5572
-
#1892 Mindenki megrohanta a szervereket :D -
Lyobag #1891 1 óra van hátra letöltésből. mire nem képes 20 Mbit! :D -
#1890 Látom :D -
Lyobag #1889 kigyütt az új! -
Lyobag #1888 jó Scottnak, hogy megkapta -
#1887 Amíg várakozunk
-
bgabor #1886 Kösz, rossz helyen kerestem, a műszereknél, és a control fülön van a kütyüje. -
#1885 Egy két alkatrész ki kell fejleszteni, majd fel is kell szerelni a járművekre. -
Lyobag #1884 új alkatrészeket? -
bgabor #1883 Felratam a Machjebet, de nem látok semmilyen gombot amivel fel lehetne hozni a paneljét. A gamedatába másoltam a zipje tartlmát, az Engineer Reduxx mellé, ami a másik mod amit használok. Mit nem vettem észre? -
bgabor #1882 A tippek azért jöhetnek, ki tudja, eleht hogy majd átállok a kézi dokkolásra. Egyelőre még csak ott tartok hogy építsek egy olyan hajót, ami leszáll a holdra, és vissza is hozza a három kerbált. -
Lyobag #1881 mintha csak azért lennék, hogy gyártsam neked a kihívásokat :D -
#1880 Teljesen megértem a problémádat, az elején én is vért izzadtam, mire megtanultam rendesen dokkolni és szerintem jó móka. Ha érdekel a manuális dokkolás, akkor adhatok pár tippet, de ha automatára bízod magad az is jó. -
#1879 Én pedig félúton vagyok, rengeteg extra infót nézek, de nincs semmi ami helyettem végezné el a manővereket. :D -
Lyobag #1878 de a mostani kihíváshoz még annyit: bár a térkép és a mechjeb használata ehez most nem megengedett, bármilyen más eszköz, wiki, honlap, stb. használható -
Lyobag #1877 ez a kihívás inkább az instrukciókról szól, érzésből repülni. és én a kiírásoknál általában odateszem, hogy a használata nélkül + pont :D -
#1876 No látod, épp az ilyenek miatt hanyagolom mostanában a mission kiírásaidat. -
#1875 Sok mindent tud a MechJeb és szerintem nem veszi el a játék élményt. Valóban, lehet(ne) mindent manuálisan is, de a valóságban sem így történik. Mint írtam, építeni, kipróbálni nagyon szeretek dolgokat, de kis köröcskéket húzogatni ide oda , vagy vacakolni a dokkolással egyáltalán nem. Nem szeretem a diavetítős bevetéseket sem, épp ezért bele sem kezdtem azokba a missionokba, amik meg lettek hirdetve az elmúlt hetekben. -
Lyobag #1874 odamenni, leszállni, visszatérni, és abszolút tilos mindennemű pályaellenőrzés, térképhasználat, stb. ebbe a mechjeb használata is benne van :D -
bgabor #1873 Kijelöltem, és én is úgy gondoltam ahogy te. Nem az iránya mutatását hiányolom hanem hogy valami mutatta hoy mikor állok vele párhuzamosan, és mikor vagyunk egyvonalban, ahelyett hogy fél méterrel el lennék csúszva hozzá képest valamelyik tengelyen. De akkor felteszem ezt a Machjebet, aztán dokkoljon ő, a többit meg csinálom én. -
Ninju #1872 Csak leszállni kell?
A pályát sem ellenőrizhetem?
Az ok, hogy így nincsenek tervezett manőverek. -
Ninju #1871 Ugye kijelölted a dokkoló portot célpontként, mert nekem mutatja a navballon, hogy merre van. Ami nekem hiányzik az a relatíve irány, hogy teljesen párhuzamos legyek vele.
Az irányítást sztem ne váltogasd. Az alap irányítással is tudod kezelni az RCS fúvókákat. Az "I, J, K, L" ugyan úgy működik mint a WASD, csak nem forgat, hanem irányba gyorsít. Előre hátra meg a "H" és az "N" gombok vezérelnek. Sokat segít ha a kamerát chase-re állítod, mert így nem veszel el az irányok közt. -
Lyobag #1870 extra alkatrész és olyasmi. megkönnyítheti az életed. vagy elveszi a játék és sikerélményt.
Trucker és én vagyunk a két végpont: ő mindent a mechjebre bíz, míg én mindent "kézileg" csinálok :D
tényleg, kihívás ötlet: elmenni a Munra és leszállni ott a Map használata nélkül. csak a map nézet előtti kor emlékére :D -
vemyke #1869 Na nekem a dokkolás az, ami nagyon megy a játékban. Néhány perc alatt összedokkoltatok nagyobb, nehezebben mozgatható egységeket is, persze mindenféle mod nélkül. Igaz más egyébbel kapcsolatban totál béna vagyok :D
Amúgy nem értem miért kellett 3féle irányítási móddal csinálnod. én simán űrhajónézetben (nem tudom mi a rendes neve) csinálom mindig. Kicsit forgatom a kamerát és már látom is merre hány méter. -
bgabor #1868 Én is éppen így vagyok vele, már telepítem is. Ez valami robotpilóta, ami bedokkol helyetted? -
Lyobag #1867 ha dokkoló módban vagy, akkor a hajód csak az x, y és z tengelyén mozoghat. ha megnyomod a space-t, akkor átvált a rendszer a forgó műveletekre. és ha megnyomod a caps lockot, akkor az irányítórendszerek kevésbé erősen fognak reagálni
de a gyakorlat teszi a mestert. ha nem spórolok a súllyal, pillanatok alatt megcsinálom. ha spórolok, akkor pár perc -
#1866 MechJeb. Én már rég feladtam a kézzel történő kínlódást. Építeni nagyon szeretek, de azzal órákat pepecselni, hogy kicsit jobbra meg kicsit balra egyáltalán nem. -
bgabor #1865 Na sikerült, 30 méterre legalább el kellett távolodni hogy elkezdjenek működni a dokkolóportok. De ez a dokkolás, váltogatva a háromféle irányítási mód között(normál, docking módban meg translation/rotation) valami halál. Sehol se mutatja a két jármű egymáshoz való viszonyát, így mire összedokkoltattam a két hajót a háromnféle irányítási móddal beletelt vagy fél órába. És mindezt úgy hogy a két hajó eredetileg egybe volt kapcsolva, csak a próbálkozás kedvéért választottam szét őket. TEhát még azonos pályán is voltak. Mi lesz itt ha bolygóról jövök majd fel az egyik hajóval.
Ti hogy csináljátok? -
#1864 Képet légyszíves és mindjárt kiderül a dolog. -
Lyobag #1863 konkrétan akkor dokkolva mennek ki az űrbe és ott szétválasztod őket?
ha így van, akkor jobban el kéne távolodniuk egymástól, legalább 20-30 méterre, mielőtt újra dokkolnád őket. és próbáld elérni, hogy a két port orientációja azonos legyen. meg hogy a portok mindkét hajón ugyanúgy helyezkedjenek el -
bgabor #1862 Valaki segítsen már. Dockolni próbálok a kerbal wikin leírt módon vagy akárhogyan, de hiába ütközik össze a két docking port, szét is válik, nem kapcsolódnak össze. Mindent próbáltam már, még a SASt kikapcsolva dokkolni is, de nem kapcsolódnak össze. Lehet hogy valamit rosszul építettem meg, van ezeknek a dokkolóknak pozitív meg negatív oldaluk? Én mindkét dokkolandó részegségre egy "Clamp-O-Tron Docking Port"-ot tettem. Direkt a dokkolás gyakorlására csináltam és vittem fel egy ilyen kétrészes hajót, és az indítóállomástól kedzve szépen kapcsolódik a hajó két része egymáshoz. Csak éppen miután decouple nodeot nyomok az űrben, semmi pénzért nem hajlandók összecsatlakozni, akárhányszor is megyek neki a másik dokkoló nyílásnak az enyémmel, szépen lassan. Nem vágom mi a fene baja van. Mit nézek be?
Egyelőre sajnos virágbolti 22-es verzióval vagyok kénytelen nyomni, várva a karácsonyi leárazásra. -
Lyobag #1861 8 óra elmúlt amerikában, és még nincs fent az új. jöhetne már :D -
Lyobag #1860 ha észnél vannak, akkor legkésőbb helyi idő szerint délben ki kell adniuk. akkorra itt este lesz. európa és ázsia egy része elintézi addigra. utána kezdi amerika. és végül ázsia megint. gondolni kell a szerverek terhelhetőségére. vagy olyanok, mint a felsőoktatásban a tantárgyfelvétel idején a rendszergazdák? mindenkit eresszünk rá a szerverekre egyszerre, hogy se kényelmes, se hatékon ne legyen a művelet -
#1859 Nem akarok ma fennmaradni éjfélig, de lehet így lesz :D Ne adná Isten, hogy letölthető lenne mire hazaérek... -
Lyobag #1858 a kérdés, hogy a SQAD mit ért a 17. dátumon :D éjfélt már biztos nem. így kiindulva van lehetőség arra, hogy 14 óra 45 perc múlva adják ki az új verziót, de akár az is lehet, hogy 2 óra 45 perc múlva. -
#1857 Jupíííí -
Lyobag #1856 és valamikor ma jön a 0.23! vagy holnap az időzónák miatt :D -
vemyke #1855 Végre házfelújítás után újra játszhatok ma este. Már kezdett űrelvonásom lenni :D -
bgabor #1854 Köszi! -
Lyobag #1853 ú gomb, ha jól rémlik :D