Wargame series (Red Dragon)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez a leírás tökéletesen megfelelt , hogy meglegyenek az alapok , elsõ 3 csatát fölényesen és nagyon könnyen nyertem , többre nem volt idõm .

30 leszek pár nap múlva 😊

pfff , más magyar leírásra gondoltam tegnap.
Az itteni pdf file-tól kék halált kap a melós pcm (win2000 😊 ), otthon meg elfelejtettem rápróbálni ,más oldalakról olvasgattam leírást, már amit találtam.

Hajnalba rányomtam és tökéletesen megy .
Csak pár percem volt reggel,de nagyon jónak tûnik, du/este belevetem magam.

Ezt nagyon elnéztem, elnézést érte , nem vagyok toppon mostanság , nagyon nem 😞

Molnibalage
A magyar nyelû írás azt is tartalmazza, hogy az ALB-ben sem volt minden nemzet és deck kompetitív egymással és ez most is így van. Ezt el is lehetne fogadni, csak olyan kevés játékosnak van B/C deckje, hogy ilyen játékot indítva, ahol korlátzod az era-t nagyon sokáig kell várni arra, hogy elinduljon.

Hány éves vagy egyébként? Mert kicsit fura, hogy folyamtosan olyanokat kérdezel, amik már tisztáva vannak...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nincs itt semmiféle hiba. A magas XP-s elit gyalogosok elég jól lenyomják a mezei ragular infet azonos helyzetben. Azonban egy városból egy épületben levõ milita egységet sem nyom ki magától egy elit...

A magyar nyelvû írásban ott van az összes gyakran használt rövidítés.

Nincs tökletesen balanszolt játék, csak a sok gyökér az nem képes megérteni, hogy annyi fajt a játéktípus van, hogy hol ez hol az túl OP vagy éppen haszontalan. Bizotsan lesznek még változtatások, de szerintem már fényévekkel jobb, mint kiadáskor.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ezzel tiszába vagyok h én vagyok perpill a legnyomibb , nincs baj , jó ha az ember képben van 😊
De viszont nem ilyen balanszolatlanságokra gondoltam ,h specnaz vs regulár , ez 1 komoly hiba ezt még én is tudom pedig nem is volt még olyanom 😊 , komoly erõfölény különbségeket írkáltatok a nemzetek között .
És a patchek is rossz irányba mentek , vis ezt olvastam itt.

ATGM ez a ANTI TANK GUIDED MISSILE-t jelenti?? ( csak tippelem)
ezeket a rövidítéseket hol tudom megtanulni, nicns valami külön oldal ???
Alapból a harcászathoz értek , de ezek újjak , fõleg h ij összetett , de nagyon tetszik , h bonyi 😊

Molnibalage
Egyáltalán nem annyira balanszolatlan, mint sokan írják. Képtelenek megérteni azt, hogy ez pont olyan mint a valóság. Ha nem tudod, hogy mi jön szembe és jó a játékos, akkor a kimenetl is lehet meglepõ jó taktikával, ahogy a valóságban. Ez nem blanasz probléma. A legtöbb játékos meg baszik visszanonuli és sír, hogy a hülye helyzetbe kényszerített egysége veszít. Nem kell belemenni, tessék visszavonulni amíg lehet.

Látja, hogy hogy jön a spetznaz és irtani foja a gyalogost. Mit csinál a barom? Ráküldi az összeset hátha. Ahelyett, hogy visszanonulna és küldene valamit, ami segít.

Nem vakávágány, csak ennek is vannak hátrányai. A nyomikat el lehet kerülni úgy, hogy ismerõsökkel tolod. Én kb. már 10-15 magyarral találkoztam és ebbõl 6-7-tel rendszeresen tolom. Egyébként amíg kezdõ vagy - már bocs - de te leszel a "nyomi"... 😊

Akkor azt ajánlod , h hadjam a csába ??
De a multira meg nagyon panaszkodtok , h rengeteg a nyomi ( ez minden netesjátékra igaz szinte ) és a legnagyobb baj , h iszonyat balanszolatlan , na az viszon tényleg komoly baj , mert emiatt idegeskedni és idõt veszíteni nem h nem szórakoztató , hanem méreg .
Ez a játék akkor vakvágány lényegébe ??
Molnibalage
Az MI ellen játszani értelmetlen mert vagy kõhülye, vagy hirtelen mindent lát és csal.

Természetesen olvastam, az volt az 1. amit megnéztem, túl gyors így hirtelen, túl profik , kapkodnak, alapok nincsenek benne , meg sok további videót is megnéztem itt róla ,lényegébe 3 napja ezt a fórumot olvasgatom és a rövidítésekkel vagyok bajba leginkább .
Akkor megpróbálom 1edül kitapasztalni.

További jó játékot 😉

Szia
Molnibalage
A magyar nyelvû bemutatót olvastad? A baj az, hogy fórumon keresztül nem lehet tanítani, túl komplex. Mivel tört változatod van, úgy meg nem tudsz velünk játszani...

Várd meg míg olcsó lesz és akkor vedd meg. 1 év és kb. 3k HUF lesz az ára.

Sziasztok.

Segít valaki megtanulni játszani ezzel a játékkal 0-ról?? 😊

Próba gyanánt törttel tolom , ha bejön megveszem és hadmenjen neten , bár amiket olvastam tõletek , h mennyire balanszolatlan a játék , több mint valószínû, h leragadok a Mi elleni harcokban és nem fogom megvenni , 1xerüen nem engedhetem meg magamnak h játékokat vegyek csak azért, h vakon kipróbálhassam.

Kb 20 oldalt olvastam vissza teljes odafigyeléssel, de rövidítéseket nem értem , így lényegébe nem értek semmit 😊
De a játék 1. ránézésre nagyon tetszik , a rengeteg lehetõség 1xerüen beszippant.

1. hadjárattal próbálkozom , úgy agyonvert a gép h csak füstöltem , najó 1x már nyertem 1 csatát ,totális védekezéssel !! mert elértem valami pontot ami nem esett jól az ellennek és win, de kb ez is a 4. nekifutásra sikerült és kövi körbe még durvábban agyonvert ,skirmist nem próbáltam még .

Szóval kérdezgethetek e ?? 😊

Molnibalage
Ennek és a vörös oldalon próbálkozásnak eredménye, hogy anno 75%-os gyõzelmi arányom már alig van 60% táján. Egy csomó döntetlent is sikerül összeszedem.

Molnibalage
Én átlag hátköznap 6-7 felé érek haza, vagy akár 10 felé. Így nem sok esély van a játékra.

Sajnos több olyan játékos, akikkel régen együtt toltam mostanában egyik TS-en sem érhetõ el, de látom, hogy tolják közben. Nem értem, hogy ez miért jó nekik...

Molnibalage
c:UsersMolnibalageSaved GamesEugenSystemsWarGame3

A molnibalage helyén a saját userneverd van.

mi fent szoktunk lenni a PUMA-s ts-en csak álltalábon délután. A replayt meg ne mtalálom hova menti ez le?
Molnibalage
Skacok, én feladom ez a szart vörös oldalról játszva, ha ti nem vagytok. Ma kb. 8 játékból a felénél 5 perc és kis vereség után lelépett a sok gyökér fasz...

Molnibalage
Még mindig várom... <#shakehead>

Itt egy 10 v 10 játék. A vörösökkel voltam. Egy szem VDV bekommandózott és szétlõtt vagy 600 pontnyi tüzérséget meg miegymást. A jobboldalt majdnem egyedül hoztam, 2:1 kill arányom volt 5k+ killel. Azonban ez szart sem ér, ha a társak bénák, mint a seggem...

Molnibalage
Replay jöhet.

Neeem 4 vs 4-ben.
Molnibalage
Milyen játékmódban tesztelted? 1 v 1?

Molnibalage
Csak azok ellen van durva vörös légvédelem. A napalmos tüzérség ellen semmit nem tudsz csinálni. Biztosan lõhetnek egyszer.

Molnibalage
Érdekes téma.

Videó hozzá.

Igen szerintem is egy kicsit necces, hogy nincs a NATO oldalon a phz-70, phl-63 vagy buratinonak megfelelõ napalmos tüzérség, de cserébe sokkal durvább bombázó és napalmos bombázó egységeik vannak.

**DECK**

Egy minimális változtatást hajtottam végre rajta. Kiszedtem a t-55-öst és kísérleti jelleggel beraktam a T-62M-et.
Molnibalage
A tegnapi agyatlan rush ellenszere az, hogy csak tudni kell róla elõre. Másodjára tökösnek kellett volna lenni és megvenni az összes pénzbõl gépet és leszórni az úta. Egy csapásmérés kinyírta volna az össze egyésgüket, mert egy kupacban vitta õket fast move-val...

Kicsit furcs, hogy a kinti fórumon a sok hülye sír, hogy a redfor túl gyenge. Mostanra minden játékformát - low cost-tól 10 v 10-ig - elárasztott a kínai olcsó napalm spam, amihez néha még Burtaino is jön. Az igazság az, hogy a kínai táposabb, mert 3.5 km helyett 5+ km távra vissz. Hiába mozgok az egységekkel folyamatosan 6-8 ilyen szar akkora területet terít be, hogy semmit sem lehet csinálni velük, semmit...

Kibaszott szánalamas, hogy sírnak minden miatt, de ekkora blansz hiba mait nem. Egy korrdinált csapat csak annyit kell, hogy csináljon, hogy bunker légvédelem. Lõnek egy területre mindannyian és mozognak. A légicsapás és couneraty semmit sem talál. Berush, lenyom. Aztán még ezt kétszer és vége a játéknak..

Üdv mindenkinek!

Miután tegnap kétszer is jó alaposan felmosták velünk a padlót, levontam a tanulságokat. Szóval összeraktam egy ilyen vegyes REDFOR decket. Harcban teszteltem kétszer mindkétszer brutálisan lenyomta az ellent.

A következõ a lényeg:

Gyalogság a strela 2-es szállítójármûbe specnazzal és hagyományos gyalogsággal vegyesen megy elõre légvédelmi fedezettel(2 zsu-23-as meg 1 buk m1) és valamelyik csapattárs tankjainak(és légvédelmének) támogatásával. Ezen kívül elõre megy 2 VDV és 1 Sokol plusz a menetoszlop cégén megy 2 PHZ-70-es. Nagy elõnye, hogy 2 sortûzben tudja ellõni a rakétáit és 1 mi-6-osból durván kétszer feltölthetõ ellenben szép kis pusztítást végez.

Kétszer teszteltem le egyszer egy hagyományos kombinált támadást folytottam vé... tûzbe egyszer pedig egy légirusht. A maradékot pedig szétszedte a gyalogság és a sok tank.

Mindenkinek tudom ajánlani. Itt a kódja:

tvChF4LzlE3xPU7v0S+Y5oaMJm5UWhwnpBoRIOuUT4E0mBS+xK0roQGIKmfyCZdcqQV+JYF7BI5lcS0ZiKgFMSmBSAOSHHDeGCQ=
Molnibalage

Molnibalage
Új patch.

Végre, az airborne deck még táposabb lesz, mert végre szintet is lépnek a mészáros gépeim.

Molnibalage
Tudtam volna ennél sokkal hosszabbat is írni, de a játék alapjainek megértéséhez ez is elég, hogy látszódjon mennyire egyedi. 😊

Hát koma maxima respecta, kibaszott jó és igényes lett.
Molnibalage
Pedig tonnyáni dolog kimaradt belõle.

Jó lett, nagyon alapos. Bár inkább Red Dragon kézikönyv lett mint bemutató. <#smile>

Molnibalage

Poénból csináltam egy Iraki és egy Iráni decket az 1980-1988as Irán-Irak háborúban használt felszerelésekkel. Persze nyilván a néhol vegyes keleti-nyugati technikát nem tudtam reprodukálni a játék korlátai miatt, de szerintem így is jó lett. Mindegyik bekerült fegyvert valóban használta a háborúban az adott oldal.

Molnibalage
Valaki felvetette, hogy mivel lehetne megállítani C cat deckben T-34 spam-et. Felvetettet a F-111 gépeket és Ontost is, de ez sem piskóta.

Molnibalage
Kipróbáltam, csinálok majd asszem rövid videót. A 15 CP-s Ontos szemtõl szemben kinyírt egy BMP-3-at low costban. Tisze 1v1 helyzet volt. Néztem is egy nagyot.

A CEV 728-at két 10 v 10-ben hotam be. Amikor lehetõséghez jutottak, akkor kõ kövön nem maradt és nagyon jó túlélõképességük volt.

Molnibalage
Sakcok, aki tudja az próbálja ki az Ontos tankot. Félelmetes, hogy beásott gyalogság ellen is mire képes négy darab. Pillanatok alatt kiirt szinte mindent. Elég jó spammelhetõ, hátránya, hogy ez sanos nem kétéltû, mint a M113 alapú hátrasiklás nélküli löveg.

Azon pályákon, ahol nem nagy méretû városok vannak és minden oldala belõhetõ, ott a Centurion Acve és a M728 CEV eszméletlen durvák. Saját erõn kipróbáltam. Igen, kell a folytonos LOS, csak éppen mivel ezek gyakrlatialg 155 milis önjáró lövegek baromi kis szórással csak lõj vele vakon a legközelebbi látható épület mellé. Döbbenetes. Négy jármû szinte azonnal kitakarít egy négyes csapat infantry-t egy salvoóval és a tûzgyorsasûsguk is baromi jó már. Ameddig a hosszú utcákon belátnak még ott is tudnak tûztámogatást adni.

Jármûvek ellen sem gyenge. Az álló ATGM-eket párban járatva két lövéssel taccsra teszik. Még a legerõsebb és legmodernebb 4-es páncélzattal bíró japán és svéd csodát is simán hazavágják. A 14-es páncélhatú álló Chieftain ellen is egy salvó 4-es jármû bandából kb. 3-4 HP-t leszed, stun és panicked egybõl. Kb. a 16/17-es páncélzat az, ahonnan effektíven ellenállnak nekik a tankok.

A Wonsan harbor low cost pályán sajnos ezek nemigen jók semmire, de a Gunboat diplomacy pályán érdmes lene kipróbálni. Ez van a lenti replayen is. Ha csak 2-2 ilyet hoztak volna, ezek két perc alatt takarították le volna egymás egységeit.

Molnibalage
A 4 legjobb ranked játékos így tolja.

Molnibalage
A legutóbbi patch óta a Leo 2 egyik változata megkapta azt, ami illik neki, nagyobb AP powert. 115-be kerül, de így végre használható. Mondjuk így meg a K1 lett picit röhejesen drága ahhoz képest, amit tud...

Molnibalage

Molnibalage
Új patch változásai. 1,5 év után sikerült végre leszeni a gépágyút az F-4Gr-õl Juhéééé. 😊

A jenki ATACMS most már portó.

Molnibalage

Molnibalage

Molnibalage
ATGM resuplly költség.

Repcsi tankolás és TTT idõk összevezése. Szokás szerint "picit" vannak túltápolva a francia gépek, meg néhány orosz is...

Molnibalage
Na, kezd megint elmenni a kedvem az egésztõl. Skacok, nélkületek nem jó játszani. 3 játék vörös oldalon és olyan full retard balfaszokkal hozott össze sors, hogy az nem igaz. 10 v 10-ben az kezdei zónák elfoglalása is meghaladta szellemi képességiket...

Molnibalage
Tegnap esete láttalak, de nem jöttél fel Puma szerverre. Mehetnénk low cost-ban vagy kipróbálhatnánk a B/C decket, hátha jön valaki.

Molnibalage
Igen, vannak valós 10 v 10 low cost játékok is, meg más pályán, de a saját szobában beállított min. tõke és -40% income is elég low cost jellegû játékot ad.

Low cost játékban a kétéltû képesség eszméletlen hangsúlyos ott, ahol sok fedezék van. Az 1 v 1 Inchon (?) pályán, ahol egy bazi nagy kikötõ van konténerekkel nagyon zsír volt, ahogy gyalogsággal és IKV 91-vel átment és aztán ezek kipculták az egészet, mert elit gyalogos és Seal recon ment át. Annak a gránátvetõje az APC-ket is szétszedi.

Molnibalage
Tegnap mentem életem elsõ 10 v 10-ét RD-ben. Igaz, hogy totál fáradt voltam, de egy társsal egyszerre terítettük be a várost két buratinoval, bement a gyalogság úgy, hogy mögötte volt tank és más tûzerõ. Mégis valahogy midig vissza tudtak lönki úgy, hogy én még kétéltûekkel is átkeltem és oldalról is toltam a supportot.

Az ALB-ben is, ha egy szektorra koncentrálták, akkor a szart is ki lehetett bombázni az ellenbõl. Ott sem állt ellen semmi annak, ha 2-3 napalm és buta bombázó végigszántotta a várost és belõttél két MLRS/Uragannal. Az RD-ben ez csak fokozottabb az erõsebb tüzérség és nem proto 2/card Buratino miatt, de a repcsi spam már vissza van fogva, nem tudsz 9 Corsairt bespammalni, mint ALB-ben.

Molnibalage
Szerintem az RD filozófiája az, hogy sem a national deckeknek, sem a B/C deckeknek nem kell kompetitívnek lenniük az A kategóriás USA,USSR, és koalíciós deckekkel (utóbbi három kategóriának viszont egymással igen).

Igen, MadMat is ezt mondta a fórumon. A bibi az, hogy ezzel a B/C egységek nagy részét kvázi kihalásra ítélték, csak Tactical/low cost játékban tûnnek fel ugyanis senki nem indít olya szobát, hogy csak B vagy C cat...

Ez részben amiatt van, hogy nincs 4XP-s base level semmilyen egységnél csak 1/2 vagy 2/3. Nem tudsz specializát deckben 5XP-s de régi egységet hozni. Hába lenne az, hogy egyes C cat egységek tûzereje relatíve alacsony, ha iszonyat XP bónsszal nyakonöntöd õket. A modern ATGM-ek leradírozzná az, hogy szembe jön 8 db 20 CP-s 35-40%-os base ACC-os egység elite szinten.

Low cost/tactical szoba meglepõen sok van. Nem annyira low cost, mint a klasszik ALB, de nem is baj szerintem.

Azért baj, hogy nincs klasszik B/C deck, mint ALB-ben, mert nincs olyan helyzet, ahol ki lehetne próbálni, a mennyiség vs. minõséget. A játékok hamarabb lesznek unalmasak, mert semmiféle változatosság nincs. Az egységekt kb. felét 2/3-át senki nem használja, mert szarra sem jók a deckbe...

Légvédelembõl mindenki termérdek mennyiséget hozhat be, de nincs meg az a lehetõség, mint ALB-ben, hogy C cat gépekkel spammelj...

A másik kapmószöveg meg az, hogy ha ez az állsápont, akkor mi faszt keres a DB-ben a MiG-21bisz R-27R-rel és 20% ECM-mel....? Csak azért baszták bele, hogy a cseh deck kompetitív legyen. Viszont, ha a hivatalos álláspont, hogy a nation decknek nem kell koptetitívnek lenni, akkor az ilyen balfaszságokat irtsák már ki, mert lassan ott tartok, hogy az ilyen önellentmondásos szöveg miatt fejberúgnál ezeket a majmokat...

Viszont némi segítséggel felfedeztem az RDben hogy vannak végre 10vs10 low cost játékok 1v1 mapon, mint annó az ALBben. Csak valamiért nem mutatja õket alapból a lüke program a multi alatt, csak ha a mapok szerint rendszerezed a szervereket.