5572
  • bgabor
    Srácok, hogyan tudok mind a három Kerballal kiszállni a kabinból? Ha egyet irányítok, etűnik az egész kezelőfelület.
  • Daffit
    Igen ők mexikóiak, de minden hivatalos oldalon amerikai időzónákat adtak meg, mostanában kezdték el, hogy megjelölik a többit is. Ráadásul eddig is mindig magyar idő szerint éjfél körül volt elérhető, tudom, mert mindig kivártam és azonnal töltöttem is :D
  • Lyobag
    de valószínűnek tartom, hogy megint fel fog pörögni a fórum :d
  • Lyobag
    a SQAD mexikói cég. ők a GMT-6 időzónában vannak, míg mi a GMT+1-ben. tehát nálunk reggel 7:00 órakor lesz ott 0:00. ami 17. és gondolom ők se akarják agyonterhelni a szervereiket, tehát logikusnak tűnik, hogy a saját idejük szerint éjfélkor tegyék elérhetővé a programot - így elosztva a világterhelést. mire európa befejezi a letöltést, kezdi amerika, majd ázsia. már ha logikusan gondolkodnak. végtére is a tartalomkezelő rendszerek simán időzíthetőek, hogy x időpontban jelenjen meg a hír az oldalon - még ha 1 évvel korábban is írták meg
  • Daffit
    Igen, de szerintem ahogy szokott az USA-ra vonatkozik, ez nálunk olyan éjfél körül lesz. Majd szerdán biztosan.
  • Lyobag
    és holnap jön a 0.23 :P
  • Lyobag
    persze agyon modolva.
  • berobi
    jó, de ők még a 0.22-t használták, és szerintem sandbox módban :)
  • Giovanni #1844
    Kína landolt a holdon
  • berobi
    ha minden igaz itt azokat a közvetítéseket lehet megnézni, amiről alább szó volt: LINK
  • Lyobag
    Scott Manley tényleg zseniális! az újrahasznosítható űrprogramja zseniális volt, minden alkatrész sikeresen visszatért a Kerbinre. kár, hogy elszállt a mentése, kíváncsi lettem volna, meddig jut!

viszont nagyon remélem, hogy az optimalizásció sikeres lesz. jó lenne óriási űrállomásokat építeni. bár tudom, hogy mint olyan, fölösleges cucc, de hátha előtérbe kerülnek idővel...
  • Daffit
    Néztem a Twitch.tv-n a közvetítéseket. Sokan játszottak a .23-al, de a legtöbb infót az utolsó órában kaptam, amikor a záróbeszédet tartották a squad-osok.
    Biztos van amit nem mondtak el, mert pl a techtree első felét mutatták, de egyszer egy pillanatra az egyikük elhúzta teljesen, erre az volt a szava: majdnem elspoilereztem magam :D
    Voltak érdekes bemutatók is. Scott Manley egy Kerbal isten, konkrétan egy dobozt épített és azzal repült, de ha ez nem lett volna elég, belülről vezette, nem látott semmit. A pályán ledobott pár "bóját" azok feliratait látta csak. Felszállt és leszállt.
    A másik, a srác konkrétan négy(!) alkatrészből épített űrhajót és jutott el Tylo-ra. Egyenesen fellőtte KErbal-ról, kb 100km-en kifogyott az üzemanyag, de úgy időzítette, hogy pont akkor érjen oda egy üzemanyag utánpótlás, amivel csatlakozott. Ez nagyon durva volt.
    Vagy a másik Scott Manley, egy alkatrészt csak egyszer használhatsz feladványa. A gép konkrétan semmire sem hasonlított, de repült.
    Ami még nagyon tetszett, nem tudom mit használtak konkrétan, de az egyik srác belülről irányította a szerkezetet, csak azt látta, ami előtte van (semmi mod ami infót ad), egy másik srác pedig csak infókat és grafikonokat látott és ő utasította a másikat, hogy mikor forduljon, mikor indítsa a hajtóműveket, stb. Pilóta-space center szimulációd. Volt egy másik hasonló, ott az egyik mindent látott, de semmit nem tudott csinálni, a másik semmit nem látott de irányította a hajót.
  • Lyobag
    hmm, szóval kedden jön az új verzió? :D alig várom :D
  • tom36
    Kössz az infókat.
    Már csak egy gond van ezekkel: most már nem a .23 at várom hanem a későbbieket :D
    de persze a .23 at is üzembe helyezem mihelyst elérem.
  • berobi
    köszi, a beszámolókat! egyébként honnan vannak az infók, azt tudom, hogy kerbalkon, de ott nézted a közvetítést, és onnan?
  • Razzer
    Öreg róka vagyok én már itt:D
    Csak egy évet szüneteltettem a játékot
  • Daffit
    Egész jól belejöttél :D
  • Razzer
    Akkor van mit várni következő verziókban,izgalmasan hangzanak

Ééés Eeloo:D

• Daffit
    Vége lett a KerbalKon-nak, a végén mondtak pár dolgot, ezt osztom meg veletek.
    Tehát a .23 jön néhány napon belül, néhány képet posztoltam róla, de hamarosan személyesen is kipróbálhatjuk.
    .24 és utána
    Van egy épület, aminek jelen pillanatban nincs haszna, ez a .24-ben jön be. Szerződéseket lehet kötni különböző küldetésekre, amiért pénzt is kapunk. A pénznek nem biztos, hogy most azonnal lesz jelentősége, lehet, hogy csak később. A szerződéseknek lesz határideje is és ha nem teljesítjük akkor pénzt vesztünk. Hírnév is bevezetésre fog kerülni, amit a küldetések teljesítésével lehet növelni vagy csökkenteni.
    Bányászást és a pénzen kívül más erőforrást nem terveznek, ezek modokból lesznek elérhetőek (pl. Kethane).
    A karrier mód nem fog egy előre meghatározott utat követni, mi választjuk ki, hogy melyik és mennyi szerződést választunk.
    A space center is fejleszthető lesz, először csak egy-két épület lesz.
    Volt arról szó, de ez nem teljesen biztos, hogy a rakéták is fejleszthetőek lesznek, tehát, hogy a max értékeket elérjük, több fejlesztést is végre kell hajtani rajtuk.

Többjátékos mód
    A karrier mód után ez fog következni! Lehetőség lesz mind sandbox és karrier módban is. Hajók megosztása, közös építés űrben és földön.
  • Nohab
    Ha hasonló hajtóműveket akarsz, akkor ajánlom a B9 módot. Rengeteg repüléshez, űrsiklóhoz használatos elem van benne, ugyanakkor reálisan van beállítva a tulajdonságaik is.
  • aknakukac96
    Megy az angol, szóval nem lesz gond a videók megértésével és köszönöm!Ha kérdésem lesz és nem találok választ rá, majd felteszem itt :)
  • Daffit
    Ha megy az angol, akkor Scott Manley videóit ajánlom. Ha nem, akkor segítünk, én nem tudok rendes magyar oldalt, de talán a többiek. Kérdezz nyugodtan, segítünk egymásnak.
  • aknakukac96
    Sziasztok!

Megtetszett a játék és szeretném kipróbálni, viszont attól tartok, hogy a kezdőknek túl bonyolult és elvesznék benne.Milyen oldalakat ajánlanátok egy magamfajta újoncnak, aki a játék alapvető dolgaival szeretne megismerkedni?
  • Daffit

• tom36
    ohhh ez tuti

1000 THX
  • Razzer
    Am jöhetne már a 0.23,az a hibrid motor nagyon igéretesnek tűnik:D
  • Razzer
    Ninju,természetesen még van alatta vas ami Kerbin körüli pályára teszi ha így gondoltad,a kis tartály csak a bolygóközi manőverekhez kell
    Tom,nyomd le a shiftet és W,A,S,D billentyűk közül vmelyiket egyszerre,így kicsiket fog állítani
  • tom36
    Razzer, hogy sikerült ilyen kis ívű szárnyat összehozni mer alapból amit a gép bead azzal nem lehet ilyen hajlást csinálni neki csak durvábbat.
    Meg máshol is láttam már hogy az íveket elég szépen megoldották de egyszerűen nem tudok én ilyeneket összehozni.

vagy van valami más beállítási lehetőség hogy pontosabban lehessen állítani ?
  • Ninju
    Jé tényleg. :)
    Köszi.

Azzal a kis tartállyal ki is jutsz a légkörből?
  • Razzer
    Ja:D
    Van róla több kép is ha lejjebb görgetsz
  • Ninju
    A repcsit te tervezted?
    Megmutatnád világosban is? :)
  • Razzer
    Laythe

• vemyke
    Jól néz ki az új hajtómű. Reméljük használható is lesz. Na meg persze reméljük az optimalizáció téren is történt előrelépés.
  • Daffit
    Tegnap már csak a képeket raktam be, de mit is lehet látni rajtuk.
    Az első képen többet is, először az alkatrészek között a science lab-ot. Másodsorban a tervezőben az ablakot, ahol látható, hogyan állítható különböző tulajdonság. Ami érdekes volt, a negyedik képen lehet látni, hogy nem teljesen központos a szerkezet, de az egyik meghajtó tolóerejének megváltoztatásával egyensúlyba hozta a thrust-weight pontokat (rózsaszín és sárga gömbök)
    Második és harmadik képen egy új meghajtót lehet látni. Ennek az a tulajdonsága, hogy kétféle üzemmódban működik, egyrészt, mint egy repülő hajtómű, amikor kell neki egy levegő beömlő, majd zárt rendszerként, amikor rakéta üzemanyagot használ. A két képen lehet látni, hogy más a kiáramló láng színe is. Természetesen ezt manuálisan és automatikusan is lehet állítani.
    Az utolsó képen a science lab méretét és arányát lehet látni, különösen nem beszéltek róla, nem tudom, hogy van-e belső nézet.
    Mutattak példát a kerbálok új viselkedésére a felületekkel szemben, de nem volt túl látványos.
  • Daffit

• Razzer
    Nah végre rájöttem hogy kell jeb nélkül pályát tervezni,ezzel Eve rendszer pipa:D

Végül Gilly
  • Daffit
    Nézem a Kerbalkont és néhány újdonság az új .23-ból. Eddig láttam egy új egngine-t, nem tudom, hogy rakétához vagy repülőhöz való. A tervező modul egy kicsit át lett alakítva, az alkatrészek máshogy jelennek meg ha föléjük tartjuk az egeret és jobb kattintásra lehet előhozni a technikai adatokat. Az UI-t átdolgozták, nekem annyira nem tetszik.
  • Daffit
    Interplanetary Mission - frissítés
    Leszálltam Dunára, majd vissza az űrállomásra után tölteni, majd irány Dres. Közben útjára indítottam egy utántöltő modult, amit majd Jool körül fogok használni, a Dres töltőmodullal pedig pályára álltam. A főmodullal megérkeztem Dres köré, leszállta, csináltam pár képet és csatlakoztam az üzemanyag utánpótláshoz és végül elindultam Jool felé.

• bomba1986
    figyelem a steamet várom a frissítést! :D
  • berobi
    én már meg is vettem, 3725ft volt ;)