4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Ulthane
    Magyarul a zanza
  • Micsu
    ez várható volt főleg hogy kontrollerrel nem szeretnek a konzolosok sokat "pakolgatni", szarabb is megoldani mint egérrel ide oda húzgálni a cuccokat
  • markastor
    Én csak középiskolás voltam akkortájt. Számtalan hiányzás és egyes lett az eredménye. :)
  • Kindred Blades
    Nem fest rosszul. De butítják a mikromenedzsmentet.
    Én vagyok az egyetlen, aki egyetemen, az államvizsgára való készülés helyett a bázisain pakolászta a lőszereket, és küldözgette bázisról bázisra a katonákat, hogy egyenletes legyen az eloszlás?
  • Micsu
    az a baj hogy az ufo név = a bugokkal sajnos :S, én a tftdt nyomtam abban is voltak bugok de inkább lehet nevezni ufo 1.5nek :P
  • markastor
    Azanyja... jó lesz ez nagyon.
  • Molnibalage
    Csak azért, mert UFO defense nevezetűt töltöttem le, és az produkálja ezeket a hibákat...
  • fb
    First Screens And Details Of XCOM: Enemy Unknown
  • Micsu
    garancia max annyi hogy eredeti a játék és valszeg a legutolsó jól működő verziót lehet kapni
  • Molnibalage
    És mi a garancia, hogy az jól fog menni? A bugos, nehézségi szintre nem reagáló jól fut. Találtam egy olyan, ahol a superhuman tényleg superhuman, csak éppen a lövés és pár animáció állítás sebessége nem megy, a képernyőszkrollozás kezelhetetlenül gyors és a képernyő bal oldalaának pár %-a lelóg.
  • Molnibalage
    Stb.
  • kissssss
    azt a fránya arany középutat amire gondolsz elég nehéz lesz eltalálni :-/
  • PiszkosFred
    Kevesebben elik tul az ufo legenysegebol. Ha jol emlekszem.
  • kissssss
    én kifejezetten rühelltem mikor a katonáimat küldetés indítása előtt mindig újra fel kellet szerelni a megfelelő fegyverekkel, tehát konkrétan ez alatt annyit értek hogyha az előző küldetéskor 2 ember lesérült és a kórházba vonult akkor a fölös felszerelést is rá aggatta a meglevő emberekre a következő küldetéskor, így gyakran megesett hogy egy katonámon már fegyverszétosztáskor 2 vagy 4 lézerpuska volt én meg nem győztem leszedni róla a fölös cuccot.
  • Molnibalage
    A sérült hajón az kisebb erővel támad? Ha nem, akkor értlemetlen az egész.

Pont ezért mondom, hogy az eredeti UFO modellezésén bőven van mit javítani, egy 1:1 reamke 0 fejlesztéssel (persze grafikát leszámítva) az gyalázatos lenne.
  • pointer4
    Nekem meg a sectoidok :D
  • Papa01 #96
    Mondjuk a termolándzsa nekem nagyon hiányzott! :))
  • pointer4
    74 üzi, azt hittem már meg is jelent ?! :D
    Remélem lesz annyira változatos a fegyver arzenál, mint az Extraterrestriálsban :D Meg sokrétű a techtree.
  • SZU
    Igazából a védelmeknél csak az utolsónak van értelme. Az valami 80%-os pontossággal lő és 2-3 találattal leszed egy VL hajót. Tehát kell építeni mondjuk 3 tornyot és 1 base shieldet oszt hali. Nem száll le semmi az engedélyed nélkül... =)

Az utolsó előtti védelem (UFO plasma tower, xcom sonic tower) már necces. 70% pontosság és fele akkora sebzés mint az utolsó. Ezekből kellene 5-6 tornyot építeni és esetleg egy shieldet. És akkor is lehet hogy átjön egy lukas hajó. Pénz és hely kidobás.
  • gandrus
    Nem, inkább ezt a hozzáállást, de hagyjuk, ne offoljuk szét a topicot.

Meglátjuk, ez az X-com milyen lesz. Remélhetőleg nagyon jó.
  • Micsu
    most egy lol ennyire magadra vettél?
  • Micsu
    steam? :)
  • gandrus
    Ízlésről vitázni szerintem abszolút hülyeség. Nem értem miért kezdesz ilyenen vitatkozni, de semmi értelme, és csak magadat minősíted vele...

Én nem nevetlek ki, se nem próbállak megtéríteni, csak elfogadom azt, hogy más az ízlésed. Azt viszont már nem, hogy az eltérő ízlésem miatt kinevess...
  • TreDoR
    Meg most már azt is tudom, hogy az UFO: Aftershock miért egy bughalmaz, az Altarosok lekopipaztézték az XCOM forráskódját
  • TreDoR
    Aham. Na m1, legalább volt hely plusz hangároknak.

Még a végén kiderül, hogy bugok tartották egyben az egész játékot :S
  • Molnibalage
    Honnan lehet leszedni a bugmentes X-COM Enemy Unknow-t?
  • MitsuMishi
    ;))

"Elerium collection from a base defence mission can only happen if elerium pods are generated in the battlescape. If you have 10 units in storage, the game will generate 10 pods in the base, given sufficient space in the object table. But because the way the game automatically converts 1 pod into 50 units at the end of the mission, you're basically getting 5000% more elerium from your own pods (those that don't get destroyed, anyway). None of them come from the aliens! This will only happen in earlier versions of the game. "
  • Molnibalage
    Én egyszer építettem, hogy lássam mire jó. Semmire...

Minden játékot úgy kezdek, hogy felhúzók egy rakás raktárépületet.
  • TreDoR
    Ez elvileg attól függ, hogy van-e védelmi épület a bázison. Ha nincs VAGY van, de egyik sem találja el a hajót, akkor kapsz eleriumot, ha eltalálja akkor nem. Én ezért nem építettem szinte soha ilyen épületeket, hogy legyen elerium bevételem a bázisaimat ért támadásból, az említett játékomnál emiatt rendesen rá is b*sztam.
  • Molnibalage
    Csak az a fura, hogy néha kaptam anyagot, néha nem.
  • Micsu
    számomra lehet nevetséges a véleményed vagy nem, te is tarts tiszteletben másét ;)
  • TreDoR
    Persze, mert a csatahajókon rengeteg elerium van üzemanyagnak.

Nekem egyszer olyan volt, hogy megtámadták egyik bázisom, és utána minden órában ugyanazt, annyi eleriumom volt, hogy nem fért el a raktárakban, de akkor is hozzáadta. Csak éppen nem volt türelmem megvárni a védelmi épületek felépülését, úgyhogy abbahagytam azt a játékot.
  • Molnibalage
    Bázistámadás nálam szökőévenként volt. Egyszer meg a bázisvédés során a gép nekemadott több száz eleriumot. Csak lestem, hogy mi van.

A most leszedett UFO-m sanszoan az a változat, ami bugos. Supehuman fokozaton még áprilisban sem láttam egy köpenyest sem, sectoidok alig párszor próbálkoztak mind controllal.
  • SZU
    Nekem a vége felé már a tököm tele volt, amikor már szinte minden ki van fejlesztve, csak az űrhajó épül és napi 1x megtámadják az egyik felfedezett bázisomat.

Pénz sem kellett, így gyorsan felhúztam minden bázisban 2-3 PWT tornyot (Pulse wave tower) és egy base shieldet, ami miatt 2x tüzelhettek a tornyok. Így gyakorlatilag folyamatosan lelőtték a védelmek az összes támadó VL hajót! =)
  • gandrus
    Nekem a TFTD nem tetszett annyira, inkább az első meg a harmadik.

Bázistámadás volt az EU-ban (a mi bázisunkat is támadták, meg mi is támadtuk az ufokét, ha fel lettek fedezve). Több pályás csata is, bár csak egy, Sidoniában.
  • SZU
    Azért az extra featurek a TFTDben az UFO EU-hoz képest még:

-Ajtó nyitás 1 AP, anélkül, hogy átlépnél rajta.
    -Több pályás csaták. Elfoglalt kereskedelmi hajók, bázistámadás, idegen kutatási terület.
    -Gyorsabban terjeszkedett a gép superhuman fokozaton.
    -Víz alatti és fölötti pályák.
    -Nyomasztóbb színvilág.
    -Keményebb ellenfelek, erősebb psi támadások.
    -Nem lehetett egy bizonyos szintnél túl fejleszteni a karaktereket. A legnagyobb érték kb. a célzás és a psi támadás lehetett. Az se több mint kb. 150.
    -A gauss technológia nem volt olyan ultimate, mint a laser. Ergó a játék elejétől rá voltál kényszerítve a jobb és jobb fegyverek kikutatására.
    -A sonic fegyverek nagyobbat sebeztek, mint a plasma mordályok. Ezért a nehézpáncélos katonák sem bírtak ki sok lövést.
    -A Föld kormányai gyorsabban megszüntették a támogatásokat, ha védtelenül hagytuk őket. Ergo hamar csődbe lehetett menni, ha nem építetted az első bázisodat a legnagyobb támogatók közé és a másodikat is hasonlóan.

Szerintem nehezebb volt.
    Bár jobb lett volna, ha a kettőt teljesen egybegyúrva adták volna ki. Tehát bárhol lelőve az ufo játszható terület legyen. Víz alatt, búzatáblán stb.

OFF jó kis Laser Squad remake nincs? =)
  • Papa01 #76
    Jaja, így én is szórakoztam. :D
    De a kedvencem az volt, amikor a rákembereket a termolándzsával kaptam el. Ez a fegyver nekem nagyon hiányzott az Extraterestrials-ból.. :)
  • gandrus
    Mi olyan vicces? Az, hogy szerintem jobb a 3., mint a 2. rész?

Nem kell egyetérteni vele, neked lehet más véleményed, de attól még lehetne tisztelni mások véleményét...
  • Carmang
    Nekem is az Apocalypse a kedvencem, azok miatt amiket írtál :)
    Az első rész végjátékban nekem viszont mindenki pszí mester volt. Azzal szórakoztam, hogy az első meglátott idegent átpszíztem, és azzal leszedtem a környéken levő többi idegent. Ha elfogyott az AP, akkor a következő körben hagytam, hogy a társai leszedjék.
    A TFTD-nek egy jó tulajdonsága volt az első résszel szemben: lehetett ajtót nyitni anélkül, hogy beléptél volna rajta.
  • Molnibalage
    A simában is át lehet vajon nevezni?

Eddig soha nem szöszöltem vele, de most tuactjával vettem fel katonát. Akinél a fire accuracy nem érte el az 55-60-at alapból, annak viszlát. Az ilyen ember max. golyófogónak jó. Ez megy elöl és löveti le magát, hogy a többi lássa az ellent.

Az UFO 1 legnagyobb hibája a recon renszer. Ha egy valaki átlát a pl egyfüsfalon, akkor pálya túlsó részén levő ember is tudott lőni rá...