1160
Tudományos összeesküvés elméletek,avagy nem zörög a haraszt.....
  • uwu 80
    Nem lehet. Talán ha megkérnéd a modikat, hogy minősíthetetlen hangnemben elküldhesselek melegebb éghajlatra bünti nélkül, akkor folytathatnánk. De erre nem sok esély van, meg egyébként is fura lenen ha kifejezetten kérnéd, hogy lehülyézzenek.
  • forrai
    Visszatérve a tárgyhoz, egyre inkább azt látom, ahogyan a tudományban a DEKADENCIA előretör:
    Példák:
    - Egy tudományos fórumon a Csernobili katasztrófa sajnálatos emléke jóizű nosztalgiára és bánatos röfögésre ad okot, miközben az én valóban tudományos topikomat egy ezotérikus forumba rakták át.

- A TV csatornákon az "Emberek után mi lesz" tárgyú zokogtató képsorok folynak (egyébként én is gyakran nézem őket, érdekesek)

- Ifjú fizikusok jóindulatú felülnézetből mesélik, hogyan fog az univerzum a semmiségbe oszlani, elmagyarázva, hogy a bal lábam szénatomjai nemhogy sohase fogják meglelni a jobb kezemét, de maguk is széthullanak majd. Ám ezen ma még mi jót röhöghetünk, csak ükunokáink láthatják.

- Jön egy Maya kőgolyóbis, és az sokkal hamarébb itt lesz, mint az 1-es villamos a Boráros téren.

Folytathatnám mindezt képedve de la el, de amíg eszembe jutnak, már újat találnak ki!

Ugyan vajon mi lehet ennek az "életérzésnek" az oka?

Először arra gondoltam: mi emberek sugalljuk a tudománynak, hogy legyen depressziós, az meg csupán a kivánságunkat teljesíti?

Most már néha arra is gondolok, hogy talán bizony a tudomány sugallja az embereknek a saját ezotériáival, szönyeg alá söpört bizonytalanságaival: danajozzatok, költsetek, mert itt a vég?

Nem lehetne normálisan, "tervezetten", objektíven gondolkodnia mindenkinek?
    Nagy ezotérikus csoda lenne?

• forrai
    Nem örülök, hogy még csak nem is trollozol tovább! Mert volt időszak, amikor egyedül te tartottad fenn a topikomat, és igazán élvezetes szószátyárkodást végezhettünk, miután megértettem, amit most leirtál. Ugyanigy a Zéro, és qetuol is.
    Inkább folytassátok.
  • uwu 80
    Vannak akiket nem hatnak meg a büntetőpontok. Trollkodni pedig jó dolog, aki az ellenkezőjét mondja az vagy nem ért hozzá, vagy képmutató.
    Vannak akik gyávaságból lájtosan trollkodnak mint mondjuk remark. Egy becsületes troll ilyet nem csinál, de legalább nem jár érte bünti.
    Az ilyen rögeszmés mesevilágban élő egyéneket mint te, a legjobb osztogatni, mert van miért. Egy ilyen embert minden trollnak becsületére válik letrollhammerezni. Az indokolatlan trollkodást én se szeretem.

Én mondjuk már nem foglak piszkálni a dolgaid miatt, mert megváltozóban vagyok. Csak a tisztánlátás végett írtam le.
  • forrai
    A szörnyű meg az, hogy a saintgermain helyett, meg helyettem örökké téged kapnak el, és neked osztják ki a rendelkezésre álló többlet bűntetű- pontokat!
    Vagyis te lettél a fekete bárány, én pedig, aki a szószátyárkodás bűnét (is) hordozom, szabadon dőzsölhetek?

Micsoda igazságtalanság!
  • Zero 7th
    A paranoia már csak ilyen, mindenhol téged akarnak elkapni. Szokj hozzá.
    Vagy keress szakorvosi segítséget...
  • clarck
    Gondolom azért mindent előre megtervez mert ha úgy is beszél mint ahogy ír,,,.....!!
  • commissioner
    ez a repcsepista tulajdonképpen egy földönkívüli, aki nem talált rendes alien-magyar szótárt?
  • Herold
    Az index fórumon nincs privát üzenet küldés.
    Azt meg semmi nem akadályozhatja meg, hogy emailt küldjetek egymásnak.
  • Saintgerman
    Semmi esély sincs rá, hacsak valaki nem képes dikódolni a gondolatait... (nekem küldött annakidelyén privátot, de a rendszer megakadályozta, hogy felvegyük a kapcsolatot... ugyanez történt az Aranylaci fórumán is mással.. érdekes módon..)
  • Herold
    És szerinted mennyi esély van rá, hogy ilyen stílussal bárki komolyan veszi, akár őt, akár a mondanivalóját?
  • Saintgerman
    Biztos, hogy mindenkinek ez jön le, hacsak nincs maga is tisztában egy-egy mondata mélyebb jelentésével. Nekem Einstein egy mondata jutott az idézett mondatról eszembe:
    "Az olyan emberek mint mi, kik hisznek a (kwantum) fizikában, már tudják, hogy külömbség múlt, jelen és jövő közt nem más, mint makacsul tartó illúzió."
    És az én megitélésem szerint ezt repcsepista is tudja, de a környezete színvonala nemengedi, hogy elmondhassa....
  • commissioner
    Az imént belenéztem én is abba a topikba. Hát, az a pista... az egy troll, vagy nem is tudom, mit mondja rá. Csak szándékosan lehet olyan hülyén írni... olyan mint itt "lally" nevű fórumtársunk írási stílusa - okos, csak tetteti, hogy hülye.
  • Herold
    A kálium-kloridnak.
  • Herold
    repcsepista véleményem szerint egy komplett idióta.
    Ma már szinte senki nem áll vele szóba.
  • Herold
    Sajnos nem értek hozzá.
    Egyébként kicsit utánanéztem, valóban vannak anomáliák az index fórumon a moderálásban.
  • Saintgerman
    Itt van egy mondat "repcsepista" írásából, ezekre akartam utalni..
    "NINCS HALÁL SE VÉG A MI SZÁMUNKRA HA MERTJÜK KERESNI AMI ELVESZETTNEK HITT..."
  • ManoNegra
    A sóval kapcsolatban.Idézet Wiki:"A konyhasó helyettesítésére is alkalmazható nagyon szigorú feltételekkel és nem mindenki számára, kellemetlen, savas íze van, ezért általában konyhasóval keverve szokták használni." Valószínűleg igaza van a feljelentést tevőnek.Csak az a baj hogy senki nem törődik vele (bár a Magyarság kiirtása nézőpont nekem kicsit erős de ki tudja.... hiszen nem zörög a haraszt)

Hogy mi? Minek van kellemetlen savas íze?
  • Saintgerman
    Ez az ember akitől idéztél, nem is olyan hülye, mint elsőre tünik. Nem azért ír így mert megkattant, hanem ha tisztán írna sem értenék, de viszont azonnal törölnék. Ebben a formában -mint egy kódolt írás- valamit kilehet belőle bogozni, ha rendszeresen olvasod.... én váltottam vele pár szót, ő az egy a kevesek közül, aki felfogja, hogy az "igazi" ufok nem is ebből a világból járnak ide...
  • clarck
    Köszönöm a feltételezést,de nincs semmilyen tudományos fokozatom.Hogy őszinte legyek még érettségim sincs.Sima szakmunkás képző az amiről tudok bizonyítványt felmutatni.A dolog csak arról szól, hogy gyakorlatilag a geológiától a teológiáig minden érdekel.Nem ragadtam le egy ágazatnál sem.
  • forrai
    Kösz Herold
    Már csak arra kérnélek téged is, hogy beszélgessünk az árapályról a "Fizika és a csillagászat..." topikomban. Hátha érdekel?
  • Herold
    Ha a hozzászólásod az index fórumon nem sértett szabályt, akkor valószínűleg lánctörlés áldozata lettél, tehát töröltek egy postot, és az összes arra adott választ is. Ilyesmi előfordul. A trollokat nem kell etetni.
  • Herold
    Ha te tudósnak érzed magad, mit keresel az ufós topikban? Mondtam, hogy hülyék ott is vannak, egyszerűen csak ignoráld őket. A tudományos fórum a neked való, nem a rejtélyes dolgok.
  • forrai
    Valahol itt irtam, hogy Magyarországot sikeres exportörből sikeres importörré sikerült rövid idő alatt fejlesztenünk. Ami nemcsak magát a kereskedelmet, de az élet minden szféráját érinti.
    Amire a társadalom jelentős rétege szakaszosodott, és jól ki is jön vele. Amíg persze van rá hitelünk. Az pedig rengeteg van, sajnos. Unokáink is látni fogják.
    Egyébként az én törekvésem annyiból nehezebb, hogy amíg a tudomány érdekeltsége könnyen észrevehető, azonban egy olyan alapvető hiányossága, hogy a fizika a tehetetlenséget még nem is "fedezte" fel, pedig megtehette volna már rég, sokkal rejtettebb, mert a megszokás elrejti.
  • forrai
    Nem kell, hogy pont te hozzászólj, ha nem értesz az árapályhoz. Én is azt várom, hogy valaki olyan szóljon hozzá, aki ért, vagy aki nem ért, de érteni akar. Néha könyörgök mindenkihez, neked is: akarj érteni hozzá! Nem nehéz, és érdekes!
    És ekkor nem a felsőbbrendűségemet akarom kifejezni, csak szeretném elérni, amit bizonyára a video is, hogy az emberek ne legyenek kiszolgáltatva még a "tudománynak" se.

Azonban külön választanám a tudomány azon kifogásolható tevékenységeit, amelyeket érdekből követ el azoktól, amelyeket csak úgy, l'art pour l'art.

Én pedig most az utobbiakról irok.
  • patiang
    Az E
  • clarck
    Nekem is az a véleményem hogy adjuk meg mindenkinek a tiszteletet még akkor is ha nem értünk vele egyet.Csak hogy nagyon sokan úgy nem tudnak társalogni ,ha közben nem fejezhetik ki, az éppen hozzászólóval szembeni "felsőbbrendűségüket".

Az ár-apály dologban nem tudok érdemben hozzászólni annyira nem mélyedtem el a dologban. Sajnálom.
  • clarck
    Az "E" élelmiszer adalék már igen régóta borzolja a kedélyeket de még sincs róla egy árva kukk sem a médiákban.Vajon miért?Talán azért mert már a mérgező voltuk miatt nem használják?
  • forrai
    Kedves Clark.
    A valóban tudományos érdeklődésű egyének a tudományos fórumokon is nagyon ritkák, belőlük nem élne meg egy fórum sem.
    A hivatkozott másik fórum (a neve sem említhető...csak nagy tisztelettel) tudományos rovatából kipenderítettek a "Mégis Földleány a Hold?" árapályról szóló, számitásokkal teli topikommal, talán hogy még több hely legyen pl. a Csernobilról nosztalgiázó, érzelmes, ám igen kevéssé tudományos topiknak.
    Amelybe csak két hozzászólást böffentettem annak tudományos áramlási okairól, máris kiutáltak.
    Legyünk hát szerények, tiszteljük egymást és a többieket, akkor a fű alatt mi is elmegyünk, pontosabban: itt maradhatunk..
  • clarck
    "hogy nyelvtanilag nem odaillő stilus fordulataim vannak (például szellemi ivarérettség). Pedig ha kérik, tudományosan, sőt játékosan is definiálhatom őket..."
    Lehet hogy csak simán, mégis közérthetően kellene fogalmaznod.Ha elolvastad az alant közölt idézetet, szerintem keresd is meg azt a topikot.Nézd vissza hogy hány hozzászólás érkezett a bejegyzéseihez.
  • clarck
    Videó 1
  • forrai
    Dehogy a tárgyhoz is legyen itt végre egy hozzászólás:

Egyszerűen MEGBOCSÁTHATATLANNAK tartom az elméleti fizika és a csillagászat hozzáállását a klasszikus fizika: a gravitáció, a tehetetlenség, az árapály vonatkozásában!
    Amelyeket az újonnan fellelt jelenségek okaként nem is vizsgál már, hanem helyettük citromlétől túlcsorduló, megalapozatlan elméleteket támaszt!

Ugyanakkor nem tartom ezt valamiféle összeesküvésnek a részéről, hiszen láthatóan ahhoz is túl kevés lenne a fantáziája, ami pedig a kitalációinál elég testes...

Inkább valamiféle túlbuzgó igyekezetük ez, hogy érdeklődést támasszanak a fizika néhány új, persze szerintem is jelentős, azonban nem mindent helyettesítő ágazata iránt (részecske és kvantum fizika, stb.).

Így, vagy úgy: nagy átverés ez, ami ellen minden tisztességes, szellemileg ivarérett polgár fel kellene, hogy lépjen, nehogy azután napi gyakorlattá váljon!

Ehelyett leggyakrabban talán azt kifogásolva törölnek, vagy zárnak ki engem, hogy nyelvtanilag nem odaillő stilus fordulataim vannak (például szellemi ivarérettség). Pedig ha kérik, tudományosan, sőt játékosan is definiálhatom őket...
    (Mindazonáltal hangsúlyozom, hogy ez a hozzászólásom tényleg a topikhoz illő, nem olyan off-topik, mint másoké.)
  • clarck
    Tulajdonképpen nem tudom eldönteni hogy most Herold fórumtárs (vagy talán moderátor) jót akart, vagy el akart zavarni.Benéztem sőt regisztráltam az említett oldalra.Ki is ragadnék egy példát a témák közül.(Ha valaki ott is tag, vagy netán pont tőle idézek ,nézze el nekem, de nem tudok részt venni a társalgásban valószínűleg a túl alacsony értelmi kapacitásom miatt)

1.Index->Fórum->Filosz->Rejtélyes dolgok-> Mi is ufók vagyunk?
    Csak három mondat

"UFOzzumm...fel fel fel... Budára, fe fe fe...buzdulva, magunkat x egymást unSZÓLva va va...
    Óh szombat -combatischolám téged...oly nagyon szerettelek...na a szombatisták - adventisták TANULTAK X TANULMÁNYOZTÁK A BIBLIÁT UGY, MINDEN SENKI!!!-amit nagyon szerettem, mert a lelkemet bizerékelte, minden ollan tudomány, mell MENNYBE BE BE BE... FE FE FE... EGENEST, ÓH AZÉRT KÖZDENI -KÖCCKÖDNI ÉRDEMES ÉRDEMES..."

De elég ez az egy is.Szerinted is ide kellene írogatnom?
    "Persze ez egy játékos fórum,"
    Igen igaz, valóban a játékról szól-szólt, de hogy őszinte legyek én még egyetlen a játékkal foglalkozó hsz.-t sem láttam legalábbis a tudományos oldalakon. (De ha mégis van az nyilván a "Fű, joint, zöldike"topikban van mert oda még be sem néztem)

A sóval kapcsolatban.Idézet Wiki:"A konyhasó helyettesítésére is alkalmazható nagyon szigorú feltételekkel és nem mindenki számára, kellemetlen, savas íze van, ezért általában konyhasóval keverve szokták használni." Valószínűleg igaza van a feljelentést tevőnek.Csak az a baj hogy senki nem törődik vele (bár a Magyarság kiirtása nézőpont nekem kicsit erős de ki tudja.... hiszen nem zörög a haraszt)
    De van még egy pár ide vágó link
  • forrai
    Trágárkodni nem szoktam. A sértegetés pedig a fórumon szinte mindig kijár nekem is,és másoknak is. Ennek ellenére nem gyakorlatom a forumtársakat sértegetni, sőt, inkább dicsérem őket. Megnézheted magad is...
    Ha pedig a tudományról, mint intézményről mondok véleményt, ami arra nézve nem hizelgő, hát akkor az lenne a kérdés, hogy vajon igazam van, vagy nem? És nem az, hogy kizárjanak.
    Ha pedig végig nézném bárki hozzászólásait, bizonyára lennének közöttük olyanok, amelyek "sértőbbek", mint amiket én valaha bárkinek irtam.
  • forrai
    SaintGerman
    Neked írom, hogy nekem inkább "ignoráliási" mániám van, mint üldözési. Ha az is mánia, hogy az idegesít, ha senki nem szól hozzá ahhoz, amit írok. Hiszen még a trolloknak is tudok örülni, meg is szoktam nekik köszönni, egész jó velük a kapcsolatom.
    Persze ez egy játékos fórum, ahol nem várhatok hozzászólásokat, dehát az is jó, hogy legalább megtűrnek egyelőre maguk között.
    Szerintem csak azért, mert bár a tudományról írok ugyan, de játékosan.
  • ManoNegra
    E 536 - Kálium-ferrocianid van benne, ami meggátolja a csomósodást. Amióta ezt tudom, azóta bányászott darabos sót veszünk, és mozsárban törjük meg. Komolyan mondom, az íze a sima konyhasóéhoz viszonyítva, hát ég és föld.
  • Herold
    Egyébként, hogy nagyjából a témánál maradjunk. A só-összeesküvés még belefér?
    http://team.ihinet.hu/a-so-amit-eszuenk/mi-van-a-soval-1.html
    Arról van szó, hogy a boltban kapható konyhasóban rengeteg kálium-klorid van, ami mérgező, és egyéb káros élettani hatásai is vannak.
  • Saintgerman
    Megtettem, viszont a moderator hamar rájön a trükkre...
  • Herold
    Olyan nincs, hogy nem tudsz újraregisztrálni. Csak egy új emailcím kell hozzá.
  • Saintgerman
    Nem hiszem.. én is igazolhatom Forrai példáját, velem is ez történt ott 4-5 éve...
    Egy érdekes emberkére lettem figyelmes ott, akit elmondása szerint rendszeresen eltérítettek at idegenek. A részleteket törörték az agyából, de magáról a tényről tudott. Azzal vigasztalta magát, hogy tudatkiesése alatt jó célra haználják fel őt, az idegenek szerint. Persze mindenki hülyének nézte.... èn miatta jelenkeztem be a fórumra,.. szóbaelegyedtünk... majd linkekkel próbáltam bemutatni neki az eltérítők kilétét...
    Először az ő hsz. eit kedték törölgetni, majd végleg kitették, aztán én voltam a soron. Az összes hsz.emet törölték visszamenőleg is, és soha többé nem tudtam újra regisztrálni.