5572
  • Daffit
    A Remote Tech-et egyelőre hagyom, annyira nem vagyok tőle elájulva, de egy hajó, amivel az összes bolygót meglátogatom, az jól hangzik. Valószínűleg nem azok a szabályok alapján amit írtál, de meglátjuk. :D
  • Lyobag
    az csak a távirányítású eszközöknél okoz bonyodalmat. és seperc alatt megoldható a Kerbin körül geoszinkron pályán keringő 3-4 kommunikációs műhold használatával.
  • Joybull
    Tegyél fel modot. Nálam most olyan van hogy rádiozni csak akkor lehet ha a Kerbin központ és az űrszköz is látja egymást. Ha jol emlskszem remot tech 2. Igy enyhen nehezebb a játék. Főleg a karrier mod.
  • Lyobag
    a holdakra nem gondoltam. de legyen :D viszont akkor is a orbitális pályán legyenek a tankok, egy a Duna körül, egy az Ike körül. de az utánpótlás az utazók előtt érkezzen oda, ne kelljen már éveket várniuk rá :D
  • Daffit
    Az utántöltést úgy érted, hogy a holdakhoz is lehet küldeni? Pl Duna esetében ez kettőt jelent?
    Nem elszánt vagyok, csak unatkozom és kihívást keresek, nem feltétlenül nehéznek kell lennie.
  • berobi
    sztem kikapcsoltad az F4-el. nálam is ugyan ezt volt a helyzet régebben ;)
  • Lyobag
    túl nagylelkű voltam, javítanék az ellátmánnyal. az egész tank kicsit sok és könnyűvé tenné az egész küldetést. úgyhogy az előzetes ellátmány összesen 360 egység üzemanyag lehet tetszőleges tartályelrendezésben.
  • Lyobag
    elszánt vagy, mi?
    feladat: látogass meg minden bolygót egyetlen küldetés keretében, a Kerbin rendszerbe viszont csak a küldetés befejezése miatt térhetsz vissza. minden főbb bolygót legalább 50000 méterre közelíts meg (az Eve és a Jool esetében a légkör + 20000 méter)
    nehéz mód:
    - mechjeb nincs
    - a holdak mellé is hasonló közelítést
    - a Kerbol köré pályára állni maximum 6 millió méter magasságban
    nehezebb mód:
    - orbitális pályára állni minden égitest körül 1-2 keringés erejéig
    brutálisan nehéz mód:
    - alacsony gravitációjú égitesteken leszállás
    lehetetlen mód:
    - mindenhol, ahol lehetséges, leszállni

előzetes ellátmányok küldése a célbolygókhoz megengedett! DE az előzetes ellátmány max egy darab Rockomax X200-32 Fuel Tank lehet bolygónkként! (plusz egy adag RCS)
  • tom36
    Üdv all

Lenne egy olyan kérdésem, hogy másnál is elő szokott fordulni az, hogy ha dokkolni akarok akkor nem jelzi se a távolságot se a helyszínt csak, hogy merre kéne menni az "irányrű" szerint.
    és igy egy kissé nehéz megtalálni vakon az űrben bármit is meg azt sem tudom hogy közelítek felé vagy távolodom.
    Bár már csináltam pár ijen dokkolást, de elég idegesítő.

Ez egy általános hiba vagy megint csak a gépem szórakozik velem, mer ha jól emlékszem az elején még nem csinálta ezt miután felraktam annó.
  • Daffit
    Ki mivel foglalkozik mostanában? Ötleteket keresek a következő küldetésemhez
  • Daffit
    Tegnap bekukkantottam a KSP TV-be és ott pont arról beszéltek, hogy a következő verzióra átírták a Kerbálok és a felületek közötti viselkedést. Vagyis pl, hogy hogyan másznak a létrán, de akár az is lehetséges, hogy ha nagyon lassan megy egy repülő, akkor mászkálni a szárnyán.
  • Daffit
    100%-ot akkor kapsz, ha visszaviszed az adatokat és nem sugárzod vissza. Így viszont csak egy tudományt "szállíthatsz". Erre megoldás ha egymás után 10-15-ször megismétled a mérést és visszaküldöd, így a pontok akár 80%-át is megkapod. Viszont a következő verzióban ez nem így fog működni.

Ninju: Köszi Valóban az egészben az iszonyatos géplassulás volt a legnehezebb.
  • voros12
    Az a kérdésem lenne, hogy amikor csinálok egy kutatást, akkor írja hogy 20% az mit jelent? hogy csak a 20%-át kapom meg a pontnak? És ha igen akkor hogy tudom megcsinálni hogy ne csak 20% legyen?
  • Ninju
    Szép munka!
    Nekem már a gépem se bírta volna ezt a hajót. Le a kalappal.
  • Daffit
    Jool küldetés
    Ott tartottam, hogy leszálltam Laythe-re, majd újra körpályára álltam. A fő modul Tylo körül és két hold kivételével mindenhova küldtem műholdakat.
    Mivel maradt üzemanyag, így Vall-t vettem célba.

Majd elhagyva azt, csatlakoztam a Tylo körüli "bázisomohoz". Ahol kapcsolódtam a Tylo leszálló egységhez és leszálltam.

Vissza a pályára, csatlakozás és irány Bop. Természetese otthagytam egy műholdat.

Majd Pol.

Itt is kiengedtem egy műholdat és mivel maradt még egy, azt Jool körüli magas pályára állítottam.
    Irány haza!

Ezzel teljesítettem a kihívást. Egyetlen hajót használva bejártam Jool összes holdját, pályára állítottam műholdakat és sikeresen hazatértem. Meglepő, hogy mennyi üzemanyagom maradt, azt gondoltam ez még kevés is lehet akár. Igaz "csak" 5 Kerbált utaztattam, de mechjebet nem használtam.
  • brisanyo
  • brisanyo
  • Daffit
    Ez nálam csak akkor fordul elő, ha rosszul van megépítve a hajó. A remegés is arra utal, hogy próbál valamit ellensúlyozni, de annyira megnőhet az erő, hogy aztán szétrepeszti. Próbáld meg stabilabbá tenni, nekem ez a véleményem.
  • Joybull
    Találkoutatok olyan hibával vagy jelenséggel hogy elindítom a kilövést és olyan 4000-5000magasan irányíthatatlan a jármű. Elkezd remegni és mikor döntwni szeretném fohja magát 3s elkezd bukfencezni. Scott M utan elég sok modpt használok, de a hibajelenség csak mostanában kezdődött
  • Joybull
    Remélem mihamarabb kisdják a frissítést.
  • mijki
  • Daffit
    Sikeresen leszálltam Laythre és utána újra pályára álltam és csatlakoztam a pályán keringő hajómhoz. Az utolsó fokozat üzemanyagának 3/4-e megmaradt, így azt is visszacsatlakoztattam. Mára ennyi.

• vemyke
    Én speciel kimondottan a 2-nak örülök. Persze az optimalizáció a legsürgetőbb dolog most.
  • Lyobag
    és az első pont a leglényegesebb :P
  • vemyke
    Hálásan köszönöm!
  • Daffit
    Ezek várhatóak a 0.23-ban:
    - További optimalizálás
    - The Science Archives - láthatjuk, hogy mit tanulmányoztunk eddig
    - Tweakables - Szerelés közben állítgathatunk az alkatrészen, pl. kiengedett lábakkal induljon a kilövő állomásról
    - Tudomány - az antennák segítségével nem lehet majd maximális pontokat összeszedni, akárhányszor ismétled. Az egész át lesz vizsgálva.
    - Science Lab Module - egy új egység, ami elég nagy, hogy Kerbinek kísérletezzenek benne
    - EVA Data Transport - EVA során több adatot tudunk szerezni, pl. megfigyelni egy másik Kerbint EVA közben.
    - és még... javított felhasználói felület, 3D egér támogatás, Monopropellant meghajtott EVA, kormányozható lábak, másodlagos üzemanyag, Biome-k, és hibajavítás.
  • vemyke
    Valaki nem írna egy fordítást a lényegről? :D
  • Daffit
    Jó kis karácsonyi ajándék.

Ma is haladtam Jool-al. Szétbontottam a hajót, így az akadás végre megszűnt. Mondhatni volt némi szerencsém. Ahogy beléptem Jool gravitációs mezejébe és elkezdtem a pályamódosítást az aerobreak-hez, pont Laythe-vel kerültem pályára, így leválasztottam a landert és a visszatérő egységet, amit beállítottam Laythe pályára és ott fékeztem le egy 100-65 km-es pályára. Ekkor további két műholdat is útjára engettem, egyik Jool köré állt, a másik viszont elveszett. Valószínűleg azért, mert Laythe fékezte volna le, de a landerem és a szatellit között 5 percnyi távolság volt, a fékezés során figyeltem a térképen, de egyszer csak eltűnt (8 műholdat hoztam magammal, volt tartalék). Át is rendeztem az egész főmodult, Tylo lander került előre, így az egyensúly helyreállt, stabillá vált az egész szerkezet.

A fő modullal tovább folytattam a pályamódosítást és Jool atmoszférájában lefékeztem 70000km-ig. Amint AP-ban növelni akartam a pályát, szerencsémre pont Tylo-val kerültem ütköző pályára.
    Viszont nagyon sok üzemanyag fogyott el a pálya korrekciókra és Tylo körüli fékezéskor is.
    Innen küldtem ki műholdakat, jelenleg így állok: műhold Jool, Laythe, Vall és Tylo körül. Laythe landolás holnap. Fő modul Tylo körül.
    Egyedül Tylo ami megnehezítheti a dolgomat, nagyon sok üzemanyag fog elfogyni mire megjárom.
  • Lyobag
    amúgy érdekesnek tűnik :P
  • Lyobag
    akkor nemsokára megint kezdhetek elölről mindent...
  • Trucker39
    Link
  • Lyobag
    és nem léptem előre azóta
  • Lyobag
    én a szaggatás miatt a Kerbin körüli pályán vagyok. szintén elvette a kedvemet :D
  • Daffit
    Ez a Jool küldetés egy rémálom. Nem raktam több tartályt, mert ez a szaggatás elvette a kedvem, elindítottam ahogy van. Az egészet elfelejtettem kiegyensúlyozni, az egyik oldalon 20 tonnával több van. A gyorsítás fél óráig tartott volna, ha nem lassul be. Délután 7-től éjfélig nyomtam, de csak éppen beléptem Jool gravitációs mezejébe. Az az igazság, hogy nem fogom bánni, ha nem tudom teljesíteni a feladatokat, csak legyek már túl rajta.
    Legalább csináltam egy jó képet.

Az "A" billentyűt egy dugóhúzóval támasztottam ki, mert ennyi ideig nem bírtam volna nyomni.
  • Daffit
    A nagy hajók esetében az a baj, hogy a fizikai motor csak egy szálon fut és ez nem a KSP hibája, hanem a Unitiy motoré. A Unitiy fejlesztők hallgatnak, hogy mikor, ha egyáltalán tervezik ennek megoldását.
    A furcsaság ebben az, hogy a PS-re írt motor támogatja...
  • [NST]Cifu
    Ajánlom a KSP Wiki-t, az összes ehhez hasonló kérdésre megtalálható ott a válasz.

Állítólag a 0.23 fog majd némi javulást hozni optimalizáció terén...
  • bgabor
    Köszönöm.
  • Daffit
    Kerbin orbithoz úgy 4500 deltaV kell. Ezzel már egy stabil pályát ki lehet alakítani. További 800m/s kell egy Mun körüli pályához. Munon landoláshoz kb 300m/s. 1500m/s-al Mun felszínéről vissza lehet jutni Kerbinre.
    Nagyjából.
  • bgabor
    Lenne egy kérdésem srácok:
    Le tudnátok írni, hogy kb mennyi minimális Delta V-ra van szükség ahhoz hogy az ember kijusson a légkörből, mennyi a pályára álláshoz és mennyi a holdra eljutáshoz?

Az tényleg nagy gond, hogy nagy hajónál diavetítésnyire lassul le a játék, remélem javítanak majd rajta.
  • Daffit
    Itt tartok jelenleg. A hajó feltöltve, Kerbinek is betárazva. Még szeretnék rakni tartályokat a végére és hajtóműveket, hogy legyen a Kerbin elhagyásához szükséges plusz erő, de már eléggé erősen diavetítéssé vált az egész.
    (az egyik nagy tartály végén egy rendező hajó, nem része a rendszernek)