Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bgabor: az ionhajtómûveket általában extra kicsi súllyal használjuk. nagy az lsp-je, de kicsi a hajtóereje. számszerûsítve haramadakkora tolóereje van, mint a legkissebb rakétahajtómûveknek.
avagy fogalmazzunk úgy: egy játékmozdony motorjával is el lehet indítani egy vasúti szerelvényt, csak nagyon sokáig tart...
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Valószínûleg növelnem kell a hajtómûvek számát. Viszont jelen pillanatban csak 4 Kerbalnak van hely, nem 6-nak, ezt elfelejtettem.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Törés probléma nagyon egyszerû. Háromfajta szélességben vannak az ûrhajóalkatrészek, az atomic hajtómû csak közepesben van. Ha beteszem a legszélesebb modulokból kialakított, ûrbeli utazásra szánt fokozat alá az atomic hatómûvet akár egyedül, akár tri vagy quad kiszerelésben, akkor az indítóálványon nem bírja el a rakéta fejét és az letörik.
Fontos lenne mert ugye az atomik hajtómûnek messze a legjobb a hatásfoka az ûrbéli utazáshoz. (vacuum)
Nem teljesen értem a törés problémát. Képet tudsz berakni?
Jelenleg 160 tonnával számolok, ez az a súly amit el akarok juttatni Jool köré. Nagyjából a 1656-os hozzászólás képe és még egy univerzális leszállóegység. Kell úgy 4500 delta-V, 4 atom meghajtó mellett. Jelenlegi design-al 23000 üzemanyaggal lehet összeszedni 5500 delta-V -t, ha folyamatosan választom le a 2880-as tartályokat. A TWR pedig 0,1 vagyis egy örökkévalóságig fog tartani a gyorsítás.
Próbáltam nagy méretû jármûre felrakni az atomos hajtómûvet(ugye az közepes vastagságú), de mindig félbetörik a rakéta, még akkor is ha rendesen tri vagy quad couplerben rakom be.
csak a dokkolásokkal van pici bajom az orientációk miatt. de majd késõbb foglalkozok vele. új kép nincs, mert csak egy dokkoló átalakítóeszközt szereltem föl, amit valószínûleg szerelhetek is le. be kéne férnie a reoülõnek a tartályok közé... de majd amikor a repülõt viszem dokkolni, kitalálom 😄
A súly miatt nagyon aggódom és az instabilitás miatt. Körbeforgattam egyszer, nem volt gond, egyelõre.

Pedig az a 7500 üzemanyag jónak tûnik...

a hasznos terhet meg mindig az utolsó fokozatra dokkolóval rögzítem, azaz fogy belõle az üzemanyag, ha nem figyelek szétválasztáskor, akkor elfogy...
a nagy kilövõrakétám max súlyteljesítményét meg nem ismerem, lassan ki kéne próbálni, mit bír 😄
de lehet, hogy megérné a nagy jármûhöz egy kicsi, holdközi szállítójármû beiktatása, a hatalmas tartalékot meg valahol stabil pályára állítani
a Laythe landerem meg egy jet/rakéta meghajtású repülõ lesz.
és megállapítottam: elõször a Laythe köré éri meg pláyára állni, utána a Tylora átmenni. ez a kettõ viszi el a legtöbb üzemanyagot, plusz a Laythe esetén van lehetõség légfékezésre, ami rengeteg üzemanyagspórolást jelenthet.
a szondáimat meg valami hasonló magasságról fogom indítani, mert azoktól minél elõbb meg kell szabadulni... 18 tonna sok súly
Ráadásul nincs letesztelve se a Tylo se a Laythe lander, csak ott derül ki, hogy jó-e.
Ha megnyitjátok a képeket külön, akkor látszódni fognak. :S
Kilövéskor sajna elfelejtettem képet csinálni, de felszállás közben pótoltam. 😊
A felszállás nem volt gond, mert van egy rakétám amivel 90 tonna terhet orbitális pályára tudok állítani, az bõven elbírta. Nagy volt a csábítás, hogy a maradék üzemanyagot felhasználjam, de végül úgy döntöttem, hogy az nem illene bele a feladatba. Semmilyen modot nem használtam.
Történt egy kis baleset a holdraszállást követõen, a vitt rover (mivel egy kráterben szálltam le) elgurult! 2 km-t száguldott lefelé a lejtõn. Persze mire megállt a napelem letört róla, így az 5 km-es távot nem tudtam vele teljesíteni. Visszatérésnél meg szárazföldre érkeztem.
A nagyszerû konstrukciókért pedig grat mindenkinek!😊
Kérdés: Elég csak a lander elrendezésnek "hitelesnek" lennie, vagy az egész rakéta legyen olyan?