5572
  • berobi
    mi a véleményed a scansatról? nekem is rakoncátlankodik a mapsat, úgyhogy lecserélem erre, de ehhez a scansathoz, van egy csomó alkatrész. rájöttél már mi mire való?
  • berobi
    érdekes, hogy csak én használom ezt a fajta kerék elrendezést.
    tovább fejlesztettem a roverem, és jelentem atom stabil, elég jó terepjáró képességgel. 20m/s-el könnyedén lehet vele közlekedni, mondjuk ez a padló gáz ;)
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
  • Giovanni #1570
    Nálam így néz ki a holdjáró. A háttérben a hordozórakéta látható, ami kicsit túl lett méretezve, és gyakorlatilag tele van :)

• berobi
    gondoltam rá, de akkor lehet, hogy megváltozna az irányítása (most az "A"-val megy balra, a "D"-vel jobbra), illetve az oldal stabilitása romlana, de majd kipróbálom. vagy egyszerűen megnövelem a tengelytávot, csak akkor némi plusz súlyt kap, igaz, ez nem válna hátrányára az alacsony gravitáción.
  • Lyobag
    és ha a kerekeket áttennéd a másik végre?
  • berobi
    ez az egyszerű rover meglepően jól teljesít. eddig minden emelkedőn felmentem, mindenféle segédhajtómű nélkül. a rászerelt napelemek, és akkumlátorok, könnyedén kiszolgálják az energiaigényét. nem borulékony, viszont jó lenne nagyobb tengelytávot alkalmazni, mert erős fékezéskor előre bukhat.
    tökéletesíteni ezt is lehetne, mert pl a lámpa is kifelejtődött róla ;)
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
  • berobi
    és tényleg így van, szóval lehet rajta command pod, nem amiatt nem lehetett elmenteni.
  • Trucker39
    Jó leült a fórum. Mindenki világgá ment?

Tegnap még kicsit repülőt fejlesztgettem. A végeredménnyel már elégedett vagyok. Igaz, rövidtávú gép és nem is megy túl gyorsan, de a cél inkább az emelő erő,tömeg,tolóerő kísérletezés volt. Az SAS-t már csak autopilótának használom. A kellő sebesség elérésekor magától elemelkedik. Fordulás és egyéb manőverekét szépen, stabilan végrehajtja. A leszállás és jól működik, már ott sem kell SAS hozzá. Manuálisan gyakoroltam vele a leszállás. Azt gondolom már feltűnt másnak is, hogy botkormány beállítható kezelőszervként. A régi botkormányomat kalibráltam erre a célra és egy csapásra megváltozott a repülés érzése. Tudom ajánlani, akinek van esetleg otthon botkormánya.
    (képeket megint nem tudok feltölteni, csókoltatom a kepfeltöltés.com üzemeltetőit)

Más téma. ISA MapSat helyett (mellett mert nálam már nem lehet kitörölni, mert eltűnnek a járművek is amire telepítve lett) esetleg kipróbálható a SCANSat terrain mapping. Feltelepítettem és a Kerbal-t felderítettem vele.
  • Ninju
    Apropó, valaki arra panaszkodott, h nem tudta elmenteni a sablont. Rájöttem, hogy mi volt a baj.

Az a lényeg, hogy az első alkatrész amit leraksz, annak legyen egy szabad "végpontja". Én most csináltam egy teherkilövő szettet és ennek során találkoztam ezzel a "hibával". A lényeg az, hogy az legyen az első alkatrész amit leraksz, amit később hozzá akarsz csatolni valamihez. Így el fogja tudni menteni, mert lesz szabad csatlakozás azon az alkatrészen amit meg tudsz fogni.
  • Ninju
    Hehe. Pont ezen agyaltam tegnap este az Apolo-13 után. :D
  • Trucker39
    Ez viszont egy ízig vérig kézi landolás. Az első. Még sosem sikerült egy darabban megérkezni. Itt viszont nem kellett sem ejtő ernyő, sem egyéb rásegítő eszköz. Nagyon barátságos, jól kezelhető kis gépet sikerült össze rakni.

• Trucker39
    Kicsit csaltam, de ott vagyunk. :)

Valami baja van az ISA MapSat-nak nálam. Valami igen csak nagy hülyeségeket mutat.
  • Daffit
    Lehetne különböző feladatokban "versenyezni". Nem igaz versenyként felfogni, inkább ki hogyan tudja megoldani. Mint a roverek esetében, aztán megosztjuk képekben. Még egy kis izgalommal lehetne fűszerezni a játékot. Olyanokat kellene kitalálni, ami szinte mindenki meg tud csinálni, hogy a kevesebb tapasztalattal rendelkezők számára is megoldható legyen. Aztán lehetne ötleteket gyűjteni.
  • berobi
    azt nem mondtam, hogy nincs ennél jobb, csak annyit akartam szemléltetni, hogy egy viszonylag alap techtree-vel is (most a narancssárga tartályt nem kell nézni, az csak a rakomány), elég jó hordozót össze lehet dobni. értelem szerűen, ha kimaxolt techtreeből lehet válogatni, létezik ennél jobb megoldás is.
  • Trucker39
    Még egy kis gyorsasági teszt. Ígérem befejezem most már. Csak kíváncsi voltam, meddig lehet meghajtani a technikát. Kerestem egy aránylag sima területet és hajrá. Ezen még nincs fékező hajtómű, így amikor az első defektet észleltem, lassítani kezdtem. 2-3-szor hosszabb idő be tellett, míg sikerült megállni, közben sorra adták meg magukat a kerekek. Végül csak megállt és túl éltük. A hitelesített legnagyobb sebesség 63 m/s.

• Lyobag
    ahogy elnézem, az én rendszerem pöppet hatékonyabb :D amikor készítettem a képet, egy önmagoamhoz képest gazdaságtalan hogyan közelítsünk meg egy másik járművet típusú bemutató küldetésen voltam. gazdaságos esetben sokkal több anyag marad :P igaz még nem feszegettem a rendszerem határait :P
    kár, hogy a rendszeremen nem változtattam a 0.21 óta. bevált designt nem dobok el :D

hogy nagyzoljak :D
  • vemyke
    Az kemény az az asparagus :D mennyi időbe telt megtervezni? Én néha egy 8 hajtóműves rendszerrel is elvagyok 5-10 percig, ha fáradtan állok neki :D mentésem még nincs, de most van tervbe véve egy hordozórendszer, mivel én marha csak most jöttem rá, h van ám nekem brutál erős hajtóművem is készleten...
  • berobi
    képek újra:
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
  • berobi
    ja, és egyáltalán nem kell hozzá kimaxolt techtree, a fuel line a legfontosabb.
  • berobi
    én egy ilyen hordozót raktam össze, a narancssárga tartály a hasznos teher. simán felviszi 100km magas körpályára, igaz ez csak teszt volt, hogy elbírja-e a súlyt. egyenlőre bolygóközi (Duna) repülésekhez használom, egy leszállóegységgel vígan eljut a célig és vissza (értelem szerűen ilyenkor a narancssárga tartály helyett ott van a leszálló egység). csak ilyenkor le kell cserélni a pilonon lévő négy hajtóművet atomic rocketekre.

• Lyobag
    nekem is van egy olyan érzésem :D de ha alacsonyan tartom az alkatrészek számát, talán nem lesz :P konkrétan a tartályok összesen 105 alkatrészt jelentenének. a tartószerkezet 22 elemből állna, annak a tetejére menne egy kész hajó meg pár cucc. talán 200-250 alkatrészből össze tudom hozni :D
  • Trucker39
    Én inkább egy mobil eszközökből összeállított Mun bázis felé kacsingatok.
  • Trucker39
    El sem bírja a számítógép. Így is néha olyan diavetítés van, hogy csak na.
  • Daffit
    berobi: elméletileg a következő verzió tartalmazni fogja, hogy megnézhessük merre jártunk

Lyabog: állj le a drogokkal
  • Lyobag
    gyorsan megnéztem: a fő pályára állító járművem tartalmaz 33000 egység üzemanyagot. egy ilyen hajó biztosan 2880 egység üzemanyagot tud felvinni. ez 35 fellövés lenne minimum. ami csak a legnagyobb tartályokkal, plusz a rájuk való dokkoló portokkal számolva 1274 tonna súly. 35 tartály, azaz egy hetes elrendezésű dokkológyűrű kéne. és akkor már hajtóművek, mondjuk 6x2 nukleáris hajtómű :D és egy tucat szonda, meg hasonló :D
  • berobi
    találtam egy listát azokról a helyekről, ahol lehet gyűjtögetni a science-t
    LINK
    tényleg, van olyan mod, ami listázza, hogy már hol jártunk, honnan jelentettünk?
  • Lyobag
    hatással vagyunk itt mind egymásra. valaki kitalál valamit, a többiek is kipróbálják, illetve a saját elképzeléseik szerint módosítják. most a Mun roverek a fő divattéma :D utána meg jön a hatalmas űrállomás, vagy az akkora hajó, ami 100000 egység üzemanyaggal rendelkezik :D

hmm, ez a 100000 egység jól hangzik, hétvégén belevágok :D
  • Caliph
    gameelés mellé egy jó kis nosztalgia film: Apollo 13,aztán Űrcowboyok:)
  • Daffit
    EZ a sok jármű engem is megihletett, igaz egy régebbi dizájnomat használtam fel.

Jupíííí, repülök!

Szeretem belülről vezetni

Ez kemény lesz

Mit mondtak? Csak 30 m/s-ig vállalnak garanciát! Bakfitty!

Már értem miért...
  • vemyke
    Na majd meglesem. Van 400+ pontom, akkor lehet érdemes lenne előbb megvenni a kerekeket és építeni valami járgányt, amivel bejárom a bogyeszt.
    Mellesleg:
    "Örömmel jelentem, hogy ma 18:06-kor Jebediah Kerman kerbanauta sikeresen beszállt a mentő hajóba, miután közel 1 évig keringett Kerbin körüli pályán az üzemanyag elfogyása miatt. Visszatérése után a családtagok és barátok sírva fogadták a már a sajtó által szinte eltemetett hőst. Kerman szűkszavúan ugyan, de sokat mondóan csak ennyit nyilatkozott: "Alig várom már az újabb küldetést!"
    Na nem mint ha lenne más választása. Muhahahahahaha
  • Lyobag
    de, az is szét van osztva, mint hegyvidék, síkság, partvidék, sivatag, jégtakarók, tundra, tenger, stb...
  • vemyke
    Lol... hol a francba lehet megnézni a privát üzeneteket?
  • vemyke
    A kerbal bolygó nincs részekre osztva? A Munon még ugyan nem landoltam, de már sehol se kapok pontot semmiért és még nagyon sok pont kéne nekem.
  • Lyobag
    lehet, hogy össze kéne ezeket szedni és a Kerbal wikire feltenni
  • Lyobag
    mert a barométer légnyomásmérő készülék. tudományt csak az Even, a Dunán, a Joolon, a Laythén és a Kerbinen adhat.
  • Animefox
    Najó megnyugodtam... csak már kicsit elfásultam a dokkolás után félek nincs siker élmény... jó lenne a hold járó kereket megszerezni csak még kéne 150 science... csak most elmentem egy távolabbi pontra a munon és nem kaptam érte semmit...
    Barométer miért nem működik sehol? Thermométer az mér de a másik nem :(
  • Trucker39
    Nincs valakinek hozzáférése a fórum szerkesztéshez? Annyi hasznos info van már az oldalon, hogy egy GYIk/FAQ már lassan össze jönne belőle.
  • Lyobag
    ennyi terület van a Munon, szóval nem hiszem, hogy mind bejártad. különben sandbox jellegű játék, az a feladatod, amit kitűzöl célul magad elé. én úgy tippelnék, hogy csak a Kerbin rendszerben elvégezhető kutatásokkal feloldható az egész techtree
  • Trucker39
    A legtöbb pontot a Mun-n lehet összeszedni. Területekre van osztva. Érdemes több helyre is elmenni. Sőt később, ha megvannak az újabb mérőműszerek, akkor ugyan oda, ahol már egyszer voltál, megint érdemes leszállni és mérni még egyszer. A többi bolygó és hold nincs ennyire részeire bontva.
  • Animefox
    Ha már jártam a fél holdon és a Minmuson akkor ezután már nem kapok valami sok science pontot, lassan induljak meg más bolygó fele? Mert kezd karcsú lenni a büdzsé és sose fejlesztek ki semmit ha nem megyek messzire... Történetesen a hold járó kerekére fáj a fogam, hogy megszerezzem messzire kell elmennem?