Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Trucker39
Lehet hülyeséget írok, de az a két dokkoló gyûrû mintha nem egy méretû lenne.

majdnem

Sziasztok, szeretnék kis segítséget kérni.
Próbálok dokkolni, ez az elsõ kísérlet, de sehogyan sem akarnak összekapcsolódni a hajók:

Daffit
Hali! Én kepkezelo.com-ra töltök.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Sikerult megoldanom a dolgot!
Kepfeltolto.hu! 😊
De meg 30 napig nem engedi, hogy kepet beszurjak!
Sziasztok!

Feltennek nehany kepet velemenyezesre, de nem engedi.
Azt irja, hogy a kepfeltoltes.hu-rol nem lehet feltolteni.
Ti honnan toltitek fel a kepeket?
Daffit
Csak úgy építgetek. Sajnos fél évig csak a laptopomon tudok játszani, lebutított grafikával 😞

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

még nem van linked hozzá?

Koszi a sok segitseget, de egy kicsit turelmetlen voltam es elkezdtem felhordani a Mun-ra a cuccokat a bazishoz.
Talalomra valasztottam egy helyet. Szerencsere sikerult egy eleg jo kis helyszint kiszurnom.
A Mapsat-ot meg hagyom. Majd ha mar nem lesz problemas akkor telepitem.
Lattatok mar a Youtube-on, hogy mi lesz a 0.22-es verzioban?
Behalok! Mar alig varom, hogy szedhessem lefele es azzal nyomuljak. Remelem a mentesem nem kell majd elorol kezdenem.
Az urallomasom is epulget, ha keszen lesz majd rakok fel kepet rola!
Én is próbáltam nekem fagyott tõle indításnál a játék és hagytam is!

Daffit
Hali és üdv közöttünk. Nem használom a modot, de beleolvasva a fórumba elég sok probléma van vele 0.21 alatt. Ugyanakkor többen is írták, hogy nekik a 3.3.4-es verzió mûködik rendesen, nem a 4.0.
Ennek ellenére sokan inkább felhagytak a használatával, míg nem javítják.

Szerintem e nélkül is lehet találni bázisnak alkalmas területet a Mun-on, de ez saját vélemény.

Trucker39
Azt hittem az a gond, hogy nem megy. Képet F1 -l lehet késziteni.

A Mod-t meg innen például leszedheted. (dropbox link megyen, azt próbáltam)

Link

Koszi a segitseget, meg a tippet, de en itt nem latok semmi linket, vagy hivatkozast arrol hogy honnan kellene leszedni a mod-ot.
Azert koszike.
Ja meg egy kerdes:
Hogyan tudok kepet kesziteni az urallomasomrol?
Felraknam ide, hogy megnezhessetek!
Trucker39
Üdv. Hátha... Link

Sziasztok!

Jo latni, hogy vannak aktiv Kerbalozok, akik magyarok!
Remelem befogadtok a kis kozossegbe! 😊
Amugy lenne egy gondom:
Tudnatok-e segiteni, hogy a ISA Mapsat Mod 0.21 kompatibilis-e?
Illetve, hogy honnan tudnam esetleg leszedni.
Nagy segitseg lenne ha tudnek csinalni terkepet a Mun-rol, mert tervezek oda egy bazist es jo lenne talalni valami klassz kis sik terepet.
Daffit
Csak a 2,5 km belüli hajókra tudsz így váltani, erre ügyelj. A Kethane-nál ez nekem is gond és remélem javítani fogják.

Ezt nem is tudtam én mindig irányítótornyon keresztül mentem vissza a hajóra! amúgy elég gáz, hogy Kethane lelõhelyet csak akkor fedezi fel az érzékelõ:-ha aktívan használom a hajót/ mûholdat amin van.... 😞

Daffit
A õ és ú billentyûvel lehet váltani a hajók között. Ezzel kiválasztod a hajót és a másik kerbint is ki tudod hozni.

Alakul Én most Kethane mod-ot tanulmányozom!

Trucker39
Van képem hozzá. 😊

Valami miatt a png képek nem akaródznak megjelenni. Most próbálom jpg formában.

Itt meg a második biztonságos Mun landing. Itt már ketten voltak a leszálló modulban, a harmadik fenn maradt a parancsnoki modulban. Csak arra nem jöttem még rá, hogyan lehet a második ûrhajóst is kiszállítani a modulból. Csak egyet sikerült megsétáltatni.

van képed?😊

Trucker39
Épülget az állomás.

Csak sikerült! 😄

Csináltam egy gépet amivel felmegyek 200ig ott módosítom a pályát és még marad üzim a Dunáig talán még vissza is lenne csak a dunára nem sikerül eljutni! 😄 jah és ez 1 fellövésbõl dokkolás nélkül csak ez a pályára állás nem megy! 😞

Trucker39
Elsõ sikeres Mun leszállásom, amibõl végre sikerült vissza is hoznom a földre a legénységet.

Hali.

Nem kell újratelepítened.
Ha minden modból az új van fent, akkor csak elég a plugin könyvtár tartalmát törölni.
akkor újra telepítem a játékot,valamivel ütközik.jöszi
Trucker39
MechJeb 2.0.9.

Azt hiszem, innen töltöttem le. Link

Azt megkérdezhetem hogy melyiket használod?Ja,igen a játék az steames.
Trucker39
Igen, valami ilyen gond lehet. Nálam szépen mûködik a Mech jeb.

Sziasztok!Olyan problémám lenne hogy hiába telepítem fel a MechJeb 2.0.7 vagy a 2.0.9-et egyszerûen nem akar mûködni.Az utóbbinál egy csomó funkció nem mûködik,automata pályára állásnál meghülyül a másik a 2.0.7 pedig ha kihelyezem az ûrhajóra építésnél,az pedig lefagyasztja a játékot.A hyrdotech autopilot van még fenn,lehet hogy bezavar?köszi
még nem tudom azt a mentést jegeltem! 😊 hiába állok az üres zöld körbe elmegy a Duna mellett!

Daffit
Az a gond, hogy 680 km-re állítani valamit, sok üzemanyag. Helyette inkább fellövöm 200km-re, majd a kilövõállomásra betöltök valamit, mindegy mit és akkor is tudom maxon pörgetni, nem kell hozzá kilõnöm.

Egyébként mi a terved a nagy ûrhajóval? Mi a célpont?

kipróbáltam 680ezer km magasságban lehet maxon pörgetni az idõt, vidd oda a pályát! 😄 csak még azt nem tudom merre nézzen a hajó orra! 😄 bár most megszívtam mert nem tettem napelemet a hajóra... 😄

kösz kipróbálom! 😊 most viszont van egy ilyenem fent:
meglátom meddig jutok mindenesetre elmentem a mentést is! 😄 mert 2 napig dokkoltam mire megtellett! 😄

Daffit
Sajnos ezzel is sokat kell várni, de legalább valamilyen szinten van visszajelzés, hogy mennyire lassan telik az idõ a megfelelõ "ablakig".

Landoláshoz van tippem. A Mechjebben van a surface info ablak (ha az újabbat használod). Ott megjeleníti a tengerszinti magasságot (ASL) és a valósat is. Másik, hogy a belsõ nézetben a magasságmérõ mindig a valós magasságot mutatja.

igen az én is észrevettem, hogy mechjeb nem tartalékol meg hamarabb szétzúzza a rakétát is! meg lassabban dokkol! pl.: én most gyakorolom a landolást abban még a mechjeb jobb! Landolás alatt az ûrhajós landolást értem legnagyobb gáz hogy pontosan nem tudom milyen messze vagyok a felszíntõl mert mindig a tengerszint feletti magasságot írja tipp?😄 Köszi a progit kipróbálom ezzel is sokat kell várni?

Daffit
Azt hittem sikerül idõzítve beágyazni, 4-ik perctõl!

Daffit
A múltkor beszélgettünk az ideális pályákról, amivel könnyen elérhetõ más bolygó. Tegnap fedeztem fel ezt: Protector Ez egy nagyon ügyes kis progi, ami segít, hogy mikor kell elindulni. Felrakod, kijelölöd melyik bolygót akarod meglátogatni és amikor az elsõ és a második érték 0, akkor vagy a legjobb pozícióban. Tutorial:

Daffit
Pont tegnap volt egy olyan esetem, hogy ugyanazt a rakétát lövöldöztem fel, mert teszteltem egy-két addont, ami csak infót adott. Egy idõ után meguntam és autopilotot használtam, pedig szeretem magam vezetni a rakétát. Amit észrevettem, hogy amíg én vezettem, addig a 720-as tartálynak a fele megmaradt, amikor pályára álltam, mechjeb ellenben többet használt és 120 maradt csak. A másik különbség, hogy én manuálisan 200km-re repültem, mechjeb 150-re. Szóval van különbség és valószínûleg sok mindenen is mûlik.

pont erre gondoltam tegnap mert pl van egy nagy hajóm most fent, és lusta vagyok kb 10-12x dokkolni, hogy teli tankoljam meg még rakok rá rovereket majd és irány a mars szóval nézem a tv-t közben mechjeb dolgozik. A valóságban sem az ûrhajósok, és az emberek végzik a vezetést minden ellõre letervezett módon megy számítógépekbe programozva 0 tévedési lehetõséggel... 😄

Daffit
Szerintem semmi gond nincs azzal, ha autopilotot használsz, elvégre a mai ûrhajók is már többnyire alig igénylik az emberi beavatkozást.

Trucker39
Az én kis állomásom is épülget. Igaz, még sokat használom az autopilot alkalmazást hozzá. A képen látható állomás két részletben került fel. Volt indítási ablak kivárása, megközelítés és végül dokkolás. Jelenleg kicsit 37 tonna felett van a tömege, de majd még építgetek hozzá. Néhány napja találtam rá erre a játékra, de máris tapasztalható a veszélye. Képes odaragasztani a számitógép elé jó néhány órára úgy, hogy észre sem veszem.

Thx bár nem én csináltam csak durván lagolt a fellövésnél! itt megtaláltok mindent róla: Kerbal Space Program - Refueling Complex - Download

Daffit
Elég brutálisan néz ki, nagyon jó, gratulálok! <#eljen>

sziasztok elég jól megy már a játék sikerült ezt felvinni az ûrbe:

Nohab
#604 videó...
hogyan rakjam össze mit hogyan? egyszerûen sehogy nem sikerül!