1160
Tudományos összeesküvés elméletek,avagy nem zörög a haraszt.....
  • patiang
    Ez is összeesküvés:

Sőt ez még nagyobb.
  • patiang
    "A 355-öt remélem csak viccnek szántad :)"

s, ha ez nem összeesküvés, akkor semmi (ha-ha-ha)
  • Saintgerman
    De bizony okozna hátrányt ! A Föld valódi urainak... azok pedig nem mi vagyunk..

A fő kérdés, hogy kik jutnak el ! Az már másodlagos, hogy hová ...
  • Herold
    Az egy baromság. Ha meg lehetne oldani a kommunikációt tesla-hullámokkal, miért nem tették meg eddig? Senkinek nem okozna hátrányt.

Egy másik összeesküvés-elméletben meg azt feszegetik, hogy a Holdra szállás idején nem létezett olyan űrruha, amely megvédte volna az űrhajósokat. Akkor most mi a helyzet? A Marsra el lehet jutni, a Holdra nem?
  • Cef
    Azért koncentrálnak a szénalapú életformákra, mert a szén képes elég erős kötést létrehozni, ami az élethez szükséges boynolultabb molekulákhoz szükséges, de a szilícium is ilyen elem. Nem csak szénalapú életformákban gondolkodnak, de mivel eddig csak ilyennel találkoztunk, ez van előtérben. A nem benszülött életforma is felmerült, például az egyik fertőző betegségnél is gyanakodtak földönkívüli eredetre (most nem ugrik be, hogy melyiknél), de amíg nincs bizonyíték ami alátámasztaná, addig csak fantázia, de vannak olyan elképzelések, hogy bizonyos baktériumok földönkívüliek pl.: a vörös esőnél elég valószínű. De olyan elmélet is van, a pánspermium elmélet, hogy az élet aszteroidákon keresztül érkezett a Földre.

A 355-öt remélem csak viccnek szántad :)
  • patiang
    Amit még elhallgatnak előlünk:

Aranyoslaci: 1962-ben a Marsra látogatott amcsi-szovjet-kínai űrhajósok időkésés nélkül beszélgettek a földi irányítókkal. De hiszen a fénynél nics gyorsabb semmi. De igen. Az un teslahullámok.
    Nos akkor van, vagy sem? XD

• patiang
    Felteszem azt a kérdést, hogy mi van akkor, ha az összes a Földön előforduló létforma nem benszülött? Azok melyek nem egyeznek a tudomány jelenlegi életfelfogásával, s főleg a mienkkel, azok sem biztos, hogy különlegesek, csupán annyi, hogy ezeddig a szénalapú kutatáson volt a hangsúly. Visszatérve a mi származásunkra, nem tartom (?) elképzelhetőnek, hogy egy az éppen lehűlt bolygón külső szennyeződés nélkül létrejöhetett volna az élet. S ez a víz volt. S az hogy került a Földre. Valószínű a meteoritok által. Bár van más elképzelés is. S akkor már meg is van, hogy mi is ugyanúgy jövevények vagyunk, mint a "vörös eső", csak "mi" többen vagyunk.
    Ez nem kifejezetten összeesküvés téma, s ezért bocs.
  • Molnibalage
    Voltam már...
  • Herold
    Na mi van, idetaláltál?
  • Molnibalage
    Az ilyesfajta hozzáállástól megyek a falnak. A legyegyszerűbb kijelentéseket sem vagy képes értelmezni. Pont olyan vagy, mint a blog.hz troll, wmiki.
  • Dj Faustus #350
    "Ez egy nagyon jó példa a tudomány álláspontjára.Ha valami nem fér bele a felállított keretbe akkor az nem létezik.A gömb villám is ilyen."
    Nem erről van szó.
    Ha egy jelenségről kevés információ áll rendelkezésre (mert például ritkán fordul elő - a vörös eső és a gömbvillám is pont ilyen), vagy például egy kísérlet nem reprodukált (lásd a nemrégiben emlegetett müon-neutrínók fénysebességnél gyorsabb mozgását) akkor a tudomány óvatos.
  • Balumann
    "Ez egy nagyon jó példa a tudomány álláspontjára.Ha valami nem fér bele a felállított keretbe akkor az nem létezik.A gömb villám is ilyen"
    Ha valóban ilyen hozzáállása lenne a tudománynak, akkor nem itt tartanánk, mert rengeteg dolog van/volt ami látszólag nem fér bele, és mégis kutatták, megértették azokat is, és még mindig van bőven mit felfedezni.
    Felállított keret nincs, azt fogadják el létezőnek, aminek létezését valósnak látják (ezeket általában onnan is meg lehet ismerni, hogy megfigyelhető, tanulmányozható, esetleg előállítható, igazolható, stb... :D ). Az embereknek sajnos vannak olyan rossz tulajdonságai, hogy szeretnek kitalálni dolgokat (népszerűség, saját hitrendszer, fantázia), így szerintem jogosan.
    A gömbvillámről a tudománynak viszont NINCSEN egységes álláspontja, létezése vitatott, és folytatnak kísérleteket ezen a területen.
  • clarck
    Ez egy nagyon jó példa a tudomány álláspontjára.Ha valami nem fér bele a felállított keretbe akkor az nem létezik.A gömb villám is ilyen.

Nemrégen sikerült megszereznem az "Ősi idegenek" első évadát. Nem kifejezetten erről szól a sorozat,de ott is földönkívüli behatások lehetőségét boncolgatják.
  • Cef
    Erről én is olvastam, több kutató is megerősítette, hogy nagy valószínűséggel tényleg földönkívüli eredetű a cucc, viszont nem tartalmaznak DNS-t. A Földön is vannak létformák, amiknek nincs DNS-e, a prionok, de azokat nem is tekintik igazán élőlénynek.

Van itt róla egy Indexes cikk, szerintem érdemes elolvasni.
  • remark #346
  • patiang
    Nem tudom ide tartozik-e?
    Láttam egy filmet, vagyis csak egy részét, mely a "vörös eső"-vel foglalkozott. Ott a kutató elmondta, hogy olyan organizmusokat találtak benne, melyek egyik a földön élő létformával sem hasonlítható össze. Más a DNS szerkezetük, 250C fokon szaporodnak. Ide sorolta még a "csillagzselét" is, melyben ugyanígy megtalálhatóak, a földivel nem egyező létformák. Ekkor elkezdte fejtegetni a külső bejövetel lehetőségét. Nem értem, hogy kábításra megy a dolog, vagy tudnak valamit. S ha igen, akkor pedig miért hamukáznak?
  • kjhun
    Vírus is van az oldalon!! vigyázat. Valószínűleg valamelyik html szkript tartalmazza.

Avast 5.0.677 VPS 111007-0

2011.10.07. 19:29:46 http://www.gepnarancs.hu/wp-content/plugins/wordpress-access-control/languages/ccm.base.php|>{gzip} [L] JS:Illredir-DW [Trj] (0)
  • patiang
  • patiang
    Meg hát a tetemes villanyszámlát is "fizetnie" kellett valakinek.XD
  • patiang
    Azért gondolom az "illetékesek" tudták, tudják, mert azért egy regnáló hatalom tudta nélkül ilyen volumenű dolog nem működhet.
    Ez csak nekünk rejtelmes.
  • patiang
    Pontosabban már csak használt, hiszen a poszt aktualitása, hogy a szellemadó 2010. június 5-én éjjel elhallgatott. Senki sem tudja pontosan, hogy milyen célokat szolgált, mindenesetre úgy tűnik, az állomást végképp magára hagyták, hiszen a napokban néhány orosz rádióamatőr megtalálta és keresztül-kasul bejárta az objektumot, a hátborzongató kirándulásról pedig rengeteg fényképet is készítettek, így ti is az elsők között járhatjátok be virtuálisan a komplexumot
    rádió
  • clarck
    Amit tudni lehet róla. Szóval nem kell túl bonyolítani a dolgot.Valószíleg katonai céllal épült de már nem tudják mi célból.
  • commissioner
    Valószínű, hogy földalatti kábel vezet az adóhoz. A másik vége meg kitudja hová csatlakozik. Lehet, hogy valami nagy távközlési rendszeren keresztül eljut egy katonai épületbe, ami lehet akár az ország másik felében is.
  • Herold
    Nem kell háromszögelni, mert tudják, hogy hol az adó. Moszkvától északra az erdőben.
  • Dj Faustus #336
    Van ott egy rövidhullámú adóberendezés, aminek a bemenetére valószínűleg rá van kötve egy oszcillátor (meg néha más is, modem, mikrofon,...) - ez hozza létre a periódikus búgásokat - a kimenetére pedig egy antenna - és az az által sugárzott jeleket be lehet háromszögelni.
    Kell hozzá két, egymástól távol levő vevőállomás, irányított antennákkal. Az antennák forgatásával meg lehet határozni, hogy melyik irányból halljuk legerősebben az adást.
    A vevők koordinátája, és a legerősebb vételek irányai meghatároznak egy-egy egyenest - ezen egyenesek metszéspontjai meg meghatározzák az adóállomás pozícióját.
  • Herold
    Én ugyan nem értek hozzá, de gondolom nem az adó fém állványzata állítja elő a jeleket. Ezért gondolom, hogy valahogy azt kéne visszakövetni.
  • Dj Faustus #334
    "Miért nem követi vissza a kábeleket, aki kíváncsi rá? Valahonnan kapnia kell a jeleket. "
    Nem kábeleket kell követni - a rövidhullámú rádióadót kell "háromszögelni".

Állítólag kiváncsiak jártak is ott.
    Itt illetve itt pedig lehet olvasni az ott levő felszerelésről.
    Valószínüleg egy hidegháborúból megmaradt rádióállomás, amit azért még fenntartanak.

"Valahonnan kapnia kell a jeleket."
    Oszcillátor?
  • clarck
    Nem feltétlenül.Nekem ez a jel kísértetiesen hasonlít a "Megtelt "jelzésre.(Átemelő szivattyúk szenny víz)
  • Herold
    Miért nem követi vissza a kábeleket, aki kíváncsi rá? Valahonnan kapnia kell a jeleket.
  • safranyn
    Én is kíváncsi lennék rá. Meg ez az egész sztori nagyon "kísérteties"
  • remark #330
    Engem az érdekelne, hogy ki állja a költségeket?
  • safranyn
    Erről hallottatok már? Orosz rövidhullámú szellemadó. Bocs, ha off, de igazából nem találtam neki való topikot.
  • Saintgerman
    Nézőpont kérdése..
  • Herold
    Vagy csak nincs hova mennie, mióta bezárt az OPNI.
  • Saintgerman
    igen, lehet.. talán azért nemtalálta, mert még nincs megírva.. az is lehet, hogy azért van "itt" repcsepista, hogy egyszer majd megírásra kerüljön a "Világok Szótára"..
  • remark #325
    Vannak akik gyávaságból lájtosan trollkodnak mint mondjuk remark.

Talán azért tűnik "lájtosnak", mert nem minden trollkodás, amit te annak nézel.
    (Valamint nem minden összeesküvés-elmélet, amit ti annak néztek. Stb.)

Én mondjuk már nem foglak piszkálni a dolgaid miatt, mert megváltozóban vagyok.

Ezt hívják tapasztalatnak. (Azt, ami az egész folyamatot beindította.)
    Ne csodálkozz, ha idővel mással kapcsolatban is megváltozik a véleményed.
  • forrai
    Akkor daváj, nyomasszál, ahogy szoktál, csak kicsit erősebben.
  • uwu 80
  • uwu 80
    Egy jó troll aranyos. És én nem szoktam anyázni.
  • forrai
    Figyuzz: tudom hogy nagy szégyen ez nektek, de aranyosak vagytok. Csak ne anyázzatok... kérlek.