet.
  • Molnibalage
    Tegnap kipróbáltam csak saját egységek ellen az OTOMAT és a 3 AP-es svéd AAA-t, ugye ilyenkor csak mellé lehet lőni Eszméletlen morál zúzás volt és még mellélövésnél is volt sebzés. Az OMOTAM ennyiért túl olcsó. Vagy nerf kell az AP-re vagy HE-re váltani vagy emelni akár 100-ra az árát.

Ma este barátságos tesztelés belefér? Főleg azt nézném meg, hogy az új tankok mire jók szovjet ATGM horda ellen. Hétfőn lesz hotfix, addig komoly játékra nincs esély. Önmegsemmisítő Hawk, 40HE-s gyalogság, így nem lehet tesztelni élesben...
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.12.13. 11:48:00
  • bgabor
    USA dekk sohasem volt túl erős ebben a játékban, mi is alig játszunk vele, sokkal szívesebben megyünk NSZK-t, franciát, de még skandit is még a peccs előtt.

Az mondjuk jól látszik hogy az új egységek eléggé béta fázisban vannak, sok a bug, elírás, rossz ikon(NASAMS), elírt sebzés. Biztos vagyok benne hogy az új skandi egységek hamarosan egy nerfel lesznek a helyükre téve.
  • Molnibalage
    Az is valahogy vicces, hogy ugyanaz az AIM-120 gépen 5HE az NASAMS egységnél meg 7 HE...
  • Molnibalage
    A Draken bombázó is agyonveri a Tornado-t. Nincs feleslegesen 2xAIM-9, helyette van 6xMk-83, de ezzel még az F-111E-nél is fényévekkel jobb tűzerőben és 30% ECM van 20% helyett.
  • Molnibalage
    Nem vicc, összességében a Skandi A deck talán már erősebb, mint a jenki. Hiába gyengébbek egyenként a legjobb egységeik, az összkép jobbnak látszik.

Temérdek kurva jó gyalogság. A CG base ACC nem csökkent miközben nőtt a Range. Ezzel a jenki gyalogság még szarabb, a Rifleman '90 kapott -2AP-t. Kedves...

SEAD immúnis long range SAM... Az egyetlen...!

OTOMATIC gyakorlatilag instant földi egység killer a tankokat kivéve, a tűzgyorsaság és 12 AP miatt, arra kíváncsi leszek, hogy légi egységek ellen mit tud.

Van már top tier vadász - OK, csak 40%-os ECM és csak AIM-9L M változat helyen - van már SEAD gép - igen, csak AGM-45. de négy (!) darab is jöhet - egyedül a F-15E-hez képes van csak 2xMk-84-es F-16-de abból kettő van. A Lansen 20% ECM-je elég meredek az F-16A-hoz mérve...

A Leo2 frontpáncélazata tényleg csak 19, de 23-as AP-je van és négy hívható belőle. Egyszerűen akkora tűzerő, hogy beszarsz.

Spammelhető TOW2 heli...

Van TOW2 földi egységen is...

A fejlettebb Bkan valami eszméletlen lehet, ha 10 sec-es aim time van. (csekkolom) Egy komment szerint gyakorlatilag, ha valami megáll, akkor instant rain of death jön...

IKV 105 a játék legerősebb kétéltű páncélosa talán. Pontos, gyors és eszméletlen tűzereje van

LVKV 90, 3 AP-s (!) AAA, emiatt elvileg kétszeres sebzése van 0 páncélzatos egységek ellen, pl repcsik. Ajvé...

Igaz, hogy RBS-90 SACLOS, de van már dzsipen, a játék legnagyobb indítási távolságú ilyen kategóriájú egysége lett.

EPVB90, zárójelbe tesz minden más APC/IFV felderítőt...

Egyedüli számomra gyengéjük az, hogy nincs exceptional optikás felderítő cuccuk, semmilyen. Ez szinte szerelem első látásra...
  • Molnibalage
    Ja, a tank CV-k árát megvágták, egységesen kb. +90 CP a normál tankhoz képest az áruk kivéve kinél...? Bingo, a szovjeteknél... A T-80UK a legerősebb CV tank és ahhoz képest a legolcsóbb, csak +40 CP-be kerül a sima változathoz képest. Igen, kevesebb van belőle, de mennyivel jobb már az ár/érték aránya...? Bírom az Eugen éleslátását...
  • Molnibalage
    Összefoglalva, most már szinte semmi értelme az USA-val játszani. Öcsém az Eurocorps és a sanszoan a skanki deck is hülyére veri... Egyszerűen azért a pár "szuperfegyverért" nem éri meg választani, amikor a többi része egy rakás szar, és pont a "szuperfegyvereket" nerfelték még le.
  • Molnibalage
    Kit érdekel, hogy a skandi mit kapott a US nerf mellet...? Mixed deck gyakorlatilag nem létezik olyan kevés AP-je van. Ezen felül az összes táp skandi egység proto, tehát mixed deckben nem érhető el, ahogy az összes nerfelt USA egység sem... Semmiféle együttes buff hatásuk nincs egy játékost nézve...

A Smerch nerf meg -1AP. Hogy oda ne rohanjak tőle... Kaptak cserébe egy táp Mi-28-at, mikor a jenki meg elvesztette egy Longbow-ot... Az összes amúgy is jó szovjet hk meg kapott még +1 AP-t. Kedves.

Az is elég "átgondolt" DB változatatás, hogy a jenki F-16-osok katpak 4xAIM-9-et, de NOR/DAN F-16A már nem... Az is röhejes, hogy mindkét F-16A C kategóriás, de a export F-16A jobb AAM-mel bír, mint a jenki...
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.12.12. 23:38:40
  • Szpecnyaz
    A Smerch is kapott nerfet, az ATACAMS-ból pedig elég ha 1 van egy embernél. A Longbow-ból is bőven elég a 2db.
    Meg am nem tudom hol a röhejes túltáp, amikor a skandik pont most kaptak egy rakás OP egységet.
  • Molnibalage
    Jaja... Vannak jó változtatások, pl. végre az F/A-18A és a jenki F-16 gépeken van 4xAIM-9, de a Skandi gépeknél ez valahogy kimarad, legalábbis a listában nincs. Ezen felül az F-16A-n AIM-9J van, mikor a '70-es évek végén az USAF elsővonalas rakétája az AIM-9L volt.

A jenki oldalt szarrá nerfelik a vörösöket meg most már röhejes módon túltápolják... Szinte minden '80-es évek végi és közei hk +1 AP-t kapott kivéve szegény M1IP-t... Longow-ból -1, ATCAMS már csak 1/card, de bezzeg a Smerch 2 carcd és 2/card is lehet. Takarodjanak a kurva jó édesanyjukba oda...
  • kanesoban
    Van egy ótvaros nagy bug a DLC-ben: a Motorschützen (keletnémet) és Morskaya Pehota (szovjet) egységeknek elírták a sebzését. A legtöbb gyalogság gépkarabélyának sebzése 1 HE. Ennek a kettőnek viszont 40 (!!!) illetve 28. Atomjaikra tépnek minden más gyalogságot (minden lövéssel kb 10 embert ölnek). Ha ki akarjátok próbálni a Skandináv oldalt, akkor érdemes várni, amíg ezt kijavítják.
  • bgabor
    Azért a Gripen-t csak sikerült két P-vel leírniuk. Azon hogy a magyar köznép tizenöt éve képtelen megtanulni hogy az csak egy 'P', nem csodálkozom, nade hogy egy military program fejlesztői sem, akik ebből élnek, az durva.
  • Molnibalage
    Változások listája.
  • Molnibalage
    DLC3 early access beta
  • Molnibalage
    DLC3 karácsony előtt kijöhet.
  • kanesoban
    Nyilván sokmindenkit aki Wargamezik nem érdekel az ilyen bázisépítős RTS, köztük engem se. Viszont az ilyen RTS-eknek több rajongója van, mint a Wargame-nek, így inkább azt fejlesztik, mert arra számítanak, hogy ebből több példányt lehet eladni.
  • Molnibalage
    Más téma, tüzérség.

Érdekes vita bontakozott ki a kinti fórumon, hogy a legrégebbi alap 155 mm-es arty jó - vagy egyáltalán mire jó - vagy nem jó összevetve a top tier arty vagy mortar spammel összemérve. Többen azon a véleményen voltak, hogy semmire sem jók a régi 155 milis ágyúk, bevallom én is. Nos, én szkeptikus voltam az eddigi tapasztalataim szerintm, de azért 10 v 10-ben - itt van a legtöbb esély a sikerre - kirpóbáltam jenki, szovjet és Eurocorps-szal ezeket megint, mindegy minden, hátha alapon. Bevallom, meglepődtem. Nem kicsit, nagyon.

Nagyon sok mindenre nem alkalmasak ezek, de amire jók, arra nagyonis megfelelnek. Spammelve ezeket támadás előtt tüzérségi előkészítésként néha egészen durva a végeredmény még teljesen vakon alkalmazva is. A nagy szórás előnyösebb, mitha kisebb lenne. Még top tier tankok morálját is le lehetett zúzni, de a legfurcsább az volt, hogy 3-ból kétszer még az árukat is visszahozták pusztán a killek által. Sokszor tényleg csak annyi kell, hogy a corrected shot-hot a LOS meglegyen, még akkor is szépen belóg a tűzfüggöny az erdőbe, ha csak a fák vonalát célzod meg.

10 v 10-ben, ha két játékos összefog és 10-12 arty-val nekiáll lefogni egy zónát ott maradása nemigen van senkinek. Túlélni túlélhetnek a tankok, de egy bepánikolt páncéloserő nem fogja megállítani az ellenfél erőit... Gyalogságot meg képes erdőben is teljesen kiiertani.

A kisebb méretű zónákat teljesen be lehet teríteni, de ehhez már két slot arty kell vagy két játékos, adott esetben minor national deck, mert azoknak egy cardban jöhet 8-10 darab is, ennél több meg nem kell, úgyis csak megeszik a supplyt.

A baj az, hogy gyakorlatilag csak erre alkalmasak, csak offenzív módon lehet használni őket egy masszív tüzérségi előkészítésre. Nem képesek úgy segíteni, mint egy mortar, ami azonnal képes visszaosztani pofont egy támadó harkocsinak is, ha csak kb. 2 lövésre áll meg és counterarty is teljesen reménytelen velük. Ekkora is lehet előny a nagy szórás, mert de csak baromi véletlenül képesek bármit megölni és csak akkor, ha top tier arty szórással számolva mozog odébb az ellen 400-500 métert. Ha efelett mozog, akkor semmire sem jó. A másik baj velük, hogy még 4 v 4 játékban is csak akkor hasznosak talán ezek, ha van olyan terület, ahol két játékosnyi erő csap össze, de igazából 10 v 10 a terepük szerintem.

Viszont, ha csak egy card ilyet is teszel be, akkor mit áldozol fel érte? Nálam alapből két slot légvédelem van, ha van 155 mm és aknavető is akkor választanod kell, hogy cluster vagy top tier arty... Ha ez utóbbi kettő és 155, akkor meg mortar nincs. Egy slot légvédelmi egységgel nem lehet elllenni A cat deckben, az ziher... Kicsit vicces, de a top tier artyt én most mortarként használom elősorban, mert kicsi a RoF, de pontosság + 155-nél két gránát is elég jó hatással bír és majdnem 120 mm-es mortarral azonos aim time van. Persze a 80 milis aknavetők reakcióidejével nem tud semmi sem versenyezni...

A másik érdekes kérdés ezután, hogy a köztes 80CP-s kategóriának van -e értelme. Azért az 50CP-hez képest sokkal sokkal drágább, de nem tüzel pontosabban és a jobb pontosságuk néha hátrány nemhogy előny és kb. 1/3-dal kevesebb jön, ezzel meg területet lefogni nemigen lehet...
  • Molnibalage
    Még valami, ami másnak is feltűnt. Nekem úgy tűnik, hogy sajnos a virtuális tank tornyok használata miatt a szovjet ATGM-es harckocsik még tápabbak, mint sokan képzelik. Ha manuálisan ki/be kapcsolgatod ágyú lőtávban a fegyvereket, amíg az egyik tölt, a másikkal is lehet tüzelni. Ezáltal sajnos irrálisan magas tűzgyorsasága és tűzere van a szovjet ATGM-es harkocsinak, mert egyszerre lehet betöltve az ATGM és a gránát is két különböző virt. toronyba. Szóval lősz egyet ATGM-mel amit ágyú lőtávba ér, azonnal ágyúval, miközben az ATGM már tölt újra. Ha meg már gun range van, akkor váltogatni kell manuálisan úgy, hogy kikapcsolod. Eszméletlen, hogy armored deckben két T-80UM és T-72BU mit tud megállítani így vagy a spammelt T-62M a 21 AP poweres ATGM-mel hogyan lő szarrá mindent...
  • Molnibalage
    Na, még egy fotelpszihológus, csak erre volt szükségem...

Pár napja volt közös játék. Egyébként legtöbbször azért nem jön össze, mert amikor felmennek, akkor egyből négyen vannak és az ő gépük olyan gyenge, hogy nem tudunk low costban sem 10 v 10 vagy akár 8 v 8 vagy más játékot tolni. Akkor szokott még összejönni multi, ha a 4-ből valakik lelépnek és az utolsó maradóval megy még egy játék, de ez is ritka, mert a többiek időbeosztása eltér. Én 8-9 felé megyek fel játszani, ők meg 9-10 fele már jönnek le hétköznap...

Ha meg nem olvasod a kinti fórumot, akkor inkább maradhatnál csendben. Nem igaz, hogy hogy egyes emberek több játék kapcsán is csak az sg-ről tájékozódnak és aztán még nekiállnak pampogni, ha valaki felvilágosítja őket, hogy mi a helyzet...
  • ToMy_
    A benned lévő elfojtott frusztráció és agresszió lassan megérett az orvosi kezelésre. Nem túlzottan csodálkozom, hogy "nem vonnak be" a közös játékba a srácok, ha annyira tudsz csak viselkedni, amennyire ez itt a fórumon és a lobbychat-ben látszik.

Még egy reakció az első gondolatra: nem hiszem, hogy a DLC3 új egységeit tartalmazó koncepció napról napra fejlődik vagy bővül. A lista még a fejlesztés kezdetekor biztosan megvolt, maximum a kivitelezés lehet "napról napra" folyamat. Az infó közzététele alatt nem azt értettem, hogy az egység textúrájában a sötétbarna vagy a világosbarna dominál-e, hanem a jellege és a paraméterei. Erről lehetne vitatkozni, nem arról hogy a békaember fején a háló barna-e vagy fekete.
  • Molnibalage
    Látom egyszerűen képtelen vagy felfogni, hogy ez a thread egy kedvesség a közösség felé. Melyik részét nem érted, hogy azért nem tolják be egyszerre az összes egységet, mert a DLC3 kiadási állapotbeli állapotban nincs kész az összes...? Mint mondtam a kinti fórumban azt írták, hogy egy szál ember van rajta állandó jelleggel a DLC3-on. Egy.

Csak kb. 100-szor volt leírva a kintó fórumon, hogy portolni nem lehet a pályákat, 0-ról kell sajnos újraépíteni azokat. Olvasod a kinti fórumpot vagy ide is csak fikázni jársz...?

Ezen felül az ALB-s pályák nagy része engem rohadtul nem érdekel, mert a teraszos szintezést inkább hagyjuk, olyan neveségesen szar és taktikai helyzet romboló sajnos. A 10 v 10 pályáknál is az egyik legbutább örökség sajnos ez, de legalább a pálya egyes részein van az újafajta dimbesdombos terep is. A közösségnek kb. 3 ALB-s pálya az, ami kellene. A Highway to Oslo - az egyik legjobb pálya, nagyon változatos - TMI és a hegyesvölgyes pálya, aminek nem ugrik be a neve, mert ott már az ALB-ben sem csak teraszok voltak. Kb. ennyi. Az összes többi pálya nagyjából felejthető. Szóval, ha már új térkép kell, akkor az ne valami régi szakadt pálya remakeje legyen... Viszont 1 ember nem fog új mapot csinálni, ahhoz kurva sok idő kellene...
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.12.10. 08:39:03
  • ToMy_
    Szerintem akinek megvan a játék, az úgyis letölti, ha másért nem, a kompatibilitás miatt. Azt még megérteném, ha fizetős DLC lenne, persze ,annak kell a marketing meg a reklám meg a hype, de így?
    Engem inkább az zavar, hogy sokkal értelmesebb lenne, ha már ingyenes és úgyis mindenki letölti majd, akkor egyszerre betolnák az infót róla, lehetne értelmesen vitázni a paramétereken, és kisebb lenne az esélye annak, hogy benne marad egy balanszot befolyásoló op szuperfegyver.
    Az pedig a másik probléma, hogy a sok új egység helyett inkább 2-3-4-5 új pályát dizájnolnának vagy a régebbiekből (ALB, EE) portolnának át pár népszerűt. A játszhatóságon az sokkal többet segítene, mint pár újratextúrázott egység, aminek kicsit belenyúltak a statjaiba is.

Az új RTS-üket meg - ha olyan lesz, ami a beharangozó videó szól - akkor kb. pont annyira szarom le, mint a jelenlegi közösség 80 %-a. Ilyen bázisépítgetős scifi marhaságokkal kb. Dunát lehet rekeszteni...
  • kanesoban
    Így, hogy folyamatosan adagolják az információkat, fenntartják az érdeklődést a DLC iránt.