Wargame series (Red Dragon)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Így már világos köszi 😊
Molnibalage
Még új egységek. Két szárazföldi ASM, új gyalogosok.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ja, most nézem, hogy mi a bibi. Te a listának a filter opciójánál látod a commando besorolást. Soha nem használtam ezt, gyak senki sem hívja õket így. Az "Elite" besorolású gyalogosokat mindenki így vagy SF/special force néven hívja a fórumon.

Elvileg egy tök átlagos elite gyalogság, az elsõ fegyverének van eszméletlen tûzgyorsasága - ami sajnos nem egészen fedi a valóságot, de azért számít - de nincs komoly kézi pct. fegyvere és a CQC fegyvere sem egy nagy szám.

A '90-es változatának pct. fegyvere nem rossz, de a svédeknél a regular (!) gyalogos bír ezzel vagy a jenki felderítõ ranger, de más '90-es gyaloság top pct. fegyveréhez képest nem egy nagy valami.*

A CQC fegyver lõtávja kisebb, de ez nem hátrány, mert legtöbbször úgy sem használható ki a nagy lõtávjuk, de cserébe nagyobb ACC és tûzgyorsasága van.

National vagy Blue Dragon decken kívül semmi értelme használni, sokkal jobb más SF gyalogos van nála. A német proto ejés hülyre veri, de a nem proto svéd Kursjager vagy a francia Commando Marine is. 15-ös méret, iragalmatlan jó pct. fegyver. A Kurstjages alap fegyver 80% ACC értéke asszem páratlan a játékban. Specnazon kívül nemigen állítja meg városi harcban semmi.

*Nézd meg a '90-es VDV-t. Na, az befosatós. 875 m lõtáv és 70% ACC és 24 AP power. Aha... A jenki dedikált páncélvadász SMAW fegyvere szarabb... A német '90-es ejés pct fegyveres és a RiMA '85 pct. fegyvere is erõsebb és 20/min tûzgyorsasága van. Ok, csak 525 m a lõtáv, de ez akkor is röhejes. Erdõbõl kitörve pillanatok alatt szarrá lõnek mindent, erdõben meg sanszoan a BMPT-t is halomra mészárolák. Eztddig észre sem vettem. Azonnal megy be az Eurocorps deckbe a Legion helyére...

Igazából hiába lõhet gyalogosra is az SMAW sajnos az 5 pontos árazás miatt kicsit drága a tudáshoz képest. Ha 10 fõs lenne a SMAW, akkor kb. 30 lenne az ára, hiszen dupla ember dupla ár. Ehhez mérd a RiMA '85-öt. Háááááááááát... Mondjuk a 875 m-es lõtáv nagyobb elõny, mint aminek elsõre látszik, de a bibi az, hogy a 21-es AP power az a top tankok ellen kevés szembõl és 5 fõs méret miatt egy komolyabb ágyú odapöröklés után bybye SMAW... Ehhez képest a RiMA '85...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bocs. Konkrétan rájuk gondoltam: http://wargame-series.wikia.com/wiki/Ku-tei
Ugye a class special forces. Namost a játékban a kis ikonra mentem, ott commando unitot ír.
Megnéztem egy olcsóbb unitot, aminek nagyjából ugyanaz az ikonja csak nincs a térdelõ katona elõtt egy kis koponya (ha jól láttam az az). Ez a unit riflemans besorolást kapott. Akkor h-h jobbak a fegyverei (elvileg) mint a különleges egységnek? Illetve akkor a különleges egység mire jó leginkább?
Molnibalage
Kicsit pontosabban, mert ilyen típus nincs. Egyébként a banner alatt ott egy írás, ahol kb. minden alapvetõ kérdésrõl szó esik.

Gyalogosból - reconnal együtt - négy alaptípus vagy néhány további variációval.

Milita
Regular
Shock
Elite

Ezek a szintek bónszt adnak tûzgyorsaságra és sokminden másra is. Tehát annak ellére, hogy ha azonos fegyvere van egy regular gyalogossal egy elitnek vagy shockak, az bizony táposabb. Az elite és shock inf 25-30 km/h-val mozog, az regular és milita 15 km/h táján.

Vannak speciális pc. elhárító gyalogos osztagok, táposabb RPG szerû fegyverekkel néha speciális ATGM-mel. Ezek hol regular, hol shock besorolást kapnak. A jenki SMAW pl. shock, ami eszméletlen tápossá teszi nagy tömegben az 5-ös méret ellenére, mert gyorsak. Az RPG szerû spéci pc. elhárító gyalogságnak azonos pct. eszköze a sima gyalogossal szemben HE sebzéssel bír, gyalogság ellen is használható.

Az egységek színét is figyeld, utal a feladatukra és besorolásukra, bár pár elite felderítõ színe zöld és nem piros.

Kérlek pontosan nevezd meg az egéset, mert olyan hogy commando squad típusú nincs. Ponos nevet írj.

A commando squad típusú egység mire jó?
A rifle man egységeknek jobb a pontossága, a géppuskájuk ûrmérete is nagyobb illetve több rakétájuk van. Mégis a commando egység drágább...
Molnibalage
Új változat fõbb változásai.

Elvielg nincs több godlike SAS, nincs veteránságból adódó durva sebzésmódosító, a sima gyalogság sokkal használhatóbb.

Molnibalage
Azért a 32 col sokkal kisebb, mint az 50. A replay-t nézve kb. 1 méterre ültem és félelmetes volt, hogy mennyivel többet látok a csatatérbõl. 24 colos monitort fogok venni, az elfér az új asztalomon. 23 colos monitor meg 100k+ HUF-ért maga az õrültség. Teljesen korrekt 24 colos vehetõ már 55k-ból... Nem vagyok én grafikus, hogy "erre verjem".

A TV-t én nem tudom ajánlani (én toltam 50"-oson), inkább vegyél egy Eizo FS2333BK monitort ha jót akarsz magadnak.

molni sajnos én nem vagyok multiképes, mert az asszony és a gyerek bármelyik pillanatban elránthat a gép mellõl, ezért csak a szólót tolom. Talán hétvégén kicsikarhatok két órát.

Molnibalage
Merre vagytok mostanában? Ma 6 játékból 5 retardált barmokkal volt. Hangulatom kb ott tart, hogy kukába vágnám ezt a szart. Komolyan mondom, a vörös oldalon levõ játékosok 80%-án nem lehet lobotómiát végrehajtani, mert nincs min....

Molnibalage
Sztorit ölel fel, de ezt kívülálló nem láthatja. Ez az egész összesen 5 vagy 6 replay-bõl lett összevágva, az egyikbõl összevissza egy 2 másodperces snittel. A hajós részek egyetlen játékból vannak, folyamatos elõrenyomulás és a partaszállás is látható helivel. A többivel a szárazföldi háborús részeket töltöttem ki, mert az a Strait pályán szinte nincs ami jól is videózható.

Egyetlen játékból összerakni rendes videót lehetetlen, mert az effektív akció legtöbbször semmit nem mutat videón, hiszen rejtõzködésbõl is áll. A mobil hadviselésembõl ilyen videón szinte semmi sem látszik csak a robbanások a kilõtt jármûveknél...

Szerintem jó lett különösen a repülõgépes részek. Esetleg sztorit adhatnál neki, vagy 1-1 akciót ölelhetne fel.
Molnibalage
Íme az elsõ videóm. A következõ remélhetõleg full HD lesz. Ezt nem érte meg 1280x720-ra vágni, mert egy csomó minden nem látszott volna rajta

Molnibalage

Molnibalage
Hamarosan gyün tõlem valami. 😉

First World problems, ahogyan mondani szokták.

Molnibalage
Ez sem opció. Mondjuk azért nincs értelme vele szenvedni, mert ha elköltözök, akkor úgysem vihetem magammal. Egy 32 colost olyan távolról kell nézni, hogy képtelenség jól elhelyezni. Amúgy is terveztem venni egy 24 colos monitort, csak még az ahhoz való asztal sem jött meg. 😊

Azért kipróbáltam, hogy milyen, amikor egy meccsemet visszanéztem 32 colon. Nem volt rossz.

Botond
Egy szekrény oldalára is fel lehet fúrni, ha úgy vannak elhelyezve a bútorok. 😊
Molnibalage
Nem tudom megfúrni a falat csak úgy, olyan kemény.

Molnibalage
Teljesen változó.

Multiba mennyit kell várni ellenfelekre 3vs3 meccsnél pl!
Botond
10k egy falikonzol. 😊
Molnibalage
Mai nap tanulságai.

1. Az albérletben van egy 32 colos HD TV.
2. Van HDMI kábel.
3. Mûködik is, lehetne rajta játszani.
4. Nincs akkora asztalom, amin elfére a TV és a számítógép egyéb cuccai.

Irigylitek a problémáimat mi? 😊

Molnibalage
Egy rövid hír. A marshallok által használt teszt változatban az gyalogság veterancy level sebzés bónusza már ki van iktatva. Nincs többé halálos SAS az x1,4 sebzés bónusszal és mindentirtó Speznazzal.

Molnibalage
Ennek a replay-e érdekel valakit?

Molnibalage
Láttam mikor felmentetetek. Sikerül mindig elkerülni egymást...

Kipróbáltam magamat lowcostban jobb híján a sima eurocorp deckemmel. Szerintem lehetett volna mondjuk jobb is 😄

Molnibalage
Új rekord.

Molnibalage
Ilyen, amikor tombolok.

Idõnként nem tudunk felmenni a TS-re. Olyankor chaten kommunikálunk.
Molnibalage
Többször is látom. hogy játszotok, de nem vagytok a Puma TS-en. Hol vagytok ilyenkor?

MarcellHUN csak régi nickel.
Molnibalage
Eszembe jutott egy troll taktika. A hidak nagyon keskenyek. Odamész pár olcsó szar APC-vel és szétlövöd te magad. Voila, a híd el van torlaszolva. 😊

Molnibalage
A Szu-24-nek fixálták az oldási / becsapódási mintáját. Eszméletlen tûzereje van még 2XP-vel is. Ha túléli és szintet lép, akkor meg aztán végképp. Már 2 XP-vel is elég kis területre szórja le. Gyors a 20% ECM meg néha elég, néha nem.

Molnibalage
A MiG-29 csapásmérõ feladatkörbe történõ alkalmazása a MiG-29M-et leszámítva a WG egyik legnagyobb állatsága.

Molnibalage
Te milyen nickel vagy fent?

Mindenkinek ajánlom figyelmébe:
http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=155&t=45587

A ma bejlentett új egység(lengyel NEWA SC) nagyon ütésnek néz ki. Már a Best Koreás is nagyon durva a maga 10-es robbanóerejével ami tulajdonképpen még csak közeli találatot sem tett szükségessé, a fõ hátránya is csak a közepes pontossága és a 2 rakátés "tára" jelentette.
Ez viszont már 4 rakétás. Tehát végre nem kell együtt megvenni az ellátmányos járgánnyal ha azt akarjuk,hogy az elsõ ellenséges gép után is maradjon lõszere.

De mindezt valószínûleg megkavarja a heavy SAM rebalance.(Meg minden egyéb rebalance). De ha a légvédelmek közötti erõ egyensúly nagyjából megmarad akkor ez lesz a játék egyik legdurvább és valószínûleg legdrágább nehéz légvédelme.

UI.: Nagyon, nagyon remélem, hogy lesz PT-91 Twardy. Ha lesz a meglevõ újdonságokkal együtt legalább egy hétnyi keleti-blokk játékot fog jelenteni nekem 😄

UUI.: Az egyik Mig-29 CAS gép lesz. Szerintetek milyen fegyverzettel lesz felszerelve a kicsike? Én valami tankvadásznak vagy bombázó variánsnak örülnék a leginkább bár egy kicsit fura nekem, mivel ha jól tudom a mig-29-es nem egy igazán ilyen célra kitalált gép. Inkább elméleti szinten mozog ezen képessége. Bár ha ezen az áron a Blokk kap végre egy értelmes bombázót ami nem Su-22 akkor nem érdekel 😄
Molnibalage
A listában nincs benne, tehát a deck rendszer nem fog változni.

10 v 10-ben voltak a statok, a két linkelt reples játékból elvileg.

Ha mindez igaz jó kis DLC-nek nézünk elébe. Kb mindent átvariálnak ahogy olvastam. Kíváncsi vagyok,hogy a deck rendszeréhez hozzányúlnak-e.(remélem igen)

Am szép stat.(low cost?) Nálam csak ritkán jön ki ilyen mivel egy csoportban mozgatom az egységeimet, emiatt szétoszlik a gyilok.

Molnibalage

Molnibalage
Ez a költséghatékony alkalmazás. <#vigyor1>

Molnibalage
Most tudtam meg.

Acc increased after each salvos on the same target and get back to the base value when it stops.

Molnibalage
10 v 10 -ben USA marines deckkel letolom az ellent.

Szinét 10 v 10 csak most USA A deck.

Az ALB-s manõverezõ harcászathoz tértem vissza. 3-4-szer simán kijavítottam az csúcs M1-eket. Elég költséghatékony alkalmazás... XD

2:1 kill arány lazán megvan úgy, hogy 4-5 ezer pontot ölök, tehát az 20/10 játékos átlag kb kétszersét. Gyakorlatilag szinte egyedül lehozom a mellettem levõ sráccal a játékot mikor a túloldalon bénáznak.

Ti is visszaoszthatnátok a letolós replayeket, mert tanulnék én még szívesen.

Molnibalage
6:1 arányú low cost gyõzelem vörösökkel. Ilyen az, amikor mûködik a csapat. (Senkit sem ismertem elõzetesen.)

Molnibalage
Skacok, ha máshogy nem megy, akkor egymás elleni B cagy C kategórás meccshez mit szóltok? Úgy kipróbálnám már...

Molnibalage
Van egy új low cost pálya a Korea rock térképen. Tegnap kettõt is nyomtam. Sajnos mindkét esetben sikerül a csapatban pár gyökeret kifogni, így csak egy döntetlenre és vereséger futotta, de nagyon jól balanszolt térkép és erõforrás van.

A sima játékoknál, ha mi indítjuk a szobát én preferálom a játékosonkénti 500-750 kezdõt és lassab bevételt. Nincs agyatlan spam és hentelés, lehet mikrózni.

Jaja, annyira panszkodunk hogy minden áldott nap lenyomumnk vagy négy menetet, néha low costban eggyütt játszva akár hatan is.

Vannak hibái a játéknak ez tény (ugyan melyiknek nincsenek), de ennek ellére marhára szeretjük, és folyamatosan játszuk. Megéri beszerezni.

Molnibalage
Mondom, az MI elleni teljesítményed teljesen irreleváns. Ezen felül milyen deckkel ment az ellen?