1378
Wasteland 2
  • molnibalage83
    Azért tartalékolom a skilleket, hogy legyen akkor, amikor fel kell húzni valamit. Most harci képességekre biztosan nem kell. Kb. legyalulok mindent és mindenkit.Két FAMAS és 1xM16 van néhány kiegészítővel. 1x brutál shotgun és két sniper van. Lőszert venni sem kell.

Mindenkin van legalább egy 2-es páncél (szinte semmit sem érnek a páncélok, amikor 20-30-as sebzések vannak már...), de két jó közelharcos is van, ha kellene 40 feletti sebzéssel.

Bevallom a farm questnek utánolvastam a teljesítés után. Nekem az jött le, hogy mindenképpen lemészárolják a farmot, ergo akkor legalább a pig questet megcsináltam.

(A végigjátszásban valahol benne van az eredmény a jellemem. Rablóbandával nem egyezkedem. Pusztuljanak.)
  • broman191
    A börtönbe csak később lehet bejutni, Damonta után, amint megvan a lerobbant kis robot megjavításához a lánctalp. A farm felszabadítása bármilyen hősi cselekedetnek is tűnhet, nem az, mivel nem lesz aki hosszabb távon megvédje, csak ráb4sznak, talán még a térség legbékésebb végkifejlete is ugrik vele. Egyébként elég nagy s3ggek, de az ártatlanok szívják meg a konfliktust. LA-ben az Angel Oracle helyszínére érdemes minden ass skillnek maxon lenni vagy legalább 9-en, ha van +1-es kabala cuccod ehhez-ahhoz. Sokáig úgy tűnhet hogy sok skill pontod van és nagyon jól állsz, aztán amint elérsz mindenféle skillnél a csúcshoz közel, ott már rengeteg pontot fel fog emészteni egy újabb szint elérése.
  • molnibalage83
    Mindegy, már a farmnál vagyok. Hát, a börtönbe nem lehet bejutni, majd gondolom lesz erre is megoldás. A farmot felszabadíttam, lehet, hogy hiba volt. Leszarom, ez ilyen játék. Dühöm előbb utóbb elér minden vörös szemetet.

A hard ass már most 6, a smart ass és kiss ass 4, ez eddig bőven elég volt mindenre.

A játékban még az zavaró, hogy main mapről elérhető bármelyik "mélyebb" kis helyszín, de kifelé meg lehet sétálgati. Elég logikátlan...
  • broman191
    Tegyél inkább ass skillekre, ha nagyon nincs mire, LA-ben hirtelen lényegesen többet vár majd el a játék abban a tekintetben is Arizónához képest. Az adófizetés pedig opcionális a skorpióknál, van alternatív útvonal jobbra az úttól, egy szétverhető fallal megoldva, nem kell konfliktusba keveredni velük.
  • molnibalage83
    A játéknak csak a csaták alatt van zenéja, legalábbis egy ideje. Ez bug lehet?

Az RS banda finoman szólva nem tűnt szimpatikusnak. Lehet, hogy faék egyszerű a módszer, de megtagadtam az adófizetést ezeknek férgeknek. Hent. :)
  • molnibalage83
    Kurvajól adagolja a Lore-t eddig a játék. Máshol uncsi, de a karakterek elbeszélései valahogy nem azok.
  • molnibalage83
    Köszi. Nem nagyon tudom mire költeni a skillt, gondoltam ráteszek 2 szintet, hosszútávon sok lehet, ha már az elejétől megvan. Van olyan karakter, akinek 11 skill pontja van talonba. Így is simán megy minden eddig.
  • Andule
    Szerintem csak a magasabb de amugy is folosleges skill.
  • molnibalage83
    Ha két embernek van barter skillje az összegződik vagy csak a legmagasabb számít?
  • Andule
    A muzeum legfokepp poen es utalas az elso reszre. (En utanaolvastam neten)
    Perception-t egyszer aktivalni kell h megjelenjen a kis feher kor a karakter korul es onnantol folyamatosan megy a sugarban. Ahogy no a skill ugy a sugar is.
  • molnibalage83
    Arra már nem volt pénzem, későn vettem észre.

A robotnál a javítás után megjegyezte, hogy ennek ellenére sem fog működni. Asszem. XP lootolásra jó.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.19. 19:56:29
  • broman191
    A Famas nem rossz, de az M16 még durvább és kb. hasonló időben megszerezhető. A heavy fegyvereket pedig jobb elfelejteni, mindegyik durván eszi a lőszert és nem előnyösebb egy modolt jó távolra ellövő AR-nél.

szerk.: A Per. passzívan megy. A múzeum inkább poén, ezt-azt lehet lootolni ha jól emlékszem. A robot lehet hogy bugos.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.05.19. 19:19:35
  • molnibalage83
    Hát én vettem egy mesterlövészt és egy FAMAS-t. Jól szét is csaptam az 5 badgert. Anyagilag csak ott nem érte meg, de összességében igen. A BREN tűzereje sem rossz, de úgy eszi a lőszert, hogy inkább leteszem, csak végszükség esetén veszem elő. Nincs elég eltérő fegyverem jelenleg.

Továbbra is tetszik eddig.

A perception skillt mindig aktíválni kell vagy passzívan is megy?
    A musemban egyes tárgyakat nem lehet ellopni? :)
    Megjavítani megjavítottam a robotot, XP jött, de ettől még nem használható.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.19. 19:13:55
  • broman191
    Ja, mert hulladék fegyverek, átb4sz. :D Viszont a fegyver alkatrészekért nagyon jól fizet, abban nincs árverés. Fegyvert venni általában nem is érdemes, úgyis a legjobbakat lootolja az ember.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.05.19. 19:11:16
  • molnibalage83
    Ja izé, látom mi a gond. 95% chance to jam...
  • molnibalage83
    Bakker, ha tudtam volna, hogy lesz az üzletelő fickó a citadelben. Addigra nem maradt zsé, elvertem. Olyan cuccokat árul olyan áron, hogy csak pislogtam.
  • molnibalage83
    Találtam Manglert, odamentem, szétcsaptam őket...
    ..aztán a 4-es csoport után jött egy 5-ös. Úgy érzem szivat a játék...
  • molnibalage83
    Persze, így csinálom, csak az 50-es sebzés túl kevés. Az 3 borzos csapat még meg volna azzal. A 4-esez Mangler kell.
  • broman191
    Talán opcionális küldetés a piás farm megtisztítása, azt hiszem később is visszamehetsz. Indítsd a harcot a lehető legtávolabbról, a farm elejéről ahol az NPC-k vannak és lehetőleg úgy terelgesd a borzokat hogy 2-3 együtt legyen, akkor kapjanak RPG-vel és mindenféle robbanószerrel lehetőleg közös sebzési zónában.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.05.18. 16:34:09
  • molnibalage83
    Az első 3-as badger csoportnál használtam, le is gyaktam őket. A második 4-es csoportot nem tudom egyelőre halál nélkül leverni még dinamittal sem. Keresnem kell még Mangler-t. Három ember is sorozatlövő fegyverekkel operál - a FAMAS eszméletlenül durva - de még ez is kevés.

Kicsit meredeken nehezedik a játék...
  • molnibalage83
    Ööö, pislogok. a honey badgerek iszonyatosan erősek...
  • broman191
    A rakétavetők egyszerhasználatosak, elvileg a demo skillel növekszik a sebzésük és csak a célpont láthatósága az elsütésük kritériuma és persze megfelelő mennyiségű AP, lehet hogy túl magas volt az AP igénye, megeshet bizonyos erős fegyvereknél a játék viszonylag korai szakaszában hogy egyetlen elsütéshez sincs elég AP-ja még a karinak, így gyakorlatilag elővétel után használhatatlan.

ui.: Ja, 7 AP igénye van mindegyiknek, esetleg még pár sniper ilyen durva, ott 8 AP is van...link.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.05.17. 17:40:30
  • Renegade
    a játék legelején Radio Towertől észak-keletre van az első "rejtett láda", némi sebződés árán megszerezhető.

itt az összes ha érdekel: https://game-maps.com/W2/Wasteland-2-Arizona-World-Map.asp
  • molnibalage83
    Világtérképen még csak oázisokat találtam, csak ebből gondoltam, hogy ott is lehet, hogy felbukkan ez-az. A perception skill hozta elő talán a fertőzést terjesztő fickó naplóját vagy mit az ágya környékén. Asszem...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.17. 11:52:21
  • Andule
    Emlekeim szerint a rokettakhoz nem kell skill de egyszerhasznalatos cuccok csak. Azert huzosabb helyeken igencsak jol johet de celszeru tartalekolni.

Perception: igen, van amit alacsony skillel nem vesz eszre akkor se ha a koron belule kerul. Nem kell eszetlenul gyorsan fejleszteni, eleg csak fokozatosan h ne lepj aknara.
    Ha a vilagterkepen utazol akkor nem aktiv csak az outdoorsman. Ha ott a felszedheto extrakra gondolsz akkor azok fix helyen vannak.
  • molnibalage83
    Meg már két rakétaindítót is találtam, de lőszer nincs hozzá. (Úgy néz ki, mint vállról indítható rakéta.) Ehhez milyen lőszer kell? Vagy egyszerhasználatos cucc? Az ember azért nem tudta használni, mert nem volt hozzá skillje?
  • molnibalage83
    Na, az AG center után azért a felsálázott szörnyek azért már nagyobb kihívást jelentenek. Ott érzem gyengének a karaktereket, hogy valahogy állandóan szarul jön ki a sorrend egy körön belül. Viszont egyre több fegyvert tudok használni már.

A perception működése nem egészen világos. Vannak olyan lootcrate-k vagy objektumok, amik nem ugranak fel alacsony értéknél? Ez a térképen való mozgáskor is számít? Vagy ott csak outdoorsman skill van?
  • broman191
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ja, a beépített synth doki nagy g3ci volt, savescumolásért kiáltó helyzet volt nálam is. Supreme jerk fokozaton még a sebzések is durvábban alakultak, képzelheted...de úgy ütött igazán, hogy majdnem otthagyta a fogát mindenki, úgy ment a szaladgálás és a majd' teljesen kivérzett csapattagok felélesztgetése és összefércelése amint ki lett végezve az ellen, végül teljes maradt a létszám. Nem lesz rendszer az ilyen esetekből szerencsére...a fejlesztők a játék első pár órájának tartalmával szinte akaratlanul is mindent megtettek azért, hogy a nem elég hardcore arcokat eltántorítsák a folytatástól és előidézzék a shift+delt... :)

Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.05.16. 20:27:20
  • Shiwo
    a citadel-ben az egyik "boltos" veszi őket lényegesen jobb áron... ezen felül annyi értelme van, hogy szétszedve kevesebb a súlya és nem kell 60x fordulni , hogy eladd..

és igen, a toaster repair-ral tudsz kiszedni tárgyakat a toasterből, amiket bizonyos NPC-k keresnek.. olyan húdesokelőny-t nem vesztesz rajt, ha nem gyúrsz rá és hagyod a fenébe
  • molnibalage83
    Nem. Szimplán arra, hogy az áruló doki mit művel. Nem is volt mindenki full hp-ban. Az első körbe kinyíta angelát és a gyógyítót. A második köben a másik gyógyítót. Reload... Felgyógyítás mindenki maxra, megint kiszedi a gyógyítót. Reload. Ok, akkocs csak angela megy közel. Eszméletlenre lövi. Sebaj. Odabaszok egy dinamitot és sniper backshot és a többiek így 2 kör alatt leverték.

Csak ez ebben a formában agyatlan szivatás, nem több.

Toasterből kiszedés az a toaster repair? Olyan skillem nincs, ezért még nem került erre sor.

A fegyverek szétszedését sem értem. Eddig egy fegyverrel csináltam meg és az alkatrészek eladása messze kevesebbet ért, mint a fegyver eladása...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.16. 09:21:44
  • broman191
    A főbb területeken kihozható végkifejletek listája, spoiler nyilván, inkább csak azt nézd meg amivel végeztél... :) Szinte kizárt hogy valaki mindegyikre gondoljon egyetlen végigjátszás során, de minél több NPC-vel beszélve és ráérezve a helyzetekre plusz a megfelelő skillek birtokában ki lehet hozni általában a legjobb megoldásokat.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.05.15. 18:46:38
  • broman191
    Ami gyakran előforduló szemét, azt eladhatod nyugodtan, ami pedig ritkaságnak tűnik - főleg toasterekből bányászott fura vackok - érdemes megtartani, nem tudhatod hogy éppen hol kinek lesz rá szüksége, sokszor különböző félreeső helyeken található NPC-kkel beszélgetve derül csak ki...ha jól emlékszem akkor még olyan dolog is van, amit Arizónában szedhetsz fel és majd csak LA-ben lesz haszna...persze mindez opcionális fun. 1000 pénz pedig később kb. egy töltény bevásárlás lesz, érdemes több tízezret összeszedni még Arizónában fegyverek szétberhelésével, mert LA elég kemény váltás lesz.

Az első végigjátszás alkalmával sokmindet nem tudhatsz és nem feltétlen fognak mindig úgy alakulni a dolgok ahogy szeretnéd. A Rail Nomads konfliktus különösen trükkös és nagyon könnyen elbukható a legjobb végkifejlet már a területre lépés első 5 percében, ami akkor még nem lesz egyértelmű, mert nem tudod hogy ki-mi-merre-hány óra... :) Egyébként minden nagyobb közösség konfliktusa elég gazdagon megalkotott, szövevényes, számos apróbb szembenállással, egyéni motivációkkal, nagyon észnél kell lenni hogy a különböző helyzetekben milyen döntéseket hozunk. LA-ben pedig Hollywood lesz Rail Nomads-szerűen komplex és egy-két döntésen könnyen elbukható szívás. Többek között, kinek mi, a többi sem olyan egyszerű... ^^ Legalábbis a legjobbnak tekinthető végkifejlet szempontjából. Gonosz karival viszont minden nagyon könnyű, a szenvedős sztorikat többnyire nem tudomány kihozni... Az AG Center vs. Highpool dilemma viszont egyszeri, ilyen kaliberű egyik vagy másik és egy helyszín komplett world state-jét nem látó választás már nem lesz több. Persze az sem volt véletlen egybeesés.

Én a bétát kezdtem először tolni anno, aztán amint megjelent a relatíve kész kiadás végigjátszottam egyszer, később pedig a DC kiadást mint Andule. A második végigjátszásom lett az igazi, amelynek eredményeivel inkább azonosulni tudtam, persze sokmindent tudtam már akkorra, supreme jerk nehézséghez nem is ártott, szinte időgépes csaló voltam. :)

Elosztható attribute pontokat x szintenként utólag is kapsz, így ha nagyon nem rontottad el, akkor nem nagy érvágás hogy nem a legoptimálisabb karikkal kezdtél, utólag korrigálhatod valamelyest...meg tápolni is lehet a sok random encounterrel, főleg LA-ben. Amint 6 tagú a csapat legalább 2 assault, 2 sniper + mondjuk 1 SMG, 1 Shotis felépítéssel nem lehet nagyon mellélőni. Másodlagos fegyvernek pedig pisztolyok ugye, melee karinak melee akármi, lehetőleg az AP kerethez illesztve, hogy akár egy körben elsülhessen az elsődleges és másodlagos fegyver is. Ezért nem kell minden karinál feltétlen a legerősebb aktuálisan elővehető fegyverekre gyúrni, legalábbis másodlagosnál nem érdemes, ha az AP nem adná ki, gyengébbel viszont igen. A 100 lőszer per aktív fegyver per kari egészen jó szint és lehetőleg ne egyezzen az elsődleges és másodlagos fegyver kalibere. Vicces helyzetek tudnak kijönni belőle, ha egyszerre kezd kattogni a harcban mindkettő. Később a .50 sniper töltényt mindenképp fel kell majd tankolni időnként, azt ritkán lehet lootolni. 5.56-ból, 9mm-ből, shoti skulóból általában lesz rengeteg.

Angela kivételével minden más companion veled maradhat a végéig, bár *spoiler* a végső harcra nem ajánlott synth alkatrészekkel tuningolt karikat vinni, mert kellemelten meglepetés érhet. Tehát Rose és Lexicanum felejtős, LA-ben érdemes felvenni akit csak lehet.

#1259:
    Mire gondolsz? Rose önfejű akcióira harc közben? :) Néha elég jól kiadják az ilyen húzások, kezdetben sokszor Angela sem fog tisztelni és ő is néha a saját kezébe veszi a döntéseit. Később persze problémás lehet ha a csapattagok sorban nem képesek kezelhetőek maradni és borítják a jól alakuló taktikát, így érdemes a leadership skillt tápolni, hogy komolyan vegyenek. Egészen realisztikus és szórakoztató is hogy ezt implementálták. :)

Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.05.15. 18:38:45
  • Andule
    ha jol remlik bizonyos teruleteken csak adott "szintu" cuccokat talalhatsz igy siman van h 3-4 toltesig is ugyanazt adja be loot-nak de ettol meg randomizalt sajnos.
    a toltenynel meg pont errol beszeltem h az eleje ilyen nyogvenyelos aztan mar nem kell tulfilozni azt sem.
  • molnibalage83
    Én eddig sok helyen fix lootot láttam, visszatöltés után tökugyanaz volt egy rakás ládában.
    Most nem vettem még lőszert, de az 5.56-ból egy ideig semi nem volt most van vagy 50. Pisztolylőszerből vagy 100, és energy cell is 70 felett. Shotgunból úgy 30. Ez az eddigi harcok alapján iszonyatosan sok, ahol az szörnyek felét néha Angela csapta le franciakulccsal.
  • Andule
    A vegkifejletek tudnak valtozni annak fenyeben h mennyire emlekszel arra milyen Ass skill kell h kihozd a legjobb befejezest. Ergo rogton az elso vegigjatszas utan sztem nem eri meg nekiallni ujra. En anno elkezdtem meg a simat majd kb evvel, masfel evvel kesobb a DC-t es bar masodjara sokkal konyebben haladtam volt olyan quest aminek a vegen csak bamultam ki a fejembol h ezt hol sikerult felrevinnem mert h elsore siman kihoztam az optimalisat mig masodjara erosen olyan volt h "huhh sracok bocs, nagyon nem ezt akartam".

a penz az eleg erdekes dolog amugy mert az elso par kuldinel meg nagyon kell kolteni a skulora de utana ugye az beall egy szintre es nem problema ill. a jobb cuccokat altalaban lootolja az ember. sajna problemaja a jateknak h randomizalt loot van ergo ha az ember turelmes es tudja mit akar akkor savescummal megoldhatja maganak es egy izmosabb sniper/assault nagyon mas szintre tudja ropiteni a partit es az encountereket. (en mondjuk csak 3ik fokozaton toltam anno de ott egy ido utan csak annyi kellett h elore tudjak helyezkedni a csatahoz ill en nyissak egy fejessel a sniperrel)

ui: videot nem neztem meg mert baromi hosszu
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.05.15. 17:40:25
  • molnibalage83
    Ennyire nem balanszoltam szét az ATT pontokat...
  • molnibalage83
    Ja, meg bőven 1000 feletti zsém van a junk tárgyak eladásából. Nem költöttem el semmire egyelőre...
    Remélem nem adtam el semmit, amire később szükség lesz....
  • molnibalage83
    Kétszeri végigjátszásra nagyon eltérő történet bontakozik ki egyébként? Megéri kétszer végigtolni?
    A játékból a NWN féle szabad notepad gépelési lehetőség hiányzik. Egy rakás szereplő és dolog van, irkálhatok pappírra mindent...
  • molnibalage83
    Igazából eddig bénázhattan egy kicsit. Nem vettem észre a barlangban a leágazást, ahol volt a kereset anti fungi cucc egy rakás fegyverrel és mással, meg a végén is találtam sokat. Úszok a lőszerben és fegyverben, már csak skill kéne a használhathoz, de az is meglesz hamar.

Az viszont vicces, hogy a program az első quest item használatáig nem tudatosítja, hogy nem történik automatikusan a tárgyak használata több helyen, azóta próbálgatok mindent skillt és tárgyat mindenol, mert hátha...

Összességében eddig tetszik csak redundánsak a skillek, mert két kísérő karakter tud olyat, amit a saját indulóknak is megtanítottam... Persze azt meg nem tudhatom, hogy a dokinő és Angela meddig maradnak velem...
  • molnibalage83
    Úgy látom, hogy nekem csak az indokolatlanul köcsög játékokba sikerül belefutni...
    Most tényleg...
    Az a doki mit művel már...?