5572
-
Lyobag #2452 akkor találtál egy bugot! vagy csak még senki nem gondolt arra, hogy ütköztetni kéne tárgyakat nagy sebességgel :D -
tom36 #2451 sajna az idő lassítót nem tudtam üzembe helyezni (nem akart előjönni az ablak), de kipróbáltam a moon körül 1000m/s es ütközéssel és, találtam egy apró bugot
amikor a kisméretü rakéta nézőpontjából nézem akor minden esetben teljes a siker
viszont amikor a célpontra átváltok és onna nézem akkor egyszerűen csak áthalad rajta a szembejövő tárgy
lényegélben az az oka valszinüleg, hogy amig a kis darabszámu rakétával megyek addig a kisebb lagg miatt le tudja szimulálni az ütközést (de itt is a repeszek nagy része áthalad rajta), és ijenkor a gép nem számol a nagyobbik elemszámu objektummal akkora mértékben igy a lagg kisebb
míg a másik esetben alapból a lagg nagyobb és utána még 1 picit ráad a rakéta amikor megközelíti így már egyszerűen csak átugorja a pillanatot
ojan mind egy lövöldözős játékban a diavetítés -
tom36 #2450 jahh sajna nem irtak hozzá időpontot, de elvileg már csak 1-2-3 hét mer már csak tesztelgetik
meg elvileg ha jól értelmeztem a szöveget akkor a .24 tartalmazni is fogja ezt az aszteroidás részt
amúgy próbálkoztam az ellentétes pályán mozgó célzással, de sok próba után biztosra akartam menni mer nem tudtam hogy miért nem találom el és belenyúltam a save file ba és átírtam a pályályukat azonosra, de utána is sok próba után is csak 1 szer volt sikeres (akkor ojan lett a tábla mind a szita, de nem tudtam megnézni mer a gép valamiért nem engedte)
aztán utána is sokszor egyértelműen áthaladtam rajta, de semmi nem történt
most megpróbálom idő lassítással is, de ez a küldi valahogy nem kivitelezhető a túl ngy sebesség különbség miatt mer a gép nem tudja lekezelni. -
Lyobag #2449 elvileg a "DLC" hamarosan jön ki. lehet ez pár hét, de 1-2 hónap is. kár, hogy dátumot nem írtak :D -
tom36 #2448 újabb hírek a 0.24 , ARM "DLC" (0.23.10) -ről
link , angolul nem tudok így google fordítóval olvastam el, de érdemes végolvasni. -
Lyobag #2447 ezért nehéz feladat. de a kérdéses időlassító mod elvileg ez, 1-2 hete láttam :P -
tom36 #2446 nahh próbálkoztam, aztán tesztként körkörös szőnyegbombázást is bevetettem, de itt a sebességgel lessz szerintem a gond mer egyszerüen nem akarnak betalálni.
amúgy csak érdekességként próbáld ki és mond el mit láttál a szembejövőből :D
2 db 97x97 méter szélleségü táblát raktam fel az égre, de miután nem volt türelmem összekapcsolni őket mer valami eszméletlen lomhák és szerencsétlenek ezér egymás után jönnek 40-50 km lemaradással már.
nahh a lényeg hogy mind a 2-t megközelítem 500-2000 m között (nem lehet leolvasni a gyorsasága miatt),de hiába próbálom valahogy vagy átmegy rajta vagy mellette megy el.
amúgy az egész egy villanás csak
nincs véletlenül valami idő lassító módszer ? -
Lyobag #2445 100 km-es orbiton kb ekkora a sebesség. csak azt elérni, hogy ütközzenek, a bonyolult manőver :D -
tom36 #2444 igy megoldható
a sebesség miatt lehet h gondok lesznek de majd kiderül
mer amikor lödözni szoktam a céltáblámra akkor ha kisméretű rakétát küldök neki akkor egyszerűen csak át szokott menni rajta (90%-ban), és hogy ez a tömege vagy a sebessége miatt van, vagy mi miatt azt nem tudom -
#2443 Tiszta gravitáció..:) -
Lyobag #2442 konkrétan minden szabad. a lényeg annyi, hogy az állomás iránya 90, míg a rakéta iránya 270 fok legyen. így az ütközéskor kb 4000 m/s sebességgel fog megtörténni. és ne legyen legénység, azért ne ölj meg egy kerbalt se :D
továbbá az állomásod a lehetőleg álljon 2-300 vagy több alkatrészből, hogy legyen szép adag űrszemét :D -
tom36 #2441 mególdódott bár lett méni veszteségem
egy videót néztem meg ami aszittem hogy arról fog szólni de, ahoz elég volt hogy a quakesave az eszembe jusson és így vissza tudtam menni egy korábbi állapotra (sajnos nem mai mentés volt igy a bombázót meg az elötte lévő projektet elvesztettem. -
tom36 #2440 nehhhh
én most adom fel
elkezdtem megcsinálni az űrbázist alapját és mikor kiléptem a hangárból hogy a másikba átmenjek akkor gondolt egyet és ki írta hogy hiányzik valami elem vagy nem is tudom mi volt (aszittem hogy csak egy kis bug) és mind leokéztam majd kiderült hogy az összes eszközt bázist alkotást (mindent kivéve 1 db űrszemetet)
és volt közte ojan is aminek csak az összerakása úgy hogy az elemek ott voltak úgy is egy koplett napom ráment.
nem tudja valaki hogy hol lehet megnézni azt hogy a játék könyvtárában a save-n bellül hol lehet megnézni azt hogy mik vannak az űrben, mer hátha csak nem tudja öket betölteni valami miatt (hiányzik valamijen elem...) -
tom36 #2439 őőőh
ez egy kicsit részlet szegény!
elöbb utóbb csak összejönne, de a rakétát honnan indítsam, mijen távról, irányíthatom is a rakétát vagy se...., lehet benne SAS modul ? ...
mijen magasságban legyen a célpont, mekkora lehet... -
Lyobag #2438 akkor tessék, itt egy kihívás neked:
építs fel egy űrállomást, aztán találd el egy ellentétes irányú orbitális pályán haladó lövedékkel. :D -
tom36 #2437 békés célú űrprogram ? :D
legszívesebben űrcsatákat csinálnék de önmagam ellen nem szórakoztató
bár tény, hogy addig jó amíg a valóságban békés célú, de itt meg harcászati célokra használom a kreativitásom ha unatkozok mostanság
majd ha a NASA unatkozik akkor mi lessz ? XD -
Lyobag #2436 elismerésem!
én nem építek bombázót, mivel hiszek a békés célő űrprogramban :D nekem a kihívás a többi bolygó meglátogatása volt -
tom36 #2435 Még mindig nem vettem rá magam, hogy építsek valami komolyat (az Eiffel tornyot tervezgetem), de egy akkora szerencsém volt hogy ezt azért megosztom:
építettem egy nagyméretű bombázót amire elég sok mindent rá lehet aggatni és sok szőnyegbombázás után építettem hozzá egy "precíz" stabil irányított (irányítható is) szárnyas rakétát
nahh és a lényeg hogy második próbálkozásnál kilőttem belőle 2 darabot tesztelésre majd a maradék 2-ből poénból egyet kilőttem a céltáblának használt építményem felé és 30-40 méterrel ment fölé a rakéta, a lényeg, hogy ezt közel vízszintes pályán indítottam 5-600m es magasságból, és a komoly az egészben az hogy ezt 10-11 km-es távolság között lőttem ki
az utolsót 4-5 km-ről indítottam de hogy legyen egy találat ott belenyúltam a végén
némi adat a rakétáról: hatótávolsága 12-13km (amíg ki nem fogy), el van látva egy alap irányítórendszerrel és egy SAS modullal + némi energia.
kilövés után egy kismértékű szögváltozás után stabilan tartja az egyenes autómatán
némi kép: bombázó
és a többi a bloldali céltáblát szoktam mindenféle szerkezetekkel juggatni amikor unatkozok, a kisméretű szárnyas pedig a félautomata rakéta amiből 4 db van a bombázó alatt (de kb. 6 fér el)
remélem elérhetőek a képek mer nem publikus beállítással lettek felrakva asszem.
amúgy más is szokott ijen célba lövöldözgetős, bombázós témával szórakozni ? -
Lyobag #2434 ja, a konzolokra könnyebb fejleszteni, mert egy fajta, egységes hardverre kell előkészíteni a programot. míg pc esetében kétmillió különbözőre.
de azért vicces, mert a legújabb konzolgeneráció kijövetelekor erősebb szokott lenni, mint a PC-k. de a PC 1-2 év alatt le is hagyja a konzolokat teljesítményben - csak győzze az ember fizetni az alkatrészeket. -
#2433 Ha van elég áramod, akkor más nem kell. Én néha az antennát szoktam lehagyni :-D . Ha felraktad a remotech modot, akkor kell ügyelni a kapcsolatra, de ezzel mod-al még Kerbint sem tudod elhagyni, ha nincs rendesen kiépítve a hálózat.
A gépigényről pedig annyit, hogy a Unity motor nem támogatja a több magot, ezen a Squad csapata nem tud segíteni, csak ha saját motort készítenének. Egyelőre a motor készítője halgat arról, mikor lesz bevezetve, miközben a ps vagy xbox-hoz készített motorjuk már évek óta támogatja. Szerintem van valami titkos paktum a háttérben. -
Lyobag #2432 majd 1.0-nál meglátjuk pár év múlva :D -
tom36 #2431 Az a gond hogy nem egy Jool rendszert bejáró expedíciót akarnék csinálni hanem pl. egy méretes űrbázist vagy más nagy alkotásokat (az hogy bejárjam a naprendszert az már nem annyira foglalkoztat)
amúgy tudom hogy egy kis csapat készíti és ezért becsülöm is őket hogy egy ijen játékot összehoztak
én csak azt mondtam hogy én annak örülnék ha még jobban bírná a nagy darabszámot meg persze minden új dolog jól jön, de persze ez elég sok munkával jár. -
wednes #2430 Áram bőven volt. Már jártam rosszul vele előző esetekben, arra figyeltem. -
#2429 LoL, aki a codon "nőtt fel", az már vastagon nem tini.. -
#2428 Vagy nincs elég áram... -
wednes #2427 Sikeresen leszállt egy szondám a Dunán. Végeztem méréseket, de az eredményeket nem igazán tudta hazaküldeni az antennával.
Jobb lenne az eredmény ha orbitális pályán keringene fent is egy szonda antennával? Egyáltalán számít ez a játékban? Mert ugye eddig csak nyomtam a kutatást és a küldést.
Még az is lehet, hogy a Duna átellenes oldalán landoltam, ami nem is a Kerbin felé nézett...nem figyeltem..úgy gondoltam ennek nincs jelentősége. -
Lyobag #2426 olyan előfordulhat. általában 500 elemből egy full extrás, a Jool rendszerben mindenhol leszálló expedíciót is létre lehet hozni. de komolyan, vegyük figyelembe, hogy még fejlesztés alatt álló program, amit egy kis létszámú csapat készít. -
tom36 #2425 hát nem tudom kinek mennyire vált be a 0.22 mer nálam alig változott valamit
elötte kb 500 elemnél volt ojan mind most 600 környékén, lényegében nekem ne hozott nagy változás akadásban
és az a gond ha valami tényleg komojabbat akarok akkor az az 5-600 elem az elég kevés -
Lyobag #2424 ne szídd a COD-ot! igen is jó játék volt! és az is már vagy 10 éves! :D
tom36:
a motort most optimalizálták! a 0.22-ben feleannyi alkatrésznél elkezdett szaggatni a játék, mint most -
tom36 #2423 Hát még mennyi dolog van amit meg lehetne még csinálni, 1000+(2-1) ötlet csak idő kell hozzá
de szerintem a legnagyobb lökést az adná a játéknak ha a gépigényességét tudnák csökkenteni nagymértékben, (pl ha több magot is ki tudna használni, és kevesebb memóriát enne, mer jelentek elég nagy korlátot jelent az hogy nem lehet egy nagyobb űrállomást építeni, vagy bármi mást ami sok elemből van, mer leszívja a gépet (de ez elvileg némiképp orvosolva lesz most) -
#2422 Azt is hozzátenném, hogy szerintem nagyon sok lelkes rajongó van, akik nagyon jó modokat készítenek és így nagyon változatossá és élvezhetővé teszik a játékot. -
#2421 Szerintem már így is a mai idők egyik legjobb játéka. Persze nem a CODon felnőtt tiniké :) bocsánat az általánosításért. -
tom36 #2420 Rengeteg mindent meg akarnak még csinálni, kevés emberrel lassan megy
már csak ha azt nézed hogy mijen hiányosságok vannak a játékban (pénz, még nem működő alkatrészek... meg még amik nincsenek is benne + most hogy a NASA egyik szervezete is érdeklődik meg segít így még több lesz)
de elvileg valahol van egy leirás (viszonyítási alap) hogy mit akarnak nagyjából megcsinálni -
wednes #2419 Igaz, egyre jobban épül, szépül a játék. Még, jó, hogy én ennyire későn kapcsolódtam be, mert így elég tartalom van már most is. Bár kíváncsi leszek még mit akarnak kihozni belőle. -
Ninju #2418 Igazából benne lesz majd az a feature, csak még nem készült el. Nincsenek lemodellezve a belső terek. -
wednes #2417 ohh, köszi.
Érdekes az üzemanyag át tud menni a lakó részeken keresztül, de a "lakók" nem. -
Ninju #2416 Csak moddal.
Anélkül marad az EVA. -
wednes #2415 Hali.
A Dokkolás után a kerbalok hogyan tudnak átmenni, átbújni a másik járműre? Belül...
-
Tauri #2414 jópofa :) -
Lyobag #2413 ezt a csalást!!! :D