5572
  • Daffit
    Mármint Mechjeb nélkül? Gratulálok!
  • SötétBarom
    Na, sikerült összehozni karrier módban az első holdraszállást! :DD Mechjeb nélkül elég összetett. Viszont a hajó annyira gecijól sikerült, hogy a leszállóegység a visszatéréskor még simán le tudott volna szállni az ejtőernyők nélkül. :))) Csak annyi science volt a fedélzeten, hogy inkább nem próbáltam rá.
  • Lyobag
    pláne a végső csattanó :D és a mechjeb jelenete is jó volt :D
  • Daffit
    Ez hihetetlenül jó volt! :D
  • Lyobag
    Zseniális kis filmecske! :D tisztára 2001 űrodüsszeia kerbalokkal :D

• MaskimXul
    Az EVA-s jetpackban is van még 500dV..
  • Daffit
    De, csak vissza is esel
  • SötétBarom
    218 deltaV-vel nem fogok felszállni a munról, ugye? :D
  • Daffit
    Valahogy eddig EZT nem vettem észre, az első posztban az összes értelmes mod fel van sorolva. Kipróbálok egy csomót, de nem hiszem, hogy bírja a gépem. (Nemsokára költözök haza és végre az asztali gépemen folytathatom )
  • Daffit
    Csak arra gondolok, hogy így létrehozol egy manover node-ot, amit addig módosítasz, míg az kiegyenlítődik és ha végrehajtasz, akkor pont 0 lesz a sebességed a felszín közelében, ezért nem kell "felesleges" üzemanyagot égetned a korrekciók miatt.
  • MaskimXul
    Találtam egy érdekes tippet itt.

"When landing on bodies with no atmosphere, whack a maneuver node at ground level and adjust it fully retrograde until the resultant is zero at ground level. Then you can suicide burn every time, and not have to worry about fuel wastage.
    "

Viszont nem értem teljesen, hogy ez hogy működik. Az "adjust it retrogade" az annyi, hogy retrogade irányban adok hozzá sebességet, vagy az egész manőver node-ot mozgatom retrogade irányba? A resultant az eredő erő, de ez ebben az esetben mire vonatkozik, és miért nulla?
    Meg miért nem kell aggódnom az üzemanyag pazarlás miatt?
  • Daffit
    Tegnap tettem egy próbát és sajnos a gépem nem bírta, folyamatosan leállt mert elfogyott a memória (pedig nem is raktam fel mindent). Texture reduction sem segített. Viszont vannak benne jó modok és megpróbálom a techtree-t is átvariálni, hátha ezzel elérek valamit.
  • Lyobag
    ez de durva!

• MaskimXul
    Közben találtam olyat, hogy kerbal alarm clock, pont erre volt szükségem. Megyek csinálok egy teát amíg várok a duna launch windowra :)
  • Lyobag
    tegyél valami eszközt a kilövőállásra vagy menj valami zászlóhoz és úgy gyorsíthatsz. de azt nem fogja az jelezni, hogy mennyi idő telt el a program kezdete óta
  • MaskimXul
    Hogy tudok időt gyorsítani úgy, hogy közben lássam a dátumot is?
    Eddig csak a tracking station képernyőn találtam meg, de ott meg nem lehet időt gyorsítani.
  • Lyobag
    meg tudlak érteni :D
  • Daffit
    Nekem csak egy dolog nem tetszik, a túlzott realizmus. Annyira kedvelem a Kerbál rendszert, hogy egyedül azt fogom kigyomlálni belőle, de ma teszek egy próbát.
  • Lyobag
    csak annyi cucc van benne, hogy mire rájönnék, hogy mi miért van, egy élet eltelne :D
  • Lyobag
    szimpatikusnak tűnik :D
  • Daffit
    Jelen pillanatban EZEN gondolkozom. Új tech-tree, rengeteg mod és a science is át van alakítva.
    Konkrétan egyszer sem maxoltam ki a 23-ban a science-t, keresem a különböző nehezítéseket.
  • Lyobag
    Konkrétan Scott nem darabonkénti, hanem általános, terület alapú kommunikációt használt. de a 0.22 óta én se használtam...
    plusz én is vagy 10 antennát rátettem :D
  • Daffit
    Pedig már néhányszor belinkeltem :D PL

Remote Tech-et használsz? A hét elején raktam fel és nem értek egy-két dolgot, nem találtam normális videót a kérdésemre. Fellőttem három műholdat geostationary magasságba, egymástól megfelelő távolságra. Két DTS antennát raktam rájuk és egymással csatlakoznak, de más űrhajóval nem. Nem igazán értem, hogy mit kellene beállítani, az active vessel funkció sem világos. Lehet több antenna kellene rá? Mintha Scott kettővel megoldotta volna. Nem találok egy normális részletes leírást vagy videót.
  • Lyobag
    ez a mod nagyon hiányzott eddig :D
  • Lyobag
    másik következtetés: eggyel több tartályt vittem, mint kellett volna. ha nincs ott, nem lett volna baj, így majdnem teli főtartállyal léptem be a Kerbin légkörébe :D
  • Lyobag
    hazaértem: eredmény: 6000 sci pont, plusz a hazarádiózott pontok (crew repot, eva reportok :D). továbbá megint maxolva lett a sci tree, úgyhogy most kereshetek új tervet :D
  • Lyobag
    a kép meg megint kimaradt :D

• Lyobag
    oppá, kimaradt a hajóm! :D így már csak a Duna körüli pályáról tudok képet adni, ahol megváltam az első és egyben utolsó eldobható üzemanyag tartalékomtól :D
  • Lyobag
    jó szokásomhoz híven leszálltam a Dunán. a kutatóeszközök nagy része ott is marad, dehát azokra nincs kapacitás :D
    most csak a hajóval kell találkozni és irány az Ike! :D
  • Lyobag
    ezért mondom a Jool rendszert. ott talán megéri, mivel több égitest van
  • Daffit
    Ezt mondom, csak 15%-ot ad ahhoz képest mintha csak rádión elküldenéd és újrahasznosíthatóvá teszi a science modulokat. Ezért nem éri meg használni a labort.
  • Lyobag
    ha a Jool rendszerbe megyek, majd meggondolom a használatát :D
  • MaskimXul
    De újrahasznosíthatod, ez a lényege. Csak előbb a meglévő kísérlet eredményét vagy ki kell venni, vagy elkuldeni.
  • Lyobag
    a bajom ott van, hogy azt hittem, újrahasznosíthatom a goo-t és a jr-t. de nem, így kihagyom a labort.

plusz ilyen fellövést se sikerült eddig csinálnom! :D a 30-100 km szeparáció a pályára állás előtt megszokott, de ennyi :D

• MaskimXul
    Elvégzed a kísérletet és az eredményt vagy elkuldöd rádion, vagy EVA során átrakod a command podba. Vagy ha lusta vagy, letöltesz egy modot amivel kísérletek eredményét simán át lehet kuldeni a hajo egyik részéből a másikba :)

Ha ez megvan, és van 2 kerbal a laborban, akkor jobklikk a laborra és clean experiments. Ez eltart egy rövid ideig és áramot használ, de az összes egyszer használhato tudományos modult (goo, jr.) "kitisztítja".

Nekem így ment, ha ez nálad nem működik akkor az valami bug lesz.

Lehet még a laborral az eredményeket feldolgozni is (process), de ez csak akkor érdekes, ha rádion akarod azokat elkuldeni. Így kapsz 15 százalékot a transmit value-hoz.
  • Lyobag
    működni működik, csak nem bírom újrahasználni a felszerelést...
  • MaskimXul
    Nekem működött a lab, csak kellett bele rakni 2 kerbalt.
    Viszont 3,5 tonna, annyi, mintha vinnél 10 darab Jr és 10 darab Goo egységet. Plusz a 2 kerbal, gondolom valami minimális súlyuk nekik is van.
  • Lyobag
    a sci lab nem működik. csak vihetek magammal pár tucat Jr és goo egységet. lehet, hogy mindegyiknek adok egy önálló irányítóegységet minimális napelemmel és RCS-sel, és önmaguk fognak csatlakoni a leszállóegységhez :P illetve leválni a jűrműről, amikor már feleslegesek :D
  • MaskimXul
    Nincs MJ, és tengerszintről kell felszállnom, de a landing geart is eldobom.
    TWR 1 fölött van, bár nem sokkal, és a VAB nézetben kerbal engineer szerint van több mint 12000 dV-m.
    Így el is érek 100km-es apoapsist, de teljes orbithoz még kéne vagy 1500 m/s dV, annyi hiányzik.
  • Daffit
    Lehetséges a felszállás, nekem egyszer sikerült összeállítanom egyet, ami három személyzettel tudott felszállni.
    Érdemes egyszemélyes űrhajót készíteni és minden felesleges súlyt leszedni. Meghajtásnak pedig aerospike-okat. 11e dV elégnek kell lennie, csak a TWR-t kell 1 fölött tartani. Ezzel a hajómmal fel tudtam szállni, de nagyon pontosan kellett a manővert megterveznem, kb 5-ből egyszer sikerült.
    Az ejtőernyőket is érdemes decouplerekre rakni, miután landoltál, azoktól is megszabadulni. Lehetőleg egy magas hegycsúcson landolni, ezzel is csökkentve a szükséges dV-t.