5572
-
Lyobag #1652 legalábbis a nagy rakétám hasznos teherként egy tele narancstankot tud orbitális pályára rakni. plusz marad belőle egy X200-32 tank tele a pályára állás végén, amit utántöltésekre szoktam felhasználni az űrbéli szerelésekkor -
Lyobag #1651 konkrétan a szállítórakétámban volt még legalább 2000 egység, amikor elindítottam vissza a légkörbe. ezért mondom, hogy saját figyelmetlenség...
a hasznos terhet meg mindig az utolsó fokozatra dokkolóval rögzítem, azaz fogy belőle az üzemanyag, ha nem figyelek szétválasztáskor, akkor elfogy...
a nagy kilövőrakétám max súlyteljesítményét meg nem ismerem, lassan ki kéne próbálni, mit bír :D -
Ninju #1650 Én időnként azzal trükközök, hogy kifogyasztom az üzemanyagot a hasznos teherből még felszállás előtt. Aztán kerbin körül lehet tankolni. Így rengeteg súlyt meg lehet spórolni. -
Lyobag #1649 de ne használd fel a kihíváshoz. a feltétel az volt, hogy csak annyi üzemanyagot használhatsz fel, amennyit a Kerbin körül 200 km pályáról indítasz az első és egyetlen hajóval. -
#1648 Igazság szerint van egy félig kész űrállomáson Jool körül, tele üzemanyaggal... -
Lyobag #1647 különben ez a kihívás benne, hogy nem küldesz extra üzemanyagot külön járművel, mindennel magadnak kell kigazdálkodni odáig és vissza. :D
de lehet, hogy megérné a nagy járműhöz egy kicsi, holdközi szállítójármű beiktatása, a hatalmas tartalékot meg valahol stabil pályára állítani -
Lyobag #1646 a Tylo lander egyszerű: ha a Kerbinről fel tud szállni egy töltéssel, jó lesz :D
a Laythe landerem meg egy jet/rakéta meghajtású repülő lesz.
és megállapítottam: először a Laythe köré éri meg pláyára állni, utána a Tylora átmenni. ez a kettő viszi el a legtöbb üzemanyagot, plusz a Laythe esetén van lehetőség légfékezésre, ami rengeteg üzemanyagspórolást jelenthet.
a szondáimat meg valami hasonló magasságról fogom indítani, mert azoktól minél előbb meg kell szabadulni... 18 tonna sok súly -
#1645 Elkezdtem számolgatni és egyre nagyobb számok jönnek ki. Jelenleg - fejben - ott tartok, hogy elmegyek Jool-ra, valahol körpályán állok és nem marad elég üzemanyag a holdak közötti mozgásra. Tehát újra kellene tölteni, amit eleve magammal kell vinni, de az plusz súly.
Ráadásul nincs letesztelve se a Tylo se a Laythe lander, csak ott derül ki, hogy jó-e. -
Lyobag #1644 jelenleg tartok 91 tonnánál 4500 üzemanyaggal saját figyelmetlenségem miatt. most tervezem a Tylo leszállóegységet, de nem egyszerű: súly vagy meghajtás, meghajtás vagy súly. de ha a Kerbinről orbitális pályára tud állni, akkor már jó... lehet, hogy kisebben kéne gondolkodni? merjünk kicsik lenni :D -
#1643 A műholdakról meg is felejtkeztem. Most tartok 155 tonnánál, amihez kell 16.000 üzemanyag, hogy meglegyen a megfelelő delta-V. -
Lyobag #1642 persze a kép kimaradt :D
-
Lyobag #1641 és a visszatérőkabin is bekerült a legénységgel 2/3-val együtt. csak felmerült egy apró probléma: a kabinnak nincs önálló áramellátása. tehát a leszállóegységgel együtt küldhetek napelemtáblákat, hogy valami adja a kakaót a hazaútra... -
Lyobag #1640 így néz ki egy tökéletes rajt dokkoláshoz:
-
#1639 Jó lett. Tetszik, hogy mindenki másképp oldja meg. -
#1638 Jelenleg itt tartok, de szerintem nem lesz jó, van egy olyan érzésem, hogy valamit elrontottam a tervezésnél.
-
Lyobag #1637 a PNG-re allergiás a motorja. ha JPEG-re átalakítod, megjelennek a képek -
Lyobag #1636 most jöttem rá egy tervezési hibára: a fő leszállóegységemre két darab Clamp-O-Tron Docking Portot kell feszerelnem, különben nem bírom eljuttatni a Joolig. vagy pedig 2 üzemanyagratályt elcserélek a spéci leszállóegységre. komoly dilemma :D -
Ninju #1635 A képkezelő monjon le!!!
Ha megnyitjátok a képeket külön, akkor látszódni fognak. :S -
Ninju #1634 Na megcsináltam én is a holdraszállósdit. :)
Kilövéskor sajna elfelejtettem képet csinálni, de felszállás közben pótoltam. :)
A felszállás nem volt gond, mert van egy rakétám amivel 90 tonna terhet orbitális pályára tudok állítani, az bőven elbírta. Nagy volt a csábítás, hogy a maradék üzemanyagot felhasználjam, de végül úgy döntöttem, hogy az nem illene bele a feladatba. Semmilyen modot nem használtam.
Történt egy kis baleset a holdraszállást követően, a vitt rover (mivel egy kráterben szálltam le) elgurult! 2 km-t száguldott lefelé a lejtőn. Persze mire megállt a napelem letört róla, így az 5 km-es távot nem tudtam vele teljesíteni. Visszatérésnél meg szárazföldre érkeztem.
-
Lyobag #1633 tervezett hajtóműegységem. kicsit nagy lett, és erre menne még 7x2 X200-32 tartály, darabonkként két dokkolóporttal, plusz a visszatérő utaskabinegység, és 2-3 leszállóegység. vagy legyen kettő, az egyik a Laythe-ra egy jethajtóműves repcsi, míg a másik egy nagy és pár kicsi hajtóművekkel rendelkező förmedvény lesz, ami a Tylot veszi célba...
-
Lyobag #1632 és a meghajtás, illetve a szondák tervben készen vannak. csak a 3 leszállóegység, a hazatérő egység és a rengeteg üzemanyag van hátra. lehet, hogy tízegynéhány kilövés lesz, míg indulásra alkalmas állapotba jutok. meg szaggatni fogok, mint őrület -
Lyobag #1631 a fene az egyedi szondaépítésbe! kicsit sokáig fog tartani, mivel kb. a tudományos részlegek lesznek azonosoak. kivéve a Jool légköri szondáé, ezért az energiaellátás más-más lesz az egy darab különc miatt :D -
Lyobag #1630 na, én elkezdem a saját kihívásomhoz tartozó járműegyüttes létrehozását :P -
berobi #1629 elérhető, most hirtelen nem tudom fejből, hogy pontosan hol, de benne van. az biztos, hogy az alsó ágon valahol. az egyik antennája a legalsó ág legvégén van 1000science-ért. de sokkal hamarabb elérhető a többi. -
#1628 Biztos, hogy elérhető karrier módban? Mintha azt olvastam volna, hogy ezt még nem oldották meg. -
#1627 A ScanSat honnan elérhető a fejlesztési fában? én a 300pontos fejlesztéseknél tartok, de nem tudom egyiket sem használni...
A nagyszerű konstrukciókért pedig grat mindenkinek!:) -
#1626 A lényeg, hogy te hogyan oldod meg. -
Lyobag #1625 [URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1311016477&no=1589]#1589[/URL] a leírás, hogy mit kéne teljesíteni. -
Ninju #1624 Na az Apollo-hoz csatlakozom.
Kérdés: Elég csak a lander elrendezésnek "hitelesnek" lennie, vagy az egész rakéta legyen olyan? -
vemyke #1623 Hát az ilyen elmegy a francba :D Nekem még egy rendes hordozóm sincs, Ő meg ilyet alkot más bolygóra... -
#1622 Valaki másnak nincs kedve az Apollo küldetéshez csatlakozni? Nem verseny, tétje sincsen, de szerintem jó móka volt.
Megyek és megpróbálom megépíteni a Jool küldetéshez a hajót :D -
Lyobag #1621 Scott Manley megpróbálta... -
berobi #1620 ez még egyenlőre egyszemélyes játék (bár van valamilyen multi mod hozzá), úgyhogy mindenki magányosan építget. -
berobi #1619 először én is :) de vajon ez lehetséges lenne? ki kéne próbálni, jó sok erős hajtóművel (mondjuk gyanítom, hogy nem lehetséges) -
Lyobag #1618 már azt hittem, hogy a Minmust akarja új pályára terelni :D -
#1617 Elég pihent illető volt, aki összerakta. -
berobi #1616 ez mekkora egy videó :D
-
xpek55 #1615 Ja és még valami. :) Ha vevők vagytok ilyen időnkénti összejövetelre barátkozás, és bármi egyéb emberi közösségi szintű/célzatú összejövetelre. Természetesen szimbiotikus keretek között, akkor én vevő lennék ilyen találkozókra. :)
Ez kimaradt pardon. :) -
xpek55 #1614 Kedves fórumtársak! :)
Üdvözletem! A nevem Xpek55.
Ki szeretne egy nagyon kezdő szinten lévő emberrel KMP-t játszani? :) Ha valaki leírja, hogy mit kell letölteni, és milyen lépésben, akkor aszerint az eljárás szerint végigmegyek.
Van e TS2 vagy TS3, és kb. milyen időközönként játszatok? Mert nekem az időrendem úgy engedi, hogy napi 1-2 óra játék szóba tud jönni. :)
Válaszotok előre is köszönöm! -
Lyobag #1613 egyre gondoltunk. de lehet, hogy 3 leszállóegység lesz így. egy a Tylohoz, egy a Laythe-ra és a többire szintén egy. de ebből a Mun kalandból rájöttem, hogy a leszállóegységem, amit használtam, majdnem jó! kevesebb üzemanyaggal és több tudományos kapacitással tökéletes lesz!