11758
  • Sordoran
    Ez az ingyen játék kiknek jár? Vagyis ha most megvenném járna nekem is, vagy csak akik 18-ig megvették, vagy nincs info erről? Gép fejlesztés lenne első, de ha ingyen játékot tudnék még szerezni, akkor lehet elgondolkodnék, hogy előbb veszem meg, mint terveztem.
  • Dzsini
    Van hivatalos EA fórum, ott vannak topicok, és ők is szólnak hozzá többször - hibáknál, hogy "köszi, ezt tudjuk, javítjuk", "ez új, felvettük a hibalistára", stb.

Hogy milyen újdonságok lesznek (főleg DLC téren), azt pedig nem fogják előre elárulni, bár tippek vannak (pl. van ingame kép ballonokról a város fölött).
  • narumon
    Rohadtul semmi sincs évek óta :(
    Idén is eddig csak Football Manager 2013 és Heart of The Swarmot vettem meg. Mondjuk ez mindkettő bőven megérte az árát, meg most is játszom még velük - csak hol vannak már a régi szép idők amikor havonta több gamet is meg lehetett venni...
    Egyébként Sim City 4 Deluxe most is fent van a gépemen - ott nincsenek ilyen gondok mint a mostanival - akkor miért lépegetnek visszafele? (Kb mint Civilization V azt is megvettem és közben derült ki, hogy bizony a IV-hez képest visszalépés). Nem értem én ezeket a fejlesztőket mostanában :(
  • khalmi77
    elvileg lesz nagyobb pálya, javított útvonalkereső ezáltal közlekedés, és még sok új specializáció. Ezek csak igéretek, de jó pénzért sztem mindent megcsinálnak.
  • narumon
    Arról van valami hivatalos forum, hogy mit csinálnak most a készítők? Miket akarnak még belerakni és minek a javításán dolgoznak? Vagy ez mindenki számára meglepetés?
  • khalmi77
    akkor ne vedd meg, ha ennyire szenvedsz felesleges ekézni magad, nem a te játékod ennyi. Tolj mást.
  • Dzsini
    1 millióra jár acsi :)

15 millió nem lesz, ez nem az a játék.
  • Kodlovag
    Nektek is mindig beadja egy új város építgetésének legelején a városházán azt a küldetést, hogy építsd meg az Arkológiát? Jutalom: §1000
  • khalmi77
    akkor még szánalmasabb az egész közlekedés dzsini :D
  • narumon
    Azért kezdtek rábeszélni, PH-n egy srác 7000 Ft-ért árul kódokat (mondjuk ez annyiból fájna, hogy eddig minden játékom dobozos), ennél olcsóbb valószínűleg később sem lesz, szóval max félreteszem ha nem tetszik addig amig nem javítják - bár az elveimmel ellenkezik egy kicsit olyan szinten, hogy megkapják a pénzem akkor is ha nem jó a játék... :/
  • Dzsini
    A 400 ezer lakos az maximum 50 ezer "valódi" lakó, a többit egy algoritmus írja hozzá :)
  • narumon
    Egen pont ezt nem értem, hogy itt gyak kisvárosok 30-100K ember dugulnak be és viselkednek úgy mint a metropoliszok. Akkor hogy lesz ebből 1.5M vagy éppen 15 milliós város?
  • zuzda
    Videók alapján nekem is voltak kétségeim, tetszett is, meg hát látszódtak a korlátok benne, de megvettem, és nem bántam meg.
    A hibái ellenére is le tud kötni, alig tudok elindulni melóba reggelente.
  • khalmi77
    amúgy most azzal szórakozhatok, hogy egyedül egy várossal húzom fel épp a arkológiát a privát régiómban, poén
  • narumon
    Bár ugye én még nem láttam de amiket hallottam azok szerint az a gond, hogy nem mindegy ugyebár, hogy Vác méretű helyed van vagy mondjuk Mexico City. Persze a régi Sim City is limitálva volt ha így nézed, de ott vígan megfértek egymás mellett a felhőkarcolók a városi negyedekkel, a gettóval, stb. Itt meg azt olvastam, ha már a családi házak közé jobb utat raksz, hogy ne legyen dugó akkor már el is kezdenek fejlődni és lesz belőlük emeletes ház, stb stb.
    Oké néha jó móka átépíteni de miért kéne mindig átépíteni?
  • khalmi77
    1.1M ember vette meg az első 2 hétban, fele originről, ennyi ember nem téved, és nem lesz agymosott a marketing által. Én is mérlegeltem mielőtt megvettem, és nem bántam meg. Pont azt találtam meg benne, amit a SIMSből mindig hiányoltam. Mert azzal jobbára addig játszottam, amíg fel nem építettem egy baszott nagy villát, utána cső. Hát most megkaptam egy játékban ezt az "építkezést" remek :)
  • mrmilan
    "Igazából nem a városok mérete a baj, csak ezt nem látja az, aki nem játszott vele eleget, max kintről 3 videó és teszt után próbál okos lenni (nem fog menni)"
    Na itt a lényeg öregem.
  • khalmi77
    A városok méretei növekedni fognak, bár nem tudjuk mennyivel. Majd DLC vagy kieg.

Igazából nem a városok mérete a baj, csak ezt nem látja az, aki nem játszott vele eleget, max kintről 3 videó és teszt után próbál okos lenni (nem fog menni). A baj a közlekedés, és alapvető játékmechanikák.

Amíg egy ekkora városban ahol van 300-400K ember (mert elérhető) összeomlik a közlekedés (ami nevetséges valljuk be), addig mit akartok ti egy 2x ekkora területen? Tudjátok, hogy nézne ott ki a közlekedés? Hát nem szépen. Javítsák csak a közlekedést MAJD UTÁNA jöhet a nagyobb pálya. Amúgy meg ilyen olcsó játékot sztem még életemben nem vettem, mindegyik 10-12K volt még 5 évvel ezelőtt is, szal fogjuk fel nyilvános béta-tesztnek mert a játék nincs kész, majd nyáron.
  • mrmilan
    Hidd el, ha meglenne és játszanál vele, nem ez lenne a véleményed. Nem mondom, hogy nincsenek hibái, de ha belemerülsz nem tudod letenni (mondom, hibák ellenére is).
    "Én is azért nem vettem meg még..."
    Vedd meg nyugodtan, kurva jó játék.
  • Kodlovag
    Indítasz egy privát régiót, és nyugodtan játszhatsz egyedül. Nem vagy kényszerítve szociális játékra.
  • Hujje
    Ennyire azért nem szőrnyű a dolog. Játszhatsz egymagad is a saját tempódban + van "homokozó" mód, hogy csak azt kapcsold be, amit te akarsz.

Én eddig saját régiót csináltam és senki se jött, szóval tök egyedül játszottam és tök jó egyedül is. Amint írtam a város mérttel nem lehet mit csinálni. De ha egy régiót egyedül használsz, csinálhatsz különféle városokat (ipari, kereskedelmi, turisztikai estleg kertvárost is) és ki lehet élvezni. A látvány és hogy mindig van mit csinálni garantáltan le fog közni.
  • Dzsini
    Magaddal is játszhatsz "szociálisan", minél több városod van, minél jobban elosztva a lehetőségeket, annál jobban segítik egymást a városaid. Nincs vele semmi probléma úgy sem, építheted a régiódat saját tempódban, saját kedvedre. Viszont save-load nincs (csak ha valahogy kilövöd szinkronizáció előtt, akkor az előző mentést kapod vissza).

(a városmérettel kapcsolatban a legkomolyabb korlát jelenleg a víz és az áram véletlenszerű terjedése miatt van, az utcákon "kanyarog" mindkettő, és az egyik sarokból már így is néha nehezen éri el a túlsó sarkot, fogják fejleszteni ezt is, és megígérték, hogy lesz nagyobb alapterületű város is)
  • SANTANTICA #7607
    tudsz szimulált offline játszani: homokozó mód! vagy zárt régió!!!!

tehát tudsz egyedül lenni ha akarsz!

mondj egy simcity-s játékot amiben nincs korlátozva a terület....vagy bármilyen stratégiai játékot :)

nem az a kihívás hogy végtelen mennyiséget tudok lerakni bármiből mert van helyem, hanem hogy a rendelkezésre állót optimálisan ki tudjam használni....igen ahogy fejlődnek a cuccok úgy kell átépíteni a régi városrészeket, újra meg újra :)
  • narumon
    Én is azért nem vettem meg még mert nekem is kicsit "furcsának" tűnik ez így. Én pl nem csak a bugokra gondolok hanem a kötelező "szociális" játékra. Az nem zavarna, hogy online kell lenni ha ettől még másoktól függetlenül építhetnék szép és nagy városokat az én tempómban, de ahogy nézem és olvasgatom ez nincs így. A városok méretei limitáltak (ezt komolyan nem is értem egy városépítős játékban). Szerintem ez úgy működne jól ahogy egy ideális világban kitalálták; mindenki játszik naponta és csak ezzel játszik... :(
  • Dzsini
    Viszont a procigyártáshoz nagyon jól jön az "ingyen" ötvözet (műanyagra kár pazarolni szerintem a szemetet, az olcsó importból is).
  • khalmi77
    Azt figyeltem meg, hogy ha lebontod a városodban az összes újrafeldolgozót, és csak sima szemetesed van, a lakók csak sima szemetet termelnek, amit el tudsz égetni, így nem lesz újrafelhasznositós probléma. Én minden városomnál ezt csinálom és nincs gond.
  • Kodlovag
    rozsa: Én csak hét közben, esténként szoktam játszani. Vasárnap este leszek csak gépközelben. Meg aztán elég kicsi is ez a városom, és nem is tervezem megnövelni. De ideiglenesen megpróbálhatok kialakítani egy masszív fémipart. Egy ilyen nagy műbe be tudnék szállni.

De közben lefoglaltam magamnak egy másikat is, abból majd lesz egy nagyobb. Csak mintha az egy másik nagy műhöz kapcsolódna.
  • Bal0924
    Nagyon jó a Mass Effect 3, de ez a stílus akkor sem jön be. Elismerem nem csak lövöldözni kell, hanem fejlődni, csoportokban harcolni és hol barátkozni hol ellenségeket szerezni... :)
    Legszívesebben azt mondanám, egyik sem kell. :)
  • SANTANTICA #7601
    Dzsini! / Nyirog!

kéne kérni egy tippek/trükkök linket is mert már egy csomó jó kis 5let elsikkadt a fórum bugyraiban....

ilyenek mint pl ha van már egyetemed akkor nem kell feltétlen a többi suli, mert a program a darabszámot figyeli a tanulókból nem a szamárlétrát vagy a szennyvízfeldolgozó hatalmas vízkészletet generál a földbe és oda építve a kutakat nincs több gond a vízre (na persze nem gyárak mellé) meg csak Te egyedül leírtál vagy 7-8 hasonló okosságot...

talán megérett egy link a bannerbe ezzel kapcsolatban.....
  • Dzsini
    Mass Effectben azért (ha nem multizol) nem a lövölde a lényeg :)
    (azzal ott van a baj, hogy még egy vagyont rá kellene költeni - ráadásul Originről, Bioware storeból vegyesen, hogy a játék nagyjából egészét láthasd, az előző részekről nem is beszélve - mondjuk az NFS-hez is van térkép+autócsomag plusz egy játék áráért)
  • Joschka
    Akkor ez tehát valami hülye hiba lehet!
  • Bal0924
    A választottakról...
    A Battlefield 3, Dead Space 3, Mass Effect 3, MOHW jól néznek ki de egyikkel sem tudnék úgy játszani, ahogy kellene..:S A mászkálós, lövöldözős nem az én világom, hiába hogy mást is tud, de akkor is ez a lényegük...
    Maradok az ismertnél, hiába hogy rosszul csinálták meg....:) (NFS MW)
  • Dzsini
    Azért azt vedd figyelembe, hogy a fórumra (bármelyikre) általában inkább a panaszosok irogatnak, nem azok, akik - minden nyűg ellenére - jól szórakoznak vele, jól működő, élvezetes városokat húznak fel. Persze, kellemetlen, hogy pl. az újrahasznosítók leállnak (ez talán a legsúlyosabb probléma), de lehet csomó olyan várost építeni, ahol ez elkerülhető addig is, amíg kijavítják. Az én acélárura összpontosító városomban pl. alig laknak gazdag, művelt lakók, így gyakorlatilag nincs zöld hulladék - nem jelentkezik a probléma. Rengeteg játszanivaló van így is.

Természetesen nem hajt a tatár, nyugodtan várhatsz a vásárlással (ha tényleg nem érdekel egyik ajándék játék sem), idővel mindenképpen csak jobb lesz. A lényeg az, hogy most sem játszhatatlan a játék, de egy fórumon mindenhol főleg a panaszokat fogod olvasni, de abból nem szabad általánosítani :)
  • Hujje
    Hát, én speciel (igaz eddig csak 2-3 várost csináltam) semmi hibát nem tapasztaltam, csak hogy az autók tök nem logikus útvonalon közlekednek. (1-2 bug még biztos van, mint minden játékban). Az egyetlen igazi gond, hogy számomra kicsi a térkép. És nem lehet város kinézetű városokat csinálni (középen felhőkarcolók, közepes épületek, majd kertváros), csak külön külön, de én nem szeretek újat kezdeni, mert nem szeretek párhuzamosan játszani, ha elkezdek egyet, a régivel már nem foglalkozom.

Szóval, tök játszható, én is gondolkoztam megvegyem-e és nem bántam meg. Az meg, hogy 8,5K-ért kapsz még egy játékot, abszolút megéri (szerintem)
  • donatus13
    Azért ha megnézed néhány ember városát, észreveszed ,hogy távolról sem játszhatatlan a játék, csupán idegesítő itt ott.
  • Dzsini
    Még 31-ig gondolkodhatsz, de aznap már el kell kezdeni letölteni, különben elvész.
  • tz19
    Rendkívül lehangoló ez a sok bug amit a játékról írtok. Ez az ingyen game egy kis lökést adott a vásárlás irányába, de újra beleolvastam a fórumba, az itt felmerülő problémákba, és ismét visszaestem... Az egyiknek eltűnik a városa, a másiknak átneveződik, a harmadiknak szimplán leég, becsődöl. Véletlenszerűen leállnak a pénztermelő egységek, a dugók meg mindent borítanak. Akinek eddig jó volt a közlekedése, most a patch-ek után már annak sem jó. Az ingyen game is teljesen más műfajokból választható, tényleg olyan, amire semmi szüksége annak akit a stratégia érdekel. Néhányakhoz hasonlóan én sem tudnék választani közülük....

Nem tudom elfogadható tényként kezelni, hogy csak azért, mert más progik is bugosak, akkor ez is. Olyan alapvető hibák jönnek ki, amit egy 10 fős teszter csapat pár nap alatt simán feltérképez. Ez egy félkész game. Elkészült a külalak, de a belső mechanizmusok nem jól működnek. Pont az ellentéte az legelső simcity-nek ( nem vagyok mai gyerek, játszottam vele :) ). Zéró grafika mellett kellett a megfelelő egyensúlyt létrehozni. Itt meg, ahogy a mai játékoknál általánosan, a látvány lett az első, csak épp a lényeg vész el, a stratégia. A rettentő sok bugtól egyszerűen nem lehet tudni, hogy azért nem jó valami mert hibás a város felépítése, vagy mert program hiba.

Szóval hezitálok még erősen. Nem a 8500 a sok, mert az tényleg örömteli, hogy a régiónkba nem ugyanannyiért árusítják a játékot, mint nyugati szomszédainknál. Hanem elvi kérdésként merül fel bennem, hogy egy banda, aki annyira pénzéhes, hogy ilyen állapotában kiadja a programját a nagyközönségnek, megérdemel-e tőlem egyetlen forintot is.

És csak azért kellett megosztanom ezt a néhány gondolatot, mert a game, a játék típus nagyon bejön. Nincs párja. Ez nem olyan, hogy ha egy fps nem tetszik, ott van másik 10. Tényleg szeretném megvenni, egyszer tuti meg is fogom, mert nem hagyom ki. Csak a jelenlegi állapotát nézve lehet, hogy csak egy fél év múlva kerül rá sor, amikor már olyan szinten áll, amikor tényleg játszani lehet vele, nem bétatesztelni.
  • Bal0924
    Én éjfél óta gondolkodom rajta hogy melyik legyen..:S (mert már akkor megjött a letölthető lista..)
  • laca95
    megjöt az ingyen játék
  • Dzsini
    Hivatalos fórum, van ott témája az elveszett, hibás városoknak - régióknak, jelezd a problémát nekik.

Másoknak is, akiknek városbetöltési gondjaik vannak, ugyanez az eljárás ajánlott.