Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Láttam egy olyan modot ami kijelzi hogy más bolygók milyen szöget zárnak be a kerbin nap hármasban. annak mi a neve és hol találom? Csak könnyebb volna jó idõben indulni az egyes bolygók felé mint találomra.
Gondolom, mindenféle mérõberendezést felszerelsz és bekonfigolod gombokra, hogy csak azokat kelljen nyomogatni.
Nálam a Mun már lassan olyan, mint egy szeméttelep, vagy roncstemetõ. Tele vannak szórva a kráterek szondákkal. Nem törlöm le õket egyenlõre (bár ugye le lehet) mert akkor nem emlékszem már melyikben is jártam.
A játék szerint el kellene már menni valamerre, mert a Kerbin körüli majomkodás már nem túl jövedelmezõ, mondjuk így. Tegnap ugye elmentem a Mun-ra, csak elfogyott az elektromosság. Így hosszú távra nem is igen tudok menni, amiért járna pont.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
azaz a Mechjeb nem tudná az út elején, hogy a végén mennyi erõm lesz. mindenesetre csinálok egy mentés másolatot, megpróbálom, ha nem elég a kakaó, küldök felmentõtartályt 😄
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Ezért nem használok egy hajtómûves desingokat. 😊
Ha befelyezem a Duna megközelítõ manõvert, csinálok képet errõl. 😊
Csak, hogy számszerûsítsem, a használt képletem a következõkre vonatkozott:
1db mk1-2 cockpit (tömeg=4) + üzemanyagtartály (Jumbo tele 36/ üres 4; X200 tele 18/ üres 2) + LV-N (Isp=800, tömeg 2,25)
Egy hajtómû esetén a deltaV
Jumbo 11111m/s
X200 7263m/s
Különbség 31%
Kettõ hajtómû
Jumbo 9962m/s (12
X200 7263m/s
Különbség 37%
Hat hajtómû
Jumbo 7152m/s
X200 4700m/s
Különbség 52%
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
A pálya abban segíthet, hogy minél kisebb Delta-V értéket felhasználva juss el a célhoz.
http://kepkezelo.com/images/nvvy9lstlo8l9nr7b2r.png
és általában ezt a korrigálómanõvert jó korán megteszem
- az indulási helyrõl a szökési sebesség elérése
- az inklináció lecsökkentése minimális értékre
- megközelítõ pálya létrehozása
- pályára állás a cél körül (ami a pazarló, ha nincs légkör)
Ja és igen, akár 2 engine is elég.
és én még mindig nem használok mechjebet, úgyhogy nem tudok annyira gazdaságos pályát tervezni
és az induló értékeket Truckernél a maximumra vettem, míg magamnál a valós indulónak
A hat nukleáris hajtómûvet lecsökkenteném 4-re, ez nem olyan nagy különbség, akár maradhat is.
Viszont mindehhez nem árt ha meg tudod tervezni az ideális pályát, azaz így spórolni az üzemanyaggal, más esetben ez is kevés lesz.
Akár hogy is számolom, nálam így jön ki:
Carrier Thunderchief:
(Fuel-el számolva):
6x X200-32 = 6x 1440 = 8640 L
4x FL-T400 = 4x 180 = 720 L
Szumma = 9360 L
A Mun-Minmus kör után a Kerbal körül kering, hogy a Carrier Excelsior-ból újra feltankoljon
Lyobag's ship:
A képen lehet látni, hogy a max. Fuel 11931, amibe elviekben minden, már a leszálló hajód is beletartozik.
A képed alapján:
1x X200-8 = 360 L
4x X200-32 = 4x 1440 L
1x Jumbo-64 = 2880 L
1x X200-32 = 1440 L
2x FL-T400 = 2x 180 L
Szumma: 10800
(A leszálló egységen 1x X200-16-ost (720 L)és két FL-T 400-ast (2x 180 L) látok, ezekkel együtt jön 11880 jön ki, hogy az 11931-hez hol van a többi tartály, azt nem tudom).
Szóval valójában maga a transzfer hajód csak ~10%-al visz több üzemanyagot, már ha teljesen feltöltve vesszük.
amikor elindultam a Mohora, a Kerbin körüli stabil orbiton hozzád képest 60%-kal több üzemanyagom volt induláskor két ûrszondával (ebbõl az egyik elrontva) hozzád képest.
vagy csak nézd meg a hajómat. különben megjegyezném, hogy a skipper hajtómû és a jumbo tartály csak a Munhoz vezetõ negyedútig volt velem, utána üresen ledobtam