1378
Wasteland 2
-
#1338 Az armornak eddig értelmét nem láttam. 20-30-40-es sebzések mellett a 3-5 az olyan, mintha ott sem lenne. -
Malachit #1337 Nyerken végigvittem a DC-t anno. Meglett a legjobb befejezés + LA-ben is béke és hapyend volt. Ha hazaérek lövök pár képet linkbe a csapattagokról mibe voltak a végén és kik is voltak.
Páncéllal vigyázz. A nehéz páncélban megsütnek az energia fegyverekkel. Én végig max bőrpáncélban toltam, amolyan igazi ranger módon (perk/skill is van rá) :) -
#1336 Csak óvatosan, mert a hús-vér ellenfeleknél az energiafegyverek legalább annyira előnytelenek, mint a robotoknál a kevésbé erős lőfegyverek. Bár ha van 2 használható sniper, 2 AR, a többiek játszadozhatnak szinte bármivel... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.07.31. 18:22:12 -
#1335 Nem vészes a helyzet, csak most már eseménytelen harc helyett mondjuk 2 emberbe belevágnak -50% HP-t úgy, hogy az egyik segítő szart sem ér, akinek bionikus karjai vannak.
Pénzem hegyekben áll, skillpont is, átállok energiafegyverre. Eddig kettő ilyen kari volt, most lesz 4. -
#1334 Elég éles váltás LA, az arizónai sztori vonal végére az ottani viszonyokhoz képest elég komoly felszerelést lehet összeszedni és egészen nagy királynak lehet lenni, aztán LA elején meg örülni lehet annak is, hogy az emelt szintű óriás borzok csak pár HP-ra és véres gatyára kaparják le a csapatot, nem instant halálra (supreme jerk tapasztalatok)... LA kezdete hasonlóan kemény tud lenni, mint a játék legeleje, amikor még alig van felszerelésed. LA-ben pedig van, csak némelyik már nem ér többet annál, mintha parittyáznál... Aztán ha 1-2 csapattagnak lesz egy-egy jobb AR, sniper fegyvere, megint kissé az az érzés fog el, mint amikor Angela babysittelte az inkompetens sűrűn lő, ritkán talál csapatot a játék elején...csak itt már találnak is, de hát a sebzés... -.- -
#1333 shotgun eleve olyan fegyver, hogy általában közelre hatékony és páncél nélküli személyek ellen, nem csak a Wasteland-ben.. a robot meg eleve fémből van, azok ellen a sörét semmit nem ér..
LA-ban amúgy kábé minden durvább, nem csak a robotok (: jóformán a komplett fegyvertárat le kell ott cserélni.. -
#1332 Azért itt már durvább robotok vannak, nagyhirtelen elfogytak a gránátjaim. Az energiafegyverek mellett a durva sniper puskák még érnek valamit és a 7.62-es géppuska, csak az eszi a lőszert. A M16 és shotgun szinte semmit sem érnek. -
#1331 Köszi. -
#1330 Nagyjából, talán valamivel több. -
#1329 LA-ben vagyok. Ez kb. a játék fele? -
#1328 Hasonló játék a Atom RPG
-
#1327 Tinkert véletlenül legyaktam és a műszíves kiscsaj is megmurdelt. Lesz ennek nagy kihatása?
Útban vagyok visszafelé a HQ-ra, de szóltak rádión, hogy akkor kezdjek valamit a börtönnel, ahol áttörhetetlen védelem van. Pislogtam, hogy mivel és hogyan, mert semmi sem változott... Itt kicsit csaltam, mert ennek a leírását megnéztem, hogy Tinker után egy rakás gépegység alkatrész maradt, de nem quest itemek voltak és eladtam őket, amikkel valami robotot lehet feltámasztani, ha jól értem... -
#1326 Na, haladok haladok, már Damontában vagyok pont a rádióállomás előtt, csak előtte még bejárom a térképet. Félelmetes, hogy az 50 HP-s robot mennyire könnyűvé teszi a játékot. Az ellen nem lövi őt - eddig kb. egyszer tette - ezért borzalmasakat arat nem számít, hogy robot vagy nem robot.
Az energiafegyvert azért adtam már egy embernek, csak hogy lássam mit tud. 100 fölötti sebzéseket oszt ki a robotokra és kétszer is tudok lőni egy körben. Két embernek is tudnék adni olyat 40 feletti alapsebzéssel és 5-6-os skillel.
A 2. szinten kvázi nem tapasztalok nehézséget a játékban minden téren a sztori viszi csak a hátán a játékot, nem a mechanikája... Lőszer hegyekben áll, gránátok, rakétavető, ami csak kell. 9k körüli pénzem van. A dokinőnek meg valami 27 skill pont talonban, lehetne energiafegyveres ő is.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.06.11. 15:51:04 -
#1325 Felajánlotta mindkettőt, csak én azt hittem, hogy eltérő lesz az eredmény fizikailag. Tehát az egyiknél leszedem, a másiknál meg csak hatástalanítom. -
#1324 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A kanyon területét illetően nincs igazán happy ending, a pártatlan maradsz és nem adod a bombát senkinek csak a szürke egyetlen árnyalata...én is azt választottam egyébként minden más végkimenetel tudatában. A fanatikusoknak elküldős verziónál felrobbantanák az egész kanyont, a milícia pedig kegyetlenül szétadóztatna minden áthaladót, lényegében egy kulturáltabb raider banda vezénylésével működne a hely...a monkok legalább alapvető egészségügyi ellátást, ételt, vizet adtak minden rászorulónak, ha elég elb4szott figurák is voltak...de az első megérkezéskori relatív rend és biztonság már nem érhető el semmiképp. -
#1323 nem csak ott, sok esetben van átfedés skillek között, max nem ajánlja fel automatikusan .. annó találkoztam számkódos széffel, ami nyitható volt Computer Science -szel, nem csak Safecracking-gel.. másik széf meg Lockpickinggel.. sok ajtót nem csak utóbbival lehet nyitni, hanem Brute Force-szal is.. (vagy éppen bombával..) valahol vascsövek rozsdás kerekeivel lehetett elzárni a savas zuhát, ott is pölö működik a Brute Force mellett a Repair (többet ésszel, mint erővel)
szóval a játék készítői igyekeztek több lehetőséget, megoldást 1-1 témára.. ugyanígy sok küldetés megoldható ésszel, erővel vagy "trükközéssel", stb..
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2018.06.04. 16:56:33 -
#1322 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Silo 7-es quest nálam hiperegyszerű volt. Nem találkoztam más frakcióval, odamentem és disarm. Csak nem tudtam, hogy a robbanóanyag és repair skill egyformán jó ezért egyik tagnál erre elmentek skillpotnok. Mindegy... A reakciót még nem tudom, mert Damontába belépés előtt csináltam meg. -
#1321 Basszus jó sok választás van. A végén még megér ez majd nehezebb szintű újrajátszást. Csak naaaaagyon hosszú a játék. Már most 40 óránál vagyok... -
#1320 Most éppen egy fickó közli, hogy az egyik tagjuk kattanant és egy másik silóból akar önállóan akcózni. Érdekesek ezek a nevek, a régi idők atomhordozói és egybei a vallás és nevek fő elemei. :) -
#1319 Ó, itt még nem tartok. -
#1318 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Diamondback ügy támogatásának része hogy hátulról jutsz be a monkokhoz. -
#1317 Annyira érdekes ez a játék. Valahogy semmi extra, de mégis beszippant úgy, hogy kihagy az ember majd 2 hetet.
Viszont nehéznek nem mondanám, legalábbis 2 .szinten biztosan nem az. Úgy, hogy újrakezdtem a skillek miatt eddig kb. ujjgyakorlat az egész. A játék eleje óta kb. senkit nem kellett sebésszel feltámasztani. 6k+ pénz, úszok a lőszerben és medkitben, mindenkin legalább 4-es vért, 200HP táján mindenki, rakétavetővől is van vagy 3-4 db, egy rakás kézigránát és csőbomba. Esélye nem volt senkinek eddig még robotoknak sem úgy, hogy a spcéi robottársat a telep kitakarítása után találtam meg...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.06.03. 15:21:40 -
#1316 Darwin.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem vettem fel a csajt. Minden segítő olyan harmatgyenge volt, hogy maradtak az eredetiek. Most nincs Angela, de nem mentem vissza. Damonta előtt vagyok még.
A Templomnál.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Be tudtam menni kinyitogatva hátul, de azonnal betámadnak. Gondolom a szotri egyik oldala (?), hogy kinyírok minden monkot.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.06.03. 14:07:24 -
#1315 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, csak mindvégig nincs benne nukleráris töltet. Ne is legyen...
#1313:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végső harcnál nem lesznek veled segítségként Jan és a mutánsai ha elárultad őket. Esetleg ha felvetted a mutáns csaj követőt /már ha volt olyan statod hogy megjelent/ talán akkor is lehet belőleg gond.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.06.03. 13:07:53 -
#1314 Jól értem a beszélgetésekből, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Titánok istene egy Titan ballisztikus rakéta lesz? :) -
#1313 Nagy difi van a sztoriban, ha a mutánsokról elárulom az igazságot és nem rejtem elő őket? -
#1312 Direkt mentettem előtte. Spéci a tárgy, nem is látszik. Ha felveszed, nem kerül be sehova, csak a fő statok között mindenki megkapja a +2 radiation az egész csapat, elég egy darab belőle. Legalább két helyen meg lehet venni.
Haladok szépen előre. Pénzből és lőszerből is annyi van, hogy belefulladok, de azért nem költekezem és beosztom a lőszert, ki tudja, hogy mit hoz a jövő... -
Andule #1311 Ugy remlik minden karakternek kell egy. Nem lehet h ez a gond? -
#1310 Az miért van, hogy a +2 rad suit mellett is az 1-es számú mezőktől vesztek HP-t? -
#1309 A legjobb talán a This War of Mine volt, de a 3. végigjátszás táján ott is találtam zavaró dolgokat, de összeségében azt tartottam eddig talán a legjobbnak.
A legjobb AAA játékok harcrendszerének, lootrendszerének sincs kb. semmi értelme. Pl. a Witcher 3 egy fantasztikus alkotás, van benne egy iszonyatosan sok elemmel dolgozó rendszer....
...aminek semmi értelme, mert semmi szükség rá. Végig arról polemizálnak, hogy egy Witcher szegény, a háború pusztít, ehhez képest hegyekben áll minden és nincs értelme semmit craftolni. Csak hát a többi 5*-ös. De micsoda istenkirályság lett volna, ha sok tárgy csak craftolható lett volna és számítana is.
A Gothic széria harcrendszere/varázslatrendszere is nevetséges, de a sztori és a grafika mindig jó volt az adott korban. (Bár a CP 1.74-gyel lett a játék befejezve, az alap rendszer egy rakás szar.) Craftolni itt sem volt értelme. Mai napig a hasamat fogom a röhögéstől, hogy pl. a 3. részben kitakarítom a bányát, hogy kovácsolhassak egy kb. +10% sebzést adó kardot. Anyám... Kb. semmit sem volt értelme craftolni. A 2-ben a tulajdonságokat növeli potit volt, itt már azt sem... Fegyvert a 2. részben csak pénztermelésre.
Az NWN +1 skillt támogat, de az alapsztorihoz szar sem kell. A legjobb modokban van olyasmi, minit a Wasteland 2-ben a skillekkel. Van egy tök komplex rendszere, amit néhány modot leszámítva nem használ ki semmi...
Ellenpélda a Project Zomboid. Ott meg nagyon túltolták, túl részletes, de szükség is van rá.
stb. stb.
Remélem érthető, hogy mi az, ami zavaró számomra. Csak illúziót adnak legtöbbször a fenti dolgok, de valódi funkciót választással nem. Ezzel együtt lehet élni, pedig mit ki lehetett volna hozni ezekből... Nem sikerült megtalálni az egyensúly a funkcionalitás, a szabadság, a valódi választás és ilyenekhez. Pedig ehhez nem milliós vas és erőforrások, hanem kb. papír és ceruza kell. Meg agy...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.22. 00:58:17 -
Andule #1308 De most oszinten, mennyire lenne kiabrandito h lelossz egy borzot es kiesik belole 5 dollar? :)
Amugy kivancsisagbol megmondod mi volt az 20onsok eve aminek a rendszeret kielegitonek talaltad? (Nem az h nem ertek egyet/kotozkodom, pusztan kivancsisag) -
#1307 A karakterekben, sztoriban, világban erős, a többi felemás de funkcionális körítés. :) -
#1306 Eddig csak hétvégén toltam hosszabb etapokat.
A játékok a sztori viszi el, a játék szabályrendszere hiperprimitív határán van. Nincs benne craftingolás, mivel idő sem telik a fegyvereket szétszereled és érdemes visszavinni a Citadelbe. A sok junk tárgynak kb. semmi értelme, ennyi erővel instant pénzt is lehetne találni. A harcrendszer sem túl komplex.
Mondjuk végiggondolva nem nagyon láttam visszanézve 20+ évet olyan RPG játékot, aminek a rendszerével alapvetően elégedett lettem volna vagy láttam volna bármi értelmét a benne levő funkcióknak. -
#1305 Nem gond a felhalmozott skill pool, sok képességnél nem érdemes elkölteni előre, legfeljebb pár harci skillre, a többit meg amikor aktuális. 10 körüli skill pont magas szinten már kb. csak egy újabb szintre elég, így ha 2-3 skillhez kellene még 1 szint, akkor már rögtön szűkös az is, ha kezdetben soknak is tűnik. Mászkáltam 50 szabad skill ponttal is LA-ben, az sem sok. Arizóna mindenestől 60% mondjuk, LA is még rengeteg idő lesz, de az már valamivel rövidebb, ami W2 mértékben még mindig több tíz óra...leülni 1-2 órát Wasteland-ezni per nap kb. olyan mint pislogni vagy leülni az asztalhoz reggelizni majd felállni egy harapás után. :))
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.05.21. 19:33:25 -
#1304 Jól érzem, hogy ez irgalmatlan hosszú játék lesz? Még csak a két törzs közötti viszálynál tartok, Damontába nem mentem el. Ez olyan 20%-a lehet eddig a teljes játéknak? 12-14 szintű karaktereim vannak már... -
#1303 Rgr.
Rosenak 15 (!) el nem költött skill pontja van úgy, hogy 4 alatt kvázi semmilyen skillje nincs, de van ami már 7-es... -
#1302 Kiküldöd és elvileg nem lesz gond. Nincs nagy jelentősége. -
#1301 Haas -szal történt események után is csaltam egy kicsit.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jól értem, hogy csak úgy menekühet meg, ha Angela nincs a partiban? Ideiglenesen ki lehet tenni a szűrét a csajnak addig? Mindig ott lesz Haas, amíg nem dumálok vele? A hard ass elég magas Angela miatt, de a smart ass csak 5-ös.
Van bármi következménye halálának?
Érdekesen balanszolja a játék, hogy miből hányas skill kell.... Simán el lehetne lenni 3-4-gyel mindenből, de ebből 6 kell ennyire a játék elején...? -
#1300 Nincs lopakodás implementálva. -
#1299 Ha az always run ki van kapcsolva, akkor lehet lopakodni is? Van különbség?