SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nyirog
már 2 napja, most már nagyon kíváncsi vagyok h mit fognak javítani, jó játék ez a néppel, minden patchet úgy várunk mint egy kiegészítõt... ez a biznisz 😄. Szarkazmust félretéve, remélem szaftos kis javítás lesz, esetleg pár extra meglepivel, mondjuk megint egy úgy régió vagy tudom is én, csak valami pluszt adjon azok mellé amiknek alapból benne kellett volna lenniük a játékban, lehet én vagyok telhetetlen de én elvárom azért 😊. Az is tetszett a múltkor h bõvítették a hotelnek épülõ épületek palettáját.

Tuvok
Stay tuned for 6.0

BlackShadow
az igen.. ilyen felüljárókat, hogyan lehetséges??

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

nyirog
2. rész

nyirog
airship dlc videó

BlackShadow
Oh így már világos.. köszi 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

én például azt csinálom, hogy a régión belül az elsõ várost 'felfuttatom', jó pénzügyi mérleggel, és a következõ város alapítása után (megcsinálod a bekötõutat), már küldöm is a tõkeinjekciót (1-2 milla), ezzel segítve a második város fejlõdésének gyors beindulását.
Egy régión belül-szerintem igen.Elfoglalod a másik várost is,és ajándékként átküldöd magadnak.😊

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

csak régión belül lehet egyik városból a másikba ajándékot küldeni. Pénz, nyersanyag, rendõr, mentõ, tûzoltó, szemétszállító (mondjuk ez utóbbiak sz.rt sem érnek) 😄
BlackShadow
Ömm.. Röhögjetek ki, de ki lehet szedni egy városból a pénzt, hogy majd egy másiknál felhasználjam?? 😄

Ha valaki játszik olyan szerveren, ahol van 3-5 aktív játékos (aki nem csak kéthetente egyszer néz fel) és van még hely, akkor szívesen vennék egy meghívást. / Origin: zolko_93
Köszi elõre is!

Nem tanácsos rosszban lenni a nőkkel... náluk van az összes pina.

köszi az infókat, remélem sikerül helyrehoznom. Csak egy 'meglett' városhoz már nem szívesen nyúl hozzá az ember, fõleg nem drasztikus buldózerleléssel. Inkább kimenekítem a pénzt, és kezdek egy újat. bence222: ránézek a városaidra, lehet felveszlek originre is. én most Európa-Kelet4-Tolna-Gaugin völgyben vagyok, hely van még bõven. origin:vitya81
Üdv!
Most a dugóproblémásokhoz fordulnék ugyanis nekem több városom is van mind olyan 150000 lakos körül és nem gyakoriak a dugók! A tapasztalataim az alábbiak:
1. Sokan túlbecsülik a tömegközlekedést. KELL! de ha minden egyéb szempont nem mûködik lehet 3 maxos villamosremíz 8 buszgarázs NEM lesz jó!
2. Figyelj a város felépítésére! A négyzetes várost ajánlanám illetve ha kreatívabbat akarsz akkor legyenek körök olyan 3-4 de sok helyen legyenek összekötve, hogy ne 3-4 útra koncentrálódjon minden forgalom és ne legyen minden 2. centin keresztezõdés ugyanis ha ez így van 100+ a város csõdje!
3.Figyelj a munkábajárókra! Gyakran estem kezdõként abba a hibába hogy 1 út kötötte szinte midig, ami hiába volt nagy forgalmú sugárút a munkábamenéskor megbénult a város. Erre figyeljetek! A simek a lakásokból sok úton mehessenek vásárolni, dolgozni, stb.
4.Nem kell mindenhová sugárút! Elég olyan 2-3 fõút ahol megy villamos ugyanis elég a forgalmas utca is sok helyre mivel a sugárút helypazarlás gyakran, de a sugárutak villamossal vagy bárhogy ne a semmibõl a semmibe (lakóövezetbõl-lakóövezetbe, iparból-iparba, stb.). A simek tudjanak villamossal menni vásárolni dolgozni és hazafele is.
5. Személyes tippek: Én Négyzetes városnál sugárutat egy plusz alakban helyezem el és még körben is tehát, ha így érhetõbb a város 4 négyzetbõl áll amik sugárúttal vannak, persze ezen belül vannak kisebb négyzetek forgalmas utcákból.
Remélem segítettem 😊
Ha kell valami originen megtaláltok: bence222
A tapasztalat hasonló😞
Szerintem nem is igazán lehet mit kezdeni vele. Vannak akik a körforgalmat javasolják, de az meg helykihasználás miatt halott dolog.
Nálam néha rohamot kap a progi és minden különösebb ok vagy indok nélkül megjelenik a reptér körül valami eszement mennyiségû sárga taxi. A légy sem mozdul a környéken...
Egyetlen megoldás ilyenkor, hogy bezárom a repteret és akkor szépen feloszlanak maguktól, elég gyorsan. Azután újraindítom a repteret és sokáig nem áll elõ ismét a taxiinvázió. Aztán pár nap múlva megint elgurul a gyógyszere... akarom mondani keresztbe áll néhány bájtja a proginak és akkor megint bebuzul. Együtt lehet ezzel élni, de kétségtelen, hogy kicsit bosszantó.

"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden

dugó,dugó,dugó... 70.000 fõs városban, kb 70.000 autó. Kicsit irreálisnak tartom még mindig ezt a jármûmennyiséget. Van 2 villamosremíz, 1 buszpályaudvar, 1 régiós buszpályaudvar, P+R parkolók, és csak nagyjából 8.000 sim használja a tömegközlekedést, holott a várakozási idõ 10-12 perc. Miért van ez? Hogy bírhatnám rá õket, hogy használják a tömegközlekedést? (megállók vannak, lefedett az egész terület) Természetesen a dugók miatt gyûlik a szemét, magas a bûnözés, döglenek az emberek, égnek a házak...
Valaki valami ötlet,tapasztalat?
Erre a Delux-ra tízé' én is rácuppantam, de ezt a többi farokságot ennyiért nem tudják rám sózni. Különösen annak tükrében nem, hogy egyre helyigényesebb cumót próbálnak beleszögelni ebbe az amúgy is zsebkendõnyi játéktérbe😞

Egyébként errõl a Vu vs. Maxisman témáról szívesen olvasnék valami ideológiailag túlképzett polgitól. Meg egyáltalán, hogy mi értelme van, mert én eddig nem sok hasznát vettem ennek a Maxisman csávónak. Csak a dudvát vitte, haszon meg semmi.

"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden

Dzsini
Persze, hogy jobban megéri nekik, ez a Sims sikere óta egyértelmû volt, és az is, hogy itt is ez lesz a módi. Aki úgy érzi, hogy neki sietõs, és most kell, az kifizeti, aki meg ráér, az vár az akcióra. Én is elvoltam márciustól júniusig a Deluxe nélkül, aztán 10 eurót kiadtam érte. Évente három-négy alkalommal 10 euró belefér, más játékot úgyis alig-alig veszek.

Az meg szinte biztos, hogy félévente-évente kitolják majd a fizetõs csomagokat egyben, valamilyen kedvezménnyel. Ha megnézel más játékokat, ott is ez a szokás a tartalmi DLC-k terén.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Majd biztos lesz expansion is..habár így majd 10 eurónként eladogatva minden szart,jobban megéri nekik.<#gunyos1>
Remélem én is,hogy csinálnak vmi. akciós packot.😊

Dzsini
Ez a léghajósdi annyira nem érdekes számomra, különben is elvagyok a félárú deluxeból kapott pluszokkal, még fel kellene húzni egy Vu vs. Maxisman várost, a két sarokba elhelyezni õket, és megcsinálni az összes hozzájuk kapcsolódó feladatot...

Majd egyszer, ha valami csomagba összevonják jóárasítva, akkor jöhet 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Van bõr a pofájukon...az összes nem ér 10 eurót..

Teljesen normális mivel csal a felépítõ városok csatlakoznak hozzá.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

az normális, hogy miután megépítettem egy nagy mûvet, csak az a 4 város (viridian-erdõség) látja, amik részt vehettek az építésében? azt olvastam, hogy az egész régió profitálhat belõle, de még csak grafikailag sem látszódik...
nyirog
Na akkor hajrá!
Kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e.

Pénteken írtam EA supportnak a fagyás ügyben, ma már válaszoltak is. Elég profi levél, olyan dolgok vannak benne kipróbálásra, amiket alapból nem gondolnék. Pl, hogy a beépített uninstaller sem jó a törlésre, egy másik programot linkelt EA ftp rõl, ami a registry bejegyzéseket is törli 😄 Meg User data mappát töröljek és utána futtassak simcityrecovery.exet, linkelt EA ftp fõl valami UOtrace programot, egy csomó dolgot leírt, hogy próbáljam ki, ha nem segítenek, akkor ismét lépjek velük kapcsolatba 😊 Este kipróbálgatom ezeket.

De nagyon profinak tûnik a csávó :]

BlackShadow
Sziasztok!
Iszonyat dugóm van a városomban és már van 2 fullos buszgarázs is.. most megnéztem és a 150.000 városban napi szinten 5.000(!)-en használják a buszokat!! Ránéztem a buszokra és az összes üresen krúzol a városban.. ez mitõl lehet? Van egy valag megállóm egymás hegyén hátán (olvastam, hogy a lakosok nem szeretik a távolságot, sem az átkeléseket tehát szemben van végig párhuzamosan sorban)
Bug lenne, vagy valamit nagyon nem csinálok jól?

Joschka a #4988-as hozzászólásából idéznék:

A kódok használatához a 'Caps Lock' gombot be kell kapcsolni'

Vezérlés Homokozó módban

Tûzesetek engedélyezése/letiltása
ALT + F
Bûnözés engedélyezése/letiltása
ALT + C
Egészségügyi problémák engedélyezése/letiltása
ALT + M
Légszennyezés engedélyezése/letiltása
ALT + A
Talajszennyezés engedélyezése/letiltása
ALT + P
Hajléktalan simek engedélyezése/letiltása
ALT + H
100 000 § hozzáadása a városi kasszához
ALT + W
Szennyvíztermelés engedélyezése/letiltása
ALT + S

Gab920926
Köszi megvan pénz kódot hogy lehet használni? 😊

Fõmenüben: Játék
Azután tovább: Játék létrehozása-->Régió kiválasztása-->Régió beállítás és ott kipipálod a Homokozó mód négyzetet.
Örülsz😊

Gab920926
Hali

ezt a homokozó módot hogy lehet elinditani?

Tikal
hol most a legolcsóbb a játék? nem dobozos, digitális.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Köszi, így már mûködik.<#eljen>

oke koszonom az informaciot 😄

Tuvok
Persze, ez a játék lényege 😊

Simán.

A haverommal meg szeretnénk venni a simcity-t. De csak a standard edition-t. Az lenne a kérdésem hogy majd meg tudnánk hívni egymást játékba?

Rövid idõre -amíg el nem kezdik macerálni a procikat- állítsd át az olajat saját felhasználásra.
Csak a proci legyen kijelölve exportra.

Egyébként pedig általános vezérfonalként jegyezd meg, hogy: iste... akarom mondani az EA/Maxis kezében vagyunk mindahányan 😄

Köszi a segítséget!
A gond az volt hogy a városból kifelé lehetett közlekedni, de befelé akkora dugó volt hogy a szomszéd városnál állt a sor vége, benne az összes teherautómmal. Ezt mostanra sikerült megoldani.
De még egy kérdés. Most viszont csak az olajat exportálják ezerrel, a procikat nem hajlandók szállítani. Ez miért lehet?
Van külön csak a procikat gyûjtõ ker.lerakatom, de a gyárból nem szállítják oda( 4 teherautóból egy sem dolgozik).

Erre több válasz is adható.
A legkézenfekvõbb, amit Valdien javasolt, de feltételezem, hogy ezen már túl vagy.
A további lehetõségek:
-építs teherkikötõt és/vagy
-építs teherpályaudvart
-növeld a kereskedelmi lerakatokban a szállítójármûvek számát
-csökkentsd a forgalmi dugókat
-várjál türelemmel, mert egyszer csak -valamilyen ismeretlen oknál fogva- beindul a szállítás anélkül, hogy bármit csináltál volna😊

Állítsd be a "Globális szállítmányok kezelése" pontnál az exportot.
Sziasztok!
Az miért van hogy a kereskedelmi lerakatokból nem akarnak exportálni?
Építettem már 3 lerakatot, mind megtelt és nem történik semmi.

sajna nem vált be, a cc 2005 ön kívül minden fennt is volt.
ea support :/

Igen, eredeti win8 x64.

Ok, most kipróbálom ezt, és meglátjuk müxik-e 😊

Sordoran
Itt tekerj le ehhez a részhez:

SimCity msvcr71.dll, msvcr100.dll and msvcp100.dll Errors Fix

These errors may cause of Microsoft Visual C++ 2005, 2008 and 2010. So install these packages, you can download below.
... stb. letöltõ linkek.

Próba cseresznye, 2 perc google se volt. Jah és eredeti a windows-od? Más játékoknál ahol erre a dll-re mutat a hiba azt írják ez is lehet gond.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

bocs, vmiért nem jó az elõzõ kép.

Szia,

nem a gép fagy le! A simcity fagy ki. Vagy lefagy, és feladatkezelõbe kell bezárni, vagy simán simcity.exe leáll.

Megnéztem a felügyeleti eszközöket, application errort ír a simcityre.

szerintetek?

Nem történt semmi -akár jelentéktelennek látszó- változás a gépeden?
Pl. driver frissítés, win frissítés. Esetleg egyéb játék/felhasználói prg. telepítés?

Talán segíthet: Vezérlõpult-->Rendszer és biztonság-->Felügyeleti eszközök-->Számítógép-kezelés-->Eseménynapló átböngészése. Néha vannak ott használható információk a lefagyás okáról.

Fehercsoki
Semmilyen más játéknál nem fagy le a géped?