5572
  • Lyobag
    feleszem a listámra :D
  • Ninju
    Javaslom könyvben is. Szvsz sokkal jobb, mint a film.
  • JimKirk
    Uristen az mekkora film!8-)
  • i robot
    Ajánlott még: Az igazak című film is. Nem mai darab, de teljesen jól bemutatja hogyan is jutottak el a hangsebességtől az űrbe ugrálásig.
  • JimKirk
    Igen! Erdekes volt amikor eloszor hallottam az eredeti radiozast, hogy mennyire "nyugodtak" voltak. Profik!
  • Lyobag
    Hollywood. kellett egy kis dramatizálás. azt se tudták fent, mi a baj, csak volt valami robbanás
  • JimKirk
    Kotelezo a 13, bar Lovell a valosagban sokkal nyugodtabb hangon jelentetette Hustonnak a veszhelyzetet, de ettol eltekintve oriasi film! A sorozat is nagyon jo!
  • Jeffjohnson
    :D
  • Lyobag
    nem lesz :D de kedvet adhat a tanulmányozásokhoz
  • Jeffjohnson
    Láttam őket de lehet meg kellene néznem újra, úgyis rég láttam. Meg így kicsit okosabban lehet jobb rálátásom lesz a technikai részekre :)
  • Lyobag
    ajánlott film, sorozat:

Apollo 13
    From the Earth to the Moon
  • Jeffjohnson
    Tegnap előtt sikerült bedokkolnom első alkalommal és már a hold is meglett tudom nem nagy szám de én az alap játékkal játszom modok nélkül és azt kell, hogy mondjam a holdra szállásnál a sikeres dokkolás sokkal nehezebb. Viszont nagyon érdekes ez a játék többet tudtam meg ez alatt a pár hét alatt az űrutazásról mint egész eddigi életemben (shame on me).
  • Jeffjohnson
    Én is pont erre gondoltam, hogy mennyivel jobbak és élvezetesebbek lettek volna a matek vagy fizika órák ha ilyesmivel foglalkoztunk volna. Csak sajnos a magyar oktatás nem a kreativitásról szól.
  • Lyobag
    elrontottad! nagyobbat kellett volna ütnöd :D
  • Daffit
    +1: TWR 1 fölött
  • Daffit
    Nem, nagyon is jó!
  • Ninju
    Tudom, rohadjak meg. :D

Bocsi, de annyira magas labda volt. :)
  • Daffit
    OFF
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Én ezt hívom KSP advanced-nek, csak "sajnos" ez real life. Az a rengeteg gravity assist, ezt megtervezni nem lehetett könnyű.

• Daffit
    Nem pontosan fordítottam az tény, de nem ez volt a lényeg :D Nagyon kíváncsi lennék az oktató módra, szívesen megnézném és reméljük MO-n is elterjed és kinevel pár aerbanautát, akarom mondani asztronautát.
  • MaskimXul
    Nagyon érdekes cikk, de az túlzás, hogy a NASA dolgozik a kiegészítőn. Ők csak megkérték a fejlesztőket, hogy promotálják az aszteroidán történő leszállás ötletét, mivel a NASA ezt szeretné 2025-ig megvalósítani.

A cikk szerint a NASA-val közösen dolgoznak egy letölthető küldetés csomagon. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a NASA adja az ötleteket, a SQUAD pedig megvalósítja azokat a játékon belül.

További érdekesség még, hogy elindították a KerbalEdu nevű kezdeményezést, aminek a célja a KSP oktató verziójának elkészítése iskolák számára, hogy a gyerekek játékon keresztül tanulhassanak.

Jó ötletnek tűnik, ha én anno általánosban fizikaórán Jeb kalandjait nézhettem (és játszhattam) volna a száraz matek helyett, jó eséllyel rakétafizikus lett volna belőlem :)
  • Daffit
    Most olvastam, hogy a NASA dolgozik egy kiegészítőn (DLC?), amiben egy aszteroidához kell eljutnunk, Kerbin körüli stabil pályára állni, majd leszállni rá.
    ITT a cikk.
  • Daffit
    Építsünk rakétát! Kíváncsi vagyok ki hogyan oldja meg.
    Legyen a deltaV 10000 (nem kell pontosnak lenni)
    2 osztály: stock part és mod
    Ki van benne? Esetleg más/több feltétel?
  • kamov
    Olyan 17340 m/s

Plusz egy második hajó ami a kerbalokat Tylo körüli pályára hozta és hazavitte.

• Daffit
    Nincs mit (kétszer volt a címben az sg.hu). Mennyi a total deltaV-je a rakétádnak?
  • kamov
    Kösz.
    Kétfős Tylo lander a Tech tree kimaxolása után.
  • Daffit
  • kamov
    Teszt.

• Lyobag
    a Minmus már csak ilyen. RCS is elég oda a leszálláshoz...
  • SötétBarom
    Meanwhile in space

Vicces, hogy a nagyon alacsony gravitáció miatt simán le tudtam fékezni a hordozórakétával :DDDD Elvileg a visszaút zökkenőmentes lesz. "What could possibly go wrong?" :DD
  • JimKirk
    Nem szarozol!
  • SötétBarom

• Lyobag
    ezt is tervezem. Jeb kicsit sokat kapna :D
  • mijki
    Találtam ezt a módot, szerintem jó pofa. :)
  • Lyobag
    nincs hír róla.

én meg most tervezek egy tucat modot felrakni, lesz ami lesz :D
  • mijki
    Van patchnote a 0.24-ről? Kíváncsi vagyok milyen újítások lesznek.
  • Daffit
    Csak mert csönd van itt... Én azért nyomom folyamatosan, néhány moddal sokkal érdekesebb lett a játék. És igen, jöhetne a 24.
  • Lyobag
    mért van olyan érzésem, hogy már mind a 0.24-et várjuk???
  • Ninju
    Van quicksave és quickload. Ha legközelebb ilyen van ments egyet és próbálkozhatsz nyugodtan.
  • JimKirk
    Dobj egy kepet a hajorol!
  • Lyobag
    gratula! nagyobb sikerélmény így, mint mechjebbel :P legközelebb mehetsz a Dunára! :D