1160
Tudományos összeesküvés elméletek,avagy nem zörög a haraszt.....
  • Herold
    Ugyan már...
    Most jön az, hogy téged üldöznek, és ehhez hasonlók.

Biztos volt a kommentekben olyasmi megjegyzés is, ami miatt az egészet törölték. Pl. trágárság vagy sértegetés. Be kell tartani a fórumszabályokat, és akkor nincsenek gondok.
  • Garga Pitic #279
    Törölték? Tehát megírtad, elküldted, láttad megjelenni a fórumon, aztán később eltűnt?
    Az index.hu fórum komment-szerkesztője megtréfálja az embert, ha bő lére ereszti a mondanivalót. Egy idő után kiléptet és a hozzászólás elvész. Jobban jársz, ha megírod egy szövegszerkesztőben, belépsz, beilleszted a kész szöveget és elküldöd.
  • forrai
    Kedves Herold.
    Az Indexen "habár", és "vitaminek" voltam. Most nemrég (hogy innen elszakadjak, hiszen érzem, hogy nem vagyok közétek való) újra beléptem oda is, csak vitaminek' nickkel.
    Ám mindegy, milyen nickkel, úgy is 18 tudományos hozzászólásomból 12-t töröltek. Aznap, amikor megint törültek, ugyanaz történt itt is: éppen egy számitásomat törölték. Attól kiborultam egy kicsit.

Így hát látnod kell, a "tudomány" tényleg kontrolál. Vagy inkább valakik a "Tudomány" nevében, helyette, és ellene?
    Dehát azok kezéből ki kell csavarni a ceruzát!!! Ne dölyfösködjenek! Azt pedig nem lehet pitizéssel, vagy hallgatással elérni!

Hanem csak úgy: játékosan, tréfásan. Amit pedig itt is tudok csinálni.
    Pontosabban: jelenleg, amíg ki nem zárnak: csak itt. Ezért nagyon szépen köszönöm a többi "játékosnak", ha megtűrnek itt!
    Igazán meghálálom, gyönyörű dolgokról irok. Majd egyszer meglátjátok, ha éppen nem más célra koncentráltok...
  • clarck
    Lehet megfogadom a tanácsod.Szét nézek ott is.
  • Herold
    Így van, ide főleg PC- és konzol-gamerek járnak. Az index fórumon sokkal több valódi tudós fórumozik, ott érdemesebb ilyesmiről vitatkozni.
  • ManoNegra
    Még régebben superwarez volt. (állítólag)
  • forrai
    Nagyon érdekes dolgot mondtál: ...elszakítani a szolgáltatótól...
    Erre egész filozófiám épül fel, amit a "Tudatos létezés filozófiájának" nevezek. Van abban minden, bibliai idézet, természettudomány stb.
    Soha nem fogom leírni.
  • forrai
    Kösz, hogy elmondtad! Most már végre értem, hogy ez a fórum "játékos", és nem "tudós"!

Csak a neve "Informatika és Tudományos". Az engem követő becsületes trollok pedig valójában a játék vezetők, nehogy lopjak egy kupont valahogy? Tétre főre, befutóra! Ez az!
    Így már minden érthetővé vált, és nemcsak itt, de az igazi tudományban is! Így már én is belátom, hogy sem itt, sem ott nincs semmi keresni valóm.
    Hiszen én nem játszom, ilyen vagyok.

• clarck
    Önzetlen tudomány ma már nem létezik ,legalább is azokon a területeteken ami közvetlen agyagi forrásokhoz juttathat másokat.Nem hiszem hogy egy szociológiai bejelentés felkavarná a nagyérdeműt. Sőt még az sem hatja meg őket hogy egy 2009-es ENSZ jelentés szerint "Mára a bolygó javainak 99 százalékát a Föld népességének 1 százaléka birtokolja"
    De ha bejelented, hogy olyan energetikai megoldást találtál ki, amivel el tudod szakítani a kis háztartásokat a fő energia szolgáltatótól annak már lesz nyoma. Vagy fent vagy lent.Szóval hogy a tudomány letér a vezér vonalról az mára nem meglepő.Talán csak ez Ősi Egyiptomban és a Mayák idejében volt tiszta tudományos élet.
  • Herold
    Nekem édesmindegy, te mit szoktál meg, de ismétlem: ha érdemi vitát akarsz, itt azt ne várj. Az SG a SuperGamez rövidítése, régen így hívták. Hiába most az "Informatikai és Tudományos" elnevezés a főoldalon, ide többnyire akkor is játékosok járnak fórumozni.
    Ha pedig szándékosan nem akarsz specializálni, időnként legalább dobjál fel egy konkrét témát, amin lehet rágódni.
  • forrai
    A tudomány próbálja kontrolálni az emberek gondolkodását, ez érződik a fórumok kéretlen(?) trolljain, szkeptikus intézményein...ezt nem is minősítem.
    Így azonban senkinek nem jut az eszébe, (meg egyébként is, minek?) hogy magát a tudományt kontrolálja. Olyan tevékenységi szférája lett ez az emberségnek, amelyet ha bárki megszerez, azt teheti benne amit akar, mondhat amit akar.

Nincs is senki, aki feltenné a kérdést neki- hát ez meg mi a francos fene itt nálatok? Hogy is van azzal a relatív tömeggel? Honnan az ördög bugyelárisából szabadult az a nyakunkba?
    Így azután -ők se teszik fel. Jól megvannak a lombik alatt fortyogó tűz mellett. Néha konferenciáznak, szavazással (mint egy társasházi fűtésfelújításkor)-leminősítik a Naprendszer legősibb bolygóját, a Plutót, könyfakasztó történeteket mesélnek az univerzum kezdetéről, végéről, amit még az öreg Andersen se tudott.

• forrai
    "...úgymond elmászik a vonal vezetésről..."
    Szerintem a tudomány, abbeli igyekezetében, hogy pl. újat, és érdekeset mondhasson, esetenként szintén elmászik a vonalvezetéstől.

Azután persze visszaterelődhet, ha észreveszi, vagy rászól valaki kivülről.
    Az utóbbira azonban egyre kevesebb lehetősége van egy outsi(he)dernek.
    Csak olyankor van, amikor a tudomány játékos képzelete már szemmellátható délibábokat produkál. Akkor viszont szólnia kell!
    Most ezt próbálom tenni. Azok ellenére, akik a délibábhoz ragaszkodnak, mert az szép színes.
  • clarck
    Igazad lehet,de már megszoktam hogy ide írok.Bár az is igaz hogy minden oldalra majdnem ugyan azok az emberek írnak,(már ami engem is érdekel)
    Direkt nem akartam specializálni.Tapasztalat hogy pl valaki a HAARP-ról ír akkor azt alá is támasztja valamivel .A következő hsz. már azt cáfolja nem az eredeti témát,így úgymond elmászik a vonal vezetésről.Ezért hagytam szabadon, hogy mindenki arról írjon amit Ő úgy érez,meg kell osztani, beszélni a többiekkel.Így nincs OFF topik sem,mind addig amíg köze van az összeesküvés elméletekhez,legyen az pro vagy kontra.
  • Herold
    Szerintem az ilyen témájú fórumoknak nem az SG a legjobb helye. Inkább az index fórumot javaslom. Persze hülyék ott is vannak, de az legalább több embert elér, mint az SG.
    Továbbá némileg specializálni kellene a témát, mert így túl általános. Pl. vízautó, nullponti és egyéb szabadenergia, mesterséges vírusok és a gyógyszeripar, HAARP, stb. Attól függ, melyik témát tartod fontosabbnak.
  • clarck
    Az I.VH idején sem volt még gyógyszer túl termelés,sőt.Nem hiszem hogy szándékos volt az influenza elterjesztése, de nem is volt rá gyógyszer,legalábbis hatékony,nem.(Ma is vannak halálos áldozatai)A betegség üzlet az a jelenkor "találmánya". Egyes vegyészeti, gyógyászati, (hadászati)céllal létrejött cégek, mindenre elvannak szánva a profit vagy a hatalom valamilyen szintű birtoklásért.De lehet ezt megrendelésre is csinálni,valamelyik,szintén valamilyen hatalomra vágyó csoport vagy ország részéről.És akkor ott a terrorizmus ami már egy másik kategória,de jelentős lehetőséggel.(Dögvész)
    N1H1 nagyon alkalmas volt arra hogy a világ szárnyas üzletét át alakítsa.(Mo.n majd nem meg is szüntette) A vakcinát nem a járvány után hozták létre hanem már kész volt.Csak akkor használták fel amikor már elérték a céljukat.S hogy miért éri meg,Mint írtam a hatalom vagy a pénz.Gondold el hogy valakinek elpusztítod ez egyetlen megélhetési forrását,anélkül hogy téged felelősségre tudnának vonni.Érdekes módon amikor Mo.t elérte a kór,és leölték a szárnyasok százezreit mégsem volt hiány szárnyas húsból.Csak a vállalkozók mentek tönkre, az üzlet az ment tovább.Csak már nem nekünk hozott hasznot.A lehetőség meg volt,van,de hogy mi történt soha nem, vagy csak az unokáink fogják megtudni
  • TDantes
    Az I. világháborút követő spanyolnátha nem volt olyan régen. Azt is ,,csak úgy" jött. Az is összeesküvés volt szerinted?

Egyébként igen. Betegségeknek meg van az oka, de nem az hogy valakik kifejlesztik. Mégis mi volt például jó üzlet a H1N1-ben? Nem ezen gazdagodnak meg a nagy gyógyszergyárak. Lefogadom, a sima aszpirin sokkal több hasznot hoz, mint egy ilyen járvány miatt elő állított vakcina. Akkor meg ismét felteszem a kérdést, mégis miért érné meg?
  • clarck
    Pár száz évvel ezelőtt hány nagy gyógyszer ipari cég volt?

A világon elterjed egy újabb fogalom: Betegség üzlet.Nézd meg a reklámokat, minden második, gyógyszer terméket reklámoz.

"De logikusan, ki és miért fejlesztette ki? Milyen okból engedte szabadon?"
    Hogy ki(személy szerint) azt nem tudom de biztos hallottál már a biológiai hadviselésről.Szerinted hogy és hol lehet tesztelni egy háborúra kifejlesztett vírust "élőben"? A 3. Világban, az élet minden területén fejletlen országokban.Nincs semmiféle védelem nincs egészségügy.A gyógyszerek jelentős hányadát ott tesztelik.Könnyen be lehet magyarázni a világnak hogy az áldatlan körülmények okozták a tragédiákat.Az ellen vakcina birtokában könnyen lehet megváltót játszani és ezáltal gazdasági előnyre szert tenni.Pár ember halála ilyen lehetőséggel szemben eltörpül.
    Léteznek spontán járványok is azt viszont jól fel lehet használni valamilyen monopolhelyzetben lévő piac letörésére,vagy szintén gazdasági fölény kierőszakolására.
  • TDantes
    Sőt. Pár száz évvel ezelőtt, azt hitték a pestis amiatt terjed mert a gonosz zsidók mérgezik a kutakat, egy nagy összeesküvés részeként.

Hagyjuk már az ilyen dolgokat.

Persze ettől még lehetne akármelyik mai vírus , baktérium, betegség mesterséges.
    De logikusan, ki és miért fejlesztette ki? Milyen okból engedte szabadon?
    Kinek éri ez meg?

Betegségek, járványok, új kórok, időről időre teltűnnek. Így volt ez mindig is.
  • clarck
    Üdvözlet!
    Néztem a tudománnyal foglalkozó ágazatokat,és a személyeskedést anyázást (legyen az bármilyen enyhe célzás is) nem találtam meg sehol.

Nem vagyunk egyformák, és éppen ez a jó mert mindenkinek "van" külön véleménye.Nem muszáj,nem is kell, egyet érteni vele de ezt ki lehet fejezni személyes megjegyzések nélkül.

PL.Egy Forrainak írt hsz:"Az eredményeidben az az "újszerű", hogy úgy hülyeség ahogy van, viszont veszettül ragaszkodsz hozzá."

A hozzászólasai a saját nézetét tükrözik.Semmiféle kárt nem okoz,nem bánt vele senkit.Az hogy neki más a szemlélete az egy dolog.
    Lehet parázs vitát folytatni,de annak is meg van a kulturális menete.
    Egy aránylag jól indult topikot sikerült hidegre tenni.
    Remélem most meg vagytok elégedve magatokkal, és lelketeket büszkeség tölti el.Nem ezért nyitottam a témát hogy azt olvassam hogy ti hogy ócsároljátok egymást.Szabad vezérvonal nélküli fórumot szerettem volna ahol a 911-től kezdve a mágnesmotorig az UFÓ-tól teflon sütőig, mindenről lehetett volna beszélni ,de elcsesztétek.Mindenesetre még egy ideig vissza nézek a topikba de ha nem változik töröltetem.
    A HSZ."AKINEK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA" ELV ALAPJÁN ÍRÓDOTT.DE AKINEK INGE AZ VISZONT ÖLTÖZZÖN MÁR FEL!
  • forrai
    1. Itt mindenki csak a saját mamáját említheti, ha gondolja!
    2. Soha sem gondoltam volna, hogy a tudományos gondolataim annyira merészek, és újak, hogy még két ilyen nagyműveltségű, nagytudású, kreatív, és haladó gondolkodású tudós ember is képtelen megérteni, mint az uwu, és a Zéró!

Nem, ez nem lehetek én! Aki tornából 3-as, énekből is csak 4-es voltam!
    Ez csak egy félreértés lehet!
    Dehát felébredek reggel, a kezem a biliben, a szemem meg a tanulmányomon! Az van ráirva: Forrai Gyögy stb.!
    Hát akkor mégis csak én! Méghogy én? De hiszen akkor ez nagyon jó!

Igen, de mit szólnak majd ehhez a szegény uwu, meg a Zéró? Nem hagyhatom őket csak úgy...ott! Inkább írok valami hülyeséget is!
    Tessék: ez volt az!
  • clarck
    Sziasztok!
    Felröppent a hír hogy az Ecoli baktérium valószínűleg nem természetes kifejlődésű hanem emberi kéz munkája.Nem lepődnék meg , ha kiderülne (vagy már ki is derült csak én nem tudok róla)hogy az HN1N az ebola, az AIDS is az volt
  • Zero 7th
    Amíg megbuknál egy fizika érettségin, addig nem tudom, mit görcsölsz, hogy nem kapsz szót. Ez egy teljesen alapvető elvárás bárkivel szemben, hogy amíg fingja nincs a témáról, addig kussoljon. Kár, hogy anyukád nem tanította ezt meg neked.
  • uwu 80
    Nem az baj hogy beszélsz, hanem az hogy mit.
    Tényleg tök jó lenne ha valaki megújítaná öregecske fizikánkat. De sületlenségek összehordása, és a halandzsázás egészen más, abból aztán nincs hiány.
    Rögeszmés megszállottakkal tele a padlás. Mindegyik azt hiszi hogy kitalált valamit, közbe csak arról van szó, hogy nem érti a fizikát, és a félreértésekből elég cifra ökörségek jönnek ki.
    Már Konfucius is megmondta, hogy „Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.”
    És amikor Mondjuk Newton eredményire úgy építkezel hogy kapásból félreérted amit mond, nem veszed figyelembe egy modell használhatósági korlátait, kiragadott részletekből általánosítasz, még szép hogy ez a vége. Az eredményeidben az az "újszerű", hogy úgy hülyeség ahogy van, viszont veszettül ragaszkodsz hozzá.
    Nem csak te vagy ám ilyen.
    ö is megváltotta a világot
    meg ő is
    Meg még mit tudom én még hányan vagytok. Égey meg hasonló híres kóklerekkel egész szép kis hadsereg.
    Szerintem először boxoljátok le egymás közt hogy kinek a fizikája a menőbb. És csak utána zaklassátok a fizikusokat, sokkal könnyebb lenne egy rögeszmés megszállottat lepattintani, mikor hordába jönnek kicsit fárasztó.
    Szerintem helyezd el magad ezen:

Meg fogsz lepődni mennyi pontod van már.
  • forrai
    Kristóf Miklós, Dobó Andor...vannak néhányan, akik hiába próbálkoznak.
    Abban viszont nem értek egyet, amit Dobó a stilusról írt. Mindig az asztalomon van Öveges "professzor" könyve, emlékezetemben a mondásai.

A stilust a körülményekhez és a célokhoz kell mérni.
    Ha itt halkan megszólalok csupán, ahogyan kezdetben, azonnal elnyomnak, elhallgattatnak: (zéro még most is ezzel dicsekszik).
    Én viszont azokat keresem, akik mint Te, kérdéseket tesznek föl, és tanítanak is. Nem oktatnak. (Ha néha én mégis úgy jelenek meg, hogy oktatni látszódom, legalább annyit elérek, hogy dühösek rám, de kicsit oda is figyelnek).
    Ha megismerkednél az árapállyal, láthatnád, hogy jogos volt a felháborodásom, és hogy igaz: a fizikának és a csillagászatnak sok mindent újra kell kezdenie.
    Korántsem olyan jól ülnek a lovukon, mint hiszik.

• forrai
    Jáj, most azután számszerűen is kiderül, hogy milyen értéktelen vagyok!
    Hiszen az eddig is ismert volt, na de most már gyököt is lehet vonni belőlem. Így még ir- racionális, sőt immagin- árus is lehetek. Pedig hogy küzdöttem értük!
  • remark #255
    A saját hozzászólásodat nem értékelheted. De én igen... ;-)

Egyébként pedig: Mi kellene az SG-nek?
  • forrai
    És énnekem meg miért nincs piros meg zöld pötyöm a hozzászólásom felett? Hogyan jelezhetem, hogy haszontalan? És hol láthatom, hogy mennyire nem? Engem megfoszthatnak még a jogos pötyömöktől is?
  • forrai
    Végre megjelent ez a két kis mütyürke is: hasznos/nem hasznos!
    Ahogy a tudományos irodalom is rangsorol:
    1. Ki férhet hozzá, hogy egyáltalán megjelenjen.
    2. Kit hányszor idéznek.

Vagy ahogyan a szakszervíz is levelet küldözget:
    - Milyen a kiszolgálás?
    - volt e WC-papír?

A válaszok azután meg igaz képet nyújtanak majd a valóságról: meg tudjuk, milyen sajnálatos szintű a közvélekedés.
    És a hazug képet a valóságról, hogy mi az, ami szerinte hasznos, és mi az ami nem.
    Én büszke leszek arra, ha a hozzászólásaim haszontalannak, vagy sehogyan nem minősülnek. (Az uwu majd biztos feni a klaviaturáját, hogy hasznosnak jelöljön, és hogy azzal nekem mély lelki fájdalmat okozhasson...)

• commissioner
    Ami hiányzott '99-ben.

Még most is hiányzik?
  • patiang
    Ne haragudj, csak reagáltam egy bejegyzésre.
  • forrai
    A valós világ válsága pont akkor következik be, amikor akar! Meg ha valamely féltudomány előzőleg meggyőzi az embereket, hogy miért jó, ha rossz lesz nekik. Mert nélkülük azért nem jött volna úgy össze...

Pont arról beszélnék ebben az össznépi tudományos fórumban, hogy nemcsak a "tudomány", hanem a mi tudománytalanságunk is sok mindenért felelős. Azonban a legtöbben ragaszkodtok ahhoz, hogy hibázhassatok. Talán, mert utána olyan jóleső a csalódás?

• forrai
    Ahogy olvaslak titeket, már régen nem arról van szó, ami a topik trágya!
    Én még arról próbáltam írni, hogyan haraszt a tudomány, ha zörög, mert arra irányítják.
    Ti már az USA fizetőképességénél tartotok. Nem lehet veletek léhaságban lépést tartani! Ehhez tényleg öreg vagyok már.
  • forrai
    Ez a megjegyzésed is nagyon szellemes. Te igazán fejlődsz! Nem félsz, hogy a trollok kitagadnak?
  • patiang
    Idézet volt
  • patiang
    A legújabb adatok: USA adóssága több mint 97%
  • patiang
    Május 16-ára valószínűleg az USA államadóssága eléri a 14,300 milliárd dolláros plafonértéket, ezt követően pedig nem juthat pluszforráshoz a költségvetés a tőkepiacról. Számítások szerint július közepéig húzzák újabb adósságértékesítés nélkül az amerikaiak, ám ezt követően valamit tenni kell, különben az USA is hellenizálódni kezd. Ez pedig lépéskényszerben tarthatja a Fedet is, amely így csak másodpiaci vásárlásokkal fogja tudni fenntartani kötvényvásárlási programját.
  • Molnibalage
    Az USA-nak meg vannak eladható termékei. Sok más országnak meg nem...
    Az oroszok lényegében szinte hozzáadott érték nélküli alapanyag kereskedelemből élnek...
  • Molnibalage
    UL. Az szovjetek semmiféle komoly válaszlépést nem tudtak rá adni, a legolcsóbb lépés meg amúgy is a több rakéta lett volna. Mivel rakéta volt elég, ergo a szovjetek nem kellett, hogy bármit is csináljanak, mert ők is tudták, hogy az SDI nem kivitelehető. Az úgynevezett melléktermékek miatt aggódtak igazából.

A SZU akkor már menthetetlen volt, mikor az SDI-t bejelentették, csak azt odaát nem tudták, a SZU vezetőiben meg nem tudatosult.

http://www.mediafire.com/?ksysysyvd0hpd

A gondolatok a békéről részt nézd meg, de a többi sem rossz.
  • Molnibalage
    Nem. Senkinek sincs potenciálja. Nem pénz kérdése. Technológiailag kivitelezhetetlen.

A '80-as években is voltak egy kisebb recesszió.

Egyébként valahol unalams hallgatni ezt a "USA gazdasága 0" és hasonló dumát. Apám 40 éve hallja ugyanazt, azt mégis a KGST dőlt összes és nem az USA...
  • clarck
    Nos az hogy blöff volt-e vagy számítás azt nem tudom (inkább számítás)de a ruszki gazdaságot térdre kényszerítette.Tehát bejött nekik.Aztán Ők is térdre kényszerültek a saját maguk által indított terror és annak megakadályozása miatt.A vélt vagy koholt fenyegetés mára már valóság.Kína nem titkolt szándéka hogy világ hatalom legyen,és akkor még nem beszéltünk Korea, Pakisztán, India, és egyébként az ázsiai országok jelenlétéről plusz az Arabok akik már a Dzsihdra készülnek.