Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Settings -> Global -> Flight UI Size

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Meg amúgy nálatok is néha szaggat a zene? Játék közben csak ritkán, fõleg a menüben lépkedve, bele-beleszaggat, mintha lassú lenne neki a 4 mag + SSD?
Hello, valaki tud róla, hogy hogyan lehet a font size-t megnövelni?

Most játszok vele elõször, de 23 colon FullHD-ben megvakulok olyan kicsik a betûk 😞 Komolyan csak az a megoldás, ha csökkentem a felbontást?
SötétBarom
Szóval:

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

SötétBarom
Elsõ próbálkozásaim a dokkolással, ill. a több darabból álló hajóval.. Szeretnék vele több bolygót végiglátogatni ;DDD

Daffit
Sikerült Kerbini pályára állítanom az Eve landert. Több helyen is elrontottam. Elõször, én balga, úgy gondoltam, hogy üzemanyag töltés nélkül juttatom fel az ûrbe. Természetesen ez az ötlet halálra volt ítélve. Aztán újraterveztem az egészet, mert a tesztek során az is kiderült, hogy a landolást ki se bírná. Most ott tartok, hogy elméletileg 9200 m/s a totál delta V, de ez nem számol azzal, hogy a gravitáció és a légkör is csökken, szóval szerintem van esélyem. Már csak el kell juttatni Eve-re és feltölteni (vagy fordítva).

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

mijki
Ha másik bolygóra akarsz menni, akkor a "transfer to another planet"-et kell beállítani. A hofmann csak bolygó és a hozzá tartozó hold között mûködik, szerintem.

Ha nem így van, valaki javítson ki ha tud. 😊

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Sziasztok. Az mitõl lehet hogy a MechJeb azt írja hogy nem tudja ábrázolni a hofmann manõvert. A pontos szöveg "could not plot maneuver:
target hofmann transfer must be in the same sphere of influence"

Van ötlet?

SötétBarom
Na, sikerült egy hajóval kimenteni mind a két pórul járt legénységet Munkörüli pályáról 😄DD ÓJEE

azt meg lehet valahogy tudni, hogy miket fedeztem már fel? mert már hoztam mintát a mun-ról, de még pl. nem is reportoltam a kilövõállásról 😉 jó lenne tudni, miket kéne bepótolnom.
gondolom nem használtál rádiós kapcsolatot

Trucker39
Csináltam még egy gyors Mun kráter felderítést. Ha az idõt nézem, jobban jövök ki, ha még párszor oda megyek felfedezni.

Trucker39
Honnan tudjam? Mindent mértem és mintát elemeztem. Ennyit adott.

Daffit
Hogyhogy csak 911 pont? Ezért a küldetésért össze lehet szedni vagy 2000-t.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Trucker39
No és végre haza ért az elsõ sikeres Duna leszálló egység.

Összesen 4 részbõl állt. Egy leszálló modul, egy hajtómû modul és két utántöltõ modul. Elõször a Kerbal körüli utántöltõ modul állt pályára. Erre csatlakozott a Duna mellé tervezett utántöltõ modul. Feltöltés és indítás következett. Duna-hoz érkezve kör pálya. Közben indult a hajtómû és egyben leszálló modul. Utántöltés Kerbal körül. Duna megközelítése. Összekapcsolódás az utántöltõvel, feltöltés. Leszálló modul leválasztása, leszállás, minta gyûjtés. Felszállás, csatlakozás a meghajtó modulhoz. Leszálló modulról felesleges dolgok leválasztása, újabb utántöltés. Indulás a Kerbal-ra. Körpályára állás, majd landolás.

ja. meg mindenhova máshova is jól jön, ha van légkör. és bármikor újra fel lehet azokat használni, ha van ott egy élõ kerbal 😛

mijki
Remélem nem mondtam hülyeséget. 😄

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Trucker39
Köszi megnézem.

Az ernyõ meg a leszálláshoz kell a Kerbal-n.

én - ahol lehetett - inkább az ernyõket választottam, drága az üzemanyag 😛

mijki
Bemész tech tree-be, és megkeresed ezt a modult(ált. a legelsõbe van), rákattintasz és research. 0cc van alá írva azt hiszem.

Trucker39
Ezt a verziót szedtem le és telepítettem. Használat elõtt ezt látom és nem lehet felszerelni az eszközt.

Trucker39
Én nem használtam el a fékezõernyõt a Duna-n. A nélkül is szépen le lelehetett szállni.

legközelebb próbáld meg mod nélkül 😛 kicsit nagyobb kihívás 😛

mijki
De, a 4 szélsõ tartályon voltak.

nem használtál fékezõernyõt?

mijki
Az én kerbáljaim is ma hódították meg a vörös bolygót. Jebediah-t nem mertem küldeni, így Newmart Kerman-nak kellett helyet foglalnia a leszállómodulba. A közel 400 napos út volt. Az út végére kb. 100 deltaV-m maradt, 11400-ból.

Sagattarius Mk.III(leszállómodul)

Daffit
Ugyanúgy kell feltelepíteni, mint minden mást. Bizonyosodj meg róla, hogy a legutolsó verzió van meg 2.4.3, mert az már beépül a karrierbe. Letölthetõ ITT

Trucker39
A Protractor-t hogyan kellene fel telepíteni? Vagy az sem mûködik carrier módban ?

Trucker39
Nekem is van már Duna leszállásom. Igaz egy fél napom rá ment.

Giovanni
Köszi! Küldtem privit

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

fecska
ha adsz egy mailcímet privibe átküldöm neked.
én átírtam õket, hogy lehessen használni

mert magasan volt a súlypontod. és a magas súlypont bajos leszálláshoz vezet mindenhol

Giovanni
Az lehet, hogy a Kethan mod karrier alatt nem elérhetõ? Szabad játékban lehet használni.

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

fecska
Általában itt a heggyel van a gond 😄 most i egy hegyre szálltam le, aztán legurultam 😄

ha már a Dunán gondot okoz, mi lesz egy nagyobb gravitációjú bolygón?

fecska
Az a baj hogy arra nem tudok tenni burkolatot, pedig burkolatmániás vagyok 😄 ÉS ha nem tudok olyan kis sapkát tenni az egészre már ne mszép 😄

[NST]Cifu
Továbbra is "gyertyahajó" desingal dolgozol. 😊

Szvsz a stabilitás miatt jobb, ha áttérsz a párhuzamos kialakításra. Ott volt az #1004 vagy az #1027 -es hsz.-ben példa ilyenre.

fecska

Minden rendben ment, természetesen mentés nincs 😄

[NST]Cifu
Tier 6, a neve Specialized Construction. A General Construction (Tier 4) -> Advanced Construction (Tier 5) -> Specialized Construction (Tier 6) az elérési útvonal.

mijki
A dokkolók mikor lesznek elérhetõek a tech tree-n?

mijki
Lehet érdemes ezt a módot kipróbálni.

Daffit
Láttam, de mást dizájnt használok, illetve egy régebbi videójában elég volt 8700 m/s totál, hogy felemelkedjen, ezért gondolom, hogy a 9000 talán elég lesz.

merem ajánlani, ha másban nem is, a visszatérõegységben adhat jó tippeket.

Daffit
Nem egy jó kép, de most ezzel szórakozom. A gépem már nagyon megszenved vele, de egyszer csak sikerül pálya köré állítanom, aztán irány Eve. A tetején a leszálló egység. Elméletileg 9000m/s-ot el tudok vele érni és elméletileg az is elég. Meglátjuk.

[NST]Cifu
Én az Eve esetére valami aerodinamikus leszállóegységben gondolkodok. Esetleg úgy, hogy a leszállóegység maga még nem aerodinamikus (ernyõkkel), de van a tetején egy aerodinamikus felszálló egység, amely leválasztható (magyarul van egy descent és egy ascend fokozat). Bár még így is bajos, hogy hozok össze 11500m/s delta-V értéket a felszálló fokozatnak...

Mondjuk én még a Duna-val is csak most végeztem... 😄

Daffit
Leszállni már többször sikerült, de most szeretnék vissza is jönni, de annyira elrontottam a tervezésnél, hogy az ejtõernyõk darabokra tépték a leszállóegységet, a rakéták pedig csak úgy tudtak volna lassítani, hogy ne maradjon elég nafta az ûrbejutáshoz.
Vissza a tervezõasztalra.

mijki

Hát igen. Az Eve-vel az a nagy szívás, hogy a légkör olyan vastag és sûrû, hogyha onnan egy leszállás után ismét fel akarsz szállni, ahhoz elég bika úrhajó kell.

Daffit
Most jöttem vissza Eve-rõl. De csak virtuálisan. Kerbinjeim ottmaradtak. Örökre... <#sir>