216
-
ntom #16 Csak felvilágosítással nem lehet elérni semmit. Ha működne, az orvosok körében 0% lenne a kávéfogyasztó/dohányos.
Az meg hogy mindenkinek a magánügye, hogy miben hal meg és mit zabál, addig a pontig igaz, amíg az eü nem finanszírozza évtizedekig az életmódjavító dolgait a közösből.
Amikor napfogyatkozás volt, volt egy baromarcú, akit mutattak a tv-ben, hogy beleégett a nap a szemébe, merthogy szemüveg nélkül belenézett. Megkérdezték tőle, hogy nem hallotta-e a tv-ből, hogy tilos direkt a napba nézni akkor is, amikor az már szinte teljesen el van takarva? A válasz az volt hogy igen, de neki senki ne akarja neki megmondani, hogy mit csináljon. Nem baj, leszázalékolták, és 25 évesen egy rokkantnyugdíjassal több, akit el kell tartani.
Az emberek nagy részénél nem működik a meggyőzés, csak a tiltás, vagy az árak irracionális mértékben való növelése. -
WeAreMany #15 Nem tanítani kéne bakker! Ilyen nyomorult Kedves Vezető mellett vedd meg naponta a húst, zöldséget egyéb kiegészítőt. Én is szívesen tolnám a rántotthúst hagymával, paprikával, paradicsommal stb, meg nasinak a görögsalátát. Mennék futni Margitszigetre naponta, csak amikor este 6ra érsz haza és még tanulnod illetve dolgoznod kelle már nincs benned olyan motiváció. Nyáron a sz*ros BKV le van cserélve biciklire, ami marhaélvezetes csak az nem amikor a 3. lámpádat lopják le és 20k-ra büntet a rendőr mert nincs lámpád...
Egy idő után elunod, ha az életed múlik rajta ha nem. -
wednes #14 Akkor ne is egyél semmit?
Nem az a probléma, hogy az emberek túl torkosak és sok érdességet esznek meg. Alapvető élelmiszerek (pékáruk, felvágottak stb) cukor (és só) tartalma sokkal magasabb mint, pl 30 évvel ezelőtt. Pláne ha kénytelen az ember még olcsóbb élelmiszert venni, akkor több "műanyagot" eszik meg, mint természetes táplálékot.
Volt egy kimutatás, hogy 30%-al több cukor jut a szervezetünkbe most, átlagosnak nevezhető étkezéssel (nem torta zabálással), mint pár évtizeddel ezelőtt. -
vargagergo13 #13 Igen, a megoldás az lenne ha tanítanák az egészséges életmódot az iskolában, meg szerintem a természetgyógyászatot is lehetne ezzel az erővel, csak akkor megint ott tartunk, hogy a multinacionális élelmiszer gyártók (szörnyen hangzik) és a gyógyszeripar profitja zuhanásba kezdene. Azt meg ők nem szeretnék.
-
Roman #12 Muhaha, viszont a koleszterolnak se tesz jót a sok hénhidrát herintem. Pár éve napi 7-8 egész tojást ettem, sok disznóhúst, marhát, blablabla, kb. nullszénhidrátos étkezés mellett.
A koleszterolom normális tartományban volt, egyedül a HDL-em volt kissé emelkedett.
Most alig eszek zsíros dolgot (napi kb. 50 gramm sajtot kb.), ellenben sok szénhidrátot tolok, és a koleszterolom az egekig kúszott. :o) Asszem ideje elővenni a zatorvát. ^^ -
#11 Szerintem jó lenne, ha az iskolákban tantárgyként oktatva lenne az egészséges életmód. Az ilyen és ehhez hasonló dolgokat jó lenne tisztába tenni már gyerekkorban. Talán akkor kevesebb lenne valamivel a beteg emberek száma. Mert a probléma az , hogy ugyan a neten tudnak tájékozódni az emberek, de az iszonyatos mennyiségű dezinformáció miatt sokan nem veszik komolyan egyik figyelmeztetést sem. Szóval elvesztették a bizalmukat az ilyen "jelentésekben". Nem hibáztatom őket, én is kétkedéssel fogadtam pl ezt is.
De szerintem abban igazuk van ,hogy több cukrot fogyaszt egy átlag ember mint amennyit kéne. És ez nem is teljesen magánügye. Mert utána meg súlyos terheléseket ró az egészségügyre. Igaz ha sokáig él, akkor meg a nyugdíjrendszerre. -
#10 Ha már édesítőszer, akkor inkább méz. Abból is a hazai termelői.
Amúgy még plusz a cukorhoz: Nincs megemlítve, hogy savasít is amire még rátesz, hogy a candida gomba szénhidráttal táplálkozik, elszaporodik és még termel savat a szervezetbe. Belülről rothasztja szét a testet. -
Lack #9 Nem kell annyi cukrosat zabálni!! Néha jó lenne mozogni, friss levegőn lenni. Ilyen egyszerű. -
#8 Ha tudod, hogy különben megdöglesz és tapasztaltad már a hatásait, akkor leszoksz róla villámgyorsan (vagy tényleg beledöglesz). Én is így jártam, ezért EGYÁLTALÁN nem fogyasztok finomított cukrot, sőt semmiféle helyettesítő vegyületét sem. Amennyi a szénhidrát-szegény élelmiszerekben van, annyi pont elég a szervezetnek, még túl sok is sajna. -
#7 Minden állat szereti az édeset. Az ember sem különb. Leszoktatni az édesről genetikailag lehetetlen. Csak akkor lehetne, ha módosítanák minden embere ízérzését. -
#6 "Tiltsuk be a cukrot", helyesen "Tiltsuk be a vizet?"
Faszé nem lehet ingyen javítani? -
Roman #5 A kresztálcukerral nekem a bajom az, hogy fele fruktóz. A glükózzal túl sok gond nincs, amíg mértékkel fogyasztja az emberfia, de a fruktóz? Kéremszépen, az gonosz egy dolog.
Ha valaki szeretne félelmetes dolgokról olvasni, az az ncbi oldalán beírja a keresőbe a fructose szót. Elég szomorú hogy a diabetikus termékekbe azt teszik (vagy ha nem azt, akkor valami óccsó fosató édesítőszert aminek olyan íze van, mintha a kémialabor padlóját fölsöpörnéd aztán nyelvrevennéd...)
Igazából jó alternatívák lehetnének egyes peptidek, amelyek természetesen édesek, ezeket lehetne kilószám gyártani a jó öreg colikkal vagy saccergombákkal. Kis bűvészkedéssel mgé termostabillá is lehetne tenni egy párat.
De az édeskézés amilyen primitív és egyszerű dolog, annyi tévhit van vele kapcsolatban. Pl.: "barna cukor" (szacharóz az is sicc) "méz" (ami szintén kb. fele-fele glükóz-fruktóz) meg "nádcukor" (magyarul szacharóz).
Szóval érdemes lenne alternatívák után keresgélni, mert:
1. pénz van benne
2. könnyebb még több töményédes cuccot megetetni a néppel mint leszoktatni őket az édesről
3. challenge
-
#4 Mindennek köze van mindenhez, de azért ne felejtsük el, hogy a vízivásba is bele lehet halni, ráadásul gyorsabban mint a cukorevésbe. Tiltsuk be a cukrot? Esetleg növeljük meg az árát adókkal? Le kéne már szállni a földre és felnőttekként kezelni az embereket. Ha valaki napi 10 kanál cukrot akar belapátolni, had tegye, az ő felelőssége. Nem kellene birkának tekinteni az embereket. Felvilágosítani lehet, és aztán van aki megfogadja, van aki nem.
Mindig felbassza az agyam, hogy pár tudós megmondja, hogyan kellene mindenkinek élnie. A egyiknap a tojás szar, másiknap a tej, harmadnap a cukor, negyednap a levegő stb. -
joghurt3 #3 Az a gond, hogy nem a kristálycukor kanalazására gondolnak a kutatók elsősorban, hanem hogy szinte alig kapsz olyan élelmiszert, ami a "jobb íz" kedvéért nincs telerakva cukorral (nem répacukorral, hanem a kukoricából iparilag előállított glükóz-fruktóz sziruppal, mert az olcsóbb). A paradicsom amúgy is eléggé szénhidrát-dús, de a ketchupba még belelapátolnak egy rakással. Az emberek inkább veszik azokat az ecetes savanyúságokat, amikben több a cukor. Stb. -
Jonah #2 Szerintem itt nem csak nagy mennyiségekről van szó. Alapvetően a természet nem ismer egyetlen olyan táplálékot, amely olyan tisztán tartalmazza a cukrot mint a hétköznapi kristálycukor. Nem csak nagy mennyiségben, de már kicsiben is borogat ezt-azt. Az ember normális táplálkozás mellett meglepően hatékonyan működik. De ha ezt vegytiszta cukorral verjük agyon az pl. a hasnyálmirigy túlzott terheléséhez vezet, ami egyenes út a diabetes felé.
De ez csak az érem egyik oldala. A másikat elhallgatják. Érdemes megnézni, hogy hogyan készül a kristálycukor. Az én véleményem az, hogy kémia órán megtanították nekünk : a vegyszert soha ne kóstold meg! -
#1 Nagy mennyiségben minden káros, ennyi erővel megemelhetnénk mindennek az adóját. Mértékletesség!