Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Daffit
Akkor esetleg próbáld meg a Kerbalspaceprogram.com-on keresztül. Ott fizethetsz PayPal-on keresztül is, nem kell létrehoznod fiókot. Csak megadod a kártya adatokat amit kér és kb ennyi.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

mijki
Na aki multizni szeretne az itt megtalál minket. 😊
Server IP: B9.thekerbalnetwork.com ; port: 3002

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Megnéztem a steamet... hát hiányoznak a régi szép idõk... Banki átutalás aztán helló szia... Akkor ez így nem fog menni. Kicsit maradi vagyok de nekem ezek a netes fizetések elég kínaiak...
van dombornyomott bankkártyád?
a jelenlegi USD és Euro árfolyamokat és az akciókat nézve ma a Steam-en nyerõ megvásárolni (cirka 5000 HUF). a steam meg segít végig a vásárlás során magyar nyelven. mondjuk amikor én vettem, a steam-et elkerültem, mert akkor vagy 1500 ft-tal drágább volt, mint fejlesztõk honlapján. igen, nem mindegy, hogy 27 USD vagy 27 Euro...

Ha valaki tudna segíteni nekem a játék megvásárlásában (igen, eljutottam végre idáig), akkor jelezze már. Sajnos az ilyen netes vásárlások nem az erõsségem. Nagyon hálás lennék. Esetleg ha van magyar értékesítõje, az még jobb lenne.
mijki
Szóval, aki délután jönne egy kis multizásra itt vannak az infók.

Szóval ajánlatos egy tiszta KSP 0.22, mert beleturkálhat a játékba.
Erre menjen fel a KMP.
Azt hiszem még mindig csak az alap alkatrészekkel mûködik a multi.

Szerintem majd keresünk egy üres KMP szervert(ip-t majd adok) és azon fogunk hülyéskedni. 😊

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Na sikerült megszereznem a narancssárga tartályokat. Most már nagyiparban nyomhatom a robbantásokat 😄
Igen eddig ezt értem. De ha túl sok a súly, akkor miért tudok vele repülni? Ez a része nem egészen világos. Gyenge a kapcsolódás ahhoz, hogy megtartsa egy helyben, de ahhoz elég erõs, hogy fel bírja emelni.
Daffit
Próbáld meg alátámasztani, mint lógatni. Ha túl sok súly lóg egy kapcsolódási ponton, akkor azt nem bírja, ezért szokott szétesni.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Na ez a másik, amit nem értek. Össze van rakva a hajó, repül is minden. De ha ilyen állványra teszem, akkor meg szétesik, mint ha nem lenne összerögzítve sehol... Egyre kevésbé értem a játék mûködési elvét...
van, mikor perceket, sõt, napokat kibír a kilövõálláson, néha pillanatokat se. használj sok-sok TT18-A Launch Stability Enhancer-t

Na jó kezdek mérges lenni... Próbáltam újra kilõni ugyanazt a szonda+hordozórendszert, amivel az Eve-re is eljutottam. Semmit se változtattam rajta, még egy rajztût se tettem rá vagy vettem le róla. Kiteszem a kilövõ állásra, space és bumm... szétesik az egész és felrobban. Miért mûködött tegnap és miért esik szét ma?
konkrétan jelenleg az egész aerodinamika egy vicc.

Daffit
Nem, ezek jelen pillanatban csak dizájn elemek. Késõbb talán lesz értelme. Egyébként gratula a sikeres EVE landoláshoz.

Vannak ezek a kúpok, amiket a rakéta tetejére lehet tenni aerodinamika javításra. Érdemes használni õket? Nyerek velük annyi sebességet, amit a tömegük miatt vesztek?
mijki
Gratula! 😊

Ja igen jól látjátok nincs rajta visszatérõ egység, de az nem is volt cél. Antenna van, napelem van, szóval mennek haza ezerrel az adatok. Sajnos még csak 3 tudományos cuccosom van: trutyi, labor és hõmérõ. De úgy hiszem ezekbõl is kapok majd bõven pontokat 😊
Valami gond van a játékkal... Elsõre sikerült csinálnom egy olyan szondát+szállítót, ami sikeresen elsõre eljutott az Eve-re és le is szállt épségben. Azt hiszem ez eddigi KSP pályafutásom legsikeresebb küldetése. 😄
mijki
Akkor majd egyeztetek pontosabban ismivel és akkor leírok majd mindent. 😊

asztali pc, így VGA van rendesen, egy HD6700 szériájú kártya 1 GB RAM-mal, plusz 4 GB DDR2 RAM. a kártya konkrét típusát a doboza nélkül meg már nem tudom. pár év vacak diákmunka benne van a gépben

Daffit
Írd le mit kell tenni és lehet benézek.

mijki
Vasárnapra tervezünk egy kis multit haverral, ha valaki gondolja szerintem nyugodtan csatlakozhat majd hozzánk. Mondjuk lehetne építeni egy ûrállomást együtt.

Vasárnap majd több infót tudok mondani.

Daffit
Egy i5-ös laptopon játszok, de intel grafikával és az sem bírja. Az a baj, hogy még nem támogatja a több magot csak a HT-t, vagyis max 1 rendes és egy virtuális magot használ ki. Az e7400-ban pedig nincs HT, de nem olyan gyenge az a proci.

javítok: még sincs meghúzva! akkor majd meghúzom 3-400 MHz-el, azt meglássuk, jobb lesz-e. de nem sokat ér az ilyen sajnos.

konkrétan elfogyott a gépem fizikai tartaléka. hiába van felhúzva a proci, ide már kevés a core 2 duo e7400. i7 vagy jobb kéne, de péz nuku. kéne már egy munka...

Daffit
Jó neked 😄 én már többnyire térkép üzemmódban dokkolok, mert úgy kevésbé szaggat. Ilyenkor is van segítségem a lazer docking képernyõ által.

kezdek átmenni diavetítésbe 😞

a Laythe egységem feltankolva. bár a Jet hajtómûveknek nem töltök után üzemanyagot, a kilövés során ígyis csak 30 egységet használtak el a 150 egységbõl. így csökkentem a súlyt 😄

jahh akkor ezért nem tudtam más légkörrel rendelkezõ bogyón használni
mer aszt hittem, hogy elég ha van valami légkör.

thx
két bolygón van csak oxigén: Laythe és Kerbin

Oxigén
jahh vagy úgy
de akkor ebbõl adódik egy kérdésem: más légkörrel rendelkezõ bolygókon is lehet használni sugárhajtómûvet ? mer eddig valamiért nekem sosem ment vagy valamire még szükség lenne hozzá, mer alapban hajtómü + üzemanyag + légbeömlõ, szivó.
a 6 személyt azért mondtam, hogy 8 órákat dolgozzanak váltott mûszakban. elméletben, gyakorlatilag soha nem szedjük ki õket a kabinjaikból 😄
a tudományos apparátusra azt mondanám, legyen teljes. de ez a te döntésed.
a visszatérés szintén a te döntésed. ahogy én állok, úgy néz ki, hogy egy kabinban vissza tud jönni mindenki 😄

a manõverezésrõl: érdemes a Jool rendszerbe való belépéskor egybõl a Laythe-t megcélozni, ha jó pozícióban van. így kevesebb üzemanyaggal megoldható, mint a Jool körüli pályáról átállni a Laythe pályájára. a fly by se rossz ötlet, végtére is megspórolhatod az egész szerkezet fékezését és gyorsítását.
nekem még valahogy be kéne venni a tervbe az Eeloo hajómat is a rendszerbe, de kéne neki két dokkoló átalakító, mert jelenleg nem tudom csatolni a rendszerhez. az intézhetné el gazdaságosan a pályára juttatást, majd a visszajuttatást a fõ hajóhoz.

a Laythe-rõl van szó. annak a légköre 55 km, tengerszinten 81 kPa

Daffit
Most a hasznos teher 133 tonna, erre jön még a harmadik leszállóegység, amit sikerült 2 tonnával csökkentenem, így pont 150 tonna az összsúly + mûholdak.
Kérdéseim:
- teljes tudományos apparátus kötelezõ? Elég a Science Jr vagy a Mystery Goo is kell? Az egyik helyettesíti a másikat, nem gondolkoztam mindkettõben.
- Min 6 személy: na ez lehet csak 5 lesz, de még gondolkozok hogyan tudnám megoldani
- Mûholdakra valami kikötés? Jelen pillanatban ki tudnám hozni <1,5 tonnából mindet, de csak két antennát raktam rá és kész.
- Kerbin-re való visszatérés: elég ha Kerbin körpályára térek vissza és a lejuttatást külön oldom meg, vagy azt is egyben?

A manõvereken gondolkozom, hogyan lehetne több üzemanyagot megspórolni. Jool légterében fékezni, hogy Laythe magasságába kerüljek, majd ott leszállni. Aztán irány Tylo. A két külön leszállóegységgel lb 80 tonnával csökkenne a súly. Aztán Jool körüli pályára állni, valahol Vall és Tylo esetleg Tylo és Bop között, onnan indítva a három kis gravitációjú holdakra a leszállást, mivel a harmadik leszállóegység 5000 deltaV-vel rendelkezik, így sokkal gazdaságosabb is lehetne.
Azon is gondolkoztam, hogy a nagy egységgel nem állok sem Tylo, sem Laythe körüli pályára, hanem kialakítok egy "fly by"-t,csak áthaladva a gravitációs vonzásán. Ekkor leválnék a speciális és a harmadik leszállóegységgel amit fékezésre használnék.

attól függ hogy hogyan használod mer még 25-30000 méteren is lehet használni meg felette csak kicsi teljesítmény mellett és több (sok) beömlõ nyílással

én minden rakétámnál használom ezt és így legalább 10-15000 m ig majdhogynem ingyen tolóerõm van
10000 méterig jó esetben. utána lehet ledobni.

Daffit
Sugárhajtómûnek van értelme, mert kevesebbet nyom és az oxigén jelenléte miatt lehet is használni. Nálam a Laythe egység 31 tonna jelenleg.

tök jó: kilöttem a Laythe egységet. végül mégse repülõs cucc lesz, profi repülõépítési képességeim miatt 😄 konkrétan repülõ téglákat tudok létrehozni. viszont használok sugárhajtómûvet. és most gondoltam bele: van értelme azt a nagy tankot használni? az FL-T100 is elég lenne, és feleannyit nyom, mint a nagy tank. a sugárhajtómûnek meg. sõt, minek sugárhajtómû? szép és jó, de egy rakéta többet ér. át kell gondolni 😄

130 tonna a leszállóegység tele üzemanyaggal. kb 20 tonna a szondák összsúlya és hajtóanyaga. a legénységi kabinok és a hajtómûvek szintén 20 tonna. és még hol a rengeteg felszerelendõ üzemanyag 😄

Daffit
A hasznos teher talán 160t, de azt még nem tudom.

Daffit
Ez most 300, de ugye van rajta "felesleg". A vége úgy 500 körül lesz szerintem.

a diavetítés ismerõs. hány tonna összsúlynál tartasz?

Daffit
Ja és a közelebbi nagy tartály végén lévõ kis hajó csak a rakományok ûrben való pozicionálásához kell. Azzal helyezem a megfelelõ helyre a tartályokat, így nem kell rcs-t raknom rájuk, csak néhány fúvókát.

Daffit
OK, kezdek átváltani diavetítésbe. A kép közelebbi részén lévõ kettõs nagy tartályokból lesz még 3, amibõl kettõn lesz meghajtó. A kép távolabbi részén lévõ nagy tartályok elhibázott tervezés, de van bennük üzemanyag, ezért még nem távolítottam el.

nem lesz. én is gyakran használom ezeket. egyszerûen eltûnnek olyankor

A merevítõ rudakkal szabad kapcsolni egymáshoz a leválasztásasra váró egységeket és az ûrhajót? Nem lesz gond a leválasztáskor?

Köszönöm, erre voltam kíváncsi, egy idõgyorsításra ami mûködõ hajtómûvekkel is lehetséges.

Daffit
Fizikai gyorsítás lehetséges az +, és . gombokkal, de hidd el még így is sokáig tart.