Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xxdani
oksa, köszi <#worship>

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

amikor tervezed a hajódat, lehetõséged van action group-okat létrehozni, egy billentyû és az elõre megadott esemény megtörténik

a Mun elõtt próbáld meg a Minmus-t. oda könnyebb leszállni, bár az eljutás oda nem olyan egyszerû.

xxdani
..valamint a crew reportra meg az asztronauta reportra nincs valami gyorsbillentyû ? Elég cikis amikor végre eljutok valahova ahol kapnék 8-10 pontot a jelentésért, de mondjuk olyan forgásban van az ûrhajó, hogy abból kiszedni nem lehet macera rákattintani 😄

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

xxdani
Mennyire nehéz eljutni egy akármilyen másik bolygóra mondjuk a Holdra ha full kezdõ vagyok? A Földön meg a közeli ûrben sikerült összekaparnom kb 50-80 science pontot, de kellene még több a fejlesztések miatt.

Scott Manley új sorozata megtetszett. úgyhogy kipróbálom azokkal a modokkal, amiket használ 😄

A jelenlegi legénység skilljeinek van valami hatása jelenleg a játékban?

xxdani
Ahhaa, kezd összeállni a kép. Köszönöm a segítséget 😊

Daffit
Ha sikeresen landoltál, akkor fent középen a magasságszámlálóra rakod az egeret, akkor megjelenik egy zöld gomb, vagy visszamész a központba és a Tracking station épületben kijelölve a kívánt hajót szintén be lehet gyûjteni, a bal alsó sarokban megjelenõ Recover gombbal.

Mindig neked kell megadni, hogy mikor gyûjtsön pontokat, nem automatikus. Ekkor meg is jelenik a választási lehetõség, hogy megtartod vagy visszaküldöd (antenna kell).

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

xxdani
pfff beszarás 😄 Nem is értem idáig miért nem találkoztam ezzel a játékkal.
Még egy kérdés aztán el leszek egy darabig. Miután felmentem 10km magasra visszaesek ugye ejtõernyõvel szépen megérkezik. Utána mit kell nyomni, hogy vége legyen a küldetésnek. Mert ugye ha becsapódok azonnal kiírja, hogy gratulálunk megsemmisültél ,mivel folytatom.
+1:Az adatokat automatikusan küldi?

Daffit
Pontokat lehet gyûjteni a földön (akár amikor még csak a kilövõ állomáson vagy), a légkörben (alacsonyan és magason), az ûrben (bolygó közel és távol).
Gyûjtheti a legénység a kapszulában vagy ûrséta közben és a különbözõ mérõ eszközök, amiket a karrier során lehet folyamatosan elérni.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

xxdani
Milyen adatokat gyûjt pontosan? Mikkel kell foglalkozzak, hogy sok pont gyûljön?

Daffit
Semmi gond, csak nyugodtan.😄 Ha raksz antennát, akkor lesugározhatod az adatokat is.

xxdani
Megvan. egybe kéne leérnem a mért adatokkal 😄
ígérem lenyugszok 😊

xxdani
Felszállnom sikerült. Pontokat, hogyan lehet gyûjteni amivel meg lehet szerezni a fejlesztéseket?

xxdani
Sziasztok. Gondolom magyarosításról ne is álmodjak, esetleg egy magyar nyelvû oldal van hozzá ahol legalább az alapokat el tudnám tanulni? Iszonyatosan jó ez a játék csak az a baj, hogy 3 órája feltettem azóta egy hajót se sikerült szépen felrepítenem, mindig csak a túlhevült meghajtó robbanása után emelkedtem a levegõbe, de ez nem az igazi így 😄

Daffit
Nem tudom, majd kiderül <#whatever>

Volt mentésem Orbit pályán, igy ezt folytatva vagy új kilövést követõen minden esetben elromlott a target speed kijelzése.
Játékot újraraktam...és megjavult.
Egyébként a bug alatt nem csak sebesség volt helytelen, de az irány is. Olyan volt mint ha a földet akarná belõni 😊
Ezen kívül votl olyan is mikor 4-500 méterre az állomásom mellett elhaladtam az darabokra tört mint ha nekimentem volna...
A mentés pedig tényleg nem mûködik, a space centerre se lehet nyomni, nem csinál semmit ilyen esetben

biztos jó ötlet vegyíteni az 500 és a 2500 méteren nyíló ernyõket?

Daffit
Nekem is vannak ilyen gondjaim, sajnos nem jöttem rá mi a megoldás, valószínûleg egy bug. Ilyenkor semmi sem mûködik, még a mentés sem, hiába ütögetem az F5-öt, visszatöltésnél az elõtte való mentésemet tölti be.

Egy kis szünet után ma végre eljutottam az EVE landerrel EVE köré, de elszámoltam az üzemanyag mennyiséget és egy többet kellett használnom az odaúton. Most küldhetek egy tartályt és utána ereszkedhetek le a felszínre. Remélem az egész munka nem volt hiábavaló és fel is fogok tudni szállni.

Lenne egy olyan problémám, hogy próbálok a 4. hajómmal dokkolni az ûrállomásomra, de amint megközelítem 10 km en belülre a target sebesség átugrik 2000 m/s feletti sebességre. Találtam infot hogy más is küzd ilyen hibával...van ötletetek mi lehet a gond? sajnos igy képtelen vagyok dokkolni 😞

Lenne egy olyan kérdésem, hogy miért nem tudok az alapértelmezett zászlók között választani? Nekem nincs ott semmi. És mikor lerakom a zászlót akkor az alap KSP-s zászló jelenik meg.
Daffit
Sajnos ezzel az a gond, hogy egyszerre csak 1 reportot tarthatsz meg, ha újra próbálkozol akkor megkérdi, hogy szeretnéd-e lecserélni az elõzõt.

Köszönöm a választ!
Ha jól értem, akkor ha én csinálok egy csomó reportot, és mindet megtartom, tudtommal az nem kerül elektromosságba, és ezek után visszajutok a Kerbin-re akkor a megtartott reportokért, kapok pontot.
Daffit
Hello és üdv közöttünk!
Elõször is többféle módon szerezhetsz információkat: EVA riport, crew report, talajminta, Mystery Goo, Science Jr. (késõbb lehet elérni) és a különbözõ szenzorok (hõmérséklet, gyorsulás mérõ, stb., amiket szintén késõbb lehet elérni).
Mindegyik egységgel más maximális science pontot lehet összeszedni, pl. crew report-al 8-at, Mystery-vel 18-at. Ezeket az értékeket módosítja, hogy hol végzed el (leszállva, alacsony pályán, magas pályán), hogy melyik égitesten és hogy elvégezted-e már.

Ebbõl következik, hogy többször elvégezheted a kísérleteket, de a megszerezhetõ pontszám maximálva van, egy idõ után már nincs értelme.

Ha Mystery-vel elvégzel egy kísérletet és visszajutsz Kerbinre, akkor az adatok 1x-es szorzóját kapod meg, de ha feldolgozod, akkor csak a 40%-át.

Jelen pillanatban nem igazán éri megtartani, jobb ha elvégzed a kísérletet és visszaküldöd 10-15x. Ez egy kicsit idõigényes de több pontot lehet vele szerezni. Ebben a hozzászólásomban láthatsz egy grafikont a feldolgozás és megtartás közötti különbségre.

Egyébként ez változni fog a 0.23-ban.

Sziasztok!
Nem rég kezdtem el a 0.22 karrier részét, és lenne egy-két kérdésem, elõször, hogy amikor csinálok egy Crew Reportot, akkor mi a különbség a között, hogy megtartom az adatot, vagy fel is dolgozom?
A másik az lenne, hogy most kaptam meg a Mystery Goo Containment Unit-ot , és nem igazán tudom mire jó.
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Trucker39
Képet tegyél be, hátha...

Szerintem nem talál létrát.

Sziasztok!

Csak nem rég kezdtem el a játékot,lenne egy hülye kérdésem!
Az miért van,hogy ha kilépek eva-ra,nem kapaszkodik meg a létrába az ûrhajósóm hanem egybõl el kezd távolodni a hajótól?

Köszi!
<#eljen>
Thx
Daffit
Ezek várhatóak a 0.23-ban:
- További optimalizálás
- The Science Archives - láthatjuk, hogy mit tanulmáyoztunk eddig
- Tweakables - Szerelés közben állítgathatunk az alkatrészen, pl, hogy melyik kerék legyen irányítható
- Tudomány - az antennák segítségével nem lehet majd maximális pontokat összeszedni, akárhányszor ismétled.
- Science Lab Module - egy új egység, ami elég nagy, hogy Kerbinek kísérletezzenek benne
- EVA Data Transport - EVA során több adatot tudunk szerezni, pl. megfigyelni egy másik Kerbint EVA közben.
- és még... Overhauled UIs, 3D Mouse Support, Monopropellant-powered EVAs, Steerable landing gear, Secondary propellants for engines, more Biomes, and of course, hunting down some of the most critical long-standing bugs… The list goes on.
Link

Daffit
Lényegében igen, mert a maximális elérhetõ pontok száma korlátozva van. Ugyanakkor kb 15x elküldeni az adatot, közel annyi pontot ad, mintha 2-szer visszavitted volna.
Itt van egy grafikon arról, hogy mi a különbség ha Jr.-al a Mun felszínérõl küldöd vagy visszaviszed:

Jól értelmezem a wiki-s leírást, hogy teljesen mindegy pontok szempontjából hogy egy adott kísérletet sokszor ismételve visszaküldünk adatátvitellel, vagy párszor megjárjuk oda-vissza a túrát és recovery-zük?
Daffit

Daffit
KSP "nagyban"

mindenki elrepült mindenhová? 😄

mijki
A Warpolás meglett oldva, csak jó gép és internet kapcsolat kell a szerver alá.

Jópofa össze dokkolgatni, ûrállomást építeni együtt. 😊

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

van értelme a multinak a KSP során? idõgyorsítás nélkül minden egy élet, még egy egyszerû dokkolási mûvelet is sokáig tart

mijki
Holnap este van kedve valakinek multizni?
Kb. 2-3-an vagyunk most.

Vanilla 0.22 ajánlott + Mechjeb-et eltudom mondani hogy kell összerakni, hogy jó legyen.
Szervernek az én gépem gyengécske, így valaki másnak kellene hosztolni. A szerver mappáját szívesen feltöltöm a hosztnak, megkönnyítve munkáját.

Ja, és egy ilyen szépséget építettem mód nélküli alkatrészekbõl. 😄
8000+ deltaV
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Nohab
Kösz, de ez elvileg csak a repülés közbeni ui-t változtatja meg... sajnos a betûk ugyan olyan aprók.. 😞 Máshol is olvastam, hogy ez probléma, de nem találtak rá megoldást (Pl aki TV-t használ monitornak, annak esélytelen elolvasni bármit is)

Levettem 1600x a felbontást, de így meg nem élesek a dolgok, mint ahogy 1920x-ban... tuti nincs rá valami mod?
alkottam én nagyokat, pl a leszállóegységem úton a Laythe-ra a 0.21 alatt, vagy az üzemanyagszállítóm, ami vitte a tartalék üzemanyagot. és mindegyik kép készültekor már egy vagy két Jumbo tartályt már ledobtam...
és nem mondanám ezeket rondának. bár klasszikus rakéta formájuk sincs, csak nagyon hosszú gyorsításuk - a Jool fele menet vagy órás gyorsításaim voltak a hatalmas súly és a kicsi teljesítményû hajtómûvek miatt
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

mijki
Kerbal Multiplayer(KMP alpha)
Hátha valakit érdekel. 😊

[NST]Cifu
Negatív, és jogos, ahol 0,8g van, ráadásul még légkör is adott, ott nyilván nem jó választás.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mijki
Mondtad hogy repkedjek módok nélkül, de nem fogok. 😊 Ugyanis én rakéta kinézetû rakétákat szeretnék csinálni, nem ilyen egymás hegyén hátán rakéták tucatjai + boosterek típusú szörnyetegeket(amiket a hivatalos KSP fórumon láttam pl.), amik azon kívül hogy megölnék a procimat és csúnyák is. 😊

Jók nekem a KW-ban található 2.5-3.75m-es rakéták. 😊

Daffit

a Tylo és a Laythe esetén is jó?

Nohab
Szokás szerint nekem kell kijavítani téged...

Hofmann: Csak akkor lehetséges, ha ugyan azon a szinten vagy az ûrhajóval. Pl.: Ha egy másik bolygóra akarsz menni, akkor a Nap körül kell keringeni. Ha pedig holdra, akkor a a holdhoz tartozó bolygó körül kell keringeni.
Sajnos a pálya döntöttségére nem figyel, ezért a Hofmann manõver után érdemes csinálni egy "closes apporach to target" vagy mit, ami már számol a pálya döntöttségével is. A vonzáskör környékén érdemes azt utóbbit megismételni, akár kézzel is. Segíteni szokott itt a Manover planner fölötti menüpont, ahol a manõvert 0.1-es pontossággal be tudod állítani. Ez akkor különösen fontos, ha a légkörrel való fékezést akarsz létrehozni.
Nohab
Ez egy 576 pontos küldi volt, nem 900-as. A 900 jelenti az összes elhasználható pontot, míg a +576 az ebben a küldetésben szerzett pontot.
[NST]Cifu
Hajrá! 😊

Szerintem az Eve-t leszámítva mindenhova jó a nukleáris hajtómû, én gond nélkül teljesítettem vele a Duna-t is.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Trucker39
Kicsit haladtam tegnap.

Az újabb alkatrészek beszerzése után átalakítottam az 50 tonna hasznos teher emelésû rakétarendszert. Stabilan, szépen felviszi 100 km magasságba. Még egy kis tartalék is marad.

Tovább fejlesztettem a leszálló egységet. Ez már egy db nukleáris hajtómû köré épül. Meglepõen jól teljesít alacsony gravitációs környezetben.

Valamint science pontokat gyûjtögettem. Még azért van még mit fejleszteni.