5572
  • Ninju
    Én meg fáradt vagyok bocsi. Nem Neked akartam válaszolni, hanem Lyobag-nek. :)
  • mcclanen
    Köszönöm a sok kritikát ez legalább nem elküldős kritika + Most olvastam https://www.facebook.com/kerbalspaceprogram?fref=ts Cinematics, forum software updates, conferences and Spaceport-related things. These are some of the things we've been up to this week. Read all about them in this week's devnotes! elv ha jól értetem akkor még a héten jön az up ?
  • geo91
    én rá gondoltam
  • Ninju
    Csak én vagyok az egyetlen, akinek nem tetszenek (oktatás szempontjából) Scott Manley videói? :)

De most komolyan. Vicces és nagyon jó a stílusa, de... valahogy nem tetszik.
  • geo91
    + fav, nem rég találtam rá egy youtube-os gameplaysorozat részeként, nagyon megtetszett!
  • Lyobag
    konkrétan amit javasolnék a videóiddal:
    - élőben játék alatt ne próbálj szöveget felvenni, úgy tűnik, hogy nem a te műfajod. (idővel talán jobban fog menni)
    - a mikrofonodat majd idővel cseréld le, mert elég rossz minőségűnek tűnik.
    - vigyázz az artikulációdra, mert itt-ott érthetetlen motyogást hallani, illetve amit felvettél, hallgasd vissza
    - Scott Manley videóit nézegesd, adhatnak inspirációt a videókhoz, illetve hogy miként csináld

dátum még nincs a következő verzióról, de max. pár hónap lehet. átlagosan 2-3 havonta szokott kijönni új verzió (miután az 0.23.5 tekinthető új verziónak)
  • Lyobag
    vigyázz, mert képesek leszünk kegyetlen kritikákat adni :D
  • mcclanen
    Semmi baj akkor a videó gyártással egy kicsit leállok + lenne olyan kérdés nem tudjátok mikor jönki vagy még nincs hivatalos bejelentés https://www.youtube.com/user/garfield5450 Akki kíváncsi véletlen
  • Lyobag
    és bocsi a rossz helyesírásom miatt, pár dolgot elgépeltem...
  • Lyobag
    amikről tudni:

- új tutorialok
    - Mission Control Room, Contract rendszer (szerződések, feltehetőleg a sci pontok mellett lassítják az előrejutást. azaz lehet, hogy mostantól az anyagiakkal is foglalkozni kell majd, korlátozott pénzmennyiségből kell végrehajtani a küldetést, és lesz értelme az alkatrészek árának, továbbá végrehajtási határidővel - ha nem csinálod meg időben, akkor negatív hatásokat kapsz)
    - új GUI (graphical user interface, magyarúl új kezelőfelület)
    - multiplayer (?)
  • mcclanen
    Sziasztok lehet tudni hogy mi lesz a kövi pechben ? A választ ellőre is köszi
  • Giovanni #2561
    http://pulispace.blog.hu/2014/04/26/hajszalhijan_tragedia
  • Lyobag
    igazából csak kíváncsi voltam, mit bír a legerősebb hajtómű :D
    a hajtómű szekció ráadásul rendelkezett egy óriási tartállyal. kilőttem, felment 60 km-re, majd visszaesett 30-ra, de kijutott az űrbe :D
    így is, kilövéskor a rendszer max fogyasztása 300 egység üzemanyag volt másodpercenként :D
  • SötétBarom
    Itt szerintem pont számít a TWR, én tuti nem használnék nukleáris hajtóművet. Ha felvittél ennyit a legnehezebb hajtóműből, vihettél volna 2 mainsailt meg kurva sok üzemanyagot, ott legalább van thurst.
  • Lyobag
    sebaj :D

mindenesetre van egy aszteroidám 24 nukleáris hajtóművel, cirka 45°os pályaszöggel, pe: 78km, ap: 720 km :D kész szenvedés volt pályára állítani, de a légfékezés segített :P 30 km magasról repült vissza az űrbe, utána felgyorsítani, hogy ne zuhanjon le :P

• SötétBarom
    Közöm sincs hozzá még. :D
  • Lyobag
    ez az aszteroida visszaszerzés nem éri meg. csak 60 sci pont sok-sok tökölésért???
  • Lyobag
    ilyet. spontán felrobban a hajóm, amivel az aszteroidámat pályaközelbe hoztam...
  • Lyobag
    max 10 km :D
  • Lyobag
    megint behaltunk. így adok egy kihívást:
    tegyetek le egy aszteroidát a Kerbal Space Center max kilométeres körzetében.
    az abszolút célpont: a KSC területén található zászlórúd
    extra pont: ha rá tudjátok helyezni valamilyen kerekes járműre és mozgatni
  • tom36
    huhh, most próbáltam magamelé képzelni a jelenetet, de valahogy nem állt össze a kép

szerintem maradok a jól bevált szőnyeg bombázásnál
  • Lyobag
    ha már az új szerkezeti elemek ilyen jól bírják a nyíró hatásokat, lehetne parittyás kilövőrendszert készíteni :D vajon a dokkoló eszközök is bírják ilyen jól a dolgot?

ötlet: aszteroidát pályára állítani, belőle kivezetni a parittya karját, jármű csodálatos SAS rendszerével elhajlítani, majd kilőni :D

• Ninju
    Azért nekem is eszembe jutott pár "kiskapu". :)
  • Lyobag
    ejha, csináltam közben egy kísérletet. rendesen megerősítették a dolgokat, de a kép többet mutat :D

• tom36
    jahh mondjuk igaz
    bár nagy jelentősége nincs mer az alatta lévőt is 2x ojan gyorsan löki el magától így annál kevesebb ideig lessz alatta az előző fokozat

de hogy ezzel ne legyen gond legyen az hogy csak a TR-18A Stack Decoupler lehet használni meg az ennél kisebb átmérőjűeket
  • Lyobag
    apropó, decoupler korlátozás nincs bevezetve? teszem azt, a TR-XL Stack Separator a legerősebb, majdnem 2x akkora erővel választja szét a fokozatokat, mint a többi hasonló méretű eszköz...
  • tom36
    igen úgy egyszerű :D

jahh el is felejtettem említeni hogy én már a Jool nál tartok ezzel a meghajtással, de talán még eljutok pár helyre mielőtt elfogyna a fokozat :D
    sokat tud segíteni a magasságon a save game edit
  • Lyobag
    ezt nem kellett volna, különben save game edittel pár 100 km magasról indulhattam volna :D
  • tom36
    ok ez mondjuk egyértelmü
    meg hogy nem lehet a sas mellé irányítószárnyakat használni mer ha bedarál akkor a bug miatt elkezd gyorsulni már magában is
  • Ninju
    Én a hétvégén nekiesek.
    Egészítsük ki a feltételeket, h a legalsó fokozatnak a földön kelljen állnia.
  • tom36
    nahh ki hogy áll ?
    már ha van valaki aki részt vesz !
    jelenleg nálam 2517m
  • tom36
    még csak egy picit próbálkoztam meg csak tesztelgetés volt, hogy ezt meg lehet e csinálni, de az 1,2 km-t gond nélkül el lehet érni
    de majd estefele vagy holnap reggel nekifeszülök azt feltornászom
  • Ninju
    Beteg vagy! :D
    Rekord?
  • tom36
    inkább küldök egy egyszerű példát mivel magyarázni nem tudok elég jól

[IMG][/IMG] [IMG][/IMG]
  • tom36
    megint unatkoztam ugy hogy szórakoztam egy kicsit és végül:
    csak mer kihalt a fórum New Quest

a feladat eléggé elüt az eddigiektől és elég bugyuta
    a faladat hogy minél magasabbra juttass egy irányító egységet (Stayputnik Mk 1.-est)
    viszont a trükk ott van hogy úgy kell feljuttatni hogy a meghajtóegységeket csak is felfele irányíthatod, lényegében nem a rakétával, meg a többivel hajtod meg magad hanem tisztán a kiáramló gázokkal

ez ugy néz ki hogy elindítod a rakétát majd leválasztod magadat róla és mivel felfele van irányitva a lángcsóvája ezért el fog lökni, és ezt a müveletet addig ismételgeted amig tudod és jussál minél magasabra

ha nem világos küldök egy egyszerü képet

jahh és a másik hogy minimum 3 fokozatból kell állnia
  • Lyobag
    konkrétan a csapat az aszteroidákon dolgozott, azt az új verzió addig háttérbe szorult
  • tom36
    ahogy én tudom eddig semmi jelentés nam volt eddig
    de én úgy jövő hónap közepére tippelnék legkorábban
    bár mivel a mostani kieg melett azon is dolgoztak ezért nem tudom (lehet h csak 2 hét de kétlem)
  • Jeffjohnson
    0.24-ről lehet tudni, hogy kb. mikor jön?
  • Lyobag
    A jövőben lehetséges, hogy fogják befolyásolni a skillek a dolgokat. jelenleg a Kerbalok nem mások, mint súlyos szállítmányok (a kabinjuk miatt), amikkel sok dolgot tudunk tenni a hajónk körül, szerezhetünk velük sci pontokat, de semmi befolyásuk nincs a programra és a hajókra.
    idővel lehet, hogy lesz hatásuk, pl egy jól képzett pilóta 10 %-kal növeli az SAS hatását, egy jó fedélzeti mérnök meg 10 %-kal csökkenti a hajtóművek fogyasztását, vagy hasonlók. bár az utóbbi nem kéne, mert a végén tizedannyi hajtóanyaggal elmennénk a Joolra és annak holdjaira leszállással, hazatéréssel együtt, mint most :P
  • tom36
    igazábol akkor csak az animáción változtat
    mondjuk én nem bánnám ha több tulajdonság is lenne és akkor tényleg a képzésnek értelme lenne, mer pl befojásolná a hajó manőverezhetőségét ... vagy épp a pontszerzésnél töbet adna ha nem lenne hülye ..