SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Originen szülinapi leárazások vannak.Sajnos az alapot nem érinti,viszont a Digital Deluxe upgrade olcsóbb lett!!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Szerintem azt a buszállomást minél sürgõsebben helyezd át valahova, távolabb a város "bejáratától". A probléma majdnem teljesen meg fog szûnni a jelenlegi állapotok mellett.

Polgik!
Indítottam egy régiót (Whitewater-Völgy). Kéne még polgi, me' kell a pénz!😊
Öt város. Ebbõl kettõ vagy három még szabad.
A kettõ a tuti. Azok ilyen bányászós-romantikus városok. A másik három várost én foglaltam el. Viszont egy lapos, folyóval átszelt (tök üres, érintetlen)tanyát átadok, ha kellõen lelkes és kitartó lúzer jelentkezõ vagy és nem veszted el a csüggedésed 17 és fél perc után.

Spéci skillekkel megáldott advanced júzerek a környéket is kerüljék, -még csak ne is gondoljanak rá, hogy közel merészkednek- ha nem akarják, hogy kihulljon az összes hajuk😊

OriginID: StormZSIR

ZSÍRság és Vidámság!

"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden

Dzsini
Csinálj körforgalmat a keresztezõdés helyett, sokkal jobb az áteresztõképessége. Valamint több P+R parkoló és komoly tömegközlekedési hálózat (villamos és busz), ami elszállítja a bezuhogó kocsikat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tönkretesz a szomszéd, nem bírom már kezelni a bejövõ forgalmat, esetleg valakinek valami ötlet?

nyirog
<#eljen>

köszi 😊 egyébként van már aki kipróbálta a vidámparkosat?
Dzsini
Igen, fizetés után a következõ indításkor megjelenik benne a hõsök és gonosztevõk és a három országcsomag.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

szimpla simcityre elég megvenni az upgrade packot hogy digital deluxe-os legyen?
Nem láttam még ezt belinkelve. Hasznos gyûjtemény.
http://community.simtropolis.com/topic/58209-building-stats/

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

mrmilan
Egyébként az elõbbihez még annyit, hogy a legelsõ városomban még márciusban mindjárt leraktam a nagy kórház, nagy rendõrség, nagy tûzoltóság kombót. Persze a sírásnak engedtem, vagyis a hülye javaslatnak. Írta a rendõrfõnök: "véleményünk szerint az egyre növekvõ várost már nem tudja megfelelõen ellátni a kis rendõrségünk, ÉPÍTSÜNK HÁT HELYETTE NAGYOT!" Bedõltem a szövegnek, hittem a vérszívó intézményvezetõnek. És bizony építettem is. Nagy kórházat, nagy tûzoltóságot úgyszintén. Soha többet nem voltam pluszban! Gyorsan akartam mindenbõl NAGYOT. Hú de faszán is néz ki így, nehogy már a porfészek jelleg domináljon a "kis POLICÁJJAL" meg a többivel. -13.500 fölé alig ment a bevétel!? Inkább legyen 3-3 mindegyik kicsibõl, aztán ovációzzanak. Persze, ha a régióban valakinek van már nagyobb variáns valamelyikbõl, úgy könnyebb talán, de ezt nem tudom pontosan.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

mrmilan
A sírásnak nem kell azonnal felülni, nem kell azonnal lépni, ha a büdzsé nem engedi. Sírjanak. Ilyenkor pörgetem az idõt, és egyszer csak lesz annyi rõzse, hogy futja a "kisírt" dologra. Én hitelt is csak a legelsõ alkalommal vettem fel, mert ahogy te csinálod, én is mindjárt abszolváltam a simeknek azt, amiért nyekeregtek. Én elõször (R.C.I.-n kívül) szélerõmû, kis víztorony plusz "szarhányó" (szikkasztó) kombót szoktam közüzemnek letenni. Ezek nélkül ugye szinte be sem indul a város. Aztán pörög az idõ, költöznek a simek, üzletek, kisebb gyárak. Majd szépen sorban kis tûzoltóság, kis medical center és kis rendõrség. Ezeket az idõ elõrehaladtával a lóvédnak megfelelõen bõvítgeted jármûvel, plusz épületrésszel. Én minél elõbb a komplett vízmû kiépítésére összpontosítok. Szivattyú és tisztító egymás mellett, vagy egymással szembe. Egyik 40.000 a másik 64.000 lovetta. Ezt nincs mese, ki kell termelni a költségvetésnek minél elõbb. Aztán jöhet szép lassan jöhet a közlekedés (busz, vonat). Az utakkal csínján, fõleg az elején. Mindezek után, ha a városháza engedi, vagy egy szomszédnál ki van fejlesztve az oktatás, jöhet a általános iskola mellé a középiskola, majd egy egyetem. Közösségi fõiskolát még nem építettem, így nem tudom, hogy van e neki valamilyen különösebb hatása, az elõbbi három típus megléte esetén. És mindent okosan, TYÚKLÉPÉSBEN! Dzsini után szabadon: "RÓMA SEM EGY NAP ALATT ÉPÜLT FEL!"

kill3r21
Engem az idegesít a legjobban hogy sírnak ezért azért, aztán máris minuszban vagyok, de viszont ha hagyod hogy sirjanak annak durvább következményei lesznek....persze biztos lehet jól csinálni....de kiba nehéz...
Dzsini
Én is úgy építkezek, hogy egy kis turisztikát, egy-két kaszinót rakok le, ha van olaj / ércvagyon, akkor azt kitermelem, de abból csak plusz bevétel jöhet, nem építek olyan várost, aminek a normál mûködése mínuszban van.

Nem is olyan egyszerû nagyobb méretben 😊

Nem azt, hogy lehet bányász, kaszinó, turisztikai, stb. városod.
kill3r21
specializáció az a gyárakat jelenti?
mrmilan
Én meg elkezdtem egy tök privát régiót 5 várossal, mindegyiknek nekiálltam, és szépen lassan "építgetek", és nem arra a hülye specializációra koncentrálok, ami számomra egy picit elveszi a játék szépségét. Az elv persze nem rossz. Most sem lesz semmi specializáció. A városok csak a lakosoktól, az üzletektõl és az iparnegyedektõl számíthatnak bevételre. Mindegyik pluszban van, de ezt csak átgondolt (fontossági sorrendeket betartva) játékkal lehet elérni illetve szinten tartani. Meglepetések persze vannak, de hát így szép az élet. Ha már nem tudok mit fejleszteni, akkor indítok egy újabb régiót. El lehet azért vele lenni.

Detto... néhány patchbe beletelik még, mire újra elõveszem...
kill3r21
Köszi, hogy nem jöttem erre rá 😊
Narxis
Én ingyen se játszom vele. Az évtized csalódása nekem ez a játék. :/

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sordoran
Lenyomva tartod a CTRL-t kijelölés közben.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

kill3r21
Srácok valaki help, egy dologra még nem jöttem rá,
csinálok egy négyszüg utat, mondjuk ipari terület lesz, hogy lehet egyszerre kijelölni ipari területnek?

A hölgy ebben a videóban 3:31 körül csinálja...😊
AntiHero
Kicsit örülök neki, mert mobil nettel is lehet így játszani. Viszont mivel eredeti játékom van így, gondolom nem tudom normálisan használni. Hivatalosan is megoldhatnák valahogy, mondjuk elég lenne 1x online lellenõriznie belépéskor és utána nem enné a netet.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Ez lassan már olyan, mint egy free to play játék, csak mi az elején is kifizettük a teljes árat, de ezekkel az apró fizetõs újdonságokkal ugyanazt a f2p hatást keltik. Ennek ellenére én szemet vetettem azokra a csini templomokra 😊
kill3r21
Láttam valami videódat, van oldalad?
Én azt is kötve hiszem, hogy a tört szerverekkel nem lennének olyan gondok, mint itt indulásnál itt sem 1 nap alatt oldották meg. Úgyhogy még mindig sokkal jobb az eredeti rengeteg elõnye van 😊
Így igaz, rá is fér a játékra.
Joschka
Jó nekünk az eredeti. Így legalább a frissítésekkel nem lesz gondunk.

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

Sziasztok! Hát ez sem valami sokáig 😄 Egyébként gondoltam, hogy lesz tört változat dehát végül szinte minden játék erre a sorsra jut. Ettõl függetlenül az állandó online kapcsolat miatt sokkal maceránsabb lesz. Nah de ennek a "megünneplésére" nem jönne valaki kicsit bármelyik szerverre indítani egy régiót és játszani? Aki igen vegyen fel originen: bence222 vagy skype: fedor.bence
Gondolom az Ea-nál most összeül a válságstáb.Azért mégis csak megéri erre pénzt áldozni,mert a multi nem megy a wirágboltival ahogy olvasom.Nekem eredeti van,ki se próbálom a törtet!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

gonosz vagy!<#idiota>

V43 1105
<#eplus2><#hehe>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Eljött a szomorú nap,másoknak meg öröm gondolom.Sikerült offline szerveremulálást csinálni a játékhoz.Magyarul feltörték,van már müködõ változat belõle!!!

BlackShadow
Oh.. olyan kis kellemes bugba ütköztem. Teljesen átdózeroltam az útjaimat, és újrakreáltam ezt azt.. Ennek következtében az összes villamosom eltûnt. Sehogy sem lehetett elõkeríteni õket, csak az segített, ha mentek a remízek a kukába és raktam le újat..

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Joschka
<#eljen><#hehe>

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

Tuvok
Én azt hittem az új Téli épületcsomag DLC-rõl egy kép 😄

Joschka
Nos ez a kép ürgeöntést ábrázol...télen. Az emberek elmentek vízért az ürge lyukat meg betemette a hó.<#idiota>

Joschka
<#wilting>

Hû de szép,hû de jó!Mi ez??? <#nevetes1><#hehe><#vigyor>

PSN-ID:SanyaBoss

Én is pont ezen bosszankodom. Egy 140 ezres városból ma egy óra alatt 65ezres város lett úgy hogy igazából nem nagyon változott semmi. Folyton arra panaszkodnak hogy sok a szemét, pedig 4 autóval több van mint amikor nagy volt a város. Ja és dugók nincsenek.
Érdekes.

kill3r21
Folyamatosan, egy darabig minden szép és jó, aztán minden leépül, én soxor tapasztaltam már
bexinho
Szinte nullára hoztam a betöltetlen állásokat, minden tökéletesen mûködött. A gimi, az egyetem, az általános iskola tömve volt (általánosból 2db), a gyárak remekül felszívták a város lakóit, 3*-os volt a technológiai fejlettség, az oktatás 4,5*-os... majd egyszer csak, amikor bõvült a város (létszámilag 65 ezerig - +10 ezerrel), szép lassan elkezdett esni az oktatás színvonala 2*-ig, vele együtt pedig a technológia is 2*-ig.

Mi a fene lehet??? Mindenki be van iratkozva az iskolába, maxon vannak az iskolabuszok (amik eddig elszállítottak 1200 gimist, 1500 kisiskolást) + 1500 egyetemista is volt, dugók nincsenek, a villamos 16 percenként megy, a vonat 13, a hajó 34, a buszok 28 percenként járnak... Van elég parkoló, VISZONT a buszok falkában mennek össze-vissza, felveszik a diákokat, majd elmennek a sulik mellett, és végigmennek a város végébe, hogy még felvegyenek többet... ekkor már 12-13 órát írunk, de még csak 20-40 diák ül a különbözõ közoktatási intézményeimben...

Vicc, így teljesen leamortizálódik a városom! A gyárakba nem lesznek szakképzett munkások, az iskolák nincsenek kihasználva, rohamosan nõ a bûnözés, az önfelgyújtó családok, és az állandóan betegeskedõk száma...

Valaki tapasztalt ilyet?

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

kill3r21
nagyobb terület esetén szerintem a gépigény is nõne, nálam full grafon a majdnem 100ezeres városomban teljesen felzoomolva már már beröccen...
Dzsini
...bár a Forint meg egy jó tizessel lejjebb van, mint múlt héten 😊 de a fél ár, az fél ár, köszi!

(remélem estig kitart az akció)

Aki bõvíteni akarja a játékot,most tegye meg 50%-al olcsóbbak a DLC-k(a vidámparkos nem),csak a városok.De érdemesebb-szerintem 9.99-ért a deluxe upgradet megvenni.😊

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

A való világ.😊A végén csak összehoznak egy király játékot.😊
Csak ne kérnének minden vacakért pénzt..😞
Pedig most az új városom alatt van rendesen olaj,arra gondoltam,abból gyarapítom a tõkémet.😊

Tuvok
Hát én megszívtam, az olajkutas városomban bõdületes hasznom volt az üzemanyagból, a 4.0-ban viszont a mûanyag lett drágább pont annyival, mint addig az üzemanyag, úgyhogy építhettem át az összes finomítót 😄

Az király.😊Így van értelme,nem fix áron.Igaz inkább az eladáskor legyen magas,ne a vásárláskor.😊

Tuvok
Igen, a 4.0-ában visszarakták .