Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
#760 hsz.

Elõször állj keringési pályára, majd M betû, jobb gomb a pályádon, "Add maneuver", és utána a zöld/kék/lila ikonokat húzkodva tudsz létrehozni manõvert, a szaggatot vonal jelöli, hogy ha sikeresen végrehajtod, milyen lesz a pályád. A körre nyomva tudod elõre-hátra húzni a pályádon, így meg tudod nézni, hol optimális a manõver. Jobb gomb a manõverenre elõjön a piros X, arra kattintva tudod az adott manõvert elvetni.

Utána a mesterséges horinton lesz egy kék jel, e felé fordulj, jobb oldalt pedig egy zöld csík mutatja, hogy mekkora Delta-V kell az adott pályamódosításhoz. Értelemszerûen alatt van, hogy az adott hajtómûteljesítménynél még mennyi ideig kell a hajtómûvet mûködtetni, illetve alatta, hogy mennyi idõ múlva éred el a pálya azon pontját, ahol a manõvert meg kell kezdeni.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

szabo15
Ez lehet hülye kérdés de hogy kell eljutni a holdra vagy más bolygora?

Nohab
Videokártya driver mikori? Lehet frissíteni kéne.
idegbajt kapok ettõl a játéktól. csak nálam nem mûködik az, hogy egyszerre két helyen is összekapcsoljak elemeket a hajón? gondolok itt arra, hogy van a modular girder segment a sturctural elemek között, és ha pl hozzácsatlakoztatok egy üzemanyagtartájt a központi rakétához ennek a segítségével, akkor nem tudok még egy helyen kapcsolatot létesíteni, hogy stabilabb legyen az egész. már egy ideje játszok ezzel a játékkal, de, hogy még mindig nem tudták rendberakni az építkezõs részt ettõl megõrülök. tudom, hogy lesz majd az a "pálca" amivel meg lehet erõsíteni a hajót, de az még nincs kifejlesztve.
Ez a konkrét hiba (ami csak 4-5 hangárba "látogatás" után jön elõ):

Több repülésbõl, vagy több konténert viszek. Volt olyan, h 4 goo-t vittem és hoztam vissza.
Próbáltam, a legfrissebb van fent. Sõt, próbáltam más oprendszerrel is (xp helyett win7), de ott is megvan ugyanez a hiba... :S

Kicsit gyûjtögettem az Eván, és útközben! 😄

[NST]Cifu
Na várjál, ha nem küldöd el, akkor hogy marad meg? A Keep data esetén addig nem tudunk újabb tesztet csinálni, amíg az elõzõt el nem küldjünk...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nézd meg Mimnus-t. Könnyebb leszállni. Alig van gravitáció.
Nohab
Nekem ez a holdra szállás még nem megy. Nem érzem mikor kell lassítani hogy szép lassan tegyem le. Már lassan új kráter lesz rajta a sok sikertelen landolás nyomán 😊

neked megy a Protractor?

Na most még1x, hátha jók a képek.

Eredmény:

Ez meg a hajó:

Ne küld vissza az adatokat, mert akkor elveszted egy bizonyos részét. Mikor elvégeztél egy megfigyelést, az antenna ikon alatti % érték jelzi, hogy a kinyert adatok hány %-át kapod meg. Ezért sokkal kevesebb RP-d lesz a végén.
Nekem a Mimnus-i küldetés ezt hozta:

Egyedül a command modul megfigyeléseit sugároztam vissza, mert az átmegy 100%-ban. Minden más adatot visszavittem a Kerbinre.

Ez meg az ûrhajó volt:

Ja és a Mimnusra nem kell semmi, még leszállótalp sem. Oda a legkönnyebb leszállni és a visszatérés sem macera. Csak figyeljetek a közel 5 fokos inklinációjára.
szabo15
Képek itt vanak

szabo15
Na végre sikerült pályára állnom

Ez a hajom van most az ürbe

Daffit
Fogtam az elõzõ verzióból az összes modomat és mentésemet és átmásoltam, minden ment. Két bázisom tûnt el, ennyi történt, mechjeb is mûködik.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Daffit
Erre nem tudok egyértelmû választ adni. Nekem a kezdõ cuccok elegek voltak ahhoz, hogy egy megkerüljem a holdat. Ha lett volna áramom, akkor le is szállok. Ezek után persze, hogy az áram vált a legfontosabbá.
Ha már van pár unlockold tartalmad, akkor érdemes néhány nagyobb kört végezni, lehetõleg a holdak körül. EVA-kat is, mert az is pont, aztán talán lesz annyi pontod, hogy kinyiss olyanokat, amikkel már biztosan le is tudsz szállni.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

szabo15
Nekem pedig jo
Ezt is ted fel
(Unofficial) .22 Mechjeb <2.0.9> Patch

This GameData file will patch the Mechjeb 2.0.9 mod to work with .22 of KSP. This is done as a quickfix for players in career mode while an official release is pending.

Ezel jonak kell lenie

Fenrir
De ehhez azért kell már egy minimális hajóalkatrész, nem? Az induló cuccok nem elegek.

A halál csupán a kezdet...

Daffit
Nagyon sokat ad ha egy mintát vissza tudsz szállítani. Mun és Minmus nagyon jó célpontok és nem is kell hozzá létra, mert kicsi gravitáció miatt könnyû ki-be szállni. Munra szállásnál és visszatérésnél sikerült 500 pontot kapnom.
Eddig túl vagyok két Mun és egy Minmus szálláson és Moho/Eve/Duna/Dres-rõl és holdjaikról szereztem infót mûholddal. Most épp Dunára leszállás következik és remélhetõleg vissza is fogom tudni juttatni a mintát.
Számomra az elektromosság volt az elsõdleges, de tovább nem fejlesztettem, utána az atom-hajtómût tûztem ki célul. Jelenleg így állok:

Fenrir
Karrier módban játszok és még csak 2 vagy 3 unlock van meg, Mit érdemes csinálni, hogy sok rp-t tudjak gyûjteni? Sikeres orbit-on már túl vagyok, de szerintem még nem tudnék olyan hajót építeni ami képes lenne leszállni. Legalábbis hiányoznak bizonyos dolgok: létra, leszállótalpak, nagyobb folyékony üzemanyagtank.

Azzal játszottam eddig, hogy pl a contaiment unit adatait küldtem vissza mindig kilövés és emelkedés közben, de úgy látom, hogy diminishing return-je van mert egyre kevesebb rp-t ad.

Giovanni
Próbáltam, de semmi 😞

MechJeb egy autopilot plugin. Könnyebb vele pályára állni és landolni.

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

Fenrir
Mire jó ez a MechJeb?

szabo15
MechJeb

Download 2.0.9 here

ezt kell le szedni és jo lesz nekem megy vele és nekem is a 22 es verzio van meg

Giovanni
Van ehhez a verzióhoz frissített MechJeb?

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

Elvileg ûrhajós nélkül pod.

A stayputnik vagy mi az mire jó?

szabo15
Én is igy csináltam a hajomon mármint az aksikra gondolok nekem még nincs napelem

most már sikeresen landoltam 😄 olyan 312 pontom lett most! 😄 elötte elég alacsony volt most valami hold rovert kéne csinálni! 😄 ui:: ha méritek a hõmérsékletet arra is kaptok pontot! Sokan panaszkodtok az energiára! Én így oldottam meg: 3351 energia az oldala meg teli van napelemmel! csak menni kell a napelemek irányába fejlesztési ágon!

Nem annyira sokat. Ha csak a crew reportot küldöd vissza. A többit ugye nem érdemes. Én tegnap este jártam arra, még "keskeny" rakétákkal. Nekem valami 425 rp-t hozott. Van screenshot, ha kell délután tudom postolni.
szabo15
Szerintem sokat

Leszálltam a Minmusra minden király is volt nah mi maradt le a hajóról?😄 az antenna! 😄 mennyi pontot buktam vajon?😄

A command pod az bug. Nem kell vele foglalkozni.
Fenrir
Én fél 3-kor hagytam abba 😄

Trucker39
Jó ez a karrier mód, de az elektromossággal a sírba visznek. Elsõ modulom a Mun-ig jutott. Használom a MechJeb-t. Anélkül nagyon ügyetlen vagyok. Természetesen megint elfelejtettem az órára nézni...

Fenrir
A Command Pod-nak mi értelme van a fokozatoknál?

Fenrir, arra figyelj, hogy lehet, h a mûhorizont másik oldalára rakja a manõver node urányát. Nem egyszer körbe kell fordulni szinte teljesen, hogy irányba állj. A demó vicces. Szállj le a holdon és gyere vissza. Akkor érted a játékot. 😊
Caliph
videokártya drivert próbálj frissiteni

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
a csarnokban a jobb alsó sarokban be kell állítani a fokozatokat,miszerint le fognak válni a dolgok. adj hozzá egy új fokozatot és húzd át a hajtómû ikonját,így elsõ spacere a rakétát inditja,másodikra az ejtõernyõt.
késõbb a többfokozatú rakétáknál pontosan be kell állítani mi váljon le és mikor

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

És van bent bármilyen mod is a játékodban, vagy teljesen tiszta install?

Fenrir
Összeraktam egy rakétát, tettem a command pod tetejére egy ejtõernyõt, de akárhányszor ki akarom lõni a rakétát mindig kinyílik az ejtõernyõ. Miért van ez?

szabo15
Nálam is remekül megy még nekem se volt ilyen optimalizát

Nálam ilyen gondok nincsenek. Sõt ilyen optimalizált még sosem volt! 😊

Most akkor nem látszik, amit írok, vagy senki nem tud segíteni?<#sir>

Én így szoktam tervezni a pályát most ott vagyok ugye a kék jelölésen! írja hogy 867,1 M/s-ot kell gyorsítanom, és ott írja, hogy 24 perc 27 mp múlva kell gázt adni ha ezt mind figyeled sikerülni fog. mikor 100 m/s van vissza már csak akkor lassíts mert inogni fog az irány. 😄 kicsit szakszerûtlenül írtam le. De remélem érthetõ!

Fenrir
Leszedtem a demo-t steamen és éppen annál a training résznél vagyok amikor Mun pályájára kéne ráállnom. Addig eljutottam, hogy megközelítettem, de hiába terveztem új kerginési pályát egyszerûen nem jelölte ki nekem a mûhorizontál a követendõ irányt. Amíg még csak a bolygóról váltam le addig mentem a kis kék jelölõ után, de aztán már valamiért azt nem tudtam visszahozni.

Akkor le vagyok maradva<#rinya>

Ti hogy álltok? ma még nem sikerült játszanom! :/