5572
-
Ninju #1692 Oxigén -
tom36 #1691 jahh vagy úgy
de akkor ebből adódik egy kérdésem: más légkörrel rendelkező bolygókon is lehet használni sugárhajtóművet ? mer eddig valamiért nekem sosem ment vagy valamire még szükség lenne hozzá, mer alapban hajtómü + üzemanyag + légbeömlő, szivó. -
Lyobag #1690 a 6 személyt azért mondtam, hogy 8 órákat dolgozzanak váltott műszakban. elméletben, gyakorlatilag soha nem szedjük ki őket a kabinjaikból :D
a tudományos apparátusra azt mondanám, legyen teljes. de ez a te döntésed.
a visszatérés szintén a te döntésed. ahogy én állok, úgy néz ki, hogy egy kabinban vissza tud jönni mindenki :D
a manőverezésről: érdemes a Jool rendszerbe való belépéskor egyből a Laythe-t megcélozni, ha jó pozícióban van. így kevesebb üzemanyaggal megoldható, mint a Jool körüli pályáról átállni a Laythe pályájára. a fly by se rossz ötlet, végtére is megspórolhatod az egész szerkezet fékezését és gyorsítását.
nekem még valahogy be kéne venni a tervbe az Eeloo hajómat is a rendszerbe, de kéne neki két dokkoló átalakító, mert jelenleg nem tudom csatolni a rendszerhez. az intézhetné el gazdaságosan a pályára juttatást, majd a visszajuttatást a fő hajóhoz.
-
Lyobag #1689 a Laythe-ről van szó. annak a légköre 55 km, tengerszinten 81 kPa -
#1688 Most a hasznos teher 133 tonna, erre jön még a harmadik leszállóegység, amit sikerült 2 tonnával csökkentenem, így pont 150 tonna az összsúly + műholdak.
Kérdéseim:
- teljes tudományos apparátus kötelező? Elég a Science Jr vagy a Mystery Goo is kell? Az egyik helyettesíti a másikat, nem gondolkoztam mindkettőben.
- Min 6 személy: na ez lehet csak 5 lesz, de még gondolkozok hogyan tudnám megoldani
- Műholdakra valami kikötés? Jelen pillanatban ki tudnám hozni <1,5 tonnából mindet, de csak két antennát raktam rá és kész.
- Kerbin-re való visszatérés: elég ha Kerbin körpályára térek vissza és a lejuttatást külön oldom meg, vagy azt is egyben?
A manővereken gondolkozom, hogyan lehetne több üzemanyagot megspórolni. Jool légterében fékezni, hogy Laythe magasságába kerüljek, majd ott leszállni. Aztán irány Tylo. A két külön leszállóegységgel lb 80 tonnával csökkenne a súly. Aztán Jool körüli pályára állni, valahol Vall és Tylo esetleg Tylo és Bop között, onnan indítva a három kis gravitációjú holdakra a leszállást, mivel a harmadik leszállóegység 5000 deltaV-vel rendelkezik, így sokkal gazdaságosabb is lehetne.
Azon is gondolkoztam, hogy a nagy egységgel nem állok sem Tylo, sem Laythe körüli pályára, hanem kialakítok egy "fly by"-t,csak áthaladva a gravitációs vonzásán. Ekkor leválnék a speciális és a harmadik leszállóegységgel amit fékezésre használnék. -
tom36 #1687 attól függ hogy hogyan használod mer még 25-30000 méteren is lehet használni meg felette csak kicsi teljesítmény mellett és több (sok) beömlő nyílással
én minden rakétámnál használom ezt és így legalább 10-15000 m ig majdhogynem ingyen tolóerőm van -
Lyobag #1686 10000 méterig jó esetben. utána lehet ledobni. -
#1685 Sugárhajtóműnek van értelme, mert kevesebbet nyom és az oxigén jelenléte miatt lehet is használni. Nálam a Laythe egység 31 tonna jelenleg. -
Lyobag #1684 tök jó: kilöttem a Laythe egységet. végül mégse repülős cucc lesz, profi repülőépítési képességeim miatt :D konkrétan repülő téglákat tudok létrehozni. viszont használok sugárhajtóművet. és most gondoltam bele: van értelme azt a nagy tankot használni? az FL-T100 is elég lenne, és feleannyit nyom, mint a nagy tank. a sugárhajtóműnek meg. sőt, minek sugárhajtómű? szép és jó, de egy rakéta többet ér. át kell gondolni :D -
Lyobag #1683 130 tonna a leszállóegység tele üzemanyaggal. kb 20 tonna a szondák összsúlya és hajtóanyaga. a legénységi kabinok és a hajtóművek szintén 20 tonna. és még hol a rengeteg felszerelendő üzemanyag :D -
#1682 A hasznos teher talán 160t, de azt még nem tudom. -
#1681 Ez most 300, de ugye van rajta "felesleg". A vége úgy 500 körül lesz szerintem. -
Lyobag #1680 a diavetítés ismerős. hány tonna összsúlynál tartasz? -
#1679 Ja és a közelebbi nagy tartály végén lévő kis hajó csak a rakományok űrben való pozicionálásához kell. Azzal helyezem a megfelelő helyre a tartályokat, így nem kell rcs-t raknom rájuk, csak néhány fúvókát. -
#1678 OK, kezdek átváltani diavetítésbe. A kép közelebbi részén lévő kettős nagy tartályokból lesz még 3, amiből kettőn lesz meghajtó. A kép távolabbi részén lévő nagy tartályok elhibázott tervezés, de van bennük üzemanyag, ezért még nem távolítottam el.
-
Lyobag #1677 nem lesz. én is gyakran használom ezeket. egyszerűen eltűnnek olyankor -
bgabor #1676 A merevítő rudakkal szabad kapcsolni egymáshoz a leválasztásasra váró egységeket és az űrhajót? Nem lesz gond a leválasztáskor? -
Ninju #1675 #1601 -
bgabor #1674 Köszönöm, erre voltam kíváncsi, egy időgyorsításra ami működő hajtóművekkel is lehetséges. -
#1673 Fizikai gyorsítás lehetséges az [alt]+, és . gombokkal, de hidd el még így is sokáig tart. -
bgabor #1672 Ami nem lenne baj, ha közben fel tudnám gyorsítani az időt... -
Lyobag #1671 :D furcsállottam is
bgabor: az ionhajtóműveket általában extra kicsi súllyal használjuk. nagy az lsp-je, de kicsi a hajtóereje. számszerűsítve haramadakkora tolóereje van, mint a legkissebb rakétahajtóműveknek.
avagy fogalmazzunk úgy: egy játékmozdony motorjával is el lehet indítani egy vasúti szerelvényt, csak nagyon sokáig tart... -
#1670 Bocs, az első sor bgabor-nak szólt volna a törés problémára :D -
bgabor #1669 Srácok, ha nem lehet időgyorsítást csinálni ha rá van adva a tolóerő a rakétára, akkor mi értelme van például az ion hajtóműveknek? Van olyan hajóm, amire négyet is tettem. A nap köré szeretném pályára állítani, és lehetséges is lenne velük a pályamódosítás, de 16 órán át kéne maxon járatni őket, és ugye ilyenkor nem működik az időgyorsítás a ,. gombokkal. -
Lyobag #1668 szándékosan nem használtam. tesztelni kellett, hogy a talpak egyáltalán elbírják-e az egész súlyt... ha a Kerbinen elbírják, akkor a Tylon is, és csak ez számított -
#1667 Használj TT18-a Launch Stability Enchancer-t, így nem kell "talpra" állítani a rakétát indításkor.
Valószínűleg növelnem kell a hajtóművek számát. Viszont jelen pillanatban csak 4 Kerbalnak van hely, nem 6-nak, ezt elfelejtettem. -
Lyobag #1666 én 6 db nukleáris hajtóművel tervezek. plusz talán 1-2 szállítórakétát felhasználok üresen -
Lyobag #1665 alakulgat a misszió. sikeresen dokkoltam az univerzális leszállóegységet. csak a súlyom megy egyre fölfele és még nincs ott minden üzemanyag, ami kellhet. és a leszállóegység konkrétan negyedéig van üzemanyaggal, de mire a hat tartályt felviszem, talán feltöltöm. plusz még fel kéne dobni az űrrepülőt is :D
-
bgabor #1664 Ja, értem már, az űrben illeszted össze az űrhajót, mert olyan nagy a tömege hogy nem lehetne egyben fölvinni az űrből. Tiszta Star Trek. :D
Törés probléma nagyon egyszerű. Háromfajta szélességben vannak az űrhajóalkatrészek, az atomic hajtómű csak közepesben van. Ha beteszem a legszélesebb modulokból kialakított, űrbeli utazásra szánt fokozat alá az atomic hatóművet akár egyedül, akár tri vagy quad kiszerelésben, akkor az indítóálványon nem bírja el a rakéta fejét és az letörik.
Fontos lenne mert ugye az atomik hajtóműnek messze a legjobb a hatásfoka az űrbéli utazáshoz. (vacuum) -
#1663 A négy darab nagy dokkolóra gondolsz? Ott még nincs semmi, oda kerülnek majd az üzemanyagtartályok és majd plusz meghajtók.
Nem teljesen értem a törés problémát. Képet tudsz berakni?
Jelenleg 160 tonnával számolok, ez az a súly amit el akarok juttatni Jool köré. Nagyjából a 1656-os hozzászólás képe és még egy univerzális leszállóegység. Kell úgy 4500 delta-V, 4 atom meghajtó mellett. Jelenlegi design-al 23000 üzemanyaggal lehet összeszedni 5500 delta-V -t, ha folyamatosan választom le a 2880-as tartályokat. A TWR pedig 0,1 vagyis egy örökkévalóságig fog tartani a gyorsítás. -
Lyobag #1662 konkrétan megnyomom a "G" billentyűt, és akkor feláll a talpakra. -
Lyobag #1661 kinyitottam a leszállótalpakat a Launchpad-en... ha nem teszem meg, előbb vagy utóbb eltörik a jármű a hajtómű súlya miatt -
bgabor #1660 Azt hogy csinálod, hogy már az indítón kinyitott leszállótalpakon áll a cucc? -
bgabor #1659 Azon négy konzolon valamiféle meghajtórendszer van?
Próbáltam nagy méretű járműre felrakni az atomos hajtóművet(ugye az közepes vastagságú), de mindig félbetörik a rakéta, még akkor is ha rendesen tri vagy quad couplerben rakom be. -
Lyobag #1658 most teszteltem a Tylo leszállóegységet save edittel :D működik, mind a Tyloról, majd a főegységek leválasztása után a Vallról is megy a fel/leszállás.
mehet is az állomásra fel. :D csak ne lenne feltöltve 132 tonna. jelenleg a szállítóegység, az utaskabin és a többbi is ekkora súlyú...
-
Lyobag #1657 én is épphogy elkezdtem feltölteni. a Tylo landerem még tesztelés alatt lenne, miután ott elvégezte dolgát, jelentős fogyókúrába kezd, mivel jelenleg egy Mainsail hajtóművel rendelkezik.
csak a dokkolásokkal van pici bajom az orientációk miatt. de majd később foglalkozok vele. új kép nincs, mert csak egy dokkoló átalakítóeszközt szereltem föl, amit valószínűleg szerelhetek is le. be kéne férnie a reoülőnek a tartályok közé... de majd amikor a repülőt viszem dokkolni, kitalálom :D -
#1656 Az állomás jelen pillanatban így áll. Leteszteltem a Tylo és a Laythe landereket, jónak tűnik (a Tylo landerrel savegame módosítással leszálltam 100km-es orbitról és vissza, szal' van benne elég kraft).
A súly miatt nagyon aggódom és az instabilitás miatt. Körbeforgattam egyszer, nem volt gond, egyelőre.
-
#1655 Na jó, most lett elegem egy kicsit. Az egy dolog, hogy repülés közben felrobban, de az már nagyon zavart, hogy ha a földön állva begyorsítottam az időbe, hogy szinkronba kerüljek az állomással és mikor visszalassítottam, mindig történt valami gebasz. Pedig atom stabil a hajó, ha nem gyorsítok, akkor simán pályára állítom. Aztán végül x-edik próbálkozásra sikerült, erre mi történik? 3 km-en belül voltam, amikor jelentkezett a bug, a target 20m/s-ról pillanatok alatt 1200-ra gyorsult és semmit nem tudtam csinálni csak feladatkezelőből lelőni a játékot (de azért a képet még lementette).
Pedig az a 7500 üzemanyag jónak tűnik...
-
Lyobag #1654 valószínűleg bírná a mostani felszerelésem is minimális módosítással. a terhet. de mivel dokkoló rendszereket alkalmazok, ezért a határ két tartály. több esetén szétesik a dokkolórendszer kilövéskor -
Ninju #1653 Ha kel elküldöm mailben az enyémet. Teher nélkül majdnem 2 tele sárga marad benne.