5572
-
vemyke #1492 Nekem 4GB van a gépben összesen. Ebből lejön kb. 1 a windowsnak, ergo nagyon durván 3 marad a játékra. Ez nekem arra elég, hogy min grafon játszható legyen. Még sok-sok rakétával is bőven jó az fps. -
#1491 Hogyan kell dokkolni? Egyáltalán hogyan kell mechjebbel? docking autopilote az oké de hogyan találkoznak? -
Lyobag #1490 valamit csinálni kell ezzel a progival! kifutok a fizikai memóriából! 4 GB ma már semmire se elég??? -
vemyke #1489 Hm... azonos portokat tettem fel. Akkor így nem értem mi a gond. Holnap ha sikerül összehoznom egy újabb találkát és ugyanúgy sikerül a dokkolás, mint eddig 3x is, akkor csinálok képet és felteszem ide hátha ti látjátok mi a gond... -
Lyobag #1488 két azonos típusú egység kell, hogy legyen a hajókon. 1475 és 1477, azokon megnézheted, hogy miként kéne kinéznie -
vemyke #1487 Valaki az előző kérdésemre tud válaszolni? Dokkolással kapcsolatban. #1480 -
Lyobag #1486 tök jóindulatú az új járgány! az előzővel félelmetes volt 10 m/s fölött menni, az újjal síma ügy! csak ne egy kráterrengeteg közepén landoltam volna :D -
#1485 Én szinte mindent. Illetve a Protractor-t használom még. Nagy segítség másik bolygók megközelítésében. A MechJeb meg alap. Azok közé tartozom, akik nem mazochisták. Építeni, kitalálni szeretek dolgokat, de azzal fél órákat elvesződni, hogy két objektum találkozzon vagy dokkoljon, azzal nem. Kicsit sajnálom ilyesmikre az időmet. Így is eléggé idő igényes ez a játék. -
Lyobag #1484 én semmit. nem használom. -
vemyke #1483 Amúgy ti mindent azzal a mechjebbel csináltok? -
#1482 Asszem most már nekem is dokkolni kéne megtanulni... akkor tudnék hasznos tehert szállítani, apropó hogy a rákba kell a mechjebbel? Minmusról meg sikerült hazatérni :) -
Lyobag #1481 a MunMonster leszállt, új fejezetet indítva a Munkutatásban. csak nem értettem, miért szállt el mindig a feneke, azt rájöttem: a SAS rendszer felemeli!
-
vemyke #1480 Na megvolt az első sikeres randevúm már csak egy olyan hajót kéne építeni, amivel haza tudom hozni a srácokat....
Am a randevú alatt próbáltam a dokkolást is, de nem akart sikerülni. Összeakadtak a hajók furcsa szögben, de nem jött létre kapcsolat. Ez mitől lehet? Esetleg rossz dokkoló egységet tettem fel? -
Ninju #1479 Vannak hozzá való hajtóművek. Ha még nincs kifejlesztve, akkor rakhatsz több kicsit is egy nagyra. Picit trükkös, de így lehet jó sok tolóerőt nyerni. -
#1478 mindent nyomtam már csak azt nem :) köszi -
Lyobag #1477 a fene :D
a második és a harmadik újra:
-
Ninju #1476 A harmadik gombot (egérgörgőt) nyomva tartva tudod a középpontot elmozgatni. -
Lyobag #1475 ezért itt vannak újra:
-
Lyobag #1474 rájöttem :D -
#1473 Csak ne *.png képeket tegyél fel. Én minden feltöltött képet előtte átalakítok *.jpg kép formátummá. -
#1472 ha mondjuk épp egy hosszú rakétát építettem akkor az űrben, hogy lehet beállítani, hogy a kamera középpontja ne a rakéta közepét figyelje hanem mondjuk a kabint? Nem tudok így ráközelíteni az ottani műszerekre amit használnék -
Lyobag #1471 sikeresen dokkoltam! bocsi a képek sötétségéért, de ha a sötét oldalon jött össze a randevú...
és próba cseresznye:
-
#1470 kepkezelo.com csak nem mindig jó az oldal. -
Lyobag #1469 a MunMopnster meg bevetésre vár, kicsit nem vártam meg az indítási ablakot, így majd 1 napot kell várakozni, hogy létrejöhessen a randevú a rover és a szállítóegység közt. dokkolás után jön a kép.
apropó, te hogy csinálod, hogy indexképek jöjjenek be? nem láttam a fórum FAQ részében :D -
#1468 Közben én is dolgozgattam. Elkészült a Bogár nagy testvére. Több üzem anyag, kicsit nagyobb tömeg. Az Ion hajtóműves leszorítás ötletét egyenlőre teljesen elvetettem. Helyette inkább a hagyományos hajtóműves megoldást fejlesztettem. A több üzem anyag elvileg nagyobb távolságokra elegendő. Egyenlőre még nincs tesztelve. Viszont kifejlesztettem egy Utántöltő állomást. Nos, ez utóbbit ki is próbáltam. Rákerült egy fedett dokkoló a Nagy Bogárra és készítettem egy teszt utántöltő állomást, amit telepítettem nem túl messze a kilövés helyétől. Itt arra kell figyelni, hogy az utántöltő állomás dokkolója megfelelő helyen legyen. Kis próbálkozás után sikeresen dokkoltam és teszteltem az újra töltést. Menet közben kaptam egy defektet, így az állomáson kereket is kellett javítanom.
Már csak erre is kell egy ISA Mapsat antenna és máris lehet menni nézelődni. -
Lyobag #1467 íme itt az új design. most már csak el kell juttatni a Munig, ami pár repülés lesz, mert nincs megfelelő hordozójárművem :D plusz át kell küldeni a terveket a hangárból a kilövőállomás szerelőcsarnokába :D
-
Lyobag #1466 új designba kezdtem végül. nem keresek új helyet előbb. ez van.
a mostani jármű dokkolásra képes lesz, konkrétan csak a leszálláshoz és felszálláshoz használ majd hajtóműveket.lesz egy kisérőhajó, ami elviszi a Munig.
persze a hangárban kellett megterveznem és összeállítani, onnan viszem át a tervet a kilövőálláshoz. most már csak az orrára kell pár hajtómű, hogy fel is tudjon állni meg eldőlni -
#1465 Nos, a Bogár tesztje befejeződött. Nagyjából 100 km-t levezettünk (a zöld ember meg én) a Mun-n, eseménymentesen. Az elején elég furcsa volt vezetni. Szerencsére a hajtómű csoportokat billentyűzethez rendeltem, így aránylag könnyen lehetett boldogulni. Nagyon szépen manőverezhető, nem olyan könnyen borul mint gondoltam. Természetesen nem 17-20 m/s sebességnél kell bele rántani a kormányba. A sok kerék mindegyike kormányozható, egyenlőre egyiket sem lockoltam. Talán ezért is álltam fejre az első métereken. Háti hajtómű talpra állította és lehetett menni tovább. A fejlesztett stabilizátor nagyon hasznos, sőt úgy vettem észre nélkülözhetetlen. Unalmas, egyenes szakaszokon sebesség és irány autopilótával mentünk. A leszorító hajtóművek nagyon hasznosak, szinte végig üzemeltek, igaz csak ilyen 5% tartományban.
A jármű jól bírja a lejtős, illetve az erős emelkedő talajt is, hála a leszorító hajtóműnek, valamint a háti, második csoport hajtóműveknek. Nem találtam olyan akadályt, ahol ne tudott volna fel illetve le menni. Sebességet rögzítettem 2-5 m/s tartományban és néha rásegítettem a segédhajtóművel, miközben manuálisan kerülgettem a nagyobb szakadékokat.
Összességében igen elégedett vagyok a jármű teljesítményével. Igazi játék élmény vele a Mun-n száguldozni. 19 m/s sebességig gyorsítottam vízszintesen, illetve lejtőn volt egyszer 25 m/s sebesség is.
-
berobi #1464 ez csak egy szemléltető rover, hogy mire gondoltam. -
Lyobag #1463 le is kell ám vele szállni a Munon. meg a napelemei kevesek, mozgáshoz elég, épp hogy, de tudományhoz... nem beszélve a naplemente/napkelte tájékáról, amikor alacsony szögben érkezik a fény -
Lyobag #1462 900 elköltetlenül :D nah :P -
Lyobag #1461 lehet, hogy én is cserélem, csak jussak át egy új biomeba, hogy kutathassak. már 900 sci ott van elköltve, de a rovertökéletesítéshez kéne vagy 1500 -
berobi #1460 Na, én valami ilyesmi kerék elrendezésre gondoltam. Ez jóval stabilabb tud lenni.
-
Lyobag #1459 hát a nagy tankokat én csak nukleáris hajtóművel szoktam használni
vemyke: nyugi, eltart egy darabig, míg beletanulsz. nekem se egy nap alatt jött össze a mai tudásom :D
Trucker: nagy napelemet azért tegyél rá, ha légkörben nem is használhatod azt...
de a designt továbbfejlesztheted még, és a Dunára is jó lesz a végén :D -
vemyke #1458 Hát ez a célpont eltalálás még jó sok időmbe bele fog telni. Új rekord: 14km-re a céltól elfogyott az üzemanyag durván 100m/s-os sebességkülönbségnél. Aszem szegény kerbanautáim még jó sokáig keringenek majd, mire értük tudok menni :D -
#1457 Halljátok vastag rakétákkal ne foglalkozzak ugye? Mármint más bolygóra menni velük amíg nincsenek meg a jó hajtóművek és könnyű tankok hozzájuk mert egyszerűen a hajtóművek amik most vannak 2d egyike se bírja el saját súlyát... csoda ha egy 3 fős kapszulát ki tudok juttatni az űrbe ... :S Addig közepes rakétákkal minden sokkal jobb, teher meg felszerelés is jobban fér rájuk... de módjával mert van egy színt ahol plusz 1 tartály minusz 1 tartály ugyanolyan távolságra elég, hiszen egy idő után a súly miatt a teher el is vesz amennyit a tank adna... eléggé durva... 1 napom elment most mire erre rájöttem... -
#1456 A következő verzióba már kell egy szerelő (pilóta) mert defektes lett a jármű megint. Belső nézetből elég félelmetes érzés vezetni.
-
#1455 Köszi, kezdek is akkor matekozni:)
-
#1454 Verseny Bogár! :)
Érdemes nézni a sebesség mérőt. Valamikor 60 m/s körül (nem tudtam fotózni) 4 kerék defektet kapott és robbant a technika. Azért így is szép eredménynek tartom. Ki jön versenyezni???
-
#1453 Azt is próbáltam. Kellene egy erőmű a Bogárra, mert fél perc alatt minden lemerült.
Ion hajtóművet félre téve, most ezzel kísérletezem Kerbal környezetben. Egyenlőre 20 m/s megyen vele stabilan sík terepen. Aránylag stabilan fordul (majd ezt még tesztelem) Emelkedős terepet meg még keresni kell. Van rajta 4 db leszorító hajtómű, még azt is meg kell mérni, mennyi ideig működnek a maradék hajtóanyaggal, illetve milyen teljesítményen kell használni őket.