Wargame series (Red Dragon)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem győztünk és bénáztam - az összes légvédelem szinte úgy esett el, hogy semmit nem nyírtak ki, az ellen tankjai lőtték szét őket, sokkal több egységet vesztettem, mint öltem - de legalább küzdelmes volt. Mondjuk középen vicces volt, mikor kb. 1+1 T-72BU és T-80UM és esetleg egy kisebb tannkkal zavartam el Leclerc ás M1 hullámokat. ATGM rulez...
Az elején toltuk el de nagyon, a Floods pályán a saját oldalunkon levő 2 pontos zóna marha sokáig üres volt... A végén meg T-62 spam helyett, ha csak 1 BMPT-t hívtam volna be meg T-72 CV-t... No mindegy...
Az mindenestre látszott, hogy még a T-62MV az ATGM-mel megfutamodásra bírta sokszor még a top tier tankokat is főleg más saját top tier tankkal komvbinálva. A Floods pályán bőven van elég hely klasszik tankcsatára és kihasználni az ATGM távolsági fölényét. Armored deckben eliteszinten egyszerűen félelmetesek nyílt terepen. 70% + CTH mellett kezdik el zúdiani az áldást 21-es AP-vel. A 20-as frontpáncélú tankba is 1,5 HP-t ver és a M1IP és K1-et leszámítva minden más közepes tankba 3,5-4HPt legalább úgy, hogy csak 65-be kerülnek. Egyetlen hátrányuk az, hogy lassúak egy picit.
A T-72BU meg szerintem picit túlértékelt tank a T-80UM-mel szemben. Szerintem a T-80UM a 2-vel kisebb frontpáncél ellenére is talán összességében jobb a Floods páylán. (Ott, ahol nincs ekkora nyílt terület, ott a BU +2 front AV-je nagyon sokat számít. A T-80UM 24 AP-s 2800 m-es indítású távú ATGM-je amit mozgás közben is tud használni valami iszonyatos. Azonnal (!) céloz 2800 méternél és bármikor megállhat és azonnal ugruik fel a CTH. A Chally 2 és M1A2 kivételével mindenbe alapból 3 HP-t vág bele a közepes harkocsikba meg 4-10 HP-t is kritkus nélkül. Atomdurva. Még hátrálva mozgás képes is képes használni és csak egy pillanatra kell megállni becsapódás előtt. T-72BU-val kombinálva nagyon jó, mert ami túl közel jön, azt a BU osztja ki. A T-80BU indít és a T-72BU csak áll mellette. Az első UM indítás és becsapódás után az hátrál és a BU is képes ekkor egy ATGM-et indítani és mikor az becsapódott szinte azonnal lő egyet ágyúval. Ekkor, ha az ellen megállt, akkor a UM megint indíthat egy ATGM-et zavartalnul. Ezzel tengap sokkal nagyobb értékű tankhordákat állítottam meg. Persze mikor már 3-4-szeres túlerő jött, akkor nem tudtam mit csinálni...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A légierő gyakorlatialg semmire sem volt jó. Hiába a jó sok csapásmérő SEAD támogatás nélkül elvéreznek. Hiába zavartam be 8 gépet is egyszerre és terítette be légvédelmet valahogy alig halt meg valaki, pedig spot alapján küldtem ki őket. Volt, hogy egyszerre ment 3 Mjölnires Viggen és 3 vagy 4 db F-16. Talán, ha egy élte túl és összesen, ha 200 pontot szedtek szét... Pedig a launch spot helyekre mentek rá... Az SK60 meg valamiért szitne semmit sem nyírt ki sőt, az MI most is balfasz. Az esetek kb. felében a attack position parancsra is szarnak ezek. Kedves...
A gyalogság tényleg fantasztikus és a városi csatában agyonvertem mindenkit - csak ehhez nem kell skandináv gyalogság, RoK és Eurocorps is képes erre - de városon kívül megáll a tudomány, semmit sem lehet csinálni, képtelenség előrenyomulni. Ha felmész egy dombra vagy város közelébe egyszerűen azonnal szétszednek a helik és tankok.
A BKAN szinte semmire sem jó, ahogy megjósoltam a 30 sec aim idő miatt. Ha nagyon sok van, akkor vakon támadás előtt jól előkészíthetik a terepet a statikus védelem ellen, de kb. ennyi.
A jó IFV sem ér semmit, ha szembe jön két mísz és tökátlag T-72B vagy T-64BM és szétszed mindent, mint a szar... És ezek még csak közepes harckocsik... (Még a sima 55 pontos T-72-vel sem bírtak el a C-s Strv-103 mikor laza 25 ponttal drágább azoknál. Röhej...)
A TOW2-es M113-as nem használható ki szinte sehol egyből gun range-en belül van és egy lövés egy halál, tehát még két ilyen sem biztos, hogy szétszed egy közepes tankot mikor 140-be kerül két darab... ATGM párbajba is bármikor belemegy egy szovjet az ATGM miatt képes bármikor visszalőni + szovjet tanknek van 2800 méteres ATGM-je, tehát adott esetben még ezek lőnek először...
Kérlek oszd meg sok sok replayedet, hogy lássam már, hogy hogyan kell nem városban használni a gyalogságot, mert nekem ez még mindig rejtély..
Nálam a gyalogság szerepe kb az városon kívül, hogy kirakom és azok mennek elől, hogy az ellen felfedje magát és aztán a tankok cafatokra lőnek mindent... A medium optika erre jó és mivel 10-15-ös méretük van nem halnak meg azonnal, mint a felderítők. A már felefedett célokat a tankok mögött levő VG csak exceptional optikás jeep meg szépen fenntartja.
A Viggen vadász a legjobb C és talán B kategóriás vadász is, mert elite jön belőle. Mondjuk ehhez az Eugen köcsögsége is kell, mert az F-15A-t leszámítva minden B/C kat vadász 3/2 2/5 XP-vel jön még az A kategóriás Mirage-2000 is. Szokás szerint balfaszok ezt javítani és szokás szerint francia bias, ahogy a fórumon mondanák..
Aknavető ok, hogy van, de mi a tuti tüzérség...? Minden nehéztüzérség 30 sec célzással bír. Semmiféle tűztámogatásra nem jók. Sajnos az egész játék tüzérsége el van baszva, a top tier A kat tüzérség és az aknavető spamet leszámítva a többi szinte semmire sem jó. A 10 v 10 strait pályán szokat 1x4 M109A2-őt használni a marine deckbe, mert ott akkor tumultus van, hogy ott még van értelme, de normál játékban semmi. Egyszerűen nevetséges, hogy van 10 sec-es A kat tüzérség és minden más 30 sec. A 105,122 és 155 mm-es nem top tier lövegek gyakorlatilag kihaltak. Füstképzésre meg kicsit drágák... A BKAN hiába lő gyorsan, a 30 sec aim time miatt a nagy semmit találja el...
Airborne deckbe raktam anno svéd gyalogoskat és tényleg vitték a prímet. A MANPAD tényleg nem tűnik rossznak a range miatt, csak az a fene 4 HE. Kritikus sebzés nélkül 3 rakéta kell egy Mi-24-hez... A pct. az viszont tényleg durva, igaz, hogy gun range van, de 5 fős és a 26 AP power az odabasz...
A problémám az, hogy hogyan lehet gyalogos deckkel támadni? A legtöbb pályán több km nagyságú üres zóna van, tankok nélkül semmit sem tudsz csinálni. A gyalogság másik baja az, hogy a sima HE bombák nagyon irtják őket és mióta a vörös oldalon van 30xFAB-250-es Szu-24 gyakorlatilag mindent meg lehet vele állítani, max. odaveszik, de egy gyalogos támadóerő sokkal többe kerül, mint 120-130 CP...
Én egyszerűen fel nem fogom, hogy tankok nélkül hogyan lehet játaszani. Még a 10 v 10 pályán is volt olyan, hogy kivételesen város harcot vállaltam be és szépen letoltam, de a város elfoglalása utáni kitöréshez ér rushot tank kellett és pont. Mi a frászkarikát csináltam volna tankok nélkül...?<#fejvakaras>#fejvakaras> <#confused>#confused><#nemtudom>#nemtudom>
Az armored deck 20-25-be kerülő elite tankjai meg olcsóbbak, mint a elite gyalogosok viszont, ha megvan a spot és LOS, akkor irgalmatlanul leirják a gyalogos, gyakorlatilag lőni nem tudnak, folyamatos stun van...
A svéd tank RPM-ja az aim-re is hatással van? Mert, ha nincs, akkor az első lövés egyszerre érkezik és utána senkit nem érdekel, hogy 2. és 3. gyors, ha a szovjet tank egy lövéssel kinyírja...
Szóval pont azért várom a DLC-t mert a jó gyalogság és most sem vészesen szar légierő mellé végre jön minimálisan Leo2A4, amivel azért már lehet valamit kezdeni...
Hátrányokhoz még annyit, hogy nincs az a tipikus harci helije, csak könnyű heli néhány I-Tow-al.
De ezt ritkán használom. Én a gyalogságra építem a deckjeimet a tankok csak támogatók. Kustjäger a játék egyik legdurvább egysége, az alap svéd gyalog is nagyon kemény. A sakndi deckben meg még ott van a stormer is. Mindenkinél Carl Gustav van, de az igazán tuti az-az, hogy a svédeknél az atgm meg a manpad is 5 fős 2 helyett tehát kibírnak 1-2 lövést még a tankoktól is a házakban. Az RBS-56 26-os AP-vel és jóféle pontossággal a legdurvább orosz tank ellen is halálos. Az RBS- 90 pedig a lő távjával tűnik ki(2800 heli ellen😄) . Ehhez hozzájön az is, hogy egy skandi mecha deckben minden gyaloos (sima, elit,manpad,atgm minden) kivéve ha heliben jön minimum 20mm-es gépágyús cuccal jön a svéd panzarskitty pedig 40mm-s boforsos járművel. Mondanom sem kell az orosz APC-knek és IFV-knek esélyük sincs a gyalogságnak meg kegyetlen jó supportot tolnak. (Erre még nagyon jó a WEAK 40 is ami 40mm-s légvédelem)
Visszatérve az Strv 103C-re. 15 AP-val lő 2275m-re (tehát max AP ágyú táv) 15-ös rpm-el(!!!!), tehát ideális esetben simán lő kettőt míg az oroszok cuccai 1-et.(6-9 közötti az rpm-ük)
A nagyon jó extra egységek miatt a skandi deckbe berakható 3 (elit) vadász viggen amik párosával használva mindent letakarítanak az égből, 3 mjölnires viggen ami amit ledob az meghal, minden megöl a 10ap-s clusterrel volt olyan dobás amibe belhalt egy tunguska meg 2 t-72BU. És ez csak egy gép volt. 30%-os ECM miatt még a túlélési esélye is tuti. Ezen kívül én a norvég F-16-ost használom még 2x 1 tonna bombával várospucolónak és két slot SK-60-at ami 8(!!!)db gépet jelent. Ezek az aranyosak pedig ami spottolva van mindent megölnek, legyen gyalogos, légvédelem, vagy tank(Ezekre 2-őt kell küldeni). És mivel rengeteg van és hordába járnak ezért alacsonyak a veszteségeik. (60 pont egy ilyen gép). Kedvenc támadó gépem.
Van tuti aknavető és tüzérség is. Ha nem mecha decket csinál az ember( talán 3 járművet veszítesz vele ha mecha, 150-nel menő csapatszállítókat) akkor van Bkan-is ami az egyik legdurvább tűzerejű tüzérség a játékban csak kicsit lomha szegény. Van Noah(nagyon tuningolt Hawk), rbs70 platform és VEAK40.
Egy szó mint 100 nálam volt egy olyan hónap amikor csak svéd mecha deckkel mentem, aztán jött egy frissétés amivel kivették a bkant a svéd mechából ekkor áttértem skandi mechára ami még durvább csak Bkan helyett M109A3-unk van ami gyengébb de legalább van. (Meg jóféle aknavető is. Mindenkinek csak ajánlani tudom nagyon jó és erős deck. Egyedül nehéz tank nincs, de nekem az nem is hiányzik. Simán ki lehet bírni nélkülük.
A Blue Dragon vagy RoK-kal is elig tér el a játék, annyi, hogy a K1A1 páncél gyengesége miatt kell Tow2 platfrom is a gyorsabb öléshez, de gyak. ugyanúgy kell játszani vele, mint az Eurocorps-szal.
A teljesen radnom decknek nincs értelme, mert egy rakás elve életképtelen. Milyen pl a dán marine vagy airborne deck...?
Ha a DLC 3 után is no tüzérséges a skandináv deck, az állatság lenne, mert tudtommal minden más mech deckben van láncalptas aknavető, de talán még sima tüzérség is.
Szerintem próbálj ki mást is! Régen mindig csak amerika-eurocorp-szovjet hármasba mentél. Pedig szerintem nagyon élveztes a többi is. Nincs überbrutál svájci bicska su27m-em 200-ért. De van 80-150 között kb 8 vadászgépem és minden más cucc is ebben az árban mozog. Nagyon vicces, hogy noname (de nem rossz!) cuccokkal kenterbe verem Észak- Koreával bármelyik nyugati izét. Vagy B-catal menni és felfedezni a játék más aspektusait. Lassan 600 vagy 700 meccs van mögöttem, de mindig tud újat mutatni. Folyton más taktikát próbálgatok. Bár én leginkább a gyalogságra építek.(Abból meg ugyan irgalmatlan sokféle van)
Am mostanában azt csináljuk, hogy randommal kisorsoljuk ki melyik országgal és annak melyik specializációjával megy. Így például volt már Észak- Korea airborne versus német armored de már rengeteg minden kijött.
Én a DLC3-ig asszem befejzetem a játékot ezzel, egyszerűen kiégtem. Nekem semmi újat nem tud már adni - gyakorlatilag megvan az, hogy milyen deckkel és hol vagyok életképes, minden más deckkel max X-elek vagy inkább csak szívok - emellet a játékosok iszonyatos szórása miatt már finoman szólva nem élvezet vele játszani.
Most hétvégén 3 játékot és 2 órát szoptam a nagy semmire... Az D-Day tacticalon sok idióta ragequttelő miatt úgy vesztettünk, hogy folyamatos visszavonulás és 3-szoros income mellett az ellen alig nyomott le ötünketm, mikor tíz ellen jött. Hiába volt szép teljesítmény végül bedaráltak minket és csak azért, mert az 5 kilépő nettó idióta volt. Következő meccs? Öngyilkos airspam és tankroham egy város ellen a csapattárstól... Következőmeccs, koordinált cluster arty spam, egész zónákat terített be 10 v 10-ben*... Ez nem fun anymore...
Inkább végigjátszom a NWN2 kiegjeit, amik 5 éve vannak a polcon és végre kezd érdekes lenni a cucc...
*Mai napig nem értem, hogy mi a fasznak kellett cluster arty-t beletenni a játékba és úgy vágnám ki a picsába az összeset, mint a macskát szarni és a clusteres repcsiket buffolnám. Félelmetes, hogy az Eugen 9 hónap (!) alatt nem csinált a clusteres repcsikkel semmit. Gyakorlatilag semmire sem jók egy esetet leszámítva, a C cat deckbe elfér az F-111F - "szupergyakori eset" - és a DLC3 után a svéd 10AP-s mjölnires Viggen lesz népszerű, mert a skandinávok is játszható koalíció lesz. (Most nem az, egyszerűen semmiféle páncélelhárításuk nincs, a tankjaikat a C cat szovjet deck szarrá alázza, de talán még az NSWP is...) Ennyi. Minden más fostaliga, szaros páncélozatlan vagy 1 tetőpáncélos egységek nem hanak meg sokszor cluster bombázótól mikor sokat kockáztat, bezzeg a 8 AP-s Smerch 0 kockázattal ara.

Hát gyerekek, csak most vettem észre, hogy a RoK-nak a '90-es évjáratú shock gyalogsága milyen brutális. 15 fős osztag, a német '90 -es ejés burtál pct fegyvere van, ha jól emkékszem és van hozzá 5-be kerülő kétéltű jármű. Atyagya...! Spammelhető, képességéhez képest röhejesen olcsó. A US Marine vele összevetve egy rakás szar még a gránátvetős járműve ellenére is... Ekkor kezdtem kicsit átnézni, hogy mit is tud a RoK. Igazából az egész RoK valami űberbrutál. A RoK annyi jó cuccal bír, hogy szinte alig van értelme a Blue Dragon decknek. A Blue Dragon deckemben van aszem 3 db japán egység.
Kyū-maru (170 CP-s, a legjobb tank)
F-4 bombázó változat Sparrow rakétával.
Tan-SAM
Ennyi. Mi van ezek helyett, ha csak RoK-kal tolom?
A K1A1 egyetlen gyenge pontja a 18-os frontpáncél, ami azért 150 CP-ért elég kicsi, vigyázni kell, hogy közelről ne találkozzon össze erős tankkal, de ezt a spammelhető shock gyalogság bőven megoldja vagy akár az 10-be kerülő militia vagy a 10-be kerülp spam hk. Ha az ellen tank először lőtt, akkor előjöhet a K1A1, a 22 AP power elég meggyőző erejű...
(Az persze más kérdés, hogy a T-72B 95 CP-ért bír ilyen ATGM-mel...)
A bombázó F-4 nélkül is lehet élni, mert vehet 2x3 F-4D 18xMk-82-vel. (Az AIM-7F A cat deckben semmit sem ér.) Ok, nincs akkora HE-je, mint egy 1000 fontos bombának, na de micsoda mennyiség és tűzerő...! Beküldesz 4-6-ot két SEAD vadásszal. Gyakorlatilag semmilyen SAM nem éli túl, ahogy gyalogság sem. Teljesen vakon szinte teljes bizonyossággal képesek kinyírni minden CV-t a kis és kevés fedezékkel bíró zónákban kivéve tankokat. 4 v 4 vagy alatti conq-ban, ha sikerül kigazdálkodni akkor gyakorlatialg 2 CV míusz az ellenek élből... A hk túlélhetik, de ők sem ugrálnak egy darabig utána....
A Tan-SAM 40-es BASE ACC-ha amúgy sem túl jó hiába a legnagyobb anti helo range és ráadásul nem kétéltű, mint a legjobb Chappy. A Guntank szerintem a K-30 BIHO-hoz képest gyenge. A K-30 a játék legerősebb SPAAG-ja szerintem. Páncélozott a HE rakéták ellen (3 front AV), 2800 m range és kétéltű. Megismétlem, kétéltű...! Egy álom az a cucc. Átvág erdőn, mezőn vízen, szétszedi a helit és aztán szépen hazamegy ugyanarra és legtöbbször nem képesek követni. Amikor meg igen, akkor volt, hogy a mögötte várakozó hk szétlőtte az utánküldött egységet low costban. A gyalogságnak is olyan fire supportot tud adni, hogy beszarok. A legviccesebb, amikor meg akarják bombázni és a vízbe menekülön és ezt számításba sem veszik. (A legtöbb játékos teljesen elhanygolja a kétéltű képességet, ami ordas hiba.)
És, ha ez nem lenne elég, akkor van asszem TOW2-es Cobra, olcsó i-TOW jeep (30CP) és asszem TOW2-es is van 40 CP-ért. A K1 igen jó ATGM killer hála a 2275-ös lőtávnak és van belőle bőven. A legtáposabb olcsó spam harkocsi is az övék. 45 CP-ért 2275-ös lőtáv és 15 AP. Nyami...
Van Mistral, ami a játék legnagyobb indítású távolságú MANPAD-ja és 5 emberes, csak az RBS 90 múlja felül, de az nem F&F-es, hanem SACLOS-os. Még nyammi...
A Hawk-juk nem a legerősebb, de el lehet vele lenni, legalább olcsó és, ha betalál akkor kritkussal 1 gép 1 kill. 1 HP-t meg csak leszed a K-30 BIHO...
Összegezve, az Eurocorps után ez most a nagy szerelmem és új kedvencem, azt EU decket már nagyon unom.
A légiereje csak ott gyengébb, hogy helik ellen tehetetlen rakétával, mert a vadász F-16-on és a vadász + SEAD F-16-on nincs AIM-9, de helikre vadászt igen ritkán küldök amúgy is. Egyrészt mert életveszélyes - szovjet heli Iglával visszalőhet + légvéelem - és nagyrészt a magasabb repmagasság miatt alig ér valamit a gyors gépeknél... Az EU csapásmérők nem igazán erősek. A Tornadoból legalább két card kell annak ellenére, hogy 1000 fontosokat dobál, de kisebb területlefogása van, mint a 18 db Mk-82-nek és RoK-nak egy cardban 3 db jön, nem csak 2 db. A kombinált SEAD és vadász KF-16 olyan brutál, hogy arrra szavak nincsenek és kettő, KETTŐ (!!) van belőle 3 XP-vel. A németnél is jöhet két SEAD gép, de az csak SEAD gép. Ha veszel mellé két vadászt, akkor marad egy slot.. A RoK deckben meg van 2xKF-16C, 2xF-4D és AGM-es F-4.
A kat. top tier 155 milis tüzérségből 3 db jön. Talán a francia deckben van három Ceasar, de ebben nem vagyok biztos. Német legjobb M109-nek is asszem 30 sec célzási ideje van...
Azt kell hogy monjdam a RoK az USA után talán legerősebb national deck.* Igen, a németnek sokkal több és erősebb harkocsija van, de a RoK légiereje sokkal erősebb. A légvédelem kb. azonos. A Roland 3 pontosabb, de csak 5 HE-s és rövidebb a karja, mint a HAWK-nak. (Mondjuk nem egy kategória.) A csöves légvédelemél a K-30 BIHO szerintem jobb, a Mistral meg a legjobb IR MANPAD. A tüzérségnél a németnek tudtommal nincs top tier tüzérsége, tudtommal a legjobb M109-nek is 30 sec célzási ideje van. Van MARS, de nem túl erős az sajnos, a Masta spam ellen semmit sem ér, mert 5 AP elég kevés... A Smerch egy "picivel" erőteljesebb és alig drágább...
*Az Eurocoprs viszont koalícióként már erősebb. Legalábbis szerintem. Azt persze hozzá kell tenni, hogy én páncélos mozgó hadviselében vagyok jó amit időnként helirushhal kompbinálok, ami alapvetően behatárolja azt, hogy mit választok. A britek és a Commonwealth számomra játszhatatlan.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a DLC3 hatása milyen lesz a játékosállományra.
Más. Kiderült egy orosz kommentjéből, hogy a BMPT, ami benne van az nem az a BMPT, amit a '70-es években terveztek, A cat-nak kéne lennie. Jó lenne, ha ez lenne, mert a C cat szovjet deck így is elég űberbrutál...
Ja, én is partról etettem, egész ki tud menni a víz szélére, tgk. supply hatósugarát simán eléri.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2014.11.05. 13:05:00
A Buratino szinte teljesen kihalt, pedig elvileg a termobaric miatt nagyon komoly sebzése is van és után napalm. Csak éppen tetű lassú, iszonyat ritkán lő és olyan kicsi a range értéke, hogy nagyon körülményesség teszi az alkalmazást. Mostanában mortar spam a menő.
A szovjetek Vasilekje 82 mm-es kalibere ellenére valami iszonyat durva. Olyan gyorsan és pontosan köpköd, hogy még terepen sem nagyon lehet counterelni, nehogy úton. A 120 mm-es német vagy más kategória meg azért durva, met 7700 méteres range és 6-es HE (asszem) félelmetesen erőssé teszi őket. A baj az igazából, hogy a régi 155 mm-es tüzérség egy város lezúzására, ha van LOS, akkor bőven jó, senkit sem érdekel a 30 sec aim time. A top tier 155 milis tüzérség mindenre jó. 10-15 sec aim és pontosak mint állat. A 120 milis tűzerőben eszméletlen, sok lőszer és jó mozgékonyság, kétéltű is van.
Ellenben a 105 mm-es lövegek szarra sem jók. Aim time 30 sec, tűzerő és pontosság aknavető alatt. Ki használja őket? Még B/C deckbe sem jók...
Az utóbbi 2nek teljesen más a feladatköre, mivel az egyik clusteres a másik meg termobarikus rakétát lő. Igazából a Shmel a Grad úszó változata aminél egy kicsit erősebb (7vs8 HE power).
A Shmel arra jó hogy sokat tudsz hozni olcsón, nagy terület fedhető le velük és a Munából eszik.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Full tengeri csata szerintem is kalapszar, kékekkel nagy szerencse és összjáték kell a nyeréshez.
A kék oldal hajói gyakorlatialg semmiféle vörös hajót nem képesek elsüllyeszteni a komolyabbak közül, mert egyesével vagy kettesével vagy 4-es egymásutáni gyors salvoban indítanak Harpoon-t, 40%-os base ACC-cal, ami rossz vicc. A Pegasus hajókkal lehet komolyabb Harpoon spamet nyomatni, csak önvédelmük = 0... Minden szar azonnal megöli őket... Képtelenség áttörni a veres hajók légvédelmét a többi hajóval. Hiába van 16 AGM-84 A O.H.Perry-n, ha egyesével indítja. A Kongo 4-es egymásutániban, amit simán lekap a CIWS és SAM...
...ellenben a vörös hajók Moskit rakétával még egy 6-os salvo is igen pusztító a legerősebb Kongo számára, ami egy rossz vicc az árához képest. Majdnem minden kettesével indítja, ezért igen könnyű összhangolni és kurva gyorsak. A szóló CIWS hajóknál úgy, hogy van SAM még 1x2-es indítás is gyakran betalál...
Kék oldalon tehát megy a ASM repcsi spam, ami mellé vadászfedezet kell, de mindent lesöpör, mert a A-6 és F-111G gépek 4 rakétás salvója még a legdurvább hajóspamat is szépen lassan, de képes leépíteni, A baj az, hogy ez alapból 3 slotot elvisz, mert A-6E TRAM, F-111G és Shuper Hornet, de a többség F-14-et is beteszi. Hajónak nem marad hely, vagy akkor annak supply nem lesz...
Veres oldalon hasonló a helyzet. Kell a 40% ECM-es nagy hajó, mellé jó kis kínai CV ship és a Tarantul, ami nem annyira erős légévdelmű, de közel a nagytesóhot már jó. Emellé kell supply és marad egy slot...
Ha nem előre összeálló csapat, akkor standard deckbe kis hajó nem fér be, ha nem osztják le előre, hogy ki mit csinál...
A francia 30 CP-s ágyús Cassiopee valami brutális, ha képes közel kerülni. 60%-os base ACC és stabilizerrel is 50%. Gyors és 6 HP-s tehát az IR SHORAd csak kritikussal szedik le egy lövéssel, mert legjobb ilyen eszköz is csak 5HE-sa Tunguska egyedül 7HE-s ami nem radaros. A radarost meg a SEAD elnyomja, hogy a AAA-t is. A SEAD Jaguar pofátlanul olcsó, nem baj, ha nem is élik túl, két ilyen egy top tier tank ára.
Tegnap 8-9 helinél elvesztettem a felét, de három Strela-10-et mészároltak le és két Afghanski VHC Shilkát úgy, hogy recon helit pont nem tudtam mellé adni. 10 v 10-ben csináltam hk. előrenyomulással olyan helirusht, hogy ihaj... .A HOT2-es heli pofátlanul olcsó 55-be kerül A Cassiopeiából meg jön 10 / card. Ez SEAD támogatás nélkül volt. Közelről pillanatok alatt cafatokra lő egy T-72BU-t is.

Az új 4v4 map! xDA történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A Leo2 nem T-80B távolró sem, de smappelhető ahogy a mellé rakható iTOW, Milan 2 vagy HOT I-es platfromok is. A Milan 2 24-es AP értéke brutális. Igen, csak 40% pontosság és 2450-es range értéke van, de a francia oldaon 25-be kerül egy. Kb. egy tank árából veszel hármat. Ha csak két sortüzet képesek leadni. Ouch...
Ezek már képesek megállítani a szovjet tankokat és a spammelhető olcsó szar tankokat meg végképp, ahogy az HOT I és iTOW koreai heli. A NATO gyalogosok baromi erősek a jenkihez képest. Kurstjager és Commando Marinok bármivel bírnak kivéve Spaznaz és sok BMPT.
A szovjet C kat armorded deck szinte a sima C kat deck, alig pár dolog hiányzik. Nálam kb. az Uraganon kívül semmi. Minden repcsi behívható - na jó nincs MiG-27, de kinek kell elite tankok mellett? - van ugyanúgy tüzérség és légvédelem, BMPT, Sturm, amit csak akarsz. Nincs Specnaz, de kit érdekel, amíg van lágszórós tank meg 15-ért spammelhető regular inf. és BMPT? egyszerűen döbbenetes, hogy a C kat szovjet deck mennyivel pofátlanul erősebb, teljesen mindegy, hogy hogyan nézem. Itt a két deck. Mindkettőben van töltelék egység, ami csak azért van benne, hogy kipróbáljam.
Szovjet oldalon Konkursos Motorstrk. gyalogosból annyi van, mint a szemét. Hívható Sturm és emellé van T-80B. Vicc. Semmilyen NATO harkocsinak nincs a leghalványabb esélye sem C kat deckben. 20-as AP-s Konkurs földön, 20-as AP-s 2800 méteres Kokon Sturum és Mi-24-en és spammelhető, 2x4 db. Emellé jön a 40-ért spammelhető ATGM-es olcsó heli. Elite MiG-25PD elég durva, csak elite Viggennek van esély ellene. Van Buk. Nekem 5XP-ként fejezték be a játékot irtanak mint a szemét.
Csak megerősíteni tudom, amit eddig, a vörös oldal pofátlanul erős C kategóriában.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.19. 21:03:24
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Röhejes, de a legjobb vadászgép a C deckben a svéd Viggen. Alig drágább, mint a MiG-25PD csak jobb ECM-je van, 30% ahogy az F-15A-nak. Ugyanaz a légiharcrakéta van rajta, mint az F-15A-n - igaz, hogy csak 2+2 és nem 4+4, de a lényeg az első találat, úgysincs esélye ennél többet használni - csak éppen kettő jön elitben belőle. Upsz... Így a base ACC 66% a Sparrow-val, még a MiG-25PD ellen is 50% feletti a találati arányt biztosít és bizony neki is már komoly kritikus esélye van és azonos mennyiség jön belőle, mint a MiG-25-ből.
C kategóriás játékban szerintem semmi értelme nincs egyetlen koalíciónak nemhogy national decknek. Milyen protót kapsz, amiért megéri? Semmilyet... A plusz aktívációs pont meg semmire sem jó csak arra, hogy több vacakkal legyen teli a deck...
Mixed kék deckben is van jó vadász (Viggen), jó tank (Leo 2), jó arty (német 120 mm-es aknavető és LARS2) és az egyetlen iTOW-os heli Dél-Koreánál. Regular spammelhető skandináv gyalogságnak van Carl Gustavja.18 AP 60% ACC, reggelire megeszik a PACT tankokat az erődben amik úgy mennek át a jenki gyalogságon, mint fos a libán... Még a BMPT sem legyőzhetetlen neki. A francia gyalogság RPG fegyvere "csak" 16 AP-s, csak 70%-os base ACC kb. az emberiség elleni bűntett fogalmát meríti ki. A svéd Kurstjagerhez mérni a Delta Force-ot is elég muris. Összeségében a használhatatlan jenki gyalogok helyett kapsz egy rakás jó gyalogost, viszont a jenki elite felderítő ugyanúgy elérhető. Hoppá...
Ha meg arról van szó, hogy a jenki légierő a legerősebb semmiféle hátrányod nincs, minden jenki gép elérhető a mixed részben is, ugyanis egyik sem protó, csak éppen még így a többi és jobb gép is elérhető. Pl. A-6E helyett lehet venni német Tornado-t, ami azért az Mk-83-mal elég szépet üt.
Bár még nem próbáltam ki, de elég versenyképesnek tűnik ez a szovjetekkel szemben és igazából, ha saját megszorítással NATO + svéd vs PACT+USSR meccset képzelünk el akkor is csak a koreai heli lóg ki sorból, egyébként tuti hidegháborús érzés van.
Lássuk röviden.
A szovjet oldalon a legjobb T-80 és T-64 annyival erősebb bármelyik jenki hk-nál, hogy arra szavak alig vannak. Hiába van a jenki oldalon iTOW a dzsipen vagy kétéltű APC alapú vackon, a tankok erőlködés nélkül kapják szét őket ágyúval, mert egy indítás után már lőtávban vannak. AGM-mel meg ő érnek célba először, mert a Kobra sokkal gyorsabb mint a csigalassú TOW... Csak állítsd meg a tankot és várd, hogy az TOW-os cucc sétáljon be eléd. Még fordított helyzetben is a tank az esélyesebb, ha a TOW-os cucc áll és céloz először... Ja, ráadásként két card van mindkettőből és alig drágábbak, mint egy M1, ami a 13-as AP-vel semmire sem megy ellenük. 1925 méter táján lesz 1 a sebzés, míg a szovjet tank 2600 méterről kezdi osztani az észt AGM-mel...
A Hind 20-as AP-s rakétája kb. az emberiség ellen bűntett fogalmát meríti ki úgy, hogy bőven a harmatgyenge M163 lőtávján kívülről indítható... Erőlködés nélkül túlél a AAA "fenyegetést". A Chapparal 40%-os base ACCj-ját és ki HE-jét is körberöhögi. Egy 4 gépes heliraj, ha a támadóerőd mögött meg kicsivel gyakorlatialg mindent leradíroz és csak vadászokkal szedhető le.
A fenti elképzeléssel a baj ott van, hogy C kat deckben is van Strela-10 emlékeim szerint... 50% base ACC, 4 rakéta után kell csak újratölteni, mozgás közben indít és kétéltű és olcsó. Anyád...
A MiG-25PD spam ellen kb. semmit sem lehet tenni, mert elite szinten jön belőle kettő és 30%-kal olcsóbb, mint az F-15A. Csak éppen a base ACC így már 53% és 8 HE + elite szint = magas kritkus = 1 találat 1 kill. Köszi... Rookie szintű F-15A gyenge, veteránból meg feleannyid van és még mindig drágább...
Hiába van Prowler a jenki oldalon nincs célpontja... Az A-10-et úgy szedi le a MiG-25 spam és IR légvédelem, hogy esélye nincs tankot irtani, de semmi. Nekem az A-6 gépek tovább éltek, mint az A-10...
Jenki oldalon gyakorlatilag nincs harcképes gyalogság, mert 13 AP szar pct. fegyver van. Nem vicc, jön 1 BMPT és legázol mindent a 15-ös frontpáncéllal és gránátvetővel. Hiába lő elsőnek akár egy 2-3 osztagos marine csoport, ez max. 3 HP sebzés. Aztán a ágyú és gránátvető mindent lerendez. A US Marinnak nincs gránátvetős szállító járműve sem...
0 jenki rocket arty, a vörös oldalon meg Uragan (!) meg más spammelhető és napalm is asszem, ha nem szovjettel jön.
Nem vicc, de a vörös oldalon mi kell a győzelmhez? Mindenki vesz egy Uragant, 3 v 3 vagy 4 v 4 beterítnek vele egy egész zónát. Tankok BMPT-t elindul mögöttük exceptionalos dzsip, csak legyen légvédelem és kis CAP. Ennyi. Semmivel nem lehet ezt megállítani. jenki oldalon. Semmivel. Az Uragan mindent bepánikoltat és az iTOW patformokat még meg is öli, a dzsipeket biztosan vagy csak szimlán panicked állaptoban szart sem érnek. A tankokat simán lenyomja a szovjet tank és két BMPT gyakorlatilag minden jenki gyalogost erőlködés nélkül irt le, csak ne hagyd, hogy oldalba kapják. Ennyi.
Az artyk lassúak a C kat játékban, nem lehet counterelni az Uragant, mindig életben maradnak. Az egyetlen veszély egy ilyen támadásra az F-111F, semmi más, mert nagy területet fed le, de ebből is kettő kell mert a 3-as tetőpáncél azért megvan a szovjet oldalon. Erre meg ott a MiG-25PD spam és Sztrela-10. Még, ha ki is nyírsz egy csoportot akkor is csak kettő F-111F van szovjet tankból meg annyi, amit nem szégyelsz...
Remélem, hogy ma tudok szovjet oldalon játszani és kipróbálni. A kat játékban az egyenrangú hk-kal bíró ellenfelet is sokszor letolom páncélos hadiselésben. C kat deckben a szovjet tankok meg superiorok, mint állat.
Az persze más kérdés, hogy nem csak jenki C deck van, de ebben állapodtunk meg. Mixed kék C kat decket kell biza csinálni - aktivációs pont van elég - hogy legyen Leo2 és normális nem jenki gyalogság, ami nem imotens a szovjet harkocsik ellen. Most őszintén, milyen protója van a C kat jenki decknek? MBT70. Mire jó? Kb. semmire... Más nem jut eszembe...
Mi tetszett a játékban? Az, hogy volt léptéke a hadműveleteknek végre, több egység mozgott és azért megvolt a hidegháborús feeling nem röhejes 2000 utáni egységek ütötték egymást.
B kategóriában egyébként lehet, hogy a jenki lesz erős, mert ott meg hirtelen lesz EF-111A (már, ha lesz célpontja), F-117 és az M1A1 azért már legalább tűzerővel bír és a 17 AV talán még éppen elég, meg az M1IP a régebbi szovjet hk-k ellen bőven jó.
Összességében mindenkit bátorítok a B/C kat játékra, sokkal élvezetsebb, csak nem szabad magad szivatni úgy, hogy eleve lehetetlen helyzetbe viszed magad. A tiszta jenki decknek szerintem C-katban semmi értelme. Telirakhatod egy rakás egységgel, aminek nagy részét még C kat játékban sem tudod használni. Akkor inkább legyen NATO deck, kevesebb, de jobb egységgel.