SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kill3r21
Mi a titok?
Nincs sok betöltetlen állás? vagy ilyesmi?
mrmilan
Az az igazság, hogy ez egy olajspeces város volt, de ledózeroltam a gettóba az egészet és nulláról (na jó, az addigi bevételek segítettek az újrakezdésben) újraterveztem, és építettem.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

Dzsini
specializáció nélkül 35 milliós summa? nem rossz 😊

szépen megtervezett, felépített város, milyen szomszédai vannak?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

mrmilan
Az elsõ két képet linkjét elszúrtam, bocs.

mrmilan

mrmilan
Pár hevenyészett kép New Milano városáról. Nincs semmi specializáció.

mégsem, megvannak 😊

Vicc, elszállt a vinyom, újraraktam a játékot, és az összes eddigi városom éltûn, jó ez a felhõszolgáltatás :S

kill3r21
Nah megis dõlt a dolog....
3 városom van privát régióban....
3as városban felturbóztam az embereket, szinte nulla a betöltetlen állás, viszont több 100 kifelé ingázó van, munkanélküli minimális, tehát ingáznak.....
Viszont a probléma ha a másik két városomat megnézem, azt irja ki hogy ide ingázók nagy nulla...pedig a régiónézetbe azt irta ki hogy oda fognak ingázni, még a nyíl is mutatja
Ez igy elég necces, gondoltam inditok egy negyedik várost is ahol szinte csak lakók lesznek, ezáltal kisegytem az elsõ két várost, de ezt bebuktam asszem...
kill3r21
most ezek a következõ tervek hogy kiprobálom 😊
Dzsini
Ha az otthonához közel van lehetõsége távolsági közlekedésre pattanni vagy nem tart túl sokáig az átjutás a szomszéd városba, akkor ingázó lesz.

Egyébként nincs pontosan feltárva még a mûködése az ingázásnak, tehát elõtted a pálya, lehet kísérletezni és beszámolni a tapasztalatokról.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

kill3r21
Srácok lenne egy feltevésem!
Teszem azt egyik városban hagyom hogy legyen munkanélküli, akár minden rétegbõl, belõlük hajléktalan lesz, elköltöznek vagy fogják magukat és ingáznak egy másik városomba ahol meg sok a betöltetlen...
Szerintetek?
Dzsini
Ha építesz bele TV-raktárat, akkor minden további nélkül állíthatod importra is. Így lehet nagy mûveket "pénzbõl" felépíteni - importálod az alapanyagot, és bekapcsolod a mûnél, hogy adsz bele.

kill3r21
Olyat lehet hogy éptek alapanyag tárolót, és mondjuk Tv-ket importálok?
Dzsini
Nem létezik.
Pontosabban van rá lehetõség, hogy offline mûködjön a játék, de menteni nem lehet benne.

kill3r21
Tehát ha mondjuk van egy városom ahol sok a gyár nagy munkaerõ igénnyel, a másik városban sok az ember akkor ha faintul kiépitek a tömegközlekedés vasutat ilyesmi, akkor az kisegíthet?
contraste
Sziasztok! Hallottam, hogy létezik már offline játékra megoldás. Ti tudtok errõl valamit?

ain't got no history

Dzsini
0: néhány tízezres lakosságszám fölött a gyárak 300 helyett közel 3000 fõre jelentik be az igényüket (kb. nyolcszorosára ugrik minden munkaerõfelvétel a játékban), és csak az erõmûvek, buszpályaudvarok, boltok, parkok és az ilyen mellékesek annyi embert vonzanak be, hogy ipari zónára szinte nem is lesz szükség.

A többi csak ez után következik 😊

Betöltetlen állások:
Gondolom addig eljutottatok, hogy van 3 darab népréteg(Gazdag-Közép réteg-Alacsony), ezeket azért "könnyû elõállítani".
Nos betöltetlen állás azért van, mert
I. Túl oktattad a népet, vagy alacsony az oktatási szinted, egyik sem jó. Az alacsonyan oktatottak a parkokban vasúton stb.-n dolgoznak, míg az über okosok a processzor gyárban, a gyárakban stb... gondolom érthetõ 😊
II. A legjobb az, ahogy mi csináljuk 3-4 város között ki kell alakítani vasúti-busz-komp kapcsolatot és azokon a helyeken elhelyezni ahol nem dugítják be a forgalmat, nekem 100 000 (~10 000 munkás) fõs városom van processzor gyárakkal és a többi munkaerõ kintrõl jön(~8-10 000), és mindegyik városban "van buta-okos", ha van felesleges hely a diákok úgyis vándorolnak a városok között, tehát az okos-buta aránya egyedül a közlekedéstõl függ.
III. Nem mindegy, hogy van-e dugó vagy nincs, a simek könnyen elvesztik az állásukat, ha akár 10 percet is dugóban töltenek... Minden városhoz ajánlom a 3 villamosrevízet, nekem 60 000 ember utazik rajta, busszal a maradék 40-50 ezer(túrista látványosságot is tettem le egy közepeset, hogy a kereskedelem ne mondjon csõdöt).
IV. Kerüld a keresztezõdést, ahol lehet kanyarítsd le az sarkokat, és próbálj meg minél kevesebb keresztezõdést alkalmazni.
V. Ajánlom nagy mûként a ûrhajó kilövõt, a gyárak akár egyetem nélkül is felfejlõdnek maguktól, és ahogy észrevettem akkor érdemes atomerõmûvet kialakítani... 😊
V. Próbáld meg úgy kialakítani a város közlekedését, hogy például bal oldalra összpontosítod a specializációkat, jobbra pedig a lakókat, és olyan utat/utakat kialakítani amin eljuthatnak a munkába, ha össze-vissza csinálod akkor biztos dugód lesz, sok munkanélküli.
VI. Ha nézted a munkások-vásárlók hazamentelét, akkor észrevehetted, hogy a munkások nem mindig hazamennek, hanem a legközelebb esõ üres házba, tehát ha túl sok a lakó övezetted, közlekedés ide vagy oda, a végére elfogy a munkás, és abban a házba csak vásárló-diák lesz, tehát az a ház pénz nélkül marad és kiköltöznek a lakók, vagy az utcára kerülnek, ezért próbálj meg akár 1-1 gyárat a lakóövezet szélére telepíteni, mert az 250-300 munkással jár, ha felfejlõdik(ne kereskedelmet, mert akkor a vásárlók költöznek be a házba)

Még egy rövid tipp: Érdemes úgy kezdeni, hogy 8 egység ház-2 egység kereskedelem-1 egység(1 gyárnyi) gyári zóna, és az eleje fele elkezdeni oktatni a népet, ezzel megelõzhetõ a korai tûzoltóság-rendõrség-mentõk lehelyezése. Sõt ha van olaj-szén stb. akkor egybõl ráállni a kitermelésre.

További jó játékot mindenkinek, elnézést az elgépelési-fogalmazási hibákért azért remélem segítettem pár embernek
kill3r21
Srácok, a fent linkelt néppeség kalkulátor mire jó kb? vagyis az érdekelne hogy hogyan kell használni....
Csínján kell lerakni a parkokat, és a megfelelõ helyre.
kill3r21
Így 20 óra után már kezd kicsit elmenni a kedvem, ha ovatosan építgetek akkor is mindig brutál sok a betöltetlen állás....mindig sírnak hogy kevés mondjuk a közepes munkaerõ, vagy a gazdag, vagy a szegény, de ha a szegényeket tuningolom, akkor közepesek lesznek végül pedig gazdagok..
A sürüség is bitang lassan növekszik, a sok parktól csõdbe megyek....nagyon megkell ezzel tanulni játszani....
MEGOLDÁS!

Sziasztok!

Na megvan a megoldás ha az ATOMERÕMÛVED elpukkan, mit lehet csinálni a várossal!
Nagyon vicces a megoldás: hagyd el a városod, kérd meg az egyik barátodat, hogy foglalja el.
Mikor õ belép már nincs nyoma a sugárszennyezésnek, és az atomerõmû is üzemel !
GYORSAN kikapcs!
Õ is elhagyja a városod, utána meg te visszafoglalod.
Ne felejtsd el, az atomerõmûhöz szerintem minimum egy fõiskola kell!
Onnan számítva biztonságosan üzemeltethetõ.

Üdv mindenkinek!
ORIGIN: Catyus
www.silenthunter.hu
HUNter_Catty

ORIGIN: Catyus www.silenthunter.hu HUNter_Catty

Szia!

Van megoldás a sugárzásra. 😊
Már egyszer leirtam a megoldását. 😊

ORIGIN: Catyus www.silenthunter.hu HUNter_Catty

nyirog
kb 30-40 játékévig játszottam egy városommal és baromira nem csökkent a sugárzás...

Dzsini
Erre van valami bizonyíték is, vagy csak legenda? Én nem láttam sehol ilyesmit.

Fenrir
Játékbeli idõvel csökken majd, de az is évtizedekben mérhetõ.

A halál csupán a kezdet...

Dzsini
Nem, a sugárzás ellen nincs mit tenni.

A nagy kórház valamelyik bõvítményével képes csökkenteni a sugárszennyezettséget?
Dzsini
A nagyobb sûrûségû épületek jóval több vizet, áramot igényelnek - ezért nem kell alacsony sûrûségen betelepíteni a térképet 😊

(krónikus vízelfogyás ellen pedig a szennyvíztisztító friss vizet pumpál a föld alá, tehát érdemes a pumpát és a feldolgozót egymás mellé helyezni)

kill3r21
Ez a víz és áram elfogyás is érdekes, a fõvárosomba már majdnem 100ezren vagyunk, de most megjött a gond, kevés áram és víz....helyem meg semmi 😄
Dzsini
A munkaerõhiánnyal kapcsolatban olvass vissza a topicban, többször kitárgyaltuk.
Ingázók lesznek, csak komoly közlekedés kell a két város közé (több vasútállomás, hajó, helyközi buszok), és hogy odaát legyen bõséges munkaerõfelesleg.
Szegény vásárlónak szegény bolt kell vagy szegény park a lakóhelye környékén.

kill3r21
Zsömi a becenevem 😄
Zsömlecity<#hehe><#hehe><#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

kill3r21
Nah srácok ez a jelenlegi helyzet, iszónyú sok a betöltetlen állás.
Most inditottam egy másik várost a régión belül, ott vannak szükséges munkanélküliek, de nem nagyon akarnak ingázni pedig jó lenne....nem lehet ezt megoldani?
A Másik, a szegény várárlók 90%a elégedetlen, ezzel lehet mit tenni?
Van valahol egy egdewater-öbölben indított régió, ahol a graysmith-hátság még üresen áll? Betelepednék! 😊
Mind a két várost én vezetem. De az újban legalább ilyenekre nem kell költeni. 😊
😊) akkor kapod a szart cserébe.DDD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Nem! Fordítva. Vidék vesz mindent (áram, víz) a nagyvárosból és közben küldi cserébe a szennyvízét. 😊
kb a negyed területet csak a közmûlétesítmények foglalják el,ha mindent bõvíteni akarsz a maximumra!

mekkora toronyházakat hoztál össze! D amúgy az összes közmüszolgáltatás vidékrõl jön?<#idiota>

Szállnak a hõlégballonok. 😊
kigyi
Én is tõle vásároltam a kódot 😊

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Igen, ez szerintem is egy jó dolog lenne, ha jól emlékszem már régebben itt is felmerült. Még akár akkor is jó lenne ha egyetemen kell kifejleszteni, ha már úgyse lehet mit csinálni a szeméttel csak elégetni legyen valami minimális haszna.

kill3r21
Tõle vettem tegnap....😊
bexinho
HA valakit még érdekelne, vagy egy ismerõsének kellene gyorsan, azonnal biztos forrásból letöltõ kód ... Én is tõle vettem (nem csak ezt, xbox kódokat is)

http://bit.ly/16v7O2E

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Dzsini
Ez például elõnye az állandóan online rendszernek - nem is indul el, amíg nem naprakész.

Azt a játék launchere szedi le automatikusan. Csak úgy tudod elindítani a játékot, ha ez felupdatelte neked.