5572
-
#2332 Ha mindenhova le akar szállni és viszi a különleges leszállóegységeket, akkor sem fogja tudni megoldani üzemanyag utánpótlás nélkül. Vagy a Kethane mod segít vagy az a biomass mod, amit nem ismerek. De akkor nem is kell nagyon nagy hajó, egy max 10e dV-jű hajónak elégnek kell lennie. -
Lyobag #2331 teljesen igazat adok. kell egy univerzális egység, ami a négy nagy égitest kivételével mindenütt le és fel tud szállni, egy a Jool 2 nagy holdjához és egy az Eve-hez.
az üzemanyagot meg külön is lehet küldeni, egyben sajnos szenvedés - de a kihívás erről szólt :D -
#2330 Ha szeretnéd az összes holdat és bolygót bejárni, akkor inkább azt javaslom, hogy készítsd el a fő modulodat és külön az üzemanyag utánpótlást és külön a különlegese leszállóegységeket. Ha minden bolygóra le a akarsz szállni, akkor csak néhány bolygó esetében kell külön leszállóegységben gondolkoznod, a többit egyszerűbben is megoldhatod.
Ez ITT egy album, amikor egy hajóval bejártam az összes bolygót és a nagyobb gravitációjú holdak (pl. Laythe, Eve, Tylo) ki lettek hagyva. Jelen pillanatban Eeloo-ról kellene visszajutnom, de egy picivel elszámoltam magam és az odajuttatott utánpótlás kevés volt, még kellene egy kicsi.
Gondolom te nagyobban gondolkozol, de látható, hogy kicsiben is sok üzemanyagra volt szükség, pedig a súlyt minimalizáltam ahogy csak tudtam. EBBEN az albumban van a legnagyobb űrhajóm, amit másik bolygó köré juttattam (és vissza), itt a cél Jool összes holdjára való leszállás volt. A teljes rakéta 451 tonna volt.
Ha pedig űrállomáson gondolkozol egy másik bolygó körül, akkor azt is érdemesebb darabokban eljuttatni és ott összedokkoltatni.
Az utolsó tanácsom pedig, hogy az űrben könnyebb (célszerűbb?) húzni, mint tolni. -
#2329 -
tom36 #2328 Áááh már megint ez a nyomoronc telefonos szókiegészítős behelyetesítgetős cucc szórakozik velem
a zárojelben a hárommillió= bedokkolni (bár hogy hogy sikerült ezt beadnia helyette azt sosem fogom megérteni
a másikat meg meg ki lehet találni. -
tom36 #2327 Hasonlóra gondoltam mind amit maskimxul mutatott csak a portik egymóstol legyenek jóval Messzebb (jóval stabilabb, és könnyeb hárommillió) és nem muszály egyszerre csatlakozniuk csak lényeg hogy egymás felett legyenek és úgyis össze vonzák egymást
Amúgy maskimxul kössz a képe, sajna nem tudtam gép közelben lenni -
kamov #2326 A nagy doikkolókat és merevítéseket érdemes használni.
A maximális méretet a géped teljesítőképessége határolja be.
Az űrállomás meg poénnak jó, de utazásra nem.
-
#2325 Multiport docking vagy multiple docking ports.
De jó nehéz egy ilyet összedokkolni, mivel az öszes portnak pontosan egyszerre kell egymáshoz érnie, ha az egyik kicsit korábban csatlakozik mert a két hajó egymáshoz képest szöget zár be, akkor csak az az egy fog dokkolódni, a többi nem.
Más kérdés, hogy állomások nem utazásra valók, benne is van a nevében, hogy áll :)
De ha mindenképp utazgatni akarsz vele, akkor érdemes felrakni a quantum struts modot meg esetleg a kerbal joint reinforcements-et is.
-
westwall #2324 sejtem de mit akarsz mondani hogy nem egy vonalból legyen az állomás.
de képnek szerintem mindenki örülne mert nem hiszem hogy csak én szenvedek ezzel :(
Már végig olvastam az egész fórumot de nem nagyon olvastam erre vonatkozó megoldást :D
Megalomániás állomás projektet szeretnék amivel végig járhatok minden rendszert és minden holdat. A biomassa mod segítségével folyamatosan tudok termelni üzemanyagot csak nagy állomás lesz a végén :(
várom a képet :D -
tom36 #2323 állomásokat szállítani ?
azokat ahol összerakod azok ott is maradnak általában
de ha el akarod egybe juttatni valahova őket akkor érdemes a nagyméretű dokkoló portot használni vagy egyszerre 3-4 db normált és akkor a következő egységet amit rácsatolsz ugyanabban a 3-4 es elrendezésben elhejezett dokkoló portal csatolod rá és akkor az inbojgást ki lehet küszöbölni mer nem 1 pontban lessz a forgás hanem egyszerre több pontban lesz csatlakozva a következő egység és nem engedik egymást elmozdulni.
ha nem tudod hogy értem akkor szolj és megpróbálom képen bemutatni. -
westwall #2322 Nagy űrállomásokat hogyan lehet úgy össze rakni hogy azok ne kezdjenek el csavarodni imbolyogni amikor a kerbint akarom elhagyni ?
Mekkora állomásokat érdemes maximum építeni vagy szállítani ? -
Lyobag #2321 elég SAS esetén megoldható. illetve most, hogy a hajtóművek teljesítményét is lehet szabályozni, szintén tud segíteni. illetve van olyan mod, ami automatikusan szabályozza a teljesítményeket -
#2320 Mivel az összecsatolt szerelvény (vagy mi) nem szimmetrikus, ezért forgatónyomaték fog keletkezni a hajtóművek beindításakor. Konyhanyelven: irányíthatatlan. -
tom36 #2319 huhh
komplikált egy mód.
még az alap elemek közt is van nekem ojan ami azt se tudom h mire való, nemhogy egy ijet feltegyek. pedig jól néz ki csak az az extra megahajtás egy kicsit túlzásnak tűnik -
#2318 Nem nem lehet elhagyni vele az KO-ot, csak újra szeretném építeni, mert a gyermekhibák jöttek elő. :)
Most az Interstellar moddal szeretnék valamit alkotni, esetleg egy tutorial nincs valahol hogy mit-mihez-hogyan kell összerakni? -
tom36 #2317 miért ne lehetne vele elhagyni ?
csak rá kell csatolni a megfelelő toló szerkezetet
vagy ha a legalján is van dokkolási pont akkor még egyszerűbb, csak a forgás a macerás
vagy ami most hirtelen eszembejutott az még poén is lenne:
ted fel ezt a módot: link és egyszerűen megcsákjázod és vontatod magad után. :) -
#2316 Így:
-
#2315 Voyager Mk.I és Bee Mk.I in Kerbin Orbit
//Nem fogják elhagyni az orbitot, újra építem egy barátom javaslatai alapján, csak gondoltam én is megmutatom amim van :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://www.kephost.com/images4/2014/2/9/a1_2014_2_9_claelvqvuy.png -
westwall #2314 ez tényleg mükszik :D erre soha nem gondoltam volna bár nem szeretek semmit sem a ssd pakolni a rendszeren kívül.
Köszi :D -
tom36 #2313 3 lehetőség van:
- a játék mappája van rossz helyen (nekem csak a windows-os partíción működik móddal együtt)
- rossz helyre raktad fel
- nem rajtad múlik :)
nekem is sok gondot okozott a módoknak ez a hibája, de úgy tapasztaltam hogy a windows-os partíción nagyjából működnek, ha úgy se akkor felrakom a játékon bellül mind a 2 helyre a módot azt csak jó lesz elöbb utóbb
és végül a még midig nem müködő elemeket ki szoktam venni és nem zavar. -
westwall #2312 sziasztok valakit tudja hogy ha a biomassa mod miért fehér minden modulja ha felrakom ?Pedig nagy fantáziát látok benne :D
http://kerbalspaceport.com/renewable-bio-fuel-modules/ -
tom36 #2311 Thx
ránézek, hátha össze tudom hozni azt akkor kipróbálom, mer egy kissé reálisabb lenne. -
#2310 Ez a naprendszert alakítja a valós értékekhez. Ezt használja az ürge is. A rakéták mintha a kw rocketeryben vannak benne, de ebben nem vagyok biztos. Az adatokat elnézve ezzel a szerkezettel legalább kétszer lenne képes elhagyni az eredeti Kerbol rendszert, szóval ezeket együtt érdemes használni. -
tom36 #2309 üdv all
egy kérdés remélhetőleg több válasszal
most néztem ezt a videót videó és ojan adatok voltak benne, meg a kerbal is teljesen más volt
és a lényeg: nem tudjátok h miféle módokat használhatott vagy mi volt benne mer eléggé elüt az alaptól. -
#2308 Az ilyen videók és tom36 hajói is mindig megdöbbentenek, hogy miket lehet létrehozni ebben a játékban. Én nem vagyok ilyen kreatív és csak a "hagyományos" rakéta formákban tudok gondolkozni. -
tom36 #2307 Néztem már, de ez az amivel nem is próbálkoznék én !!!
650 elem mellett nekem nem futna ijen jól már.
amiket szoktam építeni hajókat azok is ennyiből szoktak nagyjából állni de egy szenvedés nemhogy még a légellenállással is számolnia keljen a gépnek. -
#2306 Ezt nézzétek meg. -
tom36 #2305 úgy 25 perc-nél kezdődik és másfél óránál van a vége -
tom36 #2304 Ha szar lenne a kedvetek csak nézzetek bele XD
link
de az első 5-10 perc csak zene vagy mi, 1 kicsit megtévesztő de jó lessz -
Ninju #2303 -
tom36 #2302 ez az 1 tankos megoldás nagyon durva
főleg az hogy hogyan összehozta a pályát (minimális módosításokkal mindig oda jutott ahova akart)
nálam ez úgy szokott leni hogy egy csomót megyek mire elérem a szükséges pályát -
Lyobag #2301 wtf???
rosszul ment be a link. még csak nem is ezt linkeltem, azt se tudom, mi ez!
elmegy valami a francba :D
videó újratöltve -
Lyobag #2300 konkrétan ebben a videóban :D
-
Lyobag #2299 igen, láttam - kb aznap, mikor kitette.
ő még összesen egy narancs tankkal is felszállt, elment a Dunára, landolt, majd leszállt az Ike-ra, landolt és hazarepült. -
#2298 Semmilyen adat vagy videó nem volt számára elérhető, csak a belső órájára támaszkodott és a hangokra.
-
tom36 #2297 hát kikapcsolt monitoral nem könnyű, de ha egy másik monitor is rá volt kötve akkor nem hiszem hogy nehéz lehet de sztem annélkül is megy csak el kel találni az irányt -
#2296 Láttad azt a videót, amiben kikapcsolt monitorral állt pályára? A KSP már az akaratának is engedelmeskedik :D -
Lyobag #2295 már megint Scott :D a Kerbal Space Program alfája és omegája, az Istene a Kerbol rendszernek. -
tom36 #2294 nemártana !!
mer jelenleg elég rossz a helyzet
hiába optimalizálták elvileg a 0.23 ban rendszert valahogy én nem vettem észre hogy változott volna bármi is
és nekem a lagg eléggé elveszi a kedvem, mer az egyszerű dolgoknál nem gond de ha alkotni akarok akkor megszenvedek vele már.
-
#2293 Scott Manley-nek volt egy videója, amiben beszélgetett az egyik fejlesztővel és mondta, hogy az új Unity motor talán jobb lesz a 64 bithez. Jelenleg tesztelik, én nagyon örülnék ha összejönne.