42876
-
#6690 Meg lehetne csinálni hc-re beépített segítségekkel, amivel nagyanyám is elvezeti, és akkor mindenki boldog. Főleg nagyanyám, ő sose játszott ilyenekkel. -
Screenracer #6689 Szerintem semmi köze a DX-eknek, a fizikához. Itt az inkább a baj(?), hogy mindenki számára egy elérhető, élvezetes játékot akarnak csinálni. Az nKP nagyon nehéz és igen frusztráló lenne az EA, Codemasters közösségnek. De azt se engedheti meg magának(Kunos), hogy azoknak a szintjére butítsa le az AC-t és nem is akarná, de most már ő se lesz fiatalabb és szeretné megalapozni a jövőét. Magyarul pénzt szeretne látni. Választania kell. Vagy a HC közösséget szolgálja ki és ő lesz a hősük. Vagy szidni fogja néhány tízezer ember, de legalább millós tételben megy el a cucc. :) Én a milliós eladás mellé tenném le a voksomat. :D Az mind szép és jó, hogy valaki nem adja fel az elveit de a túlélőösztön mindig erősebb lesz. Szerintem még így is etalon lesz az AC, hogy sokat fog könnyülni az nKP-hoz mérten. És abban is biztos vagyok, hogy egy esetleges pénzügyi siker esetén még az is előfordul, hogy nextgen konzolon is lehet majd nyomatni az AC-t néhány éven belül. Mert ugye, a pénz, az nagy Úr. :))
Szóval nem hiszem, hogy ha egy szim jól néz ki, attól rossz lesz a fizika benne. Legfeljebb tovább tart megcsinálni. :DDD -
#6688 Ez nem ujdonsag. A moddereket mar korabban is logikusan elszipkaztak (SimBin, CARS, SRW), de itt az AC, Aris GTR2 modder volt (P&G), es valszeg az itteni tartalmakat sem az utcarol felvett "draga" munkero csinalja:)
A moding haldoklasa az AC-t is erintene, mert ok is a modolast tuztek ki celul, de itt legalabb "boven" lesz alaptartalom is, bar a palyak szama eleg karcsu. -
#6687 Ez igen jó hír rF2 szempontjából ....
Bár ez modderkedés véleményem szerint már halott dolog .... -
#6686 Az iR-nel csinaljak a DX11-et, valszeg ott nem fogja taszitani:D De naluk elsosorban nem is a csilivili miatt csinaljak, valszeg inkabb a sebesseg es lehetosegek miatt. -
#6685 R3E: Foleg ugy draga, hogy lenyegeben hasznalhatatlan. Mert van benne egy csomo jo auto (bar nagyreszt ugyanugy viselkednek:P), de csak egyedul lehet korozni:D
Valszeg ez a mostani koncepcio, hog nem kulon-kulon dobozos programokat adnak majd ki (GTR1, GTL, GTR2, RACE stb.), hanem az alap tartalom fizetos szolgaltatasba beleintegraljak majd a kulon programokat. Ugy mint most a DTM 2013, aztan jovore a DTM 2014, es valszeg kesobb (ha meg vannak meg a licenszek) johet a WTCC, GTR meg akarmi mas;D
Amug csak most tudtam meg, hogy megszereztek azt a palyakeszito moddert is, aki eddig az egyetlen normalis minosegi rF2 tartalmakat csinalta (Croft, Putnam, Poznan). A DTM palyakat mar o csinalta;) -
#6684 Nem lett az felmagasztalva, még mindig a egyik legjobb. -
#6683 Az nKP sokkal egyszerubb program volt mint ez, kevesebb volt a hibalehetoseg, es mar eleg jol kiforrott amire megjelent es folatamtosan patch-elte.
Az nKP 3-4 eves program volt, amire megjelent 2005-ben. Az nK volt az elodje, teljesen jo cucc, ahhoz kepest szinte csak grafikaban valtozott az nKP. Vagyis mar a kiadaskor egyszeru de jol osszedrotozott es tesztelt cucc volt. Utana mar csak tovabb fejlodott.
Az AC azert sokkal komolyabb technikailag, csak meg nem tart azon a keszultsegi szinten, mint az nKP volt amikor megkaptuk.
Raadasul az nKPnek csak a HC-szim volt a celja, kizarolag versenyautokkal.
Az AC nagyreszt utcai/sport autos, kicsit "mindenkinek" celkozonseggel. Ami nem rossz, de mivel szelesebb celkozonsegnek keszul, valszeg vannak benne egyelore kompromisszumok, hogy mindenkinek jo legyen. Amit majd folyamatosan orvosolnak;)
Pl. itt valszeg cel volt, hogy latvanyosan driftelheto legyen, ami miatt kicsit minden auto drift-baratnak tunik:)
De kesobb valszeg ez a gumik es a felfuggesztesek valtozasaval azert arnyaltabb lesz. -
#6682 -
GPx8 #6681 Szvsz. az NKP lett felmagasztalva, mert, hogy Kunos egyedül fejlesztgette és akkor hű meg ha! :)
Biztos vagyok benne, hogy az AC-ben a sok munkája kizárólag a DX10/11 programozásban volt, az autókezelési alapok már jöhettek az NKP-ból.
Csak halkan jegyzem meg, nehogy eljussunk oda, hogy kiderül, hogy szép grafikával nem is tud senki vérbeli szimulátort csinálni. Valahogy olyan, mintha a DX11 csili-vili taszítaná a "fizikát"... :) -
#6680 Én azt mondom, ha ezt befejezik ,megírják normálisan a felfüggesztést, gumit stb ,akkor ez lazán felül múlja az NKP-t.
Jelenleg tesztelésre jó, élvezetes, de néha nevetségesen bugos, félkész buta ,béna vagyok, nem értek hozzá ....kinek mi tetszik :)
A fizika elég kaptafa, nyomokban azért lehet nem lendületből csúsztatós stílusban is vezetni ....
Majd ha azt mondják kész ,akkor meglátjuk, jelenleg NKP valóban jobb szerintem ....fizikában, Mint játék elég elvetemültnek kell lenni hozzá, hogy valaki játszon vele :)) -
#6679 Tippem szerint, az 1.0-ig egy jo fizikas, jol osszerakott, latvanyos drivinggame-et akar osszehozni, drifttel, gyorsulassal, divatos sport autokkal, csillogassal stb.
Aztan ha megjelent, ahogy korabban irta, 5 evig "tamogatni" akarja a programot, ami a DLC-ken kivul (folyamaytos bevetel) foleg azt is jelentheti, az iR-hez hasonloan, hogy folyamatosan boviti es fejleszti majd a fizikai funkciokat.
Mert azokkal azert el lehet pocsolni.
Pl. az iR-ben legalabb 3-6 honapig nem volt gumifust (:P), amig osszedrotoztak rendesen a gumifizikaval. Mert nem fustoljon mar a gumi minden apro-csepro fekezeskor, csak akkor, ha az a tipusu gumi, eppen annyira meleg, hogy mar eg is. Egyszeruenk tunik, de valszeg nem az.
Vagy ott a fekezes. Azzal is elszorakoznak, mert mas-mas tipusu fektarcsa mashogy melegszik es hul, ad nyikorgo hangot hidegen vagy nem, es meg arrol is hosszan posztoztak, hogy mennyire macera megcsinalni, hogy a fek melegiti a felnit, a felni a karkaszt, az a gumit es a feluletet, az mennnyire valtoztatja a nyomast es igy tovabb.
De Kunosnak ket nagy elonye van az iR soon-nal ellentetben.
Nincs fizetett szolgaltatas a program mogott, igy megteheti hogy folyamatosan frissitsen, valtozzon a program, esetleg meg bugos is lehet;)
Masreszt Kunosnak vannak egyszeru de nagyszeru megoldasai, ami kicsit fapadosnak tunik, de lenyegeben mukodik:) Igy gyorsan ossze tudja lapatolni a lehetosegeket. Lasd nKP eso megoldasa:) -
Timbu #6678 Ezt nekem magyarázza meg valaki. Nem próbáltam a NKP-t, de mindenhol azt írták róla, hogy "A" szimulátor, csak szerény tartalommal. Akkor az AC lett egyelőre visszalépés, vagy pedig a NKP volt felülmagasztalva hátrányos helyzetű származása miatt?
Egyébként a R3E-ben karácsonyi leárazás van. Mondjuk még így is pofátlanul drága. De ha ilyen (R3E) fizikával kiadának egy WTCC 2014-es játékot, egy szavam nem lenne. -
#6677 Abool a szempontbol valoban felkesz, hogy rengeteg dolog hianyzik es nem mukodik.
De amit mi megkapunk, az elvileg letesztelt, publikalhato, "kesz" verzio. Vagyis felkesz, placeholder vagy rosszul mukodo dolgot nem adnak oda. Ez nem CARS, aminel vegig lehet(ett) tesztelni a jatekkeszites fazisait;)
De termesztesen abbol a szempontbol is felkesz, hogy a jatekosok visszajelzese alapjan folyamatosan valtozni, fejlodni, javulni fog.
Valszeg sok olyan funkcio van (fizika, grafika, hang, egyebek) amelyek "kesz" vannak, de nem kiforrott, igy apranken odaadja, remelhetoleg az 1.0-ig az ossszeset, es igy foltamatosan lehet tesztelni, visszajelezni, modositani.
Az hogymik lehetnek meg, az kodos, arrol nincs info.
Pl. jelenleg nincs fekkel kapcsolatos szamitas (tipusok, melegedes, kopas, es ezekkel osszefuggo fekerok, es igy autokezeles valtozas).
Az hogy egyaltalan nincs es majd az 1.0 utan elkezdi megirni, vagy hogy van valami csak meg nem publikalta mert nem mukodik rendesen, azt nem tudni. Aris hozzaszolasabol itelve, meg egyaltalan nincs;) -
Screenracer #6676 "Legalabbis amit kiadott es hasznalunk, az nem felkesz cucc, hanem max bugos:)"
Remélem ebben tévedsz és ez még csak félkész cucc, mert szerintem még nagyon sok meló van a legtöbb autón. Itt egyszerűen még hiányos a fizika. Például, nincs normális fék az autókon, gondolom még csak valami kezdetleges gumifizika van, sokat kellene dolgozni a felfüggesztéseken, lengéscsillapítókon, nincs diffuzor hatás, a differenciálmű is használhatatlan néhány autón. Ha a Zonda ilyen lenne mint a játékban, akkor már rég tönkrementek volna. :)Szóval engem nem zavar, hogy egy újabb félkész cuccot vettem csak lássam, hogy fejlődik folyamatosan. És itt az AC-nál sokkal nagyobb elvárásaim vannak, mert a név kötelezi őket. Az nKP egy olyan mérce amit, ha alulmúlnak az egyértelmű a bukás, nekik. Szóval, ebben az esetben tényleg azért szurkolok, hogy ez még csak félkész legyen és sok minden legyen még Kunosék tarsolyában. :)
-
#6675 Majd a Mustan-ot probald ki;) Az alapbol palya/GT auto, aero-val, de "egyszeru" garazs beallitasokkal tud "utcai" es palya autokent is "mozogni" (erzesre, kezelesre).
Sot, meg athangoltabb felfuggesztessel, vigyorgosakat lehet vele csuszkalni, driftelni. Ulok, tekergetem a kormanyt, nezem a monitort es kozben fulig er a szam:D
Tejesen mas vilag, sajnos ehhez kepest az AC egyelore eleg kaptafa:/
De az AC eppen ebben lenne tuti: ertelmes fizika, foleg utcai sport autok es fun race!:P -
#6674 De a megitelesnel sokat szamit a kormany/ffb kezeles kozti kulonbseg is.
Az AC "meg" az FFB-szimulacio utat jarja, abbol is a jobb fajtat. Ezekbol tobb van, egyre jobbak, ahogy fejlodott:
- driver spring/damper/centering parameterezett full fake
- driver spring/damper + szamolt centering + effektek
- szamolt centering + effektek (rF + tarsai + jelenleg RaceRoom)
- tejesen szamolt alapu (AC)
Az iR-nel mar inkabb kormanymuvet szamolnak, valodi kormanyzast. Teljesen mas erzes, mar nincs meg a szokasos FFB-s kozepre huzos/szamitos dolog. Teljesen autos erzes. Persze csak G25 es afeletti kormanyokkal es normalis ballitasokkal. -
#6673 Hm, majd ha nem leszek csóró egyetemista újra befizetek rá, és kipróbálom :D -
#6672 Igen, ha valasztanom kellene, akkor az iR. Persze figyelembe veve a programok sajat jellegzetessegeit, es a teljes autoparkhoz viszonyitva a Lotust.
Az hogy melyik program mibol epitkezik, mennyit es hogyan szamol, az most mindegy, ha erzesre kell dontenem, akkor azt mondanam, hogy a ketto kozott van valahol az igazsag. Az AC-ban kicsit tagabb, az iR-ben kicsit szukebb reszen mozognak a mechanikus tapadasok.
Ha 10-es skalan 1 az AC es 10 az iR, es a valosag valahol koztuk van, akkor en 7-re tippelnek:) -
#6671 Az iR-ben lévő T49 számodra hihetőbb, hogy olyan az igazi is? Azt nem vettem meg soha, mert alig versenyeztek vele. -
#6670 Ha tomoren jellemezni kellene a 3 programot, akkor:
- a CARS SimCade alapokra/kozonsegre epit szimulacios dolgokat;
- az AC a szimes alapokat boviti a nepszeru SimCade dolgokkal;
- az iR szimes alapokra epit szimet, tojik ra mit csinalank a tobbiek (meg tukrozodes sincs benne:P). -
#6669 Azert a CARS sem lesz rossz (elvileg), csak meg nem tartanak itt;)
Kunosnak 6 ev munkaja van benne, es viszonylag "kesz" programot tesztelhetunk. Legalabbis amit kiadott es hasznalunk, az nem felkesz cucc, hanem max bugos:)
A CARS-ban sok cucc van amit fapad szintrol (nincs cockpit, nincs textura, placeholde fizika es gumi) adnak ki, es azzal lehet korozni.
Raadasul a CARS alapbol nagysagrenddel komolyabb alapokra epit: komoly tores, full dinamikus napszak es idojaras, multiplatform (konzolok), sokkal (kicsit feleslegesen?!) reszletesebb autok stb.
Nem erdemes osszehasonlitani oket.
Most sem, de igazabol ha kesz lesznek, akkor sem:)
Ennyi erovel, az AC az iR-hez kepest eleg SimCade/DrivingGame stilusu:) Egyreszt a kicsit egyen "drifting-style" fizika, masreszt az erosen hianyos szimulacios lehetosegek miatt.
De ez a ket program sem egy kategoia, oket sem erdemes hasonlitgatni:P -
#6668 Csak itt fizika is van a csilli-villi mögött:) -
Timbu #6667 Elég jól megcsinált videó ez. Na ezért is megéri a early access a Kunosnak: így készül majd egy csomó reklám, mint a pCARS-nál. -
Zero Hero #6666 ...drótszikráztatással indul mind! -
#6665 jaja talált! :D
Vajon a többibe van, vagy lopott autókkal csapatjuk? :D -
Zero Hero #6664 Nincs benn a slusszkulcs! ;-) -
#6663 Nem arra gondoltam :D -
#6662 Chptuningos, átírták a tiltás határt :DDD -
#6661 Valami nem stimmel a cockpitbe, észreveszi valaki, hogy mi? :D
Egyébként a videó nagyon profi! -
#6660 rfactorban is ;) -
#6659 Gondolom disznek, hogy a showroomba lehessen csapatni:) Hasonloan a kinyilo ajtokhoz, ami egyelore fix animacio, talan kesobb majd szamolja is hogy kinyiljon ha zuzas van:P -
#6658 McLarenen már van ablaktörlő, talán nem véletlenül ... -
#6657 De az a sisak plexit torolte, ami egy PP kep a renderen;) A szelvedon mar huzosabb megoldani (fenyek, arnyekok, tukrozodesek), es az ablaktorlo sem olyan egyszeru.
Az iR-ben egyszeruen megldottak, ablaktorlo nincs (bar az autok legnagyobb reszeben amugy sincs:P), ha beallsz a pit-be, ott lepucoljak egy szempillantas alatt:DDDD -
#6656 Hasonlo az eg szimulacio is, az is tud szep es valtozatos lenni, es valszeg dinamikus. Mar most is lehet allitani a felhok suruseget, atlatszosagat, szinet, a kod cuccokkal egyutt, hozzadrotozva a kulonfele szinekkel.
Van "realroad" is, vagy legalabbis olyasmi. Grafikailag alitolag mukodik, de meg fizikaban nem nagyon (mint sokminden mas:P).
Ezt is "egyszeruen" oldotta meg. 3 fele "gumizodas" van (uton, kanyarbemenetnel es kanyarban), palyan toltott koroktol fuggoen allitja a sotetedesuket.
Ezt most is be lehet allitani, kicsit trukkosen;)
De ez is dinamikus lesz, mar most van hozza Virtual Lap parameter, amivel a kezdo kort lehet beloni, de majd lehet allitani fixre vagy idogyorsitasra is. -
#6655 KNP-ban volt a K bill erre :)) -
#6654 Igen, ertelme akkor lenne, foleg ha le is lehetne torlni, mert igy jol nez ki, de aztan ennyi:)
Valszeg nagyon sokmindent megcsinalt vagy elkezdett, sok-sok csicsat, funkciot, lehetoseget. Csak nagyresze felkesz, nem mukodik, nincs bekapcsolva.
Ha azt irtak a kep aljara, hogy WIP 0.4, akkor valszeg ez lesz a kovetkezo update ujdonsag, plusz az uj showroom. -
#6653 mondjuk értelme szerintem akkor lesz, ha szélvédő is koszolódik, és az látszik is belülről :) -
Jackal #6652 Mutogathatták volna egy narancssárga kocsin is, azon legalább van keletje :) -