Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ami nem lenne baj, ha közben fel tudnám gyorsítani az idõt...

😄 furcsállottam is
bgabor: az ionhajtómûveket általában extra kicsi súllyal használjuk. nagy az lsp-je, de kicsi a hajtóereje. számszerûsítve haramadakkora tolóereje van, mint a legkissebb rakétahajtómûveknek.
avagy fogalmazzunk úgy: egy játékmozdony motorjával is el lehet indítani egy vasúti szerelvényt, csak nagyon sokáig tart...

Daffit
Bocs, az elsõ sor bgabor-nak szólt volna a törés problémára 😄

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Srácok, ha nem lehet idõgyorsítást csinálni ha rá van adva a tolóerõ a rakétára, akkor mi értelme van például az ion hajtómûveknek? Van olyan hajóm, amire négyet is tettem. A nap köré szeretném pályára állítani, és lehetséges is lenne velük a pályamódosítás, de 16 órán át kéne maxon járatni õket, és ugye ilyenkor nem mûködik az idõgyorsítás a ,. gombokkal.

szándékosan nem használtam. tesztelni kellett, hogy a talpak egyáltalán elbírják-e az egész súlyt... ha a Kerbinen elbírják, akkor a Tylon is, és csak ez számított

Daffit
Használj TT18-a Launch Stability Enchancer-t, így nem kell "talpra" állítani a rakétát indításkor.

Valószínûleg növelnem kell a hajtómûvek számát. Viszont jelen pillanatban csak 4 Kerbalnak van hely, nem 6-nak, ezt elfelejtettem.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

én 6 db nukleáris hajtómûvel tervezek. plusz talán 1-2 szállítórakétát felhasználok üresen

alakulgat a misszió. sikeresen dokkoltam az univerzális leszállóegységet. csak a súlyom megy egyre fölfele és még nincs ott minden üzemanyag, ami kellhet. és a leszállóegység konkrétan negyedéig van üzemanyaggal, de mire a hat tartályt felviszem, talán feltöltöm. plusz még fel kéne dobni az ûrrepülõt is 😄

Ja, értem már, az ûrben illeszted össze az ûrhajót, mert olyan nagy a tömege hogy nem lehetne egyben fölvinni az ûrbõl. Tiszta Star Trek. 😄

Törés probléma nagyon egyszerû. Háromfajta szélességben vannak az ûrhajóalkatrészek, az atomic hajtómû csak közepesben van. Ha beteszem a legszélesebb modulokból kialakított, ûrbeli utazásra szánt fokozat alá az atomic hatómûvet akár egyedül, akár tri vagy quad kiszerelésben, akkor az indítóálványon nem bírja el a rakéta fejét és az letörik.

Fontos lenne mert ugye az atomik hajtómûnek messze a legjobb a hatásfoka az ûrbéli utazáshoz. (vacuum)

Daffit
A négy darab nagy dokkolóra gondolsz? Ott még nincs semmi, oda kerülnek majd az üzemanyagtartályok és majd plusz meghajtók.
Nem teljesen értem a törés problémát. Képet tudsz berakni?

Jelenleg 160 tonnával számolok, ez az a súly amit el akarok juttatni Jool köré. Nagyjából a 1656-os hozzászólás képe és még egy univerzális leszállóegység. Kell úgy 4500 delta-V, 4 atom meghajtó mellett. Jelenlegi design-al 23000 üzemanyaggal lehet összeszedni 5500 delta-V -t, ha folyamatosan választom le a 2880-as tartályokat. A TWR pedig 0,1 vagyis egy örökkévalóságig fog tartani a gyorsítás.

konkrétan megnyomom a "G" billentyût, és akkor feláll a talpakra.

kinyitottam a leszállótalpakat a Launchpad-en... ha nem teszem meg, elõbb vagy utóbb eltörik a jármû a hajtómû súlya miatt

Azt hogy csinálod, hogy már az indítón kinyitott leszállótalpakon áll a cucc?

Azon négy konzolon valamiféle meghajtórendszer van?
Próbáltam nagy méretû jármûre felrakni az atomos hajtómûvet(ugye az közepes vastagságú), de mindig félbetörik a rakéta, még akkor is ha rendesen tri vagy quad couplerben rakom be.

most teszteltem a Tylo leszállóegységet save edittel 😄 mûködik, mind a Tyloról, majd a fõegységek leválasztása után a Vallról is megy a fel/leszállás.
mehet is az állomásra fel. 😄 csak ne lenne feltöltve 132 tonna. jelenleg a szállítóegység, az utaskabin és a többbi is ekkora súlyú...

én is épphogy elkezdtem feltölteni. a Tylo landerem még tesztelés alatt lenne, miután ott elvégezte dolgát, jelentõs fogyókúrába kezd, mivel jelenleg egy Mainsail hajtómûvel rendelkezik.
csak a dokkolásokkal van pici bajom az orientációk miatt. de majd késõbb foglalkozok vele. új kép nincs, mert csak egy dokkoló átalakítóeszközt szereltem föl, amit valószínûleg szerelhetek is le. be kéne férnie a reoülõnek a tartályok közé... de majd amikor a repülõt viszem dokkolni, kitalálom 😄

Daffit
Az állomás jelen pillanatban így áll. Leteszteltem a Tylo és a Laythe landereket, jónak tûnik (a Tylo landerrel savegame módosítással leszálltam 100km-es orbitról és vissza, szal' van benne elég kraft).
A súly miatt nagyon aggódom és az instabilitás miatt. Körbeforgattam egyszer, nem volt gond, egyelõre.

Daffit
Na jó, most lett elegem egy kicsit. Az egy dolog, hogy repülés közben felrobban, de az már nagyon zavart, hogy ha a földön állva begyorsítottam az idõbe, hogy szinkronba kerüljek az állomással és mikor visszalassítottam, mindig történt valami gebasz. Pedig atom stabil a hajó, ha nem gyorsítok, akkor simán pályára állítom. Aztán végül x-edik próbálkozásra sikerült, erre mi történik? 3 km-en belül voltam, amikor jelentkezett a bug, a target 20m/s-ról pillanatok alatt 1200-ra gyorsult és semmit nem tudtam csinálni csak feladatkezelõbõl lelõni a játékot (de azért a képet még lementette).
Pedig az a 7500 üzemanyag jónak tûnik...

valószínûleg bírná a mostani felszerelésem is minimális módosítással. a terhet. de mivel dokkoló rendszereket alkalmazok, ezért a határ két tartály. több esetén szétesik a dokkolórendszer kilövéskor

Ha kel elküldöm mailben az enyémet. Teher nélkül majdnem 2 tele sárga marad benne.
legalábbis a nagy rakétám hasznos teherként egy tele narancstankot tud orbitális pályára rakni. plusz marad belõle egy X200-32 tank tele a pályára állás végén, amit utántöltésekre szoktam felhasználni az ûrbéli szerelésekkor

konkrétan a szállítórakétámban volt még legalább 2000 egység, amikor elindítottam vissza a légkörbe. ezért mondom, hogy saját figyelmetlenség...
a hasznos terhet meg mindig az utolsó fokozatra dokkolóval rögzítem, azaz fogy belõle az üzemanyag, ha nem figyelek szétválasztáskor, akkor elfogy...

a nagy kilövõrakétám max súlyteljesítményét meg nem ismerem, lassan ki kéne próbálni, mit bír 😄

Én idõnként azzal trükközök, hogy kifogyasztom az üzemanyagot a hasznos teherbõl még felszállás elõtt. Aztán kerbin körül lehet tankolni. Így rengeteg súlyt meg lehet spórolni.
de ne használd fel a kihíváshoz. a feltétel az volt, hogy csak annyi üzemanyagot használhatsz fel, amennyit a Kerbin körül 200 km pályáról indítasz az elsõ és egyetlen hajóval.

Daffit
Igazság szerint van egy félig kész ûrállomáson Jool körül, tele üzemanyaggal...

különben ez a kihívás benne, hogy nem küldesz extra üzemanyagot külön jármûvel, mindennel magadnak kell kigazdálkodni odáig és vissza. 😄
de lehet, hogy megérné a nagy jármûhöz egy kicsi, holdközi szállítójármû beiktatása, a hatalmas tartalékot meg valahol stabil pályára állítani

a Tylo lander egyszerû: ha a Kerbinrõl fel tud szállni egy töltéssel, jó lesz 😄
a Laythe landerem meg egy jet/rakéta meghajtású repülõ lesz.
és megállapítottam: elõször a Laythe köré éri meg pláyára állni, utána a Tylora átmenni. ez a kettõ viszi el a legtöbb üzemanyagot, plusz a Laythe esetén van lehetõség légfékezésre, ami rengeteg üzemanyagspórolást jelenthet.
a szondáimat meg valami hasonló magasságról fogom indítani, mert azoktól minél elõbb meg kell szabadulni... 18 tonna sok súly

Daffit
Elkezdtem számolgatni és egyre nagyobb számok jönnek ki. Jelenleg - fejben - ott tartok, hogy elmegyek Jool-ra, valahol körpályán állok és nem marad elég üzemanyag a holdak közötti mozgásra. Tehát újra kellene tölteni, amit eleve magammal kell vinni, de az plusz súly.
Ráadásul nincs letesztelve se a Tylo se a Laythe lander, csak ott derül ki, hogy jó-e.

jelenleg tartok 91 tonnánál 4500 üzemanyaggal saját figyelmetlenségem miatt. most tervezem a Tylo leszállóegységet, de nem egyszerû: súly vagy meghajtás, meghajtás vagy súly. de ha a Kerbinrõl orbitális pályára tud állni, akkor már jó... lehet, hogy kisebben kéne gondolkodni? merjünk kicsik lenni 😄

Daffit
A mûholdakról meg is felejtkeztem. Most tartok 155 tonnánál, amihez kell 16.000 üzemanyag, hogy meglegyen a megfelelõ delta-V.

persze a kép kimaradt 😄

és a visszatérõkabin is bekerült a legénységgel 2/3-val együtt. csak felmerült egy apró probléma: a kabinnak nincs önálló áramellátása. tehát a leszállóegységgel együtt küldhetek napelemtáblákat, hogy valami adja a kakaót a hazaútra...

így néz ki egy tökéletes rajt dokkoláshoz:

Daffit
Jó lett. Tetszik, hogy mindenki másképp oldja meg.

Daffit
Jelenleg itt tartok, de szerintem nem lesz jó, van egy olyan érzésem, hogy valamit elrontottam a tervezésnél.

a PNG-re allergiás a motorja. ha JPEG-re átalakítod, megjelennek a képek

most jöttem rá egy tervezési hibára: a fõ leszállóegységemre két darab Clamp-O-Tron Docking Portot kell feszerelnem, különben nem bírom eljuttatni a Joolig. vagy pedig 2 üzemanyagratályt elcserélek a spéci leszállóegységre. komoly dilemma 😄

A képkezelõ monjon le!!!
Ha megnyitjátok a képeket külön, akkor látszódni fognak. :S
Na megcsináltam én is a holdraszállósdit. 😊

Kilövéskor sajna elfelejtettem képet csinálni, de felszállás közben pótoltam. 😊
A felszállás nem volt gond, mert van egy rakétám amivel 90 tonna terhet orbitális pályára tudok állítani, az bõven elbírta. Nagy volt a csábítás, hogy a maradék üzemanyagot felhasználjam, de végül úgy döntöttem, hogy az nem illene bele a feladatba. Semmilyen modot nem használtam.
Történt egy kis baleset a holdraszállást követõen, a vitt rover (mivel egy kráterben szálltam le) elgurult! 2 km-t száguldott lefelé a lejtõn. Persze mire megállt a napelem letört róla, így az 5 km-es távot nem tudtam vele teljesíteni. Visszatérésnél meg szárazföldre érkeztem.

tervezett hajtómûegységem. kicsit nagy lett, és erre menne még 7x2 X200-32 tartály, darabonkként két dokkolóporttal, plusz a visszatérõ utaskabinegység, és 2-3 leszállóegység. vagy legyen kettõ, az egyik a Laythe-ra egy jethajtómûves repcsi, míg a másik egy nagy és pár kicsi hajtómûvekkel rendelkezõ förmedvény lesz, ami a Tylot veszi célba...

és a meghajtás, illetve a szondák tervben készen vannak. csak a 3 leszállóegység, a hazatérõ egység és a rengeteg üzemanyag van hátra. lehet, hogy tízegynéhány kilövés lesz, míg indulásra alkalmas állapotba jutok. meg szaggatni fogok, mint õrület

a fene az egyedi szondaépítésbe! kicsit sokáig fog tartani, mivel kb. a tudományos részlegek lesznek azonosoak. kivéve a Jool légköri szondáé, ezért az energiaellátás más-más lesz az egy darab különc miatt 😄

na, én elkezdem a saját kihívásomhoz tartozó jármûegyüttes létrehozását 😛

elérhetõ, most hirtelen nem tudom fejbõl, hogy pontosan hol, de benne van. az biztos, hogy az alsó ágon valahol. az egyik antennája a legalsó ág legvégén van 1000science-ért. de sokkal hamarabb elérhetõ a többi.
Daffit
Biztos, hogy elérhetõ karrier módban? Mintha azt olvastam volna, hogy ezt még nem oldották meg.

Fulcrum11
A ScanSat honnan elérhetõ a fejlesztési fában? én a 300pontos fejlesztéseknél tartok, de nem tudom egyiket sem használni...
A nagyszerû konstrukciókért pedig grat mindenkinek!😊

Daffit
A lényeg, hogy te hogyan oldod meg.

#1589 a leírás, hogy mit kéne teljesíteni.

Na az Apollo-hoz csatlakozom.
Kérdés: Elég csak a lander elrendezésnek "hitelesnek" lennie, vagy az egész rakéta legyen olyan?
Hát az ilyen elmegy a francba 😄 Nekem még egy rendes hordozóm sincs, Õ meg ilyet alkot más bolygóra... <#beka3>