Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A repcsit te tervezted?
Megmutatnád világosban is? 😊
Laythe

Jól néz ki az új hajtómû. Reméljük használható is lesz. Na meg persze reméljük az optimalizáció téren is történt elõrelépés.
Daffit
Tegnap már csak a képeket raktam be, de mit is lehet látni rajtuk.
Az elsõ képen többet is, elõször az alkatrészek között a science lab-ot. Másodsorban a tervezõben az ablakot, ahol látható, hogyan állítható különbözõ tulajdonság. Ami érdekes volt, a negyedik képen lehet látni, hogy nem teljesen központos a szerkezet, de az egyik meghajtó tolóerejének megváltoztatásával egyensúlyba hozta a thrust-weight pontokat (rózsaszín és sárga gömbök)
Második és harmadik képen egy új meghajtót lehet látni. Ennek az a tulajdonsága, hogy kétféle üzemmódban mûködik, egyrészt, mint egy repülõ hajtómû, amikor kell neki egy levegõ beömlõ, majd zárt rendszerként, amikor rakéta üzemanyagot használ. A két képen lehet látni, hogy más a kiáramló láng színe is. Természetesen ezt manuálisan és automatikusan is lehet állítani.
Az utolsó képen a science lab méretét és arányát lehet látni, különösen nem beszéltek róla, nem tudom, hogy van-e belsõ nézet.
Mutattak példát a kerbálok új viselkedésére a felületekkel szemben, de nem volt túl látványos.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Daffit

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Nah végre rájöttem hogy kell jeb nélkül pályát tervezni,ezzel Eve rendszer pipa😄

Végül Gilly
Daffit
Nézem a Kerbalkont és néhány újdonság az új .23-ból. Eddig láttam egy új egngine-t, nem tudom, hogy rakétához vagy repülõhöz való. A tervezõ modul egy kicsit át lett alakítva, az alkatrészek máshogy jelennek meg ha föléjük tartjuk az egeret és jobb kattintásra lehet elõhozni a technikai adatokat. Az UI-t átdolgozták, nekem annyira nem tetszik.

Daffit
Interplanetary Mission - frissítés
Leszálltam Dunára, majd vissza az ûrállomásra után tölteni, majd irány Dres. Közben útjára indítottam egy utántöltõ modult, amit majd Jool körül fogok használni, a Dres töltõmodullal pedig pályára álltam. A fõmodullal megérkeztem Dres köré, leszállta, csináltam pár képet és csatlakoztam az üzemanyag utánpótláshoz és végül elindultam Jool felé.

figyelem a steamet várom a frissítést! 😄

http://sims3.co.cc

én már meg is vettem, 3725ft volt 😉
de siessetek, mert csak holnap délután ötig
"Gear up for 0.23 and get Kerbal Space Program for 40% off until tomorrow at 5pm CST from the store of your choice:"
most csak $16,20 a KSP a hivatalos oldalon
Nem szoktam nézni. <#vigyor5>
Nem is igazán használom. Viszont ha jól emlékszem a custom window editorban elõ lehet hozni valahogy.
Ninju,hol nézed mechjebben melyik bolygó milyen foknál jár?
Lehet már nem is az orbital informationnél van
Pont olyan, mint egy randevú, csak sokszor órákig tart, mire összejön a találka...
Én ki szoktam vezetni Kerbin vonzáskörzetébõl a hajót. Miután nap körüli pályán vagyok onnantól kezdve meg ugyanúgy, mintha randevúhoz terveznél pályát.
És mechjeb nélkül hogyan kell más bolygóra utazni?
Néztem már pár videót de nem értem hogy tudják így belõni õket
Duna meg Jool még megy de a többi esélytelen
Nem bánnám, ha idén karácsonyra új bolygó helyett egy fekete lyukat kapnánk. Poén lenne belevezetni Jeb-et 😄
akkor nem lesz gond mer mód nélkül vannak építve
THX
Daffit
Nagy valószínûséggel igen, csak pontosan ugyanazokat a modokat is be kell másolni.

0.23 ejj
akkor lenne egy kérdésem: meg lehet azt oldani hogy az elõzõ verzióból átvigyem a halyókat ? (sandbox mód-ból) mer ép most keztem el elõkészíteni egy ürcsatát mindenféle különbözõ ürhajó építésével de igy megt odaveszik az egész.
Addigra már legalább én is gépközelben leszek tutira 😊
Daffit
17-én jön a .23!

Sajnos az a hajó egy olyan ûrprogramból való, amit azóta sajnálatosan véletlen kattintással kitöröltem a játékból...

De nagyon köszönöm a biztatást. Most még egyelõre a kisebb helybõl felszálló, és leszálló egység megépítésével próbálkozom. A nevét még ötletelgetem, de én ilyen életvidám névvel szeretném a kis szerkentyûmet ellátni.
Lelkes vagy.
Nem látszik rendesen, de ha Vajaskenyér-3 -ról elhagyod a sárgákat, talán még úgy is képes Kerbin körüli pályára állni.

Akkor most irány a hold! 😊
Hoppá a képek lemaradtak.

Das ist Vajaskenyér-3

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_12_11_7h1s0n3ng3.jpg

Das ist Növõ fa-1

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_12_11_cj97lwcw43.jpg
Kedves fórumtársak!

Itt van két mûvem. Az egyik egy ûrhajó, amivel sikerült sok-sok kísérletezés után a Kerbin pályájára állnom. A másik meg egy ûrállomás, amivel szintén 4-5 kísérlet után, és igen bevallom picit cheateltem, mert nekem a játékban a játék öröme számít és nem pedig más.

Az ûrhajó neve Vajaskenyér-3.

Az ûrállomásé meg Növõ fa-1

Tessék gyönyörködni a képekben.
Akkor passz, nekem teljesen jól mûködik. <#nemtudom>
Sandboxban játszom
Ha nem sandboxban játszol, akkor bizonyos funkciók fejlettségi szinthez vannak kötve. Lehet még nincs meg a szükséges.
Ebben az új mechjeb 2.1-be hová tûnt az orbital information?
Sehol nem találom
Daffit
Otthagytam Eve rendszerét és irány Duna! De Ike jó idõben érkezett és meg is álltam ott, az Északi pontján. Aztán Duna köré álltam és mivel az üzemanyag utánpótlásom, bár hamarabb indítottam és közelebbrõl is, 60 napos hátrányban volt, inkább a DunaSS-hez csatlakoztam és töltöttem fel a tartályokat. Holnap leszállok Dunára és megyek tovább Dres-re.
Viszlát Eve!

Hello Ike!

Daffit
Nagyon jól néz ki! <#eljen>

Megint megjött a kedvem a játékhoz egy év után nem lehet megunni😄

Lerakni más sajnos nem sikerült mivel megfeledkeztem hogy sokkal ritkább a légkör😄
Daffit
Nekem fel van rakva és használtam, igaz már mostanában nem, de nagyon jó dolog. Pont az ilyenekhez nagyon is jó, ráadásul ki-be lehet kapcsolni.

Caliph
van egy ilyen mod,nem próbáltam még de pont a dokkolás megerõsítése a célja.

quantum strut

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

köszi a segítséget kipróbálom

Áh remek. Akkor fel kell vinnem egy traktort. Na ez szép mutatvány lesz tekintve a profi rakétaépítõ tudásom.... 😄
Trucker39
De szét szakadnak idõvel. Már korábban írta valaki, ha dokkolós dolgokat kell gyorsítani, akkor inkább "húzni", mint "tolni". vagyis úgy kell összeállítani a szerelvényt, hogy a hajtómû elöl legyen (például konzolon) és a terhet, dokkoló gyûrûkön kapcsolódva húzza maga után.

Lenne egy kérdésem. A dokkolás mennyire stabil? Leng az egész hajó nálam, ha gyorsulnék. De látom nálatok is csak annyi a kapcsolat. Nem szakad szét az egész menet közben?
Szép munka. Jól néz ki a varrásminta. 😊

Az egérgörgõvel lehet zoomolni belsõ nézetben, néhol érdemes körülnézni, mert a kupolamodulban például frenetikus szövegek vannak. 😊
Daffit
Gilly

Daffit
Szóval csinálok egy minden holdat meglátogatok küldetést. Az üzemanyaggal nem spórolok, de mivel kis jármûvet indítottam útnak, ezért nem is kell neki sok.Azért tényleg ne kelljen sokáig várni, ezért elõre küldöm az utánpótlást.
Az elsõ kísérletem sikertelen volt, se az utánpótlással sem a jármûvel nem tudtam pályára állni Moho körül, egy kis plusz löket kellett. De így is kicentiztem. Mohótól mire Eve-ig elértem alig maradt üzemanyag, csak annyi, hogy az aero break után egy biztonságos pályára álljak, a megközelítést az utánpótlással végeztem.
Viszont arra most jöttem rá, ha belsõ nézetben kétszer kattintunk az üvegre, akkor "közelebb hajol" és mintha kinézne. Nagyon tetszik <#nyes>
Pár kép, Moho, Eve (csak pálya) és Gilly kipipálva.
A lander

Moho körül épp dokkolni készülök

Nagyon kicentiztem az üzemanyagot

De azért sikerült dokkolni

Varrásminta?!?

Gilly

Nap- és Eve felkelte

Dokkolás Gilly körül

vidd az egeret a képernyõ tetejére, középre, akkor kijön egy recover vessel gomb (ezt el tudod érni a space centerben is), arra klikkelj rá, ekkor fejezed be a küldetést
csak akkor, ha vissza viszed a kerinre
Hello!

Ha kimegyek az ûrbe és vissza akarom vinni az adatokat, akkor miután landoltam vissza kell mennem a bázisra, vagy csak elég vissza érkezni a felszínre. Mert én csak leszálltam, de nem történt semmi, viszont elég messze lenne gyalog a bázis, szóval ilyenkor mi a helyzet?

Sziasztok!

Azt meg lehet oldani valahogy , hogy a visszaküldött adatoknak ne csak a 20%-át tudja feldolgozni?
majd írd le, milyen szabályok mellett döntesz 😄í
de egy extra kihívás is eszembe jutott: létrehozni egy jármûvet, ami fõleg gravitációs hintamanõverek segítségével elhagyná a Kerbol rendszert 😄

én most a fénysebesség elérésével szórakozok, természetesen cheattel, de még így sem annyira egyszerû 😉