1378
Wasteland 2
  • Malachit
    Nekem sikerült mindig békésre kihoznom a konfliktus megoldást, még először leírás nélkül is, igaz biztos csak véletlen volt :D A skorpiókkal történő szembenállást is simán lehet rendezni békésen (persze a kapuig ki kell nyírni mindenkit :D )
  • Andule
    Asszem 6os smart ass kell a kétkezűnél mikor elkapjak a kiscsajt, nem elég a 4es hard ass.
  • Aborg
    Koszi a tippeket! A kovetelmenyek amik a #1134 -ben vannak emlitve mind teljesitve voltak egyet kiveve: "Kekkahbah-nak beszélni kell a bombák áldozatairól." Ugy emlekszek ez a lehetoseg nem jott elo. A fekpofat akkor meg nem szedtem ki a libikokabol, csak a leszamolas utan.

Atchinson fonoknel nem emlekszek kiemelt szavas lehetosegre. Hianyoltam is.

Sebaj, igy alakult. Eleg eletszeru igy is...
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2016.07.26. 20:59:02
  • broman191
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az utolsó lényeges dolgot nem említi a leírás, úgy rémlik, hogy még az is követelmény, hogy az Atchinson főnökös beszélgetésnél használni kell valamelyik extra beszélgetést megnyitó kiemelt szavat, nélküle nem fogja beadni a derekát, ha minden más követelmény teljesült is addig... Kekkabah meggyőzése hozzá képest gyerekjáték... :)

#1133 A bomba hatástalanítása tudtommal nem külön quest, legalábbis régen, még bőven a dir cut előtt úgy emlékszem nem volt az, elvileg nem kavarhat be...

Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.26. 19:17:00
  • Shiwo
    elvileg a követelmények :

- meg kell menteni a kölyköt
    - leszedni a bringáról a bombát (nem baj, ha nem volt még meg a quest, én is úgy szedtem le)
    - Kekkahbah-nak beszélni kell a bombák áldozatairól, vagy valami ilyesmi
    - teljesíteni kell a "Get rid of the rail thieves for Kekkahbah" küldetést

továbbá:
    - nem szabad ellopni a Golden Spike-ot
    - nem szabad eltenni a Brake Shoe-t (valami libikókánál/kakashintánál van)
  • Aborg
    Mindket feltetelt teljesitettem, a fiu es a lany is ep es virul :) Hacsak az nem baj hogy a jatszoteri bombat megtalaltam magamtol, nem volt meg feladatnak jelolve. De ezutan se volt rola sehol szo.
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2016.07.26. 17:50:57
  • broman191
    Igen, én megcsináltam,

de tudtommal csak akkor lehetséges és akkor is csak elég hosszadalmasan, ha a területre érkezés elején megmentetted az Atchinson törzsfőnök lányát a bomba robbanásától a játszótéren, miután (jobb esetben) kimentetted a folyóból Ralphy-t... Ha a csajszi halott, akkor már elvileg mindegy mit csinálsz, nem köthetnek békét, mivel topekai bomba volt a játszótéren...

Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.26. 17:41:55
  • Aborg
    A vasutas konfliktust meg lehet oldani?
    Nekem nem sikerult. Kozvetitgettem a ket fonok kozott, aztan talalkoztak, de mivel ez a Kekebah nem volt hajlando atadni az aranyszoget, ugy gondolta inkabb kinyirja az ellenlabas fonokot. Reagalni se volt idom. Most meg ugy viszonyul hozzam a vilag mintha en a gyoztes partjan alltam volna, pedig nem.

Meg a fekpofat is megtalaltam a libikokaban, de a masiniszta nem akarta atvenni.
  • broman191
    Úgy rémlik, hogy ott még nem dől el, hogy fix ellenség leszel-e, igazán a második menetnek van jelentősége, hogy mit hozol ki a beteg kutyás szituból...mert ha megszabadítottad a farmer f4szit a skorpiók elnyomásától a börtönhöz közeli nagy farmon az első látogatáskor(azaz legyilkoltad őket, más megoldás nem volt tudtommal), akkor a második látogatásnál valamilyen balhé lesz, de ha nem tetted, akkor is... Viszont nem muszáj a fizetős jelenetet lejátszani bizonyos skillek birtokában...elmész az út mellett jobbra és vagy szétrúgod a falat vagy leereszted a konténert a daruval és hozzá is férsz a következő területhez fizetés nélkül. Azon a területen pedig ígyis-úgyis ellenségesek lesznek, ha jól emlékszem...
  • Aborg
    A voros skorpios teruletnel egy utzarnal a skorpio milicistak kertek tolem 100 penzt, de csak 50 volt nalam mert korabban egy vandor arustol vettem jobb stukkereket.
    Sajnos nem engedtek el azzal hogy ha meglesz a 100 jojjek vissza, hanem egybol megtamadtak. Az uj stukkerek bevaltak :) De igy mar ellenseges lesz a teruletuk? Nem tudok majd ott beszelgetni? Es sok szoveg lenne? (Mert erdekelne. Akkor talan betoltom a korabbi mentest es szerzek nekik 100 penzt...)
  • Shiwo
    én annó megoldottam a bejutást idő előtt..

SPOILER

még valami korábbi verzióban, amikor nem volt kapu vagy fal vagy mi a fene van most ott, hanem "csak" instant death aknák..

Damontában volt valami cucc, amivel megjavítható valami robot, ami kamikaze módban elintézi az őrtornyokat.. azt elhoztam, de a rádiótornyot nem piszkáltam, hogy ne váltsam ki a börtön környéki emberek lemészárlását..

szóval visszamentem, elintéztem a tornyokat, majd egy szál embert egy szál semmiben előreküldtem.. sikerült kitapasztalni, hogy elég egy aknát felrobbantani, feláldozva az egyik useless NPC-t, s utána szép óvatosan be lehet lavírozni az aknák között.. bent persze megtámadtak azonnal, szó nélkül... ledaráltam mindenkit..

de sajnos nem lehetett így se "kikerülni" a mészárlást, amikor Damontában megbuheráltam a rádióadót, akkor utána jött az üzenet, hogy zavargás van a börtönnél, és visszatérve a civil lakosságot holtan találtam, hiába volt minden "rosszfiú" réges-rég vérbe fagyva....
  • JonasSandor
    Ja értem köszi.
  • broman191
    Ja a skorpiósok lakhelye, a börtön...az a fősztori része lesz később, kihozható békésen hogy beengednek, de az is megoldható, hogy instant felrobbantod őket, igazán a magas HP ott csak azt a célt szolgálja, hogy ideje előtt ne tudj bemenni oda. Szóval az első látogatáskor. Mert csak később, a Damontás résznél szerezheted meg a csere lánctalpat a skorpiók támaszpontja előtt elromlott robotra, azzal akár fel is lehet robbantani a lövegeket és azonnal végük, ez lesz a második látogatás a területre, a beteg kutyás sztorival. Békésen is rendezhető megfelelően magas 'ass' skillekkel, több fajta is szükséges hozzá.

Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.11. 19:08:41
  • JonasSandor
    A pálya tetején volt egy rész egy ajtón mentünk át és ahogy a védelem felé mentünk egyből támadtak a lövegek.
  • broman191
    Csajszit a vízből? Csak a Rail Nomads területe rémlik, ahol Ralphy (fiú) menthető a vízből, de ott nem voltak slicerek emlékezetem szerint. Én csak a Damontai (repülő temető) részre emlékszem, ahol még vannak...de elvileg minden mindenhol megölhető... :)
  • JonasSandor
    Na ez tök jó akkor csak meglehet ölni őket, az elején betévedtem ide, de esélyem nem volt.
    A másik meg annál a helynél van ahol a csajszit mentjük meg a vízből. Azoknak 4580 életük van. Ezeket is meglehet ölni?
  • Renegade
  • broman191
    A slicer dicer-eket? Egyszer anno megcsináltam a hármat egyszerre supreme jerk-ön, az elhagyatott vasútnál, a lényeg, hogy legyen sok, minél jobb fajta rakétavetőd és mindenféle lőfegyvered, valamint hacker skilles csapattagból is lehetőleg kettő, akkor miután meggyengítetted őket a hagyományos fegyverekkel, nagyobb eséllyel meg tudod őket hackelni és akkor nyírják egymást helyetted... :))

ui.: Igaz a bizonyos helyszín teljesen opcionális, Damontában viszont nem lesz az... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.10. 12:19:01
  • JonasSandor
    Az 540 életű robotokat kinyírta már valaki?
  • Aborg
    Koszi!

Ma volt egy kis furcsa esetem: az ellenseg jol megszort a sarok mogul! Vagyis keresztullatott a haz sarkan es el is talalt! Ami fizikai lehetetlenseg, hiszen azert maradtam takarasban hogy ne talaljon el.

Azt se nagyon ertem hogy sebezhettem meg valakit a pisztolyommal 40 pontra, ha a stukker sebzese max 15 pont es a kritikus talalat szorzoja 2. De sebaj, orultem neki :)

Ezzel egyutt is nagyon tetszik a jatek, remek hangulata van, es rengeteget lehet benne pepecselni!
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2016.07.09. 20:04:05
  • Malachit
    Az alsó sorban ami válaszokat feldob és színekkel jelöli, ha valamelyik karakternek megvan a megfelelő skillje hozzá, akkor aktívvá válik és választható lesz. Ha nincs, kiírja mennyi kéne hozzá. Ha aktív és kiválasztod akkor a megfelelő karakter használni is fogja a skill szerint és onnantól kezdve ő társalog majd, ha jól emlékszem tovább az npc-vel. Persze, ha a térkép másik felén szöszmötöl épp, akkor nem tud belefolyni a beszélgetésbe értelemszerűen :)

Igen eléggé le vannak korlátozva a lehetőségek. Inkább itt a kivel és mikor milyen sorrendben beszélsz dominál. A beszélgetésen belül max a személyes (esetleg csoportos) reakciók lehetősége adott, vagy hogy valakit gyorsan az ellenfeleddé tegyél :D
  • Aborg
    Koszi! Bar kicsit homalyos: akkor most peldaul a LOG-on pirossal kiirt szavakra a mefelemlitos skillel rendelkezo karakterem kerdezzen ra akkor is ha a valasztekban az adott szo csak sima szurkegombos (nem pirosgombos)?

Mas: eszrevettem hogy a Fallout 1 es 2-hoz kepest itt nemigen vannak egyenlore valasztasi lehetosegeim a parbeszedekben. Peldaul nem tudok valasztani illedelmes vagy goromba felelet kozott. A valasztasi lehetosegem itt csak arra van korlatozva hogy milyen sorrendet valasztok, de a kulcsszavak nem vesznek el (nem zarja ki egyik a masikat). Igaz meg csak egy hete jatszom.
  • PiszkosFred
    Basszameg, erre is most kell rajonnom! :D A szovegben/logban elofordulo szinek jelentesenek egeszen mast gondoltam, mint irtam is, teljesen rosszul. (parbeszed opcioknal egyertelmu volt melyik szin mit jelent, meg talan tutorialban is volt rola szo, de a logban...)

Reszemrol koszi az infot, legkozelebbi vegigjatszasnal jol fog jonni, hatha elojon nemi extra "rejtett" stuff, amin eddig atsiklottam.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.07.05. 17:41:23
  • Malachit
    A színek a szövegben a kiemelt kulcsszavak, melyek az adott szöveg elmondása, elolvasása után lent megjelennek. Az egyes színek a beszéd skilleket jelölik, mint előbb is írták. A nem úgy színzettek, csak kulcs szavak a szövekben, melyek a lentebbi sorban választhatóként is megjelennek és viszik tovább a beszélgetést.

A történeten a beszélgetésekben az alkalmazott beszéd skillek xp-t adnak a használó karakternek + a típustól függően, mint írtva lett is, vagy a lényegre ugrasztják a beszélgetést, vagy extra megoldásokat/infókat eredményezhetnek. Ha megfelelő sorrendben, helyen és időben a megfelelő skill szót használod más-más lehet az egyes NPC-k reakciója, valamint egyes események lefolyását/végeredményét is befolyásolhatja. Például lásd: Holywood békés végkimenetel.

A fősztori szálban a beszélgetések színesítenek, mint ismert szinte mindenkit akár ki is radírozhatsz a térképről (alap játék), akkor is el lehet menni a végéig, csak épp sivár lesz minden :)
  • PiszkosFred
    A parbeszed/valasz gombjainak szine oke, de o a log/szovegben elofordulo elszinezett szavak/kifejezesek szineire gondolt szerintem, amelyek aztan nagyjabol hasonlo formaban megjelennek valaszthato parbeszedes opciokent is.
  • Andule
    Red - hard ass skillt tudod alkalmazni a szituban
    Green - kiss ass-t
    Blue - smart ass-t

Benne volt már kezdéskor és az elején el i magyarázza a jatrk
  • Aborg
    Koszi, majd megfigyelem. Nekem a DC verzio van meg, abban alapbol vannak ezek a szines szavak.
    De nem vettem eszre hogy szamitana valamit a kerdeseim sorrendje, nem szokott elveszni a kek vagy zold kerdezesi lehetoseg akkor se ha a piros szavakra kerdezek ra korabban.

Remek jatek, de a parbeszedekben itt az elejen egyenlore nem nagyon vannak dontesi lehetosegeim. Vagyis nem volt olyan hogy ket ellentetes kimenetelu valaszbol kellet volna valasztani (amitol persze a masik ugye eltunne). Eddig mindent vegig lehetett klikkelni, csak a sorrendbe volt beleszolasom, de a lenyeg linearisan haladt elore.
  • broman191
    Ez a színezősdi mikor került a játékba? Toltam az első kiadást is, majd plusz egy dircut végigjátszásom is volt, de erre nem emlékszem...
  • PiszkosFred
    Csak fejbol irom, nincs fenn most a jatek, hogy meg is nezzem :)
    - red, elvileg olyan kifejezes amire direktben ra tudsz kerdezni es viszi is elore a sztorit (amolyan skip conversation, ugorjunk a lenyegre)
    - green, extra hatterinfo, erdekesseg, stb, a sztori ezzel nem halad elore, csak kiegeszito infokat kapsz, amelyek extra dolgokat is eredmenyezhetnek
    - kekre nem emlekszem, hogy mi lehet, azt passzolom.
  • Aborg
    Parbeszedek kozben a szovegben szinessel kijelolt szavaknal (ezekre lehet rakerdezni) mi a szinek ertelme? Vannak pirosak, zoldek es kekek.

Es a jobb felso sarokban a radion neha megvaltoznak a szamok, de hangolni nem tudom, es csakis a bazist tudom hivni. Ezek a valtozo szamok mit jeleznek?

• Malachit
    Most 2 napja nem haladtam vele időhiány miatt. Tegnap épp azt számolgattam, hogy 70-es karakterek kellenének az AP kimaxolásokhoz. Hát az se lesz meg, most járnak 32-34 között és Rodia/Angel már le lett tudva majdnem teljesen, csak pár mellék küldetés maradt.
  • JonasSandor
    Vettem észre hogy nem csinálják pedig nagyon ráférne.
  • Malachit
    Ha jól emlékszem épp fekszik. Nem fordítgatják túlzottan. Angolul is élvezetes, csak kell hozzá persze a tudás :)
  • JonasSandor
    Na az már egész baráti a steamhez képest.
    Magyarítása hogy áll?,mert angolul eléggé nehéz.
  • Malachit
    Akció volt, a már alap játékkal rendelkezők úgymond a hűségük miatt megkapták a DC verziót ingyen a kijövetelkor.
  • Renegade
    a DC az 4 euró G2A-n
  • JonasSandor
    Az igen xdxdxd
    Gondoltam hogy bugos meg minden csak látni akartam volna hogy ezen a szar géppel működik e rendesen.
    A gépigény szerint fullon is vinnie kéne, mennyire van optimalizálva? ha megveszem az alapot akkor a cutost ingyen tudom leszedni steamről?
  • Malachit
    Hiba az Ön készülékében van

Nekem nem fagyott ki a DC verzió egyszer sem. Igaz mostanra kicsit lassan tölt be a rengeteg mentett állás miatt.Ha meg nem eredeti változatot használsz akkor így jártál, keress másikat. Az alap kiadás javítások nélkül tényleg elég ramaty volt stabilitást és egyéb bugokat illetően.

A közelharci csapattagom elég combos már, 570-es kritikalt ütött legutóbb is. A pisztoly lőszerek meg sebzés nélkül lepattognak róla
  • JonasSandor
    Igen pontosan na és azért is hagytam rá itt megállás nélkül lépésenként hajigált kifelé a játék. Ezt sikerült is megcsinálni úgy 2-3 óra szenvedéssel mire hajlandó volt azt csinálni amit akartam volna, meg úgy csata nélkül átverekedtem magam rajta úgy 8-9 óra alatt, de mikor újra vissza kellett menni erre a területre letöröltem a játékot mert agyfaszt kaptam tőle.
    Utoljára szerkesztette: JonasSandor, 2016.05.10. 16:16:01
  • Malachit
    "3-dik sugárzási zónába" kicsit nehéz volt kitalálni, hogy hol vagy, de a fuldoklásból ítélve épp Railroad-ba értél el. Ott csak annyit kell csinálni, hogy amikor a kölök szól a társáról, előre kell szaladni, jobbra a hídon át, majd a tóparton, ha jól emlékszem a második fát ki kell dönteni (robbanóanyagot rádobsz, vagy, ha van jó faltörő képességű embered (Brawling) azzal). Ha nem jót döntesz fejbekokizza a gyereket a rönk :D Később meg a csapatba lehet a megmentésből kifolyólag valamelyik kölköt felvenni, de elég ratyik az értékei.

Onnan mindig a Hobo-t vettem fel a csapatba, neki voltak elfogadható és relatíve könnyen kipofozható értékei. Shotival, majd akkro lehet kaszálni, ha meglesz a legjobb. Most a nehéz gépfegyver skill-t húzom neki a lőtáv miatt. Csak sajna zabálja a lőszert :/