5572
-
vemyke #1532 Köszönöm megnézem majd, ha gép előtt leszek. Bár a teljes fa még nekem közel sincs meg. -
Lyobag #1531 javítok, átküldtem. nem tudtam, hogy a fórum ezt is támogatja! :D
a felső két szürke tartály a hasznos teher a rakétámon. bár lehet, hogy többet is fel tudna vinni, de én csak ennyit szoktam. plusz a főhajtóműveket soha nem terheltem a max erő 2/3-nál jobban, mert olyankor igen nagy százalékban bumm lett a vége -
Lyobag #1530 szívesen átküldömm a szállítóhajóm tervét. csak adj egy mailt priviben. bár teljes techfa kell hozzá, sandbox módban ki tudod próbálni -
vemyke #1529 Igen konkrétan nem is a tiedre mondtam, h nagy, hiszen gondoltam, h több részletben ment fel. Csak látok néha akkora batár egységeket, h csak pislogok. Próbáltam fellőni egy 3személyes kabint+üres mentőkabint+a manőverezéshez szükséges hajtómű rendszert, de egyszerűen mire bolygó körüli pályára állok vele színte minden üzemanyag elfogy.... Így esélytelen a mentés. Pedig már vagy 10 féle rendszert próbáltam, de ami ki is jut az űrbe az se jó... -
Lyobag #1528 amit a linkemen látsz, az 4-5 fellövés eredménye.
különben amíg fizikai kapcsolatban van két hajó, egyik átadhatja a másiknak az üzemanyagát gond nélkül. dokkolt alkatrészek esetén a működő hajtómű először leszívja a többi dokkolt tartály üzemanyagát, utána kezdi csak a sajátját fogyasztani. ezért nem árt néha a dokkolóportra kattintani és megszüntetni a keresztszivattyúzást - mert a ledobásra ítélt tartályból fogyjon már ki először az üzemanyag, ne a hasznos teherből.
különben a leszállóegységeimet én mindig otthagytam az utolsó célállomáson, hogy a hazaútra ne fogyasszák a drága naftát. és még annyi, hogy nagyon impozáns a legnagyobb RCS tank, de nem éri meg használni, mert egy dokkolási művelethez 20-30 egység RCS is elég. nagyobb jármű esetén 3-4x ennyi. és érdemes szimmetrikusan elhelyezni őket, legnagyobb tartályméret esetén 8-8 darabot a jármű végein, különben egy élet a finom fordulás is. -
vemyke #1527 Egyszerűen nem értem h tudtok ekkora hajókat fellőni... Én egy mentőkabinos hajót se tudok, mert túl nehéz, ha meg több rakétát teszek rá akkor szétszakad a levegőben... -
#1526 Tegyük fel hogy fellövök az űrbe 2 origi telis teli tartályt aminek a végükön dokkoló van, a másikon hajtómű, ezután feljövök egy másik rakétával aminek a seggén dokkoló van és felcsatolom azt a 2 darab telis tartályt, akkor a dokkolás után életbe fog lépni a felvett tartály hajtóművel és velük folytathatom az utat? -
Lyobag #1525 én részemről ilyet hoztam létre, ennyi üzemanyaggal 2-3 bolygót is meglátogattam leszállással és hazatéréssel -
#1524 Hasznos bizony. Nagyon sok területen lehet használni a későbbiekben. -
Lyobag #1523 hasznos dolog, ha személyzettel történő, más bolygón való leszállást és visszautat tervezel, nem árt a dokkolásos művelet: tudsz extra tartályokat csatolni, amiket kiürülésük után ledobhatsz, plusz a leszállóegységen kisebb súlyú hajtóművek lehetnek -
#1522 Na sikerült köszi szépen!!! Docking autopilotnál nem kapcsoltam be a pipát... Életem első Dokkolása jeeee, csak kár hogy nem jár érte pont :( Így aztán nemtom a jövőben kell e használnom a dokkolást mer az űrállomás nem izgat nagyon... Esetleg üzemanyag felvételre lehet használni a dokkolást???? -
vemyke #1521 Mondjuk azt nem tudom, hogy a kerbanauták mitől félnek ilyen biztonságos magasságban bőséges üzemanyag készlet mellett... -
vemyke #1520 És az első sikeres dokkolásom. Tegnap nem tudom miért nem akart összedokkolni, de most sikerült. Persze ez még csak próba volt, így az "űrállomás" kinézetét és funkcionalitását ne nézzétek :D
-
#1519 Csak mert nem látom azt az ablakot nyitva. Smart ASS most nem kell. Ascent guidance sem kell most. rendezvous sem kell. Olyat képet tegyél fel légyszíves, ahol a Docking autopilot van nyitva és ha hiba üzenetet ad az is látszódik, illetve felül a Resource is látszódjék. Nézzek meg, hogy mindened megvan-e ami esetleg kell. -
#1518 Engaged katt és utána visszaugrik mert 100 méteren belül van a target
ki is jelöltem a gyűrüket set target irányítás innen
átváltottam másik objektumra de nuku -
#1517 az vitt el idáig
de kilöki magát... -
#1516 Nem tetszett figyelni a leírásomat. Docking autopilot rész következik. -
#1515 Idáig megy magától de utána nuku nem mozdul mire kapcsoljak a SAS-nál?
-
#1514 Végül egy kis terepjáró teszt. Ilyen terepre nagyon is kellett a két fékező hajtómű. Kerék fékkel egyszerűen nem akart lassulni. A meredek emelkedőket a már szokásos hátsó segédhajtóművekkel küzdöttem le. Nem volt borulás, az SAS rendszer remekül végzi a dolgát. Aránylag hosszú útvonalat jártam be, nehéz terepen. Az a baja ennek a játéknak (többek között), hogy egy- egy teszten is órákig el lehet szórakozni és teljesen kikapcsol a játék. Persze fontos teendőket meg elfelejtek közben.
Felment a közeli hegy tetejére és zászlót tűzött ki Gülüke. A nagy látószögű képen berajzoltam, nagyjából milyen útvonalon jutott fel. A kezdő pont természetesen egy utántöltő modul.
-
#1513 és 2 db fóvókát két oldalra tenni elég ugye? És kb közép tájon... -
#1512 Tehát a fuvóka miatt nem indulnak 45 méternél közelebb egymáshoz? -
Ninju #1511 Ha van fúvóka, akkor van hozzá tartály is. Monopropellant tartály kell hozzá. Például ilyen. -
#1510 Majdnem....
-
#1509 Na sikerült találkozni 200m van kettejük között be is pucsított az antennás napelemes a másiknak... hoppá fuvóka van de hajtóanyag is kéne? az mi.. jaj ne csak nem valami speciális tartály ami nekem nincs felszerelve? :D -
Lyobag #1508 RCS aktív? van elég RCS hajtóanyag és fúvóka? azonos típusúak a dokkoló portokkal van felszerelve a két hajó?
különben 1-2 dokkolóportnyi távolságra bekapcsol a "mágneses mező" és összehúzza a járgányokat -
#1507 Próbálok dokkolni de nem közeledik egymáshoz a két kapszulám... -
Lyobag #1506 túlélte és kiszállhatott a járműből :D
amúgy az elméleti végsebesség 60 m/s. legalábbis a kerekek leírásában az van.
csak a járgányodnak van egy korlátozott képessége: nem hagyhatja el nagyon az üzemanyag tartalékot. és a te sebességrekordodat nem fogom megdönteni. ahoz megint át kéne tervezni a hajót, növelni a leszorítót, a SAS rendszerek aktiválását gyorsbillenytűhöz kéne kötni, stb. de a 20-as tempó is elég a Munhoz, pláne hogy fölötte életveszély közlekedni :D -
vemyke #1505 Hát aki szereti a munkáját... :D -
#1504 Nagy sebességű teszt közben, egy különösen hosszúra nyúlt ugrást követően defektes lett az egyik hátsó kerék. Tanulság: 40+ m/s felett már óvatosabban a bukkanókkal. Szerencsére nem történt komoly baj. A szerelő gyorsan kijavitotta (csak nem tudom minek örül ennyire).
-
#1503 Most volt időm menni egy teszt kört. Nem mertem nagyon tolni még neki, de szerintem biztatóak az eddigi eredmények. Nagy sebességnél kanyarodni szigorúan tilos. Jó nagyot lehet vele esni.
Kerekekkel semmi baj nem volt. Össze kötöttem a leszorító valamint a háti toló segédhajtóműveket, így amikor növelem a segédhajtást, növekszik a leszorító erő is. A következő verzióra már kelleni fognak fékező hajtóművek is , mert elektromotoros fékezés ekkora sebességnél már nem hatékony.
-
Lyobag #1502 stabilabb lett a járgány?
az enyém eléggé az lett, 20-as tempó meg se kottyan neki normál terepen, az egyenetlen terepen 37 m/s sebességgel száguldozni viszont durva volt :D
igaz 25 m/s fölött már nem használom a gázt és bekapcsolom a külső SAS modult is a rendszerbe, hogy az elrugaszkodásokkor legalább egyenesben maradjak.
bezzeg a régi járgány már 20 tájékán szét akart esni tökéletesen sík terepen. -
#1501 Erről beszéltem... youtube-on láttam először... -
#1500 Közben összehoztam egy egységbe a Rovert, valamint az utántöltőjét. Így egyetlen fellövéssel lehet eljuttatni mind a kettőt a célhoz. Körpályára állás után ketté válnak és külön-külön landolnak. Úgy állítom be, hogy közel landoljanak egymáshoz. Landolás után a Rover-l megközelítettem az utántőltőt és kísérlet képp összedokkoltam öket.
-
Lyobag #1499 "Huston! Huston!
Őőő... Akarom mondani, Kerbin! Kerbin! Itt Jebediah!
Van egy kis problémánk! Nem vagyunk egyedül a világegyetemben! Most találtam valami furcsa emlékművet, ismeretlen felépítésű járműt stilizáló szoborral és nem a Kerbalokhoz tartózó zászlóval, meg valami furcsa névvel és számokkal az oldalán! Küldöm a képeket!
Különben él még a garancia a járgányra? tudom, azt mondtátok, hogy ne hajtsam meg, de nem figyeltem oda, és kicsit megszaladt a sebesség! Tudom, ez nem az autópálya...
-
#1498 Köszi ezt már holnap próbálom meg mert ma lefáradtam feleslegesen több óráig azzal hogy a vastag rakétákat és blokkokat próbáltam levegőbe juttatni, de sikertelenül szóval felejtős amíg nem lesz hozzájuk valami komolyabb hajtómű.
Úgy néz ki ez a dokkolás körülményesebb mint a holdra jutás :D -
Ninju #1497 Jaja, így még sok monoprop üzemanyagot meg is lehet spórolni. Nekem még gyorsabb is, mint MechJeb-el. Egyébként miért jó ha dokkoló módba állítod az irányítást? Sosem használtam. -
Lyobag #1496 vagy csinálhatod kézileg is, ilyenkor arra kell figyelni, hogy a gyorsulásjelző mindig a célpont felé nézzen, illetve hogy mindkét hajó dokkolóportja egymás felé nézzen. csak neked kell megközelíteni, ellensúlyozni az irányokat a dokkolási módban. -
#1495 Ennél kicsit összetettebb a dolog, de nem olyan vészes. Van két dokkolni kívánt egységed, mindegyiken megfelelő dokkoló eszközzel.
Az egyik már stabil kör pályán kering és az SAS be van kapcsolva rajta. A másik egységet szintén stabil körpályára kell állítani. Nem fontos őket szinkronban, ha van elég tartalék üzemanyag. Ki kell jelölni a másik, stabil pályán lévő egységet célnak, majd a Rendezvous autopilot funkciót használni és ott bekapcsolni az autopilótát.
Az autopilóta elvégzi a megközelítési manővereket. Ez el fog tartani egy ideig. Alap beállításban úgy van azt hiszem, hogy kb 100 m-re közelíti meg a másik objektumot, majd ott kikapcsol.
Itt jön a fontos rész, amire figyelni kell. A docking autopilot menüpontot kiválasztva, két fontos dolgunk van még.
Az első: a dokkoló egységen keressük meg a dokkoló gyűrűt és jobb egérrel rá kattintva válasszuk ki a Control from here pontot. Nagyon fontos kiválasztani, mert a dokkolási távolságot innen fogja mérni az autopilóta. Ha nem válasszuk ki, akkor az irányitó egységtől és bizony a kettő helyzete messze nem ugyan az. Eleinte ezt elfelejtettem és jó pár modult sikerült összetörnöm emiatt.
Most váltsunk térkép módba és kapcsoljunk át (switch) a másik járműre, ami eddig várta a dokkolást. SAS bekacsolása mellett, fordítsuk a járművet dokkoló gyűrűvel a másik jármű felé, így jelentős hajtóanyagot fogunk megspórolni. Várjuk meg mí stabilizálódik ez a jármű és az irány is helyes. Ismét kapcsoljunk át térkép módban a dokkoló járműre és a közelben lévő jármú dokkoló gyűrűjére kattintva (jobb egér), válasszuk ki a gyűrűt target-nak. Nagyon fontos, mivel a két gyűrű egymáshoz viszonyított helyzetéből számolja ki a megközelítési pályát az autopilóta.
Kapcsoljuk be az auto pilótát. Remélhetőleg megfelelő helyre felszereltük az RCS fúvókákat, valamint van megfelelő mennyiségű hajtóanyag is az RCS tartályokban.
Dőljünk hátra és figyeljük a dokkolási manővert.
A vezérlő panelt dokkolási módba kapcsolva, szükség esetén tengely irányban fordíthatunk a járművön, az esetleges túlnyúló alkatrésze összeakadása, sérülésének elkerülése érdekében.
A dokkolás automatikusan végrehajtásra kerül.
"Röviden" ennyi. Fejből írtam, úgyhogy képek nincsenek hozzá, de így kell végrehajtani MechJeb-l a dokkolást. -
Lyobag #1494 valami gyanúsat találtam!
-
#1493 Space Port-on megtaláltam a Mechjeb-et. Ezt is meg kell tanulni kezelni, első ránézésre nem egyszerű.
Viszont ráleltem az Orosz csomagra is, az valami isten. Buran visz mindent!