5572
  • Razzer
    Leszállás a legszarabb
    Most sikerült sértetlenül,napelemeket nem árt előtte behúzni
  • Lyobag
    ha már ketten is megcsináltátok, ideje, hogy befejezzem én is az ionkihívást :D
  • Pluskast
    Ja! A szárnyaktól sokkal jobb lett és így már be tudom dönteni:)
  • Pluskast
    Köszi a tippeket! sajna az általad belinkelt kütyü még nincs meg (karrier módban játszom).
  • Razzer
    Minmusos ionos kihívás teljesítve,az nem volt kitétel hogy 1 darabban:D

Csak a leszállással cseszekedtem 1 órát
  • Lyobag
    plusz így belegondolva: a tömegközéppont is elcsúszhatott
  • szabo15
    Kösszi megvan és ebbe már nincs bene az hogy magátol pályára áll?
  • Daffit
    Ezen csak egy kapszula van, amiben az SAS kevés, ekkora hajtóműhöz. Egy ilyet rakjál be valahova középre és elméletileg akár jó is lehet.
    A rakéta felső szakasza, ahol a három kicsi oldalsó rakéta van, egy idő után, ahogy az alsó rakétákból fogy az üzemanyag, egyre feljebb tolja a súlypontot. Ezt SAS-el és szárnyakkal lehet ellensúlyozni.
  • Pluskast
    Igen azt tudom:), de ráraktam most pár szárnyat és máris jobban manőverez
  • Lyobag
    a SAS modult meg a "T" billentyűvel kapcsolhatod be. és amikor fordulsz, az "F" gombbal ideiglenesen kikapcsolod (amíg nyomva tartod, invertálja a SAS kimenetet)
  • Razzer
    Én 16000m felé szoktam bedönteni 60fokra,és ha megvan a 70000m pálya csúcs hajtómű off,aztán bekapcs a körpályát kiegyenlíteni
    Ha nehezen megy a kormányzás meg bepörög pedig valószínű túl nehéz és a súlypont is túl magasan van
    Amíg az atmoszférában vagy gyógyír lehetnek a szárnyak,ha már nincs levegő pedig szerelj rá RCS rendszert fúvókákkal

http://wiki.kerbalspaceprogram.com/wiki/Reaction_Control_System

Képet csinálni meg PrtSc-vel tudsz:D
  • Pluskast
    megvan

• Pluskast
    őőő melyik gombbal csinálok is képet? :)
  • Daffit
    Ha a rakétád túl súlyos, akkor lehet, hogy az az SAS amit használsz kevés. Még segíthet az is ha raksz fel szárnyakat. Esetleg ha egy-két képet fel tudsz rakni, akkor talán többet tudnánk mondani.
  • Daffit
    Szép!
    (A visszautat nem említetted )
  • Pluskast
    Srácok egy kérdés.

Azt vettem észre (a videók alapján), hogy az ideális föld körüli pályára állásnál a 90 fok az ideális. Látszólag mindenki baromi könnyen bedönti a rakétáját de nekem ez valahogy nem megy. Van valami jó tipp vagy módszer, hogy be tudjam dönteni anélkül, hogy nem kezdene el össze - vissza pörögni? Azt látom, hogy csak az sas kell, hogy bekapcsolva legyen és azt is észrevettem, hogy tízezer felett kell elkezdeni bedönteni. Viszont ha elkezdem bedönteni ennél a magasságnál elkezd "túldőlni" és nem bírom visszahozni. Szóval valami jó metódus van rá?
  • Lyobag
    ahogy én haladok, türelemmel :D

• Lyobag
    szép. a visszautat nem említettem? :D
  • Razzer
    Köszi!!:D
  • Daffit
    Lehet, [alt]+[,] vagy [.] max 4szeres fizikai gyorsítás.
  • Razzer
    Az űrben nem lehet valahogy gyorsítani az időt miközben megy a hajtómű?
    Mint amikor atmoszférában vagyok
    Láttam egy videót ahogy a srác valahogy begyorsította:D
  • Daffit
    Teljesítve. A szabályokat betartottam
  • 3lm0
    A kerbalspaceport.com-on lévő verzió (2.1.1) tökéletesen működik és nem kell hozzá semmi. Egyszerűen a hajóra kell tenni a vezérlőjét (control szekció). Utána a hajóépítésnél lehet mindenféle egyedi értékeket mutató ablakokat létrehozni, a kilövésnél pedig ott vannak a vezérléshez szükséges ablakok.
  • Lyobag
    kezdeti tapasztalatok: Hohmann pálya kell ehhez a feladathoz az ionhajtóművek rossz hatásfoka miatt. és sok áram és anyag :D
  • Ninju
    Na ez tetszik. Valamikor kipróbálom. :)
  • szabo15
    Valaki tudna linkelni egy müködö MechJeb-et mert én amitt le töltötöm hiába másolom be még valamit le kell tölteni hogy jó legyen?
  • vemyke
    Boldog karácsonyt KSP rajongók :D
  • Lyobag
    sokkal nehezebb művelet, mint gondoltam. a fél üzemanyag elfogy csak a pályamódosításhoz. és így is a lehető legpehelysúlyúbb járművet építettem. és hol van még a leszállás?
  • Lyobag
    én is sandbox módban próbálom meg :D
  • Daffit
    Most jöttem vissza Minmusról, négy leszállóegységgel, hogy jó sok pontot hozhassak el, összesen 1700-at. Ion hajtóművet nem tettem még elérhetővé :D
  • Lyobag
    új kihívás:
    leszállni a Minmuson.
    a részletek:
    A Kerbin körül max 100 km magasan lehet az ap, amit rakétahajtóművekkel el lehet érni egy utassal. az utazáshoz, leszálláshoz csakis ionhajtóművet lehet felhasználni.
  • Daffit
    Békés Karácsonyt!

• Ninju

Köszi, neked is! :)
  • Lyobag
    Békés, boldog karácsonyt mindenkinek! és hogy mégis legyen, összedobtam egy "fát" :D

• Lyobag
    megnéztem: feliratot lehet importálni a videókba, kb 3-4 kattintás. de csak a feltöltő által végezhető el. és jó pár felirattípust támogat a youtube. azaz Scottal kel megbeszélni, hogy ha elkészíted a feliratokat, hajlandó-e feltölteni.
  • Daffit
    Gondoltam arra, hogy írok Scott-nak, hogy lefordítanám egy-két videóját és lenne magyar felirat, főleg a kezdőknek szánt feltöltéseinél. Kérdés, hogy mennyire jelent ez gondot, hogy aláírást rakni egy-egy videóhoz.
  • Lyobag
    így emlegetve a videókat belegondolni, hogy Scott Manley mit dolgozhat a videóin. először lejátssza a dolgokat, de a hajótervezést kihagyja a videókból. ez legalább 1-2 óra pepecselés lehet egy nagyon nagy, új designnál, pláne amikor modokat is alkalmaz. végigellenőrizni a nagyobb járműveknél a fokozatkiosztást, stb. utána a hosszú utazások, néha megvágja, néha gyorsítással bemutatja. és utána keveri alá a kísérő szöveget. egy 20 perces videóban minimum 5-6 óra munkája lehet benne, ha nem több :D
  • Ninju
    Igen én se szeretem visszahallani a hangom, ezért nem tudnám megvágni. :)
  • Lyobag
    sajnos nem. az alapokat ugyan el tudjuk mondani, de néha nekünk is nagy bumm lesz egy új rakéta vége. és részemről olyan jól magyarázok, hogy csak az érti meg, aki ért hozzá :D
    meg ki ért a videóvágáshoz, szinkronizáláshoz, hangkeveréshez? ha már ilyet csinálnék, maximalista lennék, és a végén rengeteg idő lenne egy 10 perces videó. pláne, hogy a szöveget nem menet közben vágnám alá
  • tom36
    Csak egy javaslat:
    nem lenne egyszerübb egy vagy több videóban elmondani és bemutatni az építést, felszállást, pályatervezést, dokkolást, landolást, meg a többit ?
    mer és is abból akartam megtanulni de angol mivoltuk miatt nehéz volt kihámozni a dolgokat "magyarázat nélkül"
    meg aztán ti is segítettetek aztán az alapok tudása után a többire már rá lehet jönni
    meg ezeket a videókat mindenféle kiegészítő nélkül kéne megcsinálni.
    Már csak az a gond hogy mondani könnyü de megcsinálni már nem, úgyhogy minden elismerésem annak aki meg tudja oldani.