5572
-
Lyobag #2492 a spaceplane-t csak két bolygón tudnád használni: a Kerbinen és a Laythe-n. az utóbbi nagyobb kihívás, pláne, mert a hold nagyja tenger. plusz olyan helyen leszállni rajta, hogy látszódjon a Jool is - pláne, mert a Laythe mindig ugyanazon oldalát mutatja a Jool felé :D -
#2491 Kíváncsi vagyok, hogy ebben a formában le tudnám-e tenni egy darabban őket :DD
-
#2490 Remek. Azóta sikerült rádokkolnom egy 2x akkor SSTO-t, meg egy leszálló egységet. Így kivláó FPS-t produkál a szerkezettől a játék :DD Kérdés már csak az, hova a pékbe megyek ezzel az egésszel.. Ha lehet vele mozogni egyáltalán..
-
Lyobag #2489 szerintem használt 1-2 modot, pl. a Kerbal Engineer-t . de remélem a manouver node-hoz nem hasznát modot, jó lenne végre látni, hogy milyen pályán megy majd a hajó a célpont égitest körül.
mindenesetre levonhatjuk a videójából a tanulságot:
ha aszteroidát akarunk mozgatni, sok üzemanyag és pár tucat nukleáris hajtómű nem árt. bár a kérdés, hogy egy mainsail hány nukleárisat válthat ki üzemanyag hatékonyság szempontjából -
#2488 Ma sikerült végre pályára állítani egy single-stage sugárhajtómű alapú gépet :) Mindezt tudtam még azzal tetézni, hogy be is dokkolt a 100km-en keringő újratöltő állomásomra. :))
-
voros12 #2487 https://www.youtube.com/watch?v=SdF-ftRnt50
Valaki meg tudja mondani, hogy ebben a videóban teljesen mod nélkül játszik? Mert pl amit rátesz a hajóra és kijön egy ablak, és ott ír adatokat, az is mod nélkül lesz/van benne a játékba? -
Lyobag #2486 Scott bemutatja az Asteroid Redirect Mission új alkatrészeit és pár módosítását :D
és érdekes kihívást adott ki, amit pár órán át lehet csinálni:
csak ionhajtóművel orbitra állni a KSC-ből felszállva!
-
Lyobag #2485 a kérdés csak az, hogy mikor?
na meg azért az ion hajtómű ilyen erősítése durva, erősebbé válik, mint a legkisebb folyékony üzemanyagos hajtóművek... -
Ninju #2484 Bakker! Letett egy aszteroidát a Kerbinre!!!! O.o -
#2483 -
#2482 Egy jó kis újdonság, hogy a manuver node létrehozásakor van mód arra, hogy mikor akarod végrehajtani, azaz hány kör múlva. Így látod azt, ha nem most hajtod végre, hanem egy, vagy kettő vagy sokkal később, akkor hogyan alakul a pályád. Ráadásul ha létrehozod a node-ot, akkor nem felejti el és a mission control-ban is látható marad. A node-ok törlése is egyszerűbb lesz.
Lesz néhány új egység és pár régit is változtattak, az ion hajtóművek erősebbek lettek, az PB-ION 2 kN lett, 0,5 helyett.
Lesz jó pár aszteroida amire lehet vadászni. Nagyon jónak tűnik. -
#2481 Nézzétek! Most megy egy próba az aszteroida elkapásáról. -
Ninju #2480 Szép munka. -
tom36 #2479 nem használtam
én függőlegesen gyorsultam és ojan 40-45000 m-en választottam le (addig tudtam üzemeltetni és elértem az 1300-1400 at aszem de már nem tudom
és az az előnye ennek hogy utánna nem kell irányt váltani hogy eltávolodj hanem egészen a mon pályájáig növeled a pályád és ott gyorsítasz egy picit és máris nem esel vissza a légkörbe (sokkal takarékosabb), és ha máshova mentem volna akkor meg a hold-al még meghúzatom magam és máris irány a végtelen
a szárnyakra visszatérve csak azért vannak ott mer az volt a legkönyebb és széles eszköz amire rá tudtam rakni a légbeszívókat. (nem volt semijen stabilizáló ... hatása, mer függőleges iránynál a teljes szimetria mellett a SAS gond nélkül irányban tartja) -
Lyobag #2478 hát igen, én először vertikálisan gyorsítottam. 15-20 km magasságban felgyorsítottam 1500 m/s sebességre, kb ott váltott át a rapier hajtómű.
de akkor te nem használtad ki a szárnyak adta lehetőséget a vertikális gyorsításra? -
tom36 #2477 igazából más elven nem is lehet összehozni ha kevés üzemanyaggal akarunk kijutni
viszont amiben én eltértem az az volt, hogy mig te gondolom vízszintes irányban gyorsultál fel amennyire csak lehetett addig én a legkisebb súj mellett függőlegessen gyorsultam amíg bírta, és igy egy SAS modul gond nélkül irányban tartja, utánna meg a leghatékonyabb kis tömegű eszközök segítségével tovább
ha tévedek abban, hogy hogy is keveredtél ki a légkörből akkor sorry -
Lyobag #2476 ez se rossz. látom az én nyomvonalamon indultál el :D
elfelejtettem, hogy kerék nélkül is lehet (3 alkatrész, plusz egy hajtómű is elég lett volna a leszálló fokozatba, akkor már ugyanannyi, mint neked) - de mivel nem volt nagy méretű SAS rendszerem, így az aerodinamikának kellett dolgoznia sokat.
-
tom36 #2475 teljes üzemanyag fogyasztás 252
darabszám 18
és a nagyobbik hiba ot van az egészben hogy az alsó üzemanyag tartályt ugy kapcsoltam le hogy volt még benne 30-31 egységnyi liquid üzemanyag. -
tom36 #2474 hát hogy is mondja
próbálkoztam vele, de erre nem számítottam :D (sok próba után rájöttem hogy ez is működőképes és még lehetne finomítani mer voltak hibák)
[IMG][/IMG] [IMG][/IMG] -
Lyobag #2473 a kihívásban az üzemanyag szerepelt, nem a költség, így persze, hogy a "legdrágább" hajtóművet használtam - ami viszont egy-két extra alkatrész hozzáadásával újrafelhasználhatóvá válik :D
ha csak rakéta lett volna, akkor 2x vagy 3x annyi üzemanyag kellett volna a Kerbint körüli orbitális pályához -
Tauri #2472 Szerintem ha költséggel számolsz nem pedig üzemanyag illetve darabszám azzal pontosabban meg lehet határozni az adott egység költségeit.
Pl: hajtóművek, folyékony és szilárd hajtóanyag teljesen más áron vannak. ha a carrier mód gyári értékeket nézem.
Rockomax solid fuel vs liquid üzemanyag+hajtómű+esetleges üzemanyag vezetékek és leválasztó modulok
Én is játszok mi az a minimális költség amivel el tudok jutni adott helyre de nagyon nehéz, nem egyszer kellett már mentőakció a kint ragadt Kerberekért
-
Lyobag #2471 átszámolva összesen 403.87 liter üzemanyagot fogyasztottam el (folyékony üzemanyag és oxidáló) - ami súlyban kifejezve 2019.35 kg nem számolva az ötszöri lezuhanást a jármű építése és tesztelése közben :D
úgyhogy a következő próbálkozó ezt döntheti meg :D -
Lyobag #2470 hát az oxidáló fogyasztást nyugodtan számolhatjuk 192.43 egységnek. nem néztem, hogy a repülőfokozat leválásakor mennyi volt még belőle, de indulás előtt leszívtam egy adagot előre, hogy súlyt spórolhassak :D
de az folyékony üzemanyagból összességben 211.44 egységet fogyasztottam el. -
tom36 #2469 teljes üzemanyag fogyasztásra gondoltam (liquid és oxigén egybe)
meg a másik hogy ez 2 különálló küldiként kérdeztem hogy voltak e ijenek, de elég jól megoldottad egybe is :D
majd ma én is neki esek azt kiderül h mit tudok összehozni, de akkor már egybe csinálom a 2-t én is -
Lyobag #2468 a kihívásod teljesítettem. összesen 22 alkatrészt használtam fel, 225 egységnyi induló üzemanyaggal, amiből leszálláskor maradt 13.56 egységnyi.
-
tom36 #2467 a videót látam már de nem pont erre gondoltam
inkább arra hogy versenyként ki tud eljutni a moon-ra a legkevesebb üzemanyag felhasználásával (1 kép az induláskori mennyiségről és egy a végén) xeon-t nem lehet használni se monopropellantot, és kerbál-t se szabad vini
lényegében az induláskori üzemanyag mennyiség-ből levonódik a megérkezéskori és annyi lesz a teljes fogyasztás
és annyi tartájt használsz amenyit akarsz meg elemet is (csak az üzemanyag számít)
vagy a másik hogy a lehető legkevesebb elem felhasználásával juss el pl. a moon-ra. -
Lyobag #2466 valami olyanra gondoltál, mint pl. egy narancssárga tankkal felszállni, elmenni és leszállni a Dunára, illetve az Ike-ra és hazajönni onnan?
akkor nézd meg ezt :D
-
tom36 #2465 volt már ojan küldi, hogy juss el mondjuk a moon-ra a legkevesebb üzemanyag felhasználásával ?
vagy a legkevesebb darabszám felhasználásával ? -
tom36 #2464 Hy
azt hogy nem adja össz e azt úgy érted, hogy kutatgatsz majd amikor visszalépsz a központba akkor nem irja hogy megkaptad volna ?
vagy amikor befejezed a repkedést akkor ki irja hogy menyit szedtél össze és azt nem adja hozzá a többihez ?
(ha antennával küldöd el akkor töredékét kapod csak meg de gyors, vagy visszarepülsz a kerbal-ra és akkor mind megkapod amit begyűjtöttél) -
Lyobag #2463 bocsi :D
írás közben elfelejtettem, kinek is írok, a második fele tom36-nak szólt volna :D -
bgabor #2462 Ne nekem mond, én hat éve kizárólag angol nyelven és angol felirattal nézek filmet vagy sorozatot (kutya se kíváncsi a gyatra minőségű magyar ferdítésre). Nyelvizsgám is van, és Scott Manley tanított pályára állni meg a holdra menni. :D -
kylwog #2461 Szevasztok!
A ksp-ben szembekerültem egy problémával karrirer módban, nem adja össze a kutatási pontjaimat, nem tudtok erre valami megoldást? A válaszokat előre is köszönöm. -
Lyobag #2460 téves. itthon (Kecskemét) minden a mercihez kapcsolódó munkához a németet erőltetik - és mint tudjuk az informatika nyelve angol. konkrétan minden álláshirdetéshez a környéken a németet preferálják. legalábbis a nagy cégek. a kicsik nem annyira :P
az angolt ráadásul könnyű is tanulni - nem azért, mert könnyű nyelv. egyszerűen hatalmas mennyiségű anyaghoz jutsz hozzá a neten. nézz sorozatokat - először felirat nélkül, utána angol felirattal, majd jöhet a magyar felirat. így tudod növelni a nyelvhasználatodat. a beszédet nem oldja meg, de legalább a nyelvértési készségedet növeli.
de akár Scott Manley KSP videóit és nézheted. ő elég szépen, érthetően beszél, hadarás nélkül :P
-
tom36 #2459 mindig is angolul tanultam, meg most is tanulgatom, de annyira nem tudok még hogy értelmezni tudja.
sajna a diplomámat se kaptam meg emiatt, de az felmentéssel meg lesz oldva remélhetőleg a jövő héten. -
bgabor #2458 Akkor kezd el sürgősen tanulni mert így 2014ben sehol sem lehet meglenni nélküle, és ez csak súlyosbodni fog. -
Ninju #2457 Én nem tudtam korán reggel értelmezni amit írtál. :)
Bocsi -
Lyobag #2456 végtére is az ARM úgymond 0.23.10 lesz :D -
tom36 #2455 én is így értettem csak a kiírás lett nehezen érthető
amúgy szerintem én megvárom a 0.24 -et azt az ugyis tartalmazni fogja elvileg, és ott már tényleg optimalizáltabb lesz.
de majd kiderül amikor megtudom hogy pontosan mit is tartalmaz. -
Ninju #2454 Az ARM egy külön update-ként fog megjelenni, nem a 0.24 részeként. A 0.24 még arrébb van sajna. -
tom36 #2453 ez igazából nem mondható bug-nak egyszerűen csak a lagg miatt van.