Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más, sikerült a karrier módban hold körüli pályára állnom és végeztem egy két kísérletet. Kaptam 50 tudományos pontot. A hazajutás kalandos volt mert elfogyott az áram és nem mûködött a SAS így a pálya elhagyás izgalmasra sikerült. Ahogy pörgött próbáltam a rakétaindítást úgy idõzíteni. Nagy nehezen hazahoztam így megugrott a fejlesztési fa.
A másik bolygóra való pályára állásnál hiába néztem videót ott csak meghúzza az ívet és már a hold pályáját keresztezve, elérve rögtön találkozik az ûrhajóval. Én bárhogy állítgattam pontos találkozást nem tudok kihozni. olyat mikor elmegy elõtted és magával húz. Valaki tud egy két tanácsot adni?
😊 legközelebb leszállok! 😄
Azt hiszem most éreztem rá újra a játék ízére, elleszek még vele egy darabig 😊
Most már így is lehet: http://imgur.com/sLmgA2g
A lényeg, hogy minden kísérlet amit megismételsz, az egyre kevesebb kutatást (research point) hoz. Elég egyszerû a dolog, mert (fõleg az elején) szinte minden technológia kell. Egyszerûen nem lehet nagy rakétát építeni. Én elsõre egy ûrugrást csináltam. Másodikra már ment az orbitális pálya. A napelemek a tech tree alsó felén találhatóak és 90 rp a tech.
Kis kitatás/fejlesztés spoiler:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Érdemes az elsõ felszállásnál, még a felszállás közben nyomni egy crew reportot. Mivel akkor még a hajtómûvek visszatöltik az áramot amivel lesugárzod (persze ehhez kell egy antenna is.) Utána tudsz nyomni egyet kint az ûrben is. Így egy picit több rp-t kapsz az elsõ repülésért. Arra figyeljetek, hogy ha sugárzod az adatot, akkor nem kapod meg érte a 100%-ot. Ez a command pod kivételével mindenre igaz. A holdra szállás relatíve hamar összejöhet, bár a Mimnuson talán könnyebb elsõre landolni. Az alap tudományos modul is többet ér, ha visszahozod és nem csak a világûrben lehet elnyomni. 😉
[/img]
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
A visszaérkezett egységeket valahogy az ûrközpontba be lehet vinni? Szana-szét vannak a Kerbálon. Lassan õk adják a népességet is.
Aki kipróbálta a 0.22 es verziót írhatna tapasztalatot. Ki merre indult a fejlesztésben? Nálam kevés az áram, de azt a fejlesztést meg nem találtam.
Ha valaki tud egy jó videót, amin megtanulható egy ûrállomás összeszerelése az belinkelhetné.
Köszi

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
#686 mazsi6000 Valójában nem. A KSPX mod ebben nem segít, csak ad egy-két olyan elemet, ami hiánypótló. PL az alapjátékban a két legnagyobb tartály a 2880-as és az 1440-es, a KSPX ad egy 2160-asat, ami nem más mintha egy 720-asat és 1440-eset raknál egymásra. Vagy az az atommeghajtás amit én használok olyan, mint két LV-N. Egyébként a mod készítõje hivatalos Squad tag.
Viszont KSPX mod nélkül akkor mégiscsak több üzemanyagra van szükség nem?
A programban a karrier mód mûködik? Mert amit beszereztem abban csak homokozó mód van <#hamm>#hamm>
+
A MechJeb is hatalmas segítség, egy automata pilóta, amely megkönnyíti a manõverek végrehajtását. ÉS ami fontos még, a hangárban mutatja az ûrhajó, rakéta tök mindegy deltaV-jét. Ez fontos, ettõl függ hogy az ûrhajó kitud-e jutni a világûrbe avagy sem. Minél több, annál jobb.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Tegnap (illetve az már ma reggel volt) néztem a KSP tv-t és mutatták a 0.22-t. További javítások várhatóak az SAS-el kapcsolatban is és a nagy hajók esetében 30%-os teljesítmény javulást.
Az egész techtree érdekes volt. Vannak már árai is az alkatrészeknek, de egyelõre pénz még nincs, majd késõbb. Érdekes volt, hogy hogyan lehet adatokat gyûjteni: valamilyen tudományos szerkezettel, az ûrhajón kívül és belül, sétálni egy idegen testen. Ezeket az adatokat lehet hazaküldeni antennákkal, végre van értelme az antennáknak és az elektromosságnak is, de haza is lehet vinni az ûrhajóval.
amúgy sikerült megoldani 2 napig tartó szenvedés után
annyi volt csak hogy a windows-os partícióra kellett tenni
viszont 1 másik probléma megmaradt: az SAS nem mûködik rendesen
felraktam a régi verziót ahol jó volt annó, de most is azt produkálja, hogy a stabilitásnál csak visszafogottan mûködik így folyamatosan elállítódik, és hiába van bekapcsolva folyamatosan korrigálni lehet, viszont ilyenkor egyszerre kikapcsol és elég macerás az irány tartás, meg a másik hogy a mechjeb sem tudja használni így csak vakon megy és csak a hajómüveket irányítja a magasság függvényében.
amúgy erre ráolvastam és elvileg az egyik frissítéssel jött ez be, hogy az RCS is kevesebbet fogyasszon
hajó építés terén meg jól irod, igen sok üzemanyag fel van stócolva mazsinál
bár én több hajtómüvet szoktam használni és kisebb üzemanyag tartályokat és folyamatossan választom le õket.
#679 mazsi6000 Nagyon jó a koncepciód, de kevesebb üzemanyaggal is meg lehet oldani. Amennyi üzemanyagot használsz, azzal el lehet jutni Dunára és vissza, feltöltés nélkül. Nem kell ennyi RCS üzemanyag, ha levegõ van, akkor inkább szárnyakat használj a stabilitáshoz. SAS modulokat is, minél nehezebb a rakéta, annál többet - azért nem kell túlzásba esni. A leválási fokozat szerintem jó
Az én rakétám így néz ki:
12 hajtómû indul, ebbõl 4-4-2-2 leválási fokozatokkal, de a középsõ modult be se indítom. Megfigyelésem szerint az az ideális, ha 10km-en 200m/s-os sebességig jutok, mert egészen idáig csak a légkõrrel és gravitációval kell harcolni. Az utolsó fokozatban marad annyi szufla, hogy Kerbin elhagyásának a felét biztosítja, tehát csak ezután indítom a középsõ részt, ezt:
Ezzel pedig eljutok Dunáig és vissza, igaz Dunánál aerobrakkel sok üzemanyagot meg lehet spórolni. Ezt a meghajtást használom más tárgyak célba juttatásához is:
És a Duna bázisaim:
Új videóm egy nagy tanker elsõ repülése
Nem sokára várható a 0.22. 😊
az lenne a problémám hogy már második napja próbálom a mód-ok at normálissan feltenni de valahogy a textúrát nem akarja csatolni sok esetben.
vannak módok amiknél teljes egészében rossz minden mig másnál csak a fele rossz és igy tovább
viszont amikor a régi telepített verziót áthúztam a külsõ vinyóról ami mûködõképes volt akkor annál is hibásak voltak az adott elemek
jahh meg a másik hiba már alapból hogy a zászlókat nem találja (1 sincs pedig ott vannak hozzá a minták)
vagy csak az a gond hogy nemrégiben ujra raktam a gépet és valami nincs feltelepítve, vagy lehet az is hogy a 0.21.1 es verzió hibás ?
Köszi!!! 😊))
bár, hogy mejik gombal azt már nem tudom mer én se mostanában játszottam.
de ha jól emlékszem akkor a "p" környékén van
Viszont lenne 1 kérdésem: a 0.22 mikor esedékes ? mer nem tudom, hogy bele kezdjek e ismét a 0.22.1 be vagy megvárjam már.
Meg lehet csinálni valahogy, hogy amikor leválasztom a kis repülõt, akkor a kontroll átkerüljön rá? (jobb gomb a pilótafülkén "controll from here" nem vált be)
Egyébként nekem is gyanús volt, de nekem ránézésre jónak tûnt. Már elõ is készítettem egy nagyobb dokkoló gyûrûset a kilövésre 😊
Kösz a tippet.