1160
Tudományos összeesküvés elméletek,avagy nem zörög a haraszt.....
-
clarck #200 Wiki forditás
-
clarck #199 Titkosítás 1
Tikosítás 2
Bár bulvár hírek s mint ilyen minden "valóság alapot" nélkülöz, (ámbár ki tudja) de mégis összefér a témával."Nem zörög a haraszt"
Egyébként elég érdekes olyan dolgokról bizonyító linket kérni ami titkosítva van. -
forrai #198 ManoNegra -
forrai #197 Na de ne a Rubik kockával gyertek, hiszen az még 1975 ben volt...
És én se mondtam azt, hogy nem engedtek engem bármit csinálni. Arról irtam, hogy más iránt volt nagy érdeklődés. Másra volt igény.
Meg jeleztem, hogy voltak kivételek is! És sok függ a dolgok jó menetétől is.
Egyébként akkor eladni, most meg vásárolni próbálunk inkább. Biztos, mert az a jövedelmezőbb, és nekünk meg sok a devizánk. Vagy nem? -
#196 Semmiféle olyan természettudományos ismeret nem kell hozzá, ami kutatást igényel... -
TDantes #195 A rubik-kockát nem engedték megcsinálni? Én ugyanis ezt kérdeztem. -
ManoNegra #194 Lehet hogy nem tudományos, de sufnifeltalálóból lett milliomos. :D -
ManoNegra #193 rubik -
TDantes #192 Mit akarsz mi a fenét kéne nekem bizonyítani? Elvesztettem a fonalat. -
TDantes #191 Mondj már egy példát és ne butaságokat szajkózz. Na, mondj egy példát ami nincs, de lehetne csak nem engedik. Szerintem nem csak én vagyok egy ilyenre kíváncsi. -
forrai #190 Nekem is volt egy csomó szabadalmam. Senkit se érdekelt, mert akkor is mindenkit, akit érdekelhetett volna, a privatizáció, és a spekuláció foglalt le. Hogyan vegyen, mit vegyen, amit tönkretehet? Így ment tönkre az ipar, a mezőgazdaság.
Most élen járunk a termékek importjában. Az kiválóan meg van szervezve. Akkor minek beszélünk itt kutatásról, fejlesztésről! Legfeljebb bérmunkában. Tisztelet a kivételnek.
-
remark #189 Pont ezért nem linkelem, mert valóban, mi bizonyítja hogy igaz?
Te is ugyanígy tehetsz kijelentéseket, de mi bizonyítja, hogy igazad van? Először ebben kellene megállapodnunk, hogy ezt a problémát hogyan oldjuk fel. Az nem jó válasz, hogy az az igaz, amin hivatalos pecsét van (MTA-tól, vagy más szervezetektől).
Nincs kedvem újra leírni. Más is megtette már, hogy megy egy új felfedezés, találmány útja.
Szóval mi bizonyítja azt, hogy úgy van ahogy mondod? Nem kötözködés, csak kíváncsi vagyok. -
remark #188 Ööö, izé, hiba a mátrixban. Ez nem a #179-re válasz, hanem #183-ra. -
remark #187 Mi nem így van? Nem arra reagáltál, amit felvetettem. Azt mondtam, hogy azon dolgok közül, ami a tudomány mai állása szerint lehetséges lenne, a megrendelő dönti el, hogy miből lesz valóság, miből lesz termék, mi terjed el. Ez szimpla erőforrás allokáció. -
remark #186 Ez nem filozofálás, és még véletlenül sem hülyeség. Az állam egy fogalom. Te magad írtad le. Tehát nyilvánvaló, hogy állam alatt azon szervezetek összességét értettem, melyek működtetik az országot. Tehát a témánk tekintetében az irreleváns, hogy mi az állam elméletben, és mi a tudomány elméletben, mert nem elméletről van most szól, hanem a gyakorlatról. A tudományos metódus az az elmélet, az pedig a valóság, hogy jön az X "mecénás", és azt mondja hogy lehet jönni Y témát kutatni, Z témát meg csak jövőre vagy lehet hogy soha sem. -
TDantes #185 Nos hát tőlem linkelheted, de mégis mi bizonyítja hogy igaz? Most nem azért de csinálok én neked olyan linket ami bizonyítja, hogy az űremberek irányítják Barack Oszama agyát. De attól még nem lesz igaz.
De vissza térve: Nincs kedvem újra leírni. Más is megtette már, hogy megy egy új felfedezés, találmány útja.
Ellenben olyan meg nincs, hogy sufniban feltalálom, és megyek és eladom.
de tudod mit? Lehet tévedek. Mutass egy példát. -
TDantes #184 Ne filozofálgassunk (amúgy meg butaságot mondtál) -
TDantes #183 Nem, ez nem így van. Mert egy cég csak olyan dolgot támogat, amit érdemes támogatni, tehát a tudomány határozza meg továbbra is a fejlődést.
Például, miért nem pénzel egy cég sem örökmozgót? Mert nem lehet örökmozgót építeni. Ellenben alternatív üzemanyagok, új motorok kutatása, fejlesztése jelenleg is zajlik. -
remark #182 Mi nem így van? Nem arra reagáltál, amit felvetettem. Azt mondtam, hogy azon dolgok közül, ami a tudomány mai állása szerint lehetséges lenne, a megrendelő dönti el, hogy miből lesz valóság, miből lesz termék, mi terjed el. Ez szimpla erőforrás allokáció. -
remark #181 "Maga az állam" az kb. annyira létezik a valóságban mint "maga a tudomány". Semennyire. -
remark #180 Nos azért, mert a tudomány elmélete és gyakorlata között van egy kis távolság. (Az gondolom az eddigiek alapján már világos, hogy mit értek elmélet és gyakorlat alatt.) A kérdés az, hogy mitől függ az, hogy mekkora a távolság a kettő között. -
TDantes #179 Soha nem így van. Miért tudsz példát mondani olyanra, hogy valaki otthon a sufniban összerakott valamit, ezt nem ám közli a tudományos világgal, hanem beballag vele egy céghez, hogy eladó? Hát lehet van ilyen hülye...de az nem tudós, hanem szimplán bolond -
TDantes #178 Az állam pártatlan. Nem politizálni akarok, de az állam az pártatlan. A kormány nem pártatlan, vagy az országgyűlés, de maga az állam? -
#177 De mi köze az iránynak a konteóhoz? SEMMI! -
remark #176 Tőled is kérdezem: konkrét példát fel tudsz mutatni?
Mert eddig annyi történt, hogy te is és dronkZero is leírtátok, hogy valóban nem a tudósok határozzák meg a fejlődés irányát. Ha ők nem döntik el, akkor valaki csak eldönti. Kivéve ha feltételezzük azt, hogy az emberek nem saját akaratukból tesznek meg dolgokat. Így az se saját akaratából dönt, aki az 1 milliárd dollárját nem A hanem B kifejlesztésére fordítja. Érdekes összeesküvés elmélet lenne ez így tőletek... -
remark #175 Nem tudom, hogy az belefér-e a topik témájába, hogy ki hogyan és miért szelektál az egyes igények között. Mert való igaz, igény sok mindenre lenne, de megvalósulni csak bizonyos dolgok valósulnak meg. Bizonyos dolog, aminek kellene, az nem valósul meg, mások meg, aminek nem kellene megvalósulnia, az meg megvalósul. De várjunk csak, már tudom is a választ, hisz leírták előttem többen is: az emberek akarják mindezt. Pontosan úgy akarják az emberek, ahogy megtörténnek a dolgok. Pl. biztos vagyok benne hogy a líbiaiak sok pénzt szántak azon rakéták kifejlesztésére, amivel aztán őket lőtték utána. Biztos. Ez tuti. Vagy olyan gazdasági rendszer kifejlesztésére (az is tudomány ám!), ami becsődölése esetén ugrik a házuk. Satöbbi. -
#174 Remarkról ez a vicc jut eszembe.
Terápián képeket mutogat a pszichológus a betegnek. Először egy kört ábrázoló képet mutat.
- Erről mi jut eszébe?
- Pina.
A pszichológus rajzol egy négyzetet.
- Erről mi jut eszébe?
- Pina.
A pszichológus rajzol egy háromszöget.
- Na és erről mi jut eszébe?
- Pina.
- Hát azt hiszem a probléma egyértelmű. Maga túlságosan sokat gondol a nemi életre.
- Én? Hiszen maga rajzol folyton pinát.
Képtelen konetó és NWO nélkül élni. Ha mutatok neki egy képet a naplementéről biztos az is konteó és kapásból kijelenti, hogy ez csak elterelés, mert ez biztos napfelkelte. :) -
forrai #173 Továbbá, hogy tízezer forintért el lehessen repülni nyasszaföldre, meg vissza, miután megnyaltuk a Themze vizét, láttunk két pápua zsiráfat, és megevett egy bengáli tigris?
Jaj, én meg úgy szeretnék elrepülni az Orion csillagképbe- mert az nekem kijár, meg mindenki másnak is!
Igény tehát van rá. De kinek van erre energiájára?
-
forrai #172 Lám, itt felvetődik végre a kérdés: hogy igény kell, hogy rá legyen.
Egy emberé, sok emberé.
Érdekelne tehát a véleményetek az űrturizmusról. Tudható, hogy mondjuk egyetlen űrhajó pályára állítása ~1000 tonna üzemanyag elégetésével járhat. Ami szennyezi a földi légkör minden rétegét, azután pedig az űrben is űrszemét szarnyalhat, ami néha lepottyan.
Ennek árán valaki nagyot élvezhet a súlytalanság állapotában.
Előbb évente, azután hetente, majd naponta valaki felmehet, hogy súlytalan lehessen.
Közben a tudományos kutatásokra nincs pénz. Jól van ez már most ütemezve?
Mi benne a jó, van e benne rossz? -
remark #171 És az, hogy pl. a fegyvergyár termel civil piacra is, az annak a bizonyítéka, hogy pl. a fegyvergyár által finanszírozott kutatásokat az emberek határozzák meg. Igen, mert egyrészt az emberek tényleg sok fegyvert szoktak venni, másrészt mikor vesznek, akkor előszeretettel vesznek mindenféle high-tech radarokat, lopakodó bombázókat, ja és persze atomot. Az minden háztartásba kell. -
Zero 7th #170 Na itt beszélsz abszolút baromságokat.
"Az biztos, hogy nem a többség határozza meg, hanem egy kisebbség, lásd. kormányok és cégek vezetőit."
A kisebbség IS határoz meg irányokat, meg a többség IS. A világ nem fekete-fehér, és a fegyvergyár is termel a civil piacra is, meg egy alapvetően piacra termelő cégnek is lehetnek állami megrendelései is. -
remark #169 Mondanál egy példát is? -
uwu 80 #168 Az a baj hogy olyan események mögé is embereket képzelsz amik mögött nincs senki.
-
remark #167 Nekem ez nem baj. Honnét veszed, hogy nekem ez baj? Meg hogy én meg akarom váltani a világot? Miről beszélsz?
Annyi történt, hogy valaki leírta, hogy "valakik" meghatározzák a tudósok számára, hogy mit lehet és mit nem lehet. Erre jött a cáfolat, hogy "na ennyit tudsz a tudomány működéséről". Egy kis bokszolás után most ott vagyunk, hogy na ugye hogy nem a tudósok határozzák meg az irányt.
Van még kérdés, most hogy ezt tisztáztuk? -
remark #166 De minek a mellékvágányáról beszélsz? A főkutatások irányát, aminek te már a mellékvágányaival érvelsz, azokat ki határozza meg? Pl. a háborúk, nem? Miközben az emberek többsége elítéli a háborút, továbbra is zajlanak a fejlesztések. Ennyit arról, hogy az emberek igénye határozza meg a kutatási irányt. Az biztos, hogy nem a többség határozza meg, hanem egy kisebbség, lásd. kormányok és cégek vezetőit. Azt az érvet meg nem is akarom hallani, hogy a kormányokat az emberek választották, cégből meg csak az emberek érdekeit képviselő maradhat talpon, tehát közvetve ez a kisebbség mégiscsak a többség nevében jár el. Nem, nem a többség nevében jár el. Csak meg kell nézni a híradásokat a tüntetésekről világszerte. Ja, hogy erről nem tudósítanak, helyette van tudományos ismeretterjesztő figyelemelterelés? Sebaj, legalább ahhoz egyre többen értenek, hogy miként működik a radar. -
Zero 7th #165 Én tudom, hogy ugyanazt mondjuk, csak neked ez baj, és meg akarod váltani a világot. Én csak nem értem, hogy mit kapálózol már megint. Kb az a szint, mintha azon siránkoznál, hogy tömegével mészároljuk le a haszonállatot, és ez milyen borzalmas dolog.
Nem.
Igény van rá, és ÍGY működik.
A történelemben meg meg lehet nézni, hogy milyen, amikor a másik irányból közelítjük meg a dolgot, és tehetségtelen "tudósokba" töltjük az állami pénzt tölcsérrel, hogy fejlesszenek, amit akarnak. (Lénárd vs Einstein, pl)
Segítek: annak egyetlen eredménye az, hogy a kiválasztott tudósunk nagyon jól fog élni. -
#164 A kutatások során szinte mindig vanak mellékvágányok, amiből szintét lehet termék, ha van rá igény. Régen számítógépre sem volt igény. Ma meg van... -
remark #163 Hogy jön ide a kristálygömb meg a tudományos módszer? Mondom én, hogy még a témafelvetést sem érted, ezért vitatkozol csak. Arról beszélgetünk, hogy milyen felfedezések és újítások terjednek el. Ki határozza meg, hogy először is mit fejlesztenek ki, másodszor pedig hogy mi terjed el? Mert nem a tudósok, az tutifix, hisz ezt írjátok ti magatok is dronkZero-val. -
remark #162 Magyarul nem a tudósok mondják meg, hogy mit fejlesztenek ki. Most hogy már ketten írjátok, csak felfogjátok ti magatok is, hogy arról beszéltek amiről én is. Vagy ennyire nehéz megértenetek még azt is, amit saját magatok mondtok? Azon nagyon csodálkoznék... -
remark #161 Igen. Pontosan azt írtam, hogy az atombomba egy termék. És hogy anélkül, hogy jött volna rá megrendelés, nem jött volna létre. Tehát mi határozza meg, hogy mi jön létre? Ennyire csak rá tudsz már végre jönni magadtól is. De ha kell, elárulom a nagy titkot.