1378
Wasteland 2
  • broman191
    Amiket felsoroltál, igazán nem is hibák, inkább csak amolyan bosszantónak felfogható design döntések. A vízzel nekem soha nem volt gondom, szerintem reális húzás is, hogy nem lehet a komplett sivatagot bemászkálni egy kulacs vízzel, külön kihívás megválasztani a megállókat...bár nekem tényleg annyira nem volt gondom vele, hogy kihívásnak nevezni is hatalmas túlzás. A HUD-ot lehet nagyítani az opciókban ha minden igaz, de nem rémlik hogy változtattam volna rajta, élvezhető volt az alapbeállítás, pedig soha nem voltam vadászpilóta kaliber és az idő múlásával nem javul a helyzet... :)
    Viszont amit nem említettél és szerintem is valóban kegyetlen sok időt vesz el, főleg a mindenféle taktikai részletre odafigyelő playereknél, mint jómagam, az a csapattagok optimális harckészültségben tartása, a felszerelések mikromenedzsmentje harcról harcra, köztük a felszerelés fejlesztése a karakterek tulajdonságaihoz illően, muníció vásárlása a fegyverekhez stb... A 3. részre állítólag jócskán átgondolják, leegyszerűsítik majd ezt is és nem lesz olyan időgyilkos, jóval pörgősebb élményt ígérnek...3D remake-ben nem reménykednék, de a Wasteland 3-ra biztosan érdemes lesz majd időt szánnod, ha a 2. vitathatatlanul időgyilkos és untató is lehet gyakran számos tekintetben, azon játékosok számára, akiknek mondjuk csak napi 1-2 órájuk lenne rá és abban a lehető legtöményebb élményt várják ala Doom...a huszoniksz második felében én is egyre jobban kezdek az utóbbi kategóriába húzni, egyre jobban 'allergiás' vagyok az élményszegényebb és időhúzóbb szórakozási formákra... :)
  • Kisssssss
    ma is ugyan úgy megállja a helyét... a gond nem a játékkal van, a gond az hogy már neked nincs türelmed ilyenekhez.
  • molnibalage83
    Ha lesz belőle az a 3D-s remake, akkor lehet, hogy nekiugrok, de a GoG-os változattal egyszerűen szenvedés volt. Olvashatatlanul kis karakterek, borzalmasan nehéz irányjtás és a víz miatti időlimit miatt elsőre csak találgatás az egész, mert fel kell fedezni a térképet, kurva sok idő megy el a semmire és emiatt bukta. Nekem meg nincs arra időm 30+ évesen, hogy többször fussak neki egy játéknak mai szemmel nézve már ennyi hibával.

1997-ben az F1 elhiszem, hogy ütött. Ma már sajnos nem. Vannak időtálló játékok, de az F1 számomra nem az. Viszont ettől a játékok evolúciójában hatása tagadhatatlan.
  • JonasSandor
    Én a napokban szereztem be a játékot, és 64 biten végre semmi kivagdosás nem volt, ment rendesen a game. Buggal se találkoztam eddig, majd a 3-dik szintű sugárzási zónán ha átmegyek ott kíváncsi leszek mit produkál.
  • Grifid71
    Az F1 a mai napig etalon, csak az időlimit zavaró benne. A Wasteland 2-be nagy reményekkel belevágtam, de a bugok elrettentettek és még a mai napig sem telepítettem újra. Meglehet bennem van a hiba, de szerintem inkább a Fallout 1-2 izometrikus nézőpontját kellett volna használni ennél izmosabb grafikával.
    Utoljára szerkesztette: Grifid71, 2017.02.19. 07:57:41
  • broman191
    Nincs etetős-itatós-elfáradós tamagotchi része a játéknak, lényegében csak a csapat HP szintjére kell ügyelned. Valamint a különféle status effect-ek elkerülésére/hatástalanítására mint pl. vérzés. A harcos része valszeg' tetszeni fog...4 ezerért szinte ajándék. :)
  • molnibalage83
    A Falloutnál az idegesített, hogy mai szemmel rohadt kevés a tartalom benne és iszonyatosan repetitív és az irányítása kész katasztrófa. Most 4k HUF-ért lehet kapni.

Mennyire van survivor része a játéknak? Mennyire kell craftolni (van ilyen), mennyire kell kajért és vízért,stb. küzdeni? A harcrendszere szerintem tetszeni fog, az UFO és XCOM is tetszett.
  • JonasSandor
    Itt a Wastaland 2 nem halad.
  • Andule
    Talán ennyire nem hardcore rpg :) de persze lehet vki ennyire képes beleélni magát. (respect erte)
    Btw én inkább a Fallout Tactics-hoz hasonlitanam, küldi felépítésben is volt hasonlóság.
  • Renegade
    attól függ melyik része idegesít?

itt ugyanúgy tapizni kell a tárgyakat mint más RPG-ben.

a harcrendszer amolyan új xcom, de inkább shadowrun (az utóbbira hajaz, csak azt ismerik kevesebben).

igazából ennek a játéknak akkor ugrik neki az ember, ha bejönnek az oldschool dolgok, az izometrikus nézet, a semmi grandiózus de remekül elmesélt történet. kell hozzá az az attitűd, hogy most leülök játszani és szerepjátszom, ott vagyok, beleélem magamat, tipródom a döntéseken, a fantáziám kiegészíti a játéktechnikai és grafikai dolgokat.
  • kissssss
    h az f1 nem jött be akkor ez se fog...
  • Andule
    Itt sokkal kevesebb a duma és több a lövöldözés, ergo neked is bejöhet. Irányítás passz, Falloutoke sztem kifejezetten jó volt anno. (Igaz ízlések es pofonok)
    Nehézség: legnehezebb alatt toltam mindig eggyel de sokszor éreztem h nem túl durva a kihívás így, feltéve h felallitod a bandát és te lossz elősször.
  • molnibalage83
    Mennyire nehéz és élvezetes ez olyan játékosnak, aki a Fallout 1-ez hagyta a fenébe, mert halálra unta magát és idegesítetet az irányítása?
  • Malachit
    Nyitottam neki témát.
  • Renegade
    bejelentették a hármat
  • Malachit
    Ha jól csináltad végig, akkor az a békés megoldás lett. Acsiba meg is kellett jelennie, ha jól emlékszem.
  • Aborg
    Ugy gondolom halivudot nekem eleg egyedi modon sikerult megoldani, de a tovabbi szoveg enyhen szpoileres.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Heidi beosztottja, Veronika volt a kulcs. Ha bearultam volna Veronikat Heidinek (hogy szerelmes a maszkos alakba), akkor ez a vonal gondolom bedoglott volna. En felkutattam a maszkos alakot ...
  • Malachit
    Én most Hollywoodban a békés megoldást próbálnám majd összehozni, ha lesz időm folytatni. Időközben rájöttem merre lehet a pia térképeket nézegetve, de ott is a történet miatt minden lépést és lövést meg kell majd fontolnom párszor :)
  • Aborg
    Koszi. Eleinte en is azt hittem hogy linearis mert a parbeszedekben nem lehet kulonbozo valaszokat adni. De aztan rajottem hogy nagyon is sokfele modon alakulhatnak a dolgok. Ez az agazodas eszrevetlenul tortenik a tetteid okan, ezert tunhet linearisnak. Sok mellekszereplonek velt karakteren is elbukhat a siker. Igy nagyon is fordulatosan alakulnak a tortenetek. Nekem a halivudi konfliktust nagyon szepen sikerult megoldanom, csak kapkodtam a fejem hogy milyen kiszamithatatlan modon alakulnak a dolgok :)
  • JonasSandor
    Nagyon szép idők gratula, én a kindom of reckoningba vagyok így azt bírja el a gépem és 83 óra valahány percnél járok, és a küldetésekbe még a felénél se járok
    Mert a szinházas küldinél mikor adj elő stratosszal az nem megy, kint a szinházból nem tudok vele dumálni pedig a 3 kötetet amit adott elolvastam és csak bámul rám a hülyéje, és ott szobrozik.
    Utoljára szerkesztette: JonasSandor, 2016.09.14. 15:52:52
  • Malachit
    Nekem kb. 2 év van benne, de még mindig nem fejeztem be :)

Emlékeim szerint, ténylegesen 200+ órák vannak mind az alap, mind a DC változatban, annak ellenére, hogy egyiket se fejeztem be. Mindkettőben Hollywoodban vagyok elakadva játékidő hiány miatt. Természetesen alapból a legnehezebb fokozaton játszom (ezt a fokozatot se éreztem nehéznek a régi IWD hardcore-hoz képest. Ott 1 mob is ki tudta nyírni a komplett félisten csapatomat, ha nem vigyáztam, vagy 1 spellt, nem jókor nyomtam el :)).

A relatíve lineáris történetvezetést (csak pár helyen van igazán választási lehetőség /Frakciózás, történet fordulat/) erősen ellensúlyozza a hangulat :)
  • Aborg
    Nalam 152 ora volt a vegigjatszas, ugy hogy a pusztai terkepen a harcokat elutasitottam (megtehettem, magas volt az odavago szkillem). De nem siettem vele, igyekeztem minden szitubol a legtobbet kihozni, es olvasgattam is mindent becsuletesen.
  • broman191
    Nem, ha szeretnél utólag is mászkálni bizonyos world state mellett, akkor csinálj a mentések között egy-egy jól elkülöníthető elnevezésű mentést, hogy elő tudd szedni ha kedved szottyanna egy-két random encounter menetes mászkáláshoz... :)
  • JonasSandor
    Aha hát igen letehetetlen egy játék de amikor a végére érünk akkor még vissza lehet térni?
  • broman191
    A játékstílusodtól függ és főleg attól, hogy mennyit szeretnél elidőzni szabadon mászkálva, random encounter ellenfelekkel harcolgatva...napi 2-3 óra játékkal és felfedezve mindent, könnyen eltarthat hetekig, könnyű beletenni a sokszor 10 órát és szinte kényszerít a játék a minimálisra csökkentett alvásidőre...
  • JonasSandor
    milyen hosszú?
  • Aborg
    Sikeresen vegigjatszottam. Jo kis jatek, vegig erdekes maradt. Eleinte furcsa volt hogy nem lehet a parbeszedeknel kulonbozo tipusu feleletet valasztani, de aztan rajottem hogy a tortenet a tetteimmel nagyon is befolyasolhato! Tetszett.
  • broman191
    Valami 'easter egg' ahogy rémlik, nincs különösebb értelme életben tartani, legfeljebb golyófogónak ideig-óráig... :)
  • Malachit
    Játékmechanikai szabadon választható nehezítés, ha élve akarod tartani :)
  • Aborg
    Ki volt az a Provost? Feher oltonye volt es latinul szovegelt, meg szinkronhangja is volt. Mar az Arizona terepen is egy ideig kisergetett de aztan eltunt. Most meg ujra felbukkant az L.A. terepen, de sajna kinyirtak. Utasitgatni nem lehetett, csak ugy szorgalombol segitett. Emlekul maradt utana egy okori romai ermem.

• Malachit
    Ezt megértettem, csak épp az inkvizítortól merre induljak el az kéne. Menjek vissza LA utcáira ahol Rambovics boltja van és utána merre? Elég lenne a területek neve sorrendben. Előre is kösz.
  • broman191
    Persze,

A pia a tetőn lesz egy ládában, majd a vezér feleségének a vezér által megöletett ex-férjének a szemét is meg kell szerezni, az udvaron lévő kerítéses résznél a megfelelő trükközéssel, hogy merjen a férje ellen lépni stb. :)
  • Shiwo
    volt szó róla, hogy kenyérpirítóba direkt nem tettek Quest-itemet, hisz egy kevésbé fontos fun-jártasság..

leginkább XP-t kapsz értük, esetleg egyedi trinketet, fegyvert, pénzt, illetve skill könyveket

elvileg van néhány pirító, ami random cuccot ad, nem ilyen becserélhető dolgokat

amúgy meg nem megoldható, hogy mindegyiket lepasszold, mert attól függően, hogy mely küldetés-szálakat választod (kiket mentesz meg), nem minden NPC lesz elérhető, aki átvenne adott cuccot...

viszont emellett tényleg megmaradnak nálad a küldetés-tárgyak is.. például küldetés során meg kell valamit javítani, kapsz egy tárgyat is hozzá, de megoldható pusztán kellően jó skilllel, és akkor a tárgy nálad marad.. egy idő után tényleg elég szép gyűjtemény összejön belőle..

Citadellában van egy láda, amiben megmaradnak a cuccok, pakold bele oda amit nem akarsz kidobni..

kutya gyógyszer.. elvileg meg lehet dumálni, hogy segítesz megkeresni a gyógyszert, enged is elmenni

a várost egyébként nem kell érte elhagyni..

ha nem, és egyből támad akkor lehet valami rossz választ nyomtál vagy nem volt meg Smart Ass próba, ilyesmi állhat a dolog mögött..
  • Malachit
    Egy ideje nem játszottam, mert LA-ben elakadtam. valaki tud segíteni? A leírás eléggé homályosan fogalmaz ezen a ponton.

Megvannak a szavazatok a csajnak és visszamentem az inkvizítorhoz, majd felvettem a küldetést, hogy belépek a rendbe. Ezután meg kéne csinálnom, hogy ő legyen a renden belül a főmufti úgy, hogy a jelenlegit kompromittálom. Ehhez valami italt kéne megszereznem, majd még pár dolgot megcsinálni, de egyáltalán nincs rendesen leríva, hogy a csávótól merre induljak el :/ Valaki megcsinálta már ezt a részt?
  • Andule
    A kenyérpirítós cuccok mindig csak extra xp-t érnek, a sztorit absz. nem viszik előbbre. Elég trükkös rájönni néha h kinek lehet odaadni (leírás nélkül legalabbis) mivel nem mindig időrendben találod meg a cuccokat, van pl amit vissza kell vinni vkinek az xp-ert és pl nem biztos h az illető még él a döntéseit következtében.
    A másik véglet mikor a fél játékon keresztül cipelsz vmit h végül kapj 1-2k xp-t.
  • Aborg
    Ezeket a "kuldetestargy" jelolesu cuccokat nekem neha sikerul felhasznalni, peldaul a robotno kezevel sikerult kinyitni egy ajtot. Vagy neha csak valakinek odaadom (persze ha van ra valami logikai magyarazat hogy miert is adjam neki) es kapok erte tapasztalati pontokat.
    Olyan meg nem volt hogy parbeszednel lett volna hatasa.

Kutya gyogyszer: nem volt ra lehetosegem hogy keressek ilyen gyogyszert, a kutya gazdaja kovetelte hogy ott es azonnal gyogyitsam meg. Amikor kicsit eltavolodtam tole (hogy majd ha lesz speci gyogyszerem visszajovok), azonnal megtamadott.
  • broman191
    Bizonyos ritka tárgyak eladhatóak, mások leadhatóak, ha tudod hová vidd őket...de általában csak véletlenszerűen bukkan rá az ember x NPC-vel folytatott dialógus során, hogy odaadható nekik valami ritka cucc... A kutyák gyógyítása csak a megfelelő quest gyógyszer itemmel oldható meg sikeresen, persze hogy nem sikerült random gyógyító biszbaszokkal... :)
  • Aborg
    Eleg sok "kuldetestargy" jelolesu cuccot szedtem mar ossze, de nem mindet sikerul felhasznalni.

A kenyerpiritokbol kiszedett cuccoknak van valami hasznuk?

Most volt a Voros Skorpio bazison a beteg kutyas jelenet. Megigertem hogy meggyogyitom a kutyat, de aztan sajna semmi gyogyszerem nem hatott ra, igy megtamadtak a tagok es kenytelen voltam oket lerendezni.

• DonnieBrasco
    Rail nomádoknál:
    Én elloptam a spike-ot, mégis sikerült békésen rendezni a dolgot, de már nem emlékszem pontosan. Elsőre nem ment, de próbálgattam és összejött. Igaz, ez még nem a DC verzióban volt, azóta lehet, hogy változtattak.

DB
  • Aborg
    Aha, akkor ez lehet a hiba. Sajnos csak a 4es hard ass-ra voltam kepes.