Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és egy új bolygóközi hajódesign jutott az eszembe. a dokkolási képességek miatt nálam csakis a pilonos hajtómûvek jöhetnek szóba, ezért is nem használtam a Moho alatt az Mk1-2 Command Pod-et, hanem egy MK2 Lander Can-t. de ha már pilonjaim vannak, mi lenne, ha mindkét pilonra ráraknék 1-1 Mk1 Lander Can-t? spórolnék 1.3 tonnát, és a hatalmas jármûméretek miatt úgyis kell SAS modul. bár az egyik SAS-t áttehetném az utolsó lecsatolható tartályra, és megint nyernék súlyt és sebességet 😄
Az elsõ képen én terveztem a pályát:
Itt a MechJeb volt a ludas:
Mindkettõ ugyanaz a hajó 100km-es orbitról.
Kerbinen belül véleményem szerint nem spórolsz vele sokat, max az égitestekrõl való leszálláskor.
Ha már másik bolygóra akarsz, akkor már számít, bár aerobrakingel nem tud tervezni, szóval végeredményül manuálisan spórolsz. 😊
Viszont nagyon sok idõt megtakarít pl. randevúk során.
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
Ha meg kicsit visszaolvasol a #798 -asig, akkor még a linkek is ott vannak, telepítésu útmutatóval...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Lehet modok nélkül is játszani, igazából nem is annyira nehéz, abban jobb, hogy rá vagy kényszerülve, hogy a landolást/pályatervezést stb megértsd. Én is sokáig használtam a mechjebet landoláshoz, mert egyszerûen nem ment. Még mindig elõfordul, hogy becsapódok a felszínbe vagy kilométerekkel arrébb landolok.
Ne hidd azt, hogy a mechjeb feleannyiból kihozta volna, csupán azt tudja, hogy az adott pillanatban mi a legideálisabb, viszont tervezgetéssel sokkal többet lehet spórolni. Azért sem használom, mert kilövésnél és leszállásnál is több üzemanyagot használ el, mint én manuálisan (kivéve ha elb@szom).
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
- a Kerbin elhagyása kb 800 m/s
- az Eve megözelítése kb 1000 m/s
- az Moho megközelítése kb 1000 m/s
- pályára állás a Moho körül 2000 m/s
- Kerbin inklanációjának felvétele 1500
- Kerbin megközelítése kb 1500 m/s
és ezeket emlékezetbõl mondom, lehet több és kevesebb...
mindenesetre majd kipróbálom a mechjebet - miután nélküle bejárom a Kerbol rendszert 😄 - de eddig elvoltam nélküle.
"Mission control room: Create flight plans and take on missions and challenges"
A manõverezést meg sztem túlbonyolítod. Egy általad említett pálya megtervezése nem tart tovább 30 másodpercnél.
Abban teljesen igazad van, hogy jelenleg 2 SOI áttûnést követõen, már nem átlátható a pálya, de jelen pillanatban sajnos ez van.
Ezzel szemben a valóságban ismerjük a saját (vagy a elõre eltervezett) helyzetünket, és azt, hogy hova szeretnénk eljutni, és erre számolják ki, hogy akkor milyen irányba mekkora erõ kell ahhoz, hogy mi oda jussunk.
Nagyon látványos, és számomra is ideig-óráig szórakoztató a KSP féle megoldás, de rövidesen iszonyú idõpocsékló és körülményes, amikor negyed órát foglalkozok csak azzal, hogy megtervezzem hogy fogok a LKO (Low Kerbal Orbit)-ról eljutni LMuO-ra (Low Mun Orbit)...
és meg kell tippelni, hogy mennyi üzemanyagot tudok még felhasználni 😛
De még az Orbiter-ben is rendelkezésre állnak olyan alapadatok, mint a rendelkezésre állló Delta-V...
különben tanácsot szerintem mindenki ad, csak kérdezni kell 😛
Trucker39: Szívesen írok landolásról, gravitációs asszisztról, aerobreaking-rõl, gazdaságos pályatervezésrõl, dokkolásról vagy bármi másról. Esetleg megadott elemekbõl építek rakétát, amit a kívánt helyre eljuttatok és lehetõleg vissza.
Videót is csinálnék ha értenék a szerkesztéshez és nem lennék külföldön, így csak laptopon tudok játszani, ami így is szenved néha (szerencse, hogy céges <#whatever>#whatever>).
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
ki is próbálom 😛
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
a szondákat az Eve fele 3/4 úton választottam le a hajómról (mivel utálom a véletlenül, irányíthatatlanul repülõ szemetet, összedokkoltam õket), majd úgy ügyeskedtem, hogy az Eve légkörében kössenek ki, ahol megváltam a selejtestõl, míg a másikszépen leereszkedett
Ezt meg tegnap építettem. Párszor szétesett, volt hogy le is esett, de egy fél napos munka után csak egyben van.
A halál csupán a kezdet...
a rádióadásoknak köszönhetõen 3-4000 tudománypont összejött - és az Eve-re ledobott szondám még nem merítette ki a bolygót, bár a légköri szonda a csobbanás miatt használhatatlanná vált

Az Eve-ig nem volt semmi probléma, míg le nem választottam a két ûrszondámat: az egyikrõl lemaradt az irányító egység, de a másik sikeresen landolt az Eve óceánjában.
gondoltam más probléma nem lesz. megközelítettem a Mohót, majd jött a kellemetlen meglepetés: cirka 2000 m/s lassítás. még jó, hogy volt pár tartályom 😄 cirka 15-20 percig tartott a lassítás.
ezek után a landolás már gyerekjátéknak tûnt. mondom tûnt: a pilonokon nyugvó üzemanyagtartályok nem voltak összeköttetésben a fõ tartállyal. így igencsak kiürültek leszállás közben, kézileg meg gyorsan utántölteni nem a legbiztonságosabb módszer.
most már csak az a kérdés, marad-e elég üzemanyag a visszaútra 😛
a Jumbo tank és a Skipper hajtómû nem jut el a Munig, csak segítik az indulást 😛
http://kepkezelo.com/images/vrf5rzw1gkp82z3g55ni.png
http://kepkezelo.com/images/ks7x8rbpuhzw46zjx2gz.png
https://www.youtube.com/watch?v=_1US6Dt6eFE&list=PLO-JFyNTqjIkRUNrmKS7LxPLSDzV5cQtd
Reggel összedobtam egy Laythe szondát. Igazából nem nagyon bíztam benne, hogy összejön, de mázlim is volt. Sikerült egy olyan pályát terveznem Jool-ra, hogy egybõl kaptam egy Laythe encountert. Persze Korolev von Kerbal a manõver után ért vissza szabadságáról, így már késõ volt leszállótalpakról gondoskodni. 😄
A fékezés már az exploit határát súrolta, mert 7 km/s-el csapódtam Laythe légkörébe. 😊
Mondjuk az ajándéknak meg is lett az ára. Sikerült kb. pont az északi sarkon leszállnom. Fény az nem sok van, de legalább nem folyékony a talaj. 😊
Ha másért nem a kilátás miatt menjetek el egyszer oda.
A képek a spoiler alatt, mert elég sok.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A jool periapsis kiigazítása közben vettem észre, hogy kapok egy Laythe encounter is:
Persze a számítógép elkezdett szarakodni pont a Jool felett. 😄
A léggörbe lépés picit keményre sikeredett, majd megismétlem, ha nem szorít az idõ:
Szerencsére nincs hõsérülés:
Azért a kilátás gyönyörû:
Ja és a fórum motor monjon le!