Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vagy ha valaki bizonytalan vagy egy Duna úthoz, akkor érdemes a mintákat szállítania, de azt is csak a Kerbin rendszerben
különben szerintem is nehéz 😄 fõleg a nukleáris hajtómû rész. 6 hajtómû sok, 2 bõven elég (tehát 10 tonna extra súly). ha jól kiegyensúlyozod, pláne, max annyi baja lesz, hogy 1 órán át kell égetned vele az üzemanyagot pályára álláshoz,
Mi a célod? Eljutni valahova, leszállni és visszajönni? Esetleg üzemanyagot valamelyik bolygó körül hagyva?
A meghajtó rendszered és egy plusz üzemanyag bõven elegendõ, hogy eljuss bárhova és vissza.
Nem értem miért kell 3 leszállóegység, csak felesleges súly. Elég lenne egy is. Gondolom az emelõrendszer miatt mondod a súly korlátozást és mindenképpen ki akartad használni.
Szóval én kisebbre tervezném, kevesebb súlyt rá és úgy tervezném, hogy az égész magja a leszállóegység, csak az térne vissza Kerbinre, fõleg mert az tartalmazza a tudományos modulokat, lehetne egy mintát vissza is hozni.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Esetleg arra tud valaki valami megoldást, hogy ha több féle dolog van össze szerelve, kevésbé szaggasson a játék? Elég diavetítés más így a dolog, pedig nem is régi a gépem.
A már kialakított emelõ rendszert kihasználva (50 t), átalakítottam a modul rendszerû, nagy távolságra szánt ûrjármûvemet.
A meghajtó rendszer elõre raktam, nukleáris meghajtással. Majd következtek az üzemanyagos modulok, majd végül a leszálló egységek.
A meghajtó rendszer kapott 6db rakéta meghajtást, meg egy több személyes modult. Némi napelemet meg irányító eszközöket.
Az üzem anyag modulok egyformák. Mindegyiken 3db kis hajtómû, amibõl kicsit késõbb, teszteléskor született a nagy ötlet, hogy dokkolás után ne dobjam le õket, hanem eleve két funkciósak legyenek. Elsõ funkciója megközelítése a meghajtó egységnek dokkolási távolságban (dokkolás után úgy terveztem, hogy ledobásra kerülnek). Második funkciója (ez az ötlet egyenlõre nagyon tetszik) felszereltem irányitó és tudományos berendezésekkel, kapott egy MechJeb távirányitót és leválasztás után, szondaként üzemel. Ezzel a módszerrel egy üzemanyag modul 3-3 db szatelitet is szállíthat. Persze mind kapott ejtõernyõt is.
A harmadik rész a leszálló egységek. Azért egységek, mert a meglévõ súly korlátozásba két, teljesen egyforma leszálló egység is belefért. Mindegyiken egy fõ személyzettel, tudományos mûszerekkel, meg ami kell még hozzá. Mindhárom modul stabilan 100 km-s magasságba juttatható és összekapcsolható. A szateliteket kipróbáltam a földi légkörben, azok szépen mûködnek.
Az egész modul összekapcsolása után válik a dolog irányíthatatlanná. Jellegzetes féregmozgással reagál mindenre és idõvel szét is szakad.
Gondolom sokkal rövidebbre kellene készítenem, hátha akkor mûködni.
Ötleteket javaslatokat szivesen elfogadok.
Leszálló modulok egyben kerülnek emelésre:
Leszálló modulok dokkolás elõtt:
Üzemanyag/szatelit modul indítása:
Ugyan ez pályára állítva:
Egyben a "kolbász". Bal szélen a meghajtó modul.
Szatelit modul visszatérõben:
MechJeb-l kapcsolatban. Ismét újra telepítettem a játékot, mert a MechJeb dokkoló része nem igazán akart mûködni. A másik súlyos hiba számomra, hogy a Command pod-ba integrált MechJeb verzió elõtt már jó néhány eszközt legyártottam. Persze ezeket hiába mentettem el és késõbb másoltam vissza, nem volt hajlandó betölteni a KSP. Ma az újra telepítés után, az eszközökre felszerelhetõ, távirányítós MechJeb-t telepítettem újra. A mentéseket ismét visszamásoltam és a régi (távirányítós) és az újabb (command podos) mentéseket is simán betölti a KSP. A másik nagyszerü dolog, hogy a dokkoló autopilot meggyógyult és szépen teszi a dolgát. Most úgy tûnik számomra, hogy a távirányítós MechJeb jobban mûködik. Vagyis ez utóbbinál maradok.
a meghajtó modulod szép, bár tudnék pár problémát mondani rá, ami engem zavarna 😄 dokkoló portokat használsz. és ehhez képest túl nagy lett az eszköz. kell neki egy minimális aksi és pár legkissebb napelem. nem kéne a hajtómûveket olyan messze elhelyezni az üzemanyagtartálytól, túl nagy így a pluszsúly. nem tudom, hogy a hajó alján van-e dokkoló port, de nem árt - a dokkolt eszközök utálják, ha tolják õket 😄
továbbá a megható modulnak érdemes lenne a Kerbin landolásra (ejtõernyõ) és utas szállításra. így a leszállóegységet egy bolygóközi expedíciónál nyugodt szívvel hajíthatod a kukába, kiszívva belõle az üzemanyagot, végtére is minek cipelnéd haza a kétmillió fölös eszközt? (leszállótalpak, üres üzemanyagtartályok, tudományos felszerelés, hatalmas napelemek a kutatásokhoz, rengeteg aksi, minimum 6-8 tonna, amit fel kellene gyorsítani) egy stabil orbit pályára állítva a célbolygó körül még a jövõben is felhasználhatóvá teszi, így a jövõbéli expedícióknak nem kell csak üzemanyagot cipelnie nekik 😛
nekem a hasznos teherkapacitásom 40 tonna körül van
és nem érdemes 10 km magasságonként lerakni a cuccokat. akkora magasságváltáshoz alig használsz el üzemanyagot. ha már egy bolygóközi üzemanyagdepót akarsz létrehozni, akkor a Mun körül csináld magas orbiton, oda könnyû eljutni - 6-700 m/s gyorsulás a Kerbinhez képest, és viszonylag kicsi gyorsulás az elszakadáshoz
Kell majd külön terveznem egy olyan rakétát ami csak az üzemanyagtankokat viszi fel, ez sem lesz egyszerû.
Amúgy milyen magasságban érdemes elszórni a részeket? Én arra gondoltam, hogy felvinném 150km-es keringési pályára, utána pedig 10km-enként kifelé raknám le a többit, így talán nem zavarja be a normál elszakadási pályát Kerbin-rõl.
A halál csupán a kezdet...
plusz a nukleáris hajtómûnél nincs jobb (bocsi, csak az ionhajtómû, de azzal egy élet lenne elmozgatni egy normális jármûvet).
Ki akarok kísérletezni egy moduláris hajót Rockomax hajtómûvekkel, aminek elsõ lépésben Kerbin körüli pályára szállítanék teli üzemanyagtankokat, majd a landoló modul ezekhez dokkolna hozzá és úgy indulni küldetésre. A célbolygó keringési pályáján áttöltene magának annyi üzemanyagot amennyivel megjárja aztán lecsatlakozna. Amikor pedig készen van visszajön a pályára és összecsatlakozik. Így elég sok dolgot meg tudnék spórolni, hogy nem kell a teljes rakétaszekciót felvinnem mindig, csak részeit. Az ûrben pedig majd össze lego-zom.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Konkrétan, a landoló egység hajtómûve lerobbant a helyérõl és csak akkor konstatáltam szomorúan amikor próbáltam volna visszaszállni. Ráadásul ez a csúfság pont a program rangidõs kerbonautájával, Jebediah Kerman-nal esett meg.
De sebaj, jön a segítség az ifjú titán, Eldrin Kerman személyében, aki egy módosított Event Horizon MkIV-el indult a küldetésre:
A segítség meg is érkezett egy kitûnõ landolással:
Jebediah miután elhagyta a sérült kompját átkelt Eldrin lakómoduljába:
Hõseink szinte porzó tankkal értek vissza a Kerbin pályájára:
A légkörben már minden maradék üzemanyagot elégettek a lassítás érdekében:
A modulok sikeres szétválás után belobbantak az ernyõk...
...majd szó szerint úsztak a boldogságban 😊
The end.

Cifu majd akkor fog cifrát káromkodni ha esetleg egy frissítés után nem mûködik majd a plugin és a játék törli a meglévõ hajóit.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Leraktam egy szem kapszulát, és ott van a MechJeb menü jobb oldalt. A kurzor alatt felhívom a figyelmet az infolap alsó harmadán lévõ feliratot: "Attitude control by MechJeb TM".
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egyébként két esetben szokot hibát dobni. 1 nincs célpont kijelõlve (nem tudja hova akarsz menni) 2 nem körpályán kerinvesz. Úgy meg a pontatlan tervezés miatt panaszkodik.
Nálam mûködik, és semmi külön kütyüt nem rakok a gépre. Telepítsd esetleg újra az egész MechJeb-et.
Az újratelepítés után (a #798-s hsz alapján telepítettem) már nem kellett alkatrészt felhelyezni pluszban és a dokkoló rész is meggyógyulni látszik.
nagy nehezen rávettem magam, hogy szakdolgozat helyett belenézzek, de meg is bántam mer ráment az egész napom és semmit nem haladtam szakdogával
(eddig elég sok részével játszottam de ez a karrier igencsak jó dolog benne)
viszont sajna találtam 1 idegesítõ hibát: amikor kihasználom valamelyik bolygó gravitációját a kijutásra vagy épp oda megyek és úgy jön ki az utam hogy telibe kapnám akkor nem tudok útvonalat tervezni miután elérem a gravitációs mezejét és beadja a rendes útvonalamat.
és nem egyszer volt hogy vakon kellet gyorsítgatnom, hogy kikerüljem az ojjjektumot.
mer csak azon a részen tudok tervezni ahol leszek azután hogy elhagytam a legközelebbi pontját (ami meg valahogy nagyon is késõ)
Jobb oldalt kiválasztod a Maneuver plannert, új ablakban megjelenik (a fenti képen bal oldalon), ott vannak a lehetõségek, Ap, Pr állítástól kezdve a körpályán át a Hohman-pály a célhozig minden....