7269
  • xxxpaulxxx
    Köszönöm, közben nekem is sikerült megoldanom (rájöttem, hogy megint inkább keresnem kellett volna először egy pár percet, mint kérdeznem:) ), most már engedte a vásárlást, viszont nagyon sokáig dolgozta fel az adatokat...
    Majd fogta és kiírta, hogy várnom kell akár 4 órát is, de játékoknál ez normális... később küldik a kódokat.
    Ilyen volt másnál is?
  • lalakov
    Igen, amerikai címen kell beregisztrálni, nem a sajátodon. Olyan államot választva, ahol nincs külön adó a játékokra.
    Ezzel csináld: fake
    Ohio biztosan jó, az van nekem.
  • xxxpaulxxx
    Sziasztok!
    Meg szeretném venni a játékot most ezzel az Amazon akcióval, viszont a következő hiba fogad:
    "Game Downloads are only available to US customers"

Erre van valami megoldás?
  • genndy
    Kell hogy legyen valami magyar szó, mert a Vault nem magyar, de jelentése van. Lett a Kamra, mert nem volt jobb javaslat. Tudom, mert érdekelt a dolog és végigkövettem az ötletelést. Senki nem tudott semmi jobbat javasolni, mert ennek a több jelentésű angol szónak éppen nincs jó magyar megfelelője. Én se tudtam semmi jobbat, ezért nem is írtam rá.
    De valamire le kellett fordítani, különben nem magyarítás lett volna, hanem egy angol-magyar hibrid értelmetlen keverékszöveg ('és ez meg ez miért nem lett lefordítva, he?' kérdésözönnel).
    Amúgy meg: nem mindegy neked? Te úgyse fogod látni, mert nem fogsz magyarul játszani vele, mert nem tetszik a magyarítás. Oké, kritika, meg építő szándék, értem én, de akkor azért illik valamit javasolni az adott szó helyett (érvekkel a saját változat mellett), ha már a szerencsétlen fordító fejét többekkel összedugva is csak ezt tudta kihozni.
    Az 'ez így magyarul szar', 'le se kellett volna fordítani' nem éppen építő szándékú, meg azokon se segít, akik pont azért várják a magyarítást, mert jelenleg egy kukkot se értenek a sztoriból (és nem elég nekik a hentelés, némi háttértörténetre is vágynak). Ezt nem feltétlenül neked, csak úgy bele a levegőbe.
    Jaj de szép kis kortesbeszédet kerekítettem Mondjuk én azokat a fordítókat MINDIG meg fogom védeni, akik saját szabadidejükből ingyen tesznek valamit a közösségért.
  • IMYke2.0.0.0
    Van megfelelő verzió - mert a szónak van jelentése.
    Úristen, hova keveredtem?
  • IMYke2.0.0.0
    Mert te minek fordítottad volna? Ne idegesíts már...
  • Laza
    Akkor most ki is erőszakolta meg a játékot? :)
    Pont arról van szó, hogy nem kötelező minden átnevezni. Azt se kellett volna, ha nincs megfelelő magyar verzió.
  • Laza
    Felesleges mindent megvenni. Én pl csak az SP-t vettem meg meg a Mecromancer-t ... de egy percet sem játszottam a mecromancer karival, és nem is fogok (haverom tolja azzal). Nem kell mindent megvenni, csak ami kell is :)
  • lalakov
    Köszönöm. :)
  • lalakov
    Még egy kérdés(vagy kettő). Hová ment a játék? Feltehetem a tört mellé a legális játékot is?
  • genndy
    Jól írod.
    Ha tényleg MINDENT akarsz, akkor vannak még a skinek (Madness + Supremacy + Domination mind az öt karakterhez).
  • genndy
    Most nem keresem vissza, de: javasoltál magyar megfelelőt? (lehet hogy igen, de nem emlékszem már)
    Imy ezt direkt megkérdezte, hogy mi legyen, de SENKINEK nem volt jobb ötlete, és senki nem tudott semmi frappánsabbat se javasolni a véglegesnél.
  • lalakov
    Csak hogy nehogy rosszat vegyek. A Borderlands 2 Season Pass, ezeket tartalmazza, igaz?
    Captain Scarlett and Her Pirate's Booty
    Mr. Torgue's Campaign of Carnage
    Sir Hammerlock's Big Game Hunt
    Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack
    Tiny Tina's Assault on Dragon Keep

Akkor meg kell még vennem a Mechromancer Pack-ot és a Psycho Pack-ot? És még ezt Creature Slaughter Dome, ebben csak egy aréna van, igaz? Kihagytam valamit?
  • Fpocok
    "Ezeknek a nem átadása megerőszakolná a játékélményt."

Ez most komoly???? Miután a Vaultot annak fordítottad aminek? lol nc
  • Laza
    Nem is értem mi a panaszod meg a szitkozódás oka, ha egyszer ingyen volt ... így kár sem ért :)
  • genndy
    Egy jó magyarításban ezek is jól vannak magyarítva, tehát pontosan áthozzák a jelentést, áthallást, másodlagos jelentést. NEHÉZ jóra megcsinálni, de nem lehetetlen.
  • Laza
    Akkor olvasd el még egyszer mire válaszoltál.
  • Laza
    "Ezeknek a nem átadása megerőszakolná a játékélményt."

Pont ezek erőszakolják meg a játékélményt .... egy rakás angolról átfordított elnevezés, név elveszíti a jelentését, csengését, hangzását, rímelését, 'funkcióját'.
    De Te nem is fogod ezt másképpen gondolni, hiszen Te csinálod :D

Pl ott a Tiny Tina ... így jó, ez a neve ... és ugyan a neve egyben egy jelző is, akkor is ez a neve, és így hangzik jól.
    De pl a Super Badass az mi? Szuper Rosszfiú? vagy Szuper Vagány Rosszfiú? :D
    A badass egy egyedi jelentéssel bíró 'jelző'.

Persze szép dolog a saját erőforrásból készített fordítás, sok munka, becsülendő, erre nem is lehet senkinek sem panasza, nem is erről szól a dolog ... na meg persze ebből adódóan úgy csinálod ahogy Neked tetszik.
  • IMYke2.0.0.0
    Így van.
  • genndy
    Akkor vedd meg abból a pénzből amibe a Border került volna. Ugyanott leszel.
  • V43 1105
    Kurva életbe bele.. már szorri.. nekem annó ingyen meglett de nem gyere be.. :(( Rising Strom jobb lenne helyette *-*
  • genndy
    Nem. Ott marad az accodon örökre. Hacsak supporttal le nem veteted.
    Továbbadni nem tudod.
  • genndy
    Feldobod SGiftsre, több contri pontod lesz :)
  • V43 1105
    Nem lehetne valahogy megszabadulnom a Borderlands 2őmtől ?:( Steames.. :/
  • Ulvar
    Vedd meg nekem! :D Elég jó ürügy :D
  • IMYke2.0.0.0
    Csak nekem. És még azoknak, akik nem bújják állandóan a netet az infomorzsákért, és spoilerezik le előre a tartalmakat maguknak.
  • Laza
    Iszonyat jó ár !!!

Ilyenkor bizsereg az ujjam, hogy megvegyem ... de hát már megvan ... kéne valami ürügy :D :D
  • Laza
    Ez nem most derült ki, max Neked :D már a bejelentésekor, mikor még sem a címét, sem a tartalmát nem tudtuk, mondták, hogy biza ez lesz az eddigi legnagyobb :) És azóta is sokszor elmondták :)

Ezért is vártuk nagyon :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, és kiderült, hogy az utolsó DLC a legnagyobb terjedelmű, az összeshez képest!
    Tehát, nagyobb, még a Hammerlock DLC-nél is! Ez nagyon durva!
  • IMYke2.0.0.0
    Bruce Greene interviews Ashley (voice of Tiny Tina) and Anthony Burch (lead writer) about the upcoming DLC for Borderlands 2, Tiny Tina's Assault on Dragon Keep.
    Interjú
  • Csokis
    Ide is beírom.

Borderlands Bundleganza - 22 dollár (Amazon)!

Tartalma:
    - Borderlands GOTY
    - Borderlands 2
    - Borderlands 2 Season Pass

Illetve a hozzá való DLC-k 50%-os akcióban lesznek, pl.:

Psycho Pack
    Mechromancer Pack
    Ultimate Vault Hunters Upgrade Pack
  • Sir Quno Jedi
    Me nem konyhanyelven kell, hanem korrektül. Után angol doksikat, könyveket, filmeket sorozatokat és megy az. Nem tud beszélni, az nem baj. Lényeg, hogy mindent értsen.
  • IMYke2.0.0.0
    Hiába tanul meg valaki konyhanyelven angolul, mikor nem egyszer egyetlen szó nem-ismerete/nem-értése miatt bukik a teljes mondat megértése...
  • Sir Quno Jedi
    Ezé kell megtanulni angolul MINIMUM. A többi nyelv meg választott móka.
  • IMYke2.0.0.0
    Azt ugye tudod, hogy amit te angolul olvasol, annak egyébként jelentése is van?
    A Tiny Tina például... de sok fegyver, képesség leírása is direkt szójátékra, jelentésbeli poénra játszik.
    Ezeknek a nem átadása megerőszakolná a játékélményt.
  • lalakov
    Köszönöm. Pedig grebber szerint akciós lesz ma Amazonon, Borderlands Bundleganza, 22 dollár. Borderlands 2, Borderlands Game of the Year Edition, The Borderlands 2 Season Pass. De ha nem tudom feltenni, amíghaverral ki nem játsszuk, akkor... francba.
  • Fpocok
    Nem hiszem.
  • lalakov
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha én eredetivel játszom és a barátom törttel, akkor tudunk-e együtt játszani?
  • Laza
    "lesz még olcsóbb is az SP"

Lesz ... egyszer ... bár most is 10x-esen megéri minden fillérét :)

Ma is kb 4 órát nyomtuk az új kieget, iszonyatosan jó és gyönyörű szép :)
    Az RPG-kből/filmekből visszaköszönő helyszínek/jelenetek meg egyenesen parádésak :)
    Eddig kb 7-8 órát tettünk csak ebbe.
  • genndy
    Nekem pl. semmi bajom a magyar nevekkel (ha már 'magyarítunk', akkor legyen minden magyar), meg lesz még olcsóbb is az SP, úgyhogy nem fogom szénné unni a gamet, és nagyon fogok örülni a magyarításnak később is.
    Az 1-nél is jó lett