Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megtudnátok mondani hogyan lehet részegységeket menteni? Dokkoló egységgel akarom felvinni a landerem, de jó lenne, ha nem kéne 2x megépíteni, hanem csak betölthetném a szállítóegység építésekor.
történelmi esemény! 10 km-re vagyok a zászlómtól, amit leraktam. bár a zászló a landolás helyétõl pár száz méterre van. na meg hiányzik a leszorítóerõ. meg még egy valag üzemanyag, hogy nehezebb legyen a járgány 😄 bár így is 12.36 tonna az ösztömege a verdának 😛

tapasztalatok: az üzemi fékek gyengék, lejtõn lefele még veszélyesebb a rendszer. plusz üzembe állítottam egy újabb mûholdat a Mun fölött, mivel a remote tech miatt nem küldhetem vissza a Mun túloldaláról az infókat 😛
te is összerakhatsz egyet. talán az enyémnél is jobbat. és ennek a vezetése nagy fegyelmet kíván. 10 m/s fölött kész életveszély a közlekedés, és 20-at értem el vele...
A szemét a munon marad??? Üres hordozó rakéták meg egyebek? Holdjáródért meg irigyellek... (vannak eldugott titkos helyek amiket a programozók elhelyeztek)
és jó hogy eszembe jut: a fõ üzemanyagtartályból átpumpáltam a cuccot a keréknél lévõ tartályba. hiába a Mun, de jobb a súlypontot alacsonyan tartani 😄
ilyesmit én is építettem még a legelején, de az jóval egyszerûbb volt. gyak. rádobtam három kereket a leszálló egységemre, és elfeküdve tudott gurulni, igaz kanyarodni nem 😄
egyébként ezt a mûholdhálós, kutatási eredmény hazaküldõs mondatodat nem értem. ez valami mod, hogy nem lehet a hold túlsó oldaláról hazaküldeni egyszerû antennával a dolgokat, vagy csak nekem nem tûnt fel eddig? illetve, hogy néz ki egy kommunikációs mûhold?
egyébként ezt a mûholdhálós, kutatási eredmény hazaküldõs mondatodat nem értem. ez valami mod, hogy nem lehet a hold túlsó oldaláról hazaküldeni egyszerû antennával a dolgokat, vagy csak nekem nem tûnt fel eddig? illetve, hogy néz ki egy kommunikációs mûhold?
pedig ennek a koncepciónak megvan az elõnye: nem kell visszamenni a visszatérõegységhez. viszont a felsõ kerekek a súlyelosztás miatt vannak ott. már most ledobhatnám õket, de a felszállási mûveletkor történõ talpra állítás miatt nem dobtam le õket, majd induláskor 😄
a feldöntésrõl és a visszaállításról két kicsi hajtómû gondoskodik.
a feldöntésrõl és a visszaállításról két kicsi hajtómû gondoskodik.
Beteg vagy! 😄
és sikerült! mûködik! a visszatérõ egység egyesítve a roverek képességeivel, így az egész Mun bejárható és felfedezhetõ! és van elég üzemanyag is visszajutni a Kerbinre! a kerekeket meg felszálláskor ledobom! 😛 igaz, hogy tele lesz szeméttel a Mun, de ez apróság 😄
most már csak a Mun mögé kell egy mûholdháló, hogy haza tudjam küldeni a kutatási eredményeket 😄
és íme, a mûködõ jármû mindenféle tudományos felszereléssel agyontömve:
most már csak a Mun mögé kell egy mûholdháló, hogy haza tudjam küldeni a kutatási eredményeket 😄
és íme, a mûködõ jármû mindenféle tudományos felszereléssel agyontömve:
szar az egész. mûködne, de a szimmetria hiba elront mindent 😞 vissza a tervezõasztalhoz, kerékjavításra, addig is a mintákat mind hazaviszem
pláne, hogy az egyik kerék rosszul áll. igaz, nem azt a kereket akarom használni, csak tartalék oldal 😄
íme itt a szörnyem, remélem mûködni is fog a Munon 😄

elkezdtem létrehozni egy új szörnyet. ha mûködik, rakok fel képet 😄
Sajna jelen pillanatban ugyanannyi pont jár egy 2 másodperces sétáért, mint egy 3 naposért. Ezt majd bõvítik. Ugye talajmintát gyûjtesz? Mert az sok pontot ér ám.
Kutatómûszereket is vigyél, mert pont jár az alacsony orbiton elvégzett kutatásokért, a felszínhez közeliekért és a felszínen elvégzettekért egyaránt.
Kutatómûszereket is vigyél, mert pont jár az alacsony orbiton elvégzett kutatásokért, a felszínhez közeliekért és a felszínen elvégzettekért egyaránt.
Mert? Totál ugyanaz a kettõ... A holdon a sétákért plusz pont jár? Plusz zászló plusz maratoni séta? 60 pontot is kaptam egy nagyobb sétáért... Járok ide oda huzogatokwzászlókat jól fial nem? Plusz ha utána még haza is megyek... Vagy rosszul tudom?
akkor talán.
apropó, Kerbin és Mun. nehogy keverjük a Földdel és a Holddal
apropó, Kerbin és Mun. nehogy keverjük a Földdel és a Holddal
ha minden adatot mindig visszaviszel, plusz leszállsz minden biome-ba kutatni, akkor talán elég, ha elõször persze feloldod a teljes tudományos fát
konkrétan ha van elég pontod de nem tudod feloldani az adott ágat, akkor valószínûleg az egyik elõkövetelmény ágat nem oldottad föl.
maxoltam a tudományos kutatáshoz szükséges ágat, jelenleg szondákat lövök ki a Kerbin különbözõ pontjaira kutatni 😄
maxoltam a tudományos kutatáshoz szükséges ágat, jelenleg szondákat lövök ki a Kerbin különbözõ pontjaira kutatni 😄
Köszi jó arc vagy hogy ennyit válaszolsz, nagy segítség! 😊 Annyit még árulj el hogy a Tech Treem beszürkült egy színten nem enged tovább fejlõdni ez azért van hogy többi elmaradott részen zárkózzak fel vagy amit mondtak korábban hogy meg kell tanulnom dokkolni?
két bolygón tudod a jet hajtómûveket használni: a Kerbinen és a Laythe-n. illetve a sikló módszer hatékony tud lenni, mert minimális súllyal ki tudsz menni az ûrbe
A jet tank az mihez kell? Ûrsiklóhoz? Mert lassan már kész repülõgépet tudnék összerakni, gyakorlati haszna van? A Kerbinen kívül?
Köszi majd megnézem, ha megint játék elé kerülök 😊
ezen a képen is láthatod az i betût a kép jobb szélén. azzal tudod elõhozni az aktuális tömeginformációdat. az alkatrészek tömegadatai meg ott vannak a tervezõnézetben. mikor kiválasztod az alkatrészt, alapból leírja az adatait, a súlyát, mit tud, mit fogyaszt, stb... nem kell hozzá mod
és nyugi, kicsi gépekkel dolgoztok. még. hogy lássatok valami nagyot: így néz ki egy Dres, Eeloo kutatóexpedíció hajója. bár amikor ez a kép készült, valójában a Mohora mentem vele. az Eve érintésével, ahol ledobtam két szondát, amibõl csak az egyik mûködött - a másikról lemaradt ugyanis az irányító egység 😄
Valami mod kell hozzá? Mert nekem semmi ilyesmit nem ír ki 😄
a tervezõben, mikor választod az alkatrészt, kiírja a súlyát. vagy akár megnézheted a Kerbal wikin, esetleg belemehetsz a pályatervezõ módba repülés közben, és ott is kiírja az aktuális tömegadataidat
Én nem tudom nektek hol ír ki tömeget, de nekem sehol sincs kiírva, hogy 50kg és hasonlók... 😄
tényleg nincs, ha az 50 kg és az 1250 kg közt nincs nagy különbség 😄
különben ha csak pár oldalt van türelmed visszaolvasni, szép leírások vannak bolygóközi expedíciókról.
Animefox: csak a Kerbin és a Mun esetében, azok vannak még egyedül területekre/biome-okra bontva.
különben ha csak pár oldalt van türelmed visszaolvasni, szép leírások vannak bolygóközi expedíciókról.
Animefox: csak a Kerbin és a Mun esetében, azok vannak még egyedül területekre/biome-okra bontva.
Én meg azt kérdezem meg hogy számít hogy egy bolygót mennyire járunk körbe? Különbözõ pontokról mintát veszünk?
Na végre van egy kevés idõm a játékra. Sikerült építenem egy szatellitet, amivel 1 úton megjártam a Mun és a Minmus körüli pályát is és sikeresen vissza is tértem vele a Kerbalra. Sõt még üzemanyag is maradt dögivel.
Kérdésem az lenne, hogy ha az MI egységet lecserélem egy rendes kerbanauta kapszulára, akkor elérhetek kb hasonlóan sikeres eredményt? Gondolom nincs nagy tömegkülönbség a 2 egység között.
Kérdésem az lenne, hogy ha az MI egységet lecserélem egy rendes kerbanauta kapszulára, akkor elérhetek kb hasonlóan sikeres eredményt? Gondolom nincs nagy tömegkülönbség a 2 egység között.
Oké skacok sikerült a hazatérés!! Bár igaz óceánba landoltam, de megérkeztem épségben. Ugye az nem von le pontot ha vízbe érkezünk? Valóságban is oda pottyantak többnyire...
Egy kérdés: Nem lehetne egyszerûen kiszámolni, ha geoszinkron pályára állnál? Így több mûholdból kiszámítható a tényleges koordináta.
Igen, feltûnt, hogy változik egyik vagy másik (esetleg mindkettõ ) értéke. Így nem nagyon használható az adat semmire.
Azért nincs a jelzett koordinátán semmi, mert nem elég simán csak átalakítani, ugyanis azok a számok ha megnézed folyamatosan változnak. Valószínû, hogy MasSat-hoz viszonyított helyet mutatják, vagy nem tudom, de az biztos, hogy nem a Kerbin-re vonatkoztatott koordináta rendszerbe valók.
Igen, ez nála mindig gond. Már többször észrevettem, hogy bele nyúlkál a MechJeb orbitális pályára állító részébe. Semmi szükség nincs rá. Egyszerüen csak be kell állítani a magasságot és indítani. Ha meg AP-Pe-t állít, egyszerü szabályt kell betartani. Ha PE X, akkor AP X+1 km és így teljesen rendben lesz a Hochmann terv és a return to Mun beállítás is.
Teljesen rendben van az útvonal terv. Csak el kell menni a sárga útvonal végéig. Ha megnézed talán az is van rá írva Escape Mun vagy valami ilyesmi.
Más téma:
Az ISA MapSat csak nem jó nálam. Megnéztem a koordináta átalakító oldalt. Tök felesleges, hiszen fejben is könnyen átalakítható a dolog. Sokkal nagyobb probléma, hogy a jelzett anomáliák helyén nincs semmi. Az egyik épp az óceán kellõs közepén van. Persze nincs ott semmi.
A másik dolog. Két ISA eszköz van a MOD-ban. Karrier módban viszont csak a térképezõ érhetõ el nálam. Sandboxban ott van a GPS vevõ is. Arra nem jöttem rá, hogyan kell használni, viszont a Kerbalt karrier módban feltérképeztem és örömmel tapasztaltam, hogy Sandboxban is fel van.
Még egy dolgot észrevettem. El küldtem egy másik térképezõ egységet a Mun-ra, hogy szinkronban a Kerbal-l mind a kettõ fel legyen térképezve. Csak addig dolgozott, míg néztem. A Kerbal térképezés is abba maradt és újra vissza sem lehetett kapcsolni. Muszáj volt egy újabb egységet indítani és megvárni, míg befejezi a munkát.
Más téma:
Az ISA MapSat csak nem jó nálam. Megnéztem a koordináta átalakító oldalt. Tök felesleges, hiszen fejben is könnyen átalakítható a dolog. Sokkal nagyobb probléma, hogy a jelzett anomáliák helyén nincs semmi. Az egyik épp az óceán kellõs közepén van. Persze nincs ott semmi.
A másik dolog. Két ISA eszköz van a MOD-ban. Karrier módban viszont csak a térképezõ érhetõ el nálam. Sandboxban ott van a GPS vevõ is. Arra nem jöttem rá, hogyan kell használni, viszont a Kerbalt karrier módban feltérképeztem és örömmel tapasztaltam, hogy Sandboxban is fel van.
Még egy dolgot észrevettem. El küldtem egy másik térképezõ egységet a Mun-ra, hogy szinkronban a Kerbal-l mind a kettõ fel legyen térképezve. Csak addig dolgozott, míg néztem. A Kerbal térképezés is abba maradt és újra vissza sem lehetett kapcsolni. Muszáj volt egy újabb egységet indítani és megvárni, míg befejezi a munkát.
Alig látszik a kép, nem olvasható, de mintha azt írná, hogy nem kör alakú pályán keringesz és a PE-d is közelebbinek tûnik a felszínhez. Az Ascent guidance ha végigmegy, akkor annak körpályára kéne hozni a hajót.
pedig ez tökéletes útvonal. a Mun gravitációs terét a sárga pöttyös útvonalon hagyod el, majd egy kb 0 magas PE-vel rendelkezõ Kerbin körüli pályára állsz, ami a lila pöttyös pálya.
de, elég annyi, hogy elrugaszkodj a Munról. csak az az elrugaszkodási sebesség 807.08 m/s
minden pályamódosításhoz kell üzemanyag. tiszta fizika az egész. hold körül, lényegében bármilyen magasságú pályára állhatsz, hiszen nincs légköre.
de igen, ezt jól látod 😊
Megpróbáltam de nem sikerült. Nem kéne elõször a hold orbitális pályájára menni és onnan haza? Azaz hogy elõször a hold körül keringek és onnan a föld felé... ahogy a föld irányából is tettem nem ugyanúgy kéne visszafele is?
haladok 😛
4 mûholdam van a Kerbin körül: 3 kommunikációs szinkron orbit pályán, plusz egy mapsat folyamatos körpályán 140 km magasságban. és az utóbbi átmegy a sarkok fölött is 😛
addig is mehetek a Mimusra
4 mûholdam van a Kerbin körül: 3 kommunikációs szinkron orbit pályán, plusz egy mapsat folyamatos körpályán 140 km magasságban. és az utóbbi átmegy a sarkok fölött is 😛
addig is mehetek a Mimusra
na, ha lehetne hozzászólást szerkeszteni, akkor nem írnék egymás után ennyiszer 😄
na, hogy ezek idõben változnak! akkor ami hirtelen eszembe jutott, az az, hogy a kilövõ álláshoz képest megnézed a kiszemelt célpont helyét (hány fok az eltérés), és ha tudod a központ koordinátáját, innen ki lehet számolni a cél koordinátáját.
de ha valaki tud egyszerûbbet ne tartsa magában, ez a módszer már a mun-nél nem fog mûködni 😉
na, hogy ezek idõben változnak! akkor ami hirtelen eszembe jutott, az az, hogy a kilövõ álláshoz képest megnézed a kiszemelt célpont helyét (hány fok az eltérés), és ha tudod a központ koordinátáját, innen ki lehet számolni a cél koordinátáját.
de ha valaki tud egyszerûbbet ne tartsa magában, ez a módszer már a mun-nél nem fog mûködni 😉