Tudományos összeesküvés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Felröppent a hír hogy az Ecoli baktérium valószínûleg nem természetes kifejlõdésû hanem emberi kéz munkája.Nem lepõdnék meg , ha kiderülne (vagy már ki is derült csak én nem tudok róla)hogy az HN1N az ebola, az AIDS is az volt
Amíg megbuknál egy fizika érettségin, addig nem tudom, mit görcsölsz, hogy nem kapsz szót. Ez egy teljesen alapvetõ elvárás bárkivel szemben, hogy amíg fingja nincs a témáról, addig kussoljon. Kár, hogy anyukád nem tanította ezt meg neked.

Nem az baj hogy beszélsz, hanem az hogy mit.
Tényleg tök jó lenne ha valaki megújítaná öregecske fizikánkat. De sületlenségek összehordása, és a halandzsázás egészen más, abból aztán nincs hiány.
Rögeszmés megszállottakkal tele a padlás. Mindegyik azt hiszi hogy kitalált valamit, közbe csak arról van szó, hogy nem érti a fizikát, és a félreértésekbõl elég cifra ökörségek jönnek ki.
Már Konfucius is megmondta, hogy „Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.”
És amikor Mondjuk Newton eredményire úgy építkezel hogy kapásból félreérted amit mond, nem veszed figyelembe egy modell használhatósági korlátait, kiragadott részletekbõl általánosítasz, még szép hogy ez a vége. Az eredményeidben az az "újszerû", hogy úgy hülyeség ahogy van, viszont veszettül ragaszkodsz hozzá.
Nem csak te vagy ám ilyen.
ö is megváltotta a világot
meg õ is
Meg még mit tudom én még hányan vagytok. Égey meg hasonló híres kóklerekkel egész szép kis hadsereg.
Szerintem elõször boxoljátok le egymás közt hogy kinek a fizikája a menõbb. És csak utána zaklassátok a fizikusokat, sokkal könnyebb lenne egy rögeszmés megszállottat lepattintani, mikor hordába jönnek kicsit fárasztó.
Szerintem helyezd el magad ezen:

Meg fogsz lepõdni mennyi pontod van már.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Kristóf Miklós, Dobó Andor...vannak néhányan, akik hiába próbálkoznak.
Abban viszont nem értek egyet, amit Dobó a stilusról írt. Mindig az asztalomon van Öveges "professzor" könyve, emlékezetemben a mondásai.

A stilust a körülményekhez és a célokhoz kell mérni.
Ha itt halkan megszólalok csupán, ahogyan kezdetben, azonnal elnyomnak, elhallgattatnak: (zéro még most is ezzel dicsekszik).
Én viszont azokat keresem, akik mint Te, kérdéseket tesznek föl, és tanítanak is. Nem oktatnak. (Ha néha én mégis úgy jelenek meg, hogy oktatni látszódom, legalább annyit elérek, hogy dühösek rám, de kicsit oda is figyelnek).
Ha megismerkednél az árapállyal, láthatnád, hogy jogos volt a felháborodásom, és hogy igaz: a fizikának és a csillagászatnak sok mindent újra kell kezdenie.
Korántsem olyan jól ülnek a lovukon, mint hiszik.

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

Jáj, most azután számszerûen is kiderül, hogy milyen értéktelen vagyok!
Hiszen az eddig is ismert volt, na de most már gyököt is lehet vonni belõlem. Így még ir- racionális, sõt immagin- árus is lehetek. Pedig hogy küzdöttem értük!

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

A saját hozzászólásodat nem értékelheted. De én igen... ;-)

Egyébként pedig: Mi kellene az SG-nek?

És énnekem meg miért nincs piros meg zöld pötyöm a hozzászólásom felett? Hogyan jelezhetem, hogy haszontalan? És hol láthatom, hogy mennyire nem? Engem megfoszthatnak még a jogos pötyömöktõl is?

Végre megjelent ez a két kis mütyürke is: hasznos/nem hasznos!
Ahogy a tudományos irodalom is rangsorol:
1. Ki férhet hozzá, hogy egyáltalán megjelenjen.
2. Kit hányszor idéznek.

Vagy ahogyan a szakszervíz is levelet küldözget:
- Milyen a kiszolgálás?
- volt e WC-papír?

A válaszok azután meg igaz képet nyújtanak majd a valóságról: meg tudjuk, milyen sajnálatos szintû a közvélekedés.
És a hazug képet a valóságról, hogy mi az, ami szerinte hasznos, és mi az ami nem.
Én büszke leszek arra, ha a hozzászólásaim haszontalannak, vagy sehogyan nem minõsülnek. (Az uwu majd biztos feni a klaviaturáját, hogy hasznosnak jelöljön, és hogy azzal nekem mély lelki fájdalmat okozhasson...)

Ami hiányzott '99-ben.

Még most is hiányzik?

Ne haragudj, csak reagáltam egy bejegyzésre.

Walk the Talk.

A valós világ válsága pont akkor következik be, amikor akar! Meg ha valamely féltudomány elõzõleg meggyõzi az embereket, hogy miért jó, ha rossz lesz nekik. Mert nélkülük azért nem jött volna úgy össze...

Pont arról beszélnék ebben az össznépi tudományos fórumban, hogy nemcsak a "tudomány", hanem a mi tudománytalanságunk is sok mindenért felelõs. Azonban a legtöbben ragaszkodtok ahhoz, hogy hibázhassatok. Talán, mert utána olyan jólesõ a csalódás?

Ahogy olvaslak titeket, már régen nem arról van szó, ami a topik trágya!
Én még arról próbáltam írni, hogyan haraszt a tudomány, ha zörög, mert arra irányítják.
Ti már az USA fizetõképességénél tartotok. Nem lehet veletek léhaságban lépést tartani! Ehhez tényleg öreg vagyok már.

Ez a megjegyzésed is nagyon szellemes. Te igazán fejlõdsz! Nem félsz, hogy a trollok kitagadnak?

Idézet volt

Walk the Talk.

A legújabb adatok: USA adóssága több mint 97%

Walk the Talk.

Május 16-ára valószínûleg az USA államadóssága eléri a 14,300 milliárd dolláros plafonértéket, ezt követõen pedig nem juthat pluszforráshoz a költségvetés a tõkepiacról. Számítások szerint július közepéig húzzák újabb adósságértékesítés nélkül az amerikaiak, ám ezt követõen valamit tenni kell, különben az USA is hellenizálódni kezd. Ez pedig lépéskényszerben tarthatja a Fedet is, amely így csak másodpiaci vásárlásokkal fogja tudni fenntartani kötvényvásárlási programját.

Walk the Talk.

Molnibalage
Az USA-nak meg vannak eladható termékei. Sok más országnak meg nem...
Az oroszok lényegében szinte hozzáadott érték nélküli alapanyag kereskedelembõl élnek...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
UL. Az szovjetek semmiféle komoly válaszlépést nem tudtak rá adni, a legolcsóbb lépés meg amúgy is a több rakéta lett volna. Mivel rakéta volt elég, ergo a szovjetek nem kellett, hogy bármit is csináljanak, mert õk is tudták, hogy az SDI nem kivitelehetõ. Az úgynevezett melléktermékek miatt aggódtak igazából.

A SZU akkor már menthetetlen volt, mikor az SDI-t bejelentették, csak azt odaát nem tudták, a SZU vezetõiben meg nem tudatosult.

http://www.mediafire.com/?ksysysyvd0hpd

A gondolatok a békérõl részt nézd meg, de a többi sem rossz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nem. Senkinek sincs potenciálja. Nem pénz kérdése. Technológiailag kivitelezhetetlen.

A '80-as években is voltak egy kisebb recesszió.

Egyébként valahol unalams hallgatni ezt a "USA gazdasága 0" és hasonló dumát. Apám 40 éve hallja ugyanazt, azt mégis a KGST dõlt összes és nem az USA...

Nos az hogy blöff volt-e vagy számítás azt nem tudom (inkább számítás)de a ruszki gazdaságot térdre kényszerítette.Tehát bejött nekik.Aztán Õk is térdre kényszerültek a saját maguk által indított terror és annak megakadályozása miatt.A vélt vagy koholt fenyegetés mára már valóság.Kína nem titkolt szándéka hogy világ hatalom legyen,és akkor még nem beszéltünk Korea, Pakisztán, India, és egyébként az ázsiai országok jelenlétérõl plusz az Arabok akik már a Dzsihdra készülnek.
morleone
Hát ez az... már akkor is kivitelezhetetlen volt az ilyesmi, pedig akkor az USA még stabilabb volt gazdaságilag. Most meg kb nulla... a gazdaságuk pillérei hitelekre vannak építve...

Talán Kínában lehet akkora potenciál, hogy ennek egy erõsen visszafogott verzióját megvalósítsa. De az õ létük is most attól függ, hogy bedõlnek-e a nyugati gazdaságok így merõ hülyeség lenne egy ekkora volumenû katonai költekezésbe kezdeni.

Molnibalage
A csillagháborús program egy blöff volt. A jenkik sem végeztek komoly minkát, mert már a megvalósíthatósági tanulmány és alapkutatás szinten látszott, hogy kivitelezhetetlen.

Lényegében a korai elõrejelzõ rendszer leszámítva - ami akkor is megvolt már tudtommal - semmi sem valósult meg belõle...

morleone
Ja, gondolom ez is a Reagan kormány Csillagháborús koncepciójának a farvizén evezett ide. A különbség csak annyi, hogy azóta az USA is beállt a pénztelen országok közé akik már mindent hitelbõl fizetnek és az állampapírokat is beváltották már Jüanra. Igen nagy méretû összeg hiányzik a kasszából, alig jut hadi fejlesztésekre... örülnek ha a haderejük egyben marad egy kiadós leépítés után. Õk sem azért vonulnának ki a közel-keletrõl és dél-ázsiából mert annyira jófejek... ennek egyszerûen gazdasági okai vannak.

Molnibalage
De vegyük pl. az UFO örületet, ami elég hajtóerejû lehetne egy hatalmas költségû ûrhadászaszati programra, amit mindenki elfogadna.

Jelenleg egyes országokban a honvédelemre nem jut pénz. Ja, és ki az a mindenki...?

"De vegyük pl. az UFO örületet, ami elég hajtóerejû lehetne egy hatalmas költségû ûrhadászaszati programra, amit mindenki elfogadni"
Tudod nekem errõl az jut eszembe (sokan kérdezik hova?)mikor Dobó Istvánt meg kérdezik hogy miért nem lõ vissza!.Erre Dobó azt mondja ,-Mondjátok meg töröknek azért nem, lövünk mert vasárnap van.<#violent>Nekünk meg csütörtök
Hú apám, neked aztán nem szabja meg senki mit olvasol, még az se aki a szöveget írja.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

"Az a fiatal pl tervez-e az életében valamit?"
Mint kétszeres nagypapa csak az tudom mondani, hogy a remény hal meg utoljára!
Bocsi de össze omlott a rendszer.
Ha ezt nekem írtad, mi melyik?

Walk the Talk.

Amikor ilyen site-okat olvasok, melyekkel tele a net, akkor azon filózok, hogy akik ezeket fenntartás nélkül elfogadják, azoknak az élet gyötrelem, kínszenvedés, depresszió, öngyilkosságra való hajlam.
Az a fiatal pl tervez-e az életében valamit?

Walk the Talk.

Melyik?
Te jót akartál😊

Walk the Talk.

Nem, nem egyezik meg. Sokkal színvonalasabban indult, realitásokkal kezdõdött.

Walk the Talk.

Elnézésedet kérem!
A topik témája valóban meg egyezik az általad említett oldallal,csak én Magyarul írtam.
Herold
Azokba az elmosódott képekbe amiket eddig láttam, bármit bele lehet magyarázni.

Az az érdekes hogy nem tudod belinkelni! Senki nem tudja.
Szerintem van tudományos összeesküvés bizonyos érdekcsoportok között, csak kár, hogy kezd elmenni az NWO színvonala felé.

Walk the Talk.

Nekem meg van az Összes!
Herold
Bocsi egyébként maxira egyet értek veled s hogy õszinte legyek nem jósoltam ennyi idõt a topiknak.
Nem tudom emlékszetek-e még egy Napoleon Bulevard nevû zenekarra. Volt nekik egy érdekes számuk. A szám címe KÍNA Ha valaki meg találja linkelje már be!
Ezt nem hinni kell.😊

Walk the Talk.

De, ha nem tudnád, a Holdon is van élet.
Fényképes bizonyítékok.

Walk the Talk.

"a mai földi 'birkanyáj'"-----------maximálisan egyetértek veled. Hipp-hipp-hurrá!!!!!!!!!!

Walk the Talk.

Csak akkor meg nem értem, miért vetik el a holdutazás igazságát?

Walk the Talk.

Az nem, de a nagy orosz-amerikai-kínai testvériség mindent legyõzött a tomboló hidegháború idején.
Csak veszettül titkolják, mert akkor rájönnénk, hogy nem is álltak szemben egymással.

Walk the Talk.

Ha jól tudom mindent bele adsz hogy mások ne érezzék jól magukat.
de Isaac Asimov trilógia +1
Alapítvány és a Föld .De ha olvastad akkor rá jöhettél hogy pontosan ez mû0ködik.Olcsón adom a cuccokat,és ha mindenki rám támaszkodik fel emelenm az árát. (KINA)
uwu80, ez derék link volt!
Nagy érdeklõdéssel olvastam, és sok mindennel egyet is értettem.
Pl. azzal, hogy az ezotéria a tudományba is bevonult, gyengítve ezzel magát a tudományt.

Vegyük pl. a gyógyszeripart.
A dolog ha jól emlékszem, a különféle hajszeszekkel kezdõdött nálunk. Elõször persze talán így: Ihaj,- csuhaj -ez a jó szesz! Azután lerövidült, és lett belõle csupán: "hajszesz".
Késõbb egyre több ilyesmi jött, és érdekes módon ebben a gyógyszeripar és a TB is látott fantáziát!
Hiszen egy csomó készítményt, nem orvosság minõsitéssel, recept nélkül lehet már vásárolni, akár a benzinkútnál is! A TB-t megkerülve, valóban jó gyógyszereket is, igaz, fele (bocsi: "fene") áron!
Tehát itt valahogy a gyógyszeripar se jár rosszul. Sõt: nagy társadalmi könnyebség ez, hiszen lehet azt mondani, ha az orvos nem ír receptet, meggyógyulhat másképpen is.

De vegyük pl. az UFO örületet, ami elég hajtóerejû lehetne egy hatalmas költségû ûrhadászaszati programra, amit mindenki elfogadna.

Ugyanígy a kisbolygók is, bár velük tényleg nem érdemes viccelni.

Sorolhatnék egy sor dolgot, ami tudományos" indittatásúnak tûnik, és mégis ezotéria gyanus. Ám végül valamilyen eredményre szintén vezethetnek, mint pl. Kolombusz indiai kirándulása, amelynek Amerikát köszönhetjük, és akkor minden megbocsátható.

Mindez azonban semmi ahhoz képest, amikor a tudomány minden érdek nélkül, csak úgy l'art pour l'art téveszt dolgokat, akár többszáz éven át.
És szerintem ilyen is sok van, és lovat ad a hétköznapi ezotéria alá.
Ezeket viszont nem lenne szabad a szönyeg alá söpörni, hanem ki kellene javítani.
Mert ez lenne az egyik fontos különbség a tudományos, és a hétköznapi ezotériák között.

Ki mondta, hogy emberek ? Azt mondtam, hogy lakott volt. Remélem nem hiszed azt, hogy ez a mai földi 'birkanyáj' az legszebb és legokosabb teremtménye a 'mindenhatónak' ?

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Ez is tökkelütött, ha azt hiszi a Mars volt lakott és a Föld meg nem. A Marson egy millió éve sem lehettek emberek.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog