5572
-
#2132 Akinek itt sikerult Everől hazajönnie, az mekkora űrhajot használt?
Eljutottam odáig, hogy van egy 100 tonnás gép 12500 dV-vel, de sehogy sem jön ki elég TWR (1-1.3 az 1.5-1.8 helyett), így rengeteg energiát vesztek a felszállás során a sűrű légkörben.
Lehetséges egyáltalán egy viszonylag könnyű hajoval felszállni tengerszintről, vagy tervezzek inkább valami ezer tonnás szörnyet? -
#2131 Első leszállással igen, de egyszer csináltam egy keringést, leszállás nélkül, akkor összeszedtem a különböző magasságokban az adatokat és innentől kezdve már csak a biomeket tudom összeszedni. -
Ninju #2130 Szia!
Van itt fent egy szép Kerbálos kép. Picit lejjebb találsz néhány hasznos infót. -
westwall #2129 sziasztok valaki aki ismeri a játékot tudna egy kezdőnek segíteni alapokat lb ismerem de örülnék neki ha valaki elmagyarázná előre is köszi -
Lyobag #2128 500? ha már eljutsz a Minmusig, akkor majdnem 1500-at tudsz összeszedni, orbitról, meg leszállásokból
én meg rájöttem egy nagy hibámra: a 0.23 során eddig soha nem raktam rádió adót a hajóimra. így rengeteg crew reportól lemaradtam... -
#2127 Most "nehezítettem" néhány moddal, de ha elérem azt a szintet, hogy le tudok szállni Minmusra, akkor onnantól arról szól az egész, hogy ugyanazt a hajót küldöm oda-vissza, különböző pontokon szállok le és szerzek átlagban 500 science pontot. Így lassan kimaxolok mindent :(
A mission controllert próbáltam, de valami bugba futottam, mert teljesítettem a küldetéseket, minden zöld volt, ennek ellenére nem adott egy fillért se. Ezen kívül a küldetések sem voltak valami látványosak. -
Lyobag #2126 megértelek. a 0.23 inkább optimalizálásról szólt, mint fejlesztésről. -
#2125 Mostanában keveset foglalkoztam KSP-vel. Az interplanetary küldetésem Eeloo-nál tart, de kevés volt az üzemanyag utánpótlás és pótolni kellene majd hazajutni. Ennyi kellene, hogy befejezzem az "egy hajóval az összes holdat" küldetést.
Mostanában inkább modokat próbálgatok, így nehezítve a karrier módot.
-
Lyobag #2124 illetve mániákusan hagyom el az eszközeimet: hagytam a Moho körül, egy az Elooo felett kering (az, ami a Drest is megjárta :D), úszik egy a Laythe óceánjában, na és egy a Bop irányítás nélküli műholdjává vált -
Lyobag #2123 a leszállóegység mk1 lesz. a hajtómű/visszatérő egység mk1-2. az összeállításokon még gondolkodok, mivel nem kell minden a Duna után. plusz két sci lab és goo elég is lesz, ha viszek magammel egy labot. meg sok-sok áramot :D -
Ninju #2122 Eve-ről felszállni respect. Ha más nem ezért érdemes.
A Duna leszállást én a 3 fős command poddal oldottam meg. A lander csak felesleges súly. :) -
#2121 Akkor két külön leszálló egységed lesz, hogy a 2 kerbalt hazahozd, vagy a MK1 lander can helyett valami nagyobbat raksz rá?
Vagy csak 2 command seat a leszálláshoz, aztán visszafelé dokkolsz egy másik egységgel, ami meg hazahozza őket?
Én még mindig az Eve küldetést tervezem, bár mióta megnéztem Scott Manly Eve or bust sorozatát, egy szimpla kerbal utaztatása valahogy nem tűnik túl nagy sikerélménynek :) -
Lyobag #2120 még mindig gondolkodok a Duna küldetésemen. a Sci lab, mint mondtam, túl nagy. de nem is kell hazahozni :D és cserébe újrahasznosíthatóak resznek a JR és Goo egységek, aminek hála összesen 2 egységet kéne vinnem. azt hiszem ez lesz a megoldás :D -
precise #2119 Köszi, akkor rá nézek újra. -
Lyobag #2118 plusz a modok adnak mission jelleget is :D -
Lyobag #2117 továbbra is sandbox jellegű az egész játék. a karrier mód bevezetésével nehezebb lett: nem férsz egyszerre hozzá minden alkatrészhez, külön kell kutakodni minden helyen, hogy újabb alkatrészeket érhessél el. és persze egyes helyekre érdemes többször is elmenni, mert így extra tudományos pontokhoz juthatsz.
továbbá a kérdés, mennyire régen vetted - a bolygók és holdak szempontjából.
mindenesetre rengeteg alkatrész és rengeteg lehetőség -
precise #2116 Sziasztok, én még a legelején vettem meg a játékot, azóta jó ideje hanyagoltam. Összetudná valaki foglalni, hogy most, hogy áll?
Vannak már missionok, vagy kampány? -
Ninju #2115 No gond. Ajánlom a többit is. :) -
#2114 Ok, köszi, észre se vettem -
Ninju #2113 Szia a fejlécben megtalálod. Lyobag leírása. -
#2112 Sziasztok, nemrég kezdtem én is játszani a programmal, sikerül egy ürállomást is feljuttatnom, és most ahoz szeretnék eljutni, de nem nagyon jön össze. Az ürhajót sikerült közel azonos pályára juttatni mint az állomást, de túl nagy távolságra vannak egymástól, hogy lehet közelebb jutni úgy hogy a pálya ne nagyon módosuljon?
[IMG][/IMG]
-
#2111 Ez igy helyes!:) -
Lyobag #2110 nem könnyű, csak tapasztalat. plusz én nem használok mechjebet, eddigi egyetlen könnyítő modom a Kerbal Alarm Clock. lehet, hogy keresek egy dokkolást elősegítő modot is (de nem fogja továbbra sem helyettem intézni a feladatot semmi :D ) -
#2109 Ja, úgy könnyű :)
Én most Eve-re tervezek egy küldetést, úgy tűnik érdekes kihívás lesz. -
Lyobag #2108 :D
csak súgok: egy bolygón és két holdon nem szálltam eddig le: az Eve és a Gilly, na meg a Tylo.
ami a lényeg: új irányelvek alapján történő tervezés és megvalósítás. -
#2107 Leszálláshoz nem nagyon kell üzemanyag, ha van elég ejtőernyőd. A legnagyobb landing strut simán kibír 7-9m/s-os leszállási sebességet.
Ha meg vissza is akarsz jönni, akkor Duna a felszállás + stabil orbithoz olyan 2km/s körüli dV kell, ha jól emlékszem.
Az ejtőernyőket meg vissza tudod csomagolni és újra felhasználni a Kerbinre való visszatérésnél.
Én ezzel szálltam le Dunára és utána vissza Kerbinre. Eléggé túl volt biztosítva, maradt még több mint 1km/s dV-m amit nem használtam fel, szóval simán vihetett volna még több tudományos kütyüt is.
Tetején a nagy dokkoló végül fölösleges volt, azon is tudtam volna spórolni. -
Lyobag #2106 és elkészült a Duna leszállóegységem! legalábbis főbb részleteiben :D reményeim szerint az Ike-ra is fel tudom használni, bár ahhoz még meg kell oldani az új Jr és a Goo csatolását.
a tervezés során baj volt, hogy nem tudtam dönteni: 2 vagy 3 pilont használjak. a 3 pilonosokkal jó tapasztalataim voltak, de a fő hajó két hajtóművel rendelkezik súlytakarékosságból. plusz eldöntöttem, hogy külön küldök ellátmányt, mert az üzemanyagból soha nem lehet elég :D
-
Lyobag #2105 javítok: Duna 5! magas orbit, alacsony orbit, magas légkör, alacsony légkör, felszín. vagy viszek egy labort és akkor kevesebb kéne. viszont súlyban ugyanannyi a labor, mint amit kevesebb egységgel spórolnék. plusz leszálláskor megszabadulhatnék a fölös egységektől és súlyoktól.
komoly dilemma :D -
Lyobag #2104 a Jool szondám elindult.
és most veszem észre, hogy nyílik egy Duna ablak 8 napon belül! azt hiszem Bill, Jeb és Bob hosszú útra indul, hogy eljussanak oda, ahová mindig elmerészkedtek :D
kezdhetek építeni egy közepes leszállóegységet, ami a fokozatának a felét otthagyja a Dunán. plusz egy kell egy adag Mystery Goo és Science Jr.
a mélyűrbe kell 1, az Ike-hoz 3, a Dunához 4. az alapműszerek maradnak. és a Jool szonda hasznos lesz így végül, mert az alapjaira építhetem a Duna missziót tudományos felszerelését :D
-
Lyobag #2103 oda zöld emberkékkel mennék :D -
Ninju #2102 Én a szondákat a Laythe küldetésnél vittem magammal. Így csak le kellett dobnom a légköri fékezés során. -
#2101 A Jeb-et nem csak arra lehet használni hogy megtervezze a manővert. Nekem pl állandóan nyitva vannak az info ablakok, folyamatosan látom a jármű súlyát, az aktuális delta V-t, hajtóművek teljesítményét, valós magasságot, sebességeket külön-külön, stb. Nem mindegy hogy mikor tervezek, neki kell esnem számolgatni hogy a hajtómű elég erős lesz-e és kb meddig fogja bírni üzemanyaggal, vagy mindez előttem van egy ablakban. Szóval, akár használja az ember a manőverekhez, akár csak az infokért telepíti, mindenképp hasznos kis kiegészítő. -
Lyobag #2100 konkrétan a Science Jr és a Mystery Goo csak egyszer használhatóak. így a magas és az alacsony légkör vizsgálatára mennek majd el. a hajtóműszekció még tervezés alatt áll... gondolkodtam, hogy nukleáris hajtóművet tegyek rá, de azokból 1 db nagyobb súlyt nyom, mint az egész szonda, így kicsi hajtóműveket fogok használni. -
Ninju #2099 Egész jó design. Nekem még elég volt mindenből egyet vinnem szerencsére. -
Lyobag #2098 persze a kép kimaradt :D
-
Lyobag #2097 íme a Jool szondám fő váza :D teszteltem a rádiós adatküldést, az aksik kb. 60% töltése marad meg, így mehet nyugodtan a légkörbe.
most már csak egy hajtóművet és egy adag ejtőernyőt kell elhelyezni rajta :D meg kijuttatni az űrbe :D -
Lyobag #2096 És Jeb hazaért, ismételten gazdagítva a Kerbin tudományos életét. és 18 nap múlva nyílik a Jool ablak, ideje összeállítani a tudományos eszközöket napelemek nélkül, rengeteg aksival, radioizotópos termoelektromoss generátorokkal... -
Lyobag #2095 és a Jebediah mentőhajó 15 km-rre Jebtől landolt. Jeb vállalta a kockázatos utat tarsolyában az összes kutatási eredménnyel, mint hogy extra üzemanyagot pazaroljon a mentőhajó - így Jeb előre be nem tervezett utat tehet a Mun északi pólusára egy kis kutatásért. -
Lyobag #2094 sokat akart a Kerman, de nem bírta a hajtóanyag...
Jebediah ottragadt a Munon, rengeteg friss tudományos eredménnyel. kezdhetem tervezni a Jebediah mentőakciót a Mun sarki kráterébe -
vemyke #2093 Sosem értettem a jab-et. Nem épp az a lényege a játéknak, h te irányítod a dolgokat?