5572
-
Lyobag #2292 mecha! kell! :D -
Ninju #2291 O.o -
#2290 Ez bolond :D -
tom36 #2289 új videó a facen :link
durva egy konstrukció -
Lyobag #2288 de a hajtóműforgatás se kell. ejtőernyőket beszerzel, gyorsgombra berakod őket és így a leszállással se kell tökölni - max utána újrarakni őket.
de a jelenlegi konstrukciódat is ki tudod juttatni, csak sok rakéta kell - néhányat én a jelenlegi hajtóműveid alá helyeznék el decouplerekkel -
Lyobag #2287 valami kiegészítő rakétahajtóművet nem árt szerelned rá - ha másért nem is, le kell hoznod orbitról. és az se hátrány, ha a kerbaljaidat vissza tudod hozni.
a légköri különbség annyit jelent, hogy ami a Kerbinen nyomás 10000 méteren van, az a Laythén lehet, hogy 5000 méteren.
de lehet, hogy jobban megérné neked egy spaceplane létrehozása ebből a szempontból. felszállsz vele, majd a magas légkörben (15-20000 méteren)felgyorsítasz 1000-1500 m/s sebességre, onnantól meg rakétahajtóművel elhagynád az orbitális pályát. esetleg beszerzel 1-2 modot, amiknek a segítségével a hajtóművet a súlyközéppontban el tudod forgatni és lebegő módra átállni (mint pl. a Harrier) -
#2286 Az, hogy nem áll pályára tiszta sor. De a hasán a tömegközéppontnál van egy dock ;DD
Viszont ez a légkörsűrűség különbség nem annyira bíztató.. Azért használtam a sugárhajtóművet, mert baromi sokáig lehet vele hülyülni, mire elfogy az üzemanyag.. Lehet, hogy építek egy kisebb rakétameghajtású ketyerét control seattel.. -
Lyobag #2285 kár, hogy nappali képet nem raktál róla.
mindenesetre önnön erejéből ez a jármű soha nem fog orbitális pályára állni. R.A.P.I.E.R. hajtóművekkel is csak talán. plusz a használt hajtóműveid a magasabb légrétegekben nem működnek - ami a Laythe esetében számítana - bár a légkör ott a tengerszint magasságban csak 81 kPa a Kerbin 101 kPa-jával szemben. -
Ninju #2284 Nem az a cél, hogy a játékos állíthassa a merevséget, hanem, hogy a készítők. Régi bug, hogy a 3 és 4 felé szétosztó adapterek nem biztosítanak merev csatlakozást, csak az egyik irányban. Ha leteszteled, akkor láthatod, hogy a rakéta képes elhajlani akár 90 fokban is. Ezt állíthatják mostantól a készítők. Rugalmas csatlakozásra most hirtelen nem jut eszembe semmi, de lehet, hogy az üzemanyagcsövek ilyenek lehetnek. -
#2283 Hogy legyen a Laythe-n egy közlekedő eszköz! :D -
Lyobag #2282 egy tipikus légköri járműnek tűnik. használható a Kerbinen és a Laythe-n, de saját erőből nem fog orbitra állni. minek akarod fellőni? -
#2281 Szerintetek ezt a verdát fel lehetne lőni valahogy pályára?
-
tom36 #2280 Az elemek kapcsolódásának stabilitását mondjuk nem tudom hogy oldják meg hogy könyen állítható legyen az építés során, meg azt se értem minek kell ojan kapcsolat hogy nem stabil
mer az hogy mozgékonyabb annak nem tudom hol lehet hasznát venni, max a leszállótalpaknál hogy ne törjenek le hanem rugalmasabbak tudjanak lenni.
mondjuk inkább annak örülnék még ha betennének vagy 20-30 új elemet vagy többet mer az alap módban elég gyér a készlet. -
Ninju #2279 Köszi az infót!
Van benne 1-2 fontos hír!
-Elkezdődik implementálni a karrier módot, különböző random küldikkel.
-A Unity update-nek köszönhetően átdolgozzák az alkatrészek közötti kapcsolatot. Így aminek szilárdnak kell lennie, az szilárd lesz, aminek meg flexibilisnek, az lazább lesz.(!!)
Jó eséllyel ez sokat dob majd a nagyobb rakéták stabilitásán. -
#2278 Jeb új 15.000m/s-os verdája :DDDD
-
tom36 #2277 újabb hírek, bár sokat nem fogtam fel belőle de jól hangzik.
link -
#2276 Király gépeket építesz! -
tom36 #2275 korábbi küldi teljesítve
már csak haza kéne reppennem, de mivel itt jobban néz ki azt a részét kihagyom, amúgy a leszálláshoz az üzemanyag kb 1/10 része fogyott csak el
bár nem volt kivel versenyezni, de meglett
jahh és tanulság: nagytömegü szerkezettel könnyebb a landolás mer az oldalirányú mozgás nehezebben jön létre.
[IMG][/IMG] -
tom36 #2274 Megoldódott a hajtómű probléma és szerencsémre csak egy aprócska baki volt amit nem vettem észre (a teljesítmény le volt 0-ára húzva), úgyhogy ismét úton vagyok a minmus-ra hogy leszálljak. -
tom36 #2273 Thx
Végpróbáltam mindent de sajna nem akar indulni, ojan mind a jet-ek nél amikor nem kap levegőt
De majd holnap megoldom valahogy -
Ninju #2272 Ez nagyon beteg! :)
Manuálisan nem tudod bekapcsolni azt a hajtóművet? -
tom36 #2271 újra megépült a tattja és már sikerült vele pályára állnom(a repülési idő a lagg miatt 50 perc lett 80 km magas körpályához) induló elem 890 db, 1050t melett
végül megmaradt belőlle 620 elem és 130t
sajna nem vihettem magammal a 2 kicsi vadászgépet amik a hangárban lettek volna, mer csökkentenem kelett a darabszámon és a tömegen
amúgy most hogy tesztelni akartam sajna jött a bibi (a hátulsó atom hajtómü valamiért nem mükszik, üzemanyagot megkapja de nem indul be )
felületesen tudtam megcsinálni csak, de lett amijen lett
kép1
kép2
és egy régebbi nagy projektem: régi -
Lyobag #2270 ez a pech.
és egy újabb durva kihívás ötlet, ami elvileg megvalósítható:
induló helyzet:
két hajó, egyik a Minmus felszínén, a másik alacsony orbiton.
a feladat:
eva során jetpack-kal felszállni, orbitra állni és beszállni az orbiton lévő hajóba
haladó szint:
nem lehet váltani a Kerbalunkról a hajóra, illetve a hajó nem végezhet manővert
-
#2269 Jól néz ki. Úgy alakult, hogy felmondtam a cégnél és három hétig BP-n leszek és a laptopot le kell adnom, nem fogom tudni építeni a hajóimat :( -
Ninju #2268 Az kemény! :D -
Ninju #2267 Elméletileg autosave-ben elmenti az autolsó hajót launch előtt. -
Lyobag #2266 screenshot nem készült? :D -
Lyobag #2265 nagyon. egyszer át is pördült, de szerencsére sikerült stabilizálni. -
tom36 #2264 ááááh
most fogok meghülyülni
reggel 9 óta csináltam egy halyót (stargate-ból az odyssey-t) és most amikor ki akartam próbálni hogy van e rajta ojan ami lifeg vagy gyenge, sajna megesett amire nem számítottam: nem bírta betölteni és kifagyott
mentés persze még csak akkorról van amikor a hátsó részének jó része hiányzott
erre a halyóra gondolok: odysses
képes volt a kerbalon is felszállni vízszintesen és le is szállt
az oldalsó hangárokban meg 1-1 kis vadászgép volt -
Ninju #2263 Mennyire volt instabil kilövéskor? -
Lyobag #2262 plusz a Kethane mod miatt a szállítóhajó a Minmus körül kutatást fog végezni Kethane után :D üssünk két legyet egy csapásra :D -
Lyobag #2261 tegnap beszéltük a gazdaságos kutatást :D
íme a megoldásom a nem újrafelhasználható modulokkal, még Kerbin körüli pályán. bár utólag rájöttem, mit felejtettem el a szondákról: az aksikat. sötétben nem kéne leszállni :D
-
Lyobag #2260 amikor kijön a 0.24, biztos megnő. de sajnos a legnagyobb magyar játékos portálok se nagyon írnak a KSP-ről -
#2259 Próbálom valahogy feldobni az aktivitást. Szerettem volna motivációt adni az embereknek és inkább a megvaalósítás érdekel, mint a feladat nehézsége. Én tényleg próbálkozom -
Lyobag #2258 ez meleg helyzet volt!
deadly reentry mellett egy rossz fokozatbeállítás miatt majdnem elvesztettem Jebet és sok-sok sci pontot. 20000 méteren 1500 m/s sebesség fölött vestélyes dolog kinyitni az ernyőket. majdnem elégtek... -
Lyobag #2257 dehogy vagy hülye hozzá.
különben is, a mechjeb szempontjából két tábor van: aki akarja használni és aki nem akarja használni. -
tom36 #2256 mondjuk igen, kezdőknek tényleg nincs semmi
aki meg gyakorlott az már úgyis megoldja előbb utóbb, már csak az a kérdés hogy mennyire kreatív meg milyen módok vannak használva (mer pl én semmit nem használok mégis megcsinálom, van aki meg machjeb-et tudja használni és úgy megy (én hülye vagyok a machjeb-hez))
de versenytársak nélkül nem jó
amúgy tényleg csak néhány aktív tag van itt (én is csak nézegetem a fórumot rendszeresen és ha van valami pl. most akkor írok csak) -
Lyobag #2255 de tessék, kezdőknek való kihívás, én már megcsináltam egyszer: leszállni Munon, zászlót tűzni, felszállni, leszállni Minmuson, zászló, majd felszállni és haza.
a leszállás sorrendje tetszőleges (én a Minmus-Mun sorrendet javasolnám, mert a Munnál történő landoláskor a kisebb súly jól jöhet) -
Lyobag #2254 lehetetlen. itt vagyunk kb. hárman vagy négyen aktívak, akik majdnem bárhol le tudunk szállni és felszállni, illetve visszatérni.
én egyedül az Eve-re nem szálltam le illetve fel. a Tylora is kis szerkesztéssel szálltam le és fel (odaszerkesztettem magam egy alacsony orbitra, hogy teszteljem a leszállóegységemet) -
#2253 Ha kitalálunk egy olyan feladatot, amit mindenki meg tud oldani és lesz legalább 4-5 jelentkező, akkor felajánlok egy Kerbálos bögrét vagy EZT. Úgyis akarok magamnak rendelni, így egyel többet rendelek.