1378
Wasteland 2
  • Malachit
    Szerintem ess neki szótárral (gugli fordító), vagy valami hasonló. Anno nekem is sokat fejlődött az angolom az IWD-vel és a BG1-el :)
  • grebber
    Nem is csinálja senki így nincs aki ráfeküdjön sajnos
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.03.09. 08:19:35
  • JonasSandor
    Ha ráfeküdnének a dologra már kész lenne.
  • grebber
    Melyiket? Ami nem is készül soha :( ?
  • JonasSandor
    Magyarítást várom hozzá.
  • jocika
  • Malachit
    Még Decemberben befejeztem végre. A maximum jóra törekedve csináltam meg és sikerült. Még Hoolywood-ba is elhoztam a nagy békét és boldogságot. Az utolsó harc azért kemény volt. Hiába voltak kigyúrt karaktereim. Az egyhitelős ágyúval rohangáló ellenfelekkel nagyon vigyáznom kellett.
  • Malachit
    Kedvet kaptam befejezni a játékot. Hoolywoodban raktam le a peace endiget kezdtem el csinálni, csak már nem tudom pontosan hol is tartottam benne. Most a belépési ponttól újra neki ugranék. A leírás az alábbi linken.

https://forums.inxile-entertainment.com/viewtopic.php?t=9638

Valaki lefordítaná esetleg a lépéseket rendesen, mert elvagyok egész jól az angollal, de legutóbb is elakadtam benne, azért is raktam le. :/
  • Malachit
    Dehogynem! Tegnap elindítottam a játékot majd 5 másodperc után kiléptem, mert mennem kellett :/
  • molnibalage83
    És egy éve semmi hír...
  • PiszkosFred
    Foleg az ennyi penzert kapott szinte nulla tartalomhoz kepest :)
  • Renegade
    kicsit húzós az ára így alfa fázisban
  • Montanosz
    hasonló
    http://www.afterreset.com/
  • molnibalage83
    Megvettem, egyszer talán eljutok oda, hogy játsszak vele. :)
  • Malachit
    Megéri megszerezni a javítások miatt. Nekem az alap miatt automata meglett a DC is. :)
  • molnibalage83
    10 EUR a GoG-on a director's változat.
  • JonasSandor
    Baldur's Gate II annyira nem jön be egy esetleges 3-dik rész jöhetne belőle.
  • jocika
    Nézz utána a Baldur's Gate II Enhanced Edition-nak. Le lehet tölteni hozzá fordítást, a BG2 topicban nézz utána! Valódi crpg. Így nem csak egy folyamatos gyakás lesz a játék, hanem el is tudsz benne merülni. És a gyengébb gépeden is vígan fog futni.
  • JonasSandor
    Most írtak facen hogy esély sincs magyarul játszani.
  • JonasSandor
    Jaja kb ez a helyzet, igen bementem már a térképen fellelhető összes helyre és akik ellenségek voltak azokat lepuffantottam néhányat rakétával is ami nagy területre sebez 225-öt mivel kinyírták volna az embereimet.
    Fent kimentettem a csajt a vízből és ott vagyok hogy valami jessikával kéne beszélnem.
    A bejárható részt végigdaráltam, már csak a krokis barlang van hátra amikhez kurva gyenge vagyok, meg emlékeim szerint van még helység a 4-es sugárzási zónán túl is ahol a 3 robot van. Csak átmenni nem tudok rajta mert megdöglök.
  • Malachit
    Ha nem érted az angolt legalább konyhanyelven inkább ne erőltesd a játékot. Az, hogy megyek és mindenkit lelövök aki szembejön és megtámad a 0-a élvezeti szintet kaparja alulról, mivel itt a sztori és a világ a lényeg amiben játszódik. Az elmesélt történetek, szituációk és helyzetmegoldások adják a lényeget. a Többi körítés (nekem).

Pl. adottak egy helyszínen A-B-C csoportosulások, akik ilyen olyan viszonyban vannak egymással. Ezeket mind a szövegek mesélik el. A történetben haladva, ha ezeket nem tudod és segítesz az egyiknek, kapsz egy eredményt, de ha tudnád mi acéljuk, motivációik és a többinek is, akkor lehet nem is őket segítenéd (mivel valójában ellenszenvesek lennének), csak épp a játék közben rájuk böktél random.

Mint írtam mindenkit lepuffantva nulla szövegértéssel is végig lehet vinni (mert hülye biztosra van csinálva), csak épp eléggé értelmetlen rászánni az életedből így x+ órát. Mintha a Mátrixot néznéd meg először Délkoreaiul :D Láttál egy filmet, de érteni szinte semmit se értettél belőle kb. De az akció részek azért jók voltak :)
  • Andule
    hát sajna én is azt mondanám h várj akkor még a játékkal, hátha lesz hozzá vmikor magyar fordítás. Ugyan sztem messze elmarad egy classic crpg-től a játék (szövegmennyiségben/~nehézségben ... is) de minimális kellene mivel láthatóan ebből fakadó gondjaid vannak per pill. Pl. 3-4 animal nem kéne h gondot okozzon ha nem superjerk-ön tolod ill. ha jól veszem ki a képekből konkrétan félbehagytad az Ag Center-t és elmentél a railrooad nomad-okhoz ahol eljutottál addig, h a csajszit elkapják és ki kéne szabadítanod vhogy. És itt kb. annyit tudnánk segíteni h szépen leírjuk h milyen döntéseket tudsz hozni és azoknak milyen és milyen hatásai lesznek. na most ez egyrészt nem kevés idő, másrészt a játék élvezeti faktorát gyilkolja le a francba.

mivel kb annyit tudsz élvezni jelenleg h lövöldözöl rosszfiúkra ezért valóban inkább az X-com-ot tudnám ajánlani (ha az fut magyarul) mivel annyival nem primitívebb a harc abban és mert fun tud lenni az is. Bundlestar-on viszonylag sűrűn akciózzák. (jelenleg pont nem)
  • JonasSandor
    Semmilyen nyelven nem tudok, igen a the witcher 3 jó játék csak egy ősrégi vasam van amin semmi nem indul el jóformán, és csak úgy tudok játszani ami még működik is hogy rá kellett rakjam a windows 10 64 bitet, mivel 32 biten ez a wastaland 2 is játszhatatlan volt mindig kivágott. Most hogy a 4 giga ramot kitudom teljesen használni így viszi igaz 25 fps körüli lowon de megy.
    Ezen az oldalon nem tudom mit jelent ez a szavazás de már évek óta nem halad semmit se.
    Itt lenne hozzá készülő fordítás de szerintem halott az egész ügy. Találtam egy helyet még ahol krokodilok vannak de azokhoz meg kurva gyenge vagyok, mert 3-mal csak csak elbírok de utána még 4-et kell kinyírnom.
    Meg amikor elsőnek nyomtam még akkor volt egy helyiség a 4-es zónán ha átmentem, de ott meg nem tudok még menni mert azonnal megöl.
  • Shiwo
    akkor készülj fel rá lelkileg, hogy vagy be kell szerezned egy szótárat, vagy nagyon-nagyon sokat kérdezősködnöd itt, mert így állandó jelleggel el fogsz akadni és gyakorlatilag szinte végig kellene vezetnünk téged a játékon..

Wasteland 2, Divinity : Original Sin, Pillars of Eternity, Tyranny, Torment, Torment : Tides of Numenera

ezek mind az elmúlt pár évben megjelent játékok, amelyek a klasszikusnak mondott (Baldur's Gate, Fallout, Planescape,..) szerepjátékok szellemiségében készültek, mind a történet megértéséhez, mind a haladáshoz rengeteg angol szövegen kell átrágnod magad.. és terjedelmes mivoltuk miatt nem mostanában lesz hozzájuk magyarítás..

ha RPG-re vágysz, akkor esetleg South Park : Stick of Thruth, úgy rémlik, ahhoz készült fordítás.. egy Fallout 4 is jól leköthet, azzal inkább boldogul az ember.. ha a körökre osztott harc tetszik, akkor mondjuk X-Com ..

a Witcher 3 az mindenképpen jó választás, és eleve van benne magyar nyelv.. vagy pár régebbi is jó lehet, ami vagy magyar volt, vagy lefordították ... Dragon Age 1, Mass Effect 1-2 , ilyesmi...

de sajnos azt kell, hogy mondjam, a fentebb felsorolt játékok még minimális angol nyelvismerettel is problémásak, és nulla nyelvismerettel kábé olyan, mintha végignéznél egy krimi sorozatot úgy, hogy egy szót nem értesz belőle..

esetleg ha más nyelvvel boldogulsz valamennyire (német vagy valami szláv például) akkor azzal érdemes lehet próbálkozni .. nem tudom, hogy milyen nyelvek kerültek bele, hátha van neked megfelelő

max szint szerintem nincs, emlékeim szerint simán 30+ felett voltak az embereim a végén..

hogy mit kell csinálni, arra nem egyszerű a válasz.. lévén van köztük olyan küldi, ami a sztorit adja, és nem egyhamar teljesíted, szóval nem a "bemész X városba és megölöd a csapost" leírással tudunk szolgálni

egyelőre a radio repeater-eket kell használnod rádiótornyokon .. High Pool vagy AG Center, ha mindkettő veszendőbe ment, akkor a maradványokból a Rail Nomad Camp-ben lévőt tudod megjavítani.. de ott meg meg kell oldani a helyi csoportosulások ellenségeskedését.. persze ez a legegyszerűbb megfogalmazása, és a kivitelezése már trükkösebb, amin lehet ismét elakadsz..
    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2017.03.01. 21:08:18
  • JonasSandor
    Mit kell?
    A hősöknek mennyi a max szintjük?
  • JonasSandor
    sehogy
  • Andule
    Angol hogy megy?
  • JonasSandor
    http://www.kephost.com/image/w8tf
    http://www.kephost.com/image/w8tX
    http://www.kephost.com/image/w8ty
    http://www.kephost.com/image/w8t1

Nem lehet linkel berakni mert kijelöli az egészet.

Find a Way to resolve the topekan/atchison conflict.
    Casey james has asked us to speak with kekkahbah in order to secure the release of his daughter jessie.
    Ezek a küldetések vannak folyamatban jelenleg.
    Mit kell ezeknél csinálni?
  • Malachit
    Korábban elég hosszú hsz.-eket írtam a skill és egyéb tapasztalataimról, csak vissza kell pörgetni az oldalakat. Minden ott van. :)
  • Andule
    "amire nem feltétlen érdemes gyúrni" ... tegyük hozzá h normál nehézségen vagy alatta. magasabb fokozaton a leadership hiányában kb hozzá is szokhatsz h a felvett karakterek állandóan kicsinálják magukat. plusz a +% a célzáshoz sem rossz amit ad, szal igencsak megéri szvsz tolni.

az alapban az assault rifle valóban nagyon bivaly és a DC-ben sem kutya. (igaz kapott bőven nerfet)

outdoorsman valóban sokáig értelmetlen, pláne h cuccal simán hozható ráköltött pont nélkül a 4-es szint amivel Arizonában jól lehet boldogulni. barter valóban értelmetlen, talán az egyetlen aminek absz. semmi haszna nincs. animal whisp sztem tök poén, legalábbis én nagyon bírtam mikor egy kisebb állatkert követte a partit. (kecske, tehen) a csatolt állat vmilyen főtulajdonságot növel a gazdinak.
    weaponsmith sztem túl sok előnyt ad a cserélhető modokkal a fegyókon mintsem h kihagyja az ember.

persze a lényeg h mivel ez egy ('arcade') taktikai shooter lenne ezért a legfontosabbak a fegyveres skillek. mindenkinek egyet kell tolni és nem kell félni, kb. 2 küldi után bőven lehet mindenhez elég skulót venni/találni. a két legjobb egyértelműen az assa.r. és sniper. a shoti egy idő után detto hasznos tud lenni de marha rövid a lőtávja és alapból sztem hasznosabb nem hagyni közeljönni az ellent. Elect. weap a elején elég hulladék szintén a nevetséges lőtáv miatt ill. h kb semmit nem sebez, de a játék 2/3-adától elég jó csúzlik vehetők már ebből is, én mindig tartottam egy embert erre is. pisztoly ill. géppisztollyal sosem mókáztam, utóbbi pedig már talán életképes a DC-ben, de az alapban egy vicc volt sztem. miután nekem a taktikám abból állt h parti felállít a megfelelő pozícióba, majd a sniper nyitja a harcot egy fejessel így sosem foglalkoztam a közelharci skillekkel mivel tapasztalataim szerint ezzel a módszerrel 10ből 9szer mindenféle egyéb nélkül nyerhető az aktuális harc.

ja igen, szal sztem 3 skillt per koponya, 1. fegyveres, 2. vmi spec. (leadership-es csóka / weaponsmith-es arc / stb 3. a ... Ass skillek. utóbbiak ahhoz kellenek kvázi h többféleképp is be tudj fejezni egy küldit, viszonylag hamar elkélhet ebből a 4-es, 6-os szint is. talán a Kiss Ass a legkevésbé fontos a 3ból)
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2017.03.01. 00:45:13
  • Shiwo
    szokj hozzá a gondolathoz, a Wasteland-ben vannak küldik, amiket időre kell megcsinálni, vannak olyan esetek, hogy döntést kell hozni (melyik várost mented meg a másik kárára, vagy épp mindkettőt veszni hagyod) , stb.. és sokszor nincs jó döntés...

skilleket idővel minél magasabbra... de elég egy-egy embernél.. tehát van aki a számítógépekhez értsen, meg mondjuk a Smart Ass meggyőzéshez, egy másik a Perception-hoz és a Kiss Ass-hez, a harmadik a Brute Force-hoz és a Hard Ass-hez, stb..

főértékhez nincsenek kötve, szóval gyenge kari is lehet hatákony Brute Force-os..

érdemes karakterenként 3-4 skillre gyúrni (és ezért is fontos a magas INT minden emberednél) párhuzamosan (ha nem túl primitív az embered..)

bár úgy tudom, hogy a főszállal elakadni nem lehet skill hiányában tehát a zárnyitást megkövetelő ládák nem tartalmaznak quest itemeketet, max random lootot.. a Skill-eken főleg az múlik, hogy 1-1 feladatot vagy küldit milyen lehetőségekkel tudsz megoldani..

eleinte 1 fegyveres skill nem árt / karakter (azt mondják az assault rifle elég ütős, de a sniper is brutális nagy távra.. később érdemes lehet az energia fegyverekre is rágyúrni..

amire nem feltétlen érdemes gyúrni..

Leadership - ettől függ, hogy a 4 induló emberen kívül felvett társ milyen sűrűn "önállósítja magát"
    ha nem zavar, hogy ész nélkül mennek a fejük után, akkor nem muszáj növelni..

Outdoorsman - ezzel a főtérképen a rejtett helyeket lehet megtalálni, illetve a véletlenszerű harcokat lehet elkerülni..
    akkor hasznos, ha maximálisan fel akarsz mindent fedezni .. meg amikor unod, hogy lépten- nyomod megtámadnak..

utóbbi bár jó XP lehetőség, de ha nincsenek közelharcosaid, akkor a lőszert elég hamar elfogyasztja...

Weaponsmithing - fegyverek szétszedése, tuningja.. hasznos tud lenni, de elvan az ember nélküle

Animal Whisperer
    Toaster Repair - erre a kettőre inkább azt szokták mondani, hogy "fun-skillek".. minimális előny, sokszor inkább poénforrás

Barter - noh hát kábé ez az a skill, amire az életbe nem tettem pontot.. eleinte nem nyersz rajta annyit, hogy megérje fejleszteni, később meg már nem lesz rá szükséged, hogy alkudj az árakból
  • JonasSandor
    Nekem csak az alap működik a cutos is megvan eredetibe természetesen, de amikor elindítom akkor a menüig se jutok mert kivág.
    Így csak az alappal tudok nyomulni.
    Bevettem ezeket a képességeket de hanyas szintre kell nyomni őket?, van akinek alacsony szinten van de van akinek 4-es is.
    Hightpool-ban az épület belsejében mikor elsőnek megyünk oda akkor eléggé gyengék az embereim és nem tudtam a küldit megcsinálni mert mindig vissza kellett menni életet tölteni, de mikor vissza akartam menni akkor megváltozott a terep és az épület már teljesen más volt.
  • Shiwo
    Director's Cut-tal tolod, vagy az eredetileg megjelenttel ? mert a DC-ben többnyire felajánlja, hogy mivel próbálkozz, az alapnál meg neked kellett végigpróbálni a lehetőségeket, manuálisan kiválasztva a hotkey listáról a képességet

Amúgy a legtöbb láda, ajtó, stb. legalább két képességgel is nyitható
    - ebből az egyik leggyakrabban a zárfeltörés (lockpick)
    - van, amit nyers erővel is fel tudsz törni (brute force)
    - elektromos (mágnes)zárakat számítógépes ismeretekkel (computer science) lehet nyitni
    - számos esetben egy jól irányzott gránát vagy dinamit is sikerre vezethet

Továbbá vannak zárak, amelyek csak és kizárólag adott kulccsal (vagy kártyával) nyithatóak (és az alapjátékban szintén magadnak kell rákattintani a kulcsra, miután kitetted hotkeyre)

Illetve akad 1-2 egyedi megoldású, trükkösen nyitható zár is

Meg az elején az AG Centerben vannak még olyan ajtók, amikről a növényeket előbb bozótvágóval le kell nyesni.. ráadásul bizonyos ajtókon ez a megoldás sem működik, míg az ottani küldetésben előbbre nem jutsz és meg nem szünteted a növénynövesztő szerek vízbe jutását
  • JonasSandor
    Nem működik a képességgel.
  • Kotomicuki
    Ha ennyire érdekel az ilyesmi, akkor miért nem próbálod ki a Jagged Alliance 2 + 1.13 mod "legújabb" részét, amiben már kaja + pia is van/lehet, ha úgy indítod?
    Igaz, ez is 4:3-as képarányú és 1024*768 fölé nem érdemes vinni a felbontást, pont a kis betűk miatt.
    Netán Brigade E5, vagy a 7.62, ezek már 3d-k...?!

Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2017.02.27. 17:01:47
  • JonasSandor
    Köszi szépen.
  • broman191
    Lockpicking
  • JonasSandor
    Zárfeltörés melyik képesség, mivel rengeteg ládát nem tudok felnyitni.
  • JonasSandor
    Na felmentem kimenteni a vízből a csajszit és simán vitte azt a területet is 64 bit sokat javít a játékon.
  • molnibalage83
    Nem neked fogy el a vized, a bunkernak. Neked nincs vízkészleted emlékeim szerint...
    És a Falloutról beszéltem a W egyik részét sem próbáltam.