SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy tudom beállítani hogy éles legyen minden ha teljesen ráközelítek? mindent középre vagy mindent max-ra tettem és így is életlen..:S

khalmi77
Régiónézetben megvetted az áramot nem? Kell egy kis idõ (1 óra játékidõ, tehát kb 1 perc) míg beáll.

Valamit nem értek. A tervem az, hogy az egyik városban termelek "piszkos" áramot a másikban meg felhasználom. Na most már vagy 300mw+ van az áram termelõ városban, mégis hiány van a "tiszta" városomban. Ez valami bug vagy valamit rosszul csinálok?

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Dzsini
A makett-hatás erõsségét (amitõl a nem túl távolban levõ tárgyak már elmosódnak egy kicsit).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

botyika
nálatok is jobb az útkeresés? nálam megszûntek a dugók. mondjuk dél amerika szerveren vagyok és azt pont most upgradelték.
A beállításokban találtam olyat, hogy Tilt-Shift mit állít be ez?

khalmi77
akkor elég minden városba egyetem, vagy azért egy általános suli sem árt?

4,5-es az oktatási szint. 😊
Dzsini
Az kiderült már, hogy lényegtelen az iskolatípus, a lényeg az, hogy a gazdag, mûvelt lakosok fognak többségben újrafelhasználható hulladékot termelni.

Olvasd át az ismert hibalistát.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

khalmi77
És maxos az oktatási szinted? Mert ha igen akkor ezek szerint semmi értelme a középsulinak? Vagy a fõiskolának semmi, ha van egyetemem? Nekem minden van és mindbe járnak, gondoltam így kell 😄 van érted bsc, msc, phd 😄

Nekem középsulim nincs is, csak egy általános iskolám és egy egyetemem és minden gond nélkül megy az újrahasznosító telep. 😊
khalmi77
és elég sok képzett ember, akik középiskolába járnak

Dzsini
Mázli vagy patch.

oneal1
az újrahasznosító központhoz mi kell, hogy folyamatosan menjen az újrahasznosítás?

!Forza Ferrari!

khalmi77
Kritika:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=916uikAEjYc

Dzsini
Ha bírod anyagilag és raktárral, akkor lehet azt is, hogy felhalmozol egy ideig, és egyszerre kapcsolod át exportra a nagyobb mennyiséget, éjfél után, hogy a napi eladás a lehetõ legtöbb legyen.
Érdemes lehet a kereskedelmi központot is felhúzni, hogy meglegyen a nagyobb raktár + fémipari bõvítmény addig, amíg a fémipari központból nem tudod engedélyezni.

Nálam úgy mûködött, hogy:
1: ércbányák + lerakatok, érc export
2: fémipari központ - kohászat upgrade - kohók felszerelése ötvözetgyártásra (szén is kell hozzá, én azt importáltam)
3: kereskedelmi központ, a kohászatból szerzett bevétellel fémipari upgrade (hogy a nagy raktárban lehessen ötvözetet mozgatni)
4: raktárak, vasúti / hajó export, a lerakatok lebontása
5: fémipari központ kereskedelmi upgrade, és a kereskedelmi központ elbontása (mert ugyanazt engedélyezték két oldalról, így feleslegessé vált)

Kellett hozzá egy kis zsonglõrködés, de most egy raktár (2 érc, 1 szén (import), 1 ötvözet modul) vasúti kapcsolattal és 12 teherautóval ellát 3 maximumra fejlesztett ércbányát, 3 csak ötvözetmodulokkal felszerelt kohót és 2 szénerõmûvet. Napi 1 millió plusz, és még az arcology építésre is jut az ötvözetbõl.

creuzfield
Hát ez esetben akkor bõvítem a kitermelést, köszönöm a válaszokat. Segíteni sajnos nem igazán tud senki mivel rajtam kívül egy ember van a régióban Komiki,aki lentebb toborzott

Dzsini
Sima érceladás is jó neki, 3 teljes ércbánya exportja elegendõ, és már jöhet is a kohászat 😊 (a lenti képen a városom is ezt az utat járta)

Ez megint a kicsit slendrián fordítás eredménye.

Én is csak úgy tudtam beelkezdeni, a tévé és számítógép gyártásába, hogy elõtte megkértem a többieket, hogy pakoljanak már le olyan épületeket, aminek segítségével ezt meg tudom tenni. 😊
Tegyél le több bányát. Vagy kérd egy másik város segítségét. 😊
creuzfield
Na hát ez olyan szinten epic, hogy meg kell osztanom. Bányaváros lennék ezért ugye szenet és ércet bányászok, amiket késõbb ötvöznék a kohóban fém-ért. Ezért megépítettem egy fémipari központot annak érdekében, hogy ki tudjam nyitni a kohászati részleget, hogy a késõbbiekben fémet tudjak elõállítani. Na itt van a csavar mivel a fémipari központom csak akkor hajlandó szintet lépni, hogy letehessem a kohászati központot ha eladok napi 160 000 -t érõ fém-et, amit ugye nem tudok még elõállítani. Ötlet miként lehetne ezt áthidalni?😄

Dzsini
9%-on van, a legtöbb panasz a földterületek ára miatt van (nem elég drága), viszont ha növelném, akkor a gazdagok már nem dolgoznának a gyáraimban meg a kohókban. Most nagyjából sikerült eltalálni az iparok fejlettségi szintjét és a lakosok gazdagságát, és van elég kereskedelmi zóna is a vásárlóknak.

Kedvencem az elsõ képen a háttérben látható domb, ahova 1 hullámvasút vezet fel és le, és van rajta 5 darab házikó egy parkkal és egy buszmegállóval. 😊
Több lakó reggelente lesétál az úton a gyárba....

Sajnos híd alá csak utat és fákat lehet telepíteni, így a nagy piros hidam sok értékes területet elvesz, de túlságosan jól néz ki ahhoz, hogy lebontsam 😊 (plusz az elsõ képen látszik is egy kicsit, hogy a jobb szélsõ pillér konkrétan a négysávos út egy részén van rajta, az autósok gond nélkül hajtanak át a vasbetonon)

khalmi77
Elég kemény terepnek tûnik, szép munka. Amúgy azt figyeltem meg, hogy ha leviszed a simek adóját (és magadat kompenzálod termeléssel) akkor nagyon könnyen lehet tartani ilyen 90+ boldogságot is.

Dzsini
Hangulat-életképek, ércbányász-kohász város, háttérben az arcology épül, az elsõ városom, ahol sikerül a 85%-os boldogságot stabilan fenntartani, és építgetni a rezidenciát.

khalmi77
http://www.ign.com/wikis/simcity/Mass_Transit_Strategy

khalmi77
Valami biztos, hogy javítottak rajta már, mert már most mérföldekkel jobban mûködik mint 1.0-val. Nálam helyi buszok elég jól kezelték a helyzetet még 150K-s városban is, csak okosan kell kiépíteni, soha nem volt dugó.

DE a feketeleves: az autópálya a regionális buszoktól, ami egy szomszédos városból is jön vagy 80 EGYSZERRE, na attól totál összefossa magát. Ergo az autópálya ha nem üres környéken vagy csövön van folyamatosan szinte, és ezzel nem lehet semmit sem csinálni. Ezt remélem javítják, más bajom nagyon nincs, bár kaphatnának elsõbbségit a mentõk meg tûzoltók, de ez sztem nekem álom, a programozónak meg horror.

Sajna nincs már semmi helyem építkezni.

khalmi77
Majd akkor próbáld ki a TV gyártást is 😄! Egy prici csomag 67Kért megy el, egy TV meg 190k 😊

csuszi
tré nagyon?

MJ rulz Pink Team The Only One

khalmi77
jöhetne már az az update, de valszeg hétfõig várnak a közlekedés minimális javításával.

Bitang jól lehet keresni a processzorok gyártásával és exportjával:

Vegyél fel barátnak és behívlak egy játékba, ahol van még hely...
khalmi77
csak egy bizonyos szögbõl lehet lerakni úgy tudom

Villamossínes sztráda mellé kell lerakni.
állomás,sín ( a maxos útba benne van) ilyen egyszerû xdxd ja meg,h csak 1 irányba lehet letenni az általános 4 helyett xd
DonC
srácok, valahogy sehogy nem sikerül a villamos remízt letennem. van valami extra trükk?

Kelet 2-õn ha van még valahol hely, meg tudna hivni valaki. dessa1974 az id
Pethy23
Én is most töltöm totálisan kezdõ leszek, aki gondolja hívjon meg. Origin id-m: Pethy23
Hû, mennyien megvették a játékot😄 minden nap sok új ember jön, reméljük lesz jó folytatás is! Mezõgazdasággal.

Shiver
szerver státusz figyelõbe tegyük mán be plz a hivatalosat. ezt -> http://www.simcity.com/en_US/server-status

A felhők felett mindig süt a nap

aki egy kezdõt befogadna, igazán örülnék. Czibu1303

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ottvan...

NecroJoe
Esetleg ha valakikhez kell ember dobjatok egy meghívót: Necro_Ramone

Necro

Elsõ lépések keleten. Ott még van pár hely. 😊
Melyikre gyûjtõd így az embereket ? XD
Küldtem, ha belépsz a játékba, akkor csatlakozhatsz is.
Kedves Aragorn! Ha még van hely, küldenél egy meghívót nekem is? Goose2106 az origin!
Morfi
Oké, köszi.

Mindjárt küldök meghívót.
Morfi
Kelet 2-es szerveren van valahol szabad hely, ahova esetleg beférnék? Morfi30 az id-m.

Nekem ingázók miatt dugul be, de van vasút állomásom, kompom és térségi buszpályaudvarom. Mind maxon pörög, de ugyanúgy dugó lesz, pedig nem lett több utas.