5572
  • Daffit
    Laythe még annyiban lehet jó, hogy van oxigén is, így a sugárhajtóművek is működnek.
  • Daffit
    Újra
  • Daffit
    Esetleg itt van egy album további képekkel: Erre
  • Daffit
    Megjártam és elszórakoztam egy kicsit a roverrel. Jöjjenek a képek:
  • Lyobag
    pedig emlegettük is: moduláris hajó kell. igaz, hogy a Laythe és a Tylo leszállóegységét csak egyszer lehet használni. mindkét holdhoz ledobható tartályok kellenének, de úgy, hogy a Kerbinről segédhajtóművek nélkül fel kell tudjon szállni. a Laythe esetén a leszállás a könnyebb, mert lehet ernyőket használni. a Vall kb másfélszeres Mun gravitációval rendelkezik, a Bop és a Pol kb akkora gravitációval, mint a Minmus.
    és különben is, ez kihívás, hogy egy járművel utánpótlás nélkül. utánpótlás küldésekkel egyszerűbb lenne.
    meg gondolkodok, hogy lehet, hogy a leszállóegység lesz egyben a hajtóműegység is, mert a nukleáris hajtóművek jók. csak nem a Kerbinen. meg lehet, hogy a Laythe leszállóegység repülő is lesz egyben :D
  • Ninju
    Én csak azért nem szeretem az ilyen sok holdas, messze menős feladatokkal, hogy 1 nap mire összerakom a hajót, egy nap míg odaérek, aztán konstatálom, hogy mi maradt ki, vagy csak egyszerűen koncepciós hiba van a hajón. Ezek után már nincs morálom újra kezdeni. :)
  • Lyobag
    viszont a Jool minden kihíváson gondolkodtam. első célállomásnak a Laythe-nak és a Tylonak kell lennie. a Laythe légfékezés miatt. plusz ez a két hold fogyasztja a legtöbb üzemanyagot...
  • Lyobag
    csak a rovert elfelejtettem :D
  • Lyobag
    persze a csobbanás lemarad. megint. de amúgy se sikerült a tengerbe szállnom, igazából egy tóba sikerült, de a feladatkiírásban nem volt benne, hogy milyen vízbe

• Lyobag
    és a fórum miatt a második adag:

[URL=http://kepkezelo.com/viewer/41jsfi56b44yrpmx7khe.jpg]
  • Lyobag
    cirka másfél óra alatt teljesítettem a kihívást, kibővítve egy Minmuson történő leszállással. sok üzemanyag maradt :D a történéseket nem írom be, csak a képeket. különben piskóta :D

• Ninju
    Ha többet raksz, akkor az a probléma, hogy csak egy hajtóműre csatlakozik a decoupler. Sajna jelen pillanatban a docking portok és a decouplerek instabilitása az egyik legnagyobb probléma a játékban.
    Én így oldom meg a kilövést:

Utána már nem gond.
  • Lyobag
    a kérdés, bővítsem-e a Minmusra? megvolt a Mun és még megvan az üzemanyagom fele....
  • Daffit
    OK, én meg elkezdtem gondolkozni a Jool kihíváson. Nehéz, nehéz...
  • Lyobag
    elkezdtem a kihívásodat, nemsokára jelentkezem :D sok-sok képpel
  • Daffit
    Akkor neked (is) találták ki a KSPX modot.
  • bgabor
    Széles törzsű rakétába berakom középre valahová(ugye az űrben utazó szekció hajtóműve akarna lenni), tutira elhajlik és széttörik a rakéta felszállás közben. Még tri vagy quad formában berakva is. Eleve miért nincs olyan tri/quadcoupler structural rész ami nem közepes, hanem széles rész lesz a végén? Nagyon kezdetleges még ez.
  • bgabor
    Nekem azt mondjátok meg hogy az űrben leghatékonyabb atomic motor miért csak közepes méretben van? Lehetetlen rendesen felszerelni egy széles törzsű űrjárműre.
  • Daffit
    Az nincs korlátozva hány fokozatból álljon, de felőlem azt is lehet.
  • Lyobag
    ne álljon akkor már a leszálló modul két fokozatból?
  • Lyobag
    hard harmadik tétele már az apollo 15
  • Daffit
    Pont nem azt a smiley-t akartam, de mindegy...
  • Daffit
    Én benne vagyok a Jool-os kihívásban is, meg akár ebben is
    Legalább van értelme újra játszani, mert mostanában kedvem van, csak aztán mégse jutok el odáig...
  • Daffit
    Javaslatom: Apollo Challange
    - Egyetlen kilövéssel juttassd fel a leszálló és visszatérő modult
    - Kerbin körül fordulj meg és dokkolj a leszálló modullal
    - Juss el Munig
    - Szállj le Munra 2 Kerbinnel, míg egy Kerbin Mun körüli pályán marad
    - Séta Munon
    - Térj vissza és csatlakozz a visszatérő modullal
    - Térj vissza Kerbinre, lehetőleg vízen landolj!

Hard mód:
    - nincs mechjeb
    - csak stock part
    - vigyél egy kis rovert is, amivel megteszel 5km-t
    Ha érdekel itt egy kis videó hogyan is zajlott anno (animáció): Apollo 11

(Nem saját ötlet: Link)
  • Lyobag
    jó, ez a tapasztalt öreg rókáknak kihívás :D pláne, hogy ekkora tömeghez nem érné meg a nukleáris hajtómű, mert egy élet lenne vele a gyorsítás. 10 nukleáris hajtóművel már nem de az meg 4x olyan nehéz, mint egy mainsail, 6x olyan nehéz, mint egy skipper.
    a leszállóegységből tényleg moduláris kéne: a Laythe-ra és a Tylo-ra sokkal több anyag kell, mint a többire a 0.7 g miatt.
    ezt én is megpróbálom :D

de a tapasztalatlanoknak, akik még a Kerbin rendszert nem hagyták el egyszer sem, tessék, a kihívás: egy kilövés, irány a Mun és a Minmus (tetszőleges sorrendben), mindkettőn leszállni a küldetés alatt, majd hazarepülni. annyi ellátmányt és felszerelést lehet vinni, amennyit csak akartok. de az utólagos utántöltés, járműcsere tilos! továbbá 1 fő pilóta jelenléte kötelező! mechjeb nem használata esetén extra elismerés :D
    (én ezt már megcsináltam anno, úgyhogy nem lehetetlen küldetés)
  • Daffit
    Hmmm, ez eléggé nagy kihívás. Elég sok üzemanyagot kellene vinni, hogy minden holdra leszálljak, moduláris leszállóegység, mert van ahova több kell, van ahova kevesebb.
    6 személy, nem gond.
    Mindenhova egy műhold. Hmmm, ez is elgondolkoztató.

Én szívesen vállalkozok, de nem szoktam sok időt KSP-ni, mostanában, lassú leszek. Illetve valami olyat kellene, ami másoknak is kihívás jelentene, nem pedig megoldhatatlan feladatot (még).
  • berobi
    csak robotszondát, illetve robotrovert tervezek ;)
  • Lyobag
    tessék: menj el a Minmusra vagy a Munra úgy, hogy folyékony üzemanyagból csak egy darab FL-T200 tartályt vihetsz magaddal a kilövéstől kezdve. de korlátlan mennyiségű szilárd hajtóanyagú rakétát használhatsz
  • Trucker39
    Olyat javasolj, ahová nem fél nap (valós időben) a gyorsítási fázis. Már nem nagyon van türelmem ilyenekre.
  • Lyobag
    az Eve nehezebb :D a jármű, ami felszáll a Kerbinről, gyenge ahhoz, hogy felszálljon az Eve-ről
  • berobi
    nekem még csak most jön a jet korszak, erre a megalomán tervre nem vállalkoznék, ez nekem egy fél éves project lenne :D a következő bolygóm talán az eve lesz.
  • Lyobag
    megvolt a jet- és a roverkorszak is. úgyhogy jöhetnek az új feladatok, kihívások.
    például egy expedíció keretében leszállni a Jool összes holdjára minimum 1 fő személyzettel és hazajönni onnan. a Kerbin körül bármit össze szabad szerelni max 200 km AP-n belül, de csak egyetlen járműként hagyhatja el az egész a Kerbin rendszert. továbbá a teljes tudományos apparátus kötelező, akárcsak Jool és annak minden holdja köré minimum 1 műhold állítása. és mivel nem vagyunk Kerbalkínzók, minimum 6 fős legénységet kell vinni, ehhez felhasználva egy PPD-10 Hitchhiker Storage Container-t
    a felhasznált modokban nincs korlátozás. DE aki mechjeb nélkül csinálja végig ezt, annak virtuálisan kétszeres elismerés jár.

ki vállalkozik? :D
  • Lyobag
    pl. [URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1311016477&no=1499]#1499[/URL]
  • Tauri
    És mik azok az anomáliák?
  • berobi
    próbálgattam, egész jó, sokkal használhatóbbnak tűnik mint a mapsat. ez ad elvileg pontos gps adatokat, a mechjeb-es landoláshoz

egy kis segítség, hogy mi micsoda:
    Multispectral Sensor - biome scan, terep adatok, anomália scan
    RADAR Altimetry Sensor - magasság adat, széles sávban
    SAR Altimetry Sensor - pontos magasság adat
    MapTraq - csak pozició adat
    Been There Done That - anomália scanner
  • berobi
    az a baj, hogy kettő még nincs meg. de a lerobbantósat már megtaláltam :D
  • Trucker39
    Inkább tedd rá az összeset. Az egyiket viszont nem szabad használni. Írja is a megjegyzésében. Lerobbantja magát a műholdról.
  • berobi
    és melyik cuccot kell ráakasztani a műholdra? vagy tegyem rá az összeset? ;)
  • Trucker39
    Szerintem egész jó kis MOD lesz. Van, amire már rá jöttem. Arra is, hogy össze akadt a MapSat-l. Viszont térképet csinál.

• berobi
    ha valaki ilyen roveren gondolkozik, tegyen rá egy külső ülést, vagy fordítsa el 90fokkal a command pod-ot, mert nem megy a rover autopilot. azt hiszi, hogy függőlegesben áll az egész.