5572
  • berobi
    de siessetek, mert csak holnap délután ötig
    "Gear up for 0.23 and get Kerbal Space Program for 40% off until tomorrow at 5pm CST from the store of your choice:"
  • berobi
    most csak $16,20 a KSP a hivatalos oldalon
  • Ninju
    Nem szoktam nézni.
    Nem is igazán használom. Viszont ha jól emlékszem a custom window editorban elő lehet hozni valahogy.
  • Razzer
    Ninju,hol nézed mechjebben melyik bolygó milyen foknál jár?
    Lehet már nem is az orbital informationnél van
  • vemyke
    Pont olyan, mint egy randevú, csak sokszor órákig tart, mire összejön a találka...
  • Ninju
    Én ki szoktam vezetni Kerbin vonzáskörzetéből a hajót. Miután nap körüli pályán vagyok onnantól kezdve meg ugyanúgy, mintha randevúhoz terveznél pályát.
  • Razzer
    És mechjeb nélkül hogyan kell más bolygóra utazni?
    Néztem már pár videót de nem értem hogy tudják így belőni őket
    Duna meg Jool még megy de a többi esélytelen
  • vemyke
    Nem bánnám, ha idén karácsonyra új bolygó helyett egy fekete lyukat kapnánk. Poén lenne belevezetni Jeb-et :D
  • tom36
    akkor nem lesz gond mer mód nélkül vannak építve
    THX
  • Daffit
    Nagy valószínűséggel igen, csak pontosan ugyanazokat a modokat is be kell másolni.
  • tom36
    0.23 ejj
    akkor lenne egy kérdésem: meg lehet azt oldani hogy az előző verzióból átvigyem a halyókat ? (sandbox mód-ból) mer ép most keztem el előkészíteni egy ürcsatát mindenféle különböző ürhajó építésével de igy megt odaveszik az egész.
  • vemyke
    Addigra már legalább én is gépközelben leszek tutira :)
  • Daffit
    17-én jön a .23!
  • xpek55
    Sajnos az a hajó egy olyan űrprogramból való, amit azóta sajnálatosan véletlen kattintással kitöröltem a játékból...

De nagyon köszönöm a biztatást. Most még egyelőre a kisebb helyből felszálló, és leszálló egység megépítésével próbálkozom. A nevét még ötletelgetem, de én ilyen életvidám névvel szeretném a kis szerkentyűmet ellátni.
  • Ninju
    Lelkes vagy.
    Nem látszik rendesen, de ha Vajaskenyér-3 -ról elhagyod a sárgákat, talán még úgy is képes Kerbin körüli pályára állni.

Akkor most irány a hold! :)
  • xpek55
    Hoppá a képek lemaradtak.

Das ist Vajaskenyér-3

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_12_11_7h1s0n3ng3.jpg

Das ist Növő fa-1

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_12_11_cj97lwcw43.jpg
  • xpek55
    Kedves fórumtársak!

Itt van két művem. Az egyik egy űrhajó, amivel sikerült sok-sok kísérletezés után a Kerbin pályájára állnom. A másik meg egy űrállomás, amivel szintén 4-5 kísérlet után, és igen bevallom picit cheateltem, mert nekem a játékban a játék öröme számít és nem pedig más.

Az űrhajó neve Vajaskenyér-3.

Az űrállomásé meg Növő fa-1

Tessék gyönyörködni a képekben.
  • Ninju
    Akkor passz, nekem teljesen jól működik.
  • Razzer
    Sandboxban játszom
  • Ninju
    Ha nem sandboxban játszol, akkor bizonyos funkciók fejlettségi szinthez vannak kötve. Lehet még nincs meg a szükséges.
  • Razzer
    Ebben az új mechjeb 2.1-be hová tűnt az orbital information?
    Sehol nem találom
  • Daffit
    Otthagytam Eve rendszerét és irány Duna! De Ike jó időben érkezett és meg is álltam ott, az Északi pontján. Aztán Duna köré álltam és mivel az üzemanyag utánpótlásom, bár hamarabb indítottam és közelebbről is, 60 napos hátrányban volt, inkább a DunaSS-hez csatlakoztam és töltöttem fel a tartályokat. Holnap leszállok Dunára és megyek tovább Dres-re.
    Viszlát Eve!

Hello Ike!

• Daffit
    Nagyon jól néz ki!
  • Razzer

• Razzer
    Megint megjött a kedvem a játékhoz egy év után nem lehet megunni:D

Lerakni más sajnos nem sikerült mivel megfeledkeztem hogy sokkal ritkább a légkör:D
  • Daffit
    Nekem fel van rakva és használtam, igaz már mostanában nem, de nagyon jó dolog. Pont az ilyenekhez nagyon is jó, ráadásul ki-be lehet kapcsolni.
  • Caliph
    van egy ilyen mod,nem próbáltam még de pont a dokkolás megerősítése a célja.

quantum strut
  • matusz09
    köszi a segítséget kipróbálom
  • vemyke
    Áh remek. Akkor fel kell vinnem egy traktort. Na ez szép mutatvány lesz tekintve a profi rakétaépítő tudásom.... :D
  • Trucker39
    De szét szakadnak idővel. Már korábban írta valaki, ha dokkolós dolgokat kell gyorsítani, akkor inkább "húzni", mint "tolni". vagyis úgy kell összeállítani a szerelvényt, hogy a hajtómű elöl legyen (például konzolon) és a terhet, dokkoló gyűrűkön kapcsolódva húzza maga után.
  • vemyke
    Lenne egy kérdésem. A dokkolás mennyire stabil? Leng az egész hajó nálam, ha gyorsulnék. De látom nálatok is csak annyi a kapcsolat. Nem szakad szét az egész menet közben?
  • Ninju
    Szép munka. Jól néz ki a varrásminta. :)

Az egérgörgővel lehet zoomolni belső nézetben, néhol érdemes körülnézni, mert a kupolamodulban például frenetikus szövegek vannak. :)
  • Daffit
    Gilly
  • Daffit
    Szóval csinálok egy minden holdat meglátogatok küldetést. Az üzemanyaggal nem spórolok, de mivel kis járművet indítottam útnak, ezért nem is kell neki sok.Azért tényleg ne kelljen sokáig várni, ezért előre küldöm az utánpótlást.
    Az első kísérletem sikertelen volt, se az utánpótlással sem a járművel nem tudtam pályára állni Moho körül, egy kis plusz löket kellett. De így is kicentiztem. Mohótól mire Eve-ig elértem alig maradt üzemanyag, csak annyi, hogy az aero break után egy biztonságos pályára álljak, a megközelítést az utánpótlással végeztem.
    Viszont arra most jöttem rá, ha belső nézetben kétszer kattintunk az üvegre, akkor "közelebb hajol" és mintha kinézne. Nagyon tetszik
    Pár kép, Moho, Eve (csak pálya) és Gilly kipipálva.
    A lander

Moho körül épp dokkolni készülök

Nagyon kicentiztem az üzemanyagot

De azért sikerült dokkolni

Varrásminta?!?

Gilly

Nap- és Eve felkelte

Dokkolás Gilly körül
  • berobi
    vidd az egeret a képernyő tetejére, középre, akkor kijön egy recover vessel gomb (ezt el tudod érni a space centerben is), arra klikkelj rá, ekkor fejezed be a küldetést
  • berobi
    csak akkor, ha vissza viszed a kerinre
  • matusz09
    Hello!

Ha kimegyek az űrbe és vissza akarom vinni az adatokat, akkor miután landoltam vissza kell mennem a bázisra, vagy csak elég vissza érkezni a felszínre. Mert én csak leszálltam, de nem történt semmi, viszont elég messze lenne gyalog a bázis, szóval ilyenkor mi a helyzet?
  • voros12
    Sziasztok!

Azt meg lehet oldani valahogy , hogy a visszaküldött adatoknak ne csak a 20%-át tudja feldolgozni?
  • Lyobag
    majd írd le, milyen szabályok mellett döntesz :Dí
    de egy extra kihívás is eszembe jutott: létrehozni egy járművet, ami főleg gravitációs hintamanőverek segítségével elhagyná a Kerbol rendszert :D
  • berobi
    én most a fénysebesség elérésével szórakozok, természetesen cheattel, de még így sem annyira egyszerű ;)