Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Steam-en akciós most a KSP 14,73 euro, kb 4500HUF, így kb annyiba kerül, mint a fejlesztõk honlapján.

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

koszonom
mindjart ki is probalom
Csak egy decouplerhez csatlakoztatja az oldalsó elemeket ilyenkor, ahhoz, hogy stabil legyen, "strutokkal" kell merevíteni az egész szerkezetet, ezek leválnak fokozatváltáskor ugyanúgy, mint a decouplerek.

Rakétaelemek másolásához ALT billentyût szoktak használni (nekem nem jön így össze), vagy van erre egy mod: Subassemly Saver/Loader MOD

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

hali
epitesnel miert van az, h csinalok egy hosszabb, 3-4 egyseg uzemanyagtartalyt, az oldalara rakok a szimmetria kapcsolo segedelmevel 3x3 decouplert, es amikor erre tovabb pakolnam a tartalyokat, egyszeruen nem akarja csatlakoztatni a decouplerekhez, es kiloveskor csak lifeg az oldalan... mitol lehet ez?
Hogy lehet tobb elemmet copyzni, ahogy az alabbi videoban 1:03-nal?
youtube link
Daffit
De. Ezért lehet már letölteni a 0.20.2-õt.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

a 20.0 az csak nekem nagyon optimalizálatlan? még a 19-es verziókhoz képest is egyszerûen katasztrófa.
es mar van 0.20.2 is...
Daffit
Tegnap jött ki a 0.20.1, volt pár bug az elõzõ verzióban és gyorsan javították.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Daffit
Nálam nincs ilyen gond.

Masnal is az van, h a mechjeb es a mapsat cuccait ha egyszer valahova elhelyezem utanna mar nem tudom leszedni/ mozgatni/atrakni mashova?
Ez megnyugtató akkor nem én vagyok a béna😄
Daffit
Mintha olvastam volna, hogy egyébként is egy kissé túlzó az a mod. Majd ha az alapba végre berakják az aero effecteket.

Akármilyen szögben érek be mindig szétrobban
Repülõvel is próbáltam,az is szétesik
Mindegy elegem lett már kiszedtem a francba a modot
Garou
Elõször is fel kell tenni a hõvédõ pajzsot, ami a mod telepítésekor bekerül a listára, bár ez gondolom logikus.

Utána ahogy Ninju meg Nohab írta figyelni kell a beérési szögre. A vékonyabb légkör kellõen le kell lassítsa a fülkét, mielõtt a sûrûbb légrétegekbe beérsz. Ideális esetben félig-háromnegyedig forrósodik a hõpajzs, majd elkezd kihûlni, ekkor beérsz a "sûrûbb" zónába, ott megint hevül egy kicsit, de ott olyan gyorsan lassul a gép, hogy nincs ideje túlhevülni. Nekem pl elsõre sikerült, utána meg 3-4-szer elégtek a srácok, szóval nem egyszerû.

Esetleg érdemes kipróbálni az Escape-pod-ot (alul linkeltem), igaz az csak egyszemélyes, de van beépített rövid távú hajtómûve, amivel lehet fékezni, plusz az ernyõ elõtt kinyit fékezõlapokat, amik megintcsak hasznosak, és így az ernyõt se tépi le menetszél.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Nohab
Alacsony szögben és ha lehet alacsony sebességgel kell megközelíteni a légkört. Nem ajánlott a Munról azonnal beérkezni.
Ajánlott a maradék üzemanyaggal tovább lassítani, illetve nagy magasságban nyitott ernyõ is sokat tud segíteni.
Szerintem ott már figyelni kell a beérkezési szögre. A valóságban 5 fok környékén van a túlélési ablak.
Felraktam ezt a Deadly reentry modot,tök jó meg minden de mit kell a hajóra tenni hogy ne robbanjon szét??
Hiába rakok rá heat shieldet akkor is szétég a légkörben
Egy ideje nem játszottam de most,hogy itt az uj verzió megint megjött hozzá a kedvem😄

Alap beállításokat hogy lehet visszacsinálni??
Igen sikerült, köszi !
ilyet lehet? 😊
õõõõõõõ 😄 LEHET!! 😄
Daffit
Még egy pár napig nem tudom kipróbálni az új verziót, de nem kapcsoltad ki F4-el?

Hello!
Letöltöttem a 0.20-as verziót, és olyan bajom lenne a dokkolásnál, hogy mikor a hajót nézem, nem a térképet akkor nem látom hogy a kitargetolt hajó hány M-re van. Ez egy bug vagy ez most így lett megcsinálva?
Daffit
Stema is frissíti, de ezt csak olvastam.

Daffit
Kijött a 0.20!!!

voros12, eddig nekem nem volt gond ha mentéseket és a modokat átmásoltam. Letöltöttem és a kicsomagolt anyaggal felülírtam a létezõ mappát.

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha kijön egy új patch akkor a régebbi mentéseimet valahogy át lehet abba rakni?
Daffit
Jool-nál vagyok küldetésen, hogy visszahozzam két kerbalomat. Vittem négy mûholdat. Az egyiket túl magas pályára állítottam és egy idõ után bekerült Laythe gravitációs vonzásába és nap körüli pályára állt. A másiknak pedig nem volt elég üzemanyaga Tylo köré állni, de legalább Jool körül maradt.
Vall-on vártak a kerbinek a megmentésre és persze a lehetõ legmesszebb voltak kethane lelõhelytõl. Leszálltam a lehetõ legközelebbire és kb 15ezer kethane után kifogyott a forrás. Ez már a második leszállásom volt és szerencsére maradt annyi, hogy átrepüljek egy másik helyre, hátrahagyva roveremet, amit nem készítettem fel, hogy arrébb kell vinni.

Garou
Ez tuti valami mod lesz.

Én az ilyeneket kihagyom, mert inkább sci-fi-s beütést ad a játéknak, én meg ezt a klasszikus ûrhajózóst ebben a játékban jobban szeretem.

Ami modokat szerintem érdemes még használni:

Realisztikusabb légkörbe érés

Ûrállomáshoz

Ez egy tök jó kis kabin
Véletlen generált rádiózás
Kedvenc holdjáró. De a Demv-sorozat többi gépe is nagyon jó.
Itt tudsz magadnak üres, betárazható raktármodult építeni.
Ja igen, és végül: ISA MAp Sat. Ezzel tudod feltérképezni a bolygókat/holdakat, jelöli az anomáliákat, amiket érdemes meglátogatni, az egyszerû monolittól a halott ûrlényig terjed a skála.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Nohab
Közben feljutott a bányászgépem a Munra. Vért izzadtam, mire le tudtam épségben rakni. Ellenben nagyon nem vagyok vele megelégedve. A holdon 25m/s sebességnél nagyon könnyen felborul. Nagyon puha a rugózás ezért az irányváltás és fékezés is eléggé nagy figyelmet igényel. Ellenben a felderítõként használt UAZ nagyon is bevált. Lehet csinálok neki egy bányászásra alkalmas utánfutót.

mijki
Találtam egy ilyen kis madárkát. Szívesen megcsinálnám, csak nem tudom hogy lehet a billenõ hajtómûveket és az alján található robotkart megcsinálni.

Esetleg valakinek van ötlete a megvalósítására?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Daffit
Pont azt néztem, hogy lássam mit lehet csinálni. És te is ott voltál <#vigyor4> illetve ebben a pillanatban is ott vagy.

mijki
Ezen a szerón most is 18-an vannak: klf.kerbalsp.com:2075

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

mijki
Nekem jó az. Akkor ha játszok, oda joinolok.

Daffit
Van ingyenes szerver: insanedev.co.uk:2075
Egyedül voltam rajta, de mûködött 😄

Daffit
Nekem tetszik, de a szerver üzemeltetéshez semmi tapasztalatom.

mijki
Hallottam errõl a KSP Live Feed-módról.

Lenne kedvetek használni ezt a módot? Érdekes lenne látni a sok ûrhajót, közben beszélgetni és tanácsokat, segítséget kérni az online játékosoktól. 😊

A szerver fájl üzemelését kellene megoldani és onnantól mehetne a magyar community is. 😊

Daffit
Helló!

Szerintem a leghasznosabb modok:
Dokkoló kamera Dokkolást megkönnyíti
Mechjeb Ez külön fejezet, hogy mit is csinál 😄
Quantum Strut Hogy az ûrben összekapcsolt cuccok egyben is maradjanak
Ébresztõ Különbözõ idõpontokra lehet "ébresztõt" állítani.
KSPX parts Ad néhány új elemet, amik igen hasznosak.

Ezek számomra az alap, de természetesen van még ezen kívül.

4. Az alap egységek között nincs olyan, amiben szállítva lehetne feljuttatni a modulokot. Mod-ok között láttam már hasonlót, de nem használom. Jelenleg a rakétákra építve és majd leválasztva lehet cuccot feljuttatni.
Rakéta építéshez ajánlom ezt a videót:

Szia Üdv köztünk!

Ne aggódj, az elején minden lépést hatalmas sikerként él meg az ember. 😊
Én tegnap landoltam a Dunán és nagyon örültem neki. 😊

1: Alapból nincs az ûrhajón lámpa. Ha a demó verziód van, akkor nincs is a játékban. Utilities fül alatt találod õket a hangárban egyébként. Arra figyelj, hogy áramot használnak.
2: Tervben van a lakott Kerbin. Még nem készítették el azt a featuret.
3: Én még nem játszom rég óta ezért nem nagyon hiányolok semmilyen modot. A MechJeb nagyon meg tudja könnyíteni az életed. Elég üzemanyag hatékonyan viszi fel a hajókat orbitális pályára.
4: Alapból nincs olyan modul ami csak egy egyszerû raktér lenne. Ez ügyben hagyom a nálam rutinosabb kollégákat válaszolni, h hogy az egyszerûbb, de én ha jármû tetejére teszem a rakományt és a végén leválasztom a hordozót.
mijki
Sziasztok!

Tegnap kezdtem a játékot, és Huba rengeteg segítségével végre sikerült az elsõ ûrkabint pályára állítani, keringési pályán tartani, majd biztonságosan haza hozni a kis ûrhajósaimat a mai nap. Tudom ez nektek már rutin feladat, én mégis azért kicsit megizzadtam alatta. 😊

Szóval, lenne pár kérdésem a játékkal kapcsolatban:
1, Hol találom a lámpákat?(a bolygó sötét oldalán zavar hogy nem látom az ûrhajóm)
2, Miért olyan a Kerbin(?), mintha senki se lakna rajta? Olyan szép lenne az árnyékos oldalon a város fényében gyönyörködni.
3, Melyek a must need módok a játékhoz?
4, Hogy lehet terhet(pl.: ûrszondát) az ûrbe juttatni? Hogy lehet az üres rakéta modulokba rakni õket?

Válaszotokat elõre is köszönöm,
mijki
kezdõ ûrhajós 😊

Nohab
Úgy igazán még nem folytam még bele. Megtaláltam, hogy hol lehet átírni az eszközök tulajdonságait, és azzal ökörködtem egy kicsit. Ezzel fogom azt megoldani, hogy le tudjak szállni a Nap felszínére. Kisebb tartályokba is tudjak Kethánt tölteni, stb.

A modoknál meg jószerivel ami megtetszett. Teljesség igénye nélkül:
-quantum üzemanyag szállító (nem kell összekapcsolni a jármûveket a üzemanyagok (mindegyik) áttöltéséhez.
-van egy amivel ezeket az manókat áttudom helyezni a másik kabinba
-uaz
-modular multiwheels: teherautó, nyergesvontató
-kethan
-ISA Mapsat
-Repülõ alkatrészek
-Rakéta alkatrészek: Ebben van benne a Gemini ûrhajó. A nem használt alkatrészeket kivettem, hogy feleslegesen ne legyen tele a memória.
Daffit
Nekem is ez a tervem, minden bolygó köré egy-egy ûrállomás a Kerbineknek kutató modul <#email>, üzemanyagtöltõ. Az összes égitesthez szatellitek és bázis egy-két helyen.
Szívesen várom leírásodat, tippet-trükköt.
Milyen modokat használsz?

Nohab
Most azt tervezem, hogy több részletben egy mobil bányászgépet (tulajdonképpen egy nyergesvontatót) küldök fel a bolygókra. Lesz egy szállító gépezet, ami a felszínrõl a bolygó körül keringõ ûrállomásra viszi fel az üzemanyagot, ezzel megteremtve az utánpótlást.
Daffit
Ez a kethen dolog egész jó. Eddig csak olyan ûrhajókat építettem, amik egy irányba haladtak, vissza már nem volt elég üzemanyag. Igaz nem is a leggazdaságosabb módon utaztam. Tegnap Dunára jutottam el és Ike-ra landoltam, majd töltöttem fel a készleteket. Ma felkapom kerbinjeimet és haza juttatom õket. Remélhetõleg sikerül, bár van néhány tervezési hiba, amit a következõ misszióra ki kell javítanom :-)

Nem lesz benne, másképp lesz megoldva a bányászat mint a modban. Illetve a legújabb hírek szerint sajnos egy ideig elfelejthetjük a bányászatot. Túl nagy falatnak bizonyult a feature ahhoz, hogy beleférjen egyetlen verzióba, ezért inkább úgy döntöttek, hogy fokozatosan építik bele a játékba. Történt már ilyen a fejlesztés folyamán, az IVA és a dokkolás fejlesztése is csúszott pár verziót anno.

Jelenleg ez a terv a 0.20-ra: (akinek nem hozza be a képeket kattintson az URL-re és nyomjon entert)

-Tudásbázis: Afféle enciklopédia, az ûrprogramunk által eddig összegyûjtött információt tartalmazza. Bolygókról, hajókról, állomásokról stb. Az eddigiek alapján 4 részbõl fog állni:
1. Egy általános leírás a kijelölt objektumról.
2. Méret és pályaadatok
3. Bolygók esetén az eddig ismert nyersanyagkészlet grafikonos eloszlása, hajók esetén a legénység
4. Még pontosan nem tudni, valószínûleg az adott égitesten történt eddigi leszállások helyét és idejét fogja tartalmazni, de az is lehet, hogy területeket nevezhetünk el vele.

A tudásbázis a felfedezéseinktõl és a vizsgálódásainktól függõen folyamatosan bõvülni fog.

-Térkép szûrõ: A térkép most már csak azt fogja mutatni amit mi szeretnénk, pl. ha túl sok az ûrszemét, kijelölhetjük, hogy azt ne mutassa, vagy ha csak az ûrállomásainkat akarjuk látni, akkor csak azok fognak megjelenni a térképen.

Szûrõ

-Zászlók: Zászlókat tûzhetünk ki a bolygók felszínére, a textúrák az átlagjátékos számára is módosíthatóak lesznek (képfájlokkal kell majd csak variálni) és minden küldetésnek adhatunk külön zászlót. Matricákat is ragaszthatunk majd a hajókra, bár ezt még nem fejtették ki, hogy hogyan is fog mûködni. Ha kitûzünk egy zászlót jár hozzá egy emlékplakett is, aminek a szövegét a játék állítja össze, de mi is módosíthatjuk, ha akarjuk.

Zászló és plakett

Zászló

Lobogó zászló

Zászló textúrák

-Üllés: Ülléseket tehetünk a roverekre vagy ûrhajókra, amik parancsnoki modulként funkcionálnak, és akkor fognak mûködni, ha kerbalokat ültetünk beléjük EVA során. Ha nekimegyünk valaminek vagy felborulunk a kerbalok kiesnek az ülésbõl.

http://i.imgur.com/gAUQl6f.png

-Optimalizáció: A játékelemeket új módszer alapján fogja betölteni a program, ami az ígéretek szerint csökkenteni fogja a lagot. A játékállásokat is új módszer szerint kerülnek majd betöltésre, ami pedig az összeomlásokat hivatott orvosolni. Amikor betöltünk egy játékállást akkor a játék elõször egy puffert hoz be magának, amiben kitörli a memóriából a feleslegessé vállt részeket, hogy kevésbé fogja a gépet. Továbbá a játék most már csak azoknak a bolygóknak a textúráit fogja betölteni amit a játékos is éppen lát. Eddig mindig betöltött minden textúrát, ami nagyon ette a memóriát.

-Új alkatrészek, részletes lista még nincs.

Daffit
Nem tudni pontosan, hogy ezt rakják be vagy valami mást. Egyelõre ezt próbálgatom és jónak tûnik.

Ezt a bánya mod-ot teszik majd bele a 0.20-ba? Amit használtok?
Daffit
Lehet, újra tervezem az egészet és meglátom 😄

Nohab
Lehet nem tud eljutni az üzemanyag a tartályokba és ezért nem termel. Tudtommal a fenti (fém)szerkezeten keresztül nem lehetséges a szállítás.
Daffit
Csak ha monopropot kapcsolok, akkor mûködik, a többi nem. Aktívak, csak nem csinálnak semmit.