Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nohab
A "konvertáló" modulnál nem aktív a többi termelhetõ anyag? Vagy bármit benyomsz és monopropot állít elõ?
és tényleg!!! nagyon köszi 😊
Daffit
Kethan-el esetleg valaki foglalkozik? Most szállítottam Mun-ra egy egységet és csak Monopropillant tudok készíteni, nem értem miért. Van ott egy másik, kompakt hajóm, amivel minden megy. Valakinek ötlet?
Kép

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Daffit
Nem kapcsoltad ki véletlenül? F4-el lehet ki-be kapcsolni.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

sztem a mapsat miatt szagatott a játékod, nekem legalábbis amiatt szokott, ha ráteszek egy mapsatos modult a rakétára.
na, meg olyannal találkozott valaki, hogy amikor dokkolni akarok két dolgot az ûrben, akkor a célpont távolságát nem jelzi ki?
normál esetben, ha targetbe teszem a másik ûrhajót ahová dokkolni szeretnék, a normál nézetnél egy méter számlálónak kéne megjelenni a célon, de nekem nincs ott semmi. mod nélkül is próbáltam, akkor sincs.
Hello!

Egyelõre csak ezt az egy modot használom.
A Mechjeb addont nem használod?
Új videó a mapsat modról.
Én innen tanultam meg a játék mechanikáját:

http://www.youtube.com/playlist?list=PLO-JFyNTqjIkRUNrmKS7LxPLSDzV5cQtd

Érdemes végignézni õket. Sokat segítenek.
A Mun-ra hogyan tudok eljutni? Sehogy sem megy, még a tutoriallal sem..
Az utilityk között vannak, van több féle van ami kisebb és van amelyik inkább hosszabb a másik meg sûrûbben helyezkedik el de rövidebb. A legnagyobb a gigantor solar array, a kisebbik a photovoltaic panelek.
Köszi klman. Sikerült kijutnom az ûrbe, és föld körüli pályára álltam. Egyébként melyik panel az a becsukhatós, kinyithatós nap pnael? Tudod, mint a mûholdaknál.
http://www.youtube.com/watch?v=UvUJPSp5XE8
Az a fúvóka irányításhoz kell nem a fellövéshez és csak akkor ha már kint vagy az ûrbe. Nem tudom pontosan a basic rocket hogy néz ki de az alapján összerakhatsz egy hasonlót valamivel több üzemanyaggal. Szerintem hajtómûnél azt választ aminek 220 a thrust-ja azt látod ha ráviszed a kurzort. SHIFT-el növeled, CTRl-al meg csökkented a tolóerõt.
Most, angol tudásomnak hála megtaláltam egy ilyen thrustert, vagy mit a controlnál. Olyan mint egy kis fúvóka. Ráteszek 4-et a tetejére, 4-et az aljára ( körbe veszi a rakétát) de nem tudok velük elindulni.
Tolóerõt? Azt hogyan kell? Kb 2 napja kezdtem a játékot, építettem egy tutorial alapján egy Basic Rocket-et, de nem tudtam fellõni, mivel ilyen LV-909 szerûség volt rajta

Tolóerõt adtál neki?
Gondolom a fuel booster az a solid fuel booster-t akarja jelenteni. Ott nem tudod szabályozni a tolóerõt. Az mindig maxon megy.
Nekem alapból csak a fuel boosterel engedi elindítani az ûrrepülõket, de ilyen a többivel: LV-909-nél is megcsináltam azt, amit Ryder159 írt, benyomom a spacet, de semmi reakció. Hogyan lehet elindítani ezzel a hajtómûvel? A sima fuel boosternél benyomom a space-t, és indul is.
Próbáld meg törölni a settings fájlt és csináld meg újra a beállításokat.
De ha nagyon régi verzióból van mentésed akkor próbálj új játékot kezdeni és nézd meg, hogy úgy is rosszalkodik-e, lehet azzal van a gond. Ha így sem jó akkor egy újratelepítés oldhatja meg a problémát.
Már egy ideje nem játszottam a játékkal, de kedvet kaptam megint hozzá.
Olyan gond jelentkezett, hogy a rakéta amint eléri a 6000 métert iszonyú lagos lesz a játék. másodpercenként megakad a kép is, meg a hand is 3-4 tized másodpercre.
Van valami ötletetek mitõl lehet?
Daffit
Aki Április végéig megveszi a játékot az megkapja az összes kiegészítõt (DLC) ingyen, ha lesz valamikor a jövõben.
Infó

Igazad van.

"Q. Does everybody get a Steam Key?
A. No, only customers who bought the game before it was available on Steam, the deadline is March 20th 2013 at 1:00 pm GMT -6:00"

PSN ID:misi2mezei

Már mûködik, de én úgy tudom, hogy változott az eredeti elképzelés és csak azok regisztrálhatják Steam-re a játékot, akik a Steam megjelenés elõtt vették meg, aki utána az már nem. Illetve aki átviszi a Steam-re az többet nem töltheti le a Store-ból.
Elméletileg még én is csak azt olvastam, h március 27.-e óta lehet. Többen írták, hogy mûködik a dolog.
Itt a link hozzá.
Ha jól emlékeszem akkor még nem lehet steamen beregisztrálni a honlapon vett játékot. Idõvel megoldják azt írták, de még nem megy. Lehet azóta már igen, nem követtem ezeket az eseményeket.
Tudsz egy picit spórolni, ha a honlapjukon veszed meg. Ott csak 22 USD. Utána nyugodtan beregisztrálhatod steamen is ha akarod.
Szerintem megéri az árát, sok órát bele lehet ölni, még így is hogy csak a fejlesztés közepén jár. Én is sokallom kicsit a 22 €-t (bár én 10 $-ért vettem anno), de ha a vásárlás mellett döntesz megéri most megvenni, mert az ára csak emelkedni fog. Szerintem be fogják tudni fejezni a játékot, nem tegnap kezdtek neki, a céget sem a fejlesztés kezdetén alapították, már több mint két éve folyik a munka a programon egész stabil keretek között, ami azért jó jel. Persze a bukás esélye így is fenn áll, hiszen egy kis csapatról van szó, akik a pénzhiány miatt egész korán piacra dobták a játékukat, semmi garancia sincs arra, hogy be is fogják tudni fejezni, ráadásul sok munka van még hátra. De idáig úgy tûnik, hogy minden rendben megy. Egyfelõl tényleg kissé túlárazott és tényleg csak félkész program, de másfelõl nem egy ökör ára, sokan egy hétvégi bulira többet költenek, nem is említve, hogy sok órát bele lehet ölni. Biztosra csak akkor mehetsz, ha megvárod míg elkészül, de ha most veszed meg sem bukhatsz rajta sokat. A döntés rajtad áll.
Egy kérdésem lenne hozzátok. Szerintetek megéri-e megvenni ezt a gamet a demot próbáltam, sokat játszottam,pontosabban még mindig, tudom hogy ez nem annyira komoly game, de így elsõre megtetszett. De amúgy van esély hogy be lesz fejezve, nem kevés az a 22 euro egy félkész programért.

A válaszokat elõre is köszönöm.

köszi, de ez nem az én videóm 😉
tudom, hogy összeszemeteltem a fórumot két felesleges bejegyzéssel is, de a kérdésedre a választ, egybõl ott találod a hozzászólásod elõtt <#vigyor2>

és 6 hozzászólással elõtted én tettem fel ugyan ezt a kérdést, bár remélem azóta megtalátad <#circling>
Ryder159
Jó lett.<#eljen>sugárhajtású szánkó a Holdon<#taps>
Mivel lehet úgy "becsomagolni" a rakétát?

Reggel van kétszer ment a videó.
Itt a lényeg. http://nathannifong.com/FairingFactory/
Szia. Én ezt szoktam használni: http://www.youtube.com/watch?v=AIDU2zSyfRM
Egy videó róla: http://www.youtube.com/watch?v=AIDU2zSyfRM
ááááááááá, miért ezzel a linkel tölti ki automatikusan a videó beszúrása opciónal a helyet??? életemben nem nyitottam meg még ezt a vidit, azt hittem a vágólapról teszi be az ott lévõ szöveget.

na, utoljára (kár, hogy nem lehet hozzászólást törölni)
hogy a viharba linkeltem be ezt az idióta videót???

na, hátha most sikerül az is amit akartam
bocsesz, a bénázásért, ennyire nem szoktam lama lenni
na mégegyszer
sziasztok,
meg tudnátok mondani, hogy honnan tudnék beszerezni ilyen hasznos alkatrészeket, amiket ebben a videóban látni?
a mûszerek "becsomagolására" gondoltam. aerodinamikai szempontból igen elõnyösnek néz ki.
http://www.youtube.com/watch?v=Ryd4jErG8Oo
Üdv mindenkinek!
A héten bukkantam rá erre a gyöngyszemre. Nagyon magával ragadott a játék.
Sajna még csak a demóval tolom de azért a holdra szállást abból is kifarmoltam. 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Irány a hold!

A biztonságos hazatérés! <#integet2>
Daffit
Esetleg EZT tudnám javasolni, ezzel lehet mozgatni modulok között a Kerbálokat és a kilövõ állomáson is lehet módosítani a létszámot. Ez is egy modul, tehát legalább az egyik eszközön rajta kell lennie, hogy a mûveleteket elvégezhesd.

Daffit

Szia!

Az oldalirányú sebességet szerintem pontosan nem lehet tudni, de ha figyeled a navigációs gömböt és surface nézetbe vagy, vagyis azt írja lent hogy "surface" akkor a gömbön lévõ RetroGrade Marker a zöld kör benne vonalakkal ha a gömb közepén van,a kék felületen, akkor nincs oldalirányú mozgásod, vagy csak nagyon kicsi.
Hali

Sajnos egyenlõre még csak ûrsétával lehet mozogni a modulok között. Tervbe van véve a hajón belüli átjárás is, de még nem megoldott.
"De azon kivul, h atszinezi kekre a kis nyilakat a bal also Pitch/Yaw/Roll-nal, ugyanolyan sebesseggel mozog mind a ketto? hol a precizios iranyitas?"

Egy picit lassabb. Fõleg repülõgépeknél és a kisebb hajóknál vehetõ észre a különbség, jobban irányíthatóak.
Hali!
Lenne egy problémám a játékkal.
Elkezdtem építeni egy ûrállomást, amin jelenleg 4 ûrhajós tartózkodik. Viszont van egy kis gond. A 4-bõl ketten egy olyan modulban vannak, aminek a kivezetõ ajtajára pont sikerült egy RCS hajtómûvet rátennem. Így a szerencsétlenek nem tudnak kijönni. Mivel már 4 modulból áll az ûrállomás, ezért van rajta egy valag ajtó mindenütt máshol, ahol kimehetnének. A kérdésem az, hogy összedokkolt modulok között lehet valahogy mozgatni az ûrhajósokat anélkül, hogy ûrsétára kellene menniük?

sziasztok!

landolasnal honnan lehet tudni, h mekkora az oldaliranyu sebessegem?

Masik kerdesem meg, h latom van ilyen a key bindings-ben: "Caps Lock Toggle between instant or precision control mode". De azon kivul, h atszinezi kekre a kis nyilakat a bal also Pitch/Yaw/Roll-nal, ugyanolyan sebesseggel mozog mind a ketto? hol a precizios iranyitas?

koszi

REPS0L
😊

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

ok köszi

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Hali

Nem voltál hülye, az ingyenes verzió már rég megszûnt, még nagyon a fejlesztés elején volt, amikor még csak az alapok voltak meg és szégyelltek pénzt kérni érte. De már akkor is mondták hogy majd elõbb-utóbb fizetõs lesz.

Most egyedül a demo ingyenes, de nagyon butított, csak a Mun van benne és egy csomó feature hiányzik.
Sziasztok én Steamen vettem a játékot, de látom, hogy itt beszéltek az elején ingyenes verzióról. Hülye voltam hogy pénzt adtam érte?

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Tudja valaki, hogy ha landoltam és gyalog vágok neki az ismeretlennek, és nem térek vissza a landolt egységbe, akkor a játékból való kilépés után, majd másnap elindítva a játékot a Kerbalom ott lesz ahol hagytam, vagy eltûnik?
Egyszemélyes a legénység és nem akarok kockáztatni 😊
Daffit