SimCity (2013)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
További épületekkel pedig lehet bõvíteni az egy körben befogadható diákok számát is.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ha hazamegyek, ki is próbálom. Bezárom az összes iskolát. Úgyis állandó munkaerõhiánnyal küzdök, jól ellesznek majd a tanárok gyári szalagmunkásként. Kíváncsi vagyok, az iskolabuszok mit fognak csinálni? Persze ha bezárom a sulikat, el se indulnak. Mit csináljak az iskolabusz megállókkal?
Olyan problémába futottam, amivel meggyûlt a bajom. Telepítés során hiba lép fel a frissítéskor. HIBAKÓD SMCY-28. A játék elindul, de pár dolog hibásan jelenik meg: Adat térkép, régió széle, útmutatók (ALT).
Van valamilyen trükkje, hogy felmenjen rendesen? Már 2. tettem újra, 1x netrõl, 1x dvdrõl, és ugyan ott akad el, a frissítésnél. A Technikai bejelentõ nem segít, és nem ad okos leírást. Ötlet? Esetleg rendszergazda módban kell indítani a telepítést.
Meg ugye a DLC-k folyamatos bevételt jelentenek majd nekik, szóval én nem aggódnék.
Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC
És az hogy is van pontosan, hogy a 2. szintû egyetememnek 2000 tanulót kellene oktatnia egy nap alatt a fejlõdéshez, de csak 1300 férõhelyes az egész? Ezzel együtt én magam is láttam kb 1500 fõs kihasználást. Ugyanez az általános iskolánál pl nem megy.
Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp
Azt persze elismerem, hogy a forgalmat és alternatív utakat is figyelembe vevõ útkeresõ algoritmus az nehéz ügy, és még sokáig kell rá várnunk. De a célpontválasztás szerintem egyszerûbb kérdés.
A felsõt dozeroltam és helyre is jött.
Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp
A buszok problémásabbak, mivel buszoknak van egy kapacitása, amennyit elbírnak szállítani, akkor nagyjából megint falkában közlekednének. Ott olyan lenne jó, hogy egy lock már elindult a busz, fel szed amennyit tud. Buszmegálló lockja feloldodik jöhet a következõ, de ami elhagyta az nem térhet vissza amig x db busz nem járt ott.
Emlékszem sok éve, amikor az OpenTTD-nél zümmögtek az útkeresõk fejlesztésével, akkor azért sok kellemetlen helyzet adódott, de ott elnézõbb volt a tömeg, hiszen egy nyílt, ingyenes programról van szó (dugóelkerülés, forgalomfigyelés, és a többi). A SimCitynél ha bármilyen javítást kiadnak nyilvánosan, annak csak jobbnak, problémamentesebbnek szabad lennie, mert rajtuk a sajtó szeme.
Biztosan gõzerõvel dolgoznak rajta.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
- A megállóba beragadó buszok csak egy bug, a javítása ugyanakkor jelentõsen enyhítené a forgalom problémákat.
- Olvasgattam egy kicsit arról, hogy választanak célpontot a buszok, meg egyebek. Adott a probléma mértéke (x sim vár a megállóban) és a távolság (y egységre van tõlem), amibõl mond egy számot rá, hogy melyik a legakutabb probléma, és oda megy a busz. És a legtöbb buszra ugyanaz a megálló adja a maximumot. Ha pedig egyszer már betömörültek, úgy is maradnak. Ehelyett azt kellene csinálni, hogy a már úgyis kiszámolt probléma listából nem a legakutabbhoz kellene menni, hanem a lista elsõ 3-5 helyezettjébõl a probléma súlya alapján véletlenszerûen választani egy célpontot. Rögtön sokkal jobban szétoszlanának. Ez kb 3 sor kóddal megoldható lenne, nagyjábó 0 extra számítási igénnyel. Innentõl kevésbé érdekes, hogy milyen béna az útkeresõ algoritmus, hogy a busz szigorúan a méterben legrövidebb úton megy, mert nem járnának a buszok falkában, és nem tartanák föl a forgalmat, és egy ilyen aprócska javításnak is jelentõs hatása lehetne.
- A szirénázó jármûvek simán leelõzhetnék a tömeget. Vagy ha ezt nehéz leprogramozni, akkor ideiglenesen egyszerûen keresztül mehetnének rajtuk, aztán majd megcsinálják normálisan.
- A tûzoltó miért az útról olt? Kiállhatna a házhoz. De amíg az autósok nem tudnak egy ilyen dugót elkerülni a béna útkeresõ miatt, addig ideiglenesen lehet, hogy egyszerûbb lenne így javítani.
- A simeknek nincs saját lakása, a munkaidõ végén a hazafelé menõ simek a legközelebbi szabad otthora hajtanak rá mind (voltak róla jó kis tesztvideók). Aztán ha betelik, akkor a következõre. Ez nagyon vicces viselkedés, a legegyszerûbb programozás, és nem valami életszerû. Úgyszintén lehet szerepe a dugók kialakulásában. De ha a simek tudnak maguknak legközelebbi lakást választani, akkor már úgyis rendelkezésre áll a lakáslista. Miért a legközelebbit választják? Miért nem random? Csak meg kell jelölni a listában, hogy elindult-e már oda egy sim, és amelyik betelt, azt kivenni a listából. Sokkal életszerûbb lenne. Nem kell óriási erõforrásigényt fordítani arra, hogy minden simrõl megjegyezzük, hol lakik. Bõven elég lenne, ha a simek véletlenszerûen választanának lakást, a hatás ugyanaz lenne, és nagyon jó szimulációját adná a kialakuló forgalomnak.
- Ugyanez áll valószínûleg a munkába menésre.
- Ha a föntieket mind megcsinálnák, akkor már nem is lenne olyan égetõ szükség egy új, bonyolultabb, erõforrásigényesebb útkeresõ algoritmusra (hosszú távon persze kell, a még nem is létezõ nagyobb városokhoz mindenképpen). Mert ezek szerintem csak egyszerû módosítások. A döntések pillanatában az úgyis meglévõ adatok közül mást vesznek figyelembe.
Hasolót láttam a rendõrségnél. Bûneset folyamatban, jelzi az épületnél. Ott járõrözik mellette vidáman a rendõrautó oda-vissza, és nem törõdik vele. Hanem késõbb, a kapitányságról küldenek egy kocsit. Ami vagy odaér idõben, vagy nem.
!Forza Ferrari!
Ki van ez találva nagyon😊
Tegyél le a közelébe szennyvíztisztítót az tiszta vizet pumpál a földbe 😉
Köszönet az infóért Dzsini-nek ha jól emlékszem :]
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
brutál sok víz van a talajban, de ha lerakom a szivattyúállomást, akkor az összes vizet kiszedi a talajból.
Hogy lesz ott újra víz? Mert így egy idõ után nem lesz víz egy városban sem...
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
Az új útkeresõ már érdekesebb feladat lesz, azt nem fogják holnapra újratervezni és beüzemelni.
Másik kedvencem az újrahasznosító, elsõ nap tökéletesen mûködik, rengetek lóvé jön belõle. Másnap beloggolok és áll az egész. Semmit nem gyárt le...
Folyamatosan járnak a vonatok, és egyáltalán nem tartják fel úgy a forgalmat, hogy abból dugók legyenek, nálam bevált.
http://youtube.com/indieGoTV
Parasite Eve 2, best game EVER!
A nagy stadiont is bezárattam, mert nem volt elég látogató.
De a kisebben mennek az események 😊
A játék elején ne féljetek felvenni akár 150.000$ hitelt.
Ez az elején kb óránként 1.500$ os kiadást jelent, de akár 3x-os bevétel is lehet már 3000-4000 fõnél, így az elején nagyon könnyû visszafizetni a hitelt. Én egybõl kiépítettem a teljes sugárut hálózatot már indulásnál, és azóta sincs problémám a közlekedéssel.
Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit
Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit
Barátságosan néz ki a -40 ezres óránkénti bevétel - mivel tartod kordában?

Mindenképpen jó lenne újra kezdeni.
A halál csupán a kezdet...
Tökmindegy, mert a recycling center így sem megy, anélkül meg nem érdemes továbbmenni mert sírnak a lakosok, hogy sok a szemét.
A nukleáris erõmûvet is elhamarkodottan tettem le, nem figyeltem, hogy annak nagyon nagy a vízigénye, mire sikerült megoldanom a problémát a fél városom kiürült. Elõtte meg áramkimaradás miatt nagyon sokáig nem mentek a szennyvízszivattyúk és a belváros talajszennyezése emiatt maxra ment, innentõl kezdve meg állandóan sírtak a lakosok a sok betegség miatt.