Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Mindig neked kell megadni, hogy mikor gyûjtsön pontokat, nem automatikus. Ekkor meg is jelenik a választási lehetõség, hogy megtartod vagy visszaküldöd (antenna kell).
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Még egy kérdés aztán el leszek egy darabig. Miután felmentem 10km magasra visszaesek ugye ejtõernyõvel szépen megérkezik. Utána mit kell nyomni, hogy vége legyen a küldetésnek. Mert ugye ha becsapódok azonnal kiírja, hogy gratulálunk megsemmisültél ,mivel folytatom.
+1:Az adatokat automatikusan küldi?
Gyûjtheti a legénység a kapszulában vagy ûrséta közben és a különbözõ mérõ eszközök, amiket a karrier során lehet folyamatosan elérni.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
ígérem lenyugszok 😊
Játékot újraraktam...és megjavult.
Egyébként a bug alatt nem csak sebesség volt helytelen, de az irány is. Olyan volt mint ha a földet akarná belõni 😊
Ezen kívül votl olyan is mikor 4-500 méterre az állomásom mellett elhaladtam az darabokra tört mint ha nekimentem volna...
A mentés pedig tényleg nem mûködik, a space centerre se lehet nyomni, nem csinál semmit ilyen esetben
Egy kis szünet után ma végre eljutottam az EVE landerrel EVE köré, de elszámoltam az üzemanyag mennyiséget és egy többet kellett használnom az odaúton. Most küldhetek egy tartályt és utána ereszkedhetek le a felszínre. Remélem az egész munka nem volt hiábavaló és fel is fogok tudni szállni.

Ha jól értem, akkor ha én csinálok egy csomó reportot, és mindet megtartom, tudtommal az nem kerül elektromosságba, és ezek után visszajutok a Kerbin-re akkor a megtartott reportokért, kapok pontot.
Elõször is többféle módon szerezhetsz információkat: EVA riport, crew report, talajminta, Mystery Goo, Science Jr. (késõbb lehet elérni) és a különbözõ szenzorok (hõmérséklet, gyorsulás mérõ, stb., amiket szintén késõbb lehet elérni).
Mindegyik egységgel más maximális science pontot lehet összeszedni, pl. crew report-al 8-at, Mystery-vel 18-at. Ezeket az értékeket módosítja, hogy hol végzed el (leszállva, alacsony pályán, magas pályán), hogy melyik égitesten és hogy elvégezted-e már.
Ebbõl következik, hogy többször elvégezheted a kísérleteket, de a megszerezhetõ pontszám maximálva van, egy idõ után már nincs értelme.
Ha Mystery-vel elvégzel egy kísérletet és visszajutsz Kerbinre, akkor az adatok 1x-es szorzóját kapod meg, de ha feldolgozod, akkor csak a 40%-át.
Jelen pillanatban nem igazán éri megtartani, jobb ha elvégzed a kísérletet és visszaküldöd 10-15x. Ez egy kicsit idõigényes de több pontot lehet vele szerezni. Ebben a hozzászólásomban láthatsz egy grafikont a feldolgozás és megtartás közötti különbségre.
Egyébként ez változni fog a 0.23-ban.
Nem rég kezdtem el a 0.22 karrier részét, és lenne egy-két kérdésem, elõször, hogy amikor csinálok egy Crew Reportot, akkor mi a különbség a között, hogy megtartom az adatot, vagy fel is dolgozom?
A másik az lenne, hogy most kaptam meg a Mystery Goo Containment Unit-ot , és nem igazán tudom mire jó.
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Csak nem rég kezdtem el a játékot,lenne egy hülye kérdésem!
Az miért van,hogy ha kilépek eva-ra,nem kapaszkodik meg a létrába az ûrhajósóm hanem egybõl el kezd távolodni a hajótól?
Köszi!
Thx
- További optimalizálás
- The Science Archives - láthatjuk, hogy mit tanulmáyoztunk eddig
- Tweakables - Szerelés közben állítgathatunk az alkatrészen, pl, hogy melyik kerék legyen irányítható
- Tudomány - az antennák segítségével nem lehet majd maximális pontokat összeszedni, akárhányszor ismétled.
- Science Lab Module - egy új egység, ami elég nagy, hogy Kerbinek kísérletezzenek benne
- EVA Data Transport - EVA során több adatot tudunk szerezni, pl. megfigyelni egy másik Kerbint EVA közben.
- és még... Overhauled UIs, 3D Mouse Support, Monopropellant-powered EVAs, Steerable landing gear, Secondary propellants for engines, more Biomes, and of course, hunting down some of the most critical long-standing bugs… The list goes on.
Link

Itt van egy grafikon arról, hogy mi a különbség ha Jr.-al a Mun felszínérõl küldöd vagy visszaviszed:

Jópofa össze dokkolgatni, ûrállomást építeni együtt. 😊
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Kb. 2-3-an vagyunk most.
Vanilla 0.22 ajánlott + Mechjeb-et eltudom mondani hogy kell összerakni, hogy jó legyen.
Szervernek az én gépem gyengécske, így valaki másnak kellene hosztolni. A szerver mappáját szívesen feltöltöm a hosztnak, megkönnyítve munkáját.
Ja, és egy ilyen szépséget építettem mód nélküli alkatrészekbõl. 😄
8000+ deltaV
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Levettem 1600x a felbontást, de így meg nem élesek a dolgok, mint ahogy 1920x-ban... tuti nincs rá valami mod?
és nem mondanám ezeket rondának. bár klasszikus rakéta formájuk sincs, csak nagyon hosszú gyorsításuk - a Jool fele menet vagy órás gyorsításaim voltak a hatalmas súly és a kicsi teljesítményû hajtómûvek miatt
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hátha valakit érdekel. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Jók nekem a KW-ban található 2.5-3.75m-es rakéták. 😊

Hofmann: Csak akkor lehetséges, ha ugyan azon a szinten vagy az ûrhajóval. Pl.: Ha egy másik bolygóra akarsz menni, akkor a Nap körül kell keringeni. Ha pedig holdra, akkor a a holdhoz tartozó bolygó körül kell keringeni.
Sajnos a pálya döntöttségére nem figyel, ezért a Hofmann manõver után érdemes csinálni egy "closes apporach to target" vagy mit, ami már számol a pálya döntöttségével is. A vonzáskör környékén érdemes azt utóbbit megismételni, akár kézzel is. Segíteni szokott itt a Manover planner fölötti menüpont, ahol a manõvert 0.1-es pontossággal be tudod állítani. Ez akkor különösen fontos, ha a légkörrel való fékezést akarsz létrehozni.
Szerintem az Eve-t leszámítva mindenhova jó a nukleáris hajtómû, én gond nélkül teljesítettem vele a Duna-t is.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az újabb alkatrészek beszerzése után átalakítottam az 50 tonna hasznos teher emelésû rakétarendszert. Stabilan, szépen felviszi 100 km magasságba. Még egy kis tartalék is marad.
Tovább fejlesztettem a leszálló egységet. Ez már egy db nukleáris hajtómû köré épül. Meglepõen jól teljesít alacsony gravitációs környezetben.
Valamint science pontokat gyûjtögettem. Még azért van még mit fejleszteni.