Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ne aggódj, nekem se megy mindig. A 684-es hozzászólásban a videókat végignéztem de még így sem sikerült mindig.

Más, sikerült a karrier módban hold körüli pályára állnom és végeztem egy két kísérletet. Kaptam 50 tudományos pontot. A hazajutás kalandos volt mert elfogyott az áram és nem mûködött a SAS így a pálya elhagyás izgalmasra sikerült. Ahogy pörgött próbáltam a rakétaindítást úgy idõzíteni. Nagy nehezen hazahoztam így megugrott a fejlesztési fa.

A másik bolygóra való pályára állásnál hiába néztem videót ott csak meghúzza az ívet és már a hold pályáját keresztezve, elérve rögtön találkozik az ûrhajóval. Én bárhogy állítgattam pontos találkozást nem tudok kihozni. olyat mikor elmegy elõtted és magával húz. Valaki tud egy két tanácsot adni?

Valami gáz van ezzel az új frissítéssel... 4-5 ûrhajó módosítás után, ha belépek az építõhangárba, az ott szaladgáló kerbinek textúrája szét van durranva, és csak egy nagy színes maszlag látszik az egész hangárban. Ilyenkor ha rányomok az exit gombra, a játék rendszerint le is fagy. Másnál nem volt még ilyen gond?

Én 20-30 km között szoktam megkezdeni a fordulást, elõször 30-35 fokban, majd szép fokozatosan 90 fokig.
Én pl mindig elkezdem dönteni 7 km környékén, ahogy sikerül ha az ap 100km körül van pályát tervezek, és arra állok ez az egyik legegyszerûbb módszer!

150-200as gyorsulásnál, 10km magasságnál fordulás 45 fokkal jobbra, viszont nincsen meg az ívem...

Írd le részletesen hogyan próbálkozol, illetve meddig jutsz el. Kilövés után mekkora magasságnál kezded meg az elfordulást, hány foknál, melyik irányba stb.?
Karrier módban vagy sandbox módban próbálkozol?
Kövezzetek meg, de nekem még a sima "Orbit"-ra állás sem megy. Olvastam tutorialt illetve egy videót is néztem de az istenért sem akar menni. Valaki tudna adni tanácsot, vagy esetleg az iránytût nézem be?!

Tudna valaki adni egy linket egy olyan mechjeb-hez, ami az újabb verziókkal is normálisan mûködik? Elõre is thx.

😊 legközelebb leszállok! 😄

Cef teljes mértékben így vagyok vele! 😊

Már jó ideje jegeltem a játékot, majdnem a kezdetek óta játszottam, és bár még mindig jó és ötletes játéknak tartom azért szép lassan ráuntam. A 0.19 óta már csak azért teszem fel az új verziókat, hogy kipróbáljam a legújabb feature-öket, de 5-10 perc után abba is hagyom mindig, nem volt már kedvem komolyabban belemerülni amíg ki nem jön az 1.0. Viszont a K+F egészen új színt hoz a játékélménybe, épp most hagytam abba 2 óra játék után. Minding is sejtettem, hogy a karrier mód sokat fog dobni a játékon, de nem gondoltam, hogy ennyire. Tetszik, hogy az elején rá vagyunk kényszerítve a legalapabb alkatrészek használatára, az elsõ verziókra emlékeztet, nagyon nagy a nosztalgia faktor. Na meg persze az élmény is, már nem azon törtem a fejem, hogy hogy építsek egy ûrállomást vagy egy bolygóközi ûrhajót (ami egy hosszú és unalmas folyamat), hanem hogy rakjak össze egy mezei rakétát ami esetleg pályára is fog tudni állni. Maga az ûrprogram feeling is nagyon átjön, hogy a szerény kezdetektõl fejlõdünk szépen lassan a komolyabb dolgok felé.

Azt hiszem most éreztem rá újra a játék ízére, elleszek még vele egy darabig 😊
szerintem eljutok a holdig ott orbitra állok. utána vissza következõ a landoló egység lesz! 😄

Visszatért egységeket régen a Tracking Station-be belépve lehetett \'visszavinni\'.
Most már így is lehet: http://imgur.com/sLmgA2g

Nem is azért, csak gondoltam kipróbálom, eddig Kerbin-en nem nagyon ténykedtem amíg csak sandbox volt, inkább mentem én is egybõl ûrbe.

Trucker39
Végül is nem vakondszimulátor.

Bár ezekért nem ad túl sokat, valszeg érdemesebb az ûr felé venni az irányt 😄

Azért is kapsz pontot, ha simán csak felmész pár ezer méterre, majd ejtõernyõvel landolsz valamelyik kontinensen, és végzel egy talaj elemzést. Sõt, ahogy észrevettem, mindegyiken megcsinálhatod, és mindet külön veszi figyelembe.

Trucker39
Nálam is halad szépen a dolog. Az elsõ két fejlesztésen vagyok túl. Az áram problémára magam is elég hamar rájöttem, illetve annak megoldására. Majd csak kialakulnak itt a dolgok.

Na beletettem 1-2 órát.

A lényeg, hogy minden kísérlet amit megismételsz, az egyre kevesebb kutatást (research point) hoz. Elég egyszerû a dolog, mert (fõleg az elején) szinte minden technológia kell. Egyszerûen nem lehet nagy rakétát építeni. Én elsõre egy ûrugrást csináltam. Másodikra már ment az orbitális pálya. A napelemek a tech tree alsó felén találhatóak és 90 rp a tech.

Kis kitatás/fejlesztés spoiler:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Érdemes az elsõ felszállásnál, még a felszállás közben nyomni egy crew reportot. Mivel akkor még a hajtómûvek visszatöltik az áramot amivel lesugárzod (persze ehhez kell egy antenna is.) Utána tudsz nyomni egyet kint az ûrben is. Így egy picit több rp-t kapsz az elsõ repülésért. Arra figyeljetek, hogy ha sugárzod az adatot, akkor nem kapod meg érte a 100%-ot. Ez a command pod kivételével mindenre igaz. A holdra szállás relatíve hamar összejöhet, bár a Mimnuson talán könnyebb elsõre landolni. Az alap tudományos modul is többet ér, ha visszahozod és nem csak a világûrben lehet elnyomni. 😉

SötétBarom
Amikor nem ég szénné épp:

[/img]

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Sziasztok!
A visszaérkezett egységeket valahogy az ûrközpontba be lehet vinni? Szana-szét vannak a Kerbálon. Lassan õk adják a népességet is.
Aki kipróbálta a 0.22 es verziót írhatna tapasztalatot. Ki merre indult a fejlesztésben? Nálam kevés az áram, de azt a fejlesztést meg nem találtam.

Ha valaki tud egy jó videót, amin megtanulható egy ûrállomás összeszerelése az belinkelhetné.
Köszi

SötétBarom
Unortodox visszatérõ egység 😄DD

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Daffit
Már jön 😄

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Már lehet tölteni 😊

Ha jól tudom lesz benne beépített sub assembly kezelés is, én azt is várom.

Remélem akkor megint jöhet egy kis KSP! 😄

Daffit
Ha minden igaz, akkor ma elérhetõ lesz a 0.22-es verzió és lehet próbálkozni a techtree-vel <#email>

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Daffit
<#nyes>

na sikerült. rá kellett rakni a rakétára a kezelõt, akkor megjelent az oldalsó panel. Most már csak a holdra kellene eljutni.

Daffit
Milyen KSP verziót használsz?

Szia. megpróbáltam telepíteni a MEchJeb modot de hiába másolom be a letöltött mappa tartalmát a játékba oldalt nem jelenik meg a felhasználói felület

Daffit
#685 Joybull Még nem jött ki a karrier mód, de a most következõ kiadásban ezt a területet "erõsítik". Még nem a teljesen karrier mód, de tudományos méréseket kell csinálnod az ûrben, amiért pontokat kapsz és ezzel újabb eszközöket nyithatsz meg, mert az elején csak egy-két dolog van, hogy éppen össze tudjál rakni egy rakétát.

#686 mazsi6000 Valójában nem. A KSPX mod ebben nem segít, csak ad egy-két olyan elemet, ami hiánypótló. PL az alapjátékban a két legnagyobb tartály a 2880-as és az 1440-es, a KSPX ad egy 2160-asat, ami nem más mintha egy 720-asat és 1440-eset raknál egymásra. Vagy az az atommeghajtás amit én használok olyan, mint két LV-N. Egyébként a mod készítõje hivatalos Squad tag.

Hali. Még nincs beépítve, csak a sandbox.
Köszi a képeket, meg a magyarázatot. A több SAS tényleg jobb stabilitást ad.
Viszont KSPX mod nélkül akkor mégiscsak több üzemanyagra van szükség nem?
Sziasztok.
A programban a karrier mód mûködik? Mert amit beszereztem abban csak homokozó mód van <#hamm>

mijki
Érdemes Scott Manley videóit nézni, én is tõle tanultam meg az alapokat.
+
A MechJeb is hatalmas segítség, egy automata pilóta, amely megkönnyíti a manõverek végrehajtását. ÉS ami fontos még, a hangárban mutatja az ûrhajó, rakéta tök mindegy deltaV-jét. Ez fontos, ettõl függ hogy az ûrhajó kitud-e jutni a világûrbe avagy sem. Minél több, annál jobb.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Sziasztok. Létezik a játékról egy részletes leírás hogy mi hogyan mûködik? Régebben próbálkoztam vele de nagyon bonyolult volt...

Daffit
Ez az SAS probléma nagyon érdekes. Néha én is tapasztalok furcsaságokat, pl. hogy nem tudja egyenesben tartani és kézzel kell korrigálnom, de utána SAS-el elkezd forogni. Bár szerintem nem teljesen ugyanaz a probléma.

Tegnap (illetve az már ma reggel volt) néztem a KSP tv-t és mutatták a 0.22-t. További javítások várhatóak az SAS-el kapcsolatban is és a nagy hajók esetében 30%-os teljesítmény javulást.

Az egész techtree érdekes volt. Vannak már árai is az alkatrészeknek, de egyelõre pénz még nincs, majd késõbb. Érdekes volt, hogy hogyan lehet adatokat gyûjteni: valamilyen tudományos szerkezettel, az ûrhajón kívül és belül, sétálni egy idegen testen. Ezeket az adatokat lehet hazaküldeni antennákkal, végre van értelme az antennáknak és az elektromosságnak is, de haza is lehet vinni az ûrhajóval.

végre valaki thx
amúgy sikerült megoldani 2 napig tartó szenvedés után
annyi volt csak hogy a windows-os partícióra kellett tenni

viszont 1 másik probléma megmaradt: az SAS nem mûködik rendesen
felraktam a régi verziót ahol jó volt annó, de most is azt produkálja, hogy a stabilitásnál csak visszafogottan mûködik így folyamatosan elállítódik, és hiába van bekapcsolva folyamatosan korrigálni lehet, viszont ilyenkor egyszerre kikapcsol és elég macerás az irány tartás, meg a másik hogy a mechjeb sem tudja használni így csak vakon megy és csak a hajómüveket irányítja a magasság függvényében.

amúgy erre ráolvastam és elvileg az egyik frissítéssel jött ez be, hogy az RCS is kevesebbet fogyasszon

hajó építés terén meg jól irod, igen sok üzemanyag fel van stócolva mazsinál
bár én több hajtómüvet szoktam használni és kisebb üzemanyag tartályokat és folyamatossan választom le õket.
Daffit
#677 tom36Nem találkoztam ilyen esettel, talán rakd újra az egészet és a modokat, mentéseket másold be

#679 mazsi6000 Nagyon jó a koncepciód, de kevesebb üzemanyaggal is meg lehet oldani. Amennyi üzemanyagot használsz, azzal el lehet jutni Dunára és vissza, feltöltés nélkül. Nem kell ennyi RCS üzemanyag, ha levegõ van, akkor inkább szárnyakat használj a stabilitáshoz. SAS modulokat is, minél nehezebb a rakéta, annál többet - azért nem kell túlzásba esni. A leválási fokozat szerintem jó
Az én rakétám így néz ki:

12 hajtómû indul, ebbõl 4-4-2-2 leválási fokozatokkal, de a középsõ modult be se indítom. Megfigyelésem szerint az az ideális, ha 10km-en 200m/s-os sebességig jutok, mert egészen idáig csak a légkõrrel és gravitációval kell harcolni. Az utolsó fokozatban marad annyi szufla, hogy Kerbin elhagyásának a felét biztosítja, tehát csak ezután indítom a középsõ részt, ezt:
A meghajtáshoz használom a KSPX modot, amiben van egy atom-hajtómû, ami dupla, mint a stock.
Ezzel pedig eljutok Dunáig és vissza, igaz Dunánál aerobrakkel sok üzemanyagot meg lehet spórolni. Ezt a meghajtást használom más tárgyak célba juttatásához is:

És a Duna bázisaim:

Na ez a tech tree király lesz.

Új videóm egy nagy tanker elsõ repülése
Itt egy kép az aktuális tech tree-rõl:

Nem sokára várható a 0.22. 😊
tudnátok segíteni 1 kicsit ?
az lenne a problémám hogy már második napja próbálom a mód-ok at normálissan feltenni de valahogy a textúrát nem akarja csatolni sok esetben.
vannak módok amiknél teljes egészében rossz minden mig másnál csak a fele rossz és igy tovább
viszont amikor a régi telepített verziót áthúztam a külsõ vinyóról ami mûködõképes volt akkor annál is hibásak voltak az adott elemek

jahh meg a másik hiba már alapból hogy a zászlókat nem találja (1 sincs pedig ott vannak hozzá a minták)

vagy csak az a gond hogy nemrégiben ujra raktam a gépet és valami nincs feltelepítve, vagy lehet az is hogy a 0.21.1 es verzió hibás ?
Új videó elsõ része.
Az "Õ" betû az!

Köszi!!! 😊))
lehetséges
bár, hogy mejik gombal azt már nem tudom mer én se mostanában játszottam.
de ha jól emlékszem akkor a "p" környékén van

Viszont lenne 1 kérdésem: a 0.22 mikor esedékes ? mer nem tudom, hogy bele kezdjek e ismét a 0.22.1 be vagy megvárjam már.
Építettem egy nagy hordozó repülõt és az aljára deployerrel kapcsoltam egy kisebb rakéta hajtásút.
Meg lehet csinálni valahogy, hogy amikor leválasztom a kis repülõt, akkor a kontroll átkerüljön rá? (jobb gomb a pilótafülkén "controll from here" nem vált be)
Én az elején fordítva raktam fel a dokkolót modulokat!! 😄 2 órámba volt mire sikerült összekapcsolni õket 1.-re ere szétkapcsolódtak... 😄

Az meglehet. Most nézem, hogy az Inline Clamp-O-Tron small méret, a Clamp-O-Tron Jr. pedig tiny 😛 f@kk

Egyébként nekem is gyanús volt, de nekem ránézésre jónak tûnt. Már elõ is készítettem egy nagyobb dokkoló gyûrûset a kilövésre 😊

Kösz a tippet.