Wargame series (Red Dragon)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Pedig Sparrowos Hornet a csúcs. Mondjuk Kanadánál most már kettő jön elitben ugye? Mert a Brit Tornado ADV az, ami elite XP-vel pontosabban lő, mint a rookie F&F-es vadászok, csak az ECM-je alacsony nagyon. Viszont top tier gépek ellen eszméletlen spammelhető, 110-be kerül míg egy Rafale vagy Szu-27PU meg 180-190 CP.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Helló mindenki!

A csak japán menetet másodikra sikerült összehozni . Az ANZAC és a Kanadás meccs pedig ismételten nagyon durva győzelemhez vezetett.(Pedig a Kimérát nem is használtuk) Vicces de az ANZAC és a Kanadai légierővel is pillanatok alatt ki tudtuk vívni a légi fölényt.
Elnézést elírás történt. Nem Skandi hanem csak Svéd mechanized.
Helló mindenki!

Azt gondolom megosztom ezt veletek:

Mostanában a statisztikánk miatt nehezen találunk ellenfelet így úgy döntöttünk kicsit viccesre vesszük a figurát. Ezért kiválasztunk 1 nemzetet és annak a national deckjével játszunk mind a 4-en. Eddigi eredményeink:

Best Korea - A Maze in Japan: Győzelem
Kína - 38 th Paralel: Győzelem
Dél-Korea - Back to Inchon: Győzelem
Skandi(mechanized mind a 4) - A Maze in Japan: Burtálisan durva győzelem úgy, hogy a kezdés pillanatában kifagyott egy társunk(SK-60 nagyon durva lett)

Most pedig jön a Japán.
Molnibalage
Nevetni fogsz, de 10 v 10-ben van még a legtöbb esélyed, mert 10 játékost koordinálni nehéz. 3 v 3 és 4 v 4-ben van tökéletes arty spam. 10 v 10-ben még nem láttam. Ha 10 v 10-ben megvan az átlag 40-45%-os W/L és max. 2 balfasz van - 30% vagy rosszabb w/l arány - akkor kb. ezt csinálom. Nagy átlagban 10 v 10-ben ennyival vagyok jobb. Ez is úgy lett, hogy a végén már agyatlanul használtam a tankokat és a repcsiket. Úgy lett ilyen kill arányom. Én törtem meg az ellent és vezettem a szárnytámadást és foglaltam be a zónákat is, hogy ne jöjjön erősítés.

http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?p=648079#p648079

Még akkor is van ilyen, mikor az ellen w/l átlaga bőven 50% felett van és vannak 80% felettiek is. Én 10 v 10-ben nagyon jó vagyok, ha nincs full retard. A többit megoldom már én is. Ha minimális kooperáció van - a fenti esetben volt, mert adtak CAP-et és tartalék CP-ből a befoglalt zónába egyből bepammaltünki mindent - akkor ez megy. Csak sajos nagyon szétszakadt a mezőny. Vannak pubstopmperek, egy rakás retard és némi átlagjátékos réteg...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az sem segít. Koordinált 4 v 4 játékban is lenyom a vörös artyspam.

A másik ami miatt elegem van, hogy egyszerűen peches vagyok. Megyek top tier tannak és csapattal erős légvédelemmel. Jön a MiG-27K vagy Su-27M és leszedi a top tier tankot és olajra lép. A Su-27M meg még le is szedi mondjuk a vadászomat. Fordított helyzetben még soha nem sikerült szinte top tier tankot kiszedni vagy odavésza gépem.

Nincs szükségem ilyen "élményekre". Inkább nőzük RPG-zek és befejezem a Falcon BMS4 MOD-omat, bringázok bármi mást csinálok, csak ezt nem, Ráadásul néha 10-20 percet kell várni egy olyan játékra, ahol 5 perc alatt vesztek. Nekem ehhez már nincs türelmem és affinitásom. A DLC2 táján majd visszatérek, de előtte kétlem.

Ezek szerint tényleg tele a pohár. 😄 Én eddig egész jól el tudtam kalimpálni Commonwealth és USA deckekkel. Tényleg ritka a tökéletes csapattárs - ellenfél összeállítás. 😊 De ezen változtatunk magunk. 😊 A 10v10-et meg én is csak a végszükség miatt játszom. Ott többen vagyunk, talán van esély a csapatmunkára. 😊
Nem szabad egyedül koordinált csapatok ellen játszani, ez megoldja a legtöbb ilyen problémát. Ne lépj be olyan lobbyba, ahol együtt van 3-4 ember egy oldalon 70-80%-os victory ratioval. Azok általában együtt játszanak. Ha meg a te általad kreált lobbyba hirtelen több ember belép egyszerre, akkor be kell írni a chatbe, hogy "sorry, no teams" és ki kell dobni őket.
A másik meg, hogy 4v4 helyett inkább 2v2-t érdemes játszani, mert akkor ha csapatban is vannak, nem tudnak annyi erőt koordinálni.
Sajnos ebben a játékban még nem megoldott az, hogy valahogy a hasonló szintű embereket terelje egy játékba egymás ellen, és az sem, hogy csapatokat csak csapatok ellen engedjen játszani. Addig ilyen eszközökhöz kell folyamodni.
Molnibalage
Semmilyen javítás nem segít ezen. Egyszerűen meg kell szüntetni az arty spamet. Adhatsz te bármit, ha nem nerfeled le ezeket, szart sem fog érni. Counterarty sem működik. 3-an csinátluk úgy, hogy az 1-2 rakéta után ment az UK as löveg, ATCAMs és más is. 0 kill volt pedig én nem FOB körül campelve tolom...

Egyszerűen szutyok szar artyspam az egész. A mozgó hadviselés sem segít, mert négy játékos beterít egy egész szektort. Nem lehet kikerülni, semmit sem lehet tenni ellene. Aztán jön az összevont haderejével és a pánikolt egységgel semmit sem tudsz csinálni ellene. A napalm meg aztán tényleg "fasza". Szaros 60 CP-s spammelhető szar top tier tankot is bepánikoltat serc-perc alatt. A DLC 1 előtt tökéletes volt az arty balance, az arty spam lehetséges volt, de nagyon nagy ára volt és így többnyire nem működött hosszútávon. Most meg 30 perces játékot végiglövöldözik nem support decket. Vicc, basszág meg, dugják fel maguknak.

Légicsapással sem lehet counterelni, mert a vörös vadászok olyan szinten OP-k a valósághoz képest a "játékegyensúly" - meg a kurva anyukat azt - érdekében, hogy röhögnöm kell. Az NSWP országoknak is olyan légvédelme van, hogy még légicsapással sem tudod kiirtani az arty-t mert a légvédelmet sem tudod lekerülni vagy jön egy szem ellenséges vadász és szétzavar mindent. Hab a tortán a Szu-27M ami egyszerre top tier ASF, de még a top tier tankodat is szétszedi.

Néha azt hiszem, hogy majmok fejlesztik ezt a játékot, mert annyira alapvető hibákat vétenek, amik 99%-os pontossággal megjósolhatóak...

Vicc az egész.

A PACT nagyon OP lett, tény. A következő DLC-ben remélem a NATO kap némi javítást.
Molnibalage
A DLC1 elsőre jónak tűnt. Mára kiderült, hogy nem az. A pubstomperek olyan koordinált rocket arty spamet csinálnak a vörösökkel, hogy semmit sem lehet tenni ellene. A sok v sok játékban a koordinált spam olyan OP, hogy szavak nincsenek rá.

A vörös légierő most még táposabb, mint valaha.

A köpepes harckocsiknál is a vörös a nyerő.

A kék oldal nem tud rocket arty spamet csinálni, mert a 5 AP poweres MARS egy vicc a Smerches és tesójához képest
stb.

Az 1 v 1 meg csak szerencsejáték. Nem tudod előre a térképet, se semmit... Nem tudsz olyan decket csinálni, ami mindenhol jó, de maga játékmechanikialg is csak szerencsejáték.

Múlt héten engem is idegesített. Mindenki vagy kilépett, vagy nem is mozdult. Össze-vissza mentünk mint a kisgyerekek. Felhúzott rendesen. Én sem játszottam egy ideig, de épp emiatt határoztam el, hogy akkor összerakom azt a játékos közösséget, akikkel lehet kommunikálni és szórakozni. Szerintem ne add fel. Kár, hogy késve érkezett az ötlet. Szerintem a játék maga nagyon jól összerakott, és sok lehetőséget rejt. Csak sajnos mint mindig, itt is a játékosok verik szét a játékélményt. Szeretem a MP játékokat, de random összedobott emberektől mindig elmegy az ember kedve az élettől is. Ha majd véletlenül adsz még egy esélyt a Wargame-nek, mindenképpen gyere fel a TS-re vagy írj rám steam-en (bubba).
Molnibalage
Jó kezdeményezés, de számomra későn jött. Én most egy időre elhagytam a WG világát, mert csak felbassza az agyam. Pár napja toltam utoljára és már egyáltalán nem hiányzik.

A TS-t beállítottam, reget az adminoktól vagy tőlem kérjetek bátran. Ne ijedjetek meg ha nagyon kihaltnak tűnik a szerver. Egyedül indítottam a csoportot, de egy nap elteltével már négyen is vagyunk a steamen. 50 alatt meg sem állunk!

Nagyon brutál a BMPT erdőben. Tegnap este 10v10-ben jövetett a royal marines tömegével, de nem törtek át!
Sziasztok!

Tegnap elindítottam a Magyar Wargame Közösség-et (MaWaK), ahova minden Wargame játékost szeretettel várok. Játszunk együtt, közös teamspeak-en! Nincs kivel játszani? Ismeretlenekkel játszotok? Nem összeszokott a csapat? Folyton kilépnek a társaid? Vagy csak fejlődni szeretnél? Egy sikeres és vidám közösség alapítóiként csatlakozzatok a MaWaK-hoz!
Kötelezettség, szabályzat, kritérium nincs! Teamspeak van. Honlap később lesz. Egy komoly építkezés elején vagyok. Bárki segítségét szívesen fogadom. 😊

Steam csoport: Magyar Wargame Közösség (MaWaK)
URL: http://steamcommunity.com/groups/MaWaK
Teamspeak: gold.voic.in:7990 (a szobák végső kialakítása még a héten elkészül)

Bármi kérdésetek van, steam-en, ts-en is keressetek nyugodtan bubba néven. 😊
Utoljára szerkesztette: bubba021, 2014.08.14. 14:05:24
Én inkább ilyen Generals szerű bázisépítős RTS-nek nézem, amit láthatóan szélesebb közönségnek szánnak, mint a Wargame-eket. Azért remélem rólunk sem feledkeznek el.

Hát ez az. Én is szeretem a Crusader kings 2-t, de az teljesen más, mint egy 'klasszikus' RTS. A grand strategy műfaj realisztikusabb, és nem épít a játékos reflexeire, mikomenedzselési kézsgére. Ez az, amiből nagyon elegem lett. Ilyesmiből egyedül a Total annihilation/Supreme commander féle játékokat kedvelem, mert ott legalább epikus csatákat lehet rendezni a nagy egységszám miatt.
Molnibalage
Skacok, mi az a másik TS amit használtok? Légyszíves adjátok már meg, mert eléggé idegesítő, hogy a chatre nem válaszoltok, várok néha akár fél órát is, aztán leléptek. Nem fogok belepofázni játék közben, csak nagyon megkönnyítené a szervezést, ha 2 perc után kiderülne, hogy ki mit tervez.

Köszi.

Igen, ezek nekem is örök kedvenceim. A Paradox Games garancia. De ezek mégsem olyan bázisépítősek mint a linkelt videóban van. Az inkább a Command&Conquer féle vonalra emlékezetet. Az ilyenek már engem sem hoznak lázba. Egy kaptafára épül mind, van egy épületstruktúra, egyikből következik a másik, és a végén "szül" valamilyen egységet. Aztán már csak gyorsan kell kattintgatni...
Ha jól megcsinálják szerintem a bázisépítő stratégia is legalább olyan jó mint a WG féle irányzat. A hátország kiépítése önmagában is izgalmas. Nemtom ismeritek-e a grandstrategy műfajt. Szerintem nagyon jók. Mai napig a kedvenceim közé tartoznak. Pl.: Hearts of Iron (2. vh),
Victoria 2 (1836-1936), Eurapa Universalis 4 (1444-1820) és a crusader king II ami középkori.

Molnibalage
Hát engem sem érdekel...

Ez a bázisépítős RTS műfaj már nem nagyon tud megfogni. Ez nyilvánvalóan más közönségnek készül, mint a WG.
Molnibalage

Molnibalage
https://www.youtube.com/watch?v=a9obTmfGvdc&index=5&list=UU6Zfzkt2jjd2b5i-0tMo1cA

Molnibalage
Tegnap kipróbáltam szovjet és Eurocorps armored decket 10 v 10-ben. Annak ellenére, hogy retardált barmokkal játszottam együtt a kill ratiom 2:1 táján volt. Pont megvan a szükséges gyalogság és recon ahhoz, hogy életképes legyen, a szovjetnek még helije és változatos tüzérsége is van. Az Eurocorpsnak nincs aknavetője, de a 105 milis francia ágyú nem volt vészesen szar. A szovjetnél még a sima 25 CP-s 82 mm-es aknavető spam sem volt rossz, a Vasilek sajnos nem választható. Az viszont vicces, hogy van Smerch és Uragan is szovjet armoredben míg Eurocorpsban egyik sincs. A "balansz" megint az, hogy a szovjet armored deck sokkal, sokkal erősebbnek tűnik nekem... Sokkal jobb légvédelmi és support egységek vannak hozzá...

Ehh, T72.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Molnibalage
Szavazás, én Leo2-re nyomtam.

http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=155&t=47461

Molnibalage
Tegnap nagyon felhúzott a WG, asszem egy ideig csak decket rakok össze és visszatérek a 10 v 10-hez. A mások koordinált csapatokból egy időre kurvára elegem van. Lehetek bármilyen skilled player, ha szaros MiG-23-asok szétszedik az EF-et, az Elite Tornado ADV meg 3-ból egyszer talán 70% + CTH mellett, az ellen meg két játékból készer talál 50% ECMű gép ellen kettőből kétszer. Kicsit pihenek és inkább összerakok pár kísérleti decket.

Molnibalage
A hotkeyhez még annyit, hogy ha pl. van egy arty-d és ráteszed hotkeyre és később hozol be másikat de még egymástól távol lőnek és közelérve összevonot egy csoprotba, akkor öröklődik a hotkey, nem kell újra kijelölni. Ha pl. 3 és 4-es volt a két arty, akkor a csoportban levő 3-assal lesz elérhető az összevonás után.

A FOB-ot is érdemes 9-re rakni, mert azzal bármiko visszaugorhat a nyitó zónádra és kikapcsolhatod a behívott radaros egységeket, hogy ne lője szét őket a SEAD már felfejlődés közben. A AAA/SAM mindig legyen hotkeyen és a tüzérség is, mert ezzel lehet gyorsan mozgatni őket és felkapcsolni a radart.

Molnibalage
Túl bonyás, túlontúl torzítana. A vereség biztos tudatában az szívná meg, aki utolsónak marad, pontosan a ragequitre buzdítana ez. A W/L arányt meg nem javítaná mert a draw is lefelé húzza. Nekem a W/L arány 60% a draw aránya meg 10%. Tehát nem 40%, hanem csak 30%-ban vesztek.

Én már nem gyúrok arra, hogy jobb legyen a statom, nem érdekel. Igazából örülök, hogy csak 60%, mert ez még az a határ, ami nem befosatós oszt mégis vertünk meg olyan csapatot, ahol csak 80-85% felettiek voltak úgy, hogy Kanesoban is jött, aki azért nem túl rutinos WG-ző.

Ezt a hotkey dolgot nem tudtam, köszi a felvilágosítást. Az optionsban is kutattam ott nem írt ilyesmi opciót.
A kilépés esetében mondjuk nem könyvelnének el semmit a hoppon maradt becsületes félnek. Nem adna hozzá a stathoz semmit. Csak a kilépőnek a vereséget. Vagy lenne egy külön adat az ilyen kilépve átb*szott játékok. Nem tudom megoldható e, teljesen laikus vagyok ebben a témában csak ötletelek. Viszont azt érzem hogy ez így nem egészen jó.
Mindenki arra törekszik hogy jobb legyen, és mindenki a győzelemnek örül a jobban (nyilván), de sokszor van hogy a vereség is nagyon szórakoztató tud lenni ha fair módon játsszuk a játékot. És nincs bennem hiányérzet mikor véget ér. De amikor kilép valaki akkor az nagyjából el is rontja az esetek 90%-ban a játék élvezeti értékét rögtön. Pedig ez lenne a lényeg.
Molnibalage
Ööö.... Ez most is van, hotkeyekkel azt rendezel egy csoportba amit akarsz. Ctrl + szám és egy szám lenyomásra elérhető az egység. Privát beszélgetés sajnos csak egyesével megy, csoportot alakítani nem tudsz.

A stat rész meg nem megy. Ha van kilépő, de mégis veszt a csapat és nem vesztést könyvelnek el, akkor mit kéne...? Egyébként teljesen random emberekkel játsza 65-70% feletti win ratio elérhetetlen. Akik random emberekkel játszakan azok legalább w/l ratio alapján erősen szortíroznak.

Azért lehetne néhány apróságon finomítani a fejlesztőknek. Pl. mondjuk nem ártana ha csipogna amikor bejön valaki a szobába, vagy játék közben lehetne az egységek között groupokat kijelölni amit aztán egy gombnyomással lehetne kijelöltté tenni. A csetfelület is elég borzalmas, privát beszélgetést folytatni ugyanott ahol a fő beszélgetés megy, elég gáz. Ami meg legjobban idegesít hogy az is vereséget szenved aki mellől unfair módon kilép a társa. Ezzel romlik a win ratio, és sokszor azért bannolnak a szobából mert nem akarnak gyengével lenni (ami logikus, csak azt nem tudják hogy egy része a vereségeknek az idióta kilépegetők miatt van). Csak annak kellene elkönyvelni vereségnek aki kilépett.
Molnibalage
Patch changelog.

http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=155&t=47329

Molnibalage
Patch közeleg.
http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=155&t=47329

Én gyakorlatilag késő délelőttől egész késő éjszakáig fent vagyok, kisebb-nagyobb pihenőkkel (nyáriszünet rulez)
Én tuti nem leszek este.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Molnibalage
Ma este terveztek multizni?

Molnibalage
Az a fejlettebb Dana? Használtam már, elég brutál. Gyakorlatilag Paladin.

Én az Ondavánál úgy néztem h az se 30 sec, de lehet rosszul emlékszek.

Molnibalage
Az a lista nagyon félrement. A 203 milies és más prec. arty célzása 30 sec. A hagyományos tüzérségé egyálalán nem változott. Nem csak az AS-90 és társai lőnek gyorsan, azok az extrém gyorsak.

Na megtaláltam a listát és tévedtem. Csak annak a 4-nek 10 sec a célzási ideje.
Hali mindenki!

Molni nem tudod, hol van a fórumon az a lista amiben benne vannak azok az artyk amiknek van IFCS-e? (Improved Fire Control System)
Valahol láttam a listát, de most nem találom. Azért lenne fontos mert amelyiknek van ilyene az nem 30sec alatt céloz hanem csak 10. Néhányra emlékszem min: Caesar, AS-90, Mista-S, Paladin(?) de ezen kívül még van jónéhány.
Molnibalage
Szpecnyaz, sanszosan a német 120 mm-es aknavetővel találkoztál. Eszméletlen táp az árához képest a 105 mm-es Abbot és AMX alvázon levő 105-ös ágyúhoz képest is jobb és olcsóbb. Kisebb a lőtávja, de ez senkit sem érdekel, mert 105 mm-es ágyúval úgysem megy a counterarty...

Ráadásul a DLC előtt a 30 és 40-be kerülő között komoly lőszermennyiség eltérés volt. Most annyi van, hogy a 40 CP-es 10 km/h-val gyorsabb és kétéltű. Egy top tier 155 milis ágyú árából 4 db aknavetőt tudsz venni. Elég durva. Még a sima Eurocorp deckben is 6 db jöhet be. Hátrányuk, hogy füstölésre még nagy tömegben sem igazán jók, de eszméletelnül mozgásra kényszerítik az ellent.

Tegnap 10 v 10-ben kipróbáltam, nem volt rossz.

Más. Az AMX-30 és társain a gyorstüzelő gépágyú sajnos nem olyan jó, mint aminek látszik, mert a nagy löveg kikapcsolása esetén lehet csak használni őket...

Tegnap egy érdekes taktikát tudtam végre kipróbálni. Ha az ellen olyan balga, hogy campel kicsit is hk-val eszméletlen könnyű kinyírni. T-72BU és Obj. harckocsikat Leo 2A4-gyel úgy hentelem le, hogy csak kb. lefedtem a campelési területet miközben holttérben a domb alján vártam aztán odapörkölt két MARS. Senki sem halt meg, alig 2-3 HP-t, ha vesztettek, de a morál panicked volt. Holttérből ki, 1500 méteres lőtáv. Úgy hentelt le két db Leo 3 db fejlettebb hk-t, hogy öröm volt nézni, mikor távolabb még két T-80 is visszalőtt.

Szintén hasonló trükk volt az, hogy domb aljáról előrement inf és arra lőtt rá a T-72BU, aztán a lövés után kijött a holttérből a Leo2 és egy lövéssel külde át a másvilágra a tankot. Asszem ezekről is csinálok majd videót. 😊

Ezt én is tapasztaltam hogy nagyon ütősek lettek, rövid idő alatt romba döntik a gyalogosokat. Szórnak egy sort és már ott se vannak.
Btw, csak szerintem lettek túlbuffolva az aknavetők? Kb lehetetlen ki counterezni őket és bármilyen inf támadást tönkretesznek. Egyre több játékos spammeli őket.

Tegnapelőtt 2db kelet német anti heli Mi 24em 8 rakétából 3v4 M1P Abramset csapott ki. Szóval ha az rng kegyes hozzád akkor jó helis atgm.

Molnibalage
A helis ATMG-eknek semmi baja, csak a szárazföldeik bugosak. A Mi-28 ATMG-je egyszerűen csan nem pontos és random generátor istenének gyakran van rossz napja.

Az ATGM-ek valóban nem túl pontosak. A Mi-28 egy halom Atakát ellövöldöz egy átlagos harckocsira.
Ez a BMPT undorító egy jószág: erdőben rendszeresen szétcsapja a gyalogságot is, örökké először lő, és stunnol, onnét kezdve meg aztán annyi...