SimCity (2013)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM
szépen megtervezett, felépített város, milyen szomszédai vannak?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM
3 városom van privát régióban....
3as városban felturbóztam az embereket, szinte nulla a betöltetlen állás, viszont több 100 kifelé ingázó van, munkanélküli minimális, tehát ingáznak.....
Viszont a probléma ha a másik két városomat megnézem, azt irja ki hogy ide ingázók nagy nulla...pedig a régiónézetbe azt irta ki hogy oda fognak ingázni, még a nyíl is mutatja
Ez igy elég necces, gondoltam inditok egy negyedik várost is ahol szinte csak lakók lesznek, ezáltal kisegytem az elsõ két várost, de ezt bebuktam asszem...
Egyébként nincs pontosan feltárva még a mûködése az ingázásnak, tehát elõtted a pálya, lehet kísérletezni és beszámolni a tapasztalatokról.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Teszem azt egyik városban hagyom hogy legyen munkanélküli, akár minden rétegbõl, belõlük hajléktalan lesz, elköltöznek vagy fogják magukat és ingáznak egy másik városomba ahol meg sok a betöltetlen...
Szerintetek?
Pontosabban van rá lehetõség, hogy offline mûködjön a játék, de menteni nem lehet benne.
ain't got no history
A többi csak ez után következik 😊
Gondolom addig eljutottatok, hogy van 3 darab népréteg(Gazdag-Közép réteg-Alacsony), ezeket azért "könnyû elõállítani".
Nos betöltetlen állás azért van, mert
I. Túl oktattad a népet, vagy alacsony az oktatási szinted, egyik sem jó. Az alacsonyan oktatottak a parkokban vasúton stb.-n dolgoznak, míg az über okosok a processzor gyárban, a gyárakban stb... gondolom érthetõ 😊
II. A legjobb az, ahogy mi csináljuk 3-4 város között ki kell alakítani vasúti-busz-komp kapcsolatot és azokon a helyeken elhelyezni ahol nem dugítják be a forgalmat, nekem 100 000 (~10 000 munkás) fõs városom van processzor gyárakkal és a többi munkaerõ kintrõl jön(~8-10 000), és mindegyik városban "van buta-okos", ha van felesleges hely a diákok úgyis vándorolnak a városok között, tehát az okos-buta aránya egyedül a közlekedéstõl függ.
III. Nem mindegy, hogy van-e dugó vagy nincs, a simek könnyen elvesztik az állásukat, ha akár 10 percet is dugóban töltenek... Minden városhoz ajánlom a 3 villamosrevízet, nekem 60 000 ember utazik rajta, busszal a maradék 40-50 ezer(túrista látványosságot is tettem le egy közepeset, hogy a kereskedelem ne mondjon csõdöt).
IV. Kerüld a keresztezõdést, ahol lehet kanyarítsd le az sarkokat, és próbálj meg minél kevesebb keresztezõdést alkalmazni.
V. Ajánlom nagy mûként a ûrhajó kilövõt, a gyárak akár egyetem nélkül is felfejlõdnek maguktól, és ahogy észrevettem akkor érdemes atomerõmûvet kialakítani... 😊
V. Próbáld meg úgy kialakítani a város közlekedését, hogy például bal oldalra összpontosítod a specializációkat, jobbra pedig a lakókat, és olyan utat/utakat kialakítani amin eljuthatnak a munkába, ha össze-vissza csinálod akkor biztos dugód lesz, sok munkanélküli.
VI. Ha nézted a munkások-vásárlók hazamentelét, akkor észrevehetted, hogy a munkások nem mindig hazamennek, hanem a legközelebb esõ üres házba, tehát ha túl sok a lakó övezetted, közlekedés ide vagy oda, a végére elfogy a munkás, és abban a házba csak vásárló-diák lesz, tehát az a ház pénz nélkül marad és kiköltöznek a lakók, vagy az utcára kerülnek, ezért próbálj meg akár 1-1 gyárat a lakóövezet szélére telepíteni, mert az 250-300 munkással jár, ha felfejlõdik(ne kereskedelmet, mert akkor a vásárlók költöznek be a házba)
Még egy rövid tipp: Érdemes úgy kezdeni, hogy 8 egység ház-2 egység kereskedelem-1 egység(1 gyárnyi) gyári zóna, és az eleje fele elkezdeni oktatni a népet, ezzel megelõzhetõ a korai tûzoltóság-rendõrség-mentõk lehelyezése. Sõt ha van olaj-szén stb. akkor egybõl ráállni a kitermelésre.
További jó játékot mindenkinek, elnézést az elgépelési-fogalmazási hibákért azért remélem segítettem pár embernek
A sürüség is bitang lassan növekszik, a sok parktól csõdbe megyek....nagyon megkell ezzel tanulni játszani....
MEGOLDÁS!
Sziasztok!
Na megvan a megoldás ha az ATOMERÕMÛVED elpukkan, mit lehet csinálni a várossal!
Nagyon vicces a megoldás: hagyd el a városod, kérd meg az egyik barátodat, hogy foglalja el.
Mikor õ belép már nincs nyoma a sugárszennyezésnek, és az atomerõmû is üzemel !
GYORSAN kikapcs!
Õ is elhagyja a városod, utána meg te visszafoglalod.
Ne felejtsd el, az atomerõmûhöz szerintem minimum egy fõiskola kell!
Onnan számítva biztonságosan üzemeltethetõ.
Üdv mindenkinek!
ORIGIN: Catyus
www.silenthunter.hu
HUNter_Catty
ORIGIN: Catyus www.silenthunter.hu HUNter_Catty
Van megoldás a sugárzásra. 😊
Már egyszer leirtam a megoldását. 😊
ORIGIN: Catyus www.silenthunter.hu HUNter_Catty
(krónikus vízelfogyás ellen pedig a szennyvíztisztító friss vizet pumpál a föld alá, tehát érdemes a pumpát és a feldolgozót egymás mellé helyezni)
Ingázók lesznek, csak komoly közlekedés kell a két város közé (több vasútállomás, hajó, helyközi buszok), és hogy odaát legyen bõséges munkaerõfelesleg.
Szegény vásárlónak szegény bolt kell vagy szegény park a lakóhelye környékén.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Most inditottam egy másik várost a régión belül, ott vannak szükséges munkanélküliek, de nem nagyon akarnak ingázni pedig jó lenne....nem lehet ezt megoldani?
A Másik, a szegény várárlók 90%a elégedetlen, ezzel lehet mit tenni?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
http://bit.ly/16v7O2E
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/